Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

22-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese Bedrijfsspelen
Het is nog steeds nagenieten van een prachitge 'op de hort avond' en op donderdagavond gaan we het rustig aan doen met loopje/wandeling op de Finse Piste zodat er per ronde kan 'gedronken' worden en men kan stoppen wanneer men wil. Dit is iets wat we al jaren doen bij een hittegolf en dit lijkt me ook het verstandigst! 

Het zondagsloopje dit weekend gaat door aan Sporthal in ikzelf zal er voor fietsbegeleiding zorgen en Hilde Van Ackere is de verantwoordelijke. In de namiddag gaan we met een ploeg van zes mensen naar een aflossingsmarathon in Merelbeke en volgens ik hoorde gaan er ook verschillende lopers naar de midzomernachtrun. Kunnen jullie mij foto's doorsturen van evenementen waar jullie aanwezig waren dan publiceer ik die ook op blog.

Sportraad

Sinds vorige maandag zijn de Veldmeersrunners lid van de Sportraad (deze vertegenwoordigt 21 sportverenigingen en sportinitiatieven uit onze gemeente). Hierin hebben we als afgevaardigden ikzelf en Christine De Weerd. E�n van ons beiden (of beiden) zullen steeds op deze algemene vergaderingen aanwezig zijn. Daarnaast ben ik ook lid geworden van het 'Dagelijkse Bestuur van de Sportraad' en die komen maandelijks samen. Bij dit laatste kan er geen vervanger worden aangeduid. Dit is opnieuw een stap verder in de 'ontwikkeling' van de Veldmeersrunners als sportclub in onze gemeente.

Loopkledij

Er zijn joggers die eind mei nieuwe kledij besteld hebben. Deze levering zal er zijn op 13 juli. Er zijn echter ook nog vele vragen om opnieuw kledij te bestellen. De teamstore is hiervoor terug opengesteld en tot eind van de maand kan er besteld worden. In bijlage is er nog een korte handleiding van hoe je die kledij kan bestellen. Het paswoord het ik meegegeven in de laatste 'Wel en Wee ... aan de Veldmeers.

Europese Bedrijfsspelen

Vanaf donderdag 22/06 tot zaterdag 24/06 lopen in Gent de European Company Games. Een event waarbij 5000 sporters uit verschillende Europese landen zich met elkaar meten over heel uitlopende sporttakken (atletiek,wielrennen, voleybal, voetbal, schaken, badminton, ping pong, tennis,...). Dit evenement wordt om de twee jaar georganiseerd. Ook in Praag (2013) en Ricionni (2015) was ik er al bij.

Ik start in twee loopevenementen: vandaag de 5000 m op de piste aan de Blaarmeersen en zaterdag een 5 km-stratenloop in het Citadelpark. Toch met een bang hartje vertrokken naar Gent vandaag want zag het eigenlijk niet goed zitten en was bang te moeten opgeven. Ik weet wel je mag niet forceren maar toch...je wil uitlopen maar wel onder het motto 'deelnemen is belangrijker als winnen'. En hoe je het ook draait of keert er hangt toch telkens een speciaal sfeertje op een organisatie als deze.

En zoals de 'echte' eerst wat loslopen. De piste aan de Blaarmeersen is er wel eentje van 'hoge kwaliteit' - het is alsof de ondergrond 'veert'. Dus had ik ook geen last van de pijnlijke kuiten die mij de laatste maanden 'ambeteren'.


De naamafroeping en de 'line up' is ook steeds een speciaal moment...


Eens de start genomen kon ik door mijn ervaring in het lopen vrij goed indelen en terwijl ik vele andere lopers zag sneuvelen kon ik mijn tempo aanhouden. Ik eindigde tenslotte in 29'21" wat in dergelijke omstandigheden niet slecht was. Dienen Hollander in mijn spoor kon ik nog afschudden... maar die Italiaan die er net achter loopt..die dubbelde ons toen reeds...na amper 600 meter (die eindigde dan ook in 16'45")


Bedankt aan de supporters. Mijn eerste 'opdracht' in Gent zit er op nu op naar zaterdag voor de wegwedstrijd!LoLa4Life

Zoals al eerder gezegd draaien de voorbereidingen van LoLa4Life op volle toeren.
Oa door de medewerking van de pers heeft ons project al heel wat bekendheid verworven.

Bijlagen:
zomerkledij.pdf (78.9 KB)   

22-06-2017 om 21:31 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hort-plezier
Eindelijk was het zover - de op de hort-reeks (waar we toch al een tijdje met de voorbereidingen van bezig waren) kon eigenlijk starten. Er waren nog enkele 'last-minute'-inschrijvingen en het totaal aantal deelnemers aan dit 'seizoen' is 74 waar van er gisteren 68 present hadden aangeduid op onze 'doodle'.

Ons eerste 'kookteam' was er eentje waarin veel ervaring zat ivm het 'op de hort'-gebeuren en dat hebben ze meer dan getoond. Reeds van bij de middag werd er bij Nadine verzameld en men was er maar liefst vijf uur bezig met het klaarmaken van de 'hapjes' en ondertussen was Patsy bezig met een schoteltje waar men 's avonds de vingers en duimen van 'aflikten'. (recept volgt nog).


Om 19u30 werd er verzameld aan Kalken Kerk. Er werd wat geklaagd over de warmte maar ook op deze zomerse avond zette iedereen zich in beweging om een mooie tocht langs de Kalkense Meersen aan te vatten.


Doordat het warm was werd er op de omloop een drankpauze ingelast en die werd door Nic en Georges 'bemand'. Ondertussen liep ieder één van de vooropgestelde afstanden: 5,2 km - 7,4 km of 10,4 km. Als de warmte wat te erg werd, kon er tussendoor ook eens gestapt worden.


Na het soms 'puffen' en blazen onderweg wachtte dan het lekkers dat onze keukenprinsessen klaar gemaakt hadden. En iedereen was het er over eens het was 'dik dik dik ' in orde!!!


Ons team dat voor al dit lekkers gezorgd heeft mag zeker in de bloemetjes gezet worden. Zij toonde dat met teamwerk, inspiratie en inzet je heel wat kan bereiken met amper 3,5 euro budget/pers toverden zij iets op tafel dat heel lekker was. Zowel naar hapjes als drank toe was er voldoende. De is ook de 'spirit' van 'op de hort': een loopavond, een drankje en een hapje (en over deze hapjes zal ook nog lang gesproken worden).


Bij al dat lekkers werd er nog een tijdje nagepraat en keerde iedereen tevreden naar huis, bij de anciens een gevoel van 'het was weeral eens een mooie op de hort die af was' en bij de nieuwelingen een 'wow'-gevoel. Bedankt aan iedere Veldmeersrunner voor deze mooie avond.

21-06-2017 om 17:09 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de 'op de hort' stijgt ook het zomergevoel
We spreken al enkele weken van 'op de hort' en deze week is het eindelijk zover. We beginnen aan onze zesde editie van 'op de hort'. Het belangrijkste doel hiervan is ook de vakantie-stemming in onze loopgroep te laten leven. Al tal van anekdotes kunnen verteld worden van de laatste jaren (onze allereerste sangria-avond op Kalken-plein, onze mooie loopjes in Wachtebeke, en ja wie herrinnert er zich de 'beestjes van vorig jaar in Uitbergen niet...). Maar wat ons zeker ook bij blijft is de spectaculaire opener van vorig jaar toen een hevig onweer losbarstte net op het moment dat we zouden starten... Op sommige momenten werd het onweer echter zo hevig dat er nog weinig 'op hun gemak liepen...'. Voor deze keer hebben we goed weer besteld...KURKDROOG!!! 
Naar locatie toe heb ik nog geprobeerd naar hof 'Pastorij' toe maar dit bleek praktisch onhaalbaar: de grassprietjes zijn nog niet voldoende vast om er al een groep mensen te laten overheen lopen. Wel meegeven dat het in de toekomst mogelijk zal zijn in de 'hof' activiteiten te organiseren mits toelating van het 'college' en de uitbater.

Wij verzamelen om 19:30 aan Kalken Kerk.Voor wat betreft de hapjes en de drankjes heb ik zaterdag een vergadering bijgewoond en de 'plannen' zien er in elk geval goed uit. De hapjes zullen een Mexicaanse sfeer creëren.. wie een sombrero thuis liggen heeft mag die gerust opzetten trouwens!!!
Op zondag werden de parcoursen nog eens gecheckt en 'nagemeten' zodat ik hier nu de exacte afstanden kan meegeven:
kort : 5,2 km
midden 7,5 km 
lang 10,4 km.
Men verwacht wel warm weer dus gelieve ook al wat water mee te brengen. Ik zal er voor zorgen dat er ook onderweg een 'water'-voorziening is.De donderdagtraining zal een 'Finse Piste'-training worden want er wordt enorm warm weer voorspeld en dat is het beter om korte toerkes te lopen en dat er regelmatig kan gedronken worden (dat is iets wat we trouwens steeds doen bij warm weer). 
Ook staan donderdag de Europese Bedrijfskampioenschappen op het programma. Op de vorige edities Praag (2013) en Ricionni (2015) was het telkens zeer warm met resp temperaturen van 34 en 33 graden. Toen het bekend werd gemaakt dat 2017 in Gent zou doorgaan hadden we iets van 'Geen buitenlandse reis maar het zal zo warm niet zijn'. Mispoes...want de voorspelde temperaturen voor donderdag zijn ...35 graden.
Ikzelf start om half 11 op de atletiekpiste aan de Blaarmeersen. Supporters zijn altijd welkom !!!


Weekend

In het weekend zijn er veel 'happenings'. Er zijn er die starten in de midzomernachtrun. Ikzelf loop om in het kader van de Europese Bedrijfsspelen zaterdag een Green Run van 5 km in het Citadel Park in Gent en op zondag lopen we met enkel Veldmeersrunners een Ekiden (aflossingsmarathon): Heidi, Niels, Saskia, Nathalie, Carlo en ikzelf doen er een aanval op het clubrecord (3u38') (we moeten er wat 'leven' in houden héé). Het zondagsloopje zal starten aan de Sporthal. Al meegeven dat het zondagsloopje op 02/07 vervangen wordt door de zaterdagavond jogging van St. Pieters feesten in Kalken.

19-06-2017 om 11:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topzomertje...
We mogen zeker niet klagen van het 'weer': mooi rustig zomerweer en de temperaturen zijn 's avonds dragelijk om te lopen. Het is dan ook steeds een gezellig sfeertje voor de start van de loopsessies. Ook kan er volop genoten worden van de zomeromlopen.

Zomer betekent ook 'op de hort' en volgende week is onze eerste afspraak. Maandag zal ik hier meer over schrijven in een volgende item maar kan nu al meegeven dat men al druk in de weer is met de voorbereidingen!!! We zullen met ongeveer 70 Veldmeersrunners zijn die aan deze zomerse 'uitstappen' zullen deelnemen. Zij die nog niet ingeschreven zijn gelieve dit dringend te doen want de inschrijvingen sluiten af op 17 juni. Nadien kan  niet meer worden ingeschreven. Mensen die de eerste maal bv. niet kunnen komen maar de andere keren wel dienen zich ook nu reeds ingeschreven te hebben (de aanwezigheidslijsten kan men steeds wel bijwerken). Hoe je kan inschrijven vind je bij één van de vorige artikels! Wie herkent zich trouwens nog op één van de foto's van de 'op de hort' in de beginjaren? En waar is deze foto genomen?Zondagsloopje

Ook het zondagsloopje staat in het teken van 'op de  hort' we starten om 10:00 uur aan Kalken Kerk en doen omlopen van 4,7 - 7,5 of 11 km.


Lola4Life

Deze week was er een samenkomst met de mensen van OIGO om de doelen en de organisatie van dit project samen te bekijken. Het werd een zeer vruchtbare vergadering waarbij duidelijk werd dat iedereen op dezelfde lijn zit. Er komt ook nog zo een vergadering met de mensen van Koester. Ik kan nu al stellen dat de 'warmste week' in december er eentje zal zijn dat zowel in Laarne/Kalken als in Lochristi in het geheugen zal blijven hangen. Het wordt een evenement waar beiden gemeenten er samen voor gaan!!!

Ik kan ook al meegeven dat we op de avondmarkt in Kalken zullen aanwezig zijn met een standje (welke dranken we exact zullen verkopen weten we nog niet....). Mensen die deze avond een handje willen toesteken mogen mij steeds een seintje geven.European Company Games

Volgende week staan ook de Europese bedrijfsspelen op het programma. Voor mij is het mijn derde deelname.Deze keer loop ik op donderdagmorgen de finale van de 5000m .... (er zijn nml. geen reeksen) op de piste aan de Blaarmeersen (supporters zijn steeds welkom) en op zaterdag een 5 km  (green run in het Citadelpark in Gent).
Evengoed doen als mijn twee vorige deelnames nml. Praag 2013 met 29'24" op de 5000 m en 2u03" op halve marathon  of Riccioni 2015 28'07" op de 5000m is een utopie! Maar deelnemen is (zoals steeds in mijn geval) belangrijker dan winnen!

16-06-2017 om 12:03 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
12-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de hort ...nadert...
Blijkbaar is vaderkesdag een serieuze concurrent voor het loopgebeuren. Er waren dan ook weinig loopactiviteiten dit weekend. Saskia en ikzelf namen deel aan een 'Trappisten-loop' in Melsen (en verder heb ik geen foto's doorgestuurd gekregen van joggings in het weekend). Het was nog een vrij pittig parcours en de 6 km-loop verliep eerder moeizaam - er zal nog wat werk zijn om binnen twee weken de 5 km op de European Company Games in Gent onder de 30 minuten te lopen.

Je ziet af ... en als beloning krijg je dan nen trappist...dat je al 10 jaar niet meer drinkt....maar er zal wel iemand goed mee zijn.Loopprogramma:

Dinsdag:
Korte afstand: Prullenbos (6 km)
Middenafstand: Prullenbos - Old Horses- Kasteel (7,5 km).
Lange Afstand: Termstraat-Rode Pijltjes Route- Termstraat (11 km).

Donderdag:
Korte afstand: Peperstraat
Middenafstand: Peperstraat- Meander
Lange Afstand: Peperstraat- Kasterstraat- Giezeveld - Prullenbos (13 km) - zonder gedeelte Prullenbos (10 km).

Zondagsloopje:
Kalken Kerk 10:00 uur (we gaan de routes van de eerste op de hort al eens verkennen)


Op de Hort

Onze eerste afspraak van 'op de hort' nadert met rasse schreden. Die gaat door op dinsdag 20 juni aan Kalken Kerk. Vergeet jullie niet in te schrijven.

De foto hieronder is van de allereerste 'op de hort' in juli 2012. Een anekdote hierbij is (en een bewijs hoe snel de tijd voorbij gaat is). Dat het 'manneken' dat hier de foto nam (van een prachtig landschap in de Kalkense Meersen) toen met zijn vélooken meereed en in zijn eerste jaar middelbaar zat... Nu rijdt datzelfde ventje al met den auto en studeert hij af aan het Middelbaar.Persoonlijk woordje

Vaderkesdag roept bij mij ook steeds andere herinneringen op.  Exact 12 jaar geleden kreeg ik een zwaar hartinfarct. Er bleef slecht dertig procent hartpompfunctie over. Het einde? Neen eigenlijk niet! Raar gezegd maar het werd de start van een tweede, totaal nieuw leven. Een leven waar ik door loop- en jogsport heel veel terug gekregen heb en dankzij de steun van vele loopgenoten nog heel veel heb kunnen bereiken (zelfs na een tweede medische tegenslag). Bedankt iedereen hiervoor.

12-06-2017 om 11:17 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola4Life
Deze week hadden we alvast zeer mooie loopomstandigheden (donderdag zelfs zomerse temperaturen). Doordat er combinaties kunnen gemaakt worden van verschillende parcoursen slagen we er ook vrij goed in steeds 'nieuwe' omlopen 'voor te schotelen' en de gesrpekken zoals 'Het is langs daar of neen het is dat ander wegeltje...' vormen toch steeds een belangrijk deel bij het starten van de loopavond.
We moeten daar natuurlijk in de zomerperiode van profiteren want dan zijn het aantal mogelijkheden immens veel groter.

Zondag starten we om 10:00 uur met het zondagsloopje voor een tochtje langs Prullenbos (korte afstand) of Giezeveld/Prullenbos (langere afstand) nadien gaan we ook eens 'klapken doen' over de zondagsloopjes gedurende de zomer.

Varia

- vergeet jullie niet in te schrijven voor 'op de hort' want inschrijvingen sluiten definitief af op 17 juni en het is voor de 'organisatoren' ook heel belangrijk om zo vroeg mogelijk te weten hoeveel 'horters' er ongeveer zullen zijn

- de 'patsy'-girls zin al volop bezig met de voorbereidingen van de 'eerste op de hort'...het is leuk om het engagement van iedereen in die groep te zien en hoe men met allerlei voorstellen naar voor komt om er aan Kalken Kerk een geslaagde eerste 'op de hort'-avond van te maken.

- scampi-keukenprinses Patsy is ook heel tevreden van het aantal inschrijvingen vanuit de Veldmeersrunners voor het 'scampi's voor OIGO'-project... ze wordt er zelfs een beetje zenuwachtig van.


Lola4life

Dit project krijgt meer en meer vaste vorm. Vandaag verscheen nog een artikel in de lochristinaar.

http://www.lochristinaar.com/nieuws/lola4life-meelopen-voor-de-warmste-week

Mensen die willen meewerken - die ideeën hebben ...laat gerust iets weten. Alle initiatieven zijn welkom want het wordt echt iets om naar uit te kijken. Een evenement waarbij we gans de gemeente willen betrekken.

 Zie hierbij alvast enkele foto's van de initiatiefnemers
09-06-2017 om 09:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug...
Na een tweetal weken er even tussenuit geweest te zijn en genoten te hebben van een zonvakantie in Egypte zijn de batterijen opgeladen en kunnen we er opnieuw tegen aan. En ik kan jullie verzekeren er staat heel wat te gebeuren bij de Veldmeersrunners de komende weken/maanden.


Loopprogramma

dinsdag:
Daar we in het kermisvierend Laarne de dorpskern aldaar willen mijden lopen we richting Kalken.
Kort: Peperstraat- Ekerstraatje - Berlinde Kapel (5 km)
Midden: Peperstraat- Meander- Berlinde Kapel (7,3 km)
Lang: Peperstraat- Meander - Schorpioen - Zomerstraat - Holeinde - Berlinde Kapel (12 km)

donderdag;
Kort: de Mote (5 km)
Midden: Kasteel (langs straatje Bibliotheek) - afkomen van kasteel door blauwe pijljtes te volgen tot in Termstraat en dan richting Sporthal (7,3 km)
Lang: Omloop langs Meerskant en vanaan Hinkelend meisje ook blauwe pijltjes volgen.

zondag:
10:00 uur vertrekken aan Sporthal voor omloop langs Prullenbos (kort) of langs Giezeveld/Prullenbos (10 of 13 km). We kunnen zondag ook eens met de zondagslopers brainstormen over het zomerprogramma. De accommodatie van de Sporthal is gedurende de zomer een aantal weken gesloten en we kunnen dan mss vanaf andere locaties starten (Kalken Kerk, Omlopen van Sport Vlaanderen in Berlare, Nieuw Donk (en bosjes Uitbergen), Damvallei,...dit zijn enkele voorbeelden jullie suggesties zijn welkom)


Op de hort

De teams zijn gevormd die voor het lekkers gaan zorgen, de plaatsen en datums zijn gekend en op alle locaties zullen er prachtige omlopen zijn. Dus zeker niet meer wachten om in te schrijven. De inschrijvingsmodaliteiten zijn reeds in een vorig item meegegeven. We willen er nog eens uitdrukkelijk op wijzen dat wie wil deelnemen aan 'op de hort' zich voor 17 juni moet inschrijven!!!


St.-Pietersjogging

Voor de vierde keer richt André Van De Sompel (van Stichting St. Pietersfeesten) ism de Veldmeersrunners een avondjogging in de eerste zaterdag van de maand juli. Daar we mede in de organisatie zitten zou ik natuurlijk alle Veldmeersrunners willen oproepen om aan deze jogging deel te nemen. En er is niet enkel de jogging voor volwassenen maar ook kinderen/kleinkinderen kunnen deelnemen aan de jeugdlopen of aan de 'snoepjesloop' (deze laatste was de voorgaande jaren een enorm succes en we verwachten ook dit jaar opnieuw veel 'kleintjes').

Radio2 - ochtendjogging

In 2010 won de gemeente Laarne de Radio 2-wedstrijd 'thuis voor een beeld'. Het beeld 'Leap of Faith' van Sofie Muller kreeg zo een plaats in de Kasteeldreef.
Radio 2 bezoekt in augustus 2017 alle gemeenten die en beeld via deze wedstrijd hebben gewonnen (in chronologische volgorde) onder het motto 'Een thuis voor een beeld on tour'. Op 23 augustus is Laarne aan de beurt. De dag ziet er als volgt uit:
- tussen 6 en 8 uur 'Startjedag'quiz (live uitgezonden) + mooie prijzen (wellicht tussen 7 en 7.30u)
- tussen 12 en 13 uur 'middag':  reportage uit de gemeente met een link naar het beeld (dag zelf of vooraf opgenomen). 
Aan de gemeente wordt gevraagd om een randprogramma met activiteiten te voorzien om zo veel mogelijk volk op de been te brengen.

Er is me de vraag gesteld of ik, samen met de Veldmeersrunners en andere loopfans, de 'Loop of Faith' zou willen begeleiden. Ik denk dat dit een mooie gelegenheid om onze loopgroep op een positieve manier naar voor te brengen. Er is ook een ontbijtpakketje voorzien voor elke deelnemer. Later meer of hoe men zich kan inschrijven. De omlopen/afstanden zijn de bewijzerde routes van de omlopen van Sport Vlaanderen. Deze ochtendloop staat voor iedereen 'open'.


Patsy .... de keukenprinses als het op scampi's aankomt

Normaal neem ik  op mijn blog geen activiteiten op buiten het loopgebeuren maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Nml. Patsy Bracke en haar echtgenoot Dirk blijken 'kraks' te zijn voor wat betreft het klaarmaken van scampi's. Hun specialiteit is al ver buiten onze gemeente bekend. Op  16 juni stellen ze hun kunsten ten dienste van OIGO (in zaal Scala vanaf 19u30). Dus op die avond kan iedereen van deze lekkernijen proeven voor een prijsje van 15 euro. Meer info (en kaarten) kan je verkrijgen bij Patsy Bracke.


06-06-2017 om 11:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de hort...
De eerste op de hort nadert met rasse schreden en er zijn/waren blijkbaar hier nog wat vragen omtrent.

Wat is het?

Gedurende de zomermaanden starten we drie maal van op een andere locatie en worden van daaruit parcousrsen uitgestippeld (telkens met de mogelijkheden van 5-7 en 10 km).

Wanneer/Waar/Wie ?


20 juni - Kalken Kerk - Patsy-girls
03 augustus - Hinkelend meisje - Ria-girls
24 augustus - Puyenbroeck Wachtebeke - Ghitta-girls

Hoe inschrijven?

Onafhankelijk of je nu één, twee of drie keer komt bedraagt het inschrijvingsgeld 10 euro. Dit wordt gestort op rekeningnr. BE25 9731 0551 1782. Met vermelding naam deelnemer + 'Inschrijving op de Hort'. De inschrijvingen moeten gebeuren voor 17 juni (ook al kan men bv. maar vanaf tweede 'op de hort' meedoen.

Eens dit gebeurd is kan volgende doodle worden ingevuld http://doodle.com/poll/chyc577bmbeyrpx3 . Het is nml. belangrijk voor de mensen die de catering verzorgen om te weten met hoeveel personen we keer per keer zullenaanwezig zijn. Boekhoudster Agnes kan dan ook controleren of alle betalingen gebeurd zijn. Nogmaals dit wordt niet gebruikt voor 'terugbetaling' want dat gaan we dit jaar niet toepassen (zoals hierboven reeds beschreven)

23-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topweekend voor de Veldmeersrunners!!!!
Het was druk de afgelopen dagen. Ik denk zelfs dat ik gerust mag stellen dat dit het drukste weekend was sinds onze oprichting. Vrijdagavond was er de opening van de 'Loopomlopen' (verslag hiervan staat in het vorige artikel). Op deze Loopomlopen zijn al heel veel positieve reacties gekomen trouwens. 


Steentjesjogging

Op de jogging in Laarne waren er een tiental van onze joggers aanwezig. Een deel van het parcours liep over de Finse Piste maar nu werd die in de andere richting gelopen en raar maar waar dit gaf het gevoel 'veel zwaarder' te zijn. En ook speelde de wind nog een heel belangrijke factor. 
Zele

Een viertal van onze joggers nam deel aan de City Run in Zele. Ook hier was er een tevredenheid over de organisatie aldaar en zeker 'iets' om nog eens te doen.Stadsloop Gent

Met een dertigtal lopers waren we in Gent. We deden de stadsloop onder de vlag van OIGO. De ontvangst was opnieuw fantastisch en alle aanwezige Veldmeersrunners waren fier om in de OIGO-outfit door Gent te kunnen lopen. Zowel op de vijf en tien kilometer hadden we een zeer goede opkomst van onze lopers. En ieder liep zijn afstand en zijn tempo.
Er werden door Lut en Saskia ook enkele prachtige foto's getrokken (op de sociale media werden die alvast een succes). Een deel hiervan vind je hieronder. En de tevredenheid staat op de gezichten te lezen. Deze (en verschillende andere foto's) tonen aan welke fantastische sfeer er is binnen onze loopgroep. Ik zou dan ook iedereen willen bedanken die op één of andere manier heeft bijgedragen tot dit meer dan geslaagde weekend waarbij onze jogclub opnieuw in zeer positieve zin van hem heeft doen spreken.


Loopprogramma

Voor mij is het nu nodig om wat rust te nemen en vanaf donderdag ben ik er 'vanonder' voor een tiental dagen. Maar wees gerust alles is in goede handen en zie hierbij de loopschema's voor de komende week.

Dinsdag 23/5
Omlopen Peperstraat
korte afstand: 5 km
midden afstand: via meander: 7,2 km
lange afstand: combinatie Peperstraat - Kasterstraat - Prullenbos: 12 km

Donderdag 25/5
Op deze feestdag nemen we eens een rustdag na al dat loopgeweld.

Zondag 28/5 wordt een drukke dag
- voor de ochtendmensen om 10u vertrekken aan de Veldmeers voor de omloop Prullenbos (Christine De Weerd)
- in de namiddag is er de bareldonkjogging (4 - 8 en 12 km)
- 20 km van Brussel; Voor degene die ingeschreven zijn voor het' goede doel'-  project van de dochter van Geert Bracke, gelieve onderling af te spreken.

Dinsdag 30/05 (Christine De Weerdt)
korte afstand: Mote (5 km)
midden afstand: Kasteel en Mote (7 km)
lange afstand: Meerstkant- Kasteel - Prullenbos (12 km)

Donderdag 02/06 (Patsy Bracke/Heike Clincke)
korte afstand: prullenbos (6 km)
midden afstand: prullenbos + kasteel (8 km)
lange afstand: prullenbos + kasteel + koewegel (vanaf Termstraat de rode pijltjes volgen) (11 km)

Zondag 04/06 (Carlo Rots)
Verzamelen Sporthal en met auto naar Hinkelend meisje en van daaruit de drie verschillende kleurtjes van de Loopomlopen.


Op de hort

Nog eens meegeven dat er mag ingeschreven worden voor op de hort want de 'eerste datum'  is 20 juni. Nog eens betalingsmodaliteiten meegeven: "Met voorgaande jaren is er één groot verschil nml deze keer wordt er één bedrag betaald (10 euro) en dit moet gebeuren voor 17 juni op rekeningnummer BE25 9731 0551 1782  met de vermelding 'naam deelnemer' + 'inschrijving op de  hort'. Het is niet meer mogelijk om nadien nog 'in te vallen'. Let op het is wel mogelijk om maar vanaf de 'tweede keer' aanwezig te zijn maar de betaling moet evengoed gebeurd zijn voor 17 juni."

21-05-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de Opening
Vrijdag was het eindelijk zo ver : de Loopomlopen van Laarne werden officieel ingelopen. Hoe dit de laatste maanden tot stand gekomen is heb ik al in vorige 'posts' naar voor gebracht. Hier probeer ik een 'relaas' te geven van de 'dag' zelf aan de hand van de mij doorgestuurde foto's.

Om 17:00 uur verzamelden de 'smeerders' om broodjes klaar te maken voor de ongeveer 150 verwachtte aanwezigen. En moet zeggen ze "creeërden" een 600-tal belegde 'sandwiches'. En nog een geluk dat ze met voldoende mensen waren want ze hadden meer dan hun werk.Peter en Corine zorgden er ondertussen voor dat de 'dreef' volledig in orde was en dat in de omgeving van het 'hinkelend meisje' er ruimte voorzien werd voor de speeches. Georges was ondertussen (wat hij gans de avond deed) druk bezig met foto's te maken. Peter had de fanfare ingehuurd en zij zorgden op een mooie/toepasselijke manier voor de 'inwijding' van het interval gedeelte.
De weersomstandigheden waren twijfelachtig. Want rond 18:00 kregen Saskia en ikzelf tijdens een laatste inspectie een ferme bui over ons. Maar de Sportdienst was op alles voorzien en had voor de zekerheid ook tentjes voorzien in de 'speech'-area. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind.

Schepen van Sport Gerda van Hulle opende de speeches en was terecht fier op hetgeen er gerealiseerd werd. Ook de mensen van zowel Sport Vlaanderen als de Provincie kwamen nadien aan het woord en konden enkel de woorden van onze Schepen beamen.


Nadien werden Saskia en ik zelf in de bloemetjes gezet voor de vele uren werk (die echter met veel plezier gedaan zijn) die we in dit project gestoken hebben.


Als toegift kreeg ik nog een snoeisnaar om er als 'peter' voor te zorgen dat de pijltjes steeds goed zichtbaar zijn.


Ondertussen luisterden de aanwezigen naar de speeches maar toch begon het te kriebelen. Ikzelf hield het bij wat praktische zaken ivm het 'inlopen van de parcoursen' want daar was men tenslotte voor gekomen. Ook kwamen er dreigende wolken opzetten maar na wat 'licht gedruppel' werd het weer droog. En de aanwezige joggers (ook vanuit verschillende loopvereningingen: Veldmersrunners, Bareldonklopers, Ten Ede Loopt, 11-11-11-lopers uit Lochristi,...) konden zich begeven naar de startzone.


Eerst was er de 'onthulling' van de 'zuil' met de rondzwevende rozenblaadjes.En ten slotte knipten Tanja Moens en Gerda Van Hulle het lint door 'zodat' de joggers op weg konden.Het was genieten langs de Laarnse wegen en de lopers glunderden dan ook. Dirk Patsy en Georges zorgden er ondertussen ook voor dat de oversteekplaatsen op een veilige manier konden genomen worden. Christine en Lut hadden plaats genomen aan Prullenbos waar zij bevoorrading verzorgden (die trouwens volledig gesponsord werd door de eigenaar van Prullenbos)


Alles werd afgesloten met een mooie receptie. De Sportdienst had er een mooie happening van gemaakt en iedereen is het erover eens dat we drie prachtige omlopen hebben.

20-05-2017 om 15:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   131


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!