Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    19-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Bru

    Holland America Line ontvangt Wout Bru aan boord als gastchef

     

     

    Als het om gastronomische hoogstandjes gaat dan is Wout Bru een kwaliteitslabel. De Belgische chef-kok reist binnenkort mee op twee cruises van Holland America Line waar hij op elke cruise een kookdemonstratie en workshop zal geven in het ‘Culinary Arts Center’ aan boord van het schip ms Rotterdam. Holland America Line streeft als premium cruisemaatschappij een hoge kwaliteit na van haar gastronomisch aanbod. Een samenwerking met Wout Bru past binnen dit streven.

     

    Wout Bru, niet alleen bekend van Restaurant Chez Bru en bijhorend Hotel Maison Bru, en diverse televisieprogramma’s, zal op de cruises ’10 nachten Heilig land Sojourn’ van 20-30 november 2013 en op de ‘11 nachten Iberisch avontuur’ van 11-22 december 2013 een kookdemonstratie van 45 minuten geven in het Culinary Arts Center, een ultramoderne demonstratiekeuken met zaal in theaterstijl. Er zijn een 120tal plaatsen beschikbaar voor de gasten en de deelname is gratis. Dit concept is aanwezig op de gehele vloot, 15 mid-size schepen, van Holland America Line. Daarnaast zal Wout per cruise ook een culinaire workshop geven die 90 minuten duurt en waaraan maximum 12 personen kunnen deelnemen à $ 29 per persoon. Inschrijven voor deze workshop gebeurd aan boord.

     

    De tarieven voor de cruise met het ms Rotterdam ‘10 nachten Heilig Land Sojourn’ starten vanaf € 649,- inclusief retourvlucht (van/naar Amsterdam)! Het betreft een reis in de Middellandse Zee met vertrek en aankomst in het Griekse Piraeus. Stopplaatsen zijn Kusadasi (bezoek aan Efeze), Rodos, Antalya (Zuid-Turkije), Ashdod (Jeruzalem) en Haifa, Limassol (Cyprus) en Heraklion (Kreta).

    De ‘11 nachten Iberisch Avontuur,’ eveneens met ms Rotterdam, start in Civitavecchia (Rome) en eindigt in Rotterdam. Tarief voor deze cruise start vanaf € 599,- inclusief de vliegreis (van Amsterdam). Langs de route niets dan hoogtepunten zoals de rots van Gibraltar en het Zuid-Spaanse Cadiz. In Lissabon reis je via prachtige kloosters en paleizen naar de tijd van zeevaarders en machtige koningen. In Porto proef je de lekkerste wijnen en geniet je van idyllische landschappen.

     

    De workshops en demonstraties van Wout Bru maken deel uit van een veel ruimer, ambitieus culinair programma dat Holland America Line aanbiedt aan haar gasten.

    Binnen de cruise industrie neemt Holland America Line het voortouw in het nemen van culinaire initiatieven door het samenbrengen van 5 prominente topchefs in een Culinaire Raad die bestaat uit gekende chefs uit New York, Chicago en de Nederlandse topchef Jonnie Boer (van het 3-sterren Michelin restaurant De Librije, Zwolle). Op de agenda van hun bijeenkomsten staat: uitwisselen van ervaringen, actuele culinaire trends en het creëren van nieuwe gerechten voor de keuken van Holland America Line.

     

    Eén avond per cruise worden decor, menu’s, wijnen en tafeldecoratie in het fine dine restaurant ‘Pinnacle Grill’ zodanig veranderd dat de gasten de echte sfeer beleven van het befaamde toprestaurant Le Cirque in New York. Eenzelfde concept wordt toegepast op het ms Rotterdam en ms Eurodam (eveneens in de Pinaccle Grill) waar men zich één avond per cruise in het driesterren restaurant De Librije van topchef Jonnie Boer waant. Op de wijnkaart prijkt een selectie van wijnen die speciaal door de Librije zijn gekozen. www.hollandamerica.com.

    19-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meribel Vallée

    Méribel Vallée – Een skigebied met allure

     

     

    Méribel Vallée is reeds sinds vele jaren een populaire wintersportbestemming. Het resort behoort tot het grootste wintersportgebied van de wereld en blinkt vooral uit door haar hoogwaardige pistes en accommodaties, talrijke evenementen en activiteiten en een eigen unieke identiteit. Deze herfst lanceert Méribel Vallée een nieuwe promotiecampagne en presenteert haar nieuwe merknaam “Méribel Vallée”.

     

    Méribel Vallée is onderdeel van de Trois Vallées in Frankrijk dat bekend staat als het grootste skigebied van de wereld. Het gebied staat garant voor meer dan 600 kilometer aan skipistes en telt 15 bergtoppen van meer dan 2500 meter. Het gebied blinkt uit door een hoogwaardige infrastructuur; dit jaar zijn in Méribel weer twee nieuwe gondelbanen geopend die het skigebied optimaal ontsluiten. Méribel Vallée heeft een ruime keuze aan chalets en hotels van 3 tot 5*. Daarnaast heeft het resort verschillende wellness faciliteiten, talrijke goede restaurants en een uitgebreid Olympisch sportcomplex.

     

    Méribel Vallée profileert zich vooral als veelzijdige familiebestemming. Naast een uitgebreid netwerk aan skipistes, telt Méribel Vallée verschillende sneeuwparken en zijn er ook allerlei non-ski activiteiten. Zo zijn er speciale educatieve programma’s en speelparken voor kinderen. Tevens worden in Méribel Vallée verschillende internationale evenementen en culturele activiteiten georganiseerd. Méribel Vallée is meer dan een ski bestemming alleen en biedt ontspanning en plezier in een prachtige natuurlijke omgeving.

     

    Kwaliteit en dienstverlening staan in Méribel Vallée voorop. Dit jaar heeft het resort twee nieuwe kwaliteitslabels ontvangen waarmee het resort zich wil onderscheiden van andere skigebieden in Frankrijk. Ook luxe, comfort en gastvrijheid staan in Méribel Vallée hoog in het vaandel. Tegelijkertijd wil het resort zijn eigen unieke identiteit bewaren, hetgeen zich weerspiegelt in de verschillende kernen van Méribel Vallée die allemaal een eigen sfeer hebben.

     

    Deze herfst lanceert Méribel Vallée een nieuwe promotiecampagne onder haar nieuwe merknaam. De merknaam Méribel Vallée moet vooral de diversiteit van het resort benadrukken en berust op 4 belangrijke eigenschappen: de unieke locatie van Méribel Vallée in het hart van de Trois Vallées, de verschillende kernen van Méribel Vallée met hun eigen identiteit, de authentieke alpine architectuur van het resort en het hoogwaardige aanbod aan toeristische producten en diensten.

    www.meribel.net

     

    17-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brussels Airlines serveert beste wijn en champagne

     

     

     

    Brussels Airlines serveert de beste champagne en wijn in Business Class. Dat is het oordeel van een internationale wijnjury tijdens de jaarlijkse ‘Wines on the Wing’ competitie van het Amerikaanse professionele reismagazine Global Traveler. Zowel in de categorieën Business Class champagnes als wijnen behaalde Brussels Airlines de eerste prijs.

     

    De wijnkeuze die Brussels Airlines haar Business Class passagiers aanbiedt valt opnieuw in de prijzen. Nadat vorig jaar Brussels Airlines al de eerste prijs haalde in de categorie ‘beste Business Class wijnselectie’ wordt ook dit jaar dat resultaat bevestigd tijdens de bekende Wines on the Wing competitie van Global Traveler. Daarnaast sleepte Brussels Airlines met haar Laurent Perrier Brut champagne ook de eerste prijs in de wacht in de categorie beste Business Class champagnes.

     

    Aan de jaarlijkse wijnwedstrijd van Global Traveler namen dit jaar 34 internationale luchtvaartmaatschappijen deel.  Brussels Airlines won van bekende concurrenten uit Azië, het Midden-Oosten, Europa en de States. De 25 juryleden – allemaal wijnexperts die actief zijn in gerenommeerde restaurants, hotels, wijnkelders en de gespecialiseerde media  - waren vol lof over de wijnen die Brussels Airlines haar Business Class passagiers aanbiedt tijdens de lange afstandsvluchten naar de States en Afrika. 

     

    De wijnkaart die Brussels Airlines aan haar passagiers aanbiedt wordt samengesteld door cateringmanagers Philip Mortier en Johan Duwijn die zélf een someiller opleiding volgden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Belgische Master of Wine Fiona Morisson en een proefpanel dat is samengesteld uit personeelsleden en passagiers die vaak vliegen. In het wijnaanbod zit steevast een bekend Frans chateau, een wijn uit de nieuwe wereldlanden en een wijn van de maand.  Zo serveren de Brussels Airlines crews momenteel ondermeer de Franse Bourgondische Château des Jaques Clos de Loyse (2011), Chateau la Grangère (2009) uit de St-Emilion, de Californische Kendall Jackson (2011), Ken Forrester Chenin Blanc van de Zuid-Afrikaanse Kaap regio, Chileense Mones Alfa Syrah (2010) en  El Albar Barricas (2008) uit het Spaanse Castilla y León.

    Daarnaast neemt Brussels Airlines sinds enkele jaren ook Belgische wijnen mee aan boord, wat zeer gesmaakt wordt door de passagiers.  In het najaar worden onder andere Entre Deux Monts (2011), Aldeneycke Pinot Gris (2011) en De Kluizen Kerner (2010) geserveerd.

     

    “We besteden veel zorg aan de selectie van onze wijnen die zowel met de gerechten als met de gewijzigde smaakervaring in de lucht moeten matchen”, zeggen Philip Mortier en Johan Duwijn.  “Daarnaast is ook de feedback van onze passagiers zeer belangrijk in onze wijnselectie. De twee Wines on the Wing Awards zijn een bekroning voor onze inspanningen maar ook een uitdaging om ook in de toekomst een kwalitatief hoogstaande en gevarieerde wijnkaart samen te stellen.”

     

    15-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pegase cruises

    Pegase brengt eerste wintereditie 'Pegase Cruises', met exclusieve Pegase service

     


    Na de lancering van een eerste zomeraanbod Cruises, brengt Pegase nu ook een wintereditie Cruises op de markt. In het 44 pagina tellende minireisboek kiest men uit de absolute crème de la crème van de cruiseschepen, onder de vlag van de meest prestigieuze rederijen ter wereld. Mét de gekende Pegase service.


    Het nieuwe minireisboek Pegase Cruises biedt een uitgebreid gamma cruises om duimen en vingers bij af te likken: luxecruises, naar wereldwijde bestemmingen, met topgastronomie aan boord en vaak all-inclusive. Men kan 1 à 2 weken naar de Caraïben, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten, maar nog opvallender zijn de cruises naar avontuurlijker of paradijselijker oorden als het Verre Oosten, Australië, Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, Zuid-Amerika, Galapagos, of Antarctica. Wie all the way wil gaan, kan kiezen om de zeven wereldzeeën te doorkruisen aan boord van de Queen Elizabeth, op een wereldcruise van 124 dagen, vanaf 18.500 euro per persoon, met vertrek op 8 januari vanuit Hamburg.


    Pegase biedt cruises aan in samenwerking met volgende rederijen: • Seabourn • Seadream Yacht Club • Silversea • Star Clipper • Cunard • Azamara Cruises • Crystal Cruises • Compagnie du Ponant • Hapag-Lloyd Cruises


    Een cruise is een zalige manier om u te laten verwennen aan boord van een drijvend droomresort. Met Pegase is bovendien extra service en comfort inbegrepen. Klanten genieten de gratis Pegase Airport Service, indien zij ook de boeking van de vlucht naar de vertrek- en aankomsthaven van het schip aan Pegase toevertrouwen. Reizigers worden thuis opgehaald in een luxewagen door de chauffeur van Pegase en ook na de reis aan de luchthaven verwelkomd om te worden thuisgebracht. Of, als men liever zelf rijdt, bieden wij gratis parking aan de luchthaven mét valet service, gedurende heel het verblijf. Op Brussels Airport maken alle Pegase reizigers bovendien gebruik van de Fast Lane voor een snelle doorgang aan de douane, en hebben ze gratis toegang tot de Lounges waar ze rustig het vertrek afwachten bij een hapje en een drankje.

    14-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland per fiets

    ONTDEK IERLAND PER FIETS

     

    Het groene Ierland is een fantastische reisbestemming om met de fiets te ontdekken, niet alleen het idyllische en gevarieerde platteland maar ook de steden met hun fietsvriendelijk imago.  Je vindt er fietsroutes voor iedereen en overal zijn er duidelijk bewegwijzerde routes.

     

    Voor de recreatieve fietser die rustig wil genieten is het graafschap Leitrim een uitgelezen reisbestemming. Vanuit een vaste verblijfplaats kun je makkelijk fietsen langs de Shannon-Erne waterweg, tot bij levendige plaatsen als Carrick-on-Shannon of tot bij het vissersdorpje Dromod. In Leitrim is elke fietstocht een topper, temeer omdat je kunt verpozen op de mooiste plekjes, bijvoorbeeld in een pub langs de rivier waar je ook een hengel kunt uitwerpen.

     

    Ierland heeft zoveel goede fietsregio’s dat het moeilijk is om te kiezen. Een van de favorieten is het Shannon gebied, vanwege het gevarieerde landschap een topbestemming voor fietsers. Het graafschap Clare werd door Lonely Planet in de Top 10 van ’s werelds beste fietsbestemmingen geplaatst. Hoogtepunt is het traject tussen Miltown Malbay en Doolin, langs gouden stranden tot bij de machtige Cliffs of Moher.

     

    Ierse steden bezoeken met de fiets! Dat is heerlijk en je ziet veel in korte tijd, in Dublin, Derry-Londonderry en Belfast die alsmaar fietsvriendelijker worden. Dublinbikes is een handig verhuursysteem, een zelfbediening van huurfietsen in 44 fietsstations, verspreid over de stad. De fiets kan ook gratis mee met het openbaar vervoer van de Ierse hoofdstad.

      

    Voor een meerdaagse fietsreis over een lange afstand fietspad reis je naar Noord-Ierland. Een tocht langs de Kingfisher Trail is een onvergetelijke belevenis. De route door het graafschap Fermanagh is circa 400 km lang en voert over rustige, verkeersarme landwegen door een betoverend landschap en langs tal van bezienswaardigheden zoals Marble Arch Caves, Belleek Pottery en Crom Estate.

     

    Met zijn bergketens, bosgebieden en adembenemende kustlandschappen biedt het noorden van Ierland een fantastisch decor om te mountainbiken. Daarom zijn recent nieuwe mountainbike routes aangelegd, maar liefst 100 kilometer lang. Neusje van de zalm is het netwerk van routes in Davagh Forest, volgens insiders het beste dat ooit voor mountainbikers werd ontworpen, avontuurlijk, spectaculair en onvergetelijk!

     

    Ook voor de meer sportieve fietser die een moeilijk parcours, mét stevige kuitenbijters, niet vreest zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen door de Antrim Glens of langs de Giant’s Causeway is inspannend maar onvoorstelbaar mooi. En wat te denken van een tocht door Connemara, langs de spectaculaire Twelve Bens, de hoogste toppen van West-Ierland.

    www.ireland.com

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kenya tourism board

    KENYA TOURISM BOARD KIEST VOOR AVIAREPS TOURISM

     

     

    De Kenya Tourism Board heeft Aviareps Tourism benoemd als haar vertegenwoordiger voor Nederland en België. 's Werelds grootste toeristische PR & Marketing bureau zal de toonaangevende Afrikaanse strand - en safaribestemming op het gebied van media & public relations, crisis management, trade marketing en consumentenmarketing vertegenwoordigen; zowel strategisch als operationeel.

     

    De Kenya Tourism Board heeft als kerndoel het promoten van Kenia als  kwaliteitsreisbestemming en het vergroten van bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. De Kenya Tourism Board heeft een sterke samenwerking met de private sector en andere overheidsinstellingen bij het bevorderen van het toerisme naar het land. Aviareps Tourism heeft als belangrijkste focus de positionering van Kenia als toonaangevende strand- en safaribestemming op het Afrikaanse continent alsmede het versterken en  uitbouwen van partnerships met locale reissector- en media-partners.

     

    De heer Muriithi Ndegwa, Managing Director van de Kenya Tourism Board, feliciteert Aviareps Tourism met de benoeming. Hij is ervan overtuigd dat Aviareps Tourism, met kantoren en toegewijde teams in beide belangrijke markten, een  bepalende rol kan spelen bij het onderhouden en uitbouwen van contacten in de reissector en media om het toerisme naar Kenia, ook in de  huidige moeilijke tijden, te bevorderen.

     

    Mincke Pijpers, Aviareps Tourism ‘Head of Tourism’, reageert: “Wij zijn erg trots om als vertegenwoordiger op te treden voor een toonaangevende en unieke bestemming als Kenia en zien goede mogelijkheden om vernieuwende initiatieven te ontwikkelen in de lokale markten.” Ze voegt eraan toe: ”Ondanks dat markten in Europa onder druk staan, zijn de mogelijkheden voor Kenia talrijk. Niet alleen op gebied van de kernkwaliteiten van het land, zoals safari- en strandvakantie, maar ook talloze andere producten en thema’s om te reizen, te verkopen of over te schrijven. Samenwerken met de winnaar van de ‘Word Travel Awards 2012’ in de categorie ‘Best Tourism Board’ is een eer en Aviareps Tourism is verheugd zijn kennis en ervaring in te kunnen zetten om de positie van Kenia in Nederland en België te versterken”.

     

    De Kenya Tourism Board is een overheidsorganisatie met als missie Kenia's toeristische producten professioneel en doelgericht te vermarkten. Daarmee  het welzijn van de Kenianen en bezoekers van het land te verrijken.

    www.magicalkenya.com

     

     

     

     

     

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oostkantons

    Het goede weer zorgt voor een succesvolle zomer in de Oostkantons

     

    De Oostkantons waren in de zomer 2013 een zeer populaire vakantiebestemming. Volgens een enquête bij de partnerbedrijven van Toeristisch Agentschap Oost-België bereikten de hotels tijdens de zomermaanden een bezettingsgraad van gemiddelde 65 procent. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer vijf procent. Ook attracties en campings konden rekenen op een goed tot zeer goed bezoekersaantal.

    Voor de familiehotels in de regio is die bezettingsgraad een zeer goed resultaat.  De meeste hoteluitbaters van de Oostkantons, die aan de enquête van het Toeristisch Agentschap deelnamen, waren “tevreden” met de zomerbezetting en spraken van een “goed seizoen”. Een logement van 1 tot 3 nachten is relatief kort.  Hierdoor wordt bevestigd dat de Oostkantons een populaire vakantiebestemming zijn voor korte tripjes. De favoriete vrijetijdsbesteding van de hotelgasten was wandelen en fietsen. De hotels en gastenverblijven hebben hoge verwachtingen voor het herfstseizoen, dat in de Oostkantons traditioneel veel gasten lokt door het wildaanbod en de gastronomische weekends.

    Vlamingen maken het grootste deel uit van de bezoekers

    Met een bezettingsgraad van 80 procent sluiten de verhuurders van vakantiewoningen de zomerperiode af.  Volgens een enquête onder de partners van het Toeristisch Agentschap zijn het ook hier de Vlamingen die het grootste deel uitmaken van de bezoekers. Terwijl in de kleinere vakantiewoningen (2 tot 6 personen) meestal oudere personen boven de 50 jaar logeren, trekken de grotere “gîtes” een jonger publiek aan.  Hier bedraagt de verblijfsduur een tot twee weken

    De partners van het Toeristisch Agentschap die gastenkamers verhuren en ook de familie- en jeugdherbergen volgen de positieve trend. 70 % van de mensen die in een herberg logeerden, bleven 1 tot 4 nachten. De kampioen in de enquête van het Toeristisch Agentschap waren de campings.  Met een bezetting van ongeveer 90 procent waren de campinguitbaters zeer tevreden. De grote meerderheid van de kampeerders komt volgens de enquête uit Vlaanderen.  De gemiddelde leeftijd ligt tussen 30 en 50 jaar, en de meerderheid van de bezoekers kwam met kinderen.

    De Vennbahn is een populaire bestemming

    Goed weer in de Oostkantons, veel bezoekers in de regio - dat was ook de analyse van de toeristische diensten in de Oostkantons.  De hoofdattracties van deze zomer waren zeker de Vennbahn en het RAVel-fietsnetwerk.  Veel bezoekers hadden hun fiets meegebracht, reisden met de trein of lieten hun auto tijdens hun verblijf in de Oostkantons staan.

    Vooral de attracties onder blote hemel profiteerden optimaal van het goede weer.  Aan de meren van Bütgenbach en Robertville werden bij goed weer dagelijks meer dan 1.000 bezoekers geteld. In het Natuurcentrum van Botrange en Terrnell bleef het bezoekersaantal in vergelijking met vorig jaar ongeveer hetzelfde.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn naar patagonie

    Luxe cruise rederij Seabourn lanceert cruises naar Antarctica en Patagonië.

     

     

    Het schip Seabourn Quest vaart tussen november 2013 en januari 2014, vier keer naar dit uitgestrekte witte continent. Gasten genieten aan boord van de luxe van de Quest en ontdekken aan wal de bezienswaardigheden die Antarctica en Patagonië te bieden hebben.

     

    Seabourn is één van de weinige cruisemaatschappijen die haar gasten een bezoek aan Antarctica biedt. Op slechts 1,5 dag varen vanaf het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika doemt het continent al op. Onder begeleiding van een ervaren expeditie-team gaan de gasten 5 maal aan land voor een unieke ervaring en krijgen ze meer uitleg over dit ongerepte stukje natuur.

     

    "Kapitein Bjarne Larsen en expeditieleider Robin West hebben een lijst met bijzondere landingsplaatsen samengesteld waarvan ze zeker weten dat onze gasten er van zullen genieten" zegt Richard Meadows, directeur van Seabourn. "Ons team heeft een jarenlange kennis en ervaring opgebouwd, wat heeft geresulteerd in een uitstekend programma voor een onvergetelijk Antarctica avontuur.’’

     

    Met de expeditie tochten naar Antarctica krijgt men een zeer volledig beeld op dit witte continent. Gasten kunnen verschillende diersoorten observeren in hun natuurlijk habitat waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen en verscheidene historische en wetenschappelijk interessante plekken bezoeken. Al varend genieten zij van de meest spectaculaire zichten met ijsbergen en indrukwekkende passages. De expeditie in Antarctica duurt vijf dagen en iedere dag is er een andere uitstap voorzien.

     

    Er wordt gevaren met de Seabourn Quest, het nieuwste schip van de rederij, met een capaciteit van slechts 450 passagiers. De cruises vertrekken vanuit verschillende havens en duren minimaal 21 dagen. Tijdens deze afvaarten wordt ook aangelegd in enkele top bestemmingen in Zuid-Amerika zoals de uitgestrekte Chileense kust, het adembenemende nationale Park Torres del Paine en Kaap Hoorn.

     

    De Seabourn klanten genieten van een uitstekende service en een ongekende luxe. Alles is inclusief, van eten en drankjes tot de fooien. Er zijn open bars, uitstekende wijnen bij de lunch en het diner en er heerst een ontspannen, gezellige sfeer. Wie met Seabourn reist, voelt zich zeker thuis in de ruime, zorgvuldig ingerichte suites.

     

    10-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel toeristisch

    BRUSSEL: Het toeristisch aanbod groeit aan en de vraag is goed gevolgd

     

     

    Sinds het begin van het vorige jaar steeg het Brussels hotelaanbod van 16 700 naar 17 420 kamers (de grootste twee toevoegingen zijn Pullman Zuid met 237 kamers en Meininger met 150 kamers en 719 bedden). Dat komt neer op een verhoging van 4,3%.

     

    Uit de cijfers die de hotelhouders voor de vakantieperiode meedeelden, blijkt een gemiddelde bezettingsgraad van de kamers van 70%, net als vorig jaar. Dat stelt VISITBRUSSELS tevreden, die zo een stijging van bijna 4% van het aantal toeristen in Brussel in juli en augustus kan melden, rekening houdend met het bijkomend aanbod van bedden. Vergeleken met de zomer van 2012 gingen de gemiddelde kamerprijzen met 4% de hoogte in.

     

    Opvallend voor deze zomer: enkele markante evenementen hadden een impact op de bezetting, zoals de feestdag van 21 juli die 500 tot 600.000 mensen naar Brussel bracht (meestal voor één dag), Floraliëntime: een hogere bezetting met 6.5 punt ten opzichte van de jaren zonder Bloementapijt op de Grote Markt en, natuurlijk Tomorrowland (van 26 tot 28/07 - 180.000 festivalgangers – goed voor een geraamd aantal van 8.000 overnachtingen per dag in Brussel): de bezettingsgraad klom sterk in Brussel, +13 punt op vrijdag 26/7 en + 9.5 punt op zaterdag 27 en zondag 28/7. Voor de drie weekenddagen werd dan een bezetting van ongeveer 82,5% gehaald.

     

    De Brusselse evenementen, Brussel Bad, het Brussels Summer Festival en de Zuidfoor, hebben allemaal een record aantal bezoekers genoteerd. De toeristische attracties bleven niet achter, met stijgende bezoekersaantallen van zowat 10%. De enige kleine domper kwam van het geringer museumbezoek in juli, wat zonder twijfel toe te schrijven is aan het stralende juliweer.

     

    Voor de Brussels Hotels Association (BHA) maakte deze groei van het vrijetijdstoerisme in Brussel in juli en augustus het mogelijk om de uitbreiding van het aanbod op te vangen en om het globale bezoekersaantal van de hotels in Brussel te behouden. De grote uitdaging voor de komende maanden zal er in bestaan om het zakentoerisme op te trekken, dat het sinds het begin van het jaar moeilijk heeft maar wel onmisbaar is voor de rentabiliteit van de sector.

     

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookmakkelijk

    KOOKmakkelijk blaast nieuw leven in de Belgische keuken

     

     

     

    Wat eten we vandaag? Een vraag die dagelijkse kost is bij vele gezinnen. KOOKmakkelijk beantwoordt deze vraag met een vernieuwend concept: zij stellen wekelijks huisgemaakte, gevarieerde recepten samen, doen de boodschappen én leveren vervolgens alle nodige ingrediënten én receptjes aan huis. Gedaan met eindeloos nadenken over “wat gaan we eten?” of “wie gaat er naar de winkel?”.

     

    Thuis koken, niet zo eenvoudig als het lijkt. Geen gebrek aan goodwill in Vlaanderen om een “goede maaltijd” op tafel te zetten, wel een gebrek aan tijd en inspiratie. Hoewel drie vierde van de warme maaltijden in Vlaanderen thuis worden klaargemaakt, zit er toch een zekere “sleur” in de variatie van de bereidingen. Slechts een beperkt aantal recepten zijn goed gekend en worden regelmatig op tafel gebracht. Vandaar het succes van “Dagelijkse Kost” en “SOS Piet”, waarin stap voor stap recepten worden uitgelegd. Maar daarmee zijn de boodschappen nog niet gedaan!

     

    Hoe “KOOKmakkelijk-en”?

    Het concept, van Zweedse origine en daar reeds door 40.000 gezinnen gebruikt, is eenvoudig: surf naar www.kookmakkelijk.be ; kies je tas: aantal maaltijden (voor 3 of 4 dagen) en aantal personen (van 2 tot 4); plaats je bestelling; KOOKmakkelijk doet de boodschappen en de bestelling wordt op maandag aan huis geleverd. Aan de slag, kookplezier verzekerd! Prijzen variëren tussen €58 (3 maaltijden voor 2 personen) en €95 (4 maaltijden voor 4 personen).

     

    Wat zit er allemaal in de boodschappentas?

    Afhankelijk van je keuze krijg je voor 3 of 4 verschillende maaltijden zowel de ingrediënten als de receptjes om deze klaar te maken. De bereidingen zijn zeer duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Bovendien zorgt KOOKmakkelijk voor evenwichtige recepten met veel verse groenten en een gezonde afwisseling tussen vis, vlees en gevogelte. “Lekker” gecombineerd met “gezond” en “makkelijk”! Tip: Je kan al gaan spieken/watertanden bij “menu komende weken”.

     

    Wie zijn ze?

    Een tweekoppig, Leuvens team is de drive achter KOOKmakkelijk. Relinde Eerlingen ontwikkelt en test de recepten. Zij heeft een achtergrond in voeding en gezondheid en heeft jarenlang ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten voor Campbell Foods Belgium. Met zijn grote kennis van management en verkoop, verzorgt Frank Adriaenssens de logistieke en commerciële zaken bij KOOKmakkelijk. Zin in een voorsmaakje?

    www.KOOKmakkelijk.be

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ile rousse

    Gunstige nazomervakantie in Ile Rousse

     

     

     

    Het einde van de zomer komt in zicht. De nazomermaand september komt er aan, maar zal het in eigen land mooie weer blijven? Een perfecte nazomer bestemming is l’Ile de Beauté Corsica vanwege zijn zachte klimaat. SNCM, dé ferryspecialist voor Corsica brengt je er in de laatzomer voordelig naar toe.

     

    SNCM vaart vanuit Marseille, Nice en Toulon naar diverse havens op Corsica. Elke Corsicaanse regio is betoverend mooi en dus is het interessant om gebruik te maken van het hele jaar door lopende Prima Corsa voordeeltarief van SNCM, naar de haven Ile Rousse bijvoorbeeld. Voor twee volwassen met eigen auto (midden categorie), reis je heen en terug van Toulon naar Ile Rousse voor slechts € 211,89 (tarief Prima Corsa, inclusief taksen).

     

    Twee weken vakantie op Corsica, in en rond Ile Rousse, daar kan een mens alleen maar van dromen. Ile Rousse ligt in het hart van een van de mooiste baaien van Noord-Corsica. Geniet van de prachtige eilandjes voor de kust en van de maagdelijke zandstranden. Na een dagje zonnen en zwemmen ga je ’s avonds wandelen door de gezellige straatjes van de oude stad. De straatnamen verwijzen naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van Ile Rousse. Van de Rue Napoleon Bonaparte en de rue Louis Philippe wandel je tot op de indrukwekkende Place Paoli waar je ongetwijfeld wordt verleid door een sfeervol terrasje onder eeuwenoude, schaduwrijke platanen. Ile Rousse is in september super gezellig, veel minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Geniet van openluchtconcerten, gezellige restaurantjes, wijnkroegen, van zeventig kilometer goed onderhouden wandelpaden en van tientallen excursiemogelijkheden. Ile Rousse is de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke ontdekking van La Balagna, door Corsica kenners aanzien als een van de mooiste regio’s van het eiland.

     

    De nazomer van SNCM op Corsica is er eentje zonder hoog seizoen tarieven, zonder toeristische drukte, aan een zeer democratische prijs, onder een stralende zon en met aangename temperaturen.

    www.sncm.be

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurrijke herfst

    GENIETEN VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË

     

     

     

    Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië. Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.

     

    DFDS Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover, de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend mooi zijn.

     

    Na een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede panorama’s over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis, in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de Herring Fair.

     

    Na een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste foto’s van het kleurenpallet, in de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter de machtige bergen. Voor de ‘glorious autumn colours’ komen ook de Schotten naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.

     

    Reis je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies dan voor  het Aston Hotel in Dumfries & Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.

     

    Reizigers die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5 daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5 daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).

     

    INFO :www.dfdsseaways.be  Tel 02/ 514 09 91* (B)

    * € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                       

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire kaashapjes

    Culinaire kaashapjes!

     

     

    Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes… Ook traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want 100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde kaasblokjes.


    3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:

    Als straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst, maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties. Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.


    Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van 100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het kwaliteitskeurmerk ‘het Rode Zegel’ is daarvan het beste bewijs.


    Kaas-pestofrietjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto,  snuifje zout,  0,75 l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen,  40 g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk),  125 ml panko


    Bereiding
    Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar in de vriezer en frituur op 180°C.
    Serveertip: Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te serveren.

    Gemarineerde kaasblokjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 1.200 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven,  500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes knoflook, 250 g suiker,  500 ml water en 10 g zout


    Bereiding
    Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot. Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat 10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes optimaal van smaak.

    Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.


    Giant Sandwich van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 400 g Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocado’s,  300 g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo Rosso-salade, 1 kg zuurdesembrood,  10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje knoflook,  200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout


    Bereiding
    Was de sla, snij de tomaten en avocado’s. Snij de kipfilet en kaas op de snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook, tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat, kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij doormidden en serveer.


    Praktisch
    Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt, op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.








    02-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt beste amateur sommelier?

     

    WIE WORDT DE BESTE AMATEUR SOMMELIER VAN BELGIË IN 2013?

     

     

     

    Delhaize en Megavino organiseren voor de tweede keer de “beste amateursommelier”-wedstrijd. 45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België.

     

    Delhaize lanceert in samenwerking met Megavino voor het tweede opeenvolgende jaar een grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op de website www.delhaize.be, waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote finaleronde die zal doorgaan op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder het toeziend oog van bekende wijnexperts. Op het einde van deze wedstrijd zullen de TOP Amateursommelier van 2013 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan met prachtige geschenken.

     

    TOP amateursommelier 2013 – De selecties

    Delhaize heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar cru’s om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize voor het tweede opeenvolgende jaar een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, organiseert Delhaize de wedstrijd om de beste amateursommelier van België te vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.

     

    Liefhebbers kunnen surfen naar www.delhaize.be om zich in te schrijven en rechtstreeks aan de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal plaatsvinden op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.

     

    In de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die bestaat uit bekende wijnexperts. In deze finale krijgen de kandidaten verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.

     

    Het eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste

    amateursommelier 2013 van België mag noemen.

     

    De winnaar krijgt een prachtig weekend cadeau voor 2 personen in een wijnstreek in Spanje. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie wijngeschenken mee naar huis.

     

    Carl Verheyden Beste Amateur-Sommelier 2012

    In 2012, tijdens de eerste wedstrijd die Delhaize samen organiseerde met Megavino, werd Carl Verheyden uit Lubbeek, bediende bij een informaticabedrijf, door de jury van experts uitgeroepen tot Beste Amateur-Sommelier van België 2012. Naast de trofee van Beste Sommelier van België kreeg hij ook een kist Château Magdelaine, Premier Grand Cru Classé de Saint-Emilion en een prachtige reis naar de streek van Bordeaux, waar hij verschillende grote wijngoederen heeft bezocht samen met een expert.

    Voor Carl blijft de wedstrijdervaring een zeer mooi moment: “De wedstrijd zelf was een uitdaging en door de combinatie van theoretische en praktische proeven de interessantste wijnwedstrijd waar ik al aan deelgenomen had. De driedaagse trip door de Bordeauxstreek was een prachtig georganiseerde reis die de grootste verwachtingen overtrof door de opeenvolging van bezoeken aan de allergrootste appelaties en châteaux. Dit waren stuk voor stuk plaatsen waar elke wijnliefhebber van droomt om ooit te kunnen bezoeken”. Carl, die net zijn diploma van sommelier heeft behaald in avondschool, blijft zijn passie voor wijn uitoefenen. Nu is het nog een hobby, maar wie weet wat de toekomst brengt...

     

     

     

     

    01-09-2013 om 21:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

     

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajector Intermezzo

    Trajector Intermezzo  ‘Rematch’  in Hotel BLOOM!

     

     

     

    Op 7 en 8 september 2013 komt Trajector opnieuw naar Brussel na haar eerste aantreden in de Belgische hoofdstad in 2010. Trajector Intermezzo is een initiatief van Hotel BLOOM! en Centrifugal Projects dat dit jaar samenvalt met het openingsweekend van de jaarlijkse Brussels Art Days. Na Trajector Intermezzo  in april zal dit nieuwe initiatief van Trajector Art Fair en Hotel BLOOM! opnieuw haar inspiratie halen uit de vroegere Trajector Art Fairs en Art’n BLOOM! evenementen.

     

    Trajector Intermezzo wil de aandacht vestigen op de individuele kunstenaar en niet op de projecten, initiatieven en galerijen die eerder al aan bod kwamen bij de bekendere Trajector Art Fairs. Trajector Intermezzo zal een 25-tal opkomende internationale kunstenaars de gelegenheid geven om hun solo- of duoproject aan het Brusselse publiek voor te stellen. Verwacht u alvast aan een hoog staaltje eigentijdse, moderne kunst! Bovendien zal Trajector Intermezzo deze keer een klein aantal curatorprojecten voorstellen die volledig passen in het unieke kader van Hotel BLOOM!

      

    De focus van het klassieke Trajector Art Fair-concept heeft nooit op de commerciële galerijensector gelegen maar des te meer op ruimteprojecten, initiatieven van kunstenaars zelf en onafhankelijke curatorprojecten die een belangrijk platform en oefenterrein kunnen bieden aan opkomende eigentijdse artiesten van over de hele wereld. Terwijl er een loopje genomen wordt met de rol van vzw’s, ruimteprojecten en zelfstandige curatoren binnen het commerciële kunstcircuit, kiest Trajector steevast voor de originele hoek en zorgt het voor een kunstmarkt in een Brussels top design hotel. Ironisch, kritisch of zuiver commercieel? Laten we daar de kunstenaars en het publiek zelf over oordelen. Eén ding is zeker, Trajector Intermezzo gaat gewoon door op haar eigen typische elan.  

     

    Juist zoals bij de eerste tentoonstelling van Trajector Intermezzo, zullen bij Trajector Intermezzo ‘Rematch’ alle schijnwerpers gericht worden op het concept ‘hotel’. Kunstwerken en voorstellingen zullen in dit geval volledig in de lijn liggen met het unieke kader van Hotel BLOOM! 

     

    Trajector Intermezzo ‘Rematch’ voorziet plaats voor zowel solo- als duovoorstellingen in de gastenkamers op de eerste verdieping van Hotel BLOOM! Met een volledig nieuwe affiche, bestaande uit internationale namen uit de kunstwereld, belooft Trajector Intermezzo ‘Rematch’ al even hoge toppen te scheren als tijdens haar aantreden in april.

    Op het programma staan voorstellingen van Amerikaanse, Belgische, Britse, Canadese, Chinese, Deense, Nederlandse, Franse, Duitse, Ierse, Japanse, Noorse, Spaanse, Zweedse en Zwitserse kunstenaars. Alsof dat allemaal nog niet kosmopolitisch genoeg is, zijn zij een weerspiegeling van onze moderne wereld door te leven en/of te werken op de meest uiteenlopende locaties zoals Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en Zurich. 

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekenoogst bij Belle Vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    NIEUWE KRIEKENOOGST EINDELIJK AANGEKOMEN IN BROUWERIJ VAN BELLE-VUE

     

     

    In het jaar van de 100ste verjaardag van Belle-Vue lieten de krieken echt lang op zich wachten, door de opeenvolgende periodes van koude en droge hitte moesten we er dit jaar echt lang op wachten, maar de nieuwe krieken zijn vandaag aangekomen in de brouwerij van Belle-Vue en bovendien zijn ze van uitstekende kwaliteit!

     

    Enkele tientallen tonnen vers geplukte krieken van de variëteiten Gorsem en Kelleris werden in gekoelde vrachtwagens uit Tienen naar de brouwerij Belle-Vue gebracht. De krieken werden in de brouwerij van Belle-Vue afgeladen en meteen toegevoegd aan de lambiek. Zo wordt de Kriek Lambiek gemaakt die de basis vormt voor de Belle-Vue kriekbieren: de meest populaire van het land. Dit jaar is bovendien heel speciaal voor Belle-Vue, want de brouwerij viert zijn 100-jarig bestaan.

    “Ieder jaar is het weer met spanning uitkijken naar de kriekenoogst, een belangrijk moment voor onze brouwerij. We hebben dit jaar inderdaad wat langer moeten wachten, maar de zon van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we niet alleen verwend zijn op het vlak van kwaliteit, de oogst heeft dit jaar ook mooie hoeveelheden opgeleverd,” aldus brouwerijmanager Tom Dumortier.

     

    Authentieke en typisch Brusselse know-how

    De geschiedenis van Belle-Vue start in 1913 in Brussel, toen Philémon Vanden Stock begon met het “versnijden” van lambiek. Uit verschillende soorten lambiek van meerdere producenten ontwikkelde hij geuze. Ook vandaag nog worden alle Belle-Vue bieren gebrouwen op basis van lambiek, een bier van spontane gisting. Voor de Belle-Vue kriekbieren voegen onze meesterbrouwers krieken toe aan de lambiek, die spontaan gist dankzij de natuurlijke gistcellen die in de lucht aanwezig zijn. Voor de heerlijke kriekbieren van Belle-Vue worden maar liefst 80 kg krieken toegevoegd per 600 liter lambiek.

     

    Het schudden van de krieken

    De kwaliteitskrieken die worden geselecteerd voor de kriekbieren van Belle-Vue komen uit de streek van Tienen. Vooraleer zij de brouwerij bereiken, hebben de krieken al een hele weg afgelegd. De dag voor de levering (er gaat zo’n twaalf uur over van het oogsten tot de levering aan de brouwerij), worden de kriekenbomen “geschud” met een mechanische “arm”. De krieken vallen bij het schudden op een dekzeil dat wordt opgerold en vervolgens wordt geledigd in grote tonnen met water. De krieken zinken dan naar de bodem van de ton, terwijl de takjes en bladeren komen bovendrijven. Deze techniek zorgt ervoor dat de krieken in optimale omstandigheden geoogst worden. Nadien worden de krieken voorzichtig vervoerd in blauwe plastieken tonnetjes, en worden ze bij levering aan de brouwerij meteen verwerkt in de lambiek. Na 6 maanden rijping ontstaat zo de Kriek Belle-Vue, met zijn prachtige robijnrode kleur en fruitige smaak.

     

    1913 – 2013

    Dit jaar is voor Belle-Vue heel bijzonder, want de brouwerij viert zijn 100ste verjaardag. Voor deze gelegenheid tekenen de gekende Belle-Vue karakters Jos en Jef graag weer present. Ze figureren niet alleen op de verpakkingen, maar hebben ook de aftrap gegeven voor de match tussen Anderlecht (RSCA) en Standard op 5 mei laatstleden. Tijdens deze match droegen de spelers van RSCA ook de originele uitrusting die gedragen werd tijdens het eerste voetbalseizoen waarin Belle-Vue als sponsor van de club optrad. Hiermee werd de aanwezigheid van Belle-Vue tussen 1973 en 1981 als hoofdsponsor van paars-wit herdacht.

     

    Philemon Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen. Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun typische zurige smaak. Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt. Na één jaar spreekt men van een jonge Lambiek. Er worden vier Belle-Vue bieren gebrouwen, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een temperatuur tussen 2° en 3°C. In 2013 viert Belle-Vue zijn 100-jarig bestaan.

    www.ab-inbev.be  

     

     

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs