Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

14-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachitge afsluiter start to run...
Start To Run

Van in de zomermaanden wordt er intensief reclame gemaakt voor de 'Start To Run' georganiseerd door de gemeentelijke Sportdiensten. De opkomst was begin oktober opnieuw vrij groot (50 joggers). Van waar blijven die komen wordt steeds opnieuw de vraag gesteld. Ook tijdens de eerste briefings voor het lopen zie je de twijfel bij velen in de zin van 'Gemakkelijk gezegd allemaal maar of er hier in december nog veel zullen staan is een andere vraag'. Week na week zag ik het vertrouwen groeien. Samen met mijn assistenten (Georges, Saskia en Hilde) kon ik niet anders dan tevreden toekijken. Ook werd door de starters het 'zondagsloopje' ook nieuw leven ingeblazen. De weersomstandigheden zaten ook mee. Slechts één keer was er wat gemiezer en van mijnen uitleg 'Hoe lopen bij koud weer' hebben we alleen maar op de finaledag gebruik moeten maken.

Ik wens jullie allemaal proficiat met het behalen van jullie diploma het was echt een plezier om deze 10 weken met jullie aan de slag te gaan. Ik zou ook nog eens extra de jeugd (en hun ouders die hen aanzetten tot sporten) in de kijker willen zetten want op die manier wordt het loopgebeuren nog voor een breder publiek opengesteld.

Dit is echter nog maar een begin. De meesten van jullie hebben zich ondertussen al lid gemaakt van de Veldmeersrunners. Samen zullen we werken aan het onderhouden en verder opbouwen van de conditie en dit in een groep waar 'sociaal' en 'recreatief' sporten hoog in het vaandel geschreven staat.

Ook de anciens zullen hier hun rol opnemen en zorgen dat jullie vlug worden 'ingepast' in de groep en dat jullie zich daar ook thuis in voelen.


Veiligheid

Dat we bij de Veldmeersrunners begaan zijn met de veiligheid als we de weg op gaan is ook anderen opgevallen. Dit stond gisteren avond op mijn tijdslijn op de sociale media 'Toch even vermelden : dikke bravo Veldmeersrunners... Ik ben jullie op straat tegen gekomen... Super verlicht!!! Veiligheid in die donkere dagen primeert...' Dus als het goed is geven we het ook mee


Trofee Sportverdienste

Zondagmorgen is er de uitreiking van de Trofee Sportverdienste waarvoor we genomineerd zijn. Zodra de 'uitslag' bekend is post ik het op sociale media en blog. Duimen alvast en het zou prachtig zijn moest dit de kers op de taart worden voor 2018.

14-12-2018 om 09:39 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale start to run bij vriestemperaturen?
Na tien weken is het zover... donderdag staat de finale van 'start to run' op het programma. De conditie is goed opgebouwd de laatste 10 weken en het diploma wacht...
Qua weersomstandigheden mag er gedurende deze reeks zeker niet geklaagd worden. Slechts één keer was er wat gemiezer en ook donderdag wordt er droog weer voorspeld, maar het zou wel aan de frisse kant kunnen zijn - dus de 'lessen' over de laagjeskledij zullen goed van pas komen. Alle supporters zijn welkom en aan de anciens die de 'korte' afstand lopen donderdag wordt ook gevraagd om de 'starters' aan te moedigen tijdens hun laatste meters.
Op dinsdag is er al een briefing geweest zodat iedereen weet wat de 'rechten en plichten' zijn van mensen die zich aansluiten bij de Veldmeersrunners. Ik zou ook aan de 'nieuwelingen' willen vragen om mij een mailtje te sturen met wat hun doelstellingen zijn zodat ik daar rekening kan mee houden.


Programma donderdag

Starters: finalrun 5 km
Korte Afstand: Kasteelroute (5,2 km)
Midden Afstand en Lange Afstand zullen besproken worden voor de start en zijn routes richting Kalken (Bieststraat 8 km - Staatje Verder 13,4 km)


Programma rest van jaar

Zie hierbij al een 'ruwe schets' van hoe het programma er voor de rest van het jaar zal uit zien.

donderdag 12/12: Finale Start To Run + loopprogramma zoals hierboven beschreven
zondag 16/12: zondagsloopje (route zal waarschijnlijk langs Prullenbos gaan - diegenen die willen kunnen zeker nog op piste blijven). Dit is het laatste zondagsloopje van het jaar.
zondag 16/12:  Uitreiking Sporttrofeeën waarvoor Veldmeersrunners genomineerd zijn in de categorie 'Sportverdienste'
dinsdag 18/12:  Loopavond
donderdag 20/12: Laatste training van het jaar - 'Kasteel à volonté'
zaterdag 22/12 : Warmathon (waar we met meer dan 80 joggers aanwezig zullen zijn)
25/12 en 27/12: wordt er niet gelopen
zaterdag 29/12: Avondloop in Berlare (waar ook heel wat Veldmeersrunners aan deel nemen)

Op de laatste training 20/12 zou ik voorstellen om 'eentje te drinken' als afsluiter van het het heel mooie sportieve jaar van de Veldmeersrunners en kunnen we ook onze nominatie (en wie weet wel meer) vieren voor de Trofee van Sportverdienste.


Bijbestellen kledij

De kledij van de nieuwe leden zal eind deze week besteld worden (diegene die zich nog niet hebben ingeschreven van de starters en toch Veldmeersrunners willen worden gelieve dit dringend te doen). Het paswoord voor deze TEAMSTORE kunnen jullie in de mail terugvinden. Hoe er moet besteld worden kan je op evenementenblog vinden


Wandelen

Zoals reeds meegegeven kan er vanaf nu ook gewandeld worden. Gisteren is daar op de site van het Nieuwsblad een artikel omtrent verschenen - waar ik al veel reactie heb op gekregen. Ik zou willen vragen aan de mensen die actief zijn op de 'sociale media' om dit te delen (zodat de reclame hieromtrent maximaal kan benut worden). Om het artikel te lezen KLIK HIER

12-12-2018 om 10:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini-route
Weekendactiviteiten

Gent by night

Met een groepje van de Veldmeersrunners (er er zullen ook nog verschillende 'losse Veldmeersunners' deelgenomen hebben) hebben we zaterdagavond een wandeltocht van 9 km gedaan in Gent. Ondanks de gietende regen was het toch een interessante wandeling. Je kwam op vele plaatsen, wegjes, steegjes waarvan je het bestaan niet van af weet (zelfs mensen die Gent vrij goed kenden bleken zich voortdurend op 'ongekende' plaatsen te bevinden) bv. Beelden/kunstwerken Walter De Buck, Begijnhof,....
De foto's waren niet zo goed gelukt maar deze wandeling is zeker een aanrader om één van de volgende jaren eens 'te doen'

Midwinternachtrun

Ook daar was veel ambiance. De 5 km moest de regen trotseren maar de 10 km hield het droog.Zondagsloopje

Er werd afgesproken aan Kalken Kerk om nadien deel te nemen aan een wandel of looptocht tvv de C*Tiens (die geld verzamelen in het kader van 'Kom op tegen Kanker'). De weergoden waren ons deze keer niet gunstig gezind en 'regen en wind' waren ons deel. Maar met een opkomst van 32 Veldmeersrunners mochten we zeker niet klagen.


Ook de organisatoren waren heel tevreden met onze opkomst en stuurden mij volgend berichtje:

"Super bedankt voor de massale opkomst en voor de bijdrage en sponsoring van C*tien.
De  Veldmeersrunners tonen alweer eens dat ze een club zijn van sportieve mensen met een warm hart !!!"


Nieuwe route + programma anciens

Hiermee wil ik de 'Bikini'-route boven de doopvont houden. Deze benaming werd mij doorgestuurd nadat Ine haar looproute gepost had op de sociale media. Het is de middenafstand: Boterhoek - Old Horses - KasteelDinsdag:
Kort: Boterhoek
Midden: Bikini-route
Lang: Meerskant Winterroute

Donderdag: dit zullen we dinsdag bespreken want het is de finale van de 'Start To run'


Start To Run

Het programma is vrij kort:

dinsdag: 32 ml
donderdag: finaleloop

Dinsdag is er na het lopen nog een briefing voor alle 'start to runners'. Het is de bedoeling om te schetsen wat de Veldmeersrunners zijn:

- wie doet wat in de feitelijke vereniging
- wat zijn de afspraken omtrent lopen op de weg
- wat zijn de doelstellingen en principes van de Veldmeersunners
- communicatie (blog en mail)

Het is ook de bedoeling dat jullie mij jullie persoonlijke doelstellingen doorgeven na 'de start to run'. Zodat ik daar kan rekening mee houden bij jullie integratie van de Veldmeersrunners. Want na donderdag zijn jullie geen 'starters' meer maar volwaardig lid van de Veldmeersrunners (diegenen die zich laten inschrijven natuurlijk) en gans de groep van Veldmeersrunners neemt hierbij zijn verantwoordelijkheid om jullie zo vlug mogelijk te laten 'inburgeren' in de groep.

Een 'start to run' bestaat vanuit mijn standpunt uit vier onderdelen:

- reclame maken ervoor in de zomer (lees: er zoveel mogelijk zo zot krijgen om het te doen)
- de opbouw gedurende 10 weken
- de finaleloop (dat jullie donderdag zullen afwerken)
- ervoor zorgen dat jullie geïntegreerd raken bij de Veldmeersrunners en zo op een recreatieve en sociale manier kunnen blijven verder sporten.


Op donderdag staat de finaleloop op het programma samen met de diploma-uitreiking gevolgd door een drankje en "nabespreking' aangeboden door de Sportdienst Laarne.

09-12-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners genomineerd Trofee Sportverdienste
Jaarlijks vindt in onze gemeente de uitreiking van de Sporttrofeeën plaats. Dit jaar zijn er vijf categorieën

- beste sportploeg van het jaar
- beste sporter van het jaar
- beste jongere van het jaar
- beste sporter met internationale uitstraling

Deze vier hierboven zijn voor louter sportieve prestaties

Er is ook nog een vijfde categorie nml. 'Trofee van Sportverdienste' 
Hierbij wordt een persoon of ploeg verkozen die zich inzet voor het 'sportieve' in de gemeente en dit zowel binnen zijn/hun eigen vereniging als daarbuiten (lees: brengen de gemeente in positieve zin naar 'buiten toe')

Per categorie zijn er drie genomineerden. Het is voor de 'Trofee van Sportverdienste' dat de Veldmeersrunners genomineerd zijn.

De 'buit' is echter nog niet binnen want we mogen er zeker van zijn dat de andere genomineerden ook kleppers zullen zijn. 

Op 16 december weten we meer! Dus duimen maar want deze trofee 'binnenhalen' zou de kers op de taart zijn van een topjaar 2018!

06-12-2018 om 09:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met meer dan 80 naar warmathon...
Warmathon

De groepsinschrijving van de warmathon is maandagavond afgesloten. En Ria Brosens heeft tot aan de deadline (maandag 23:00 uur) haar handen vol gehad met het verwerken van de inschrijvingen. Het eindresultaat mag er zijn: 73 joggers nemen delen via de groepsinschrijving 'Veldmeersrunners' en ook 9 lopers zijn nog eens individueel ingeschreven. Bedankt Ria om deze 'inschrijvingsgolf' op jou te nemen.

Ondertussen zou iedereen een mail moeten gekregen hebben van de organisator (info@golanzo.com). Indien dit niet het geval zou zijn kijk dan eerst eens in je spam of daar geen mail in zit en anders geef je maar een seintje en checken we het.

Je moet dan via de link die in die mail staat je startbewijs uitprinten en meenemen om je nummer te krijgen (je kan het ook downloaden op je smartphone en ter plaatse laten zien). Qua carpooling spreken we de week ervoor af.


Zondagsloopje

We spreken af om 9u45 aan Kalken Kerk en betalen daar elk 3 euro aan Patsy Bracke die doet dan de inschrijving voor ons (gelieve pasgeld mee te brengen). Dan gaan we samen naar 'schoolken' en is er de mogelijkheid van lopen (5 of 10 km (twee omlopen)) of stappen en de starters die 'hun oefening' doen. Meer info hieromtrent vind je in het vorige artikel.


Administratie

Als er nog lopers zijn die 'iets van administratie' moeten regelen van 2018 (zowel starters als anciens) gelieve dit deze week te doen zodat we volledig kunnen overschakelen op 2019.

Wat valt er administratief te doen voor 2019:

- overschrijven inschrijvingsgeld (15 euro anciens, 40 euro nieuwelingen (let op 14 december doe wij bestelling van de nieuw kledij). Ook voor de anciens zal de 'webwinkel' dan nog eens open gesteld worden
- inschrijven voor nieuwjaarsreceptie

De linken voor deze laatste 'inschrijvingen' vinden jullie op de 'evenementenblog'

05-12-2018 om 09:39 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel lopers ...dus goede afspraken...
Weekendactiviteiten

Ondanks de regen was er opnieuw een goede opkomst op het zondagsloopje. Een 26-tal lopers deden het motto 'Regen is GEEN reden' om niet te lopen alle eer. En wonder bij wonder tegen exact 10:00 was het 'kurkdroog'. 
Op zaterdag waren er ook heel wat Veldmeersrunners die in Oosterzele gelopen/gewandeld hebben dus ook daar waren er een zevental van de groep aanwezig. Giovanni maakte zijn debuut op de halve marathon en koos er eentje uit in de duinen: lastig maar mooi was zijn conclusie. 

Helaas zijn er technische problemen zodat ik de foto's niet kan plaatsen - ik zal die in het midweekartikel meegeven


Zondagsloopje

Volgende week doen we een speciaal zondagsloopje ter ondersteuning van een goed doel (een jaar of twee geleden hebben we dat ook al eens gedaan). We verzamelen om 9u45 aan Kalken Kerk en dan gaan we in groep naar .... Daar nemen we deel aan een tocht van 5 km: die kan gewandeld of gelopen worden. De starters doen daar eerst hun 'zondagstraining' en stappen de rest van het parcours. De deelname prijs is 3 euro en is ter ondersteuning van de C*tiens (die in mei de 1000 km van 'Kom op tegen Kanker' fietsen en daarvoor fondsen verzamelen).


Nieuwjaarsreceptie

Zoals al aangegeven zal de nieuwjaarsreceptie doorgaan op donderdag 17 januari en zal zoals telkens voorafgegaan worden door een kort loopje (details hieromtrent volgen nog). Net zoals vorig jaar gaan de feestelijkheden door in de prachtige tuin van Nick & Marion en is er een muzikale omkadering. We financieren dit met de 'bonnekes' van de Spar (gelieve dus zoveel mogelijk de kastickets binnen te brengen). Wij willen echter zo vlug mogelijk een zicht krijgen van het aantal deelnemers. Gelieven uw aanwezigheid dan ook te melden door HIER op te klikken en je naam mee te geven.


Parcours Kasteelroute

Reeds enkele malen is er uitdrukkelijk gevraagd om als de Kasteelroute gedaan wordt om dit op een uniforme manier te doen. Ik dacht dat dit ook zo was...tot donderdag. Er kwamen verschillende bestuursleden en ook andere lopers naar me toe en meldden mij 'Ieder doet zo wat zijn eigen ding en dit kan eigenlijk niet..'

Het is en blijft de bedoeling dat iedereen de aangegeven routes die op blog vermeld staan volgt en dit om volgende redenen:

-  bij een val of ongevallenaangifte is het eerste wat de verzekering vraagt 'is dit gebeurd op het aangeven parcours'
- indien er een ongeval wordt veroorzaakt naar derden toe op een route dat afwijkt van diegene die is aangeven komt de verzekering niet tussen. Dus zou de 'feitelijke vereniging' hier moeten voor op draaien. En dit kan zeker niet.

De eerste twee punten samengevat: bij afwijking van omloop is men NIET verzekerd en dit zowel niet voor persoonlijke 'schade' als 'schade aangebracht naar derden toe'. De feitelijke vereniging 'Veldmeersrunners' zal zich hier dan ook van distanciëren.

Andere redenen:

- veiligheid:  er wordt steeds getracht om de veiligste omloop te kiezen en dit is ook zo voor de omloop naar het Kasteel, en die omloop kan gedurende het jaar (donker/licht) en weersomstandigheden wisselen.
- dat er een 'bergop' in zit kan ook niet als reden aangehaald worden (er mag gerust eens gestapt worden op die honderd meter en welke weg je ook neemt 'het hoogteverschil blijft hetzelfde)
- als Veldmeersrunners willen we ook als groep naar buiten komen en niet dat er op verschillende plaatsen groepen lopen. Er zijn elke loopavond drie omlopen (en zelfs per omloop kan er nog een verschil zijn - zoals hieronder aangeven)
- omdat er de opmerking is dat de afstand van 6 km teveel is is er ook een 'kortere route voorzien'
- binnenkort sluit er een ganse groep nieuwelingen aan en zijn we nog met meer mensen 'op de baan' dus ook naar de nieuwelingen toe zijn duidelijke richtlijnen op opvolging daarvan noodzakelijk


Routes Kasteel

Dit item is opgesteld door het bestuur van de Veldmeersrunners die ook steeds betrokken zijn bij de korte afstand en dus zeker de situatie goed kunnen inschatten. Wij hopen hiermee duidelijkheid geschapen te hebben hoe de 'Kasteelroute'  er momenteel uitziet en dat ook het 'waarom'/'belang' geschetst is van 'de vooropgestelde routes' te lopen. De routes zijn ook voorgelegd een enkele joggers die regelmatig deze omlopen doen en die hebben ook nog enkele aanpassingen meegegeven zodat we tot de  hieronder beschreven routes komen.

Ook nog meegeven indien om één of andere reden een bepaalde route je als jogger niet ligt er ook telkens op de Finse Piste kan gelopen worden.

korte route: Veldmeers - Termstraat - Warande - op het einde naar rechts - stukje achterdreef - Dorp - Hoogstraat (inslaan Belfius) - daarna links Achterdreef tot aan de eerste rechts Warande - Termstraat - Veldmeers. Afstand 5 km

lange route: Veldmeers - Termstraat - Warande - op het einde naar rechts - stukje achterdreef - Dorp -tot aan 'oversteekpunt  Kasteeldreef (verharde pad in midden - op het einde oversteken en langs voetpad terug komen tot aan Belfius- Hoogstraat -Warande - Termstraat - Veldmeers. Afstand  6 km


Briefing

Ook wil ik nog eens met aandacht vragen om tijdens de briefing toch wat 'oplettend' te zijn. Dit is niet enkel nodig voor mijn 'persoonlijke concentratie' maar er wordt mij meegegeven dat diegenen die wel willen luisteren niet alles kunnen 'opvangen' en zo bepaalde info missen. Dus in éénieders belang probeer de 'briefing' te volgen.


Programma starters

We naderen het einde ...de 5 km-loop komt in zicht.

dinsdag: 18 ml - 2 stp - 17 ml  tot 37 m
donderdag: 20 ml - 2 stp - 18 ml tot 40 m


Programma anciens

Voor het 'Straatje Verder Project zullen er donderdag 2 mogelijkheden zijn (in totaal zullen er zelfs drie omlopen richting Kalken gaan)

dinsdag:
Kort: Boterhoek
Midden: Boterhoek-Old Horses - Kasteel
Lang: Meerskant + tourken op Finse Piste

donderdag:
Kort: Kasteelroute (zie de twee mogelijkheden hierboven)
Midden: Berlinde Kapel-Colmanstraat-Kruisen-Bieststraat-Berlinde Kapel  (8 km)
Lang: Straatje Verder mogelijkheid van 10,2 km en mogelijkheid van 13 km (ik geef dit mee in de briefing voor de start aan de groepsverantwoordelijken)


03-12-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze konden zelfs niet op de foto....
Dinsdagavond was een recordavond op de Veldmeers. De dinsdagavond is al sinds geruime tijd onze drukst bezochte loopavond van de week (op donderdag ligt het meestal toch wat lager) maar met een opkomst van 122 joggers gisteren mogen we toch van een absoluut hoogtepunt spreken. Dit betekent dat na de 'lange (en te warme om te lopen) zomer heel wat mensen opnieuw hun loopschoenen hebben uit de kast gehaald en weer de 'troepen van de Veldmeersrunners zijn komen vervoegen. Ook het enorme succes van de 'start to run' draagt natuurlijk bij tot deze zeer mooie opkomst. De starters die het trouwens allemaal schitterend doen en zich binnen enkele weken een gediplomeerd '5 km-loper mogen noemen' (en hopelijk allemaal lid worden van de Veldmeersrunners (die zullen er als groep alles aan doen om de 'nieuwelingen' op te vangen in de groep en te begeleiden om op een gezonde, recreatieve en sociale manier te sporten)).

Een dergelijke opkomst vergt natuurlijk ook een goede organisatie om alles vlot te laten verlopen:

- door het grote aantal joggers is er wat 'opstopping' bij de inkom van de sporthal. Vanaf donderdag zal ook telkenmale de zijdeur open gezet worden dus gelieve door te schuiven.
- bij de briefing is er heel wat rumoer (wat logisch is met zo een groep) door mijn hersenproblematiek is het voor mij dan heel moeilijk om de concentratie te behouden en ben ik 'den draad kwijt bij mijn uitleg' zodat ik niet alles kan doorgeven. Daarom zou ik toch willen vragen om enkele minuutjes aandacht bij de briefing.
- ook zal ik telkens voor de training per deelgroep (zowel qua afstand als snelheid) iemand aanspreken met wie ik het parcours zal overlopen en eventuele bemerkingen/opmerkingen (vb; omleidingen, slechte staat wegdek) zal uitwisselen. Die persoon neemt dan de 'lead' voor zijn afstand/snelheid.
- gelieve ook op blog steeds de routes eens te bekijken voor het lopen.
- bekijk ook regelmatig evenementenblog want door de 'drukte' durf ik al eens zaken vergeten te vermelden.


Bonnekes Eurospar

Of het tijdens de nieuwjaarsreceptie 'een droge snee brood met water' wordt of 'heerlijke belegde sandwiches' hangt van jullie af...Zoals jullie weten bekostigen wij die met de 'percent' die we krijgen op de aankooptickets van onze leden bij Eurospar Kalken. Dus breng bonnekes maar binnen.


Zondagsloopje

Vorige zondag kwamen we aan een totaal van 46 joggers.We doen zondag nog eens een poging om 50 lopers op zondag 'op post te krijgen'.


Warmathon

Momenteel zijn we ongeveer met 25 lopers die op de warmathon voor het goede doel 'OIGO' lopen (16 via groepsinschrijving en een 9-tal die zich al individueel  ingeschreven hadden). Vergeet niet de groepsinschrijving moet voor 3 december worden in orde gebracht.


Inschrijvingen 2019

Nogmaals meegeven als je het inschrijvingsgeld (info zie evenementenblog) betaalt om er zeker je naam bij te vermelden.

28-11-2018 om 10:23 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
26-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie opkomst maar...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Zondagsloopje

We hadden 50 joggers vooropgesteld...die haalden we net niet maar met 46 lopers op een zondagmorgen mogen we meer dan tevreden zijn. Ook belangrijk is dat alle afstanden goed vertegenwoordigd waren. De weergoden waren ons natuurlijk ook gunstig gezind (wat miezerig en kil maar voor de 'tijd van het jaar' zeker ideale loopomstandigheden). Volgende week doen we opnieuw een 'gooi' naar de 50 aanwezigenProgramma Week 8

De starters zitten al in week 8 en dat zie je ook aan de minuutjes (en vooral de weinige stapminuten ertussen). Iedereen heeft op enkele weken tijd een schitterend conditieopbouw gedaan en dat er links en rechts eens een kwaaltje opduikt is meer dan normaal...Zeven weken geleden 'liepen' de meesten enkel van aan de achterdeur naar den auto....En gisteren werd er van de 39 minuten al 36 minuten gelopen. Die vijf kilometer wordt een makkie...

dinsdag: 12 ml - 1 mstp - 12 ml - 1 mstp - 10  ml - 1 mstp tot 37 m
thema: voorstelling Veldmeersrunners (organisatie, wat zijn de doelstellingen...)

donderdag: 15 ml - 2 mstp - 15 ml - 2 mstp tot 34 m
thema: Herhaling deel 1 


Programma Anciens

dinsdag:
kort: Boterhoek
Midden: Boterhoek - Old Horses - Kasteel (8,2 km)
Lang: Meerskant (wintereditie) (9,4 km)

donderdag:
kort: Kasteel
Midden: Berlinde Kapel - Dendermondsesteenweg - Bieststraat - Berlinde Kapel (8,2 km)
Lang: Berlinde Kapel - Zomerstraat - Appostelhuizen - Schriekstraat - Scheestraat - Bosstraatje - Kalken Dorp - Berlinde Kapel (Dit is in het kader van 'Straatje Verder' - de afstand is gelijk aan vorige week maar eens enkele totaal andere straten).


Lampjes

Alle lampjes zijn bedeeld en de 'overschot' (iets meer dan 100 euro) is op de rekening van de Veldmeers gestort.


Evenementenblog

Hier zijn regelmatig updates (ook qua lopen in de omgeving) - raadpleeg die regelmatig. Ook nog meegeven dat wie zich wil inschrijven voor de warmathon dit moet doen voor 3 december en ook de 15 euro overschrijven naar Ria.
Voor starters die zich willen inschrijven bij de Veldmeersrunners zou ik willen vragen om dit 'vrij vlug' te doen zodat wij de administratie kunnen afwerken en vooral de kledij kunnen bestellen.

26-11-2018 om 11:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagsloopje met 50...
Zoals reeds meegegeven op blog en op (de zeer druk bijgewoonde) loopavonden deze week, streef ik er naar om ook de zondag als 'volwaardige' loopactiviteit te 'laten doorgaan'. Deze zomer (ook door de warme weersomstandigheden) zat er wat 'kwakkel' op 'het lopen op zondag'. De eenen keer een stuk of 10 à 15 maar soms ook met 'amper' een vijftal lopers. De laatste weken zit het zondagsloopje echter duidelijk in de lift (en gaat mee in de flow van de zeer grote opkomst tijdens de week). Daarom roep ik volgende zondag iedereen op om te komen lopen in het kader van het projectje 'zondagsloopje met 50'. Dit is eigenlijk een soort 'droom' dat ik al van in den beginne nastreef. Er zal dan ook een programma zijn voor alle afstanden.

Programma

Korte afstand: Prullenbos (is ook de omloop voor de wandelaars)
Midden afstand: Prullbos + Old Horses (8,3 km)
Lange afstand: Prullenbos - Ols Horses - Achter Kasteel (9,4 km)
Start To Run : 9 l - 1 s - 9 l - 1 s - 9 l - 1 s - 9 l

Dus ik verwacht alle afstanden en zowel starters als anciens zondag om 10:00 uur aan de Sporthal. En jullie weten het bij slechter weer... 'Regen is GEEN reden om niet te lopen'!!!


Administratie

Volgende week sluiten we de administratie af voor 2018. Wie nog terugbetalingsformulieren heeft voor de ziekenkas gelieve die dan ook volgende week binnen te brengen. Ondertussen zijn de inschrijvingen voor 2019 ook al volop aan de gang.

23-11-2018 om 08:01 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog bestaat 10 jaar...
Opkomst loopavonden

Gisteren was er opnieuw een opkomst van ongeveer 100 joggers. Ondanks de schrale wind gedurende de dag waren het 's avonds alweer fantastische loopomstandigheden. De korte afstand liep iets meer dan 5 km. De middenafstand en lange afstand liepen resp langs Old Horses en Meerskant (winterparcours) en we constateerden dat er qua afstand eigenlijk niet veel verschil op zat. De lange afstand doet donderdag opnieuw 'straatje verder' en dat aan twee snelheden. Er is natuurlijk ook een korte en middenafstand voorzien. Wat en naast de grote opkomst in de herfstmaanden ook opvalt is de instroom van nieuwe leden.

Blog jarig

Deze blog bestaat sinds deze week 10 jaar. 
   
Enkele cijfers

Totaal aantal hits:                     702.497
Hits/dag              :                            192
Totaal aantal bezoekers;           337.367
Bezoekers/dag :                                92
Aantal berichten                           1.821
Aantal foto's                                 5.399

Maar ondanks dit mooie cijfermateriaal is het vooral een aaneenschakelingen van mooie loopmomenten en iets dat 'gaat over mensen' die op een recreatieve en sociale manier hun sport willen beleven. Voor mij persoonlijk is dit verhaal van 10 jaar iets uniek, iets waar je stil bij wordt als je er eens doorbladert want honderden (dat getal zal nog een understatement zijn) mensen hebben de afgelopen 10 jaar mijn weg gekruist en vele kilometerkes samen met mij gelopen. 

Lampjes

De lampjes die op 1 december niet zijn afgehaald zullen aan andere personen doorverkocht worden. Als er mensen die 'eentje op overschot' willen aankopen gelieve jullie naam door te geven aan Saskia (zal dan volgens loting de resterende doorverkopen).

Gemeentesubsidies

De Veldmeersrunners zullen dit jaar een subsidie ontvangen van 472 euro. Dit is deels door onze goede werking met veel leden en ook steeds onze positieve inbreng toe naar activiteiten die georganiseerd worden door de Sportraad.

Zondagsloopje

Zoals al gesteld krijgt het zondagloopje steeds meer lopers. We willen die trend zeker verder zetten (ook op de langere afstanden). Dus verwacht ik jullie zondag massaal en misschien halen we wel die  '50 joggers op zondag'

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaardreceptie gaat door op donderdag 17 januari en dit zal opnieuw plaatsvinden in de sfeervolle tuin van Nick&Marion. Hun kids zorgen opnieuw voor de muzikale omlijsting. Deze receptie is gratis en toegankelijk voor alle leden van de Veldmeersrunners. Later zal nog doodle gepubliceerd waarin iedereen zich kan inschrijven.


21-11-2018 om 10:14 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   150


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!