Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Geir Rönning.

 Geir Rönning (05 november 1962) is geboren in Ålesund, gelegen in de Noorse provincie Møre og Romsdal. In de jaren tachtig verhuist hij naar de hoofdstad Oslo, maar voelt er zich niet echt thuis en daarom trekt hij naar buurland Zweden, alwaar hij zich in Stockholm gaat vestigen. In 1994 schrijft hij het nummer "Gi alt vi har" waarmee Jahn Teigen deelneemt aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Teigen eindigt op een vijfde plaats. Een jaar later neemt Geir zelf deel aan de Noorse selectie. Met "Uten lyst, uten tro" eindigt hij in de finale op een zevende plaats. In 1996 en 1997 is hij opnieuw van de partij. In 1996 eindigt hij met "Uten de'" op een tweede plaats na winnares Elisabeth Andreassen. In 1997 strandt hij met "Venter på deg" op een zevende en voorlaatste plaats. In 2000 verhuist hij naar dat andere Scandinavische land, Finland, en start er met het zingen in een rock 'n' roll band. In 2002 neemt hij voor het eerst deel aan de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "I don't wanna throw it all away" eindigt Geir op een derde plaats. In 2004 neemt hij opnieuw deel en eindigt met "I don't need to say" op een vijfde plaats. Een jaar later, in 2005, lukt het hem dan eindelijk : hij wint de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival en mag met "Why ?" naar Kiev afreizen alwaar hij in de halve finale moet aantreden. Daar eindigt hij op een teleurstellende achttiende plaats. Dit jaar nam hij opnieuw deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het liedjesfestival. Samen met zangeres Jorun Erdal zingt hij "Lost and found" naar een verdienstelijke vierde plaats in de finale. Meer over Geir kan je steeds op zijn website vinden.

05-11-2006 om 00:09 geschreven door Redactie  


04-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Paul Mauriat overleden.

 De Franse musicus Paul Mauriat (81) is gisteren overleden. Hij werd vooral bekend door zijn bewerking van "Love is blue" van André Popp.

Met "Love is blue" stond Mauriat in 1968 vijf weken lang op nummer één in de Verenigde Staten. Een jaar eerder had zangeres Vicky Leandros met het nummer ("L'amour est bleu") tijdens het Eurovisie Songfestival een vierde plaats behaald. In 1969 schreef hij de muziek van "Catherine", het nummer waarmee Romuald de Luxemburgse kleuren verdedigde. Hij eindigde op een elfde plaats.

Mauriat richtte tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn eigen orkest op. Tussen 1967 en 1972 schreef hij talrijke liedjes voor de Franse zangeres Mireille Mathieu. Hij maakte ook  arrangementen voor Charles Aznavour, Melina Mercouri en Leo Ferré. Met zijn orkest had hij vooral succes in Japan. (bron :
VRT Teletekst)

04-11-2006 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Just the two of us' : Nicolas Liébart moet het strijdtoneel verlaten.

 Vanavond was er de derde aflevering van 'Just the two of us'. Aan het einde van de show werd bekendgemaakt welk koppel het strijdtoneel als moest gaan verlaten. Maar voor het zover was mochten de zeven overblijvende koppels opnieuw het beste van zichzelf geven met als opdracht een countrynummer of ééntje geheel 'Made in Belgium'.

Volgorde van optreden  :

01. Jo De Poorter en Chadia Cambie : "Allemaal" van Wim Soutaer.
02. Tess Goossens en ReBORN : "You're still the one" van Shania Twain & Elton John.
03. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : "Rose garden" van Lynn Anderson.
04. Sandrine André en Sergio : "Never back down" van Novastar.
05. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : "I can help" van Billy Swan.
06. Kathy Pauwels en Jan Schepens : "These boots are made for walking" van Billy Ray Cyrus.
07. Rani De Coninck en Günther Neefs : "Goedemorgen morgen" van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).

Stand na de punten van de vakjury  (punten tussen haakjes omgerekend) :

01. Rani De Coninck en Günther Neefs : 29 punten. (7)
02. Kathy Pauwels en Jan Schepens : 29 punten. (7)
03. Tess Goossens en ReBORN : 28 punten. (5)
04. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : 26 punten. (4)
05. Sandrine André en Sergio : 24 punten. (3)
06. Jo De Poorter en Chadia Cambie : 24 punten. (3)
07. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : 17 punten. (1)

En dan was het aan de kijker om zijn of haar kandidaat een duwtje in de rug te geven. 

Door naar de volgende aflevering :

Rani De Coninck en Günther Neefs.
Tess Goossens en ReBORN.
Sandrine André en Sergio.
Kathy Pauwels en Jan Schepens.
Rob Vanoudenhoven en Isabelle A.

Twee koppels bleven over :

Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : Limburg en West-Vlaanderen.
Jo De Poorter en Chadia Cambie : Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

 En daarmee zijn Nicolas Liébart en Claudia Caluwé uitgezongen. Volgende week moeten de zes resterende koppels opnieuw aan de slag. Meer informatie over het programma krijg je
hier. De vierde aflevering van 'Just the two of us' krijg je volgende zaterdag 11 november bij VTM rond de klok van 21.30. (bron en foto : VTM)

04-11-2006 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (04-11-2006).

 Een nieuwe zaterdag, dus alweer een nieuw overzicht van de nieuwe releases van singles/albums in 'Vers van de pers'. Heelwat albums en singles deze week dus we beginnen er meteen aan en starten in Noorwegen.

 Eind september overleed op dertigjarige leeftijd de Noorse zanger Jan Werner Danielsen (ESF 1994-
archief). Jan Werner had net de hand gelegd aan een gloednieuw album. Ter nagedachtenis aan het plotse wegvallen van deze grote artiest wordt het album alsnog uitgebracht. Op 13 november aanstaande ligt het album in de winkels. Het album kreeg als titel "Stronger" mee en is dus meteen het laatste wapenfeit van deze ons veel te vroeg ontvallen zanger.

 Van Noorwegen naar Denemarken is maar een kleine stap en dus houden we er eventjes halt. Want er is goed nieuws voor de fans van Jørgen Ingmann. Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwste album "Dejlige minder" op de markt. Het album bevat twintig tracks met stuk voor stuk mooie nummers. Het echtpaar Grethe & Jørgen Ingmann nam in 1963 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Denemarken. Met "Dansevise" wisten ze het liedjesfestival te winnen.

 Good 'old' Sir Cliff Richard kan ook niet stilzitten. Vanaf overmorgen is zijn duet met Daniel O'Donnell, "Yesterday once more" legaal te downloaden. Maar wie het nummer toch op cd wil hebben kan best het album "Two's company - the duets" aanschaffen. Dat verschijnt ook deze week. Op dit album staan veertien nummers zoals o.a. "Miss you nights", "Up where we belong" en "Yesterday once more". Volgende maand zal "Move it", (samen met Brian May en Brian Bennett), uitgebracht worden als single. Verder zal op het schijfje zijn nieuwste kerstsingle te vinden zijn ("21st Century Christmas song"). Het worden dus drukke tijden voor de zanger die in 2008 vijftig jaar op de planken zal staan.

 In Nederland verscheen op 27 oktober een nieuw album van zangeres Frederique Spigt. Frederique verbaasde vriend en vijand in 1998 tijdens het Nationaal Songfestival. Met "Mijn hart kan dat niet aan" eindigde ze op een verdienstelijke derde plaats. Haar album bevat in totaal dertien nieuwe nummers. "Eén kus" is niet enkel de titel van het nieuwe album maar tevens ook de titel van een nieuwe theatertournee waarvan de première op donderdag 08 februari eerstkomende in Schiedam zal plaatsvinden.

 Tot slot van deze eerste 'Vers van de pers' van november nog een paar korte berichten. Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) brengt binnenkort haar nieuwe single op de markt. Ze koos voor "Woman in love", een cover van Barbra Streisand. Voor het einde van het jaar volgt nog een nieuw (Engelstalig) album. Zoals we gisteren al meldden brengt Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" door Tanja Dexters, Eurosong 2002) een nieuwe Franstalige single uit. Er werd gekozen voor "Sans boussole". The Magic Stars feat. DJ WDW brengen ook een cover op de markt, "A brand new day", een nummer waarmee The Wizstars eind jaren zeventig een dikke hit scoorden. The Magic Stars zijn Isabelle A (Eurosong 1999), William Reven (De Gouden Zeemeermin 1996), Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004) en Xandee (ESF 2004).

Een nieuwe 'Vers van de pers' krijg je volgende week zaterdag !

04-11-2006 om 13:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta : het Songfestivalseizoen 2007 op gang getrokken.

 Eindelijk, zullen heelwat Songfestivalfans zeggen ! Vanavond is het zover, het Eurovisie Songfestivalseizoen 2007 wordt dan op gang getrokken. Het is een bescheiden start maar toch...

Het eiland Malta heeft de eer en het genoegen het allereerste land te zijn waar men de zoektocht start naar het geschikste nummer om het land volgend jaar tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. Vanavond start er 'Opportunity 2 Challenge'.
Deze talentenjacht is dit jaar aan de tweede editie toe en de nummers één en twee mogen op donderdag 01 februari eerstkomende deelnemen aan  de halve finale van 'Malta Song for Europe 2007', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar moeten de uitverkoren artiesten nu eerst deelnemen aan de halve finale en zijn ze niet meteen verzekerd van een finaleplaats. De jurering is ook dit jaar lichtjes gewijzigd tegenover vorig jaar : een vakjury (80%) en televoting (20%) zullen vijf kandidaten aanduiden voor de finale-uitzending op zaterdag 16 december aanstaande.

Vanaf vanavond (en dit 5 zaterdagen lang) zullen telkens drie kandidaten hun nummer ten gehore brengen in het programma 'Showtime' dat telkens rond de klok van twintig voor negen start op
TVM. Enkel op zaterdag 02 december is er geen uitzending, dan vindt er in de Roemeense hoofdstad Boekarest het Junior Eurovisie Songfestival plaats en moet het programma een weekje plaats ruimen.

Hieronder geven we nog eens alle data en kandidaten (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

* zaterdag 04 november 2006 :

01. "Take my hand" door Cherise Attard (Andrew Zahra, Paul Callus).
02. "Life" door Marilena Farrugia (Marilena Farrugia).
03. "Shooting star" door Ann Marie Ellul (Elton Zarb, Rita Pace).

* zaterdag 11 november 2006 :

04. "Rhapsody" door Clifford Galea (John David Zammit, Ray Mahoney).
05. "Listen to the music" door Lourdes Borg (Elton Zarb, Rita Pace).
06. "Blind faith" door Isadora Debono (Phyllisienne Brincat, Rita Pace).

*
zaterdag 18 november 2006 :

07. "Forever" door Dominic Cini (Dominic Cini, Rita Pace).
08. "Till dawn" door Kimberley Manicaro (Charles Muscat, Vince Zammit).
09. "No expiry date" door Evita Magri (Evita Magri).

* zaterdag 25 november 2006 :

10. "Not an angel...not a devil" door Caroline Stapley (Philip Vella, Gerard James Borg).
11. "Blaze of fire" door Damian Barbara (Clinton Paul).
12. "Simply for me" door Jessica Magro (Andrew Zammit, Joe Chircop).

* zaterdag 09 december 2006 :

13. "Come away with me" door Derrick Schembri & Yanika Fava (Elton Zarb, Rita Pace).
14. "Unite" door Mauro Kitcher (Augusto Cardinali, Giovann Attard).
15. "Ice queen" door Julia Grima (Mark Spiteri Lucas, Rita Pace).

Op zaterdag 16 december (een week later dan eerder gemeld) zullen tijdens het programma de vijf besten nogmaals aantreden alwaar nadien de namen van de twee kandidaten bekend gemaakt worden die dan doorstoten naar de halve finale van de nationale selectie.
 
Vanavond zullen dus de eerste drie kandidaten het beste van zichzelf gaan geven :

01. "Take my hand" door Cherise Attard (Andrew Zahra, Paul Callus).
02. "Life" door Marilena Farrugia (Marilena Farrugia).
03. "Shooting star" door Ann Marie Ellul (Elton Zarb, Rita Pace).

Via deze
link kan je vanavond en voortaan elke zaterdagavond het programma 'Showtime' rechtstreeks volgen.

04-11-2006 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond de derde aflevering van 'Just the two of us' op VTM.

 Vanavond zal aan het einde van de derde aflevering van 'Just the two of us' een tweede koppel het strijdtoneel moeten verlaten. Maar voor het zover is mogen de zeven overblijvende koppels opnieuw het beste van zichzelf gaan geven en zo de jury en de kijkers voor zich proberen te winnen.

In deze aflevering moeten de duo's een song brengen dat past in het country-genre of onder de noemer 'Made in Belgium' valt.

Een overzicht van de koppels en de nummers die vanavond gebracht zullen worden :

01. Kathy Pauwels en Jan Schepens : "These boots are made for walking" van Billy Ray Cyrus.
02. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : "Rose garden" van Lynn Anderson.
03. Tess Goossens en ReBORN : "You're still the one" van Shania Twain & Elton John.
04. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : "I can help" van Billy Swan.

Mogen de duo's op een kruk op het podium zitten en de maat aangeven met de voeten, toch is dit geen gemakkelijk genre. Het optreden staat of valt immers met de zang. Sandrine André, Jo De Poorter en Rani De Coninck moeten de Belgische toer opgaan en een nummer van eigen bodem brengen. De stijl en de taal hebben ze zelf in handen en dat levert een gevarieerde 'Made in Belgium'-affiche op :

05. Rani De Coninck en Günther Neefs : "Goedemorgen morgen" van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
06. Jo De Poorter en Chadia Cambie : "Allemaal" van Wim Soutaer.
07. Sandrine André en Sergio : "Never back down" van Novastar.

De zangprestaties en présence op het podium worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen in de Vlaamse huiskamers en in de studio beoordeeld door Zaki, Sofie, Dirk Blanchard en Hilde Norga. Samen bepalen ze welke duo's naar de volgende aflevering van 'Just the two of us' mogen en voor welk zangduo het doek valt.


Meer informatie over het programma krijg je
hier. De derde aflevering van 'Just the two of us' krijg je VANAVOND bij VTM rond de klok van 21.30. (bron en foto : VTM)

04-11-2006 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kjerstin Dellert.

 Kjerstin Dellert (04 november 1925) is geboren in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Ze is vooral bekend als operazangeres. Ze maakt haar debuut in het 'Stora Teatern' (het oude operagebouw) in Göteborg in de jaren vijftig. Tussen het midden van de jaren vijftig en de jaren zeventig werkt ze voornamelijk in de 'Royal Swedish Opera' in  de Zweedse hoofdstad alwaar ze heelwat rollen voor haar rekening neemt. Zo is te zien in Tosca van Puccini. In 1972 neemt ze deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Kärlek behöver inga ord" eindigt ze op een verdienstelijke vierde plaats. Kjerstin is het hoofd van de 'Ulriksdal Palace Theatre', beter gekend als Confidencen. Sinds het midden van de jaren negentig heeft ze het podium vaarwel gezegd maar in het najaar van 2005 stond ze toch nog eens op de planken als Maria Callas in 'Master Class' (van Terrence McNally).

04-11-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Steph Goossens of Roel Vanderstukken.

 Vanavond vond de negende aflevering plaats van 'Steracteur sterartiest' waarin bekende Vlaamse acteurs en actrices een muzikale strijd aangingen. Net als vorige week moesten de acteurs twee nummers zingen. Het eerste nummer dat ze brachten werd vorige week reeds gekozen door de kijkers/televoters. Het tweede nummer, een Nederlandstalig nummer, was aangebracht door jurylid Peter Koelewijn.

01. Steph Goossens : "Vlieg met me mee" van Paul de Leeuw (veelvoudig presentator Nationaal Songfestival).
02. Andrea Croonenberghs : "Terug naar de kust" van Maggie MacNeal (ESF 1974-1980).
03. Timo Descamps : "Onderweg" van Abel.
04. Roel Vanderstukken : "Iedereen is van de wereld" van The Scene.
05. Stan Van Samang : "32 jaar" van Doe Maar.

Afvaller Cara Van der Auwera mocht in de jury plaatsnemen en had de eer en het genoegen om één van haar collega's een vrijstelling te gunnen. Ze stuurde, de enige overblijvende vrouw, Andrea Croonenberghs meteen door en zo kan zij met een gerust gemoed toeleven naar de volgende aflevering.



Nadien was het de beurt aan de kijkers om massaal te stemmen op hun favoriete kandidaat. Drie kandidaten zijn al zeker van deelname aan de volgende ronde. Voor Steph Goossens en Roel Vanderstukken kan het avontuur er na negen afleveringen al opzitten. Voor beiden is het al de tweede keer dat ze genomineerd werden. Wie van beiden het strijdtoneel zal moeten verlaten weten we pas volgende week vrijdag. Aan het begin van de volgende uitzending zal de naam van de afvaller bekend worden gemaakt. De lijnen van de twee steracteurs die de minste stemmen hebben, blijven heel de week open. Je kan dus opnieuw sms'en of telefoneren. Nog tot de volgende uitzending kan je zo je favoriete steracteur trachten in de show te houden. Pas aan het begin van de volgende aflevering wordt bekendgemaakt wie mag blijven en wie moet gaan. En ook deze keer gaat er telkens 10 cent naar het goede doel van je steracteur.
 
 

Meer informatie kan je steeds terugvinden op de 
website van het populaire programma. De tiende aflevering van 'Steracteur sterartiest' kan je volgende week vrijdag bekijken vanaf 21.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

03-11-2006 om 22:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje : opnieuw een talentenjacht volgend jaar ?

 Volgend jaar ligt de keuze van de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival terug in handen van de Spanjaarden. De nationale omroep (TVE) stapt opnieuw af van de interne selectie en zal een nationale selectie houden. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt.

De kans bestaat zelfs dat 'Operación Triunfo' zou terugkeren. Dit concept (een soort van 'Idool') bracht het land zeker geen windeieren. In 2002 won zangeres Rosa de eerste editie en mocht met "Europe's living a celebration" naar het Songfestival. Daar eindigde ze op een zevende plaats. Een jaar later won Beth de talentenjacht en zij eindigde met het mooie "Dime" op een gedeelde achtste plaats.

In 2004 werd Ramón winnaar van de wedstrijd en in Istanboel eindigde hij op een tiende plaats met "Para llenarme de ti". Vorig jaar liet de omroep de wedstrijd voor wat het was. Het land eindigde toen en dit jaar op een éénentwintigste plaats.

 Nochtans mocht de populaire groep Las Ketchup dit jaar het land vertegenwoordigen in de Griekse hoofdstad Athene. Maar dat Europese bekendheid niet resulteert in een goede uitslag werd jammer genoeg wel bewaarheid. (bron :
Esctoday)

03-11-2006 om 22:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Cara Van der Auwera valt af.

 Vanavond waren ze bij Eén aan de negende aflevering toe van het succesvolle programma 'Steracteur sterartiest'. Net zoals het de vorige weken gebruikelijk was werd aan het begin van de uitzending de naam bekendgemaakt van degene die het strijdtoneel zou moeten verlaten. De keuze van de kijker viel op Cara Van der Auwera. We zullen haar dus "Cabaret" van Liza Minelli niet horen zingen. De andere genomineerde vorige week, Steph Goossens, mocht dan de spits afbijten met "What a wonderful world" van Louis Armstrong.

VOLGORDE VAN OPTREDEN :

01. Steph Goossens : "What a wonderful world" van Louis Armstrong.
02. Andrea Croonenberghs : "I'm so exited" van The Pointer Sisters.
03. Timo Descamps : "Faith" van George Michael.
04. Roel Vanderstukken : "Great balls of fire" van Jerry Lee Lewis.
05. Stan Van Samang : "Have a little faith in me" van John Hiatt.

(bron en foto : Eén)

03-11-2006 om 21:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Julio Iglesias voor de achtste keer papa.

 De Spaanse charmezanger Julio Iglesias (63) en zijn Nederlandse levensgezellin Miranda Rijnsburger (41) verwachten hun vijfde kind.

Iglesias (ESF 1970) wordt binnenkort voor de achtste keer vader. Uit zijn huwelijk met Isabel Preysler, dat in 1978 ontbonden werd, heeft hij drie volwassen kinderen waaronder zanger/hartenbreker Enrique Iglesias. En met het gewezen fotomodel Miranda Rijnsburger (41) heeft hij al vier kinderen : twee zonen (9 en 7) en een meisjestweeling van vijf jaar oud.

 Ondertussen blijft Julio Iglesias ook muziek maken. Vorige maand verscheen van hem het album "Romantic classics". (bron :
VRT Teletekst)

03-11-2006 om 20:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW : 'Een avondje uit' (02).

 Een nieuwe maand en sinds woensdag een nieuwe rubriek, want voortaan krijg je elke maandag, woensdag en vrijdag 'Een avondje uit', waarin we een aantal concerten en optredens van naderbij gaan bekijken.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij. We weten heel goed dat we niet over alles kunnen berichten, maar heb je zelf iets te melden dan stuur je gewoon een mailtje naar
twelvepointsdouzepoints@hotmail.com en dan zetten we het optreden in onze agenda.

Voice Male Hoe zou het met de mannen van Voice Male (Eurosong 1999) zijn ? Wel momenteel toeren ze een beetje Europa rond met hun jongste concertreeks 'Goody bag', trouwens ook de titel van hun jongste album
. In Nederland, Duitsland en Zwitserland zijn ze graag geziene gasten tegenwoordig. Maar ook ons land wordt niet vergeten door het zestal. Hieronder krijg je alvast een overzicht van de plaatsen die ze de komende weken zullen aandoen in Vlaanderen.

* zaterdag 11 november : St-Martinuskerk (Sijsele-Damme) - 20.00 (kaarten : 0473/25.95.61) - in concert samen met Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006).
* zondag 19 november : De Bijloke (Gent) - 19.00 (kaarten : 09/233.77.88) - 'Goody bag', benefiet werkgroep 'Verder'.
* vrijdag 24 november : St-Laurentiuskerk (Wielsbeke) - 20.00 (kaarten : 0473/34.34.94) - in concert.
* zondag 10 december : H. Genesiuskerk (Sint-Genesius-Rode) - 16.00 - in concert.

Meer informatie kan je altijd op de
website van de groep terugvinden (foto : website Voice Male)

 Dat Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) van heelwat markten thuis is hoeven we je niet meer te vertellen. Na een geslaagd 'Elvis'concert, begin vorige maand, gaat ze binnenkort de gospeltoer op. Barbara is dus echt wel een muzikale duizendpoot. Voor wie een optreden wil meemaken geven we hieronder een aantal data. In de agenda op haar 
website kan je steeds een volledig overzicht van haar optredens terugvinden.

* zaterdag 28 oktober 2006 : Sint-Michiels kathedraal (Brussel) - 20.00.
* vrijdag 08 december 2006 : Sint-Sevaaskerk (Lanaken) - 20.15.
* zaterdag 09 december 2006 : De Plomblom (Ninove) - 20.30.
* donderdag 14 december 2006 : CC Den Egger (Scherpenheuvel-Zichem) - 20.00.
* zaterdag 16 december 2006 : CC Het Bolwerk (Vilvoorde) - 20.15.
* zondag 17 december 2006 : CC Leopoldsburg (Leopoldsburg) - 20.15.
* vrijdag 22 december 2006 : St.-Lambertuskerk (Heist-op-den-Berg) - 20.30.
* vrijdag 29 december 2006 : St.-Jozefkerk (Brugge) - met liveband - 20.00.
* donderdag 11 januari 2007 : Gemeentelijk Centrum (Kortenaken) - 20.00.

En ook eind volgend jaar staat er reeds één concert op het programma :

* vrijdag 14 december 2007 : Kerk St.-Franciscus (Geel Elsum) - 20.00.

De 3 Biggetjes Knirrie, Knorrie en Knarrie - beter bekend als 'de 3 Biggetjes' - zijn weer helemaal terug van weggeweest ! Studio 100 brengt een herneming van deze succesmusical. En uiteraard zijn Karen, Kristel en Kathleen van K3 (Eurosong 1999) er ook weer bij. Liever, schattiger en knorriger dan ooit !

Heb je indertijd ook zo genoten van 'De 3 Biggetjes' en wil je deze musical graag nog eens terugzien ? Heb je de musical indertijd op een haar na gemist ? Of waren je kids nog net iets te jong ? Grijp dan je kans om 'De 3 Biggetjes' te zien op zaterdag 14 april 2007 in de gloednieuwe LOTTO ARENA vlak naast het Sportpaleis in Antwerpen. Kaartjes voor deze productie voor het hele gezin kosten 5, 15, 21, 25, 29 en 38 €.

INFO & TICKETS : 
Sportpaleis of Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL : 0900-45.000.45) – Tele Ticket Service.

Naast de twee voorstellingen die in Antwerpen zullen doorgaan zijn er ook voorstellingen in Hasselt. Op zaterdag 25 maart 2007 gaan er in de
Ethias Arena twee voorstellingen door. Er zijn voorstellingen om 14.00 en 17.00. Tickets kunnen telefonisch besteld worden via 070/345.050 (vanuit NL +32 70/345.050). Kaarten kosten 21, 25, 29 of 38 €. Je kan je tickets ook bestellen via de website van Sherpa. Daar kan je ook tickets bestellen voor de voorstellingen in de gloednieuwe LOTTO ARENA vlak naast het Sportpaleis in Antwerpen. Die voorstellingen gaan op zaterdag 14 april 2007 door.

 Eind deze maand maakt Sinterklaas zich alweer klaar om alle kinderen gelukkig te maken. En dat willen de meisjes van K3 (Eurosong 1999) of Piet Piraat niet zomaar voorbij laten gaan. Het laatste weekend van deze maand willen zij de Sint en de kinderen verrassen met twee unieke Sinterklaasshows. De shows zijn een organisatie van
Studio 100. Naast de heilige man worden ook kabouter Plop en zijn vrienden, Bumba, Spring (Eurosong 2004), K3 en Piet Piraat verwacht. De shows gaan door op zaterdag 25 (14.00 en 17.15) en op zondag 26 november (10.00 en 14.00). Kaarten kosten tussen de 5 € (staanplaatsen) en de 28,50 €.

 Als je 2007 met stijl wil inzetten dan moet je begin volgend jaar naar Antwerpen of Gent afzakken. Daar vinden namelijk drie Nieuwjaarsconcerten plaats. Op vrijdag 12 januari (Antwerpen), zaterdag 13 januari en zondag 14 januari (Gent) brengt De Beethoven Academie (onder leiding van dirigent Dirk Brossé) prachtige klassiekers weer tot leven van o.a. Strauss, Rossini en Mahler. Maar tijdens de Nieuwjaarsproms zal het hier niet bij blijven. Want de klassieke muziek van o.a. Strauss, Rossini en Mahler zal afgewisseld worden met de schitterende muziek van Andrew Lloyd Webber uit 'Cats' en 'The Phantom of the Opera', en dit gebracht door twee van Vlaanderens grootste musicalartiesten Ann Van den Broeck (Dracula, Peter Pan, Edith & Simone) en Chris Van Tongelen (Romeo & Julia, Dracula, Jesus Christ Superstar)(Eurosong 1993 en Gouden Zeemeermin 1996).

Een echte aanrader voor wie klassiek met musical wil mengen. Verder zal komiek Jan van Dyke voor de komische noot zorgen tijdens de concertreeks.

Voor kaarten en meer informatie over de concerten kan je op de 
website van Music Hall terecht.

03-11-2006 om 12:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gene Thomas nu ook in het Frans.

Gene Thomas Zanger Gene Thomas gaat het voortaan ook in het Frans proberen. Hij start heel binnenkort met de promotie van zijn eerste single "Sans boussole" in Frankrijk. Ter ondersteuning van die release heeft hij zelfs een plaats weten te bemachtigen in het voorprogramma van superster Garou. Deze Frans-Canadese zanger treedt een aantal keren in ons land op.

Zo zal Gene in Rouen, Luik en Vorst-Nationaal voor de eerste keer uitsluitends Franstalige nummers ten gehore brengen. Gene Thomas schreef in 2002 samen met Wim Claes "When I look in your eyes", het nummer waarmee ex-Miss België Tanja Dexters deelnam aan de voorronde van 'Eurosong'. Ze eindigde toen in de tweede voorronde op een zevende en allerlaatste plaats. (bron : Het Laatste Nieuws)

03-11-2006 om 11:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kate Ryan is pinguïn in tekenfilm.

 Zangeres Kate Ryan (ESF 2006) leent voor het eerst haar stem aan een tekenfilmpersonage. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. In 'Happy feet', een swingende animatieprent over keizerspinguïns, speelt ze de rol van Gloria.

In de Engelse versie was die rol voor Brittanny Murphy weggelegd. Naast Kate spreken ook Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Gène Bervoets, Timo Descamps en Katrien Devos stemmen in.

De prent komt bij ons in december in de bioscopen.

03-11-2006 om 10:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lulu.

 Lulu (03 november 1948) is in het Schotse Glasgow geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie. In 1964 heeft ze haar eerste grote hit te pakken met "Shout !". In 1966 is ze de eerste Britse zangeres die in het Oostblok zal optreden, ze toert namelijk door Polen. Ondertussen is ze al gestart met een acteercarrière en zo is ze in 1967 te zien in de film 'To sir, with love'. Twee jaar later, in 1969 neemt ze voor het Verenigd Koninkrijk deel aan het Eurovisie Songfestival. Samen met drie andere zangeressen (Frida Boccara, Salomé en Lenny Kuhr) wint ze het liedjesfestival en zo bezorgt ze de Britten een tweede overwinning met "Boom bang-a-bang". Datzelfde jaar huwt ze met Maurice Gibb van de Bee Gees, het huwelijk zal na vier jaar (kinderloos) stranden. Nadien huwt ze met een kapper waar ze twintig jaar mee samenblijft, uit dat huwelijk heeft ze één zoon. In 1974 heeft ze een hit met "The man with the golden gun", titelsong van de gelijknamige James Bond film. In 1975 presenteert ze 'A song for Europe', de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Nadien blijft haar carrière hoogtes en laagtes kennen, in de jaren negentig treedt ze nog eens voor het voetlicht wanneer ze samen met Take That een hit heeft met "Relight my fire", een nummer van Dan Hartman. Regelmatig brengt ze nieuw werk op de markt. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website.

03-11-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


02-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Big Brother VIPS' : exit Tim De Pril.

Big Brother VIPS Vanavond werd de derde aflevering uitgezonden van 'Big Brother VIPS'.  Voor deze tweede reeks lieten opnieuw 12 Bekende Vlamingen zich gewillig opsluiten in het bekende huis voor een periode van maximaal 10 dagen. Elke dag wordt samengebracht in één aflevering. Na zangeres Petra en haar ex Javier De Rycke moest er vanavond opnieuw één deelnemer het huis verlaten.

Tim De Pril, de ex-'Temptation Island'-kandidaat, is de derde BV die het huis moet verlaten. Na een nieuwe nominatieronde bleef hij samen met Vandana over. Big Boss Pim (Eurosong 2006) moest de knoop doorhakken. Hij liet het lot beslissen en dat besliste dat Tim naar huis moest.

Hieronder kan je nog eens nalezen hoe de BV's kozen :

Jo : Vandana/An.
An : Tim/Afi.
Afi : Tim/Ingrid.
Vandana : Tim/David.
Ivan : Pim/David.
Tim : Vandana/An.
Ingrid : David/Vandana.
Cynthia : Vandana/Ivan.
David : Tim/Cynthia.

Tim en Vandana kregen elk vier stemmen achter hun naam en net zoals vorige week moest de 'Big Boss' bepalen wie het huis moest verlaten.

Pim : TIM.

Tim De Pril Voor wie de derde aflevering gemist heeft krijgt zaterdag een nieuwe kans. Je kan de heruitzending bekijken vanaf 20.10. De vierde aflevering van 'Big Brother VIPS' krijg je aanstaande donderdag 09 november. Afspraak met de negen overblijvende BV's krijg je rond de klok van twintig voor tien. (bron en foto : Kanaaltwee)

02-11-2006 om 23:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The losers of EUROVISION (aflevering 26 - 1966 : ITALIE).

 In een nieuw deel van 'The losers of EUROVISION' staan we vandaag nog eens stil bij het jaar 1966. Aan de elfde editie van het Eurovisie Songfestival nemen achttien landen deel, evenveel als een jaar eerder. Alle deelnemers die in 1965 van de partij waren zijn er dit jaar opnieuw bij. Italië stuurt zanger Domenico Modugno naar het festival dat in het Groothertogdom Luxemburg doorgaat.



Met "Dio, come ti amo" (door hemzelf geschreven
) eindigt Domenico op een gedeelde zeventiende en laatste plaats met nul punten. 

Domenico Modugno is geboren op 09 januari 1928  in Polignano a Mare. In 1958 neemt hij voor Italië voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival. Met "Nel blu dipinto di blu" (door hemzelf geschreven) eindigt hij op een derde plaats. In Italië doet het festival van San Remo lange tijd dienst als nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Het Songfestival is trouwens gebaseerd op het Italiaanse festival. Zijn inzending wordt nadien een heel grote hit, zelfs in de Verenigde Staten wordt het een grote hit als "Volare", in de versie van Dean Martin. Een jaar later, in 1959 neemt Domenico opnieuw deel aan het Eurovisie Songfestival. Met "Piove (ciao, cioa bambina) eindigt hij op een zesde plaats. De componist van het nummer is Domenico zelf, de tekst is van de hand van Dino Verde (in 1960 componeert deze laatste de muziek van "Romantica", het nummer waarmee Renato Rascell een achtste plaats behaalt). In 1962 eindigt Claudio Villa met "Addio, addio" op een negende plaats tijdens het liedjesfestival, het nummer is gecomponeerd door Domenico Modugno. Domenico neemt dan zelf in 1966 opnieuw deel aan het festival, en de derde deelname wordt de slechtste. In totaal zal Domenico elf maal deelnemen aan het festival van San Remo, de laatste keer in 1974. Later stapt hij nog in de politiek en komt zelfs in het Italiaanse parlement terecht. Op 06 augustus 1994 overlijdt hij 66-jarige leeftijd aan een hartaanval.

(logo : EBU)

02-11-2006 om 22:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 44 - 04 november 2006.

Ultratop Een nieuwe maand, een nieuw overzicht van de Ultratop-hitparades. Net zoals bij de Europese hitparades bekijken we vanaf nu ook in Vlaanderen en Wallonië oud-festivaldeelnemers en voorrondekandidaten van naderbij. Met Kaye Styles blijft het goed gaan, deze week staat zijn "Prison break (anthem)" op een vierde plaats. "Alive", de opvolger van het succesrijke "Je t'adore" van festivaldeelneemster Kate Ryan blijft op de dertiende plaats staan. In de tipparade komt de nieuwste single van Dana Winner binnen op een twintigste stek. Het jongste album van Belle Perez, "Gotitas de amor" daalt elf plaatsen en komt op de drieëndertigste stek terecht en dit na tien weken notering. Het album "Alive" van Kate Ryan is deze week uit de hitlijsten verdwenen. Het jongste album van wijlen Ann Christy (ESF 1975) stijgt in de vierde week notering één plaatsje. Over de taalgrens blijft Lara Fabian het heel goed doen. "Un regard 9 - live", haar jongste album, stijgt naar de derde plaats en de DVD komt eveneens de hitlijst binnen op een derde stek.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :

04. (06) "Prison break (anthem)" - Kaye Styles (7 weken)(Eurosong 2006).
13. (13) "Alive" - Kate Ryan (11 weken)(ESF 2006).
41. (26) "Ya ya yippee" - K3 (21 weken)(Eurosong 1999).
43. (37) "Dokter dokter" - K3 (2 weken)(Eurosong 1999).
48. (34) "Zelfs al kwam je terug" - Isabelle A (8 weken)(Eurosong 1999).

Ultratip 20 singles :

02. (02) "Reason" - Laura (6 weken)(Eurosong 2006).
20. (NW) "Kijk om je heen" - Dana Winner (juryvoorzitster Eurosong 2004).

Ultratop 50 albums :

07. (04) "Slimmer dan de zanger" - Bart Peeters (4 weken)(presentator Eurosong).
12. (10) "Ya ya yippee" - K3 (9 weken)(Eurosong 1999).
20. (13) "Romantic classics/romances" - Julio Iglesias (5 weken)(ESF 1970).
23. (24) "Het beste" - Ann Christy (met o.a. "Dag vreemde man")(4 weken)(ESF 1975).
33. (22) "Gotitas de amor" - Belle Perez (met o.a. "El mundo bailando")(10 weken)(Eurosong 1999-2006).

Ultratop 10 muziek-DVD :

06. (10) "Zonder circus" - Bart Peeters (21 weken)(presentator Eurosong).

WALLONIE

Ultratip 20 singles :

20. (NW) "Tant que j'existerai" - Natasha St-Pier(ESF 2001).

Ultratop 50 albums :

03. (11) "Un regard 9 - live" - Lara Fabian (2 weken)(ESF 1988).
13. (13) "Romantic classics/romances" - Julio Iglesias (6 weken)(ESF 1970).

Ultratop 10 muziek-DVD :

03. (NW) "Un regard 9 - live" - Lara Fabian (ESF 1988).

(bron : Ultratop)

02-11-2006 om 17:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu elke week de nieuwsbrief in je bus ?

Mailbox Wens ook JIJ als fan de komende weken en maanden op de hoogte te blijven van al het Songfestivalnieuws in aanloop naar het 52e Eurovisie Songfestival ?

Mail dan naar dit 
adres en je bent meteen ingeschreven op de nieuwsbrief van Twelve Points...Douze Points...

Wekelijks krijg je dan een korte nieuwsbrief met alle  hoofdpunten. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp ? Dan kan je steeds een kijkje komen nemen op de site en het ganse bericht nalezen. Doe het nu en je blijft ook tijdens de komende maanden op de hoogte van al het festivalnieuws !!!

02-11-2006 om 13:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk : eerste details bekend.

 Volgend jaar is het precies dertig jaar geleden dat Frankrijk voor het laatst het Eurovisie Songfestival wist te winnen. De Portugese zangeres Marie Myriam won toen in het Britse Londen het festival met de klassieker "L'oiseau et l'enfant". Nadien ging het bergop en bergaf met de Franse inzendingen en werden soms nog goeie resultaten behaald.

Sinds 2003 bakte het land er eigenlijk niet veel meer van : vorig jaar eindigde Ortal op een drieëntwintigste plaats en dit jaar deed Virginie het met een tweeëntwintigste plaats iets beter. Mede door deze slechte resultaten wil Frankrijk het volgend jaar over een andere boeg gaan gooien.

Bruno Berberes (delegatieleider) liet aan de collega's van
Esctoday weten dat de Franse omroep alle tekstschrijvers/componisten, die de laatste vijf jaar succesvol waren in Frankrijk, heeft aangeschreven. Volgens Berberes zijn er al een aantal mooie voorstellen binnengekomen en de Franse selectie zal volgend jaar verschillende muziekstijlen bevatten gaande van r'n'b, rock over etnische muziek tot 'nouvelle scène'. Het doel van de Franse nationale omroep is om het festival opnieuw te winnen.

Frankrijk is (als één van de 'Big 4') elk jaar verzekerd van een plaats in de finale. We kijken alvast reikhalzend uit naar de Franse inzending !

02-11-2006 om 13:41 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs