Esthetica
Inhoud blog
 • Museum dag
 • Tentoonstelling: Brussels calling
 • Optreden Selah Sue
 • Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske
 • Brussels Jazz Marathon
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum Wiels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Museum Wiels

  1. Wat?
  Ik ben het museum Wiels gaan bezoeken om naar de werken van Ann Veronica Janssens te kijken.

  2. Enkele werken van Ann Veronica Janssens.
  Liquid Bar: Een lange ruwe stalen balk meet één gepolijste zijde. De kunstenares transformeert de ruwe, gesloten, utilitaire eigenheid van het voorwerp door de weerspiegelende effecten van de gepolijste zijde. Door deze reflectie krijgt de ruimte een extra dimensie, een vorm van diepte.

  Jupiter: Een poging om de straling van Jupiter uit de losse pols te filmen. Het resultaat is een fragiele en twijfelend lichtspoor, met een heelal als achtergrond.

  Betonblok: Een snelbouwsteen wordt in zijn val gestopt door een koord aan het plafond. Door zijn weerstand aan de zwaartekracht kan de sculptuur ook als een vanitas beschouwd worden. Het is ook een soort afscheid. De kunstenares maakt hiermee een einde aan een lange reeks grootschalige werken die ze met dit materiaal creëerde.

  Fosforescerde staaf: Tegen de muur aangebracht begint de staaf letterlijk licht te geven en projecteert een fijne straal fosforescerend licht op de muur.

  3. Eigen mening over de werken van Ann Veronica Janssens.
  Ik begrijp de werken van Ann Veronica Janssens helemaal niet en begrijp ook niet wat ze er duidelijk mee wil maken. Als ik het museum binnen kwam leek het alsof er helemaal geen werken hingen en dat vze er aan het werken waren, doordat er gewoon een balk op de grond lag en verder niets stond. Achteraf bekeken zou die balk wel mooi staan aan het plafond of een muur in een modern huis. Als ik dan verder ging door het museum stonden er in een klein hoekje twee geluidsboksen met steeds het zelfde geluid, waar je hoofdpuin van kreeg. Maar sommige mensen konden daar met hun eigen toe naar blijven luisteren. Iets wat ik niet kon begrijpen. Dan kwam ik een werk tegen dat mij wel aansprak. Het werk hete 'Cocktail Sculpture' en is gemaakt door paraffineolie en gedistilleerd water bij elkaar te voegen. Zo leek het als je van opzij keek dat het allemaal spiegels naaste elkaar waren. Maar van bovenaan bekeken zag je dat het gewoon water was. Dan was er ook nog een werk waar een betonnen blok met een touw aan het plafond hing. Daar zag niet echt veel in en wist ik ook niet echt wat ze ermee bedoelde zo al bij veel werek  van haar. Ik vind de werken van Ann Veronica Janssens dus heel anders en zie het nut of de boedling er niet echt van in.

  4. Afbeeldingen van enkele werken.
  Ga naar http://www.museumwiels.skyrock.com

  5. Waar bevindt het museum zich.
  Het museum bevindt zich in Vorst, in een gebouw dat vroeger een brouwerij was. Maar nu modern is verbouwd.

  6. Hoe ben ik daar geraakt.
  Met de auto.

  7. Ticket.
  Zie afbeelding bovenaan

  8. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ja ik heb mijn grenzen verlegt, want ik ga nooit naar een museum. Enkel dan met school. Ik heb mijn grenzen ook verlegt om dat ik het een enorm bizar museum vond en het allemaal niet goed begreep. De mensen waar daar ook allemaal zo anders zoals sommige bijvoorbeeld met hun ogen toe naar dat geluid konden blijven luisteren. Het leek alsof je in een andere wereld was.

  9. Bronnen.
  Bezoekersgids Ann Veronica Janssens: Serendipity

  01-12-2009, 22:03 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helaasheid der dingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De helaasheid der dingen.
  1. Wat?

  Ik ben de film '' De helaasheid der dingen'' gaan kijken in de kinepolis van Brussel

  2.Samenvatting van de film.

  De film helaasheid der dingen is geschreven door Felix van groeningen.
  Het verhaal gaat over een Gunther Strobbe, een jonge van 13 die samen met zijn vader Celle en drie nonkels Koen, Breejen en Petrol bij hun meetje wonen. De 4 broers wonen terug bij hun moeder na enkele mislukte huwelijken of geldproblemen. Daar wonen ze in het smeerigste kot van Reetveerdegem. Elke avond trekt Gunther met zijn vader en nonkels op café waar ze zich dan weer elke avond zat drinken. Gunther moet ook elke dag straf schrijven voor school, zo begon hij het schrijven lkeuk te vinden.  Maar de 4 broers hebben ook nog een zus Rosie, die vroeger al is weggegaan om een eigen leven te beginnen. Rosie kwam dan eens op een dag met haar dochter bij hen op bezoek nadat ze in elkaar is geslagen door haar man. Door Rosie en Sylvie ziet Gunther dat er ook nag een andere wereld bestaat dan die waar hij nu in leeft en wil graag op internaat gaan. Maar dat mag hij niet van zijn vader, wnt voor hem is zijn zoon nog het enigst waarvoor hij nog zou leven. Op een dag komt er dan een sociaalmedewerkster (Nele Fockedey) die dan snel ziet dat de omgeving waar Gunther opgroeit geen geschikte omgeving is voor een 13 jarigen en wordt er weggehaald. Zijn vader ziet dat niet zitten en slaat op alles wat hij als eerste tegen komt en op zijn zoon. Later laat hij zich dan toch opnemen in een ontwennigscetrum, terwijl petrol voor een kleinigheid de cel inzit, Koen een vrouw heeft leren kennen een daar is gaan wonen en Breejen in het ziekenhuis ligt nadat hij zich tepletter had gedronken om zijn zelf uitgevonden drinkspel 'de tour de France' te winnen.
  Zo is het dus een tijdje heel rustig te huize Strobbe. Maar wanneer Celle een vrij weekend krijgt van het ontwenningscentrum kan hij meteen niet weerstaan aan de drank. Zo was het de laatste ontmoeting tussen Gunther en zijn vader.
  Dan een paar jaar later als Gunther volwassen is, zijn vader al overleden is  en hij enkele pleeggezinnen en jeugdinstellingen heeft overleefd leikt het ernaar dat hij de zelfde weg als zijn vader gaat opgaan nadat hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt maar dat eigenlijk niet wou.
  Maar het lukt hem toch om een goed leven te hebben doordat hij boeken schrijft en verdient hij zo goed zijn boterham verdient, hij een goede soort nonkel probeer te zijn voor zijn kind en hij de vrouw van zijn leven heeft ontmoet.

  3.Recensie over de film.
  Laten we maar meteen met de deur in de kroeg vallen: Van Groeningen heeft Verhulst meesterlijk verfilmd. De razendsnel aan maturiteit winnende cineast - dit is zijn beste, zijn rauwste, zijn meest voldragen film - duwt je binnen in de bezopen wereld van de Strobbes, waar de ijskast onophoudelijk open- en dichtklapt, waar gezelligheid en agressie akelig dicht bij mekaar liggen, en waar de sanseveria's op de vensterbank de stille getuigen zijn van tragische zwelgpartijen.

  In het begin zit je nog een beetje te grinniken (zie ze eens doen, die dronken piassen!), maar het huisje van de Strobbes krijgt algauw iets beklemmends en voor je het goed beseft, kun je er niet meer uit - net als de kleine Gunther Strobbe. Celle, Petrol, Breejen, Koen Strobbe: we zouden niet meteen met die vier eeuwig droge kelen aan tafel willen zitten, maar Van Groeningen wekt niettemin veel sympathie voor hen op. In wezen zijn het vier meelijwekkende figuren, die uit hun drinkgelagen op hun manier tóch een zekere trots, een zekere aandoenlijke samenhorigheid weten te halen: 'Zijt ge ne Strobbe, of nie?'

  Voornaamste vaststelling: Felix Van Groeningen heeft zich de bestseller van Dimitri Verhulst helemaal eigen gemaakt. De beste taferelen uit het boek (de Ronde van Frankrijk voor zuiplappen, Roy Orbison) zijn allemaal present, maar van Groeningen heeft ze ingebed in een vloeiend verhaal. Een wráng verhaal. De relatie tussen de kleine Gunther en zijn vader, en de wonden die de oudere Gunther meedraagt: het snijdt je ziel in tweeën. Van Groeningen laat zich niet alleen kennen als een begaafd dramaturg, hij toont zich ook een voortreffelijk cineast: tijdens de wedstrijd naaktfietsen zet hij zowaar gregoriaans gezang op de soundtrack, en het effect is ongelooflijk aangrijpend. En bovenal is hij een geweldige acteursregisseur. Vooral Koen De Graeve, nauwelijks herkenbaar achter die smoezelige snor en stoppelbaard, zet een vertolking neer die een eigen leven begint te leiden. Wij hadden eerlijk gezegd nooit gedacht dat De Graeve tot zoiets fenomenaals in staat was (de messcène!), maar Van Groeningen dus wel. Klak af voor beiden.

  Nog de meeste indruk maakt de emotionele flow van het verhaal. Op een bepaald moment laat Van Groeningen zijn film imploderen tot een klomp hartverscheurende tragiek, om hem vervolgens op een haast poëtische manier opnieuw te laten openbloeien. A la limite is 'De helaasheid' een erg persoonlijke film: het determinisme van de schrijver maakt plaats voor het mededogen van de cineast. 'De helaasheid der dingen' is, op de keper beschouwd, niet alleen een verfilming ván Verhulst, maar ook een antwoord óp Verhulst. Het leven is een kolkende rivier, maar Van Groeningen toont ons de doorwaadbare plaatsen.

  4.Eigen mening van de film.
  Ik vond het zeker niet de beste film die ik al gezien heb, want ik vond dat er niet echt een verhaal in zat en er ook nooit echt eens een spannend momment was. De film gaat ook altijd over het zelfde zoals drinken, kotsen, neuken, tetten en zuipen. Als je de eerste 30 minuten gekeken hebt, heb eigenlijk de film al gezien. De jongen wordt dan uiteindelijk toch nog gelukkig maar daar wordt dan niet meer veel over verteld. Je weet ook niet hoe het komt dat zijn vader ineens dood is. Het was wel soms grappig omdat de familie zo plat is en alles zegt wat het denkt. Het is ook eens leuk om zo een familie te zien want ik denk dat er vandaag de dag in Vlaanderen nog zo een familie bestaat. Ik vond het dus wel nog grappig maar ik vond dat er iets meer verhaal in moest zijn en het meer de mensen had moeten raken.
  De film is dus wel leuk om 1 keer te bekijken maar zeker geen  tweede keer. Mijn beroordeling zou een 7 op 10 zijn.

  5. Afbeeldingen.

    

  6. Hoe ben ik daar geraakt.
  Ik ben de film met mijn vader gaan kijken dus ik ben tot de kinepolis in Brussel graakt met de auto.

  7. Ticket
  Zie afbeelding bovenaan.

  8. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ja, want het is al jaren gelden dat ik nog eens naar de cinema ben geweest, zo heb ik dus toch een beetje mijn grenzezn verlegt om er nog eens na toe te gaan. Want meestal als ik een film bekijk huur ik die, dan is hij natuurlijk al lang uit prémiere in de bioscoop en weet ik dus ook al of het een goede film is van andere mensen. Deze film is nog niet zo lang uit dus wist ik er nog niet zo veel over en of hij goed of slecht was.
  Ik wist niet wat ik kon verwachten van de film, dus vind ik dat ik mijn grenzen wel verlegt heb.

  9. Bronnen
  http://www.humo.be/tws/film-reviews/6055/felix-van-groeningen-de-helaasheid-der-dingen.html
  http://www.cuttingedge.be/assets/200904/46473/content/Helaasheidderdingen_image.jpg
  http://ambijans.files.wordpress.com/2009/10/helaasheid_der_dingen_poster_ned.jpg
  22-11-2009, 16:08 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/xavier_beaujean

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  22-11-2009, 14:22 Geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 31/05-06/06 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!