Foto
Foto
Status LoLa4Life  
€14.126 ,70
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

02-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LoLa4Life
LoLa4life is niet enkel het 'fundraising' maar is ook de loopdag zelf. In dit 'item' geven we wat meer uitleg over het concept want bij inschrijvingen blijken daar nogal wat vragen over te zijn.

Lola4Life is een 'jogging' maar wel een heel speciale en mag als 'uniek' omschreven worden. En misschien is de omschrijving op 'runners.be' wel diegene die het gebeuren het meest benadert 'Een marathon in stukjes tvv het goede doel'. Het LoLa4Life-project overkoepelt twee goede doelen nml. Koester voor Lochristi en Oigo voor Laarne/Kalken.


Zoals je hieronder ziet wordt er gestart aan Laarne Kerk en is het eindpunt Puyenbroek. Maar... je bent niet verplicht (diegenen die dat willen kunnen dat natuurlijk wel) de volledige afstand te lopen van je startpunt tot Puyenbroeck. Je kan op elk van de hieronder aangeduide plaatsen vertrekken of stoppen. De tijdstippen waarop 'vertrokken' wordt staan ook meegegeven! Op de verschillende 'stops' zal ook voor randanimatie gezorgd worden (wat - waar zal later nog worden meegegeven) en dit ook om 'toeschouwers' naar het event te lokken en nog aan fundraising te doen! Er wordt in groep gelopen en aan elk van de hieronder aangeduide locaties wordt halt gehouden. Mensen die niet mee lopen worden alvast uitgenodigd om op die plaatsen een kijkje te komen nemen.


Hieronder zie je een tabel met de afstanden die je tussen de verschillende gemeenten kan lopen. Ik geef hieronder enkele voorbeelden mee

- wie volledige marathon afstand wil lopen moet starten in Laarne
- wie bv 21 km wil lopen kan starten aan Zeveneken Kerk en tot op het einde lopen maar kan bv.ook lopen tss twee andere punten (Beervelde Dorp en VeerleVeld)
- men mag ook twee stukken lopen vb. van Laarne naar Kalken en dan van VeerleVeld naar Puyenbroeck
- je ziet verschillende combinaties zijn mogelijk.

Als er vragen hieromtrent zijn aarzel niet om ze te stellen: je kan ze meegeven als 'reactie'op dit artikel en men zal daar dan zo vlug mogelijk op antwoorden.

Wat wel heel belangrijk is dat men moet zorgen voor het vervoer van je stopplaats naar je startplaats (moet met eigen vervoer gebeuren).. 


Inschrijven kan via link. http://tinyurl.com/lola4life Aarzel niet om je nu al in te schrijven want organisatorisch is het heel belangrijk om zo vroeg mogelijk een goed zicht te hebben op het aantal deelnemers. Het inschrijvingsbedrag bedraagt 15 euro.


Hierbij ook nog een link waar je exact kan zien langs waar de route loopt http://www.gewoonwulder.be/lola4life/ . Mensen die langs de route wonen zouden wij willen vragen om jullie huizen te versieren en/of voor ambiance te zorgen. Want zoals reeds eerder aangegeven we maken er met zijn allen een onvergetelijke warme 23/12 van!!!

02-11-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale Start to Run
Na 10 weken was het zover...de finaleloop van onze starters. Iets waar ze 10 weken naartoe gewerkt hadden. De weersomstandigheden zaten de laatste weken niet mee en de algemene repetitie van dinsdag was zelfs meer ijslopen. Op finale-dag hadden ze wel droog weer maar de Finse Piste lag er vrij zwaar bij maar ...iedereen slaagde met 'bravoure'... Nen dikke proficiat aan elke deelnemer niet enkel voor het resultaat maar voor de mooie 'beleving' van de laatste 10 weken!!!


Ik hoorde gisteren na de diploma-uitreiking (en drankje aangeboden door Sportdienst) dat iedereen zou blijven lopen en zich laat inschrijven bij de Veldmeersrunners. Dat wil ook zeggen dat jullie statuut vanaf de volgende loopavond veranderd is van 'starter' naar 'ancien'!!! En deze foto hieronder is eigenlijk symbolisch voor jullie 'opname' in onze 'warme' vereniging. Een loopgroep die het 'sociale lopen' promoot en waar iedereen respect heeft voor de prestaties van iemand anders (zowel nen 'rappen' voor een 'tragere' als omgekeerd). Voor de anciens wil ik meegeven dat het eenieders taak is om de 'nieuwelingen' zich op een vlotte manier in onze groep te laten opnemen!

 
Inschrijvingsmodaliteiten

Ik zou jullie ook willen vragen om de inschrijvingen voor het loopjaar 2018 in orde te willen brengen. Voor de nieuwkomers bedraagt dat 40 euro (omdat zij hun kledij nog moeten krijgen) en voor diegenen die al lid waren is dit 15 euro. Kunnen jullie het bedrag overschrijven op het rekeningnr. van de Veldmeersrunners BE25 9731 0551 1782 met vermelding lidgeld 2018 + 'naam'.


Verder programma

Daar er heel veel loopactiviteiten zijn worden er in 2017 geen zondagsloopjes meer gedaan.

loopavonden op dinsdag 19 en donderdag 21 december
In 2018 nemen we de draad terug op op 02 januari en op 4 januari staat nieuwjaarsloop/receptie op het programma (hierover later meer - maar hou die datum zeker vrij)


Sporters beleven meer

Vorige week was er een speciale uitreiking van het 'Sporters Beleven meer project'. Ik wil hierbij ook dit project promoten. Jullie zullen mss al gemerkt hebben dat ik bij 'facebook'-post afsluit met het volgende #sportersbelevenmeer #laarne. Ik zou jullie willen vragen om dat ook te doen als jullie iets posten wat met ons lopen te maken heeft.LoLa4life

We naderen de eindmeet met de apotheose op 23/12. Het volledige programma van die dag in onze gemeente ga ik volgende week doorgeven. Nu nog meegeven dat we zaterdag aanwezig zijn op de kerstmarkt in Kalken.

Onze Rostjes... Jullie weten al dat we volop centjes aan het inzamelen zijn voor onze 'kruiwagen vol met geld'. Jullie kunnen ons die nog bezorgen op kerstmarkten in Kalken (zat) en Lochristi (zon). Je kan ook schatten naar de inhoud van de kruiwagen en een 'midweek' winnen bij BB de 'Oude Winning'. Dat kunnen jullie ook doen op beide kerstmarkten of mij hieromtrent contacteren. Een tip...momenteel hebben 82 kg aan geld (rostjes, 10 - 20 - 50 cent - 1 en 2 euro's)

15-12-2017 om 11:36 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
13-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwlopen
De starters hadden de eerste acht weken alle geluk met de weersomstandigheden - de laatste twee weken is dat wel wat anders. Maandag was er de zware sneeuwval en dinsdag overdag lichte dooi. Bij de start van de loopsessie was de temperatuur opnieuw net onder nul gedaald wat tot gevolg had dat de sneeuw ijs geworden was en dus was de Finse Piste 'zwaar' en 'glad' om te lopen. Doch waren er een veertigtal joggers (waarvan 30 starters) die eens in de 'speciale' omstandigheden liepen.

Het was een mooi zicht...


En start to run is ook vriendschappen sluiten en dit is toch één van de belangrijkste onderdelen in het 'sociaal lopen' dat wij promoten.


Donderdag zal er zeker geen sneeuw of ijs aanwezig zijn op de Finse Piste. De finale-loop kan dus doorgaan. Ik zal er wel voor zorgen dat we een parcours hebben langs de best beloopbare stukken (want zou wel drassig kunnen liggen). Na de loop is er de diploma uitreiking. Mensen die op één of andere manier niet kunnen aanwezig zijn kunnen volgende dinsdag nog hun diploma-loop doen.


LoLa4life

We naderen de apotheose met de loop op 23/12 wat er zoal onderweg te beleven valt zal ik jullie volgende week doorgeven. Hou er wel rekening mee dat er om organisatorische redenen maar kan ingeschreven worden tot 19/12. Dus wacht niet te lang.

De Veldmeersrunners hebben een prachtig parcours afgelegd in dit project en Christine De Weerdt mag gerust haar stelling nog eens naar boven halen 'De  Veldmeersrunners een loopgroep met het hart op de juiste plaats'.

Nog één keer gaan we er tegenaan nml. op de Kerstmarkt in Laarne. Breng onze stand een bezoekje, gooi je rostjes in de kruiwagen en doe ook een gok naar de inhoud. Ook voor een hot-dag, een cavaatje of een jupilerken kan je bij ons terecht.

13-12-2017 om 15:06 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let it snow...
Het is winter...Het prachtige sneeuwtapijt heeft zijn voor- en nadelen. Prachtig om te aanschouwen - zelfs een zalig gevoel om er in 'te lopen'. Voor wie de weg op moet is het echter minder. Hou daarom ook goed de blog in de gaten voor eventuele afgelastingen.
Als de wegen goed liggen om tot aan de Veldmeers te komen wordt er zeker gelopen - want ook op de Finse Piste lopen in een dik pak sneeuw heeft zijn charmes.. wie herinnert er zich nog deze 'legendarische foto' van maart 2013 nog..Mailproblematiek

Vorige week waren er ernstige problemen bij het verzenden van de mails. De meesten zijn eerst terug gekomen met 'afleveringsfout' maar zouden enkele dagen later toch 'geleverd' zijn. Voor wie de mail verschillende malen gekregen heeft mijn excuses. Hopelijk draait het mailverkeer deze week opnieuw normaal.


Weekendaktiviteiten

Niettegenstaande de winterprik er ook al in het weekend was hebben toch verschillende Veldmeersunners hun loopschoenen aan getrokken.
Het zondagsloopje kon al 'genieten' van het sneeuwlopen en toch nog een vrij goede opkomst (ook van de starters!)


In Lokeren was het de city-trial waar ook enkele veldmeersrunners aanwezig waren.


De volgende week zijn er nog verschillende lopen (warmathon, midwinterloop gent). Als er Veldmeersrunners zijn die deelnemen stuur mij dan zeker foto's zodat ik ze kan publiceren. Op 30 december is er ook een loop in Berlare (info en groepsinschrijving kan via Carlo Rots). Maar DE loop waar je moet voor ingeschreven zijn is de LoLa4life-loop natuurlijk! (http://tinyurl.com/lola4life)


Programma

Voor de anciens ga ik de programma's de dag zelf doorgeven afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar lopen doen we zeker!!! Het is op donderdag ook de bedoeling om een stukje mee te lopen met de 'diploma'-run van de starters.


Starters

Tien weken geleden stonden jullie met een 40-tal joggers aan de Sporthal...Velen met twijfels 'Zal ik dat wel kunnen?' of 'Ik ga het proberen maar vrees ervoor'. Nu midden december staan er nog een 40-tal lopers maar nu overtuigd dat ze het kunnen. Dit heeft allemaal te maken met jullie inzet (o.a. steeds veel lopers op alle sessies).

dinsdag: 32 m lopen
donderdag: finalerun-diploma-uitreiking in de cafetaria van Sporthal en gezellig samenzijn 

Aan zowel starters (die wensen verder te lopen) als de anciens zou ik willen vragen om ook aan de inschrijvingen voor 2018 te denken.


LoLa4Life

Wij waren met een team van Veldmeersrunners ook aanwezig op de kerstmarkt in Laarne. Ons team scoorde opnieuw goed en bracht ongeveer 600 euro in het laatje van ons goede doel!!! Wat een teamwork opnieuw!!!


Ook in Kalken zijn we nog aanwezig op kerstmarkt. En dan 23/12 is het D-dag. In Laarne zal er een optreden zijn van dixie-band bij de start. In Kalken zal er een heus LoLa4life-dorp zijn met verschillende optredens , gluhweintje, pintje, steekbiertje en dit van 10:00 tot 12:00 ook de niet lopers komen dus aan hun trekken die dag. Ook nogmaals een oproep tot bevlagging langsheen het parcours.

11-12-2017 om 10:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kil en druilerig..
Dat zijn de beste woorden om de weersomstandigheden te beschrijven. De starters zijn het 'geluk met de weersomstandigheden' een beetje kwaad maar zoals al dikwijls gezegd ...Regen is geen reden om niet te lopen!!! En we mogen ook een beetje hoopvol zijn want ...'nog twee weken en de dagen beginnen te lengen'. Er is wel een volkswijsheid die zegt 'als de dagen lengen...de nachten strengen'.

Maar de volgende weken staat er nog heel wat op het programma - ik geef alvast een overzicht zodat zowel starter als ancien weet wat er nog te gebeuren staat:

- vrijdag 08/12 Kerstmarkt Laarne
- zondag 10/12: zondagsloopje (sporthal Veldmeers - starters hier kunnen jullie de conditie nog wat bijschaven zodat jullie op finale-run 'top' zijn.
- dinsdag 12/12: loopavond
- donderdag 14/12: finale-loop 'start to run' - ik zou ook de anciens vragen om dan een gedeelte van de training ook op de Finse Piste af te werken. Voor de starters is er nadien diploma-uitreiking en receptie.

Starters die zich aansluiten bij de Veldmeersrunners kunnen ook de laatste week van 2017 de trainingen al volgen.

- zaterdag 16/12:  kerstmarkt Kalken
- zondag 17/12: zondagsloopje
- dinsdag 19/12: loopavond
- donderdag 21/12: de laatste loopavond van 2017

Zaterdag 23/12: LoLa4life - en ik verwacht jullie echt allemaal (inschrijven kan via  http://tinyurl.com/lola4life )

Op dinsdag 02/01 is er de eerste loopavond van 2018 en hou vooral donderdag 04/01 vrij voor onze nieuwjaarsdrink/loop. Dit gaat door in de prachtige versierde/verlichte tuin van Nic & Marion. Hun kids (die we ook al kennen van 'op de hort' zorgen er voor de muzikale omlijsting.LoLa4Life-nieuws

Er komen heel wat projecten binnen. Dit is echt zoals ik LoLa4life gezien had!!! De dokters, Rode Kruis, Veldmeersrunners (Kermis, Boerenmarkt, Kerstmarkten, Tinneken met de sponsen, pannenkoekenverkoop op de scholencross). Nu nog komen er dagelijks projecten binnen. Heel opmerkelijk is dat maar liefst vier scholen in de dans springen van LoLa4Life deze projecten zet ik nu even in de kijker.

Scholen steunen LoLa4Life

1. Sponsorwandeltocht

De leerlingen van kleuterschool en basisschool van resp St. Dyonisus en St. Macharius zullen op 18/12 een sponsorwandeltocht organiseren. Ieder kind heeft een sponsorblad meegekregen naar huis. Deze tochten zullen resp vertrekken vanuit Kalken (300 leerlingen) en Laarne (430 leerlingen). Er zullen dus op maandagvoormiddag 18/12 730 leerlingen aan het 'stappen' zijn tvv LoLa4Life.
Met de respectievelijke directies is afgesproken dat de 'gelden' worden ingezameld voor de wandeltocht zodat ze ook kunnen doorstorten rond 20 december. Beide scholen gaan op 23/12 een symbolische cheque afgeven resp. aan Kalken en aan Laarne Kerk

2. GBS Windwijzer Laarne

Zij zullen op de kerstmarkt van 8/12 in Laarne een stand hebben tvv van LoLa4Life
Zij willen een symbolische cheque afgeven aan Laarne Kerk op 23/12 (geld zal op voorhand gestort worden)

3. GBS Windwijze Kalken

Zij doen een koekjes- en snoepjesverkoop  op 22/12 - willen een symbolische cheque afgeven aan Kalken Kerk. Voor de lekkerbekken onder ons heb ik hier een bestelformulieg bijgevoegd. Jullie kunnen dit overhandigen aan Ann Roels

De rostjes

Ook op de kerstmarkten zullen we met de kruiwagen aanwezig zijn. Voor mensen die ons nog centjes willen bezorgen of een gokje wagen over de inhoud...dit loopt tot eind volgende week


Truitje rode duivels

Er kan nog steeds geboden worden op dit unieke truitje van de Rode Duivels (https://veiling.gewoonwulder.be/)

Bijlagen:
BESTELFORUMIER KERSTVERKOOP.docx (169.7 KB)   

07-12-2017 om 13:14 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterprik
Donderdagnamiddag had ik nog maar de richtlijnen doorgegeven ivm 'wat bij slechte weersomstandigheden' en enkele uren nadien moest ik ze al toepassen. Dit is slechts de tweede maal op zeven jaar tijd dat er een looptraining niet doorgaat (de vorige keer was in november 2016 toen er een storm woedde op een zondagvoormiddag). 
De winterprik bleef enkele dagen hangen maar toch waren er zowel op zaterdag als zondag loopactiviteiten.


Terneuzen

Op zaterdagnamiddag stond er in Terneuzen een aflossingsmarathon op het programma. Acht rondekes van 5,2 km. Carlo nam er drie voor zijn rekening en Nick 2 de anderen liepen 1 tourken dat uitgestippeld was in het domein van de 'Vliegende Vaart' in Terneuzen. We eindigden in een niet onverdienstelijke 3u41'20".Zondagsloopje

Op zondag was er een zeer goede opkomst voor het zondagsloopje. Het aantal was evenredig verdeeld tussen de starters en de 'anciens' en iedereen kon zijn ding doen. Ingesloten vinden jullie ook een filmpje waarop je de starters aan het werk ziet op een vrij lastige/besneeuwde piste.Weekprogramma

Anciens
dinsdag:
korte afstand: Kasteel/Old Horses (6 km)/ Enkel kasteel 5 km
Midden afstand: Termstraat - Old Horses - Kasteeldreef - Verloren Hoek - Lokalen Ksj (8,2 km)
lange afstand: Meerskant (wintereditie)

donderdag:
korte afstand: Kasteel
Midden afstand Berlinde Kapel/Meander/Peperstraat (zorg voor voldoende verlichting) 7,5 km
Lange afstand: Brugstraat/Zomerstraat/Kruisen/Bieststraat/Berlinde Kapel (11,2 km)

Starters 
De starters zien hun inspanningen beloond door een stijgende conditie en naderen met rasse schreden hun doel!

dinsdag: 18 ml - 2 mst - 17 ml tot 37 m
donderdag: 20 ml - 2 mst - 18 ml tot 40 m


LoLa4life

De inschrijvingen komen vlot binnen en als alle signalen kloppen die ik binnenkrijg zullen er een serieus 'pak' lopers aanwezig zijn en zeker in het eerste gedeelte tss Laarne en Kalken. Aarzel dus zeker niet om je in te schrijven ( http://tinyurl.com/lola4life ).
Voorts krijgen we ook zicht op het programma op de podiums in de verschillende gemeenten. In Laarne zal er bv. dixie-band optreden, zal er een opwarming gegeven worden - In kalken live muziek via een 'band' en een koor. Op beide locaties zullen er ook symbolische cheques worden afgegeven van de verschillende projecten die momenteel lopen (en dat zijn er heel wat en er komen er nog steeds bij). Ook zullen wij zowel op de kerstmarkt van Laarne (8 december) als Kalken (16 december) aanwezig zijn. Daar kunnen jullie zowel je 'rostjes' deponeren in de kruiwagen als een schatting maken naar de inhoud (met een midweek in de 'Oude Winning' als prijs). Meer en meer groeit bij mij de overtuiging dat we er met gans de gemeente een 'ongekende' 'warme zaterdag 23/12' zullen van maken.

Bijlagen:
video-1512302805.mp4 (8 MB)   

04-12-2017 om 10:21 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelasting loopavond
Pas deze namiddag de overeenkomst wat bij 'afgelasting' mee gegeven en ik moet er gebruik van maken. Ik denk dat dit de eerste keer op zeven jaar is dat we moeten overgaan tot afgelasting:

- wegen liggen er slecht bij dus lopen op de weg geen aanrader
- men voorspelt temperaturen onder het vriespunt dus nog extra gladheid ---> gevaarlijke toestanden om naar training te komen
- finse piste zal er zwaar en slecht bij liggen.

Dus zowel voor de 'starters' als 'anciens' wordt het lopen 'afgelast'. De loopminuutjes voor de starters zullen zondag 'gegeven' worden dus ik verwacht jullie allen op het zondagsloopje!!!

30-11-2017 om 17:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse omstandigheden...
De eerste sneeuwvlokken dwarrelen neer dus tijd om afspraken te maken voor de winter.

Afgelastingen

Indien er weersomstandigheden zijn die het lopen zouden verhinderen zal dit de dag van het lopen verschijnen op de blog één uur voor het begin van de activiteit (dus dinsdag en donderdag ten laatste om 18:00 uur en voor het zondagsloopje ten laatste om 09:00 uur). Bij uitstel wordt ook rekening gehouden met de toestand van de weg om van en naar de training te komen. Enkele voorbeelden:

- algemene gladheid of ondergesneeuwde wegen: afgelasting
- gladheid op voetpaden en fietspaden: lopen gaat door maar men blijft op de Finse Piste 

Hou er ook rekening mee dat het rond het uur dat het te lopen is in de winterperiode glad kan worden op de weg (dus ijsplekken moet steeds voor uitgekeken worden).


Omlopen

De combinatie van winter (donker) en werken aan het 't Steentje zorgt ervoor dat het soms moeilijk is om veilige parcoursen uit te zetten voor de loopavonden. Daarom is bv. dinsdag het parcours voor de korte afstand aangepast. De mensen van de 'korte afstand' gaven ook mee dat het voor hen geen probleem was dat in de winter meerdere malen langs het Kasteel te lopen omdat dit toch nog steeds de veiligste weg is.

Voor midden en langere afstand zullen er andere pacoursen blijven maar ik vraag toch met aandrang om voldoende verlichting te hebben. En er mss voor te zorgen dat er per groep meerdere zijn met 'van die lampen'. Hou er ook rekening mee dat door de nattigheid op sommige baantjes er modder kan achter gelaten zijn door landbouwvoertuigen dus 'extra voorzichtigheid' is geen overbodige luxe.


Zondagsloopje

We verzamelen op zondag om 10:00 uur aan de Veldmeers. De starters lopen de minuutjes van 'donderdag' - middenafstand langs de 'mote' en lange afstand langs de meerskant+Prullenbos (13 km).


LoLa4Life

Dat het project in 'onze gemeente leeft' is zelfs zacht uitgedrukt. Iedereen helpt of draagt zijn steentje bij en dat is een prachtige beleving want net als een marathon mogen we hier ook stellen 'It's the yourney that counts'. Nu naderen we de apotheose. Ik kan maar één ding vragen: beleef ook de 'warmste zaterdag' op 23/12. Je kan dat doen al lopend (inschrijven via . http://tinyurl.com/lola4life) of mensen die langs het parcours wonen door bevlagging, muziek te maken,... of gewoon door aanwezig te zijn aan het startpunt in Laarne of de eerste stop in Kalken (waar tal van verenigingen/scholen/initiatieven een symbolische cheque gaan afgeven). Ik ga hierbij ook eens een overzicht geven van de projecten die in onze gemeente lopen tvv LoLa4life

Reeds afgesloten projecten:

Tinneken en Martin met de sponsenverkoop 
Cocktailbar Kalken Kermis
Boerenmarkt
Pannenkoekenbak scholenveldloop

Lopende (of nog op te starten projecten)

Basis school Kalken met 'sponsorwandeling'
Windwijzer Kalken 'koekjesbak door kinderen'
Doctors For Life
Boekenverkoop 'Hartloper'
Kruiwagen vol met geld (zowel je rostjes zijn welkom als de schatting met een midweek in de 'Oude Winning' als hoofdprijs.
Het gesigneerd truitje van de Rode Duivels (bieden kan op  https://veiling.gewoonwulder.be/)
Lekdetect (elke oproep waarbij Danny Clincke vermeld wordt 20 euro)
Kersmarkten Laarne (8 december) en Laarne (16 december) ook in Lochristi is er trouwens een kerstmarkt (17 december)

Begin mei deed ik een uitspraak 'We gaan tss de 25.000 en 50.000 euro op halen' en '23/12 wordt een fantastisch loopevenement'. Tussen zeggen en doen is er een groot verschil... maar ik ben zeker dat dit mede dankzij het enthousiasme van die 'kleine gemeente' Laarne/Kalken zeker gaat lukken!


30-11-2017 om 15:17 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten in Wallonië...
Olne-Spa-Olne

Zaterdag vertrokken Niels en ikzelf voor een trail in de omgeving van Spa. Dit is een wedstrijd in bossen en landwegen en ook met heel wat hellingen in. In Verviers een mooi hotelletje gevonden (Van Der Valk) en gezien hoe midden in een grijze stad zoals Verviers toch een prachtig nieuw winkelcentrum was gebouwd.
Op zondag al vroeg uit de veren (half vijf) om alles voor te bereiden en dan afgezakt naar Olne om daar om acht uur start te nemen. Meer dan 800 deelnemers aan de start en reeds vrij vroeg kopgroepje van een 12-tal. Niels hield zich in de eerst 15 km op tussen de posities drie en acht. Spectaculaire afdalingen zaten er in - door beken - lopen op smalle richels. Op km 15 zat er echter een 'stok' onder de modder met een in eerste instantie een onschuldige valpartij als gevolg. Doch enkele kilometers verder begon er zich meer pijn in de knie te manifesteren.Op km 24 werd er aan opgeven gedacht maar er was niemand daar in de buurt dus verder lopen tot volgend controlepunt (km 42) was de enige optie. Eens daar toegekomen was het al hinkelen op één been - maar werd hem medegedeeld dat hij zijn plan maar moest trekken. Niels belde mij en aan de aankomstplaats ging ik op zoek naar hulp. Amper een man of twee van de organisatie maar die konden mij niet helpen zeiden ze. Lag het aan mijn slechte frans? Dus maar een kaartje genomen met nummer Niels opgeschreven men zou toch proberen om een camionette te sturen. Niels had het ondertussen niet alleen fysisch heel moeilijk maar ook mentaal: midden in de bossen en zonder enige uitzicht om te kunnen terug keren. Ook op een post rond km 48 werd hij wandelen gestuurd. Die camionette..die was ondertussen 'verloren' gereden en men kon die persoon niet meer bereiken want zijn gsm was plat... Niels vorderde aan 3 à 4 km per uur springend op één been. Uiteindelijk kreeg hij op km 64 toch gehoor en was er iemand die hem naar het eindpunt wilde brengen (op km 69) en dit na bijna vijf uur gesukkel. Ook was er nergens iemand van het Rode Kruis aanwezig of verzorgingsposten. Seingevers is blijkbaar ook niet nodig in Wallonië. Onbegrijpelijk van de organisatie (die met veel te weinig waren en dan nog in een toestand dat niet past voor een organisator). De gevolgen zijn ook vrij zwaar: scheur in de laterale gewrichtsband in knie en meniscus geraakt. Alvast een week volledig stil zitten en woensdag 'onder de plakken'.
Het parcours dat de mensen voorgeschoteld kregen was prachtig en waarschijnlijk uniek maar de organisatie was beschamend en zeker voor mensen die 'iets voor hadden' (want Niels zal niet de enige geweest zijn). Een goede raad voor iemand die dergelijk avontuur wil aangaan - zorg dat er iemand is die zelf 'ophaaldienst' kan spelen. En als toemaatje kwam er dan nog bij dat de deelnemers niet verzekerd waren...
Lier en zondagsloopje

In Lier zijn de natuurlopen van start gegaan. Ikzelf heb er 33 keer aan deelgenomen (en veel afgezien aan de boorden van de Nete). Ook andere Veldmeersunners kennen het parcours daar ondertussen al van de afgelopen jaren. Deze keer waren Nic en Hans aanwezig.Loopprogramma's

Vorige week was ik blijkbaar een dag vergeten mee geven...nu staat zowel dinsdag als donderdag erbij.

Dinsdag:
korte afstand: tourkes Berlinde Kapel.
Midden afstand: Berlinde Kapel - Meander - Peperstraat) (zorg wel voor goede verlichting)
Lange afstand: omloop richting Meerskant.

Donderdag:
een ouderwetse loop: Kasteel a volonté (heenlopen via de 'oude route' en terug keren via de Termstraat)


Start to Run

De starters zijn ondertussen al in week 8 aanbeland en dat ze gedreven zijn laten ze op elke training zien en ook op het zondagsloopje zijn ze uitdrukkelijk aanwezig (en oefenen daar trouwens al zeer goed het 'in groep lopen' uit).
Indien er toch mensen enkele keren zouden hebben 'overgeslaan' dan is het nu het moment om terug aan te pikken. En zoals jullie kunnen zien is er van 'stappen' niet veel sprake meer.

Programma Week 8

dinsdag: 12 ml - 1 mstp - 12 ml - 1 mstp - 10  ml - 1 mstp tot 37 m
donderdag: 15 ml - 2 mstp - 15 ml - 2 mstp tot 34 m

LoLa4Life

Ook de Rode Duivels steunen de actie 'LoLa4Life'. De K.B.V.B schonk ons dit origineel truitje van de Rode Duivels gesigneerd door alle spelers van de selectie. Bedankt Herman De Landtsheer om ons dit te bezorgen!!! Er kan geboden worden op dit truitje op https://veiling.gewoonwulder.be/


Veel onder ons kennen OIGO.... maar wat doen ze eigenlijk. Ik was vrijdag op boekenbeurs en Marc Roelandt gaf daar een voordracht. Ik heb er zeker veel bijgeleerd van de werking van OIGO. Daarom ook dat ik deze uiteenzetting hierbij ingesloten heb.

Bijlagen:
OIGO 2017.pptx (8 MB)   

27-11-2017 om 17:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingsmodaliteiten
Dit item gaat vooral over 'het inschrijven voor het kalenderjaar 2018' maar eerst wil ik nog eens terugkomen op de veiligheid. Gisteren kreeg ik nml. per mail een nieuwe opmerking: 'Ik ben groep lopers tegen gekomen waarvan deel niet verlicht was'. We mogen niet te 'makkelijk worden over het issue veiligheid'. Ikzelf ga niet iedereen gaan controleren voor de looptraining of hij wel voldoende zichtbaar is. Ik ben er trouwens van overtuigd dat iedereen ook wel 'lampjes' draagt maar soms is men er zich niet van bewust dat de 'batterijen' ver leeg zijn. Ik denk dat we als groep ook voldoende ervaring hebben om 'veilig' op de weg te lopen. Dus zou ik voorstellen: 'Controleer je loopmaatje dat naast je loopt en geef hem indien nodig mee wat er niet meer of minder goed zou verlichten'.


Inschrijvingsmodaliteiten loopjaar 2018

Starters
De meesten onder jullie hebben al kledij gepast. Let op dat wil niet zeggen dat jullie reeds ingeschreven zijn of dat jullie verplicht zouden zijn om zich in te schrijven bij de Veldmeersrunners. Het is voor ons nu een aanduiding welke kledij er nog moet bijbesteld worden en welke maten er voldoende aanwezig zijn. De kledij zal worden bedeeld (indien maten in voorraad bij betaling (overschrijving) van het  lidgeld.

Als starter betalen jullie 40 euro en dit is omdat de kledij (ter waarde van 90 euro - rest wordt bijgedragen door sponsors) daar in vervat zit. U kan overschrijven op het rekeningnummer BE25 9731 0551 1782 en dit met vermelding 'Lidgeld Veldmeersrunners 1 ste jaar' + Naam (niet vergeten want anders wordt het voor ons puzzelen als de naam op wie het rekeningnummer spreekt niet dezelfde is van diegene die zich inschrijft).

Anciens
Diegenen die in 2017 al ingeschreven waren betalen 15 euro en schrijven dit ook over op rekeningnummer BE25 9731 0551 1782 met vermelding 'Lidgeld Veldmeersrunners 2018' + Naam

Ook meegeven dat men 15 euro kan recupereren via de ziekenkas. Dus vanaf het tweede jaar dat je lid bent ben je een gans jaar verzekerd als jogger en krijg je begeleiding voor het ronde bedrag van ...0 euro!!!!


Zondagsloopje

Het zondagsloopje start om 10:00 uur aan de sporthal in Laarne. Voor de drie afstanden (starters, korte en lange afstand) zal er een begeleider aanwezig zijn.


Gemeentelijke Subsidies

De Veldmeersrunners hebben bij de verdeling van de subsidies onder de sportverenigingen 398 euro toegewezen gekregen.

23-11-2017 om 11:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   131


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!