Foto
Foto
Status LoLa4Life  
€52.515,90
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

16-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag infomoment
Op donderdag was er na de training een infomoment waarin zowel info over de activiteiten werd gegeven en waarbij ook overleg was met de leden naar invulling toe van bepaalde projecten. Sommige zaken in dit verslag zijn al op blog verschenen maar naar de vragen toe die gisteren kwamen lijkt het toch interessant/nodig om bepaalde zaken nog eens duidelijk te stellen.


Levensloop

Deze gaat door in de Blaarmeersen op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Net zoals vorig jaar nemen wij met de Veldmeersrunners deel aan deze 24-urenloop en dit met verschillende doelen:

- steun van het project
- teambuilding voor de Veldmeersrunners (en de aanwezigen van vorig jaar zullen dit zeker kunnen beamen)

Wat doen we als Veldmeersrunners
We zijn er ons van bewust dat we de tweede jaarhelft van 2017 heel wat inspanningen van jullie gevraagd hebben en daarom gaan we dit iets 'rustiger' aanpakken maar daarom niet minder efficiënt).

- we proberen de kaap van 100 inschrijvingen binnen te halen (zowel Veldmeersrunners of vrienden/sympathisanten die door jullie kunnen aangesproken worden om met ons mee te lopen/wandelen)
- er zal bij elke loopavond een collectebus geplaatst worden door Christine om de 'rostjes' te verzamelen
- bij Christine zijn lichtzakjes te koop aan 5 euro waarbij een boodschap kan meegegeven worden naar mensen toe die momenteel 'vechter' zijn of mensen die de strijd tegen 'de' ziekte verloren hebben.
- Het boek hartloper is te koop aan 15 euro waarvan telkens 5 euro naar dit project gaat.

Hoe inschrijven:
Jullie storten het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer van de Veldmeersunners  (BE 25973105511782) en wekelijks zorgt Christine (die instaat voor de volledige administratie en ook fungeert als ploegkapitein) dat jullie ook in het team van de Veldmeersrunners geregistreerd staan op de site van levensloop (https://www.levensloop.be/relays/gent-2018).  Het inschrijvingsbedrag is 10 euro.

In de loop van april zal een doodle worden opgesteld waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om aan te duiden wanneer hij komt lopen op zaterdag en/of zondag.


Stadsloop Gent

Zoals we de laatste jaren gewoon zijn lopen we die onder de vlag van OIGO. Hiervoor dienen jullie zich zelf in te schrijven op https://www.oigo.be/  Deze gaat door op zondag 20 mei. We verzamelen aan de tent van OIGO (op St. Pietersplein) in de uitrusting van de Veldmeersrunners. De loop zelf werken we af in een truitje dat we krijgen van OIGO (zowel mooi qua design als enorm functioneel).


Op de hort

Het 'op de hort'- gebeuren is er om tijdens de zomerperiode een extra vakantie-gevoel bij onze joggers mee te geven. Het is ook een ideale manier om de teamspirit aan te scherpen. Er wordt telkens een loop voorzien en nadien is er een hapje en een drankje. Deze 'spijs en drank' wordt telkens 'bereid' door een team van een vijftal personen en krijgen daarvoor een budget van 3,5 euro/ingeschreven deelnemer. Dit jaar krijgen ze echter 1 euro extra omdat we met onze kastickets van de Eurospar toch een redelijk bedrag bij elkaar gaan krijgen (dus breng jullie kastickets binnen). Het deelname geld voor de drie 'op de horts' samen bedraagt 10 euro (wie zelfs maar één keer kan komen heeft zijn 'geld' al meer dan terug want de hapjes en drankjes zijn steeds meer dan voldoende aanwezig). We gaan echter de inschrijvingen pas beginnen midden mei zodat we alles wat gespreid houden. Ik doe hier ook al enkele suggesties naar wie we 'kijken' voor de catering. Wie zich geroepen voelt geef alvast een seintje.

19 juni: Kalken Kerk (er zal gevraagd worden of de hof van de Pastorij beschikbaar is) - catering: mensen met ervaring/de anciens dus
07 augustus: Hinkelend meisje - catering: de jeugd
21 augustus: Wachtebeke/Puyenbroeck- catering: de nieuwe leden


Klavertje Vier Loopomlopen

In het begin van de week zat ik samen met de mensen van Sport Vlaanderen en daar lanceerde ik het idee om in de zomermaanden met enkele gemeenten een zondagsloopje te organiseren gebruik makende van de loopomlopen van die gemeenten. Zeg maar het vormen van een cluster voor de zondagsloopje. Elke gemeente nodigt dus éénmaal per zomer uit. Sport Vlaanderen steunt dit project volledig en de Sportdienst van Laarne doet de algemene coördinatie. Zie hierbij de issues dat Corien naar de deelnemende gemeenten/sportdiensten heeft gestuurd:

Wat wordt er van de gemeente verwacht:
Onze peter, Danny Clincke, is de trekker van gans het gebeuren ( GSM: 0479/208724)
Ondersteuning van sport Vlaanderen en sportdienst Laarne
Als de loop in jullie gemeente door gaat: enkel aanwezigheid van jullie peter is aan te raden.
Promotie maken voor dit initiatief
 

Waarom:
Meestal blijven de mensen tijdens een zondagsloopje altijd op dezelfde routes lopen in eigen gemeente.
De mensen willen zich wel verplaatsen, maar ook niet te ver.
Waarom een andere route zoeken, als er uitgepijlde loopomlopen beschikbaar zijn…
Dit kan een kans zijn om andere loopomlopen te leren kennen en ook andere lopers te ontmoeten

Deze vier zondagsloopjes zijn gratis en er wordt echt op een recreatieve manier gelopen (iedereen bepaald zijn eigen tempo) (verloren lopen kan niet want alle parcoursen zijn uitgepijld).

Dit zijn momenteel de vier vooropgestelde datums (in de loop van volgende week worden die gefinaliseerd)
Laarne:17 juni
Wetteren Ten Ede: 15 juli
Destelbergen: begin augustus
Berlare: 2 september

De vertekpunten zijn telkens de zuilen van Sport Vlaanderen in de respectievelijke gemeenten


Zondagsloopjes

We gaan ook binnen de groep van de Veldmeersrunners (binnen de gemeente) proberen op verschillende plaatsen te starten (Hinkelend meisje, Kalken Kerk, Sporthal, Prullenbos). Helaas vrees ik dat we nog een tijdje zullen moeten wachten om sommige 'locaties' aan te doen daar de wegels nog bijna volledig onder water staan (vb. Koewegel). Zondag starten we wel aan Kalken Kerk ---> hou wel de blog in de gaten moesten er 'winterse' omstandigheden zijn.


Varia

- in de zomermaanden eens nadenken hoe iedereen op een voldoende manier kan 'verlicht' zijn in de wintermaanden
- de vooropgestelde routes moet steeds gevolgd worden dit heeft zijn belang naar de verzekering toe. Ook niet vergeten dat we een 'feitelijke vereniging' zijn waarbij iedereen gelijke verantwoordelijkheid draagt. Let wel we zijn zeker voldoende verzekerd maar wij moeten er voor zorgen dat we aan de 'voorwaarden' voldoen.
- de extra bestelde kledij zal aanwezig zijn vanaf 5 april


16-03-2018 om 11:08 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige opkomst
Dinsdag was het een echte regendag..heel wat water kwam uit de hemelsluizen naar beneden maar tegen dat de joggers van de Veldmeers zich moesten klaar maken voor het dinsdagavondloopje werd het droog en dit resulteerde in een prachtige opkomst van ongeveer 80 lopers. Voor ieder wat wils opnieuw. Hopelijk is de voorspelde koudeprik vlug voorbij en kunnen we volop op de 'lente' af stevenen. Ik wil er nogmaals de nadruk op leggen: let op valpartijen want de periode van overgang van donker naar licht of omgekeerd zorgt steeds voor meer valpartijen.


Sport Vlaanderen

Op maandag samen met Corien naar een evaluatievergadering geweest van de loopomlopen van Sport Vlaanderen. Als ik zie hoe het er in andere gemeenten aan toe gaat mogen we toch heel tevreden zijn omtrent de opvolging van de loopomlopen bij ons (ik doe dit zowel voor Laarne als Berlare). Van onze gemeenten krijgen we een goede opvolging van voorgestelde 'problemen' en als ik dat hoor in andere gemeenten/regio's is dat toch niet zo vanzelfsprekend.
Heb daar ook een nieuw project voorgesteld, nml. voor de zondagsloopjes een samenwerking tss een viertal gemeenten die ook over een omloop beschikken. Het is vrij eenvoudig: elke gemeente nodigt gedurende de zomerperiode (juni tot september) éénmaal de andere gemeenten uit voor een zondagsloopje op de reeds uitgetekende omloop van Sport Vlaanderen in hun gemeente. Voor de jogger kosteloos en per gemeente is het de peter/sportdienst die het (relatief weinige) werk hiervan op zich neemt. Dit project wordt volledig ondersteund door Sport Vlaanderen en Sportdienst Laarne. Meer info volgt als deelnemende gemeenten definitief gekend zijn en ook de datums zijn ingevuld.


Overlegmoment

Donderdag is er een overlegmoment voorzien na de training. We hebben het zaaltje (beneden achteraan) ter beschikking. Als je klaar bent met je loopsessies kunnen we daar in verschillende groepen wat info geven over bepaalde projecten en kunnen jullie ook voorstellen naar voor brengen. Welke zaken komen zeker aan bod:

- Levensloop (hoe inschrijven, hoe aan 100 joggers geraken, hoe wordt administratieve en praktische (wie loopt wanneer) geregeld en door wie)
- Stadsloop Gent ism OIGO
- op de hort
- het hierboven vermelde project van Sport Vlaanderen
- hebben jullie vragen/voorstellen omtrent verdere opbouw of zomerparcoursen stel ze gerust 


Zondagsloopje

Zondag start het zondagsloopje om 10:00 uur aan Kalken Kerk (er zijn drie afstanden voorzien). Hou bij winterse weersomstandigheden ook blog in de gaten voor eventuele afgelasting. De marathonlopers trekken in hun voorbereiding naar Sluis waar ze een halve marathon afwerken.


Sociale Media

De berichten die ik regelmatig post op facebook omtrent het lopen zullen nu ook steeds op twitter verschijnen. Ze zullen telkens afgesloten worden met #sportersbelevenmeer #laarne (dit 'sportersbelevenmeer'-project is in het leven geroepen door Sport Vlaanderen).


14-03-2018 om 11:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2 donkere weken...
Dit weekend was er qua weersomstandigheden eentje met twee gezichten en dat had ook zijn invloed op de loopactiviteiten. Maar we kunnen beginnen aftellen, nog twee 'donkere weken' en nadien kunnen we volop genieten van de lente-zomerparcoursen.


Marathonvoorbereiding

We zijn nog maar een viertal weken verwijderd van de marathon in Rotterdam. Zaterdag stond er een 'tochtje' op het programma langs de Kalkense Meersen, Schellebelle, Serskamp. En de Schelde gingen we over met de overzetdienst. Nadien werd er nog wat nagekaart met een lekker soepje klaar gemaakt door Ronny. De loopomstandigheden waren echt lenterig. Volgende week is er nog de halve marathon in Sluis en de week daaropvolgend een 30 km-loop en dan zit de voorbereiding er weer eens op en kan ik mij klaarmaken voor de tiende trip naar Rotterdam (zes maal als deelnemer en vier maal als begeleider).Otrala-loop

Zaterdagnacht regen en ontij. De vraag zondagochtend was dan ook ...wat doen we: deelnemen of niet aan de Otrala-loop - zullen er wat Veldmeersrunners zijn. Maar verschillende volgden de leuze 'Regen is geen reden om niet te lopen'. En zowaar rond 10:00 uur kwam het zonneken er door. En met een deel wandelaars erbij en nog enkele 'ontbijters' waren de Veldmeersrunners toch met een 20-tal leden aanwezig. Ik deed de korte afstand en die liep vooral over de route van 'Sport Vlaanderen'Weekprogramma

dinsdag:
kort (4,7 km): Boterhoek
kort (6 km) Kasteel via Termstraat
Midden (8 km): Berlinde Kapel - Meander - Peperstraat
Lang (10 km) Berlinde Kapel - Brugstraat - Zomerstraat - Berlinde Kapel

donderdag:
omlopen langs Zavelstraat en Boterhoek

Nu al meegeven dat het zondagsloopje start aan Kalken Kerk om 10:00 uur. Er zullen van hier ook verschillende routes vertrekken (5 - 7,2 en 10 km).


De tijd van Toen

Door Ann Roels is mij gevraagd om 2 bijlagen mee te sturen. De vraag die mij gesteld was: zijn de 'dansbenen' van de Veldmeersrunners even goed als de 'loopbenen'. Het gaat hem hier over een TD zoals wij dat in ons jonge jaren beleefden. Dus mss kunnen we er zaterdagavond een dansavond van maken.

Bijlagen:
fuifk.pdf (508.2 KB)   
fuifv.pdf (1.2 MB)   

12-03-2018 om 09:16 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenrichtingsverkeer...zeer alert zijn
Zoals velen ondervonden hebben is er door het 'circulatie-plan' in Laarne in heel wat straten éénrichtingsverkeer. Dit leidt daarom niet persé tot veiligere situaties want de snelheid van de auto's gaat de hoogte in doordat ze geen tegenliggers hebben. Een groep van onze lopers heeft dit gisteren aan de lijve kunnen ondervinden en moesten uit vieligheidsoverwegingen de kant in springen. Dus aan iedereen de raad let goed op en als er tips zijn om de loopavonden veiliger te maken geef ze maar mee..


Nieuwe Leden

Ondertussen is het aantal leden opgelopen tot 143 en we mogen ons stilaan beginnen afvragen wie wordt de 150-ste.
Onze nieuwste Veldmeersrunners zijn:

Marleen Verdickt
Paulien D'Haenens
Lien Boone
Andy De Boose


Enkele loopevenementen en datums

Levensloop

Deze gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Donderdagavond is hier omtrent vergadering en meer details zullen nadien gegeven worden maar de opzet is hetzelfde als vorig jaar. Hoe je jou kan inschrijven is bij één van de vorige artikels meegegeven. Ons doel blijft 100 Veldmeersrunners daar aan 'de start' te krijgen (er zijn er trouwens al ingeschreven)

Stadsloop Gent

Deze gaat door op zondag 20 mei en lopen wij (zoals we al enkele jaren gewoon zijn onder de vlag van OIGO). Inschrijven kan via volgende link www.oigo.be


Op de hort

Vele nieuwkomers hebben al de uitdrukking op 'de hort' hoor vallen. Met deze term willen we in de zomermaanden het vakantiegevoel in onze loopgroep beklemtonen. Dit gaat driemaal door gespreid over de zomermaanden (waarschijnlijk eindje juni, éénmaal begin augustus en éénmaal midden augustus (de definitieve datums zullen later bekend worden). Op die dagen gaan we op verplaatsing (Kalken Kerk (of Pastorij)/Hinkelend Meisje/Domein Puyenbroeck). Na het lopen wordt er iets lekkers geserveerd (een hapje en een drankje zoals ze zeggen) wie wil weten hoe en wat moet maar eens naar de blogartikels kijken van augustus van de laatste jaren. De deelname prijs is 10 euro voor de drie keren.We zoeken drie teams die op de respectievelijke datums/plaatsen de 'catering' op zich nemen ze krijgen daarvoor een budget van 3,5 euro/pp maar...dit jaar zal er door de 'bonnekes van de Spar) mss wel een euro/pp extra kunnen gespendeerd worden. Dus wie zich geroepen voelt om de catering (groepje van een persoon of 5/keer) op zich te nemen geef maar een seintje. 


Otrala

Het zondagsloopje is OTRALA-loop vertrekkende aan het KSA-lokaal. Kunnen diegenen die meelopen/wandelen mij een seintje geven?

07-03-2018 om 09:07 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in aantocht
Dit weekend was er eentje in uitersten qua weers- en loopomstandigheden. Op zaterdagmorgen lang getwijfeld om de training voor de marathonlopers te laten doorgaan - toch vertrokken in een 'laagje sneeuw' en het werd toch een mooie tocht. De aardbeien-route is trouwens een aanrader voor zowel jogger, wandelaar als fietser.


Op zondag een gans ander verhaal. Het was genieten in het zonnetje (al lagen er sommige plekken 'waar de zon niet aan kon' er soms nog verraderlijk glad bij). Je zag iedereen opfleuren en met zijn snoetje naar de zon gericht lopen. De trend qua temperaturen zet zich deze week verder mss wel wat regen in het tweede gedeelte van de weekKledij

De bestelde kledij zal op 05/04 worden geleverd. Dan zullen ook de mensen die nog kledij moeten krijgen van de inschrijvingen hun truitje en vestje ontvangen.


Weekprogramma

En we tellen ook hier af om bij 'lichten' te lopen en een gans 'blik' andere parcoursen open te trekken. De zon zal wel flink haar best moeten doen om de nu nog drassige wegels te laten opdrogen.

Dinsdag:
omlopen langs Boterhoek (4,7 km en 6 km)
Lange afstand langs Zavelstraat: hier in twee groepen zodat ook diegenen die eens wat verder willen lopen dit aan een 'trager' tempo kunnen doen.

Donderdag:
Korte afstand en middenafstand: Zevensterrestraat-Kolk-Schoolstraat (korte afstand gaat daar rechtdoor naar straat Belfius en loopt richting Termstraat (5,2 km) - Kasteel Old Horses (7,5 km).
De lange afstand is langs de Meerskant.


Zondagsloopje

Als zondagsloopje doen we de Otrala-loop. Dit is zowat een combinatie van joggen en een beetje oriëntatieloop op de 'stille wegen' van Laarne. We verzamelen om 10:00 aan het KSA-lokaal in Laarne. De afstanden zijn 5 - 11 en 15 km. De inschrijving kost 5 euro.  Bij vragen hieromtrent aarzel niet om ze te stellen. De voorgaande jaren zijn we daar telkens met een zeer mooie delegatie aanwezig geweest.

05-03-2018 om 09:06 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagsloopje
Door de hevige koude en snijdende wind waren er deze week minder joggers (of moet ik zeggen 'ijsberen') dan we gewoon zijn.  Dus zou ik voorstellen dat iedereen op zondag zijn loopschoenen aantrekt. Voor elk een aangepast programma.

Vertrek: 10 uur Sporthal


korte afstand: Termstraat- Kabouterbos-Termstraat (4,5 km)

Midden afstand: Prullenbos:6,5 km 

Lange Afstand: Berlinde Kapel - Meander (10 km)

02-03-2018 om 10:21 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog vier weken...
Vrieskou gisterenavond maar toch een dertigtal ijsberen die opdoken voor het dinsdagloopje. Doch het gevreesde koudegevoel (was - 4° C) bleef achterwege daar de wind grotendeels weg gevallen was. Iedereen sprak zelfs van aangenaam loopweer! Donderdagavond zou de koude ook al wat getemperd zijn dus allen op post. Wel wil ik voor donderdag de bemerking maken om de blog te raadplegen want het zou (ik schrijf wel 'zou' want weersvoorspellingen spreken elkaar tegen) glad kunnen liggen enerzijds door ijzel anderzijds door sneeuw. Dus bij 'rare' weersomstandigheden check zeker blog of alles doorgaat.

Wat ook opvalt is dat de dagen serieus lengen en ja ...nog vier weken en we lopen in de 'klaren' MAAR (bewust met hoofdletters geschreven) let op van de valpartijen bij de omschakeling van donker naar licht of omgekeerd want zoals reeds dikwijls gezegd zijn maart en oktober de maanden met de meeste 'valpartijen'.

Vergeet niet dat het vandaag de laatste dag is dat er extra kledij kan besteld worden. Deze avond wordt de 'teamstore' afgesloten.

Levensloop Gent

Op 5 en 6 mei gaat levensloop Gent door. Net zoals vorig jaar nemen we daar met de Veldmeersrunners aan deel. Dit heeft enkele redenen/doelen

- de Veldmeersrunnes hebben hun hart op de juiste plaats en willen zeker dat evenement steunen
- voor de loopgroep zelf is het een mooie team-building tweedaagse
- prachtige omgeving (Blaarmeersen) en prima organisatie

Net zoals vorig jaar zal Christine De Weerd de volledige administratie hiervan op zich nemen en in de loop van de volgende week zal ik ook een doodle aanmaken waarop elkeen zijn 'uren' kan aanduiden.

We leggen de lat wel hoog en hebben het project de naam gegeven 'Met 100 Veldmeersrunners naar Levensloop Gent'. Dit moet haalbaar zijn als je ziet dat we momenteel 142 leden hebben. Christine heeft alvast een document opgemaakt waarin wat meer duiding omtrent dit project wordt gegeven. Dit document vind je onderaan dit artikel.

Wie eens wil nagaan hoe het vorig jaar was kan dat door op rechterzijde van blog naar 'archief per maand' te gaan en daar te kijken op 04/2017.


Zondagsloopje

Het programma voor donderdag kan je op het vorige blogitem terug vinden en volgende zondag wordt er gestart aan de Sporthal. Vanaf de volgende week zal er regelmatig eens van op andere locaties gestart worden dus hou blog goed in de gaten.


Bijbestelling kledij

Ook nog eens meegeven dat het vandaag de laatste dag is dat jullie extra kledij kunnen bijbestellen. Deze avond wordt de teamstore afgesloten.Bijlagen:
levensloop.pdf (203.7 KB)   

28-02-2018 om 12:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude zal nog meevallen...
Wie in het weekend is gaan wandelen of lopen zal het 'gewaar' geworden hebben.... de koude oostenwind verergerde het koudegevoel. Toch waren er in het weekend heel wat Veldmeersrunners actief. Het was eigenlijk bijna het copy van het vorige.


Zondagsloopje

Ondanks de koude waren er nog een 15-tal joggers aanwezig op het zondagsloopje. De loopjes 'liepen' langs de Mote en langs de Meerskant. Volgende zondag starten we opnieuw aan de Sporthal en nadien hopen we dat de lente zijn intrede zal doen en dat we ook eens op andere plaatsen gaan kunnen starten (Prullenbos, Hinkelend meisje, Kalken Dorp,...) Op die manier kunnen we andere parcoursen aan doen. Dus hou telkens goed de blog in de gaten vanwaar het zondagsloopje vertrekt.Axel

Ook de marthonvoorbereiding is in volle gang. Nadat vorige week in Terneuzen gelopen werd was ditmaal het Nederlandse Axel de plaats waar een halve marathongelopen werd. Ook hier was de wind opnieuw een zeer aanwezige factor. Maar de tijden die gelopen werden waren 'dik in orde' en de trainingen en wedstrijden van de laatste weken renderen. Nu gaat de marathonvoorbereiding zijn volgende fase in: kilometerkes lopen..

Wel mag nog eens benadrukt worden dat de omlopen in Nederland die gelopen worden bij halve marathons zeer mooi zijn. Langsheen verschillende kreken en zeer kleine dorpjes. Er werd zelfs ge-opperd om in de zomer die parcoursen eens te lopen. Wie zich geroepen voelt om dit te organiseren mag dat steeds doen. Zou zeker een mooi initiatief zijn.Bestelling kledij

Diegenen die extra kledij willen bestellen via de Teamstore moeten dit doen voor woensdag want dan wordt er afgesloten en gaat de bestelling in productie.


Weekprogramma

Volgens de laatste weersvoorspellingen zou die vrieskou toch niet zo erg zijn dan eerst vooropgesteld. Tijdens de loopavonden zou de temperatuur rond het vriespunt draaien. Dus de drie laagjes volstaan en ook in de winter is een avondloopje ontspannend.
Wel (maar weerberichten spreken elkaar tegen) wordt er ook wat sneeuw voorspeld. Indien er door sneeuwval afgelasting zou zijn verschijnt dit ten laatste om 18:00 uur op blog.
De loopomlopen zijn afhankelijk ook van de wegenwerken in Laarne (deze week zou het vooral de omgeving van de Keistrsaat zijn die zou 'open liggen'

Dinsdag:
omlopen langs Boterhoek (4,7 en 6 km) en Zavelstraat 10 km

Donderdag:
Zevensterrestraat/Kolk 6 en 8 km en Meerskant 10 km.
De korte afstand (4,7 km) doet nog eens de Boterhoek.

26-02-2018 om 10:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolwervel
Poolwervel is mss wel het meest gebruikte woord van de laatste dagen. Wat ik ervan begrijp is dat het de volgende dagen (en zeker vanaf het weekend) bitterkoud zal worden en dat ook de gevoelstemperaturen de dieperik zullen in duiken. Dus denk aan de verschillende laagjes kledij en thermische kledij zal zeker niet uit den boze zijn. Maar koud vriesweer is gezond loopweer heb ik me steeds laten vertellen dus ook bij de koudegolf die eraan komt... allen de loopschoenen aan.

Het aantal leden bij de Veldmeersrunners gaat de laatste weken flink de hoogte in - momenteel zijn we met 141 leden. Dus nogmaals het belang aanhalen van de briefing en het 'vertrek'. Ik zou willen vragen dat jullie voordat je naar de training komt de blog eens raadpleegt zodat de verschillende 'mogelijkheden' gekend zijn. Let op die kunnen de dag zelf nog aangepast worden (en zal die dan ook op blog wijzigen) daar de werken in Laarne steeds andere wendingen aan nemen en ik soms in laatste instantie dan moet wijzigen naar veiligheid en beloopbaarheid van het parcours toe.

De enorme ledengroei duidt er echter op dat de waarden die we als team uitdragen en het promoten van het 'sociale lopen' de mensen van zowel binnen als buiten de gemeente enorm aanspreekt en dat is iets waar we met zijn allen voor zorgen. Dus nen dikke duim voor elke Veldmeersrunner!


Jeugdjournaal

Bij de nieuwe leden mogen we ook heel wat jongeren rekenen en dat is een zeer positieve tendens. Ninke Hanselaer wil ook nog eens meegeven dat men haar mag contacteren voor de Q-run in Aalst. Ook diegenen die al ingeschreven zijn mogen haar dit laten weten zodat er een groepsevent van kan gemaakt worden in Aalst.


Donderdagporgramma

Vooreerst wil ik meegeven dat het Steentje weer in beide richtingen open is tot aan de beenhouwer. Dus voor mensen die van Kalken komen is dit goed nieuws om naar de sporthal te komen.

Korte afstand:
Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - oversteken aan Belfius en naar Termstraat lopen ( 6 km)

Middenafstand:
Zevensterrestraat -Kolk- Schoolstraat- Kasteel- Old Horses - Termstraat (8 km)

Lange afstand:
Meers kant (10 km)

Voor de nieuwelingen wil ik toch ook nog eens de raad herhalen om regelmatig te wisselen tss weg en Finse Piste en niet telkens de weg op te gaan en dit is vooral om kwetsuren te voorkomen. 
Ook kunnen afstanden steeds aangevuld worden met het lopen van extra rondjes op de Finse Piste


Weekend

De marathonlopers trekken dit weekend naar Axel waar een halve marathon zal betwist worden. En op zondag trotseren we met zijn allen de 'Poolwervel' en verzamelen we om 10:00 uur aan de sporthal.

21-02-2018 om 15:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt de winter er toch nog aan...
In het weekend was het echt genieten van een lentezonnetje.  Op zaterdag was er een mooie delegatie in het Nederlandse Terneuzen en langs de boorden van de Westerschelde was het aangenaam genieten van de eerste warme stralen van de lentezon. Iedereen liep op zijn eigen tempo een mooie wedstrijd. 


Ook op zondag waren er heel wat joggers aanwezig op ons zondagsloopje. En den Prullenbos werd nog eens aangedaan. De wegels lagen al vrij goed beloopbaar alhoewel het op sommige plaatsen glibberig was. Binnen een week of twee drie (tegen dan hoop ik dat ook wegels zoals Koewegel (in Laarne) en langs de boerin (in Kalken) er beloopbaar bij zullen liggen) kunnen we opnieuw wisselen met het zondagsloopje. De eerste keer dat we op 'verplaatsing' gaan zou op 11 maart zijn met de otrala-loop van de KSA-Laarne. Zeker een aanrader op eigen gemeente. Voorgaande jaren waren we hier ook telkens met heel wat lopers aanwezig. Later meer hierover.


Dus in het weekend was het volop genieten van het lentezonnetje...als je echter de weerberichten voor de volgende twee weken bekijkt zouden we toch nog een 'koudegolf' over ons heen krijgen.


Bestelling loopkledij

Op dinsdag zal ik voorbeelden meebrengen van de verschillende soorten truitjes: singlets, korte mouwen, zonder mouwen. Let wel dit zullen voorbeelden zijn maar geen pasmaten. Als 'maat' is het voor de tuitjes zonder mouwen en singlets het best dat je één maat hoger opgeeft dan het truitje met korte mouwen dat jullie nu hebben. Als er problemen zijn met de bestelling gelieve niet te aarzelen om vragen hieromtrent te stellen. 


Weekmenu

Ik zou hierbij nog zeker eens de aandacht willen vestigen op de concentratie bij de briefing voor het lopen. Vergeet niet dat we elke loopavond met tss de 70 en 100 joggers de weg op gaan. Dus luister goed bij de uitleg van de omlopen. Ook naar verzekering toe is het heel belangrijk dat ook die omlopen gevolgd worden. Ook zal er telkens per afstand een 'verantwoordelijke' aangeduid worden die dan nog eens per deelgroep een korte 'briefing' kan doen.

dinsdag:
omlopen langs Boterhoek voor de afstanden (4,7 - 6,5 km) en voor 10,5 km Zavelstraat (een snelle en een trage groep)

donderdag:
Lange afstand: Meerskant
Midden afstand: Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - richting Kasteel - Old Horses - Termstraat (8km).
Korte afstand: Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - oversteken naar Belfius en via de Warande naar de Termstraat.

19-02-2018 om 11:52 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   142


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!