Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Informatieve Links
 • duizend zonnen
 • 'Let it be' aan de Scheldedijk
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Het loopverhaal van Danny

  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer licht... de zomeromlopen zijn er!!!
  In het weekend hadden we de 'uursverandering' en dat heeft ook zijn gevolgen voor het loopgbeuren want de winteromlopen laten we nu achter ons en gaan volop genieten van de 'tourkes' in den 'lichten'. Eerst blikken we nog eens terug op afgelopen weekend

  Op zondag waren er opnieuw heel wat Veldmeersrunners op de been. Heel vroeg verscheen er al een foto in mijn mailbox van de deelnemers aan de Urban Trail in Gent (Patsy, Geert, Monique, Anja, Ann) - ook Els Beirnaert, Wim en Laura Pieters waren aanwezig maar startten een wave later. Iedereen was heel enthousiast over het 'parcours' dat ze dienden af te leggen en de organisatie bleek ook dik in orde.
  Ook voor het zondagsloopje tekenden er opnieuw heel wat lopers present en de omlopen voor deze week werden nog eens 'getest' zodat we zeker voldoende lopers zullen hebben die hun 'weg' zullen weten.  Voor de 'it 's the journey that counts'-lopers zitten de afstandstrainingen er op. Er werd nog eens in de Kalkense Meersen en de nieuw aangelegde Scheldedijk gelopen. Ook onze 'vriend' van de laatste weken nml 'de wind' was opnieuw onze loopgezel. Heb zelf 16 marathonvoorbereidingen gedaan en er nu ook enkele wat meer passief mee gevolgd maar nog geen enkele keer speelde de factor 'wind' zo een voorname rol. Nu is het vooral uitrusten en koolhydraten tot zich nemen (een soort 'supercompensatie') wat de marathonlopers moeten doen.


  Weekprogramma

  Zoals gezegd kunnen we beginnen aan de 'zomer omlopen'. Er zullen heel wat nieuwe omlopen in zitten en ook combinaties van oud en nieuw. Ook in de zomer blijft de hoofdregel de trainingsavonden in 'groepjes' af te werken (twee per afstand is zowat de regel). Er zal ook gezorgd worden voor fietsbegeleiding zodat niemand de 'weg kwijt raakt'.

  Dinsdag: korte afstand: Langs de Mote (5,5 km) en Lange Afstand: Meerskant - Kasteel - Mote (11 km)
  Donderdag: korte afstand Prullenbos - lange afstand: Prullenbos (6 km) - Old Horses - Kasteel - Dorp - wegeltje voorbij Post - Termstraat (10 km)


  Levensloop

  Zie hierbij een update welke ik van Christien De Weerd doorkreeg:

  Momenteel zijn er 33 deelnemers officieel ingeschreven via de site van Levensloop (verschillende anderen hebben al toegezegd maar hebben of nog geen mail gestuurd naar veldmeersrunners1@gmail.com of hebben de betaling nog niet uitgevoerd...). Ik zou stellen we rekenen op een verdubbeling van dit aantal.

  We hebben momenteel 1015 euro verzameld voor het goede doel (inschrijvingsgeld, 150 euro en giften van 2 veldmeersrunners (mensen die niet kunnen meelopen kunnen ons dus ook altijd steunen.)
  Hierbij komt nog de opbrengst van de verkoop van badges, armbandjes en kaarsenzakjes (10 stuks van elk reeds verkocht)

  Zie hierbij alvast enkele sfeerbeelden en een kaartje van het 'parcours'

  Fotosessie

  Het wordt tijd om rond gans het gebeuren aan de Veldmeers nog eens een promotiecampagne te voeren via de media. Het artikel zou gaan over onze algemene werken (zie grafieken van enkele weken geleden) en ook ons 'sociaal engagement' (vb. levensloop) en ook de jaarlijkse traditie van het marathongebeuren in april naar voor brengen. Met dit artikel wil ik een totaal beeld van de Veldmeersrunners schetsen. Donderdag zouden er enkele foto's genomen worden: marathonlopers (19u15) en groepsfoto en mensen voor Levensloop om 19u30.

  27-03-2017 om 13:21 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners... meer dan lopen alleen!
  Onze voetbalvrienden van HO Kalken (kampioen in spé in tweede provinciale) zullen het mij wel vergeven dat ik hun clubleuze een beetje kopieer maar 'Veldmeersrunners...meer dan lopen alleen' was hetgeen in mijn gedachten kwam gisterenavond als ik de gezellige drukte en de uitgelatendheid aanschouwde na de looptraining!

  Traditioneel sluiten we op de 'laatste keer in den donker lopen' de winter af met de 'Training van de lange adem'. Het is ergens tonen dat we de lange winter (want vanaf begin oktober loop je toch in den 'donker') goed zijn doorgekomen. En dat we in groep ervoor gezorgd hebben dat we niks aan conditie verloren hebben...integendeel.

  De langere afstand (15 en 21 km) vertrokken om 19:00 uur toen het nog licht was. Er werden groepjes gevormd qua snelheid (afstand konden ze samen bijven en 15 stopte aan de Sporthal). Zelfs met dit 20-tal kon ieder dus zijn ding doen. Lut stond aan de bevoorrading en kon dus 'de stand van zaken' doorgeven vanuit 'the field'. Maurice zorgde voor de fietsbegeleiding.Joggers die toekwamen voor de andere afsanden meldden 'Ze zijn al aan de watertoren' of 'we hebben ze gezien als ze de Brugstraat in liepen'


  Om 19u30 vertrokken er verschillende andere afstanden ) ik ga hier hun relaas geven aan de hand van de foto's van de groep.
  In de loop van de laatste twee maanden hadden zich verschillende nieuwkes laten aansluiten. Met deze mensen werd een groepje gevormd om hen langzaam te laten opbouwen hierbij sloten dan ook enkele aan die uit 'kwetsuur' kwamen en je kreeg hier een mooie groep die het heel goed met elkaar konden vinden en zonder dat ze het zelf beseften staan ze een week of vijf - zes verder al op scherp en liepen ze vlot 5 km. Hier kan ik niet genoeg benadrukken dat de factor 'groepsmotivatie' een enorm belangrijke rol heeft gespeeld! Dit is ook de manier hoe we in de toekomst met nieuwe leden gaan werken: eerst enkele weken op de Finse Piste om aan 'loopgewenning' te doen en niet te forceren als men een tijdje niet gesport heeft.


  De 7 km kon men op verschillende manieren doen langs Old Horses- Kasteel (aangevuld met Finse Piste). Deze groep is eigenlijk de 'kern' (in de zin van: het bevat het grootste aantal lopers) van de Veldmeersrunners. Wat hierin opvalt is de zeer goede integratie van de 'afgestudeerden van december'. En dit is zeker een verdienste ook van de 'anciens' en in tegenstelling tot vorig jaar mogen we de 'integratie' meer dan geslaagd noemen. 


  De 'oude getrouwen' liepen dan 10 km en ook zij hebben weer eens (verschillende van deze mensen zijn er al bij van 2011) de winter goed doorgekomen.


  Ondertussen was ook de '15 km'-gearriveerd. En hier zat een mengelmoes van mensen die de halve van Sluis nog in de benen hadden en enkelen die hun grenzen aanzienlijk verlegden.


  Voor dit groepje was het de eerste keer dat ze vijftien liepen..dikke proficiat dus!!! Ik denk dat er vandaag enkele hun spierkes gaan gewaar worden.  De 21 werd in twee groepen afgewerkt - een sneller groep (ong 1u45' dacht ik) en dan een groep in een meer dan respectabele 2u15 (of ong. 9,7/u).


  Zie de dames glunderen.. Heidi schitterde meer dan het felste licht van de zon denk ik..


  Zoals al meegegeven liep iedereen te glunderen na de training. Ik denk dat we momenteel in een zeer positieve flow zitten met de Veldmeersrunners. We vullen de beleving van het lopen in op een heel 'sociale manier' in waar niet alleen iedereen zijn 'ding kan doen' maar ook een zeer grote steun is naar elkaar toe. Dus iedereen nen dikke proficiat voor enerzijds zijn persoonlijke prestatie als voor de steun die elkieder geeft aan iemand anders zijn prestatie (en dit laatste maakt ons als groep zo sterk).
  Deze positieve beleving zou ik graag vertaald zien in een zeer grote aanwezigheid op de 'Levensloop'. Vijftig (zelfs zestig) inschrijvingen lijkt mij heel realistisch. Dus stuur een mail naar veldmeersrunners1@gmail.com (en Christine de Weerd zal dat dan verder behandelen) om je in te schrijven: niet aarzelen/twijfelen maar doen!!!

  Zondagsloopje

  Voor zondag wordt een mooi lenteweer voorspeld dus ideaal om de loopschoentjes aan te trekken.We vertrekken om 10:00 uur aan de Sporthal en gaan de tourkes van volgende week nog eens verkennen: de 'moote' ( 5km) of Meerskant (10 km)

  24-03-2017 om 09:50 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven van dag tot dag...
  Gisteren was het voor mij D-day op 'medisch gebied'. Voor ik wat meer uitleg geef wil ik alvast iedereen bedanken voor de vele duimpjes en 'good lucks', zo'n zaken draag je zeker mee als een mentale steun in gans de problematiek.
  De hartspecialist was al vroeger geraadpleegd en daar blijven we op een soort 'status quo'. Hartpompfunctie ongeveer 30 procent en hier echter een kleine vingerwijzing mee gekregen 'Je weegt 65 kg ...er mag eerder een kilootje af dan eentje bij'. Door het sporten (ook al is dat wat minder de laatste tijd) optimaliseer ik wel die 30 procent.

  Gisteren was er dan het bezoek aan de neurologe (hersenen) en endocrinoloog (suiker)


  Herseninfarct

  Een vrij confronterend gesprek, maar één waar veel waarheid in zat en waar vooral de aandacht gevestigd werd over de aanpak van de huidige toestand. Er werd benadrukt dat ik goed moet realiseren dat dit een meervoudig (vijf) herseninfarct was en dat schade op verschillende plaatsen in de hersenen zit en dat die ook definitief is (hersenen kunnen niet 'vervangen' worden). Vb. Het gedeelte van het lange termijn geheugen werkt perfect terwijl ikzelf de indruk heb dat het heel korte geheugen (wat was er twee seconden geleden) me soms in de steek laat (en dat vertaalt zich in heel wat praktische problemen vb. in winkel de vraag heb ik nu betaald of niet). Dergelijke zaken hebben dan niks te maken met het eigenlijke geheugen maar met de factoren 'concentratie' en 'multitasking' (het coördineren van handelingen  boodschappen weg stoppen - betalen - impressies rondom je). En het is juist dit gedeelte van de hersenen dat enorm veel schade geleden heeft bij het herseninfarct. Dit samen met het tunnelzicht zorgt er ook voor dat ik me 'soms' aarzelend voortbeweeg. Het allerbelangrijkste is nu het 'aanvaarden' van de huidige toestand en zaken ook op een positievere manier vertalen: als ik eens 2 km loop blij zijn dat ik die kunnen lopen heb en niet denken het is 'maar 2 km'. Als ik naar de winkel fiets niet 'ja het was maar nen goeden kilometer met de fiets' maar het vertalen naar 'hm heb toch die boodschap kunnen doen'. Ook niet kijken wat de toekomst gaat bieden. Letterlijk werd er gezegd 'Na hetgeen je al tegen gekomen bent (zowel hart- en herseninfarct) is het totaal nutteloos om te kijken hoe het er binnen een paar jaar zal uit zien. Kijk van dag tot dag en heb je een 'goede dag' doe dan wat je wil/kan doen heb je een slechte dag loop er dan niet ambetant over  maar blijf dan die dag in je zetel zitten en vooral vermijd elke vorm van stress want die hakt in op je gezondheid'. Harde - confronterende woorden maar eens je ze wat laat bezinken is het eigenlijk de perfecte samenvatting.


  Suikerziekte

  Het bezoek aan de endocrinoloog was er een met 'een dikke pluim' - 'dikke proficiat' en ook veel 'maar maar  maar...'

  Ik neem nu drie maanden twee soorten pillen Uni Diamicorn en Glucophage om de glucose-huishouding in mijn lichaam te regelen. Deze combinatie is vrij recent en is een poging om het zetten van spuitjes te vervangen. Dit werd gecombineerd met een 'suikerziekte'-dieet. 
  'Ne dikke proficiat' waren de woorden van de dokteres. In december waren je waarden zeer slecht (dicht tegen verzuring van je bloed) en nu zijn die goed'. Dus de 'pillen' doen hun werk en mijn voedingspatroon (dat aangepast was naar suiker-problematiek toe deed de rest).
  De Hemoglobine Alc die een waarde had van 10,2 was nu terug gezakt naar 6,7 (een normale waarde). Hoe je die waarden moet interpreteren kan je in volgende tabel zien (http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Behandeling-en-management-Nadere-info-Meer-over-HbA1c). Dus spuitjes zetten hoeft de eerste maanden nog niet.
  En toen kwamen de maar's...Mijn lichaam maakt van zichzelf heel weinig glucose aan dus de verwachting is dat in de toekomst (kan wel nog enkele jaren duren maar kan ook al binnen enkele maanden zijn) wel nog zal moeten overgegaan worden naar spuitjes. Ook de pillen (vervanger van de inspuitingen) moeten verder genomen worden en dan het suikerdieet. In tegenstelling met wat de cardioloog zei kreeg ik hier de raad om enkele kilootjes bij te komen. Het komt er hem bij het diabeet-dieet op aan juist drie keer daags goed te eten (hier zijn zelfs tegenstelling per diëtist: de ene spreekt van tussendoortjes in de vorm van fruit terwijl andere spreken het fruit binnen het uur na de maaltijd). Er werd ook benadrukt dat het niet is omdat de gemiddelde waarden nu vrij goed staan door de geleverde inspanningen en de medicatie dat ik nu geen suikerziekte meer heb. Integendeel eens diabeet altijd diabeet. Dat komt ook tot uiting bij de problematiek 'eens zondigen' of nen keer nen dag zeggen 'ik kijk naar niks en eet bij manier van spreken nen kilo paaseieren op'. Op dat moment zouden de glucose waarden in mijn bloed direct spectaculair stijgen naar waarden boven de 500 (en mogen maar rond de 90 zijn) en zou dit in mijn geval een aanslag zijn op mijn hart en hersenen. Er werd bij gezegd: 'Ik verbied je niet dit te doen, je bepaalt zelf hoe dikwijls je toelaat dat zo een aanslag gebeurt in je lichaam'.


  Dus alles samen een ganse boterham waarin de verschillende kwalen/aandoeningen/gebreken soms een tegenstrijdige aanpak nodig hebben en waarbij het tijd wordt dat ik alles een 'plaats geef'. Nogmaals bedankt iedereen voor de steun en genen schrik aan de Veldmeers blijf ik me inzetten met de middelen die ik heb om het sociaal lopen in onze gemeente te promoten. En dat moet lukken want ook van de lopers krijg ik heel veel 'mentale steun en waardering' en ben zeker als ik eens een mindere periode heb dat dat in groep zal opgevangen worden.

  22-03-2017 om 17:43 geschreven door danny  


  >> Reageer (1)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste week in den donker...
  Eindelijk ...het einde van een lange winter is in zicht. En we mogen zeggen dat we die met de Veldmeesrunners heel goed doorstaan hebben. Er is heel wat gebeurd de afgelopen maanden: we zijn een feitelijke vereniging geworden, de integratie van de nieuwelingen is zeer vlot verlopen, een ganse groep extra nieuwelingen die zich de laatste anderhalve maand hebben aangesloten (en die ook een meerwaarde zijn in de beleving van het loopgebeuren voor gans de groep). Maar het allerbelangrijkste is dat gedurende de wintermaanden er telkens een (zeer) grote opkomst was. Het was daar telkens nogal een 'kwebbeling' in de inkom van de sporthal waar we telkenmale stonden te 'blinken' in onze nieuwe tenue. Nen dikke duim voor iedereen!!! En nog nen extra dikke duim voor de mensen uit 'het bestuur' want wil nogmaals herhalen dat het gebeuren door een gans 'team' gerund wordt die heel goed bij elkaar aansluiten (en daardoor ook tot deze mooie resultaten komen). We gaan deze winter afsluiten met de 'training van de Lange Adem' (verder hierover meer).


  Druk weekend

  Op zondag waren er heel wat activiteiten. Vooreerst was er het zondagsloopje. Een groepje trok langs de Prullenbos  en diegenen die aan het opbouwen zijn deden 'hun ding' op de Finse Piste. Mooie opkomst opnieuw...en zoals steeds werd er opnieuw heel wat afgelachen (en en neen de onderwerpen ga ik hier niet publiceren...)
  In het kader van de marathonvoorbereiding werd er deelgenomen aan de halve marathon van Sluis. Alles leek een makkelijk loopje te worden. De eerste zes kilometer hadden ze wind tegen (in groepje houden was de boodschap). Dan een stukje gejaagd door de wind. Maar dan... Er stak een heuse storm op. Eens je bovenaan op de dijken liep werd je zowat weggeblazen (zelfs volgen met de fiets was uit den boze want ik zou er afgewaaid zijn). Toen temperde de wind wat maar de laatste drie kilometer kwam die in de open vlakten spectaculair terug. Wat je zag was allemaal lopers afzonderlijk ..zich voortbewegend tegen de wind in (Eenzame lopers die kromgebogen...). Na de aankomst iedereen dezelfde reactie 'Wat was dat..'. We hebben een maand lang in Nederland wedstrijden gelopen en telkens was het opboksen tegen de wind...de meeste lopers zijn nu wel 'windbeu' maar je wordt er hard van en het past mooi in het verhaal van 'It's the journey that counts..'  In Dendermonde was het naar het schijnt een overrompeling ook hier waren drie Veldmeersrunners aanwezig die er de 5 km liepen.  Training van de Lange Adem

  Donderdag staat dus de 'afsluiter' van het winterprogramma geprogrammeerd. Ik zou nog eens willen vragen om de afstand die je wil lopen aan te duiden op linkerzijde van blog en dit om organisatorische redenen. Ook zal voor iedereen een diploma voorzien worden volgens de afstand dat men heeft gelopen.

  Praktische organisatie:

  19:00 briefing 15 en 21 km. Eerst starten de groep van snellere 21 en 15 (die blijven samen tot aan het 15 km-punt). Een tweetal minuten later starten de iets minder snelle lopers van de 21 en 15 (ook deze groep blijft samen tot km 15 - hier kunnen wel heel wat lopers bij zijn dus deze groep kan zich eventueel tijdens het lopen nog eens splitsen)
  19:30 briefing en vertrek 10 km (lopen richting Kalken (Brugstraat-Zomerstraat). Eens deze groep vertrokken kunnen de joggers voor de 7 km vertrekken deze afstand kan op twee manieren gelopen of omloop 'Old Horses' of 'Omloop Kasteel' en anderhalve ronde op de Finse Piste). Voor de 5 km is het ofwel Kasteel of voor diegenen die aan het opbouwen zijn de Finse Piste.
  Ook nog meegeven dat elke afstand ook op de Piste kan gelopen worden.

  Voor de langere afstanden is er mogelijkheid tot toiletbezoek in de Zomerstraat en Vromondstraat. En zal ook waterbevoorrading zijn na 10 en 15 km.

  Dinsdag doen we voor de laatste keer deze winter 'Kasteel à volinté'


  Levensloop

  Aarzel niet om je in te schrijven voor de Levensloop (veldmeersunners1@gmail.com). Ook al meegeven dat we in mei zullen deelnemen aan de Stadsloop in Gent en dit onder de vlag van Oigo. Heb met de mensen van Oigo afgesproken dat we onze reclame-campagne hiervoor gaan beginnen na de Levensloop.


  20-03-2017 om 13:10 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  17-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Lentegevoel was aanwezig...
  Iedereen heeft het gemerkt ...het was lente deze week. En dat vertaalde zich ook op de loopavonden. Er waren heel wat lopers op de loopavonden (dinsdag ong. 80 en donderdag een 60-tal). Maar wat opviel dat (en dit vooral donderdag) iedereen buiten bleef staan om nog een klapken te doen op een zachte lente-avond. Wel zou ik willen meegeven dat de 'loopsessies' beginnen om 19u30...want we zijn de laatste weken zo wat aan het 'verlaten'. Dus iedereen op tijd zodat na de briefing iedereen aan zijn loopavondje kan beginnen. Ook meegeven dat de 'nieuwe leden' het al vrij goed doen en dat de 'inloop'-avonden op de Finse Piste hun doel niet missen en dit zowel naar opbouw als naar de integratie binnen de Veldmeersrunners. Ondertussen meegeven dat het ledenaantal al is aangegroeid tot 130 leden.


  Zondagsloopje

  Het zondagsloopje start om 10:00 uur aan de Sporthal. Lut zal een groep meenemen naar de Prullenbos (ong. 6 km) - ikzelf blijf met diegenen die willen op de Finse Piste.

  De lange afstandslopers gaan naar Sluis (de laatste in een reeks 'hollandse avonturen) om er een halve marathon te betwisten (de ultieme voorbereiding ook naar de marathon van Rotterdam). We verzamelen om 11:00 uur aan de Sporthal.

  Her en der worden en stadslopen en joggings georganiseerd de volgende weken - ikzelf kan niet overal aanwezig zijn maar stuur gerust een verslagje en foto dan publiceer ik die wel op blog.


  Varia

  Training van de Lange Adem: gelieve om organisatorische redenen aan te duiden (links op blog) welke afstand je gaat lopen
  Kledij: De bestelde kledij is in productie gegaan en zal op 6 april worden geleverd.
  Levensloop: Momenteel zijn er ongeveer 35 inschrijvingen...Christine en ikzelf hebben het doel dan ook een beetje opgeschroefd naar minstens 50 deelnemers. Dus niet aarzelen maar inschrijven (via veldmeersrunners1@gmail.com).

  Loomomlopen Laarne

  Het is officieel... 'Sport Vlaanderen' heeft de omlopen in Laarne goedgekeurd. De primeur van hoe de omlopen er gaan uitzien laat ik aan de 'gemeentelijke instanties'. Maar kan wel meegeven dat het bij  mijn zoektocht naar 'onverhard' niet zo makkelijk was om aan de vrij hoge 'normen' te voldoen van percentage 'onverhard'. Links en rechts waren er dan ook mensen die nog een 'wegeltje' wisten zijn en die mee hielpen in het parcours 'verweven'. 

  Het resultaat is drie omlopen:

  groen: 4,7 km (onverhard 73 %)
  blauw: 7 km (onverhard 55 %)
  rood: 9,9 km (onverhard 65 %)

  Twee zaken kan ik er nog over meegeven:

  - startplaats van alle omlopen zal het 'Hinkelend meisje' zijn 
  - de officiële opening zal op vrijdagavond 19 mei zijn

  Binnenkort zal je her en der de bewijzering zien verschijnen van de omlopen. Hier gaat heel wat voorbereidend werk aan vooraf; Gisteren gebruik gemaakt van het lenteweertje om samen met Peter en Saskia de merkpunten vast te leggen (en ook op foto te zetten) zodat de definitieve bewijzering vlot kan verlopen.  17-03-2017 om 17:15 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebels
  De weersvoorspellingen geven volop lente dus deze week allen de loopschoenen aan (ook diegenen die al tijdje niet zouden geweest zijn...het is het moment om weer aan te sluiten).

  Het weekend werd alvast een voltreffer. De O'trala-loop werd 'gebruikt' als zondagsloopje. Met liefst 31 Veldmeersrunners waren we aanwezig. De persoon aan de inschrijvingstafel wist te zeggen 'Ben een beetje overdonderd'! Het werd een mooi 'loopje' soms eens stappen er tussen, nen keer discussiëren wat de juiste weg was (en waar het 'eenzaam boompje stond'), eens een strook modder. Een prachtige voormiddag met een lentezonnetje. We hebben ook zeker reclame gemaakt voor onze loopgroep en promotie voor het 'sociale lopen'. Ik wil ook aan iedereen vragen om deze lijn door te trekken naar de 'Levensloop' en ook daar met heel veel lopers aanwezig te zijn (alle info Christine De Weerd). 


  Wat ook zeer positief is, is de integratie van de nieuwelingen (zowel de afgestudeerde van december als diegenen die zich de laatste weken hebben laten aansluiten). Zij werken zeker mee aan het positieve imago van onze loopgroep. En wat vorig jaar beetje een zwak punt was (integratie nieuwkomers) is nu juist een sterk punt geworden (en dat is dank zij de inzet van iedereen!!!).


  Weekprogramma

  Zoals steeds is er de mogelijkheid om op de Finse Piste te lopen (die zal door het lenteweer ook wat droger liggen)

  Dinsdag: 10 km (Brugstraat-Zomerstraat). Korte Afstand 1 of 2 tourkes 'Berlinde Kapel en aanvullingen op de Finse Piste
  Donderdag: Korte Afstand (5,5 km) Kasteel -Middenafstand 7 km: Kasteel-Old Horses - Lange Afstand (11 km): Kasteel Old Horses- Slekkebeek


  Training van de Lange Adem

  Op donderdag 23/03 is het zover dan nemen we (ik mag bijna zeggen traditioneel) afscheid van de winter met de training van de 'Lange Adem. Het is steeds om te 'ervaren' dat je op een goede/sportieve manier de winter bent doorgekomen.

  We gaan verschillende groepen/afstanden lopen zie hierbij een korte schets:

  21 km + 15 km ( beiden aan 10,5 à 11 /u). Deze vormen één groep (de 15 km stopt aan doorkomst sporthal)
  21 km + 15 km (beiden aan 9/u). Ook hier stopt 15 km aan doorgang sporthal.
  10 km: Hier zijn twee groepen (die zelf hun snelheid kunnen regelen)
  7 km: Twee mogelijkheden ofwel omloop langs Old Horses ofwel (voor mensen die zich nog niet zo zeker voelen) Omloop Kasteel aangevuld met omlopen op Piste
  5 km: voor diegenen die ingevallen zijn in de loop van februari staan 5 tourkes op de Piste op het programma

  Indien mensen liever op de Finse Piste lopen kunnen zij de vooropgestelde afstanden ook op de Piste lopen.

  Organisatorisch komt hier heel wat bij kijken. Daarom zou ik willen vragen om aan de linkerkant van blog aan te duiden welke afstand je wil lopen (ook voor het uitschrijven van de diploma's op de verschillende afstanden). Ik reken alvast op een massale aanwezigheid die avond.


  Bestelling Kledij

  Er kan tot dinsdagavond besteld worden. Er was eerst zaterdag afgesloten maar er waren nog verschillende mensen die wilde bestellen vandaar de verlenging.


  It's the journey that counts

  In de voorbereiding van de marathons dat ik deed zat er elke keer een training bij vertrekkende van uit Cadzand richting Vuurtoren in Breskens en terug (23 km). Deze mocht dus ook nu niet ontbreken. En zaterdag werd deze tocht gelopen in een heerlijk loopweerken.

  En zoals ik al dikwijls stelde is de beleving van een voorbereiding even belangrijk (mss zelfs belangrijker) dan de marathon zelf. Als tip naar de marathonlopers wil ik nog meegeven: niet meer forceren - zelfs het trainingspatroon stilletjes afbouwen want als de basisconditie er nu nog niet is zal die er binnen een drietal weken ook niet zijn. En zeker niet vergeten dat jullie al een gans trainingsparcours hebben afgelegd en dat de 'spierkes' wat rust kunnen gebruiken. Anders uitgedrukt 'Je bord nu niet leeg eten maar vullen'!!!

  13-03-2017 om 10:51 geschreven door danny  


  >> Reageer (1)
  10-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat volk op de loopavonden...
  Deze week waren er op beide loopavonden heel wat lopers. We moeten wel zeggen dat we de weergoden aan onze zijde hadden want zowel op dinsdag als donderdag hadden we kurkdroge dagen. Het resulteerde in 81 joggers op dinsdag en 60 lopers op donderdag. Ook begin je duidelijk de drang naar de lente (of is het de training van de 'Lange Adem' dat al in velen hun gedacht zit) te voelen want men begint het aantal kilometerkes 'op te drijven'. En nadien hoor je dan commentaren van 'Alléé het heeft nen keer deugd gedaan wat meer kilometers'. Dat deze opbouw heel vlot verloopt heeft natuurlijk alles te maken met dat er gedurende gans de winterperiode een zeer hoge aanwezigheid geweest is op de loopavonden en dat iedereen dus zijn conditie 'onderhouden' heeft. Volgende week zal ik wat meer uitleg geven over 'De training van de Lange Adem welke zal doorgaan op donderdag 23/03).


  Otrala-loop

  Het zondagsloopje wordt vervangen door de Otrala-loop we spreken af om 10:00 uur aan KSA-lokalen Hoogstraat 14. We gaan met twee groepen 'op pad' eentje voor de 7 km en eentje voor de 11 km. Men moet zeker geen schrik hebben van de afstand want er wordt tussendoor al eens gestapt (of naar de weg gezocht...). Jullie kunnen zich ter plaatse inschrijven.  Dit wordt zeker een 'plezant alternatief' voor het zondagsloopje


  Levensloop

  Momenteel zitten we al aan meer dan 30 inschrijvingen voor dit evenement!!! Op naar de 50...Willen jullie hier bij zijn aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Extra info kan je ook steeds verkrijgen bij Christien De Weerd


  It' the journey that counts

  De marathonlopers zijn op een dertigtal dagen van Rotterdam beland. Nog enkele duurlopen en men mag aan rust beginnen denken. Dit weekend 'doen' we de langere afstandsloop in Cadzand. Een trainingsloop tss Cadzand en de vuurtoren van Breskens en terug (20 ....-kilometers). Wie wil kan altijd meerijden om deze training (in een zeer mooie omgeving) mee te doen. We vertrekken zaterdag om 09:00 in de Zomerstraat 39.


  Bestelling Kledij

  Nog eens meegeven dat je tot maandag extra kledij kan bestellen. Dan wordt de eerste periode afgesloten en gaan de 'bestellingen' in productie. Indien je moeilijkheden ondervindt bij het plaatsen van de bestelling aarzel dan niet om je vragen te stellen. Ik geef in de mail nog eens het paswoord mee van de 'teamstore' ...(want velen zijn de oorspronkelijke mail blijkbaar kwijt).

  10-03-2017 om 09:03 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een drukke week...
  Wind! Wind en nog eens Wind ...dit is waar we de laatste weken mee geconfronteerd worden. Dit voelden we ook op het zondagsloopje. Een eerste groep vertrok om 9:00 uur voor een lus langs de 'Aadbeienroute' (16 km) - het was heerlijk lopen in het 'zonnetje'. Na die lus stopten er enkele en andere sloten aan voor een loop van 14 km langs Kalkense Meersen en Uitbergen. Een zevental liep de volledige 30 km. Het laatste half uur was in 'de regen te doen'.


  Een andere groep vertrok om 10:00 uur aan Veldmeers voor een toerken van 5,4 km en die hielden het wel droog.


  Als het wat langer 'licht' is zullen er ook eens foto's genomen worden op de dinsdag- en donderdagavond training zodat deze ook eens kunnen gepubliceerd worden.

  Weekprogramma

  Naast het programma is er ook steeds de mogelijkheid om op de Finse Piste te lopen. En dat trekt heel wat joggers aan. De laatste maand zijn er al een tiental 'nieuwelingen' die eerst wat op de Finse Piste 'loopgewenning' op doen om nadien aan te sluiten bij de groep.

  Dinsdag: Korte afstand: 1 of 2 maal Berlinde Kapel aangevuld met toerkes op de 'Finse Piste'. Lange afstand: Brugstraat/Zomerstraat (10 km) eventueel aangevuld met Gaver (15 km)
  Donderdag: Kasteel (5,5 km) -  Old Horses (7 km) - Slekkebeek (11km)

  Zondagsloopje

  Als zondagsloopje nemen we deel aan de O'Tralala-loop (zie bestand ingesloten). Er wordt voorgesteld om één van de volgende afstanden te doen (7 en 11 km) en te vertrekken om 10:00 uur. Andere voorstellen zijn steeds welkom. Dit is iets wat in ieders mogelijkheden ligt want er wordt niet constant gelopen...en je de deelnemers van vorig jaar kunnen enkel bevestigen dat het er soms 'leutig' aan toe gaat. We schrijven ons ter plaatse in.

  Woordje Chris De  Vuyst

  Dinsdag start mijn therapiemarathon. Allen die mij via een kaartje, berichtje of eender welke wijze dan ook steunden en steunen wil ik laten weten dat ik die aanmoedigingen ervaar zoals deze welke ik ooit mocht ervaren langsheen een parcours van een loopmarathon. Zoals deze die me toen vleugels gaven. Bedankt allemaal!

  Levensloop

  Christine De Weerdt laat weten dat er momenteel 24 joggers hebben toegezegd deel te nemen aan de levensloop. Ik denk hier bij 'nog maar 24' want dit aantal moet zeker verdubbeld worden! Wij tonen als club ons 'hart' om hier massaal aanwezig te zijn. Aarzel dus niet om een mailtje te sturen naar veldmeersrunners1@gmail.com. Christine zal dit dan verder opvolgen. Ook nog meegeven als je de facebookpagina van 'Levensloop' liked, je op de hoogte blijft van het totale evenement: de voorziene randactiviteiten en de groepen die gaan optreden.

  Allerlei

  kledij: vergeet deze week niet de bestelling te doen van de extra kledij
  20 km van Bxl: wie interesse heeft om hier aan deel te nemen kunnen Geert Bracke hiervoor contacteren
  Training Lange Adem: vergeet niet 23 maart aan te duiden voor de training waarop we gaan tonen dat we de 'winter goed zijn doorgekomen.
  Jogging Sint- Pieters Feesten: ook de eerste zaterdag van juli zeker vrij houden in jullie agenda (later meer)

  Bijlagen:
  OTRALA.docx (15.3 KB)   

  06-03-2017 om 17:11 geschreven door danny  


  >> Reageer (2)
  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Veldmeersrunners....Wie zijn zij....?
  Elke loopavond zien we dat er veel lopers afzakken naar de Veldmeers. Het leek me de tijd om eens wat opzoekingswerk te doen en dit eens in statistieken om te zetten want ook in dit geval is de stelregel 'Meten is weten'. En er kwamen toch enkele min of meer verrassende resultaten naar boven (Saskia alvast bedankt om alle verzamelde gegevens in dit mooi overzicht te gieten).

  De Velmeersrunners... Wie zijn zij....

  De eerste vasstelling is dat er aanzienlijk meer vrouw zijn dan mannen. Dit konden we ook al in 2011 zien. Toen was echter het verschil nog meer uitgesproken. Nu kunnen we al enige 'verbetering' zien in de aanwezigheid van mannen.


  Geografisch gezien komen de meeste mensen uit Kalken maar ook heel wat mensen uit Laarne. Ik mag ook gerust stellen dat de 'discussie' Laarne/Kalken niet leeft in de groep. Integendeel ik weet zelfs dikwijls niet of iemand van Laarne of van Kalken is. Hier hebben we met de 'Finse Piste' aan de Veldmeers natuurlijk een centraal gelegen ontmoetingspunt (wat heel belangrijk is). Voorts komen er lopers uit 13 gemeenten naar de Veldmeers afgezakt (wat toch ook vrij opmerkelijk is).


  Toen ik de volgende grafiek onder ogen kreeg was ikzelf verbaasd. In het totaal is meer dan de helft van de joggers ouder dan 50. Dit is toch een zeer positieve trend dat gezet is! En waar het mij ook steeds om te doen is geweest 'Mensen aan het sporten zetten die het anders waarschijnlijk niet zouden doen'. Let op even veel respect voor de 'jongeren' want het is een mengelmoes van alle leeftijdscategorieën dat  juist de term 'sociaal lopen' tot zijn recht laat komen en zoals ik dikwijls zeg bewijst deze statistiek 'lopen is iets wat door heel veel mensen kan gedaan worden als het op juiste manier (elk 'zijn' tempo/snelheid) wordt aangepakt. En een niet te verwaarlozen aspect is 'de groep' want die zorgt voor een enorme motivatie naar elkaar toe! Deze statistieken zijn getrokken uit de gegevens van de 126 leden en kunnen dan ook als zeer relevant beschouwd worden.  Zondagsloopje

  Volgende zondag wordt het zondagsloopje in twee delen gesplitst:

  In het kader van de marathon wordt een lange duurloop gedaan van 30 km die start om 9:00 uur aan Zomerstraat 39. De eerste lus is er één van 16 km (Aardbeienroute) (dus wie 16 km wil lopen kan die gerust meelopen). De tweede lus gaat langs de Kalkense Meersen (we passeren het startpunt ongeveer op kwart voor elf - wie wil kan daar aansluiten voor 14 km). Dus zowel voor 30 km als 16 km (vertrek 9:00 uur) als 14 km (vertrek  10:45) verzamelen aan Zomerstraat 39.

  De korte afstand (en we hopen daar ook heel wat lopers te verwelkomen) vertrekt om10:00 uur aan de Sporthal Veldmeers. Lut neemt jullie mee voor een tourken van 5,4 km langs de 'Mote' maar nu eens in omgekeerde richting.

  Nu al meegeven dat we in het kader van het zondagsloopje volgende week deelnemen aan de O'Trala-loop (meer info geef ik hierover volgende week)

  01-03-2017 om 21:28 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)
  27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hunkeren naar de lente...
  Regen en wind krijgen we de volgende dagen voorgeschoteld... en dat is nu al enkele weken zo. Het is dus normaal dat de roep naar de lente groter en groter wordt. Nog enkele weken doorbijten en dan kunnen we aan ons zomeromlopen beginnen.


  Zondagsloopje

  Opnieuw een mooie opkomst. Men had een nieuw parcours voorzien van 5 km en dit werd ook direct goed bevonden. Zoals reeds gezegd is het ook de bedoeling om  deze omlopen in de zomer te doen op de wekelijkse loopavonden. De doelstelling is dat we maar om de drie weken (dus om de zes 'trainingen') hetzelfde parcours herhalen (en dit zowel voor korte/midden als lange afstand).  It's the journey that counts

  Vorig weekend stond opnieuw een halve marathon op het programma in het 'buitenland'. In het Nederlandse Axel kregen de joggers opnieuw  te maken met het fenomeen 'windlopen'. De eerste 10 km genieten langs de mooie kreken maar op de terugweg opboksen tegen de wind in in de Zeeuwse Polders.


  Qua trainingen naar de marathon toe zitten we in de laatste fase. Hierbij het programma voor de volgende weken. Een gouden raad is om niet te gaan 'overdrijven' in kilometers en trainingen. De basis is er nu bij iedereen (en dat is de grote bouwsteen voor het lopen van de marathon) en links en rechts duiken ook wat blessuurkes op (en de laatste weken dienen om ook die te laten helen ipv extra te belasten). En geen nood in de laatste weken zitten er nog duurloopjes. Ik heb eens een uitspraak gehoord die ik heel belangrijk vond bij een marathonvoorbereiding (en zeker de laatste weken):' Bij een voorbereiding naar een marathon moet je uw bord vullen en niet leeg eten'

  Ik geef hier alvast het programma mee voor de volgende weken als er veldmeersrunners zijn di er een  eentje willen mee doen geef gerust een seintje:

  zondag 05/03: duurloop 30 km (lus van 16 km (aardbeienrouten) en lus van 14 km (Kalkense Meersen). Dus als je één lus wil meelopen kan dat ook altijd. Start 09:00 Zomerstraat 39.
  Het zondagsloopje van de korte afstand gaat door aan de Sporthal (10:00 uur) met Lut (tourken langs de Mote).
  zaterdag:11/03: training Cadzand (Cadzand-Breskes-Cadzand): 20 km genieten langs de kust en duinen. We vertrekken om 08:30 in Zomerstraat 39
  zondag: 19/03: Halve marathon Sluis
  donderdag 23/03: Training van de Lange Adem (21,1 km)
  zaterdag 25/03: Trage duurloop 20 km.


  Programma Veldmeers

  Als er mensen zijn die om diverse redenen al een tijdje niet komen lopen zijn: niet langer 'aan de kant' blijven staan en opnieuw de loopschoentjes aan trekken. Er zijn steeds (heel wat) mensen die op de Finse Piste  blijven dus je kan makkelijk aansluiten.

  Dinsdag: Kasteel à volonté (er zullen een viertal 'begeleiders' aangeduid worden die telkens een groep met zich meenemen en dus ook met die groep samen blijven)
  Donderdag: Kasteel (5 km) - Old Horses (7 km) en Slekkebeek (11 km)


  Kledij

  De nieuwelingen die nog niet al hun kledij gekregen hebben kunnen dat dinsdag/donderdag mee nemen na de training (de nieuwe levering is toegekomen).
  Ook nog eens meegeven dat voor het bestellen van de 'extra kledij' dat dit via de 'teamstore' moet gaan zoals aangegeven in een vorig bericht.

  27-02-2017 om 10:25 geschreven door danny  


  >> Reageer (0)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Aantal leden Veldmeers:   130


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Blog als favoriet !


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!