Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jetty
    www.bloggen.be/jetty
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cullinair
    www.bloggen.be/cullina
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw pensioen in gevaar
    Uw pensioen in gevaar!

    lees verder op de wereld morgen









    05-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Grote rijkdom in handen van slechts enkelen is onrechtvaardig

    “Grote rijkdom in handen van slechts enkelen is onrechtvaardig.


    http://kanaalz.knack.be/z-talk-goossens-1#


     

    03-06-2012 om 19:52 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu juni 2012: Aperitiefcake
    Aperitiefcake

    Een lezer van Achturencultuur wil dit recept delen. Bedankt Frank Debusschere.

    1 rode paprika
    1 groene 
    80gr.gemengde olijven
    4 eieren
    200gr.boter
    250gr.zelfrijzende bloem
    1 theelepel salie, thijm of basilicum naar smaak
    peper en zout

    Meng de eieren met de bloem en kruid met peper en zout.
    Snij de paprika, olijven feta in blokjes.
    Meng de deeg en de groenten.
    Smeer de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
    Giet het mengsel in de bakvorm en bak 40 minuten op 180 graden.
    Smakelijk
    Frank debusschere

    01-06-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastamenu: Rijstmie met biefstuk en taugeh
    Rijstmie met biefstuk en taugeh
    voor 6-8 personen

    500 g dunne rijstmie (mihoen of miehoen)
    500 g lendebiefstuk
    zout en witte peper uit de molen
    1 theelepel suiker
    1 efgestreken theelepel maÔzena
    1 eiwit
    1,5 eetlepel lichte sojasaus
    7 eetlepels maÔsolie
    3 plakjes gemberwortel
    500 g verse taugeh (sojascheuten)
    2 lente-uien, fijngesnipperd

       Week de mie enkele uren vooraf in een grote kom met ruim koud water;  De mie is gebruiksklaar wanneer hij in volume verdubbeld is.  Laat terdege uitlekken in een zeef of vergiet met kleine gaatjes.
       Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.  De gaat gemakkelijker wanneer het vlees een hals uurtje in de diepvries legt zodat het stevig maar nog niet bevroren is.  Laat het vlees in dit geval weer op kamertemperatuur komen.  Meng sojasaus, eiwit, maÔzena, suiker en peper en zout.  Doe de plakjes biefstuk erbij, zorg dat ze met de marinadse bedekt zijn en laat een 20 minuutjes marineren.
       Verhit 1,5 eetlepel van de olie in een wok of grote koekenpan.  Doe de helft van de mie met een mespuntje zout erein en roerbak 2 minuten.  Doe de mie over in een kom.  Bereid de rest van de mie op dezelfde manier.
      Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels van de olie, voeg gember, taugeh en wat zout toe en roerbak 30 seconden.  Schep dit over in een andere kom.
       Maak nu de rest van de olie zeer heet, voeg het vlees toe en roerbak het onder voortdurend omscheppen ten hoogste 1 minuut, korter als je van saignant houdt.
       Doe de mie en de taugeh bij het vlees en roerbak nog hooguit 2 minuten.
      Strooi de lente-uitjes erbij, roer goed om gedurende 30 seconden en serveer meteeen.

    28-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTT uit de jaren 60.
    Oud de oude doos: RTT uit de jaren 60.

    Via een vriend van mijn vader Andre, collega bij wat toen Belgacom was... dus toen RTT, enkele foto's uit de jaren 60 van de nijverheidsboekhouding, de voetbalploeg van de vriendenkring.

    De leverancier van de foto's en fotograaf is Roger Vanwietendaele. Naast goeie vriend van mijn pa was hij ook voorzitter van ACOD-Kortrijk, linkse luis in de huid van de toenmalige BSP van Harelbeke, na een schepenambt. 

    Als kleine Mulleman heb ik hem gekend als 'iemand met een moto, grote handschoenen en een fotograaf'. Ik heb leren foto's nemen van papa André en ik ben erven overtuigd dat hij de microbe gekregen heeft van Roger.

    Frank,

    foto's: Roger Vanwietendaele




    22-05-2012 om 20:40 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude yoghurtsoep met waterkers en walnoten
    Suteresi Chorba
    Suteresi Chorba
    Koude yoghurtsoep met waterkers en walnoten
    Bulgarije
    Voor 6 personen

    3 bosjes waterkers
    0,75 l kippenbouillon
    50 g walnoten, fijngehakt
    0,5 l yoghurt
    zout en peper
    citroensap
    1 bekertje Bulgaarse yoghurt

      Was de bosje waterkers.  Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur.  Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen.  Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon.  Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa.  Laat volledig afkoelen.
       Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt.  Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
       Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt. 
    Bulgarije
    Voor 6 personen

    3 bosjes waterkers
    0,75 l kippenbouillon
    50 g walnoten, fijngehakt
    0,5 l yoghurt
    zout en peper
    citroensap
    1 bekertje Bulgaarse yoghurt

      Was de bosje waterkers.  Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur.  Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen.  Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon.  Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa.  Laat volledig afkoelen.
       Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt.  Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
       Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt. 

    20-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude soepen...
    Koude soepen

    De Achturencultuurhuiskok stelt deze 'hete' zomer koude soepen voor... vanaf morgen, maandelijks tot in de nazomer.

    Geniet van Johans voorstellen.

    Frank,

    19-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk
    1 mei festival Kortrijk

    Hieronder een fotoverslag van 1 mei te K-town.

    Een MTB, BBQ en festival... en veel zon, meer moet dit niet zijn.

    Ik was er de ganse dag op stap met boots en vooral Nikon! Geniet ervan!

    Frank, uw socfofotograag, socfo/frankmulleman.











    05-05-2012 om 02:31 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk, foto 2
    1 mei festival Kortrijk, foto 2

    foto: socfo/frankmulleman
















    05-05-2012 om 02:24 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk, foto 3
    1 mei festival Kortrijk, foto 3
















    05-05-2012 om 01:54 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk, foto 4
    1 mei festival Kortrijk, foto 4

    foto: socfo/frankmulleman















    05-05-2012 om 01:49 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk, foto 5
    1 mei festival Kortrijk, foto 5

    fotoverslag van socfo/frankmulleman









    05-05-2012 om 01:41 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk: Definitivos
    1 mei festival Kortrijk: Definitivos 

    Gisteren op 1 mei festival, jeugdsentiment of Defintivos.

    Courtrai Tonight, The Modern Dance, Mr C en All I know waren toch wel hun grootste hits (binnen de punkwereld) in de jaren 80.

    Voor mij was het 'jeugdsentiment'. Toen ik in de jaren 80 voorzitter was van Het Schuurke/Close-Up, in Harelbeke, waren ze nu en dan te gast op ons podium. Ik herinner me nog dat ze tijdens een optreden, pauze hielden, om te bellen hoe KVK het gedaan had op één of andere wedstrijd (gsm bestond nog niet hoor!). Tijdens het optreden op 1 mei stond Lucien dan ook terecht te wapperen met een KVK-vlag.

    http://www.focus-wtv.tv/video/maydayfestival-kortrijk , een mooie reportage van 1 mei.

    Frank,

    foto's: socfo/frankmulleman















    02-05-2012 om 23:43 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grinta! 1 mei MTB.
    Grinta! 1 mei MTB.

    Het 1 mei-festival in Kortrijk had er dit jaar een nieuwe activiteit bij... een M.T.B koers!

    Met een kleine 400 deelnemers kon de organisatie spreken over een succes. Het de eerste keer dat dit door ging.

    Modder was er zeker niet tekort, en zeker niet in Bellegembos.

    Socfo/frankmulleman was er ook, gewapend met Nikon en boots.

    Frank,

















    02-05-2012 om 22:05 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiets medewerker 1 mei aan de tent.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 jaar geleden

    dag op dag.

    Frank,

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu mei 2012: ToufÈs d'aubergines

    ToufÈs d'aubergines
    HaÔti
    Voor 6 personen

    2 eetlepels olijfolie
    125 g gezouten spek in blokjes van 0,5 cm
    1,5 kg mager rundsstoofvlees in blokjesvan 2,5 cm
    6 aubergines ‡ 400-450 g per stuk, gepeld, in plakken
    1 theelepel hete chilisaus
    1 grote teen knoflook, fijngesneden
    1 eetlepel tomatenpuree
    zout en zwarte peper uit de molen
    125 ml runderbouillon of water

       Verhit de olie in een grote, zware casserole en smelt daarin het spek uit tot al het vet gesmolten is en het vlees knapperig is.  Schep het spek uit de pan en zet apart.
       Bak het vlees aan, desnood in porties, tot het rondom bruin gekleurd is.  Doe het spek weer in de pan, zet er een deksel op en laat het vlees op een zeer zacht vuur 1 uur stoven zonder vocht toe te voegen.  Controleer veelvuldig en roer op tijd en stond om om aanbakken of, erger nog, aanbranden te voorkomen,
       Doe de plakken aubergine en daarna de hete chilisausn look, tomatenpuree, zout en zwarte peper naar smaak en runderbouillon of water bij het vlees.  Roer goed om, zet een deksel op de pan en laat alles sudderen tot de eierplant gaar is en bijna uiteenvalt.  Pureer de aubergine verder met een houten lepel.  Proef af op smaak en kruid zo nodig bij.
        Serveer met rijst en witte bonen. 
       

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei festival Kortrijk: opbouw.
    1 mei festival Kortrijk: opbouw.

    Rond 17.00 uur ging ik een kijkje nemen naar het Begijnhofpark in Kortrijk. Zoals je kan zien hebben de organisatoren alles onder controle.

    Tot morgen?

    Frank,

    socfo/frankmulleman












    30-04-2012 om 20:15 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei! Een jaar terugblik.

     Een mei! Een jaar terugblik.


    Hierbij krijg je een fotografische tentoonstelling uit het archief van socfo/frankmulleman. Een overzicht van 1 mei 2011 tot 30.04.2012.


    Was het socialisme het voorbije jaar ooit voor iemand gezellig? Voor Achturencultuur, wij dus, is Nieuwjaar op 01 mei. Jammergenoeg moesten we het laatste jaar een Kd verliezen. Piet Depauw was de specialist om tenten te bouwen in Kortrijk, 1 mei festival, en te Bredene op Manifiësta (het feest van de PVDA), Begin 2012 hebben we deze kameraad voor de laatste keer moeten groeten. Deze foto's zijn opgedragen aan Piet (zie hierboven zijn fiets, rode vest en rugzak).


    Hieronder zie je een fotoverslag van socfo/frankmulleman van het voorbije jaar:1 mei 2011tot nu., Fête l'Huma, Manifiësta, Dag Internationale Solidariteit, betoging 20/11, Openbare diensten op 22/12 staken, Unlike in Brugge op 30/01/12, Peter Mertens (pvda) in Kortrijk en de kandidatendag Abvv.


    Op 1 mei 2012 gaan ze fietsen in de modder met een MTB!


    Frank,


    foto's: socfo/frankmulleman.



     






















    30-04-2012 om 04:29 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei overzicht Achturencultuur


















    30-04-2012 om 03:26 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastamenu: Kip met lintpasta
    Treya
    Kip met lintpasta
    voor 6 personen

    6 kipfilets zonder vel (ca. 800 g), in reepjes
    3 eetlepels maÔs- of zonnebloemolie
    4 zwarte kardemoms
    sap van 1/2- 1 citroen
    mespuntje gemberpoeder
    1/2 theelepel saffraan
    500 g tagliatelle of andere smalle lintspasta
    2 theelepels kaneel

       Doe de ingrediÎnten tot en met de saffraan in een grote pan.  Giet er water bij tot alles net onder staat.  Breng aan de kook, temper het vuur en laat alles nog 20 minuten sudderen, deksel op de pan.  Controleer vochtverlies en giet indien nodig wat water bij.
       Kook ondertussen de pasta in water met zout halfgaar.  Giet af.  Meng de pasta door de saus en laat alles nog koken tot de pasta gaar is. 

       Dit is een recept uit de joodse keuken.

    30-04-2012 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs