Esthetica
Inhoud blog
 • Museum dag
 • Tentoonstelling: Brussels calling
 • Optreden Selah Sue
 • Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske
 • Brussels Jazz Marathon
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  02-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum dag

  Museum dag

  Aan deze activiteit heb ik niet kunnen deelnemen wegens ziekte.

  02-06-2010, 22:09 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling: Brussels calling

  Tentoonstelling: Brussels calling

  1. Wat?
  Ik ben naar de tentoonstelling geweest van Brussels calling in het jubelpark museum, dat deel uitmaakt van het koninklijk museum voor kunst en geschiednis.

  2. Over wat gaat de tentoonstelling?
  De tentoonstelling 'Brussels calling!' vindt plaats in de Hallepoort van 5 mei tot 29 augustus 2010. De titel verwijst naar het Eurovisie songfestival, een bij uitstek multicultureel evenement. Er wordt werk geëxposeerd van tien kunstenaars, afkomstig uit België en uit het buitenland, die allen op een moment in hun leven aangetrokken werden door Brussel. Gastcurator is de Nederlander Berend Hoekstra. Hij kwam tot het concept van de tentoonstelling toen hij nadacht over hoe verschillend de origines zijn van de in Brussel verblijvende artiesten en hoe uiteenlopend hun œuvre zich ontwikkelt.

  De keuze van de werken is subjectief en persoonlijk, zonder specifiek thema, maar met artistieke kwaliteit als criterium. De stukken roepen allerhande associaties op. Een intellectueel spel is het echter niet. Het gaat om een duik in een wereld waar oog en geest vrij kunnen reizen. Het is een ode aan de menselijke geest. De kunstenaars bespelen uiteenlopende thema's zoals godsdienst, het abstracte, de verleiding van het Oosten, de geometrie en de lichtheid van het Westen. Er worden bruggen geslagen met de creaties van grote meesters uit het verleden zoals James Ensor, George Minne en Edgard Tytgat. Speciale aandacht gaat naar een triptiekje van de school van Rogier Van der Weyden. Bijna elke artiest kan gelinkt worden met een ouder kunstwerk. Zij hebben niet enkel een passie voor Brussel maar ook voor zijn rijke verleden.
  De tentoonstelling brengt hulde aan Brussel.

  3. Waarom heb ik hiervoor gekozen?
  Ik heb voor dit museum gekozen doordat iemand erover aan het praten was en het wel goed vond. Daarom ben ik er ook naar toe gegaan.

  4. Waar bevindt het museum zich?
  Het museum bevindt zich in Brussel, in het jubelparkmuseum dat deel uitmaakt van het koninklijk museum van kunst en geschiedenis.

  5. De kunstenaars.
  - Alice Evermore
  - Anne Kellens staat in parallel met het grafische werk van Edgard Tytgat
  - Christian Denzler, Berend Hoekstra en Albrecht Schnider, worden geconfronteerd met werken van George Minne
  - Joke Hallin en Elly Strik, staan naast James Ensor
  - Olga Marie Polunin, vond inspiratie in het werk van de Vlaamse Primitieven en van haar grootvader Vladimir Polunin
  - George Meurant
  - Paul Casaer

  6. Eigen mening
  Ik vond het museum helemaal niet interessant en je leerde er niet echt iets uit, ik zou zeker niet nog eens voor zo een soort tentoonstelling kiezen.

  7. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ik ik mijn grezen verlegt omdat ik niet van dit soort tentoonstellingen hou omdat ik ze heel saai vind en er niet echt iets van bij leer. Door naar deze tentoonstelling te gaan heb ik mijn grenzen verlegt en is mijn mening niet veranderd over dit soort tentoonstellingen.

  8. Hoe ben ik daar geraakt?
  Met de auto.

  9. Bronnen
  http://www.kmkg-mrah.be/newn/index.asp?id=2263

  02-06-2010, 22:07 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden Selah Sue

  Optreden Selah Sue

  1.Wat?
  ik ben naar het optreden van Selah Sue in den AB in Brussel gaan kijken.

  2. Wie is Selah Sue?
  Selah Sue, geboren als Sanne Putseys in Leuven op 3 mei 1989, is een Belgische singer-songwriter.
  Putseys is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Leefdaal, een deelgemeente van Bertem.
  Ze leerde op haar vijftiende op de akoestische gitaar spelen en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17de trad ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het opensongcontest Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow, of Jonathan Vandenbroeck, merkte haar op en vroeg haar op te treden in zijn voorprogramma. Later speelde ze ook nog in het voorprogramma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en stond ze met Novastar in het Amsterdamse Paradiso.
  Toen de radiozender Studio Brussel in het programma Volt op zoek ging naar de toekomst van de Belgische muziek, mochten tal van gevestigde Belgische waarden hun poulain voorstellen en voor Milow was dit Selah Sue. Samen speelden ze dan Explanations op de radio.
  Van september 2008 tot eind augustus 2009 zat ze in de schoot van AB Artist In Residence. De AB staat hiermee artiesten waarin ze sterk geloven en die geen platenfirma of management hebben bij in een carrièreplanning. Hierdoor werd ze een beetje een huisartiest van de AB en kon ze een demo opnemen.
  Naast covers van Erykah Badu en Amy Winehouse heeft ze ook een pak eigen nummers. Twee van haar bekendste nummers zijn het akoestische 'Mommy' en 'Black part love'. Deze laatste werd in december 2008 als haar eerste single uitgebracht.
  In 2009 trad Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands.
  Ze was meerdere malen in De Wereld Draait Door te horen.

  3. Hoe ben ik erop gekomen?
  Ik ben op het idee gekomen om naar Selah Sue te gaan kijken doordat enkele vrienden het idee hadden om er naar toe te gaan en het leek mij wel leuk omdat ik ook fan ben van de muziek van Selah Sue en haar graag eens in het echt had willen zien optreden.

  4. Eigen mening
  Ik vond het een heel geslaagd optreden doordat ik natuurlijk al fan ben van haar muziek maar ook omdat er een enorm goede sfeer was. De lichteffecten bij het optreden maakten het alleen nog maar beter. Ik zou zeker nog eens naar een optreden van haar gaan kijken.

  5. Hoe ben ik daar geraakt?
  Ik ben daar geraakt door mee te rijden met de auto van vrienden die ook naar het optreden gingen kijken.

  6. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Voor een deel wel en een voor een deel niet. De muziek van Selah Sue spreekt mij enorm aan en ik luister er ook naar dus heb ik voor dit deel mijn grenzen niet echt verlegt door naar haar optreden te gaan. Maar normaal gezien ga ik nooit naar zo een optredens omdat het altijd enorm druk en hectisch is en je dan eigenlijk niet echt veel ziet van het optreden. Maar bij dit optreden viel dit best mee. Dus daarom heb ik mijn grenzen verlegt door weer eens naar een optreden te gaan waar enorm veel drukte is en ik zal het zeker nog doen na deze keer.

  7. Afbeeldingen
  zie http://selahsue.skyrock.com

  8. Bronnen
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Selah_Sue

  02-06-2010, 20:52 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske

  Strip: het spaanse spook (Suske en wiske)

  1. Wat heb ik gelezen?
  Ik heb het strip "Het spaanse spook" van Suske en Wiske gelezen.

  2. Het verhaal.
  Suske, Wiske en Lambik zijn in een museum en bekijken het schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude uit de zestiende eeuw. Lambik vindt het schilderij niet bijzonder en wordt op zijn hoofd geraakt door een bord met pap. De zaalwachter vertelt dat hij al vijfentwintig jaar in het museum werkt en dat er elke nacht om twaalf uur een schim door de zaal dwaalt die daarna in het schilderij van Pieter Bruegel verdwijnt. De vrienden geloven zijn verhaal niet en mogen ’s nachts in het museum blijven om het zelf mee te maken. Het spook verschijnt inderdaad en schrikt als Wiske een foto van hem maakt, waarna hij zich voorstelt als Don Persilos Y Vigoramba. Elke nacht wekt hij de scène van het schilderij “De Boerenbruiloft” tot leven. Don Persilos neemt de vrienden mee naar het verleden en ze worden door het gezelschap van het schilderij aangezien voor Spaanse spionnen. Suske kan de menigte verjagen en het spook vertelt zijn verhaal, in 1564 zat hij in het Spaanse bezettingsleger van de hertog van Alva in Brabant. De hertog hief zware belastingen en iedereen die niet wilde betalen kwam op de brandstapel of werd opgehangen. Op zekere dag wilde de hertog de rijke gemeente Kriekebeek plunderen en zond een leger naar deze plaats, maar de Brabanders hielden stand.

  Don Persilos verafschuwde de handelswijze van de hertog en ging aan boord van de Sancta Caramella om koning Philips II om genade te vragen voor de Kriekenaren. De koning gaf bevel de plaats met rust te laten, maar spionnen van Alva hadden de hertog al op de hoogte gebracht en Don Persilos werd in een herberg aangevallen. Don Persilos versloeg de spionnen, maar werd dronken en kwam om het leven doordat hij niet ging schuilen tijdens een onweer. De geest van Don Persilos steeg op naar het Geestenrijk, maar hij werd gestraft omdat hij dronken was en zijn plicht niet had gedaan. Don Persilos werd door het Syndicaat van de Verenigde Spoken en Geesten veroordeeld, hij moet over de aarde ronddwalen tot Kriekebeek bevrijd wordt. Maar Don Persilos kwam pas na driehonderd jaar terug op aarde en alles was veranderd, alleen door de scène op het schilderij tot leven te brengen kan Don Persilos proberen zijn fout in het verleden goed te maken. De vrienden willen Don Persilos wel helpen en worden naar Alwina gestuurd, deze heks woont in het bos achter het dorp.

  Het spook zal de vrienden adellijke kleding bezorgen zodat ze naar Brussel kunnen reizen, ze moeten proberen in de gunst te komen van de hertog van Alva zodat ze de genadebrief van de koning in handen kunnen krijgen. Het wordt één uur ’s nachts en het spook moet verdwijnen, dan blijkt dat een Spaanse nachtwacht alles heeft gehoord. De nachtwacht kan ontkomen en de vrienden gaan naar het bos en komen bij de hut van Alwina. De heks spreekt een formule uit en Suske en Wiske krijgen adellijke kleding, maar Lambik krijgt boerenkleding en een doedelzak. De kinderen krijgen een paard, Lambik een ezel en ze gaan op weg naar Brussel. Lambik kan door een list aan een rover ontsnappen en als de vrienden Spaanse ruiters treffen doen ze alsof ze zelf ook Spanjaarden zijn. De vrienden gaan met de ruiters naar een herberg en worden daar herkend door de Spaanse nachtwacht, maar kunnen na een gevecht ontkomen.

  Lambik blijft achter in het bos[2] en Suske en Wiske worden door de Spanjaarden in een val gelokt in Gaasbeek. Het Spaanse spook waarschuwt Lambik en deze kan door een truc met de “Steen der Sterren” het kasteel binnenkomen. Door een truc met een lans kunnen ze de kamer van de wacht bereiken en de kinderen bevrijden. De vrienden overnachten in de Luizenmolen van Anderlecht, maar deze wordt ’s nachts door het garnizoen van Gaasbeek in brand gestoken. De molenaar heeft vroeger een gang laten graven, omdat hij bang was voor de oorlog, waardoor hij de vrienden helpt ontsnappen. Ze gaan naar een herberg en zien hoe een man een gevecht tekent, Wiske herkent hem als Pieter Bruegel de Oude. Ze weet dat hij als knecht in dienst was bij Pieter Coecke in Antwerpen en liever het plattelandsleven van het volk schilderde dan de Italiaanse werkwijze van zijn meesters volgde. Ook weet ze dat hij de Spaanse bezetter in zijn schilderijen hekelde, en Pieter vraagt Wiske stil te zijn omdat hij om die reden uit Antwerpen is gevlucht. Dan arriveren de Roodrokken en de mensen vluchten weg, de vrienden vertrekken met de wagen van Pieter en zullen hem in zijn woning aan de Hoogstraat opzoeken.

  De vrienden merken dat ze worden gevolgd en kunnen zich verstoppen voor de Roodrokken, maar worden in het bos aangezien voor stropers. Lambik kan de jachthonden van de Spaanse edellieden met een klontje suiker temmen en de vrienden binden de Spanjaarden vast. Met de kleding van de edelmannen kan Lambik langs de schildwachten rijden, Suske en Wiske hebben zich in korven verstopt. Als Lambik op zoek gaat naar de woning van Pieter Bruegel wordt hij herkend en kan door hulp van de burgemeester aan de Spanjaarden ontsnappen. De burgemeester brengt de vrienden naar een van zijn spionnen, boekhandelaar Meyers. Maar de Spanjaarden vallen ook zijn huis binnen en de burgemeester verstopt zich met de vrienden in een geheime ruimte achter de boekenkast. Het Spaanse spook vertelt de vrienden dan dat de hertog van Alva een vergadering over Kriekebeek heeft belegd, deze vergadering zal deze nacht al plaatsvinden in het stadhuis.

  Meyers weet dat er veel troepen naar de Schaarbeekse poort zijn gestuurd en Suske en Wiske klimmen ’s nachts het stadhuis op en luisteren de krijgsraad van de hertog van Alva af. Hertog don Alvarez de Toledo vertelt dat er in Gaasbeek en Anderlecht samenzweerders rondzwerven en de volgende nacht zal een konvooi zware mortieren naar Kriekebeek worden gebracht. Piekeniers en musketiers zullen het konvooi beschermen tegen de rebellen. De kinderen worden ontdekt en moeten op de toren klimmen om aan de Spanjaarden te ontkomen. Ze zitten in de val bij het beeld van Sint Michiel (aartsengel Michaël). Het Spaanse spook kan de kinderen van de toren bevrijden en wil gaan kaarten met andere spoken op het galgenveld. Suske en Wiske vertellen wat ze hebben gehoord en Lambik gaat met de burgemeester op weg om het plan van de Spanjaarden te verijdelen. De Spanjaarden zijn ’s nachts al vertrokken en de mannen mogen zich verstoppen in de kudde van een herderin, zodat ze de stad kunnen verlaten.

  Lambik wordt in het bos gezien door de Spanjaarden en kan door een list ontkomen, samen met de burgemeester kan hij de wagen met kruit ’s nachts laten ontploffen. Maar er zijn nog enkele wagens over met zware wapens om Kriekebeek te beschieten en de karavaan reist de volgende dag ondanks de aanslag verder. De burgemeester hakt de palen van een brug kapot, terwijl Lambik de Spanjaarden tegenhoudt. Als de karavaan over de brug wil rijden, stort deze in en Lambik zegt tegen de burgemeester dat Jan Breydel en Pieter de Coninck niets zijn in vergelijking met hen. Lambik en de burgemeester overnachten in een herberg en het Spaanse spook zoekt hen om twaalf uur op, hij vertelt dat de volgende dag in het stadhuis van Brussel een bal zal worden gegeven door de hertog van Alva.

  Boekhandelaar Meyers zal Suske en Wiske toegangskaarten bezorgen, de kinderen zullen tijdens het bal proberen de genadebrief te vinden in het stadhuis. Lambik en de burgemeester komen bij Kriekebeek en zien hoe een man op een doedelzak speelt tijdens het beleg. Suske en Wiske gaan naar de woning van Pieter Bruegel en vragen om de kaarten voor het bal. De vrouw van Pieter brengt de kinderen naar de kelder, waar een illegale drukkerij is. Het stadhuis is versierd met brandende pektonnen en het bal vindt plaats in de gotische zaal, de kinderen komen ongezien in het kabinet van de hertog van Alva. De kinderen vinden de genadebrief, maar worden dan ontdekt door de hertog. Hij gooit het document in de open haard, maar het vuur wordt toevallig gedoofd door het Spaanse spook en hierdoor is het document gered.

  Suske wordt neergeschoten door de hertog, maar als deze het document wil verscheuren wordt hij tegengehouden door het Spaanse spook die het schot heeft gehoord. Met het document gaan Suske, Wiske en het Spaanse spook naar Kriekebeek, maar om één uur verdwijnt het spook met het document omdat zijn spooktijd is afgelopen. De Spanjaarden laten een lading springstof in een mijngang ontploffen en de wallen van Kriekebeek breken. Lambik heeft net een flesje Kriekebier[3] ontkurkt en verbaast zich over de sterkte van dit bier. De burgemeester verdedigt de stad met zijn mannen en de Spanjaarden trekken zich terug. De burgemeester blijft met de vlag van Kriekebeek op het slagveld achter. Lambik kan voorkomen dat een Spanjaard de vlag steelt, maar vergeet de burgemeester mee te nemen naar de stad. Burgemeester Van de Molenburg wordt gevangengenomen en achter de vijandelijke linies gebracht.

  Het Spaanse spook verschijnt net voordat de laatste uitval zal plaatsvinden en laat de genadebrief van de koning zien. Het leger heeft door dat de hertog misbruik van zijn macht heeft gemaakt en de burgemeester wordt vrijgelaten. De Spanjaarden bieden excuses aan en zullen zich terugtrekken, ze zenden een gezant naar de koning om alles uit te leggen. De hertog van Alva wordt teruggeroepen uit Brussel en zal later sterven op het slagveld. In Kriekebeek wordt feestgevierd en het Spaanse spook brengt de vrienden dan terug naar hun eigen tijd. Nu Kriekebeek bevrijd is kan hij eindelijk naar het Geestenrijk vertrekken[4]. De vrienden worden wakker in het museum en herinneren zich een mooie droom. Wiske ontdekt dat er echt iets bijzonders is gebeurd, want ze heeft nog steeds krulletjes[5]. De vrienden twijfelen of het avontuur werkelijk heeft plaatsgevonden tot Wiske zich herinnert dat ze een foto heeft gemaakt. Als de foto ontwikkeld wordt zien de vrienden een afbeelding van het Spaanse spook.

  3. Achtergrond bij het verhaal.
  Het spaanse spook va suske en wiske is gechreven en getekent door Willy Vandersteen en is de 150ste strip van Suske en Wiske dat is uitgekomen. Het verhaal speelt zich af in de tachtigjarige oorlog en wordt gespeeld op volgende locaties: België, een museum (met het schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude), Brabant, Kriekebeek[1] met hut van Alwina (in het bos), herberg, Gaasbeek met kasteel van Gaasbeek, Anderlecht met Luizenmolen en herberg, Brussel met Hallepoort en Schaarbeekse poort, woning van Pieter Bruegel de Oude in de Hoogstraat, boekhandel Meyers en het stadhuis van Brussel.

  3. Hoe ben ik erop gekomen om deze strip te lezen?
  Thuis heb ik meer dan 100 strips van Suske en Wiske die al zeer oud zijn en waaronder ook het strip van het spaanse spook. De strip die ik gelezen heb is al meer dan 35jaar oud en werd uitgeven in 1974. Dit komt doordat mijn moeder al de strips van Suske en Wiske in haar kindertijd las en we deze nog steeds hebben liggen.

  4. Eigen mening.
  Ik heb nog nooit een strip gelezen en ik vond het ook niet echt leuk om deze te lezen. Ik vond het wel goed dat je via de strip iets meer te weten kwam over de geschiedenis en het verloop van de tachtigjarige oorlog. Zo dient deze strip niet alleen om je te amuzeren maar leer je er ook iets van. Ik vond het natuurlijk ook niet enorm saai om een strip te lezen doordat je het op een klein uur kan uitlezen, maar ik zou zeker niet uit vrije wil strips gaan lezen.

  5. Afbeeldingen.
  zie http://hetspaanseboek.skyrock.com/

  6. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ik heb mijn grenzen verlegt want ik heb nog nooit een strip gelezen, ook al hebben we er thuis enorm veel liggen van Suske en Wiske. Dit was dus de eerste keer dat ik een strip lees.

  7. Bronnen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Spaanse_spook
  31-05-2010, 00:00 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Jazz Marathon

  Brussels Jazz Marathon

  1. Wat?
  Ik ben naar Brussel gegaan om er de 15de editie van het Brussels jazz marathon mee te maken.

  2. Wat meer uitleg over het Brussels jazz marathon.
  Het Brussels jazz marathon is een zeer bekend jazzfeest in brussel dat Brussel elk jaar een weekend doet vibreren.
  Dit jaar is het al de 15de editie ervan. Het jazz marathon heeft ieder jaar een enorm publiek zowel van binnen- als buitenland.
  Er zijn meer dan 400 musici verspreid over vier openluchtpodia op de mooiste pleinen van Brussel zoals de grote markt,...
  maar ook in een paar clubs, zalen, cafés, hotels en zelfs in bussen van de free jazz line. De 400 artisten zijn zowel mensen met
  een internationale reputatie als nieuw veelbelovend jong talent.
   
  3. Enkele jazz artisten die aanwezig waren op het Brussels jazz marathon.
  Harold Lopez Nussa Trio: Harold werd geboren in Cuba in een grote familie van muzikanten. Hij is de neef van de beroemde pianist Ernan Lopez Nussa en de zoon van drummer Ruy Lopez Nussa. Deze jonge pianist van amper 24 heeft net als de rest van zijn familie via zijn grootmoeder een Cubaans-Franse opvoeding genoten.

  LABtrio: Bram De Looze, pianist van het LABtrio, haalde op 18-jarige leeftijd het maximum van de punten op zijn openbaar examen jazz-piano aan de Muziekacademie van Knokke-Heist. Ook in het Youth Jazz Orchestra werd zijn spel al door insiders beschreven als gewoonweg schitterend.

  The Kmg's: The Krazy Mess Groovers is een band met Brussel als thuishaven.

  Sabin Todorov Trio Feat. Steve Houben + Bulgarka Junior Quartet: De in Bulgarije geboren Sabin Todorov is al sinds zijn prillle jeugdjaren een echte muziekfreak. In 1991 behaalt hij zijn diploma aan het Conservatorium voor Klassieke Muziek van Sofia. In zijn verlangen om nieuwe horizonten te verkennen belandt hij in 1997 in België om er jazz te gaan studeren bij Diederik Wissels en Nathalie Loriers.

  4. Eigen mening.
  Toen ik pas van het Brussels jazz marathon hoorde dacht ik dat er een paar kleine jazz groepjes op straat in Brussel speelde en dat het niet een al te groot evenement was. Maar toen ik er wat op de computer over zocht bleek het wel nog een groot en vast evenement is Brussel te zijn.
  De muziek vond ik zelf niet echt goed, omdat jazz muziek niet mijn stijl is. Ik dacht ook dat het meer een feest was maar dat was niet het geval want bij de podias stonden stoelen waar iedereen rustig naar de muziek luisterde.

  5. Afbeeldingen.
  zie http://brusselsjazzmarathon.skyrock.com

  6. Hoe ben ik daar geraakt?
  Met de trein: We hebben in Halle de trein genomen om dan in Brussel centraal af te stappen.

  7. Heb ik mijn grenzen verlegt.
  Ik heb mijn grenzen zeker verlegt omdat ik eigenlijk nog niet echt goed wist wat jazz muziek was en er ook nooit naar luister. Ik wist ook niets over bekende artisten binnen de jazz wereld en dat weet ik nu wel. Zo heb ik mijn grenzen verlegt omdat ik nu meer ben te weten gekomen over de jazzwereld en de muziek.

  8. Bronnen.
  http://www.brusselsjazzmarathon.be
  Brochure jazz marathon

  31-05-2010, 00:00 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum Wiels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Museum Wiels

  1. Wat?
  Ik ben het museum Wiels gaan bezoeken om naar de werken van Ann Veronica Janssens te kijken.

  2. Enkele werken van Ann Veronica Janssens.
  Liquid Bar: Een lange ruwe stalen balk meet één gepolijste zijde. De kunstenares transformeert de ruwe, gesloten, utilitaire eigenheid van het voorwerp door de weerspiegelende effecten van de gepolijste zijde. Door deze reflectie krijgt de ruimte een extra dimensie, een vorm van diepte.

  Jupiter: Een poging om de straling van Jupiter uit de losse pols te filmen. Het resultaat is een fragiele en twijfelend lichtspoor, met een heelal als achtergrond.

  Betonblok: Een snelbouwsteen wordt in zijn val gestopt door een koord aan het plafond. Door zijn weerstand aan de zwaartekracht kan de sculptuur ook als een vanitas beschouwd worden. Het is ook een soort afscheid. De kunstenares maakt hiermee een einde aan een lange reeks grootschalige werken die ze met dit materiaal creëerde.

  Fosforescerde staaf: Tegen de muur aangebracht begint de staaf letterlijk licht te geven en projecteert een fijne straal fosforescerend licht op de muur.

  3. Eigen mening over de werken van Ann Veronica Janssens.
  Ik begrijp de werken van Ann Veronica Janssens helemaal niet en begrijp ook niet wat ze er duidelijk mee wil maken. Als ik het museum binnen kwam leek het alsof er helemaal geen werken hingen en dat vze er aan het werken waren, doordat er gewoon een balk op de grond lag en verder niets stond. Achteraf bekeken zou die balk wel mooi staan aan het plafond of een muur in een modern huis. Als ik dan verder ging door het museum stonden er in een klein hoekje twee geluidsboksen met steeds het zelfde geluid, waar je hoofdpuin van kreeg. Maar sommige mensen konden daar met hun eigen toe naar blijven luisteren. Iets wat ik niet kon begrijpen. Dan kwam ik een werk tegen dat mij wel aansprak. Het werk hete 'Cocktail Sculpture' en is gemaakt door paraffineolie en gedistilleerd water bij elkaar te voegen. Zo leek het als je van opzij keek dat het allemaal spiegels naaste elkaar waren. Maar van bovenaan bekeken zag je dat het gewoon water was. Dan was er ook nog een werk waar een betonnen blok met een touw aan het plafond hing. Daar zag niet echt veel in en wist ik ook niet echt wat ze ermee bedoelde zo al bij veel werek  van haar. Ik vind de werken van Ann Veronica Janssens dus heel anders en zie het nut of de boedling er niet echt van in.

  4. Afbeeldingen van enkele werken.
  Ga naar http://www.museumwiels.skyrock.com

  5. Waar bevindt het museum zich.
  Het museum bevindt zich in Vorst, in een gebouw dat vroeger een brouwerij was. Maar nu modern is verbouwd.

  6. Hoe ben ik daar geraakt.
  Met de auto.

  7. Ticket.
  Zie afbeelding bovenaan

  8. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ja ik heb mijn grenzen verlegt, want ik ga nooit naar een museum. Enkel dan met school. Ik heb mijn grenzen ook verlegt om dat ik het een enorm bizar museum vond en het allemaal niet goed begreep. De mensen waar daar ook allemaal zo anders zoals sommige bijvoorbeeld met hun ogen toe naar dat geluid konden blijven luisteren. Het leek alsof je in een andere wereld was.

  9. Bronnen.
  Bezoekersgids Ann Veronica Janssens: Serendipity

  01-12-2009, 22:03 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helaasheid der dingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De helaasheid der dingen.
  1. Wat?

  Ik ben de film '' De helaasheid der dingen'' gaan kijken in de kinepolis van Brussel

  2.Samenvatting van de film.

  De film helaasheid der dingen is geschreven door Felix van groeningen.
  Het verhaal gaat over een Gunther Strobbe, een jonge van 13 die samen met zijn vader Celle en drie nonkels Koen, Breejen en Petrol bij hun meetje wonen. De 4 broers wonen terug bij hun moeder na enkele mislukte huwelijken of geldproblemen. Daar wonen ze in het smeerigste kot van Reetveerdegem. Elke avond trekt Gunther met zijn vader en nonkels op café waar ze zich dan weer elke avond zat drinken. Gunther moet ook elke dag straf schrijven voor school, zo begon hij het schrijven lkeuk te vinden.  Maar de 4 broers hebben ook nog een zus Rosie, die vroeger al is weggegaan om een eigen leven te beginnen. Rosie kwam dan eens op een dag met haar dochter bij hen op bezoek nadat ze in elkaar is geslagen door haar man. Door Rosie en Sylvie ziet Gunther dat er ook nag een andere wereld bestaat dan die waar hij nu in leeft en wil graag op internaat gaan. Maar dat mag hij niet van zijn vader, wnt voor hem is zijn zoon nog het enigst waarvoor hij nog zou leven. Op een dag komt er dan een sociaalmedewerkster (Nele Fockedey) die dan snel ziet dat de omgeving waar Gunther opgroeit geen geschikte omgeving is voor een 13 jarigen en wordt er weggehaald. Zijn vader ziet dat niet zitten en slaat op alles wat hij als eerste tegen komt en op zijn zoon. Later laat hij zich dan toch opnemen in een ontwennigscetrum, terwijl petrol voor een kleinigheid de cel inzit, Koen een vrouw heeft leren kennen een daar is gaan wonen en Breejen in het ziekenhuis ligt nadat hij zich tepletter had gedronken om zijn zelf uitgevonden drinkspel 'de tour de France' te winnen.
  Zo is het dus een tijdje heel rustig te huize Strobbe. Maar wanneer Celle een vrij weekend krijgt van het ontwenningscentrum kan hij meteen niet weerstaan aan de drank. Zo was het de laatste ontmoeting tussen Gunther en zijn vader.
  Dan een paar jaar later als Gunther volwassen is, zijn vader al overleden is  en hij enkele pleeggezinnen en jeugdinstellingen heeft overleefd leikt het ernaar dat hij de zelfde weg als zijn vader gaat opgaan nadat hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt maar dat eigenlijk niet wou.
  Maar het lukt hem toch om een goed leven te hebben doordat hij boeken schrijft en verdient hij zo goed zijn boterham verdient, hij een goede soort nonkel probeer te zijn voor zijn kind en hij de vrouw van zijn leven heeft ontmoet.

  3.Recensie over de film.
  Laten we maar meteen met de deur in de kroeg vallen: Van Groeningen heeft Verhulst meesterlijk verfilmd. De razendsnel aan maturiteit winnende cineast - dit is zijn beste, zijn rauwste, zijn meest voldragen film - duwt je binnen in de bezopen wereld van de Strobbes, waar de ijskast onophoudelijk open- en dichtklapt, waar gezelligheid en agressie akelig dicht bij mekaar liggen, en waar de sanseveria's op de vensterbank de stille getuigen zijn van tragische zwelgpartijen.

  In het begin zit je nog een beetje te grinniken (zie ze eens doen, die dronken piassen!), maar het huisje van de Strobbes krijgt algauw iets beklemmends en voor je het goed beseft, kun je er niet meer uit - net als de kleine Gunther Strobbe. Celle, Petrol, Breejen, Koen Strobbe: we zouden niet meteen met die vier eeuwig droge kelen aan tafel willen zitten, maar Van Groeningen wekt niettemin veel sympathie voor hen op. In wezen zijn het vier meelijwekkende figuren, die uit hun drinkgelagen op hun manier tóch een zekere trots, een zekere aandoenlijke samenhorigheid weten te halen: 'Zijt ge ne Strobbe, of nie?'

  Voornaamste vaststelling: Felix Van Groeningen heeft zich de bestseller van Dimitri Verhulst helemaal eigen gemaakt. De beste taferelen uit het boek (de Ronde van Frankrijk voor zuiplappen, Roy Orbison) zijn allemaal present, maar van Groeningen heeft ze ingebed in een vloeiend verhaal. Een wráng verhaal. De relatie tussen de kleine Gunther en zijn vader, en de wonden die de oudere Gunther meedraagt: het snijdt je ziel in tweeën. Van Groeningen laat zich niet alleen kennen als een begaafd dramaturg, hij toont zich ook een voortreffelijk cineast: tijdens de wedstrijd naaktfietsen zet hij zowaar gregoriaans gezang op de soundtrack, en het effect is ongelooflijk aangrijpend. En bovenal is hij een geweldige acteursregisseur. Vooral Koen De Graeve, nauwelijks herkenbaar achter die smoezelige snor en stoppelbaard, zet een vertolking neer die een eigen leven begint te leiden. Wij hadden eerlijk gezegd nooit gedacht dat De Graeve tot zoiets fenomenaals in staat was (de messcène!), maar Van Groeningen dus wel. Klak af voor beiden.

  Nog de meeste indruk maakt de emotionele flow van het verhaal. Op een bepaald moment laat Van Groeningen zijn film imploderen tot een klomp hartverscheurende tragiek, om hem vervolgens op een haast poëtische manier opnieuw te laten openbloeien. A la limite is 'De helaasheid' een erg persoonlijke film: het determinisme van de schrijver maakt plaats voor het mededogen van de cineast. 'De helaasheid der dingen' is, op de keper beschouwd, niet alleen een verfilming ván Verhulst, maar ook een antwoord óp Verhulst. Het leven is een kolkende rivier, maar Van Groeningen toont ons de doorwaadbare plaatsen.

  4.Eigen mening van de film.
  Ik vond het zeker niet de beste film die ik al gezien heb, want ik vond dat er niet echt een verhaal in zat en er ook nooit echt eens een spannend momment was. De film gaat ook altijd over het zelfde zoals drinken, kotsen, neuken, tetten en zuipen. Als je de eerste 30 minuten gekeken hebt, heb eigenlijk de film al gezien. De jongen wordt dan uiteindelijk toch nog gelukkig maar daar wordt dan niet meer veel over verteld. Je weet ook niet hoe het komt dat zijn vader ineens dood is. Het was wel soms grappig omdat de familie zo plat is en alles zegt wat het denkt. Het is ook eens leuk om zo een familie te zien want ik denk dat er vandaag de dag in Vlaanderen nog zo een familie bestaat. Ik vond het dus wel nog grappig maar ik vond dat er iets meer verhaal in moest zijn en het meer de mensen had moeten raken.
  De film is dus wel leuk om 1 keer te bekijken maar zeker geen  tweede keer. Mijn beroordeling zou een 7 op 10 zijn.

  5. Afbeeldingen.

    

  6. Hoe ben ik daar geraakt.
  Ik ben de film met mijn vader gaan kijken dus ik ben tot de kinepolis in Brussel graakt met de auto.

  7. Ticket
  Zie afbeelding bovenaan.

  8. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ja, want het is al jaren gelden dat ik nog eens naar de cinema ben geweest, zo heb ik dus toch een beetje mijn grenzezn verlegt om er nog eens na toe te gaan. Want meestal als ik een film bekijk huur ik die, dan is hij natuurlijk al lang uit prémiere in de bioscoop en weet ik dus ook al of het een goede film is van andere mensen. Deze film is nog niet zo lang uit dus wist ik er nog niet zo veel over en of hij goed of slecht was.
  Ik wist niet wat ik kon verwachten van de film, dus vind ik dat ik mijn grenzen wel verlegt heb.

  9. Bronnen
  http://www.humo.be/tws/film-reviews/6055/felix-van-groeningen-de-helaasheid-der-dingen.html
  http://www.cuttingedge.be/assets/200904/46473/content/Helaasheidderdingen_image.jpg
  http://ambijans.files.wordpress.com/2009/10/helaasheid_der_dingen_poster_ned.jpg
  22-11-2009, 16:08 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/xavier_beaujean

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  22-11-2009, 14:22 Geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 31/05-06/06 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!