ToufÈs d'aubergines
HaÔti
Voor 6 personen
2 eetlepels olijfolie
125 g gezouten spek in blokjes van 0,5 cm
1,5 kg mager rundsstoofvlees in blokjesvan 2,5 cm
6 aubergines 400-450 g per stuk, gepeld, in plakken
1 theelepel hete chilisaus
1 grote teen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
zout en zwarte peper uit de molen
125 ml runderbouillon of water
Verhit de olie in een grote, zware casserole en smelt daarin het spek uit tot al het vet gesmolten is en het vlees knapperig is. Schep het spek uit de pan en zet apart.
Bak het vlees aan, desnood in porties, tot het rondom bruin gekleurd is. Doe het spek weer in de pan, zet er een deksel op en laat het vlees op een zeer zacht vuur 1 uur stoven zonder vocht toe te voegen. Controleer veelvuldig en roer op tijd en stond om om aanbakken of, erger nog, aanbranden te voorkomen,
Doe de plakken aubergine en daarna de hete chilisausn look, tomatenpuree, zout en zwarte peper naar smaak en runderbouillon of water bij het vlees. Roer goed om, zet een deksel op de pan en laat alles sudderen tot de eierplant gaar is en bijna uiteenvalt. Pureer de aubergine verder met een houten lepel. Proef af op smaak en kruid zo nodig bij.
Serveer met rijst en witte bonen.
01-05-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|