Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

20-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste 'op de hort'....
Als ik eind 'april' met mijn 'op de hort'-verhaal begin en verwijs dat tegen de 'laatste op de hort' de zomer al een eind gevorderd is en het al vroeger donker is...denkt iedereen 'nog zo veraf'. Maar we zijn nu midden augustus en de 'topzomer' loopt op zijn eind maar we gaan zeker nog genieten van de laatste zes weken 'bij lichten'


Weekend

In Overmere stond zaterdag een 'jogging' op het programma. We waren met een achttal aanwezig (Giovanni ontbrak nog op de foto...was nog onderweg vanuit de Moezelstreek). Ieder liep naar behoren maar moest vaststellen 'Dit zijn geen joggings meer...' maar 'pure wegwedstrijden'. Op die manier houdt men de echte joggers weg en wordt het ook moeilijker en moeilijker om binnen de loopgroep mensen te motiveren om 'nen keer nen jogging te lopen'. Let op niks naar de organisatie zelf toe want die was 'tip top' in orde. Het is gewoon een trend dat zich de laatste jaren meer en meer doorzet en waardoor 'Jan met de pet' (den echte recreant dus) steeds meer en meer wegblijven van de joggings.Tussen de vele activiteiten in het weekend was er ook nog het zondagsloopje. Die verzamelden aan de prachtige bloementoren aan het Kasteel. Ook meegeven dat de volgende twee zondagsloopjes speciaal zijn: volgende zondag vertrekken we aan den Aard (om de wandelknooppunten-routes nog eens te doen (dit op aanvraag) en de week nadien worden jullie massaal verwacht aan het Donkmeer voor de apotheose van 'Klavertje Vier omlopen Sport Vlaanderen'


's namiddags was er in Middelkerke een loop van 8 of 16 km. Ook daar opnieuw een delegatie van de Veldmeersrunners. De zon priemde door de wolken langs de kustlijn en het was genieten...tot we achter een hoekje plots een trappenpartij zagen opduiken. Al bij al een zeer gevarieerd parcours waar ieder zijn gading kon vinden.Op de hort

Morgen verzamelen we in Wachtebeke (parking voor de zwemkom). Deze keer zijn het de 'nieuwkes' die ons zullen 'verwennen' en laten zien dat ze op enkele maanden al goed geïntegreerd zijn. Ik merk wel wat zenuwachtigheid bij hen...maar zie hierbij alvast een foto van een 'voorproefje' van de 'stokskes'-avond. Alvast bedankt voor jullie inzet dames. Er zal ook een muzikaal optreden zijn door de kids van Nic & Marion (breng dus ook een centje mee om in den 'hoed' te gooien'). En zoals steeds zullen we ook de weergoden aan onze zijde hebben.


Het is mss ook het moment om even stil te staan bij de persoon die ons naar Wachtebeke gelokt heeft (deze foto's zijn van 2013) en die ons ook kennis liet maken met de overheerlijke gevulde Turkse Broden. Je zal er zeker bij zijn in onze gedachten Chris.

Varia

Breng een vriendje mee

Gedurende gans de maand september is er de mogelijkheid 'om een vriendje' mee te brengen dat mag een gevorderd loper zijn maar mogen ook mensen zijn die interesse hebben in "start to run" en eens willen kennis maken

Start to Run

Blijkbaar is er verwarring met hoe en wat bij 'Start To Run'. Ik geef het daarom nogmaals mee. 'Start To Run' wordt ingericht door Sportdienst Laarne en ik doe daarbij de begeleiding. Dus Veldmeersrunners (die om één of andere manier gestopt waren tijdens het jaar) die wensen deel te nemen aan 'start to run' dienen zicht effectief in te schrijven via de gemeente. Wel moeten ze volgend jaar (2019) als ze lid blijven van de Veldmeersrunners maar 15 euro ipv 40 euro lidgeld daar ze ook in 2018 al lid waren.


Vakantiekiekjes

Giovanni verbleef aan de Moezel...maar was al paraat in Overmere zaterdag..


Melissa doet haar marathonvoorbereiding in Spanje...


Terwijl Katrien als voorbereiding voor haar marathon luidkeels zingt ' We are going to Ibiza...'

20-08-2018 om 11:16 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners ...in cijfertjes
Jaarlijks of telkens we een mijlpaal bereikt hebben in het aantal leden worden er eens statistieken gemaakt en wat commentaar bij gegeven. Met 150 leden was dit opnieuw een goed moment om dit eens te doen.

Bij de leeftijd is er een 'lichte' verjonging.  Toch is nog 47 procent 50+. Dit bewijst ook dat je nooit te oud bent om te sporten of te beginnen lopen. Met een aankomende 'start to run' zal er ook een verdere verjonging zijn denk ik. Maar de 'oudjes' (en daar reken ik mezelf ook zeker bij) houden zich bij het motto 'een loopken en een klapken'. We mogen terecht fier zijn dat in onze loopgroep alle leeftijden aan bod komen.


Op Man/Vrouw-verhouding hoef ik weinig commentaar te geven het is vrij duidelijk 'De vrouwen zwaaien de plak'De meeste lopers komen uit Laarne/Kalken maar je ziet duidelijk dat ook 'buurgemeenten' duidelijk de weg naar de Veldmeers gevonden hebben.


Sponsoring Eurospar

Naast het sponsoren van truitjes/vestjes krijgen we ook van Eurospar een percentage van hetgeen door Veldmeersrunners daar aangekocht wordt in de winkel. En het bijhouden van de 'bonnekes' loont zeker want voor 2018 zitten we al aan 700 euro. Deze hebben we besteed aan de nieuwjaarsreceptie van januari en als aanvulling van 'op de hort'. Dus zeker bonnekes blijven 'binnen brengen'


Op de hort

De volgende 'op de hort' gaat door op dinsdag 21/08 en is in Wachtebeke. Volgende maandag hier alvast meer over. Jullie kunnen mss wel al afspreken om te 'carpoolen' naar daar.


Zondagsloopje

Het zondagsloopje gaat door aan het 'Hinkelend Meisje'. Op zaterdag is er ook jogging in Overmere en zondag de Sireneloop in Middelkerke.


16-08-2018 om 10:54 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners...ze zijn met 150!!!
Het zomerweer heeft ons precies een beetje verlaten dat maakt de temperaturen wel wat aangenamer om te lopen. Dus vanaf dinsdag terug allen op post om er de 'vakantie'-kilootjes af te lopen.


Bornem

Vorige vrijdag/zaterdag stond de dodentocht in Bornem op het programma. En daar hebben ze de eerste uren van de tocht alles behalve geluk gehad met het 'weer'. Met Niels en Thomas afgereisd naar Bornem waar het al een flink eindje stappen as tot hun 'startbox'. Nadien wat door Bornem 'gekuierd' en vele klapjes kunnen doen. Een onfortuinlijke Dirk Hanselaer maakte zelfs al een knieval (maar dat zou hem niet weerhouden om een fantastische prestatie op de wegen rond Bornem neer te zetten). Met Jeroen ging het al voor de start niet goed. Bijna geen stem en wat bleekjes maar toch volle moed om er tegen aan te gaan: een keel- en oorontsteking noopten hem echter om de strijd te staken (wat geen onverstandige beslissing was).

Ondertussen was Heike rond Bornem geariveerd zodat we de lopers konden beginnen volgen. Reeds na 17 km moest er voor de eerste keer wat natte kleren gewisseld worden. Bij het tussenpunt aan 35 km (Den Duvel) was het een hel: enorme regenbuien volgden elkaar op - organisatie had last om de tijdsregistratie aan te brengen. En de lopers stonden er verkrampt bij. Niels kwam hier nog door met eerste groep...maar totaal doorweekt. In een buskotje alle kleren gewisseld maar spieren begonnen toen al te verkrampen. Niels is nog verder gelopen tot km 54 maar zei toen dat het nog weinig nut had om verder aan te dringen daar het toch bijna onmogelijk zou zijn om volledig uit te 'lopen'. Jammer maar de weersomstandigheden waren voor een loper zeker niet gunstig en 54 km lopen aan 10,4/u met kleerwissels inbegrepen. Thomas had naast de weerstomstandigheden ook nog last van zijn heup en stopte ermee na 48 km.


Christelle De Letter postte deze foto op de sociale media met het bericht 'ze zijn er klaar voor'... Prachtige foto van vader en dochter. Sinne had na een twintigtal kilometer last van de knie en besliste om er op km 25 mee op te houden (ook hier een verstandige beslissing want het risico op een blijvende blessure was te groot). Dirk...ja die leverde een straffe prestatie af...Gedurende de zaterdag kreeg ik regelmatig berichtjes van 'Ge moet nen keer kijken wat Dirk aan het doen is'...'Die gaat 22 uur stappen'... 'Dat is nen....zeker'. Ik ga hem hier persoonlijk zijn relaas laten geven van een prachtige prestatie.

"Vrijdagnamiddag vertrokken we vol spanning en met een wagen vol eten,
drinken, kledij en schoenen richting Bornem. Wat zouden wij nu beleven?
Een groot vraagteken maar die spanning en onzekerheid ebde vlug weg
toen wij in het centrum van Bornem aankwamen. Daar heerste een
gezellige drukte en sfeer. Wij konden er nog eventjes van genieten
vooraleer wij naar de start gingen. Rond 19.00 uur gingen wij onze
startplaats gaan opzoeken en niet veel later begon het te regenen dus
waren wij eigenlijk al nat toen wij onze tocht moesten aanvatten.
Met veel moed konden wij om 21.15 uur het startterrein verlaten. De
eerste controlepost bereikten wij maar de nacht viel en wij werden
steeds natter. Door de regen voelde wel alles kouder aan. Ninke en
Glenn volgden ons de ganse nacht en bevoorraadden ons. Rond de 25
kilometers kreeg Sinne pijn aan haar knie en voet maar na een rustpauze
ging ze door. Ze kreeg het steeds moeilijker door de regen en de pijn en
besliste op 30 kilometers om te stoppen, dus ging ik alleen verder. De nacht
door, steeds gesteund door Ninke en Glenn. Die werden bij de aanvang
van de dag afgelost door mijn vrouw, schoonbroer en schoonzus. Rond de
vijftig kilometer kreeg ik het ook eventjes lastig. Ik veranderde van
schoenen en nam een korte rustpauze. Het duurde een tijdje vooraleer ik
mijn schoenen gewoon was en dat zorgde voor een dipje in mijn snelheid
maar later ging het terug beter. Zo stapte ik verder van controlepost
naar controlepost en de kilometers tikten aan. Op een bepaald moment
begin je erin te geloven dat je het kan en krijg je steeds meer adrenaline.
Je wil eigenlijk niet meer stoppen. Door de motivatie van de volgers en
door Sinne en Michaël (die terug gekomen waren) behaalde ik de
eindmeet. Mijn eerste woorden waren: “Nooit meer!” (heb ik ooit nog
gezegd) maar toch was ik een beetje trots op mijzelf."


Ook Frank Van Wesemael stapte de volledig 100 km. Had al heel wat getraind op voorhand en dat loonde op deze toch wel heel zware editie van de dodentocht.


Zondagsloopje

De vakantieperiode loopt op zijn einde en opnieuw meer volk voor het zondagsloopje. 


Het programma voor de volgende weken voor het zondagsloopje

19 augustus: Hinkelend meisje - die dag is er ook de '10 miles van Middelkerke' en op zaterdag jogging in Overmere
26 augustus: Den Aard - op aanvraag gaan we ook op zondag eens lopen met de 'knooppunten'
02 september: Dan nodig ik iedereen uit als Peter van de omlopen in Berlare op de 'slotloop' van het 'Klavertje Vier omlopen Sport Vlaanderen'


Lendenaantal 150

Het is een feit: de Veldmeersrunners zijn met 150!! Ik zou een artikel hieromtrent in de pers laten verschijnen maar daar hoort natuurlijk ook een groepsfoto bij . Ik zou iedereen willen vragen om op dinsdag 04 september aanwezig te zijn zodat die groepsfoto kan genomen worden. Ook meegeven dat gedurende gans de maand september de actie loopt 'Breng een vriendje mee...'. Wat ook opvallend is, is dat van bij de start van de inschrijvingen van 'start to run' al direct verschillende inschrijvingen zijn binnen gekomen...dus het ziet er naar uit dat het opnieuw een succes zal worden. 


Weekprogramma

Dinsdag
kort: Prullenbos
midden: Prullenbos-Old Horses+Kasteel
Lang: Meerskant

Donderdag
kort: Peperstraat
Midden: Peperstraal-Meander-Colmanstraat
Lang: Peperstraat-Zomerstraat-Brugstraat

13-08-2018 om 11:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodentocht Bornem
Verschillende van de Vedlmeersrunners stappen/lopen mee in de dodentocht in Bornem (100 km). Deze start op vrijdagavond om 21:00 uur. Wie de 'avonturen' van de Veldmeersrunners wil volgen kan dat op volgende link : https://tracking.dodentocht.be/ . Ik geef hieronder alvast hun nummers.

Bocklandt Jeroen                :  1865
Clincke Niels                      :  5186
Dirk Hanselaer                   : 12088
Sinne Hanselaer                  :  4421 
Thomas Van Moorleghem  :  8589
Frank Van Wesemael           :   821

Iedereen alvast een succesrijke tocht toegewenst!!!

09-08-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hinkelend meisje...
Gisteren stond de tweede 'op de hort' van 2018 op het programma. Het vraagteken 'van de dag' was... gaat het onweren of niet deze avond. Er werden al voorbereidingen genomen zodat we ook veilig zouden geweest zijn bij hevig onweer. Maar het werd opnieuw een prachtige, warme avond zoals er al vele geweest zijn in de 'grote zomer van 2018'

De jeugd nam de catering voor zijn rekening. In de voormiddag deden ze hun boodschappen (en de bonnekes van de Spar waren daarbij opnieuw een zeer welkom 'hulpmiddel'). Sinne, Ninke en Heike bereidden in de namiddag dan enkele lekkere quiches en ook nog heel wat andere hapjes. Moeder Christelle was een welkome hulp.


In totaal verzamelden er 77 Veldmeersrunners (al dan niet op tijd voor de foto). Er was onweersdreiging in de verte en het was drukkend warm. Er werd deels gelopen en deels gewandeld. Hoe droog het is konden we onderweg ook merken aan de 'zandwegels'


Na het sporten was het smikkelen en smullen van het vele lekkers dat het 'catering'-team had klaar gemaakt. Het waren ook ideale omstandigheden voor een lange babbel en er moest heel wat bijgepraat worden daar het ook een terugzien was van velen na de vakantie.


Kort samengevat: 'De Veldmeersrunners hadden opnieuw een top avond en de weergoden stonden volledig aan onze kant'. De 'jeugd' heeft ook met bravoure in  hun ingangsexamen van het 'horten' geslaagd, nen dikke bedankt aan hen van alle Veldmeersrunners.

HIER KLIKKEN om enkele foto's van gisterenavond te bekijken.

De volgende afspraak is Wachtebeke (zwembad Puyenbroeck) op 21 augustus. Mss best afspreken om te carpoolen naar ginder. Ook zal er daar een muzikale omlijsting zijn. 

Wie nog 'bonnekes' van Eurospar heeft mag mij die altijd bezorgen zodat we die ook kunnen gebruiken bij de laatste 'op de hort'.


Weekprogramma

Donderdag:
korte afstand Peperstraat ( 5 km)
Middenafstand Peperstraat-Meander-Colmanstraat (8 km)
Lange Afstand Peperstraat-Meander-Zomerstraat-Brugstraat (11 km).

De weersomstandigheden zullen alvast iets 'koeler' zijn.

Zondag:
start om 10:00 uur aan het Hinkelend Meisje


Dodentocht

Heel wat Veldmeersrunners nemen deel aan de dodentocht. Ik zal vrijdag de starnummers en site op blog zetten waar men de stappers/lopen kan volgen.

08-08-2018 om 15:44 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zomerse op de hort...
Ook vorige week beleefden we nog zomerse omstandigheden. Toch waren er nog heel wat loopevenementen waar heel wat van onze Veldmeersrunners aanwezig waren. Vorige donderdag op training verzamelden we opnieuw aan de Sporthal Laarne en aangezien de zomerse opkomst toch een vrij goede bezetting.


In Lokeren was het 'bakken en braden' op zaterdag. Ik fungeerde enkel als supporter maar Sabrina en Giovanni liepen er de 10 km! 


Op zondag was er een heel mooie opkomst voor het 'klavertje vier' in Destelbergen.

 

Eerst de briefing over het mooie parcours dat er is in Destelbergen en ook een oproep naar de afsluiter in Berlare toe waar we naar 100 joggers streven (2 september).


En in het park van Destelbergen werd de 'déboulé' voorgesteld (een reeks versnellingen maar niet tot het 'uiterste' gaan).
Op de hort

Dinsdag staat de twee op de hort op het programma en zoals steeds zullen we prachtig weer hebben. Een snikhete dag zelfs...maar daar passen we een mouw aan. Er wordt vertrokken om 19u30 aan het 'Hinkelend meisje'/ Kasteel. De omlopen van 'Sport Vlaanderen' resp 5 - 7 of 10 km kunnen gelopen of gestapt worden. Er is uitzonderlijk nu een tourken bij van 2 km (rond het Kasteel) dat ook ofwel kan gelopen of gestapt worden. Nadien bezorgt de jeugd ons een 'Franse Avond'. Ik zou wel willen vragen om zelf ook al wat water mee te brengen voor direct na of tijdens het lopen. Vergeet jullie ook niet in te smeren tegen de beestjes. We maken er opnieuw een toffe avond van


Vakantieverhalen/foto

Kristoff Praet liep in Italië een jogging (bij een temperatuur van 37 graden). Hij deed dat daar in een loop waarvan de opbrengst ging naar de strijd tegen borstanker. Het was een zeer zwaar parcours maar de bevoorrading was er 'tip top' in orde. En daar betaalt men 2 euro inschrijvingsgeld als je dat vergelijkt met joggings van bij ons...

06-08-2018 om 13:20 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer dendert verder...
De ene hittegolf is nog maar voorbij en men spreekt al van een volgende. Wat een zomer... Maar ook op loopgebied (of wandelen) mogen we zeker niet klagen door de weersomstandigheden werden we 'gedwongen' enkele nieuwigheden in te lassen. Het gebruik van de wandelknooppunten is zeker een surplus geweest. Een nieuwigheid waar heel veel positieve reacties op gekomen zijn. Dinsdag werd er gestart op den Aard en alhoewel de 'koetjes' blijkbaar op vakantie waren was het toch een zeer mooie omloop.
Met de drie startplaatsen: Vaart, Schilderes en den Aard hebben we heel groot gebied van de Meersen aangedaan en voor velen was dit een eerste en aangename kennismaking. En ook eens aangeven dat er veel mogelijke routes zijn in de meersen. Eerstdaags zal een blogartikel verschijnen met een samenvatting van de negen routes die we aangedaan hebben.


Voor donderdag staan er normaal loopjes langs de Prullenbos en blauwe en rode omlopen op het programma. Indien het te warm is kunnen we omloop Prullenbos vervangen door Pepertstraat. Vanaf gisteren is trouwens de sporthal opnieuw open. Dus een terrasje afterwards behoort zeker tot de mogelijkheden.


Dodentocht

Heel wat Veldmeersrunners doen mee aan de Dodentocht in Bornem (en dit om uiteenlopende redenen, doelen, doelstellingen). Ik zou dinsdag tijdens 'op de hort' een groepsfoto nemen van al diegenen die starten in Bornem. Diegenen die mij dan hun nummer doorgeven zal ik dan ook op blog plaatsen zodat men ze van op het thuisfront kunnen volgen.


Klavertje Vier

Zondag staat het Klavertje vier in Destelbergen op het programma dus in grote getale aanwezig aub!


Op de hort

Dinsdag staat de tweede op de hort op het programma en zo te zien zullen de weergoden ons (zoals steeds) heel gunstig gezind zijn. De plaats van afspraak is het hinkelend meisje (Laarne Kasteel) voor een 'Soiréé Français' ons aangeboden door de jeugd. De looproutes zullen afhankelijk zijn van de 'warmte' .


Start to Run

In oktober is het weer zover. De achtste editie van Start to Run staat op het programma. Dit wordt georganiseerd door de Sportdienst Laarne en ikzelf zal opnieuw de begeleiding op mij nemen. Begin dus maar reclame te maken . Voor mensen die op één of andere manier 'achter gebleven zijn' is dit een unieke gelegenheid om opnieuw te beginnen.

Voor iedereen bedraagt het inschrijvingsgeld 30 euro (is een organisatie van de gemeente). Wel is het zo dat iemand die dit jaar Veldmeersrunner is/was voor het nieuwe jaar (2019) dan geen 40 euro lidgeld betaalt maar 15 euro.

02-08-2018 om 10:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelknooppunten
Gedurende de warme zomermaanden hebben we met de Veldmeersrunners alternatieven gezocht om de loop-/wandelavonden zo aangenaam mogelijk te maken. Door op drie verschillende plaatsen te starten (Vaart, Schilderes, Aard) en telkens de mogelijkheid te geven van drie afstanden, bestreken we gans het meersgebied van Kalken, Schellebelle en Uitbergen. Echt een aanrader om dit eens te doen.

Vaart

korte afstand:  De te volgen nummers zijn: 16-15-13-14-18-16 (4.9 km)

midden afstand: De te volgen nummers zijn: 16-15-13-14-10-9-20-21-19-18-16 (7.8 km)

lange afstand: De te volgen nummers zijn: 16-18-14-10-9-20-21-22-2-2-4-97-23-26-25-16 (12.8 km)Schilderes

korte afstand:  De te volgen nummers zijn: 28 - 26 - 25 - 27 - 81 - 82 - 28
(5,2 km en na 2,8 km passeren we startplaats en voor wie het te warm is kan men dan stoppen)

midden afstand: De te volgen nummers zijn: 28 -82 -80 - 81 - 27 -25 - 26 -28 (7,9 km)

lange afstand: De te volgen nummers zijn: 28 -82-80 - 3 - 4 - 4 - 91 - 95 - 98 - 96 - 4 -97 - 23 - 26 - 18 (11,6 km)den Aard

korte afstand:  De te volgen nummers zijn: 2 -94- 93 -96 -98 - 95 -97 - 23 - 22 - 2 (4,8 km)

midden afstand: De te volgen nummers zijn: 2 -94 -87 - 89 - 99 - 93 - 96 - 98 - 95 - 97 - 23 - 22 - 2 (7 km)

lange afstand: De te volgen nummers zijn: 2 - 4 -96 -98 - 92 - 99 - 93 - 94 - 87 - 86 - 85 - 4 - 91 - 95 - 97 - 23 - 22 - 2  (11,8 km)

02-08-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen zonder kloppen...
Vorige week waren we een gloeiend bij qua temperaturen er werd dan ook een serieus aangepast programma afgewerkt. Op donderdagavond werden de loopbenen ingeruild voor fietsbenen en werd een tochtje van aan Prullenbos langs de Scheldedijk naar den Aard gedaan (waar er bij een tussenstop genoten werd van het mooie uitzicht).


Op vrijdag werd er afkoeling gezocht aan het zeetje waar er in Wenduine een jogging geprogrammeerd stond. Het was alvast 'geen spek voor mijn bek' want de zand - en duinenstroken (en daar nog eens enkele trappenpartijen bij) was veel te lastig voor mij en er zaten voor mij dan ook heel wat wandelstukken tussen. De rest kon het parcours blijkbaar beter aan.Op zondagmorgen werden de omlopen van Sport Vlaanderen gelopen of gewandeld.


Weekprogramma

Ook deze week wordt nog warm weer voorspeld en is er dus een aangepast programma. Dinsdag starten we aan den 'Aard' (overzet Schellebelle maar langs de zijde van Kalken/Overmere). Het is de derde maat dat we de wandelknooppunten gaan aandoen. En we doen opnieuw een totaal ander gebied van de 'Meersen' met als meest opmerkelijke punt het 'binnen zonder kloppen'-project waar je tussen de runderen je parcours kan verder zetten. Echt een aanrader om dinsdag af te zakken naar den Aard (vergeet je wel niet in te smeren tegen de 'beestjes'). Met deze trilogie van 'wandelknooppunt'-routes zullen we gans het gebied van de 'Meersen' aangedaan hebben en op die manier ook veel wegskes ontdekt hebben. De mooie droge zomer heeft zo toch ook zijn voordelen.

korte omloop : 2 -94- 93 -96 -98 - 95 -97 - 23 - 22 - 2 Afstand:4,9 km


midden omloop: 2 -94 -87 - 89 - 99 - 93 - 96 - 98 - 95 - 97 - 23 - 22 - 2 Afstand: 7 km


lange omloop:2 - 4 -96 -98 - 92 - 99 - 93 - 94 - 87 - 86 - 85 - 4 - 91 - 95 - 97 - 23 - 22 - 2  Afstand 11,9 km


Dit is het begin/einde van de zone 'Binnen zonder kloppen'


Vanaf donderdag is de sporthal opnieuw open en wordt dat opnieuw ons afspreekpunt voor al onze loopjes (met uitzondering van de twee 'op de horts' die er nog aankomen en de zondagsloopjes die wisselend zijn). Donderdag doen we Prullenbos (kort) - Thermstraat-/blauwe route (midden) en Thermstraat/rode route (lang)

Klavertje Vier

Zondag is er de derde loop in het kader van 'Klavertje Vier Loopomlopen Sport Vlaanderen'. Er wordt gestart aan de Damvallei in Destelbergen meer info zie http://www.bloggen.be/zomerklavertjevier/

Op de hort

Volgende week dinsdag staat de tweede 'op de hort' op het programma. De jeugd zal ons vergasten op een 'Franse avond'. Meer info kan je ook vinden op het evenementenblog

En Nele stuurt ons vele vakantiegroetjes vanuit Tenerife

30-07-2018 om 10:58 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een zomer...
Het is en blijft nog een tijdje zomer. De temperaturen gaan zelfs nog  wat stijgen. Alhoewel het overdag heel warm is valt het 's avonds eigenlijk nog goed mee om te lopen/wandelen. Dat was ook duidelijk dinsdagavond. Er was nog een vrij goede opkomst en de reacties nadien waren heel positief.

Een mooi groepje verzamelde aan de 'Schilderes' aan de 'poort' van de Kalkense Meersen.


Ons startpunt was knooppunt 28 van waaruit verschillende mooie routes gedaan werden. De korte route ging langs de Kalkense Meersen, de langere routes deden delen van Overmere en Uitbergen aan en ook de nieuwe natuurgebieden tss Uitbergen en Schellebelle (zeker de moeite om die eens al wandelend of lopend te doen). Zelfs lopen/wandelen tussen de Schotse Galloway-koeien komt in die routes voor.


Weekprogramma

Het wordt dus nog warmen woensdag/donderdag/vrijdag. Dus gaan we onze aktiviteiten wat aanpassen. Donderdag wordt eer vertrokken aan Prullenbos er zal de mogelijkheid zijn om te lopen maar ook om te wandelen of te fietsen. Op deze manier kunnen we optimaal en op een sportieve manier genieten van deze 'topzomer'.
Zondag zal het al iets minder warm zijn en vertrekken we op 10:00 uur aan het Hinkelend meisje.


25-07-2018 om 10:44 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   147


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!