Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

17-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een opkomst...
Wat een opkomst op onze loopavond dinsdag. Ongeveer 110 Veldmeersrunners kwamen opdagen en dat op een dag tijdens de paasvakantie. Het toont aan dat we zowel op recreatief als op sociaal sporten heel goed bezig zijn en dat er steeds meer lopers/wandelaars de weg vinden naar de Veldmeers. Met deze inzet/gedrevenheid gaan we zeker een prachtige loopzomer tegemoet. Ook voor de starters is het een enorme motivatie om zo een 'groep Veldmeersrunners' te zien verzamelen voor hun 'sportavond' en ben ervan overtuigd dat ze na hun 'start to run'-reeks ook lid van onze club zullen worden.


Programma donderdag

Start To Run/Finse Piste: Danny/Saskia. Meegeven dat er ook steeds redelijk wat lopers op de Finse Piste blijven en dit vind ik zeer positief!
Wandelen: Peperstraat - Berlinde Kapel - Vosselosstraat - Steentjesstraat - Sporthal (6 km)
Korte afstand: Peperstraat - aanvulling Finse Piste  (4,5 km) (Ria - Vivianne - Anne). Eventueel kan groep van Vivianne en Anne iets verder doorlopen: voorbij Berlinde Kapel - Vosselosstraat - Steentjestraat - Sporthal (6 km)
Middenafstand: Berlinde Kapel - Holeindestraat - Bosjes op het einde Holeinde - Brugstraat - Berlinde Kapel (9 km) (Martin/Pol)
Lange Afstand: Berlinde Kapel - Holeindestraa t- Bosjes op het einde Holeinde - Brugstraat - Hogendries - Zomerstraat - Berlinde Kapel (10,8 km) (Katrien/Els)


Zondagsloopje

Net als vorige zondag gaan we ook op Paaszondag gebruik maken van de wandelknooppunten. We vertrekken deze keer aan den Aard. Voor mensen die het makkelijker vinden kunnen ze ook naar Schellebelle gaan en zich daar laten 'overzetten' naar den Aard. Dus start om 10:00 uur aan den Aard en wie weet komt de Paasklok wel overgevlogen... Ook de starters zijn natuurlijk welkom om hun minuutjes te lopen.

Korte afstand: 2 - 2 - 4 - 97 -95 - 91 - 90 - 88 - 89 - 99 -92 - 98 - 96 - 4 - 2 - 2 (5,8 km) Klik hier voor kaartje
Midden afstand: 2 - 22 - 23 - 97 - 95 - 91 - 90 - 88 - 85 - 86 -87 - 89 - 99 - 92 - 98 -96 - 4 - 2 - 2 (8,2 km) Klik hier voor kaartje
Lange afstand: 2 - 22 - 23 -97 - 4 -96 -98- 95 - 92 -90 - 88 - 85 - 86 - 87 - 89 - 99 - 92 - 98 -95 -91 - 90 - 92 -99 - 93 - 94 - 2 - 2 (11,8 km) Klik hier voor kaartje


Levensloop

Inschrijven! Inschrijven! Men voorspelt alvast zonnig weer. Ook nog meegeven voor mensen met kinderen dat er ter plaatse heel wat kinderanimatie is ook. Ook starters en wandelaars zeker welkom!

17-04-2019 om 08:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibberen in april....
Het was nog vrij koud in het weekend en zelfs om te sporten moest de winterkledij weer boven gehaald worden...maar volgens de weersvoorspellingen 'koersen' de temperaturen richting 20 graden deze week. Dus allen op post deze week...


Programma Starters Week 6

Het belangrijkste van deze week is om niet in 'gewenning' te vervallen. Jullie zijn allemaal heel goed bezig maar dat houdt ook een gevaar in (en vooral in week 6 en 7) in de vorm van 'Ik ben al altijd geweest, ik ga nu eens nen keer overslaan'. Dat mag je zeker niet doen want het is het telkens aanwezig zijn dat juist de conditie opbouwt.

dinsdag: 2ml - 1 mstp - 3 ml - 2 stp - 6 ml - 2 stp - 7 ml - 2 stp - 7 ml - 2 stp tot 34 m
thema: inschrijving bij Veldmeersrunners

donderdag: 5ml - 1 mstp - 6 ml - 2 stp - 7 ml - 2 stp - 8 ml - 2 stp tot 32 m
thema: devices bij het lopen (loopuurwerken, muziek tijdens het lopen...)


Programma dinsdag Veldmeersrunners

Start To Run/Finse Piste: Danny/Saskia
Wandelen: Zevensterrestraat/Mote/wegel Bochtenstraat/Kolk/Zevensterrestraat (5 km) (Lut/Georges)
Korte afstand: idem als wandelen met eventueel aanvullen op Finse Piste (Ria,Vivianne, Anne)
Midden Afstand: Zevensterrestraat/mote/wegel Bochtenstraat/Schoolstraat/Kasteelreef/Old Horses/ Termstraat (8 km) (Pol, Nadine, Ine)
Lange Afstand: Meerskant+achter Kasteel - Old Horses- Termstraat (11,5 km) (Katrien/Martin)


Zondagsloopje

Het zondagsloopje gebruik makende van de wandelknooppunten was een succes. Alle afstanden (alléé als de goede 'knooppunten' gevolgd waren) kregen nieuwe mooie routes. Dit principe gaan we voor de zondagsloopjes veel toepassen en vanaf half mei ook regelmatig op de 'gewone loopavonden'. Noteer alvast voor volgende zondag vertrek aan 'den Aard' (de routes geef ik mee in het volgende artikel)Marathon Parijs

Grégory liep in Parijs de marathon in een zeer mooie 3u19'.Aan de foto te zien was het daar zo koud niet...Fiets gestolen

Vorige donderdag is de fiets van Laura Vervaet gestolen tijdens de loop-/wandelsessie. Moest iemand iets verdachts hebben opgemerkt gelieve dan een seintje te geven. Nochtans dat deze fiets goed op slot zat waren ze er mee weg... Dus voor mensen die met de fiets komen zorg zeker goed voor extra diefstalbeveiliging (en zoals je ziet is dat zelfs nog niet altijd voldoende)

15-04-2019 om 13:31 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelknooppunten...
Dinsdagavond was een zalige loopavond: aangename temperaturen, een zeer mooie opkomst en nieuwe parcoursen. Volgens de feedback die ik kreeg werden die parcoursen ook 'gesmaakt'. In de loop van de volgende weken komen er nog veel nieuwe parcoursen (ook voor het zondagsloopje beginnende met volgende zondag). Zoals jullie gisteren ook merkten zal het nog wat sleutelen zijn tot iedereen de 'juiste weg' weet maar dat maakt ondertussen al deel uit van het loopgebeuren en het is echt de moeite om achteraf de discussies te horen in de aard van 'Hoeveel km heb jij?' 'Neen het was langs daar' ....Hopelijk mogen we tijdens lente/zomer veel loopavonden meemaken zoals dinsdagavond.


Programma donderdag

Start To Run/Piste: Danny/Saskia
Wandelen: Peperstraat/Ekerstraat + aanvulling Finse Piste (Lut/Georges)
Korte Afstand: Peperstraat/Ekerstraat + aanvulling Finse Piste (Ria/Vivianne/Anne)
Midden Afstand: Peperstraat/Meander/Colmanstraat/Eker (8 km) (Pol/Nadine/Ine). Martin zal een extra groep bij zich nemen die deze afstand doet maar aan een snelheid van ongeveer 8,5 km/u
Lange afstand: Peperstraat/Meander/Schorpioen/Zomerstaat/Brugstraat/ Berlinde Kapel (10,5 km) (Els)


Tips starters

Deze tips voor de starters mogen ook door de anciens gelezen worden natuurlijk.

- zorg dat je steeds goed zichtbaar bent (ook als je eens een les wil inhalen en je loopt op de weg) 
- de zichtbaarheid is ook in zomerperiode en overdag heel belangrijk
- loop in groep (en ga er niet met enkelingen enkele tientallen meters achter lopen)
- probeer waar mogelijk tegen het verkeer in te lopen dan kan je zelf nog reageren als er 'iets fout gaat'
- loop twee aan twee (vele joggers hebben de gewoonte als ze in groep lopen de ganse baan voor zich te nemen en dat is een slechte en heel gevaarlijke gewoonte)


Zondagsloopje

Zondag verzamelen we aan Kalken Kerk (beter gekend als de kathedraal) om 10:00 uur. Het is zeker de moeite om aanwezig te zijn en het zijn totaal nieuwe parcoursen gebruik makend van de wandelknooppunten. Het is ook aan jullie om jullie huiswerk te maken en de nummer te noteren.

5.5 km
Kerk - 25 - 27 - 81 - 82 - 28 - 26 - 25 - Kerk / Klik hier voor kaart

8.2 km
Kerk - 25 - 27 - 81 - 80 - 82 - 28 - 26 - 25 - Kerk / Klik hier voor kaart

13.9 km
Kerk - 25 - 27 - 81 - 80 - 3 - 4 - 5 - 86 - 85 - 88 - 90 - 92 - 95 - 97 - 23 - 26 - 25 - Kerk / Klik hier voor kaart


Verzekering

De verzekering is opgetrokken naar 210 leden. Dit is ook het plafond waar we gaan mee werken. Momenteel hebben we 178 leden dus nog ruimte voor 32 nieuwe leden.


Levensloop

Op het weekend van de levensloop Gent zal ook het zondagsloopje en de 'start to run'-sessie in de Blaarmeersen doorgaan (startende aan onze tent). Nogmaals weergeven dat dit ook voor wandelaars is. Hoe je kan inschrijven zie je in vorig artikel.

10-04-2019 om 19:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensloop...inschrijven aub!!!
Het lentezonnetje deed zijn werk afgelopen weekend en dat zagen we ook aan de loopactiviteiten. Vorige week hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de zomeromlopen en we hebben er nog heel wat in petto. Sommigen zullen zelfs volledig nieuw zijn. Daarom zou ik ook uitdrukkelijk willen vragen om zeker telkens de routes te raadplegen op blog en indien onduidelijkheden zeker vragen te stellen daaromtrent (zodat we zeker zijn dat er niemand 'verloren loopt').


Samenvatting feedback/richtlijnen

Na de eerste week in de klaren heb ik feedback gekregen omtrent de omlopen (afstand, snelheden). Samen met de 'rode hesjes' heb ik een samenvatting gemaakt van zowel de groepen en hun snelheden als van de vragen die naar voor zijn gekomen. Ik blijf er op hameren dat in groep lopen essentieel is voor de veiligheid. Het is aan de lopers de verantwoordelijkheid om zich zelf in een groep te plaatsen waar ze zich goed voelen zowel qua snelheid/afstand.

1. Afstanden

Het is weer wat zoeken naar de juiste afstanden. Peperstraat lijkt maar een goede 4 km maar dit wordt niet als probleem aanzien en men vult aan met de Finse Piste (dit zou eigenlijk ook voor andere afstanden moeten gebeuren)

Prullenbos/Old Horses/Kasteel is wat kort voor lange - en middenafstand daarom zullen die bij de omlopen waar Prullenbos in betrokken is extra lusje doen juist voor Prullenbos (vroeger deden we dat ook regelmatig)

De bedoeling is en blijft telkens volgende afstanden te voorzien:

Wandelen: het is de bedoeling om één maal in de week een omloop van 5 km te doen en één maal in de week een omloop van 6 à 6,2 km. De stapsnelheid is ong 5km/u
Kort: 5 km en 6 à 6,5 km
Midden 7 à 8 km
Lang: tss 10 en 12 km

2. Snelheden

Het blijft de bedoeling dat we in groep lopen daarvoor moet iedereen natuurlijk in de juiste groep zitten (wat eigenlijk essentieel is). Ik benoem de groep naar de begeleider. Ik ga dit ook op blog plaatsen.

Ria 7 à 7,2 km/u
Vivianne; 7,5/u
Anne: 7,8 à 8 km/u
Pol/Ine/Nadine : 9 à 9,2 km/u
Katrien : 9,5 à 10 km/u 

Er is bij de middenafstand een groep die rond de 10 loopt mss is het beter dat die bij de lange afstand aansluit.
Martin zijn naam vind je niet terug in bovenstaand lijstje --- die wordt ingezet in verschillende groepen (zowel naar ervaring en/of alle wegels kennen is dit een enorm pluspunt)
Als er rappere lopers zijn kunnen zich die groeperen bij de lange afstand en in overleg dan sneller lopen (wel in aparte groep)

3. Vragen

Er wordt de vraag gesteld om ook een trage middenafstand te doen. Geen probleem maar dan moeten diegenen die daar willen aan deel nemen zich 'kenbaar' maken en kan iemand van de begeleiders van de middenafstand dat op zich nemen

4. Ken uw weg

Martin en ikzelf hebben nog heel wat nieuwe parcoursen in gedachten maar het probleem is...kent iedereen de weg. Daarom kwam het voorstel van Martin om ééns op een zaterdagvoormiddag met de rode hesjes af te spreken en de nieuwe omlopen eens per fiets te verkennen. Martin kan dan midden en lange afstand 'uitleggen' en ik neem de kortere omlopen dan voor mijn rekening. 


Programma Starters Week 5

De starters zijn bijna half weg en dat zal je ook zien aan de minuutjes.

dinsdag: 2 ml - 2 mstp - 3 ml - 2 mstp - 5 ml - 3 mstp - 5 ml - 3 mstp - 5 ml - 2 mstp tot 32 m
thema na het lopen: veiligheid

donderdag: 2 ml - 1 mstp - 3 ml - 2 mstp - 6 ml - 2 mstp - 6 ml - 2 mstp - 7ml - 2 mstp tot 33 m
thema na het lopen: buikspieroefeningen (zowel liggend als staand)


Programma dinsdag

wandelen: Haegensgoed -Schoolstraat - Smal wegeltje op linkerkant inslaan (daar staat rode pijl van loopomlopen) - eens je uit die wegel bent (net voor dorp) verder de blauwe pijlen volgen van de loopomlopern (incl. afslag naar Keistraat en bibliotheek). Via Termststraat dan naar sporthal (5 km) (Lut/Georges)
kort: idem als wandelen (Ria-Ann-Vivianne)
midden: Termstraat - na 100 meter links inslaan in wegel en blauwe pijlen volgen tot je opnieuw op hetzelfde punt komt en dan richting sporthal (8,7 km) (Pol/Ine/Nadine)
Lang: Termstraat - na 100 meter links inslaan in wegel en dan rode pijlen volgen tot je opnieuw op hetzelfde punt komt en dan richting sporthal (11 km) (Katrien/Martin)


Verslag weekend

Het was een stralend weertje en de Veldmeersrunners maakten daar gretig gebruik van.

Een groepsfoto van de deelnemers aan de Wolvenjogging in Wachtebeke (Puyenbroeck)


Dit duo genoot van de prachtige natuur in Wachtebeke


Niels had al 31 km losgelopen en liep daarna nog de 16 km.


Dit trio stapten de 16 km en deden nadien nog een fikse wandeling richting Kalken - dus een totaal van 30 km. Een hapje eten tussendoor was dus wel noodzakelijk.


Op zondag een zeer mooie opkomst. We gaan dit proberen zo gans de zomer te houden met het zondagsloopje


Ook in Rotterdam waren er Veldmeersrunners aanwezig (Hilde, Hans, Els, Patrick)


Levensloop

Blijkbaar blijven er heel wat onduidelijkheden van hoe men zich moet inschrijven voor Levensloop daarom hier nog eens kort samengevat

1. Schrijf 10 euro over op het volgend rekeningnummer  BE40 0011 7646 1163 ( met vermelding Levensloop + naam)
2. Vul volgende doodle in

Aarzel niet meer om jullie in te schrijven dit voor zowel lopers als wandelaars

08-04-2019 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk....Prullenbos!!!
De lente is er... maar qua temperaturen en zonneschijn is daar nog weinig van te merken. We zijn toch al kunnen beginnen met onze zomerparcoursen en daar zal meer afwisseling in zitten. Wel is het belangrijk dat ik feedback krijg over de gedane omlopen zo kunnen we aanpassen waar nodig maar ook behouden wat goed is (vb. omloop Peperstraat is maar 4,2 km maar men vindt het goed om dit zo te laten en extra tourken op Finse Piste te doen).


Programma donderdag

Start To Run/Finse Piste: Danny/Saskia
Wandelen: Kabouterbos/Prullenbos (6,2 km: Patsy en Bea)
Korte afstand: Prullenbos (6,2 km) Groep Ria kan mss korte versie nemen en enkel Kabouterbos nemen (is dan 5 km kan onderweg beslist worden). Groep van Vivianne en Anne doen zowel Kabouterbos als Prullenbos
Midden afstand: Kabouterbos/Prullenbos/Old Horses/Kasteeldreef/Warande/Termstraat (8,2 km) (Pol/Nadine/Martin)
Lange afstand: idem als middenafstand maar hier lus 'Achter Kasteel' erbij nemen (Katrien)


Starters

Jullie hebben dinsdag gemerkt dat de minuutjes omhoog gaan en dat de tip 'let op uw ademhaling' belangrijker en belangrijker wordt. Dus indien je met moeite kan 'babbelen' stapje trager lopen. De tijd waarop je de 5 km loopt is van geen belang. Wat wel belangrijk is DAT je ze loopt op een ontspannen manier. Ook zondag is er een loopje voor jullie voorzien.


Zondagsloopje

Ook de starters zullen voor de eerste keer deelnemen aan het zondagsloopje. We verzamelen om 10:00 uur aan het hinkelend meisje en doen de 'omlopen van Sport Vlaanderen'


Chris De Vuyst

Toen ik met Chris enkele weken voor haar dood een babbel had van 'hoe ze wilde herinnerd worden' gaf ze aan dat ze graag zou gehad hebben dat elk jaar rond haar sterfdag de loopavond zou beginnen met in groep een toerke rond de Finse Piste te wandelen. Gisteren hebben we dat ook met de groep gedaan en dit zal elk jaar gebeuren bij de eerste training in de 'klaren'


03-04-2019 om 10:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente!!!!
Het is eindelijk zover … we kunnen bij 'lichten' lopen. De parcoursen gaan er nu direct heel anders uitzien. Er zullen ook voldoende 'rode hesjes' mee op pad gestuurd worden want voor sommigen zullen de parcoursen totaal nieuw zijn. Dus blijf ook zeker in groep. Kijk ook extra uit want op vele plaatsen liggen nog takken en als we 'wegels' aandoen kunnen daar nog 'voorjaarsputten in voor komen'.


Programma starters

Ondertussen zijn de starters al in week 4 aanbeland. De raad blijft nog steeds ongewijzigd: blijven babbelen en niet te snel.

Dinsdag : 1 ml - 1 mst - 2 ml - 2 mst - 4 ml - 3 mst  - 4 ml - 3 mst - 5 ml - 1 mst tot 26 m
gespreksthema: kledij

Donderdag : 2 ml - 2 mst - 2 ml - 1stp - 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp tot 24 m
gespreksthema: schoenen


Programma anciens

Hierbij wil ik eerst de 'rode hesjes' nog eens uitvoerig bedanken voor de inzet tijdens de wintermaanden. In december werd mij gezegd 'Dat is onmogelijk wat je wil nml. in groepen lopen'. We zijn nu enkele weken verder en donderdagavond kon ik zelf zien hoe groep per groep de parking kwam opgelopen. Dus de begeleiders hebben een voortreffelijke job gedaan!

Start to Run - Finse Piste: Danny - Saskia
Wandelen: omloop langs Peperstraat- Ekerstraat en op het einde naar rechts en dan wegel voor de Berlinde Kapel inslaan (5 km Georges/Lut)
Korte afstand: Idem als wandelen en als de afstand te kort is kan er nog 'tourken' Finse Piste bijgedaan worden (Ria/Vivianne/Christine)
Midden afstand: Peperstraat - Meander- oversteek Colmanstraat - Ekerstraat - en dan ook wegel voor Berlinde Kapel (8,2 km Pol, Nadine, Martin)
Lange afstand: Peperstraat- Meander- Schorpioen- Zomerstraat-Brugstraat (11 km Katrien)

Zeker voor de lange afstand zal nog 'verlichting' nodig zijn


Weekendverslag

Op de kotk-wandeling georganiseerd door unkerzakbikers waren we op beide dagen met een mooie vertegenwoordiging (zaterdag 12 en zondag 30 Veldmeersrunners) en er zijn er dan ook nog heel wat die de omloop gefietst hebben. Het was een mooi uitgestippeld parcours langs zowat alle bezienswaardigheden van onze gemeente (kathedraal, meersen en enkele prachtige wegeltjes). Op onze tochten gedurende de twee dagen hadden we ook enkele hilarische ontmoetingen (een Franse poes die hier verzeild was geraakt, een boze landbouwer en zelfs een wielertoeriste die haar bril weggooide...)
Ook in Gent was een delegatie van de Veldmeersrunners aanwezig voor de Uuban trail (ook Patrick en Grégory waren ter plaatse)

01-04-2019 om 13:02 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
29-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede doelen/Levensloop
Als vrij grote vereniging krijgen we ook veel vragen binnen om het 'steunen van goede doelen'. Wij steunen er een drietal - ik wil wel meegeven dat Levensloop onze 'meeste' steun krijgt omdat we hier voor onszelf de lat ook heel hoog leggen. Maar ook op de andere events zullen we duidelijk aanwezig zijn. Zie hierbij een chronologisch overzicht.

KOTK Unkerzakbikers

Dit gaat volgend weekend door. Op de twee dagen zal er een uitgebreide delegatie van lopers en wandelaars aanwezig zijn. Zaterdag wordt er afgesproken om 9:00 uur en zondag om 10:00 uur telkens aan herberg 'De Schorpioen' (beter gekend als 'Bij den Woesten'). Meer info kan je vinden op https://www.1000km.be/acties/fiets-en-wandeltocht-0

Levensloop

Voor de derde maal op rij nemen we deel aan Levensloop Gent. Onze betrachting is om met een groep van 100 Veldmeersrunners naar Gent te trekken en er voor te zorgen dat er gedurende de 24 uren telkens iemand aan de move is. Dit is niet enkel een steun aan mensen die de strijd aangaan tegen kanker maar heeft ook een enorme waarde als teambuilding.

In bijlage vinden jullie meer info omtrent Levensloop. Dus om in te schrijven open de bijlage en schrijf je inschrijvingsgeld over. En ook volgende doodle invullen zodat we weten wanneer we jullie mogen verwachten;  doodle

Zie hierbij alvast ook enkele sfeerbeelden

De openingsceremonie in 2018


'Hoop' dit is het thema waar het al twee jaar omdraait bij Levensloop

Een deel van onze lopers samen met een 'vechter' 
We hebben al twee jaar geluk gehad met de weersomstandigheden en we konden met ons 'tootjen' in het zonneken zitten.


Qua uitstraling zegt deze foto alles. Deze fotogenieke dames zorgden voor één van de mooiste foto's die ooit op deze blog geplaatst zijn.Ook in 2017 was het in de vooravond goed weer (mss iets frisser). 

Dit jaar staat onze tent (alléé die Lekdetect) opnieuw op dezelfde plaats van vorig jaar. Kortom schijf jullie direct in en vul de aangegeven doodle in!!!

Stadsloop Gent

Hier doen we opnieuw mee onder de vlag van OIGO (www.oigo.be). Let wel dit is enkel voor lopers

Bijlagen:
349925.pdf (133.3 KB)   

29-03-2019 om 13:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste winterloodjes...
Afscheid nemen van de winteromlopen... Eindelijk! Oef! Het wordt licht! Sinds einde september lopen we in den 'donker'. Nu kijken we uit naar een mooie lente en hopelijk opnieuw een prachtige zomer.


Programma anciens

wandelen: Haegensgoed-Schoolstraat-Kasteel-Achterdreef-Termstraat (6 km Georges)
kort: Kasteel (5km - Ria) (6,2 km Viviane en Anne)
midden: richting Kalken 9 km (Bieststraat) of 11 km (Gaverstraatje) (Carlo - Marleen)
lang: Kalken Gaverstraatje (11 km Kristof)


Tips van de week voor de starters

Deze week werd er over de kledij gepraat:

- drie laagjes is ideaal tijdens de winter
- zorg er voor dat je geen twee lagen met dezelfde eigenschappen hebt (bv. 2 thermische kledingstukken)
- zeker niet te warm kleden 
- zorg er steeds voor dat je na het lopen direct iets extra kan aantrekken
- handschoenen zijn een must voor mensen die vlug koude handen hebben (het zijn ook niet enkel de temperaturen maar ook wind die voor koude/tintelende handen kunnen zorgen)


Zondagsloopje

Zoals al meegegeven wordt dit gesplitst over zaterdag en zondag. Gisteren nog eens overleg gepleegd en de starturen worden bevestigd: zaterdag 9:00 uur en zondag 10:00 uur. Er zal redelijk wat belangstelling zijn vanwege de Veldmeersrunners zowel qua lopers als stappers. Alle afstanden kan je terug vinden op evenementenblog.


Sport Vlaanderen

Gisteren was er samenkomst met de  meters/peters van de Loopomlopen en de sportfunctionarissen en de verantwoordelijken van Sport Vlaanderen. Net zoals onlangs op de vergadering van de Buurtsporten (19 gemeenten uit Oost-Vlaanderen) werd het initiatief van het 'Klavertje Vier' enorm gewaardeerd en uitvoerig toegelicht. In die mate zelfs dat er een cluster zou gevormd worden van zes gemeenten: Laarne, Berlare, Destelbergen, Wetteren Ten Ede, Lochristi en Lokeren. Gemeenten die elk over prachtige omlopen beschikken. Eens alle toezeggingen binnen zijn kan een kalender opgesteld worden voor deze zondagsloopjes in de verschillen gemeenten (georganiseerd door meters/peters in combinatie met de sportfunctionaris en Sport Vlaanderen). Nog meegeven dat deze loopjes volledig gratis zijn en een welkome afwisseling zijn voor de parcoursen op zondag.

27-03-2019 om 11:38 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
24-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk bijna zomeruur...
Ik had het vorige week al aangekondigd maar volgend weekend is het echt zover ... het uur gaat veranderen en dus zullen er vanaf volgende week zeker andere omlopen gedaan worden en aangezien er toch een 'uitdrogend' windje is zullen de bospaden tegen dan al goed beloopbaar zijn. Deze week moeten we het echter nog stellen met Meerskant, Bikiniroute, Kasteel, Boterhoek...de namen die ons door de winter 'geloodst' hebben.
Lees zeker ook de evenementenblog want ik krijg veel vragen van 'aan welke joggings nemen we deel? Gaan we daar in groep naar toe?' Op die blog kan je vinden wie/wat/wanneer en kunnen er onderlinge afspraken gemaakt worden. Ook events zoals de 'KOTK'-loop komend weekend in Kalken en Levensloop staan daar uitvoerig beschreven.


Progamma Veldmeersrunners dinsdag

Coördinatie: Lut
Start to Run: Lut en Saskia (zie programma hieronder)
Wandelen: Boterhoek - Hoogstraat (Georges)
Lange Afstand: Meerskant (Martin)
Midden Afstand: Bikini-route (Ine/Nadine/Carlo)
Korte Afstand: Boterhoek (5 km - Ria)/Boterhoek - Hoogstraat (6,3 km Vianne/Anne)


Starters : Week 3

Dinsdag ben ik niet aanwezig (vergadering met Sport Vlaanderen ivm Loopomlopen en eventuele organisatie 'Klavertje vier') maar er zal zeker vervanging voorzien zijn (Lut en Saskia). Het themagesprek na de loopsessie schuift dan op naar de volgende loopsessie.

De minuutjes gaan omhoog....De 'training van donderdag' is niet te onderschatten en vond ik persoonlijk de moeilijkste van als ik van nul begon tot de weg naar de marathon.

Als heel belangrijke tip wil ik ook nogmaals meegeven: loop niet te snel. Het is niet de langere afstand die je loopt dat voor blessures zou kunnen zorgen maar wel de 'te hoge' snelheid.

dinsdag: 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3 mstp tot 24 m
donderdag: 2 ml - 2  mstp - 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp - 2 ml - 1 mstp tot  26 m
Gespreksthema: Kledij/blessures (deel 2)


Zondagsloopje !!!

Dit gaat over twee dagen gespreid worden zowel op zaterdag (verzamelen 9:00 uur) als zondag (verzamelen 10:00 uur) kan er deelgenomen worden aan loop- wandeltocht tvv KOTK. Ons verzamelpunt is twee dagen café Schorpioen. Als er mensen op andere tijdstippen willen starten stuur dan een mailtje en kunnen we kijken hoe we toch telkens 'wat in groep' kunnen starten. Meer details over afstanden en parcours vinden jullie op evenementenblog


Kledij

Aan de mensen die hun kledij nog moeten krijgen zou ik willen vragen om die dinsdag af te halen aub. Nu iedereen zijn kledij heeft zou ik ook willen vragen dat zowel lopers als wandelaars deze dan ook gebruiken. De volgende keer dat de 'teamstore' zal opengesteld worden zal midden mei zijn.


Afgelopen weekend

Op zondag waren we op heel wat activiteiten aanwezig.

In Laarne waren we op de O'Trala-loop ingericht door KSA. We hebben opnieuw enkele 'trage wegen' kunnen ontdekken die we ook kunnen gebruiken in onze loopparcoursen.


In Dendermonde waren ook heel wat Veldmeersrunners aanwezig (ook Hans en Jessica die niet op foto staan)


In de Schorre in Boom maakten Thomas en Niels deel uit van een team dat deelnam aan de 100 km KOTK24-03-2019 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weekje verkeerd...
Had in het blogartikel van dinsdag te vroeg victory gekraaid want het is pas in het weekend van 30/31 maart dat we overschakelen naar het zomeruur en dat we 'in den lichten kunnen' starten.

Programma Veldmeersrunners

Finse Piste : zoals jullie dinsdag gemerkt hebben is er een gans stuk onderbroken op de Finse Piste. Ik raad aan om de kleine omlopen te doen (wat ik ook doe met de 'starters')
Wandelen: Haegensgoed- Schoolstraat-Kasteel-Achterdreef - Warande - Thermstraat (6,2 km) (Lut/Georges)
Korte afstand: Kasteel ( 5 km Ria) - Kasteel langs Thermstraat (6,5 km Vivianne/Martin)
Midden afstand: Kalken afslaan Kruisen (8 km) - Afslaan Gaverstraatje 11 km . Pol/Carlo/Nadine bekijken wie welke groep/snelheid begeleid
Lange afstand: Kalken - Gaverstraatje is 11 km (indien de Zomerstraat er bij gedaan wordt is het 13 km)

Starters

Vol enthousiasme werken de starters hun minuutjes af. Enkele zaken vallen mij op en zijn zeker een zeer positieve bijdrage tot het groepsgebeuren:

- er wordt teruggekeerd tijdens het stappen (zo wordt er telkens weer één groep gevormd)
- ook tijdens het lopen wordt er in groep 'gebleven' en dat is zeker al een goede 'training' indien men later zou blijven lopen
- stretchen gebeurt goed en dit zowel voor als na de loopsessie - ik wil er blijven op hameren dat dit heel belangrijk is
- er wordt gebabbeld tijdens het lopen - indien je van jezelf ondervindt dat dit praten moeilijk gaat dan kan ik maar één raad geven en dat is iets trager lopen tot je de ademhaling volledig onder controle hebt

Dinsdagavond hebben we het voor de eerste maal over blessures/ongemakken gehad. Volgende week komt hier een vervolg op.Donderdag is het thema 'afvallen tijdens het lopen....'

Wat zijn zo zaken die kunnen voorvallen de eerste weken van het lopen (volgende week komen we met oplossingen)

- milt (let op wanneer je eet of drinkt - is van persoon tot persoon verschillend)
- scheenbeenvliesontsteking
- hielspoor
- stramme kuiten (stretchen en het kersenpittenkussentje)
- eksteroog
- problemen achillespees
 
Zondagsloopje

Dit gaat door aan de KSA-lokalen (Hoogstraat) meer info hieromtrent vinden jullie op evenementenblog (die volledig is bijgewerkt). We verzamelen om 10:00 uur.

Ook vorig weekend waren we op vele plaatsten actief zie hierbij enkele foto's die mij bezorgd werden en verslagjes dat ik ervan meekreeg

Het zondagsloopje ging door onder een prachtig zonnetje en dit in fel contrast met de weersomstandigheden in de namiddag. Vandaag ook nog feedback gekregen (wat ik zondag ook al had vastgesteld) dat we toch nog echt een droge periode zullen nodig hebben om volop te kunnen genieten van Prullenbos en omgeving want nu nog echt heel nat.


Er waren ook Veldmeersrunners aanwezig in Sluis en van enkelen kreeg ik door dat het beuken tegen de wind was. Doch deden ze het niet onaardig en namen ze elkaar op sleeptouw.


Marleen en Jo namen deel aan de Urban Trail in Antwerpen en kwamen ook met positieve feedback over het evenement wat je trouwens ook aan de enthousiaste gezichten kan zien.19-03-2019 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   178


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!