Op vrijdag 30 maart werd in elke kleuterklas en elke klas van het lager onderwijs een 'paasbrunch' georganiseerd. De grootste honger werd gestild met boterhammen met gezonde toespijs. Natuurlijk mochten hierbij eieren niet ontbreken. Daarna was er ook een dessertje. In het zesde leerjaar werden de dessertjes die de dag voordien waren klaargemaakt (lees de bijdrage over de OVSG - toets techniek!) keurig in buffetvorm geschikt. Het resultaat was echt overweldigend. Het buffet was niet alleen zeer kleurrijk maar ook een streling voor de tong. De leerlingen konden kiezen uit de lekkerste 'toetjes'. Er werd geproefd en gesmikkeld, gelikkebaard en genoten. Kortom: het werd een paasbrunch 'de luxe'. Bovendien konden de leerlingen nu mekaars toets letterlijk opeten! Dat gebeurt ook niet elke dag. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we van het oudercomité nog een waardevol geschenk: het 'Nieuwe Grote Basisschoolspel'. Welbedankt, beste leden van het oudercomité. Tot slot vergaten ook de paasklokken ons niet. Het paasmandje dat we daags voordien hadden klaargemaakt, bleek plots gevuld met overheerlijke chocolade. Maar de zesdeklassers waren zo wijs om die lekkernij te bewaren voor thuis want hun buikje was al meer dan goed gevuld... .
OVSG -toets techniek 2012. Opdracht: bereid een dessert met een persoonlijke variatie.
Hier zijn ze dan: de 23 desserts die werden klaargemaakt op donderdag 29 maart. Ze werden gefotografeerd alleen of in groepjes. Test je culinaire kennis even. In een vorig bericht gaven we de namen van alle desserts. Kan je nu bij elke foto de passende namen plaatsen? Veel quizplezier!