Santiago de compostella
Inhoud blog
 • Dag 100
 • Dag 99
 • Dag 98
 • Dag 97
 • Dag 96

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  14-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 28
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iets kortere etappe vandaag, mag ook al eens. Gewandeld tot Varzy... En wonder boven wonder, het cafeetje aan de kerk was open, incl terras in t zonnetje. Heerlijk genoten van een Belgisch biertje... Ne Karmeliet. De nodige douche daarna, en met zen allen naar de supermarkt. Beetje voorraad inslaan, en voor onze aperitief gezorgd. Daarna naar de pizzeria, en verdorie t was lekker!

  14-06-2013, 21:22 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 27
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na Vezelay via St.pere, metz naar tannay. Tijdens onze middagpauze languit in het gras, werden we aangenaam verrast toen daar plots allemaal 2pk tjes toekwamen in alle geuren en kleuren, toffe onderbreking. In tannay zaten de eerste 2 wandelaars al op ons te wachten. Juist op tijd binnen want het water kwam ineens massaal uit de wolken. Later kwamen ook nog Ton en Roeli binnengestapt, een Nederlands koppel... Dus met zen allen samen aan tafel. Gezellig. 

  14-06-2013, 21:22 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 26
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Samen met Alain vertrokken richting Vezelay, waar we na het beklimmen van enkele calvariebergjes rond half 2 zijn toegekomen. Eventjes tot de kathedraal geweest om daarna slaapplaats te zoeken. Niks patertjes of nonnetjes want ze zijn hier vanalles aant renoveren. Uiteindelijk met 4 op een kamer.... Na de nodige verfrissing nog een terrasje gedaan met een welverdiende banana split. Later met nog andere pelgrims gegeten in de tuin.... Vandaag voor de eerste keer me een echte pelgrim gevoeld ook!

  14-06-2013, 21:21 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  11-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25
  Vandaag onder licht bewolkte hemel richting Cravant, tot Accolay . Maar dan... Naar Bessy sur cure tot Arcy sur cure. Amaaaaai zo mooi. Vanaf Accolay de cure (rivier) gevolgd maar door de bossen met het water enkele meters verder en dieper. Schitterende natuurwandeling ! Zeker voor herhaling vatbaar. Onderweg was wel mijn i pad plots geblokkeerd, deed echt niks meer, kon hem zelfs ni afzetten. Mits hulp van zussie aan het telefnr geraakt van hulp dienst en ondertussen stuurde zij zelf ook al de reddende oplossing. Probleem van de baan, maar effe paniek.... Geen i pad.....geen kontakt.....geen blog...

  11-06-2013, 16:22 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag ietsje langer blijven liggen en dan onder een zwaar bewolkte hemel richting chablis, zie foto. Bewolkt maar droog via Courgis, Prehy tot Cyr sur colons. De laatste 5 km kwam de zon haar warmte effe laten voelen, maar de laatste km viel er al een drupje nat. Al is het bij dat drupje gebleven. In t gemeentehuis mij gaan aanmelden, en ik werd begeleid naar een prachtige gemeenschappelijke gite. Werkelijk alles is er, zelfs wasm. En droogkast. Één van de dames zei dat de vorigen alles opgegeten hadden en bracht pasta, tomaten en kaas zodat ik toch iets hartigs kon klaarmaken. Ik had me wel al voorzien van koffiekoeken, maar die zijn morgen ook nog goed..

  10-06-2013, 17:11 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  09-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Buiten verwachting ganse dag droog gehad. T is er inderdaad deze nacht allemaal uitgevallen. Vandaag langs Flogny la Chapelle, roffey, Bernouil,  Vezannes tot Collan waar de sleutel van de gite klaar lag op de afgesproken plaats. Echt weer een zeer rustig plaatsje en t kot voor mij alleen. Seffes soep warm maken se met hoe kan het anders.... Frans brood jawel! Bon apetit!

  09-06-2013, 16:46 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  08-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 22
  Klik op de afbeelding om de link te volgen pfff slecht geslapen, wel tot 8u blijven liggen want je kent dat hé, onder de morgen dan toch in slaap. Wakker geworden met stralende zon, koffie gezet, ramen en deuren open gezwierd, echt een zalig vakantie gevoeltje vandaag. vandaag eerst naar eaux-puiseaux Met weeral veel slijk onderweg amai. dan naar evry le chatel om zo af te dalen naar chessy les prez. Al viel het daar tegen doordat ik nog 4.5 verder moest om mijn slaapplaats te bereiken... maar wat voor één.... Grote gite/bed&breakf. midden in de bossen. Nice, Ondertussen is t hier wel beginnen donderen en regenen...Dat beloofd voor morgen.... Er volgt nog veel meer van dat blijkbaar...

  08-06-2013, 00:00 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 21
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog last van mijn voet... doeme hé... Maar allé.... En route.... via Rosieres, naar st.André, Lain aux bois. Daar de GR op en super goed aangegeven. Daar den bos in... zalig bij deze temperatuur van 27graden.... tot Sommeval. Daar nog 4 km in de blakke zon tot Foret-Chenu. Amaaaaai..... Mooi huis, en ik kreeg de mini versie vanachter in de tuin, met wasmachine incl. Heb daar dankbaar gebruik van gemaakt en terwijl mijn wasje in t zonneke hing werd mijn eten geserveerd.

  08-06-2013, 00:00 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 20
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bewust gekozen voor de baan ipv t water vandaag.... Van Savieres via Payns en Barberey naar Troyes. Daar God zij dank eerst een bezoek gebracht aan het bureau voor toerisme. Mijn overnachtingsadres ligt helemaal buiten de stad. Dus de bus op, een hele uitdaging op zich vond ik. Daar op de dienst kreeg ik een kamer in een huisje met 8 kamers. Gezamelijke douches... Heel proper. Ben nog met de bus terug naar t centrum gereden naar de kathedraal en zo... stempel gehaald... en bij  belgische koppels gaan zitten op een terrasje... Leuke babbel gehad .... Terug naar mijn huisje, eten, slapen.  Morgen redelijk zware dag voor de boeg.

  08-06-2013, 00:00 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 19
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag dus samen met Alfons hele lange stukken langs de rivier, later het kanaal gewandeld, waar we echt wel letterlijk geteisterd werden door aanvallende muggen.... Ni te doen... Maar Alfons had zoeter bloed dan ik zelf dus hij had er meer last van dan ik. Vandaag wandelden we van Anglure, naar bagneux, clesles, st-mesmin tot savieres. Een dorp met een ellenlange hoofdstraat.... moest zijn in nr 1108. Deze dame had super lekker gekookt voor mij : escalope de veaux met champignonesaus en pasta. samen tv gekeken en om 10u in bed waar ik voor de eerste keer direkt in slaap viel....

  08-06-2013, 00:00 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 18
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na het afscheid van de oudjes terug op pad; eerst nog wijngaarden en nog eens wijngaarden, die dan plots overgingen in graanvelden allemaal. Om uiteindelijk redelijk vroeg toe te komen bij mijn gastgezin. Samen nog naar den tennis zitten kijken. Half 8 eten en vroeg onder de wol vandaag. S morgens bij het ontbijt zag ik den Alfons al klaarstaan om een dagje mee te stappen. Hij is hier samen met vrouwtje en een bevriend koppel een weekje op vakantie....

  08-06-2013, 00:00 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag de originele weg gevolgd tot Baye (11km) daarna met stukken de grote baan en stukken het originele. Had vanmorgen mijn slaapadres geboekt maar moest voor half 6 er zijn. Aangezien het ging over 32.5km door vanalles en nog wa...nam ik het zekere voor het onzekere (er zaten namelijk bossen tussen en je kent me al) onder helblauwe hemel maar na de middag met redelijk veel wind gewandeld vandaag. Tegen 4u kreeg ik een eerste zicht op Sezanne.. Wauw!  Op zoek naar het adres... Gevraagd aan 3 mannen op leeftijd die op een bankje zaten te keuvelen,  en spontaan ging er mij eentje begeleiden. Wat bleek : ik slaap in een rusthuis met nog echte nonnetjes. Heb hier echt alles, werd hartelijk verwelkomd, verstelbaar bed om de beentjes en voetjes extra rust te geven, buiten het normale menu nog een extra kippebil met 2 reuze stronken gestoofd witloof gekregen, want ik moet er stevig opstaan morgen... Super verzorging hier zen !! 

  03-06-2013, 21:07 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een fantastisch ontbijt en leuke babbel met Frans en Australisch koppel, en route... Boven op de heuvel, tss wijngaarden en bosrand. Zalig! In t zonnetje dan nog wel. Stijle stukjes omhoog en daarna . . . Joepie ook omlaag.... Vandaag richting montmort... Dus ook via t bos, waar je raad het nooit.... Jawel, bomen aan t uitdoen. . . Waar zijn mijn schelpen naartoe.... Slijk all over.... Van die zware machines.... Ik wou nog een foto nemen maar had echt geen zin om daar mijn rugzak af te doen... Uit het bos naar rechts gegaan ipv links maar no problem, ik zit veilig en wel in mijn slaapplaats. 

  02-06-2013, 20:50 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit Verzy richting Epernay, ong 19km langs de baan. Al bleek die redelijk druk...dus af en toe klein omwegje door de naburige dorpjes gemaakt. Niet echt mijn keuze maar k moest mee met de Jürgen want van dit stuk had ik geen plannetjes. Vanaf morgen terug op de St. Jacobsroute, Le chemin de Sint Jacques ....eenmaal in epernay ben ik direct naar het toeristisch bureau gestapt en dat bleek een goeie keuze. Die hebben serieus moeten rondbellen voor een slaapplaats... In de hoofdstad van de champagnestreek, bleek een bierfeest te zijn.... Het krioelde hier dan ook van de Belgen hi hi ....maar die kwamen wel in alleen voor da bier denk ik. Dus word ik vandaag effe verwend in een chambre d'hotes met de mooie naam : Au coeur des vignes. Hier al mijne was gedaan se, dus weeral een proper meiske...

  01-06-2013, 21:19 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Om 9u zijn we na de nodige aankopen vertrokken vanuit Reims, veel langs het kanaal in slecht weer. Rond de middag werd het droger maar t bleef mistig. Maar.... We waren in de champagne streek, en of dat opviel ! In Verzenay den ene champagneboer na den andere... Sommigen verhuren wel kamers maar zaten allemaal op t veld, dus doorgestapt naar Verzy.... Van t zelfde...tot we al maar besloten om proviand in te slaan (just in case) ... Ik zat eventjes op de trappen van het gemeentehuis wanneer een oud madammeke me aansprak over mijn schelp, en wat ik zocht.... Een slaapplaats natuurlijk ! We kregen de sleutel van het parochie huis. Beneden zaaltje met keukentje, boven enkele kamers, oud maar we hadden elk een bed. Oef!

  01-06-2013, 21:06 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Rustdag voor de voetjes, alhoewel... Na een heel verzorgd ontbijt in de jeugdherberg heb ik afscheid genomen van Arjanne en Esther. Bedankt meiden, ik vond het heel fijn met jullie op pad te zijn. En toen de mooie kathedraal bezocht en het museum ernaast, echt de moeite waard. En dan kwam de Jürgen met het idee een rondleiding te boeken in de kathedraal, ong 146 trappen omhoog, en daarna natuurlijk ook naar beneden... Maar ik moet zeggen het was echt de moeite. Onze rustdag werd afgesloten met een lekkere tequila sunrise. Santé!

  01-06-2013, 20:50 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vertrokken richting orainville en tegen de middag scheen volop t zonnetje zodat we lekker konden picknicken. Na iets verder een cafeetje gevonden te hebben dat open was (koffie gedronken) werd ons groepje 2 mensen rijker. Ook Duitsers (broer en zus) Met zen zessen aangekomen in reims waar we rechtstreeks naar de kathedraal gegaan zijn om onze welverdiende stempel. Daar werd ook onze overnachting geregeld in de jeugdherberg ... Laatste maal met ons 4 op een kamer... Broer en zus zaten op hotel... Onze Jürgen was onderweg zijn schelp kwijt geraakt en één van de dames daar bood aan om rap over huis te lopen om voor hem een nieuwe te halen... Te voilà, we hadden terug een gelukkige Duitser. En dan.... Ons moment... Een coupke champagne... Lekker !!!

  01-06-2013, 20:24 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  29-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Smorgens met zen 4 ontbijt gaan kopen, in t café gaan opeten.. En op weg voor ong. 22 km.  Maar dat was buiten het vele water onderweg gerekend.. Bepaalde stukken van de wandelweg mochten we niet in wegens gevaarlijk, dus via omweg toch er op geraakt. Maar oh we... Op gegeven moment stond er een halve meter water, en ernaast een. Mini padje, daarnaast gans t bos onder water....dus hele weg terug en langs de baan. Al goed dat we met zen 4 waren. Via Asfeld naar brienne sur aïsne, eenprachtige auberge,maar deze zat vol. Daar heeft de dame gebeld voor ons naar hotel le chevalblanc maar dan moesten we nog 7.5km stappen naar Neufchatel sur aïsne. Daar bleken ze geen eten te geven, ook niet aan uitgehongerde pelgrims, maar ze hebben dan wel pizza s voor ons besteld. Daar dronken we een flesjerode wijn bij en ons bed in..... 

  29-05-2013, 22:11 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In signy l'abbaye heel lekker gegeten en super geslapen in leuk hotelletje. S morgens om half 9 klaar voor een 30km. Vol goeie moed... Moest ik een bospad in en Gr volgen, in mijn dada in het bos. Ik zag rode strepen, een houten trapje en daar ging ze, t bos in maar bleek wel het verkeerde pad. Na bloed(niet echt) zweet (heel veel angstzweet) en (net geen) tranen... En na 2maal met mijn G in t slijk te vallen hadden ze ginder boven mijn smeekbede verhoord. Heel in de verte een auto dus tekens of in... Ik die richting uit, over de gracht en wonder boven wonder ik kwam direct uit aan een teken van de St. Jacobs weg... Iets verderop zag ik Jürgen, een Duitser die in hetzelfde hotel zat als ik. Dus samen op pad. En dat bleek een hele goeie beslissing... S avonds in chateau porcien gingen we bij t plaatselijke café aankloppen, dit adres hadden we beiden, en toen bleek dat we samen sliepen met nog 2 Nederlandse dames : Esther en arjanne. So far so good.

  29-05-2013, 22:03 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  26-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van Bourg fidele (buurt v rocroy) naar signy-l'abbaye 30 km. Vanaf nu volg ik pelgrimsroute 51, de via campaniensis. Deze is super goed aangegeven. Als ik hier verkeerd loop ben ik echt een kieken!!! Van rocroy dus via sevigny la foret, chilly, l'echelle naar villaine, no problem, verharde banen, weliswaar in the middle of nowhere, maar heel goed midde in de natuur. Van villaine naar aubigny les pothees, Fontaine olive, en signy l-abbaye..... Das een ander verhaal : slijk en nog eens slijk. Super kontent dat ik die wandelstokken idd gekocht heb. Al heb ik met deze andere manier van stappen wel pijn op de schouders. Da gaat ook wel weer over... Morgen hopelijk verder : richting Lalobbe, Wasigny, Hauteville, Chateau Porcien. X

  26-05-2013, 19:37 geschreven door Yvette  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Archief per week
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 14/01-20/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!