Inhoud blog
  • DE NAIS GAZETTE!
  • SUPPORT LEONARD PELTIER!
  • OPENDEUR-WEEKEND BIJ KRISJE VAN TONGEL IN MERKSPLAS
  • COWBOY EN INDIAAN SPELEN IS POPULAIR IN DUITSLAND.
  • PRESIDENT OBAMA ZAL WAARSCHIJNLIJK NOORD DAKOTA INDIAANS RESERVAAT BEZOEKEN IN JUNI
  • VRIJHEID VOOR LEONARD PELTIER EN ALLE POLITIEKE GEVANGENEN IN DE USA
  • MASTERS OF WAR
  • BRAZILIË :”PACIFICATIE” ONTKETENT TERREUR IN DE SLOPPENWIJKEN MET ALS DOEL DE ANTI-KAPITALISTISCHE SOCIALE BEWEGING MONDDOOD TE MAKEN!
  • JOURNEY THROUGH ROSEBUD (1971) FULL MOVIE
  • JIM PAGE – ANNA MAE PICTOU AQUASH
  • KLEE BENALLY IN FRANKRIJK
  • HIHANSUN WAKPA OYATE KAMP VOOR BESCHERMING TEGEN KEYSTONE TEERZANDEN PIJPLEIDING.
  • DE VOORTDURENDE FRAUDULEUZE VERVOLGING VAN LEONARD PELTIER
  • WWF – STAF VIRUNGA MET DOOD BEDREIGD DOOR BRITS OLIEBEDRIJF
  • VIDEO : BLACK MESA INWONER WERD TOEGANG TOT DE VERGADERING VAN PEABODY COAL AANDEELHOUDERS GEWEIGERD!
  • PSA VIDEO VOOR PELTIER
  • BOYCOTT VERKOOP VAN AIM ARTIKELEN OP EBAY !
  • MOHAWK NATION NEWS: CANADA ‘WREEKT’ VERMOORDE EN VERMISTE AFRIKAANSE MEISJES
  • MOHAWK NATION NEWS: NIEUW! GRATIS ‘GREAT LAW’ VIDEO
  • PEABODY COAL IN DE TOP 10 VAN DE GROOTSTE VERVUILERS VAN DE PLANEET !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    THE NAIS GAZETTE
    INDIGENOUS RESISTANCE - HUMAN RIGHTS - ECO ACTIVISM - FREEDOM FOR LEONARD PELTIER
    INJUSTICE ANYWHERE IS A THREAT TO JUSTICE EVERYWHERE (Martin Luther King)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSBERICHT VAN OWE AKU, BRING BACK THE WAY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PERSBERICHT VAN OWE AKU, BRING BACK THE WAY

    Door Lakota Media project of Owe Aku, Bring Back the Way

    MOCCASINS ON THE GROUND TOUR OF RESISTANCE opent de geweldloze directe actie - training op vrijdag 23 augustus in White Hall,Montana en zal duren tot 24-25 augustus.

    Montana zal het eerste land zijn dat geconfronteerd wordt met de teerzanden die door de voorgestelde Keystone XL pijplijn zal komen. Het wachten is op de goedkeuring of afwijzing van president Obama. Goed opgeleide verzetsmensen zullen TransCanada opwachten wanneer zij door het land komen.

    “De opleiding gaat door op een kampplaats , groot genoeg om honderden mensen die de training willen volgen op te vangen”, zegt Debra White Plume, organisator en hoofd van de geweldloze grassroots organisatie Owe Aku,(Bring Back the Way). 

    Vele tribale naties worden geconfronteerd met winningsindustriën die komen om munt te slaan uit kolen en andere waardevolle schatten van Moeder Aarde.De training richt zich op vaardigheden, tactieken, en technieken van geweldloze directe actie zoals het blokkeren van zware materialen.

    Waar tijdens deze 3- daagse training vooral nadruk gelegd zal worden zijn workshops voor strategische Media, straat - geneeskundige opleiding; het kennen van de rechten onder de burgerlijke gehoorzaamheidswet , werken aan solidariteit, mensenrechten en de verklaring over de rechten van inheemse volken, Lakota sacrale lering over water, en vele andere onderwerpen onder het paraplusysteem van 'directe actie'.

    Er zullen sessies zijn waarin geleerd wordt hoe de First Nations van Canada de impact van de teerzanden oliemijn ervaren op hun traditionele gebieden,wateren, en het wildleven waarvan zij afhangen; discussies over hoe andere teerzanden en olie pijplijnen de oorzaak waren van ontheemding en ziekte door het effect van de ontginningen en pijplijnen. Zowel de Keystone XL pijplijn zal besproken worden als het mislukken van de industrie om de recente lekken en breuken op te kuisen.

    Een bewoner uit Mayflower, Arkansas die getroffen werd door de recente vervuiling zal via Skype vertellen over het effect van het massieve lek waardoor ze geëvacueerd moesten worden en over zijn angstwekkende ziekte - verschijnselen.

    Elrae Potts, die werkt voor Indian Action zegt : “Wij kijken zo uit naar de training en om samen te zijn met frontlinie activisten van uit het hele land. In deze training is geen plaats voor grote ego’s. Het is knap dat zovele geoefende trainers naar daar komen en hun ervaringen uit de eerste hand te horen. Wij moeten effectieve strategieën en technieken leren om onze gemeenschappen te beschermen.”

    “Terwijl publieke commentaren,hoorzittingen en andere aspecten van een internationale toepassing doorgaan, wordt elke deur tot de bescherming van het sacrale water en ons mensenrecht op water gesloten. Weldra zal enkel de deur naar de directe actie nog openstaan .Een georganiseerde, voorbereide gemeenschap is onze beste bescherming indien president Obama verkiest om de KXL groen licht te geven. Natuurlijk hopen wij dat hij echt revolutionair zal zijn in zijn ‘groen’ beleid en neen zal zeggen, en de wereld weg zal leiden van destructie naar een werkelijke duurzame energie toekomst. Maar wij kunnen niet zomaar blijven zitten en wachten op zijn beslissing, wij moeten nu actie ondernemen en klaar zijn om ons sacraal water, ons land, onze families te beschermen. Daarom brengen wij de Moccasins on the Ground Tour of Resistance naar Lakota gemeenschappen die ons uitnodigen om de training te geven. Wij zijn reeds bij verschillende Lakota en andere gemeenschappen geweest, wij zullen met de trainingen voortgaan tot Obama zijn beslissing bekend maakt”, aldus Debra White Plume

    Onder de trainers en presentatoren zijn Red Nations Indigenous People en bondgenoten uit vele organisaties doorheen Amerika.

    “Delegaties komen uit de vier windstreken om deel te nemen aan deze training, iedereen die wil leren is welkom”,zegt Vic Camp, organisator voor Owe Aku.

    Er is geen inschrijvingsgeld, maar donaties zijn meer dan welkom.

    STEUN DE MOCASSINS ON THE GROUND TOUR OF RESISTANCE : DONATE VIA : http://www.oweakuinternational.org/

     

    17-08-2013 om 13:43 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'UPDATED' AVAAZ PETITIE VOOR LEONARD PELTIER

      'UPDATED' AVAAZ PETITIE VOOR LEONARD PELTIER

    DEZE PETITIE HEEFT EEN UPDATE GEKREGEN EN ER WERD EEN VERKLARING IN OPGENOMEN VAN LEONARD.

    A.U.B. LEES HET, TEKEN (ALS JE HET NOG NIET GEDAAN HEBT) EN DEEL!

     http://www.avaaz.org/en/petition/Freedom_for_Leonard_Peltier_Grant_Clemency_Now/

    16-08-2013 om 13:30 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAPPORTEUR VERENIGDE NATIES WIL DAT ALLE NATIES HUN VERDRAGEN MET INHEEMSE VOLKEN RESPECTEREN

    Prof.James Anaya, UN special rapporteur voor de rechten van inheemse volken roept alle landen van de wereld op om hun verdragen met inheemse volken te respecteren. Hij zegt dat dit de enige manier is om af te rekenen met het historische onrecht en de enige weg is tot verzoening.

    Hij verwees niet direct naar Canada, maar zijn opmerkingen komen wel net op het moment dat de ‘treaty’ gesprekken tussen de Harper regering en de leiders van de First Nations op gang komen.

    “ Volledig respect voor verdragen, overeenkomsten en andere constructieve maatregelen is een cruciaal element op de weg naar de verzoening met alle inheemse volkeren van de wereld”, zei Anaya tijdens de internationale dag van de inheemse wereldvolkeren.

    “Verbroken verdragen moeten tot het verleden horen”

    Anaya kondigde een officieel bezoek aan Canada aan van 12 tot 20 oktober.De aanvraag voor de toelating werd reeds in februari 2012 ingediend.UN rapporteurs moeten de instemming van de andere landen van de VN hebben om officiële bezoeken af te leggen.

    Lees meer :http://www.thestarphoenix.com/sports/story.html?id=8772756

    16-08-2013 om 13:19 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAND VAN AMERIKAANSE VROUWEN DIE GETRACHT HEBBEN ANDREW JACKSON’S NATIVE AMERICAN REMOVAL BELEID TE STOPPEN !

    BAND VAN AMERIKAANSE VROUWEN DIE GETRACHT HEBBEN ANDREW JACKSON’S NATIVE AMERICAN REMOVAL BELEID TE STOPPEN !

    BRON: THE VAULT : www.slate.com

    Meer dan 60 vrouwen uit Steubenville, Ohio hebben in 1830 deze petitie , waarin het congres gesmeekt werd om Andrew Jackson’s plannen om de zuidelijke native Amerikanen te verwijderen tot achter de Mississipite stoppen,ondertekend.(De petitie wordt nu bewaard in de National Archives).

    In het begin van de 19°eeuw stonden de Cherokee, Creek,Chickasaw, en Choctaw naties in de weg van de blanke kolonisten in het zuiden en Jackson maakte van de “verwijdering” een van de belangrijkste doelen van zijn regering.

    Terwijl Jackson en zijn bondgenoten de zaak inkleedden als een “beschermende” maatregel ; om de conflicten tussen de blanke kolonisten en Natives te voorkomen ,sympathiseerden  sommige wettenmakers van de oppositie, waaronder Henry Clay, met de Native Amerikaanse landrechten.

    Deze supporters gesteund door voorvechters in de Christelijke pers waren in het bijzonder getroffen dat sommige van deze stammen landbouwers en christelijk waren en zodoende goed beantwoorden aan de Christelijke leringen.

    Zoals de kroniekschrijfster Mary Hershberger schreef was de strijd tegen de verwijdering van Native Amerikanen de eerste keer dat Amerikaanse vrouwen politiek actief werden op nationaal gebied.

    Aangedreven door de ideologie van het ‘republikeinse moederschap’, dat stelde dat vrouwen een politieke stem hadden, gebaseerd op hun plaatsen als opvoeders van zonen en bewakers van de morele code, besloten zij zich te mengen in het debat.

    Deze ‘memorial’ (een andere term voor petitie) was extreem bescheiden opgesteld. 

    Zij noemden zichzelf de ‘zwaksten der zwakkeren’; en erkenden dat de wettenmakers hun bemoeizucht onbetamelijk vonden en ongepast voor  Amerikaanse vrouwen.

    Toch gingen de vrouwen verder en vroegen de senatoren en de leden van het congres om te luisteren naar hun pleidooi voor een “ongelukkig volk”.

    Ondanks dat de campagnevoerders het congres overspoelden met petitie ’s faalde de campagne.

    Democraten in het congres bespotten de ‘anti –removalists’ omdat zij zelfs ‘niet in staat waren om hun vrouwen op hun plaats te houden’.

    De Indiaanse Removal Act werd goedgekeurd en versterkt.

    Sommige stammen ondertekenden verdagen en verlieten hun thuisland vrijwillig, anderen waaronder de meeste Cherokees werden onder dwang verwijderd.

     

    15-08-2013 om 13:29 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAFFELOOSHEID VAN US GRENSPOLITIE MOET EINDIGEN ! GRENSPOLITIE WORDT NIET GESTRAFT VOOR MOORD!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Foto: Border Action Network –klik op foto voor vergroting.

    Bron: Censored News : http://www.bsnorrell.blogspot.com

    Tuscon- Guadalupe Guerrero, moeder van Carlos La Madrid kreeg verleden vrijdag te horen dat de moordenaar van haar zoon, agent Lucas Tidwell van de US grenspolitie niet aangeklaagd zal worden voor de dood van Carlos.

    De 19 jarige Carlos La madrid werd op klaarlichte dag doodgeschoten door agent Tidwell op 21 maart,2011.

    Ondanks het feit dat Carlos halfweg met zijn rug naar de agent toe op een ladder stond schoot Tidwell vier kogels in zijn rug.

    Daarna werd Carlos, nog steeds levend,de handboeien omgedaan en weggesleept door agenten van de grenspolitie.

    Het duurde meer dan 45 minuten voor er medische hulp kwam opdagen en Carlos La Madrid stierf ter plaatse.

    Derechos Humanos roept de gemeenschap op om tegen deze wandaad te protesteren en recht te eisen voor Carlos La Madrid.

    Er moet ook een einde komen aan de straffeloosheid waarmee de grenspolitie mensen zomaar mogen vermoorden.

    Net zoals Trayvon Martin, Ramarley Graham,Oscar Grant, Aiyana Jones, Brisenia Flores en al die andere slachtoffers van politie en vigilante -moorden was Carlos La Madrid een gewone jongen met een donkere huid die zinloos gedood werd.

    “Carlos mocht niet vermoord worden,punt! In plaats van de moordenaar aan te klagen kwam de US overheid na twee lange jaren af met een perfecte verdediging voor wat hun agent gedaan had. Dit had een publiek proces moeten worden zodat het hele verhaal van wat er die dag gebeurd is aan het licht kon komen. Deze straffeloosheid moet eindigen”, aldus Mevr.Guerrero.

    In de aankondiging van de federale overheid werd ook de agent die enkele maanden voor de moord op Carlos ,Ramses Barton doodschoot, ontlast.

    In de afgelopen twee jaar werden er negentien mensen gedood door de grenspolitie langs de US Mexico grens, waaronder ook de 16 jarige Jose Antonio Elena, die gedood werd in Nogales, Sonora in oktober 2012.

    Carlos La Madrid hield van voetballen, gitaar spelen en volgde een opleiding om te leren werken met zonenergie.

    15-08-2013 om 12:12 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLAGSTAFF STOP POLITIEGEWELD EN RACIALE PROFILERING

    Door Klee Benally

    OPROEP VOOR RALLY /MARS EN SPONSORING

    Een oproep voor deelname en steun voor de komende Rally/mars op zaterdag 17 augustus, tegen politiegeweld en raciale profilering in Flagstaff.

    Flagstaff heeft een schaamteloze reputatie van politiewandaden en racisme.

    Hoe kunnen wij helpen?

    Deel deze Call to Action met vrienden en sociale netwerken.

    voor sponsoring : email infofosho@gmail.com.


    15-08-2013 om 12:11 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEKIJK DE TRAILER VAN “THE CHEROKEE WORD FOR WATER”

    The ‘Cherokee Word for Water ‘ is een 92 min. durende speelfilm die het verhaal verteld van het werk dat ertoe geleid heeft dat Wilma Mankiller de eerste hedendaagse vrouwelijke Chief van de Cherokee Natie werd.

    Het speelt zich af in de vroege jaren 1980. The ‘Cherokee Word for Water‘begint in de huizen van een kleine stad in het landelijke Oklahoma waar vele huizen een schrijnend gebrek aan water hebben en andere niet meer dan kleine armzalige hutten zijn.

    De film is gemaakt vanuit de visie van Wilma Mankiller en de volbloed Cherokee organisator Charlie Soap die hun krachten gebundeld hebben in de strijd en eigenhandig, met de hulp van vrijwilligers een 16 mijl lang waterlijn systeem bouwden.

    Ondertussen inspireerden ze de stadsmensen om elkaar te vertrouwen, te vertrouwen op hun eigen manier van denken, en om de vonk van de universele inheemse waarden van wederkerigheid en onderlinge verbondenheid te doen opflakkeren.

    De film is opgedragen aan Wilma Mankiller’s visie, medeleven en ongelofelijke gratie.

    The Cherokee Word for Water

    USA.92 min. Rated PG

    Bijlagen:
    ">   

    15-08-2013 om 10:28 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 28 : LONG WALK 4 RETURN TO ALCATRAZ

    DAG 28 : LONG WALK 4 RETURN TO ALCATRAZ

    Bron: Censored News : http://www.bsnorrell.blogspot.com

    Foto’s door Aki Zaagi voor Censored News.

    “Dag 28, interessante dag in Richmond, Indiana.

    We hielden een pijpceremonie bij het gerechtsgebouw en enkele mensen wandelden vandaar mee verder . We hopen morgen op de plaats te geraken waar St.Clair met zijn leger grandioos verslagen werd in 1791 (Battle of wabash 1791,n.v.d.r.).

    Dank aan Mary en Jean voor hun gastvrijheid”

    Michael Lane, Long Walk 4 return to Alcatraz.

    STEUN THE WALK : http://returntoalcatraz.com/


     

    15-08-2013 om 09:56 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEGALOADS BLOKKADE ORGANISEERT : MEER MEGALOADS OP WEG NAAR NOORDWESTEN !

    MEGALOADS BLOKKADE ORGANISEERT : MEER MEGALOADS OP WEG NAAR NOORDWESTEN !

    Bron : Censored News: http://www.bsnorrell.blogspot.com

    Anti-megaload activisten van Northern Rockies Rising Tide zenden een alarm -oproep aan alle West Coast/Columbia River activisten!

    Breaking niews van Northern Rockies Rising Tide: Dertig mensen hebben net de megaload voor ongeveer 5 minuten kunnen blokkeren. Geen arrestaties. Veel politie, niet veel geduld. Veel goed materiaal.

    Zie meer : Wild Idaho Rising Tide

    15-08-2013 om 09:33 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHILI – PROMISE OF FREEDOM

     

    CHILI – PROMISE OF FREEDOM

    OVER DE COUP IN CHILI OP 11 SEPTEMBER 1973 (HET ANDERE 11 SEPTEMBER)

    CD documentaire met Isabel Allende, Ariel Dorfman, e.a. met historische muziek.

    30 jaar geleden verpletterde het Chileense leger , gerugsteund door de CIA, Kissinger en Nixon de democratisch verkozen regering van Salvador Allende

    Duizenden mensen werden vermoord en verdwenen; duizenden meer werden gearresteerd en  gefolterd.

    Downloads zijn ook verkrijgbaar bij  www.radio4all.net

    http://www.freedomarchives.org/Chile/index.html

     

    14-08-2013 om 09:34 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.US MINISTERIE VAN JUSTITIE HERVORMING: OUDERE GEVANGENEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen LPDOC

    Procureur-generaal Eric Holder kondigt aan dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie in de toekomst zal vermijden om bepaalde kleinschalige en niet-gewelddadige drug-overtreders te beschuldigen van misdaden waarop een verplichte minimum straf staat.  Deze beleidswijziging zal bepaalde beschuldigden -- degenen zonder banden met grootschalige organizaties, bendes of kartels -- toelaten om, wat hij "draconische verplichte minimum straffen" noemde, te vermijden. 

    Men verwacht ook dat Holder zal aankondigen dat hij de inspanningen om de federale gevangenisbevolking te verkleinen zal uitbreiden door oudere gevangenen vroeger vrij te laten, door toe te laten dat procureurs bepaalde soorten misdaden niet voor een federale rechtbank vervolgen en door "kleine criminelen" te verwijzen naar programma's die hen uit de harde federale gevangenissen houden. De bedoeling van dit initiatief is voort te bouwen op de groeiende wil, over de partijgrenzen heen, om enkele van de hardste anti-misdaad maatregelen uit de jaren 1980-'90 terug te schroeven.

    Goed nieuws en hoop voor Leonard Peltier !

     

    14-08-2013 om 09:05 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SPEELLIJST : http://www.radio68.be/

     

    12-08-2013 om 11:44 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONG WALK 4 RETURN TO ALCATRAZ : IRENE BEDARD

    FOTO’S MET IRENE BEDARD

    Foto’s in het Antioch College, Ohio, door Long Walker Aki Zaagi voor Censored News.

    Voor meer zie : http://www.bsnorrell.blogspot.be/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00-07:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00-07:00&max-results=50

    Steun de walkers  op  http://www.returntoalcatraz.com




    12-08-2013 om 10:28 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEZ PERCE : 4° NACHT VAN DE BLOKKADE -TEERZANDEN MEGALOADS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door Brooklyn Baptiste, Nez Perce

    Voor Censored Newshttp://www.bsnorrell.blogspot.com

    Iedereen was hongerig maar nog steeds opgewekt nadat het in de vroege ochtend rustig werd nabij Fish Creek op de Lochsa rivier.

    Ik dank al de Nez Perce tribale leden en de niet stamgebonden mensen die zoveel moed toonden bij het voortdurende protest.

    Wat men ook zegt over deze afgelopen week, we hebben bewustzijn gecreëerd bij mensen van over de hele wereld. Wij zullen eensgezind blijven strijden voor wat wij onze plicht aan onze toekomst beschouwen.

    Brooklyn Baptiste werd maandagnacht, de eerste nacht van de blokkade om de teerzanden megalaods te beletten door Nez Perce soeverein land te trekken,gearresteerd samen met acht van de negen mensen van de Nez Perce Executive Council.

    12-08-2013 om 10:09 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZAPATISTAS : TIEN JAAR DOE-HET-ZELFBESTUUR

    ZAPATISTAS : TIEN JAAR DOE-HET-ZELFBESTUUR

    Door: Debby Burssens – Chris Wauman -De WereldMorgen

    San Cristobàl de Las Casas (Mexico)- Vandaag is het niet alleen de internationale dag van de Inheemse Volkeren, het is ook exact tien jaar geleden dat de Zapatista-rebellen hun eigen autonome overheid oprichtten in het zuiden van Mexico. Dat wordt gevierd met een groot feest en een wel heel aparte school:1.500 leerlingen uit 38 landen krijgen er les over zelfbestuur, participatieve democratie en vrouwenrechten.

     Lees het volledige artikel : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/08/11/zapatistas-tien-jaar-doe-het-zelfoverheid

     

    12-08-2013 om 09:25 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERNATIONALE DAG VAN DE INHEEMSE VOLKEREN

    INTERNATIONALE DAG VAN DE INHEEMSE VOLKEREN

    http://www.whoisleonardpeltier.info/

    Oren lyons- Onondaga leider, Pete Seeger op de internationale dag van de inheemse volkeren.

    Bijlagen:
    ">   

    11-08-2013 om 14:30 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWO ROW WAMPUM RENEWAL CAMPAIGN

    http://www.whoisleonardpeltier.info/

    9 augustus 2013

    Leonard Peltier zit in het honorair adviesgevend comité en onze chapter uit New York City is daar aanwezig.

    Lees meer : http://honorthetworow.org/

    11-08-2013 om 14:20 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK ZAL ER VERANDERING KOMEN...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ...aan de torenhoge telefoononkosten voor gevangenen en hun families.

    Kanselier Williams August fantastisch nieuws: ‘De federale communicatie commissie’ stopt met de absurde prijzen voor telefoongesprekken in de gevangenissen.

    Jarenlang moesten de gevangenen en hun families tot $20 betalen voor een gesprek van 15 minuten.

    De hoge onkosten maakten het moeilijk en soms onmogelijk voor families om contact te houden.

    Meet dan 10 jaar geleden heeft Martha Wright, die zware financiële problemen moest overwinnen om in contact te kunnen blijven met haar kleinzoon in de gevangenis, en petitie ingediend om gevangenis telefoongesprekken betaalbaar te maken.

    De jaren nadien hebben mensen van over het land haar zaak gesteund en geholpen om de FCC tot actie te manen.

    Vandaag, 9 augustus heeft de FCC een bevel goedgekeurd dat de telefoonmaatschappijen vraagt om de tarieven gebaseerd op de werkelijke kosten in te stellen.

    De dagen van onbetaalbare gevangeniskosten horen nu officieel tot het verleden.

    http://www.whoisleonardpeltier.info/

    Meer:   http://www.freepress.net/blog/2013/08/09/change-has-finally-come?akid=4392.9369496.nRJkpZ&rd=1&t=2

    11-08-2013 om 13:52 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PO’PAY, EEN WARE AMERIKAANSE HELD

    PO’PAY, EEN WARE AMERIKAANSE HELD

    Bron: Censored News 

    Een korte promotiefilm voor de documentaire “In the Spirit of Po’pay’ Native Amerikaanse held. Po’pay was de leider van wat “de eerste Amerikaanse revolutie “genoemd werd : The Pueblo Revolt van 1680.

    Een ere pagina werd gecreëerd op myspace :  http://www.myspace.com/inthespiritofp...

     

    Bijlagen:
    ">   

    11-08-2013 om 13:26 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZUID DAKOTA ‘HOT WATER’ LEGT BESMETTING DOOR URANIUM MIJNEN BLOOT.

    Bron: Censored News :www.bsnorrell.blogspot.com

     

    Filmmakers Liz Rogers en Kevin Flint gingen naar Zuid Dakota om een verhaal over uranium besmetting op te volgen.

    Daar ontdekten zij dat het probleem veel verder en veel dieper reikte dan ze konden vermoeden. Drie jaar en duizenden mijlen later verteld “Hot Water”het verhaal van dezen die getroffen werden door uranium ontginning, atoom testen, kern energie en de besmetting van de lucht, aarde en nog dramatischer, ons water.

    Bijlagen:
    ">   

    11-08-2013 om 13:13 geschreven door Unciya  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto


    FREE PELTIER- WHEN INJUSTICE BECOMES LAW,PROTEST BECOMES DUTY - NO JUSTICE ON STOLEN LANDS
    Categorieën


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs