Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

15-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid! Veiligheid!Veiligheid!
Het verkiezingsweekend is voorbij en ik zou iedereen die zelf op de lijsten stonden of familieleden hebben die deelnamen aan de verkiezingen proficiat willen wensen met de behaalde resultaten. 
Met de Veldmeersrunners gaan we de herfst in en zullen dat doen op een zo veilige manier doen want het is een lange donkere periode.  Die veiligheid zal zeker ook naar de keuze van parcoursen ingebouwd worden maar ook naar 'het gezien' worden moeten we toch voldoende alert zijn. Want van zowel van binnen als buiten de groep krijgen ik nog opmerkingen dat 'zichtbaarheid' nog beter kan (let wel: er wordt bijgezegd dat er weinig sportgroepen zijn die al zo begaan zijn met het 'gezien' worden). Daarom toch aandacht voor de volgende puntjes:

- iedereen loopt langs dezelfde kant van de weg (neem de best verlichte zijde)
- zorg dat de 'best verlichte' lopers vooraan en achteraan de groep lopen
- loop zeker in groep maar.... laat een metertje afstand
- wijs er elkaar op als de verlichting aan het 'doven is'

Vanuit de club zijn we aan het bekijken of er manieren zijn om kwalitatieve verlichting aan een goedkope manier aan te komen. Binnenkort meer hierover.

Als het goed is...

Moet het ook gezegd worden! Bij de val van Carine is alles nadien volgens het boekje verlopen. Er is een seintje gegeven en zo kon men vanop een centraal punt iemand als 'ophaaldienst' laten fungeren. Eens aan de sporthal kond de zaalwachter al een eerste 'verzorging' geven (een laksken en wat roodsel). Ook konden de papieren van de verzekering al worden meegegeven en kon 'aangestuurd' worden op een doktersbezoek - ook was volgende dag al alles geregeld qua verzekeringspapieren. Kan meegeven dat de 'schade' meeviel. Het is natuurlijk altijd beter dat er niemand valt maar op deze manier kan 'alles vlot verlopen' en kan er ook direct overleg gepleegd worden over de 'veiligheid' van een bepaald parcours.
Wel wil ik wel nog vragen dat iedereen telkens een copy van zijnen 'pas' bij hem heeft want ik denk dat de meesten (ik ook trouwens) al vergeten zijn dat dit eigenlijk verplicht is.


Loopprogramma

Anciens

dinsdag: kort: Boterhoek (5 of 6 km) - Midden Boterhoek - Old Horses-Kasteel ( 8 km) - Lang: Meerskant 

donderdag: kort: Kasteel - Midden: Peperstraat-Meander-Colmanstraat (8 km)- Lang: Steentje- Dendermondsestwg- Bosstraatje- Vromondstraat- Dorp - Berlinde Kapel (10 km)

Starters 

Menu week 2

dinsdag: 1 ml - 1 mstp -2 ml - 2 mstp -2 ml - 2 mstp -3 ml - 3  mstp -3 ml - 3 mstp  tot 22 m 

Infomoment: afvallen tijdens het lopen ...

donderdag:2 ml - 2 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3  mstp -3 ml - 3 mstp tot 22 m

Infomoment: blessures (deel 1)

15-10-2018 om 09:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke parcoursen schrappen
Het was opnieuw een drukte van jewelste op donderdagavond aan de Veldmeers. Een mengelmoes van starters en anciens stonden buiten de briefing te aanhoren. Niet te geloven dat onderstaande foto midden oktober genomen is...avondtemperatuur van 20 graden en de looptenue: lampkes ...maar ook korte mouwkes. Martin vertrok met lange afstand richting Kalken. De kortere afstanden liepen richting Peperstraat.


Bij de korte afstand was het gedeelte langs de Colmanstraat een tegenvaller (had dit bewust al een twee jaar uit het loopprogramma gelaten). Er is daar nog steeds vrij druk verkeer rond 20:00 uur. De ene kant van de weg is verlicht en de andere kant niet. Ook blijken putdeksels niet al te goed aan gegeven. Daarom is er in overleg beslist om zo lang de werken/omleidingen duren in Laarne er gaat geconcentreerd worden op de volgende twee parcoursen:

- Boterhoek
- Kasteel

Voor de korte afstand is dit ergens een beperking maar de veiligheid primeert. Voor de midden en lange afstand zal er een groter aanbod mogelijk zijn. We hopen dat de werkzaamheden in Laarne vlug opschieten zodat we ook voor korte afstand weer een bredere waaier kunnen aanbieden. Er zal in het weekend ook gekeken worden of er eventueel langs 'Kolk' kan gelopen worden.

Tips voor de starters

- regen is GEEN reden om niet te lopen
- als je de weg op gaat om te lopen of met de fiets naar de loopavonden komt: zorg dat je goed verlicht bent!!!

Ook werd vandaag de uitleg gedaan over het 'knopen van de veters' en zoals steeds keek men met grote ogen en kwam men eindelijk te weten waarom dat extra 'gaatje' dient.

Deze morgen kreeg ik bezoek van de mensen van 'Logo Gezond Plus'. En dit voor een interview en fotoreportage in het kader van 'veerkrachtige inwoner' . Het resultaat zal te zien zijn in een fototentoonstelling 'Samen veerkrachtig Schelde/Durme'

11-10-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige opkomst...
Het is steeds afwachten de eerste sessie van een 'start to run'-reeks. Zal er grote opkomst zijn? Loopt niet iedereen al? Maar ook deze keer was er een zeer mooie opkomst. Doordat er naar de mensen die op voorhand ingeschreven waren al een mail verstuurd was om ietsje vroeger te komen was er ook geen chaos aan de inschrijvingstafel en kon Corien alle administratie heel vlot verwerken. Er kwamen 50 nieuwelingen opdagen en dat is toch aanzienlijk hoger dan de laatste jaren. Meestal komen er daar de eerste week nog enkele starters bij.

Eerst werd er geposeerd voor de groepsfoto


Aandachtig werd er geluisterd naar de eerste 'instructies'...


Tips van de eerste week

1. Om vlot te lopen moet je vlot babbelen
2. De meesten zijn geen '3x7' meer dus stretchen voor en na het lopen is heel belangrijk.
3. Bij pijnlijke spieren geen koude maar warmte (kersenpittenkussentje is goed hulpmiddel)
4. Als groep is het heel belangrijk om elkaar te motiveren

Donderdag gaan we het o.a. ook hebben over het 'binden van de schoenen'

Ook de anciens waren talrijk aanwezig. Ook daar zijn er drie nieuwe inschrijvingen. En komen we momenteel op 153 Veldmeersrunners. Als je daar dan de starters bij telt komen we aan 203 'lopende mensen' in een toch relatief kleine gemeente als Laarne/Kalken.


Wel zou ik nog eens uitdrukkelijk willen vragen aan de anciens om de vooropgestelde parcoursen te volgen en dit ook zeker in het kader van de verzekeringen. Mss ook best de blog lezen zodat we vlot kunnen 'vertrekken' en dat telkens stipt om 19u30.

Volgende zondag is het verkiezingsdag en daardoor is er geen zondagsloopje. 

10-10-2018 om 13:30 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komen de starters....

De tweede dinsdag van oktober is het al een traditie geworden nml. het begin van de 'start to run' en dit nu reeds voor de achtsste maal. Het aantal deelnemers draait meestal rond de veertig maar zal dit jaar waarschijnlijk ietsje hoger liggen.. Men zegt soms 'ge zult daar wel eens alleen staan want iedereen loopt nu toch al in onze gemeente' maar toch zijn we steeds blij verrast met de opkomst. Het is wel nog afwachten tot morgenavond.. dus als je nog  'nieuwe zieltjes' weet te overhalen doe maar. Ook zou ik vragen aan de anciens om dinsdag zoveel mogelijk aanwezig te zijn zodat de 'nieuwkes' kunnen kennis maken met de sfeer bij de Veldmeersrunners. Nog meegeven dat de 'start to run' een organisatie is van de gemeentelijke sportdienst waarbij ik als begeleider ben en de de Veldmeersrunners op sommige momenten ondersteuning geven.

De anciens worden ook steeds stipt om half acht op pad gestuurd  telkens zal er per afstand een 'verantwoordelijke' zijn (die zal op voorhand worden aangeduid en meegegeven - daar ik er vorige week niet was zal ik dit nu ter plaatse doen).

Afgelopen weekend

Na vrijdag zijn terug gekomen vanuit het zonnige Benidorm mochten we hier ook zeker niet klagen van de weersomstandigheden. We kunnen momenteel zelfs profiteren van een 'Indian Summer'

Het zondagsloopje vertrok bij mij thuis. Om negen uur vertrok een eerste groepje waarbij Katrien haar laatste lange duurloop aanving voor de marathon van Gent. Aan Ria had ze de eerste 16 km een goed gezelschap. De volgende 14 km vergezelde Saskia en ikzelf haar in de vorm van 'bike and run'.Ondertussen was er ook een groepje vertrokken voor de 5 km terwijl Lut de beloofde hapjes aan het klaarmaken was. Het was genieten buiten in het zonnetje na he lopen.


Gregory deed nog een lange duurloop (34 km) in het Antwerpse ter voorbereiding van de marathon van New York.


Programma Start to Run

Week 1 

Elke week zal op maandag hier het loopprogramma verschijnen. In een tweede artikel in de week (meestal op woensdag) zullen de 'tips van de week ' worden meegegeven. Gelieve voor de eerste 'les' een kwartiertje vroeger te komen zodat de administratie die 'eigen' is aan het begin van een 'start to run'-reeks vlot kan worden afgewerkt.

dinsdag: 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp - 2 ml - 2 mstp  tot 16 m
donderdag 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp - 3 ml - 3 mstp  tot 18 m

Programma Veldmeersrunners

dinsdag: Kasteel à volonte (vertrek langs Thermstraat en afkomen langs de 'oude route'
donderdag: Peperstraat (5 km) - Peperstraat/Meander (7 km)  - Peperstraat/Meander/Zomerstraat/Brugstraat 11 km

07-10-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De batterijen zijn bijna opgeladen
Het is goed toeven aan de Spaanse Costa. Bij temperaturen elke dag tss de 25 en 30 graden en een blauwe hemel met een 'stekkende zon' zijn de baterijtjes weer opgeladen en kunnen we een 'druk' najaar tegemoet.

De eerste grote uitdaging wordt de 'Start To Run' die volgende dinsdag begint en gezien de vele voorinschrijvingen zal dit weer een succes worden en kunnen we al deze 'starters' opleiden naar Veldmeersrunners. Het is niet enkel belangrijk om veel inschrijvingen te hebben maar het allerbelangrijkste is dat de mensen ook slagen in het opzet en tegen het einde van het jaar ook de 5 km lopen en ook de loopmicrobe te pakken hebben.

Voorts zijn er op 16 oktober ook belangrijke onderzoeken voor mezelf aangaande de hartproblematiek. Eens die afgerond zijn zal duidelijk worden/zijn in welke mate ik zelf nog ga sporten. Bij positieve resultaten kan ik mezelf weer doelen stellen bij minder goed nieuws ga ik mij moeten beperken tot het begeleiden.

Vanuit de Vlaamse gezondheidszorg heeft men mij ook aangesproken om mee te helpen in het samenstellen van een brochure die dan later zou uitgewerkt worden naar een tentoonstelling  aangaande 'mentale weerbaarheid'. Het zou niet gaan over de fysische gevolgen van een hart-/herseninfarct maar hoe ga je er mentaal mee om en de 'mentale veerkracht' van een persoon. Meer details hierover zal ik in de loop van oktober ontvangen en dan ook meegeven.


Weekprogramma

Zoals jullie al gemerkt hebben zorgen de werkzaamheden in Laarne voor heel wat beperkingen aangaande onze looproutes. Voor de midden- en lange afstand ga ik dat proberen opvangen door meer routes richting Kalken in te lassen (Bieststraat, Bosstraatje, Gaver). We kunnen van midden oktober ook het project 'straatje verder' opnieuw opstarten. Op die manier kan er ook in de winter wat opgebouwd worden en krijgen we toch nog een vrij mooie afwisseling van parcoursen.

Voor de korte afstand is dat iets moeilijker. Ik heb momenteel vijf mogelijke parcoursen (waarbij de laatste twee iets minder veilig zijn)

- Kasteel
- Boterhoek
- Peperstraat
- Kapellestraat - Langen End - Wijk (Slekkebeek (of zoiets)) - Laarne Baan (Langen End is hier gevaarlijk stuk)
- Zevensterrestraat - Kolk - Haegensgoed (Zevensterrestraat is donker maar er is daar nu relatief weinig verkeer)

Indien er mensen zijn die parcoursen kennen van ongeveer 5 km vertrekkende van aan de sporthal mogen die dat steeds doorgeven.

Donderdag neemt Christine De Weerd de honneurs waar op de training (programma zie je op link van vorige week)

Het zondagsloopje valt samen met de lange afstandstraining en omvat verschillende afstanden en vertrekuren.
Er wordt vertrokken van bij mij thuis (Zomerstraat 39).
9 uur: 30 en 16 km
10 uur:  5 en 10 km
10 uur 45: 14 km (de tweede lus van de 30 km)

Achteraf is er een forelhapje en spaans cavaatje voorzien. We kunnen dan ook eens 'brainstormen' over het zondagsloopje


Oma-nieuws

Hierbij wil ik meegeven dat Brigitte Roels fiere oma geworden is. Het is een kleinzoon geworden die luistert naar de naam Milo.

03-10-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidorm Bastards
Alvorens de 'start to run' begint worden de batterijen nog eens opgeladen in zuiderse, warme oorden. Dit jaar kozen we voor Benidorm. We konden het natuurlijk niet laten om zo een karretje te 'bemachtigen'. Nen foto genomen en dan terug gegeven...Met temperaturen tegen de dertig graden en een zeer verzorgd hotel mogen we zeker niet klagen.Zondagsloopje

Zelf heb ik een kort loopje gedaan op de 'promenade' in Benidorm en kunnen poseren tussen de vele duiven. Maar op de Veldmeers hebben we gedurende de zomer een zeer wisselende opkomst met het zondagsloopje. Dat gaat van heel veel joggers (bv. Klavertje vier, vertrek aan den Aard, en sommige vertrekkende aan het 'Hinkelend meisje')  tot bijna geen joggers. Vanaf volgende week gaan we proberen hier opnieuw een vaste regelmaat in te krijgen. Let op het het is op verschillende tijdstippen te vertrekken en startplaats is Zomerstraat 39 (zie blogitem van vorige week).Weekprogramma

Vorige week nam Brigitte Roels de 'honneurs' waar. Deze week is dan op dinsdag Christine De Weerd en op donderdag David Erzeel. De omlopen dat worden aangedaan kunnen jullie ook in het item van vorige week vinden.


En zoals jullie merken wordt het steeds vroeger en vroeger donkerStart To Run

Vanaf volgende week dinsdag begint de volgende 'start to run'-reeks. Ik zou willen vragen om telkens heel goed op tijd te zijn zodat we stipt om 19u30 kunnen vertrekken want het ziet er naar uit dat er vele starters zullen zijn dus het zal heel druk worden. Ook zou ik willen vragen om op de eerste 'lesavond' in grote getale aanwezig te zijn - dit is steeds motiverend voor de starters.


Scholenveldloop

Op de scholenveldloop van Wetteren waren er ook enkele Veldmeersrunners aanwezig

30-09-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopprogramma ..vanuit het zonnige Benidorm
Zoals jullie gisteren al konden ondervinden wordt het nu wel erg vroeg donker en is bv. Prullenbos of  'Achter Kasteel' enkel nog voorbestemd voor de zondagsloopjes. Momenteel zit ik in zonnige oorden nml. het Spaanse Benidorm (foto's van de Benidorm Bastards zullen nog volgen).  Ik geef hiermee het programma mee voor de volgende twee weken. 

Door de vele werkzaamheden in Laarne zal het niet zo makkelijk zijn om veel afwisseling in het parcours te steken. Doch ga ik dat zeker proberen. Als er stukken in een loopomloop zitten die moeilijk beloopbaar zijn of te donker gelieve dan zeker feedback te geven zodat die omlopen kunnen gewijzigd worden. Ook zijn suggesties steeds welkom.

Wat ook een aanrader is, is dat er per groep enkele bij zijn met 'grote lichten' zo kunnen half duisteren wegen (bv. van Peperstraat naar Meander toch nog gelopen worden). 

Wat de omlopen naar Kasteel betreft hou rekening met volgende zaken:

- het is mij om het even of er eerst naar Kasteel of eerst langs Kerk gelopen worden maar spreek op voorhand af zodat iedereen dezelfde richting loopt.
- laat nooit iemand alleen terug keren
- elke extra omloop langs Kasteel is 1.750 meter

Nog eens herhalen 'Overgang van licht naar donker is steeds een periode met valpartijen'. Dus let extra op !!!


Programma

donderdag 27/09: Verantwoordelijke Brigitte Roels.
Kasteel a volonté. We lopen heen via Thermstraat en Warande en keren terug via de weg die we vroeger deden (op die manier vermijden we de eentonigheid)

dinsdag 02/10: Verantwoordelijke Christine De Weerd
Korte afstand: Peperstraat (vertrek en terug keren langs Kappellestraat - niet de wegel nemen achter de Finse Piste want zal reeds donker zijn).
Midden afstand: Peperstraat - Meander - Kordewagenstraat - Berlinde Kapel.
Lange afstand: Peperstraat - Meander - Zomerstraat - Brugstraat

donderdag 04/10: Verantwoordelijke David Erzeel.
Korte afstand: Boterhoek (Peiken Heer 5 km - Warande 5,8 km).
Midden afstand: Boterhoek - Peiken Heer - Old Horses - Kasteel (8 km).
Lange afstand: Meerskant wintereditie


Zondagsloopjes

zondag 30/09: Verantwoordelijke David Erzeel.
Omlopen Sport Vlaanderen

zondag 07/10:
Het zondagsloopje valt samen met de lange afstandstraining en omvat verschillende afstanden en vertrekuren.
Er wordt vertrokken van bij mij thuis (Zomerstraat 39).
9 uur: 30 en 16 km
10 uur:  5 en 10 km
10 uur 45: 14 km (de tweede lus van de 30 km)

Achteraf is er een forelhapje voorzien


26-09-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots herfst...
De weersomstandigheden zijn drastisch veranderd. Afgelopen dinsdag op de jaarmarkt in Kalken volop zomer maar vanaf vrijdag is  de herfst in het land. Dat had ook gevolgen voor de schoolhappening van de eerste dag van de European week of sports. De activiteiten moesten worden afgelast. Zaterdag was de tweede dag met een vrij  grote inbreng van de Veldmeersrunners. Zie hierbij alvast een verslag.

In de loop van de week werden er al boodschappen gedaan voor de snoepjesloop. We hadden veel bekijks toen ik samen met Saskia het winkelkarretje vol met snoep aan het laden was in den 'Action'. Om 99 euro... meer dan voldoende dachten we...


Nadat we vrijdag al met 11 Veldmeersrunners aanwezig waren was ook onze inbreng op zaterdag heel mooi/goed. Nadine ontpopte zich eerst al eens als tester van het 'hindernissenparcours' en daarna werden de 'zakjes' geopend en alles in gereedheid gebracht voor de snoepjesloop.


Het was toch wat 'gespannen' afwachten ...Alle mandjes mooi op een rijtje en de 130 kinderen (die eerst een gymdorp hadden beleefd) konden van start gaan in groepjes van 20.


Het werd een gewemel, gegiechel, gejoel van jewelste: kinderen amuseerden zich, de ouders stonden met trots hun kinderen aan te moedigen en de 'organisatoren' hielpen de allerkleinsten. Het enthousiasme liep eraf. Voor velen was dit ook iets nieuws. Niks dan tevreden gezichtjes achteraf. Dit is de 'beleving' dat werd nagestreefd met de 'familiedag' en ik denk dat de snoepjesloop daar ruimschoots een invulling aan gaf.

 

In de namiddag waren de weergoden ons niet zo goed gezind. Het mooie hindernissenparcours (opgezet door Patrick Roels) was toch een aantrekkingspool voor de kinderen. Terwijl de begeleiders het toch wat kou hadden (bedankt voor de warme kan koffie Willy Rogiers) liepen de kinderen gedurende gans de namiddag constant over het parcours (sommigen zelfs meermaals - en die zullen dan ook heel goed geslapen hebben denk ik)

 

Als afsluiter was er de Tombolarun waar gezien de weersomstandigheden toch nog vrij veel volk op af kwam. Nadien konden er met de 'zegelkes' prijzen gewonnen worden en de Brigitte Roels had het geluk aan haar zijde met de tweede (en dacht ook 21ste prijs).Wandelen

Heel veel vragen (zowel van leden als niet leden) worden me gesteld ivm de wandelactiviteit. Hierbij nog een korte uitleg.
Is aan te raden voor mensen die eventueel door blessure niet meer mogen lopen of voor mensen die na blessure opnieuw willen starten. Wie gewoon eens een uurtje wil stappen op dinsdag-of donderdagavond is ook steeds welkom.

- de afstand die gestapt wordt is de kortste omloop van de 'lopers' (dus zal men tss 1 uur en 1 uur 15 onderweg zijn)
- er zal steeds een stapverantwoordelijke zijn (de eerste twee weken is dit nu Myriam Collman)
- men moet lid zijn van de Veldmeersrunners
- er wordt telkens gestapt in de clubkledij (ook nog eens willen meegeven dat ook de lopers zich steeds in clubkledij moeten 'tooien') en ook voldoende verlicht. 


Programma

dinsdag:
Korte omloop: Boterhoek - Peiken Heer - Termstraat (5 km)
Midden omloop: Boterhoek - eventueel Prullenbos (indien nog niet donker) - Old Horses (8 km)
Lange Omloop: Meerskant (wintereditie)

Het programma voor donderdag en de week daarop zullen we dinsdag bespreken en verantwoordelijken aanduiden. Ikzelf zal er vanaf donderdag niet zijn voor anderhalve week daar ik en Lut de Benidorm bastards gaan uithangen. 

Ook nog meegeven om extra voorzichtig te zijn en alzo valpartijen te mijden: men loopt in schemerdonker, vallende bladeren op de weg en hier en daar wat takken die door de wind naar beneden gekomen zijn.


Nightrun Brussel

Marleen heeft Brussels by night gelopen en stuurde deze mooie foto op

 -

23-09-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miniwindhoos aan Sporthal
De wind had lelijk huis gehouden aan de Sporthal Veldmeers. Er was dan ook grote teleurstelling deze morgen toen er moest beslist worden om de schoolactiviteit af te gelasten. Peter en Corien hadden hier maanden werk in gestoken maar 'veiligheid primeert'. Ook dank aan de Veldmeersrunners die paraat waren om te helpen.

Zie hieronder enkele sfeerbeelden.


Alles wordt nu op morgen gezet en wij hopen iedereen massaal aanwezig te zien. Er zijn ook enkele activiteiten aangepast. Dit is het programma voor morgen:

- voormiddag: 9u30 - 10 u30 gymdorp met snoepjesloop voor kleuters
                       10u45 - 11u45 gymdorp met snoepjesloop voor kinderen lagere school

- namiddag: 13u30 - 16u30 sport- en spel 'zapnamiddag'
                                Obstakel-run (is verplaats van vrijdag naar zaterdag)
                    14:00 en 15:00 uur initiatie 'start to run'
                    17:00 uur Tombalarun

Zou iedereen die zich kan vrijmaken kunnen komen helpen ook zeker in de namiddag voor de 'bemanning' van de 'belevingsloop'

21-09-2018 om 13:35 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens hoopgevend medisch nieuws...
Kermisvierend Kalken heeft het 'getroffen' met het weer dit weekend en dat was ook dinsdag het geval op de jaarmarkt waar ook heel wat volk op de been was en waar ik heel wat 'klapkes' gedaan heb over het lopen. Nochtans zat ik meer met mijn gedachten bij woensdagmorgen want dan zou ik de resultaten van nucleaire scan krijgen over het exacte percentage van mijn hartpompfunctie. En die was op zijn zachts uitgedrukt 'opvallend'. Deze zeer betrouwbare test gaf een ejectiefractie aan van 46 procent. Dat was toch een aanzienlijk verschil met de recent genomen echo die amper 25 procent aangaf. Een beetje een verwonderde blik bij de arts (was niet dezelfde hartspecialist) en de echo werd opnieuw uitgevoerd. Met die echo was opnieuw grote schade als gevolg van zwaar hartinfarct te zien (sic cardiologe) maar gaf mee dat 25 procent te negatief ingeschat was en dat we van een 35 procent mogen spreken. Maar dit is nog steeds een aanzienlijk verschil met de uiterst betrouwbare scan (heeft ze enkele keer herhaald). Kort samengevat: mijnen tikker kan nog meer of dat men op foto's en echo zou veronderstellen. Wat nu? Het inplanten van een defibrillator is voorlopig uitgesteld. Eerst gaat men (onder lichte verdoving) proberen hartritmestoornissen op te 'wekken' (elektrofysiologisch onderzoek). Als de echo (dus tss 25 en 35 procent) de juiste weergave is zou dit inderdaad kunnen opgewekt worden en moet en een defibrillator geplaatst worden. Indien het percentage van de scan klopt (en nogmaals is herhaaldelijk gezegd zeer betrouwbare test) zou er geen hartritmestoornis optreden en zou er geen 'device' moeten geplaatst worden. Dit  nieuws is alvast hoopgevend en ik hoop dat het bevestigd wordt door de nieuwe onderzoeken. Het resultaat van de nucleaire scan verklaart ook groten deels waarom ik nog 'vrij intense' inspanningen (zoals de ecotrail) aan kon. Het is in mijn gedachtegang ook het resultaat van reeds meer dan 10 jaar op een goede manier te sporten. 


European Week of Sports

Voor de mensen die helpen op vrijdag en/of zaterdag zie hierbij de taakverdeling:

Vrijdag: Briefing 8u30
- Begeleiden eerste drie van elke reeks naar het podium: Georges Meirsman: 
- Verzamelen kinderen bij de start van elke reeks: Danny Clincke - Patsy Bracke
- Hulp/observatie Obstakel-loop: Nadine Van Hoecke - Sabrina Bracke - Hans Sigin - Hilde Peleman - Marleen Verdict - Myriam Colman - Saskia Vermeulen (NM)

Zaterdag
Voormiddag (verzamelen om 9u30)
Snoepjesloop (er zijn twee snoepjeslopen voorzien in de voormiddag): Danny Cincke - Heike Clincke - Impens Lut - Saskia Vermeulen.
Indien er zich nog enkele mensen kunnen vrijmaken op zaterdagvoormiddag gelieve een seintje te geven want men verwacht tot 200 kinderen op de snoepjesloop.

Namiddag (vanaf 12u30)
- Assistentie op de 'festivalwip': Christine De Weerd - Nadine Van Hoecke - Patrick Beernaert 
- Initiatieles  'Start to Run': 14:00 en 15:00 uur Danny Clincke en Impens Lut
- Tombolarun: Impens Lut - Danny Clincke - Nadine Van Hoecke - Sabrina Bracke verzamelen om 16u30.

Gelieve het truitje en/of vestje van de Veldmeersunners te dragen want het is ook 'reclame' voor onze eigen club natuurlijk.


Tombolarun

Op zaterdag is er om17:00 uur de Tombolarun (deze vervangt ook het zondagsloopje) gelieve daar in grote getale aanwezig te zijn want het is een organisatie van de 'Sportdienst' van onze eigen gemeente.


Start To Run

De inschrijvingen van de achtste 'Start To Run'-reeks komen heel vlot binnen. Indien jullie mensen kennen die wensen deel te nemen zeg hen dan niet meer te aarzelen om in te schrijven. Diegenen die mensen kennen die eens zouden willen 'testen' op zaterdag is er een initiatie-les 'start to run' en dit zowel om 14:00 en 15:00 uur

19-09-2018 om 12:20 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   150


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!