Esthetica
Inhoud blog
 • Museum dag
 • Tentoonstelling: Brussels calling
 • Optreden Selah Sue
 • Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske
 • Brussels Jazz Marathon
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  02-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum dag

  Museum dag

  Aan deze activiteit heb ik niet kunnen deelnemen wegens ziekte.

  02-06-2010, 22:09 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling: Brussels calling

  Tentoonstelling: Brussels calling

  1. Wat?
  Ik ben naar de tentoonstelling geweest van Brussels calling in het jubelpark museum, dat deel uitmaakt van het koninklijk museum voor kunst en geschiednis.

  2. Over wat gaat de tentoonstelling?
  De tentoonstelling 'Brussels calling!' vindt plaats in de Hallepoort van 5 mei tot 29 augustus 2010. De titel verwijst naar het Eurovisie songfestival, een bij uitstek multicultureel evenement. Er wordt werk geëxposeerd van tien kunstenaars, afkomstig uit België en uit het buitenland, die allen op een moment in hun leven aangetrokken werden door Brussel. Gastcurator is de Nederlander Berend Hoekstra. Hij kwam tot het concept van de tentoonstelling toen hij nadacht over hoe verschillend de origines zijn van de in Brussel verblijvende artiesten en hoe uiteenlopend hun œuvre zich ontwikkelt.

  De keuze van de werken is subjectief en persoonlijk, zonder specifiek thema, maar met artistieke kwaliteit als criterium. De stukken roepen allerhande associaties op. Een intellectueel spel is het echter niet. Het gaat om een duik in een wereld waar oog en geest vrij kunnen reizen. Het is een ode aan de menselijke geest. De kunstenaars bespelen uiteenlopende thema's zoals godsdienst, het abstracte, de verleiding van het Oosten, de geometrie en de lichtheid van het Westen. Er worden bruggen geslagen met de creaties van grote meesters uit het verleden zoals James Ensor, George Minne en Edgard Tytgat. Speciale aandacht gaat naar een triptiekje van de school van Rogier Van der Weyden. Bijna elke artiest kan gelinkt worden met een ouder kunstwerk. Zij hebben niet enkel een passie voor Brussel maar ook voor zijn rijke verleden.
  De tentoonstelling brengt hulde aan Brussel.

  3. Waarom heb ik hiervoor gekozen?
  Ik heb voor dit museum gekozen doordat iemand erover aan het praten was en het wel goed vond. Daarom ben ik er ook naar toe gegaan.

  4. Waar bevindt het museum zich?
  Het museum bevindt zich in Brussel, in het jubelparkmuseum dat deel uitmaakt van het koninklijk museum van kunst en geschiedenis.

  5. De kunstenaars.
  - Alice Evermore
  - Anne Kellens staat in parallel met het grafische werk van Edgard Tytgat
  - Christian Denzler, Berend Hoekstra en Albrecht Schnider, worden geconfronteerd met werken van George Minne
  - Joke Hallin en Elly Strik, staan naast James Ensor
  - Olga Marie Polunin, vond inspiratie in het werk van de Vlaamse Primitieven en van haar grootvader Vladimir Polunin
  - George Meurant
  - Paul Casaer

  6. Eigen mening
  Ik vond het museum helemaal niet interessant en je leerde er niet echt iets uit, ik zou zeker niet nog eens voor zo een soort tentoonstelling kiezen.

  7. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ik ik mijn grezen verlegt omdat ik niet van dit soort tentoonstellingen hou omdat ik ze heel saai vind en er niet echt iets van bij leer. Door naar deze tentoonstelling te gaan heb ik mijn grenzen verlegt en is mijn mening niet veranderd over dit soort tentoonstellingen.

  8. Hoe ben ik daar geraakt?
  Met de auto.

  9. Bronnen
  http://www.kmkg-mrah.be/newn/index.asp?id=2263

  02-06-2010, 22:07 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden Selah Sue

  Optreden Selah Sue

  1.Wat?
  ik ben naar het optreden van Selah Sue in den AB in Brussel gaan kijken.

  2. Wie is Selah Sue?
  Selah Sue, geboren als Sanne Putseys in Leuven op 3 mei 1989, is een Belgische singer-songwriter.
  Putseys is afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Leefdaal, een deelgemeente van Bertem.
  Ze leerde op haar vijftiende op de akoestische gitaar spelen en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17de trad ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het opensongcontest Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow, of Jonathan Vandenbroeck, merkte haar op en vroeg haar op te treden in zijn voorprogramma. Later speelde ze ook nog in het voorprogramma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en stond ze met Novastar in het Amsterdamse Paradiso.
  Toen de radiozender Studio Brussel in het programma Volt op zoek ging naar de toekomst van de Belgische muziek, mochten tal van gevestigde Belgische waarden hun poulain voorstellen en voor Milow was dit Selah Sue. Samen speelden ze dan Explanations op de radio.
  Van september 2008 tot eind augustus 2009 zat ze in de schoot van AB Artist In Residence. De AB staat hiermee artiesten waarin ze sterk geloven en die geen platenfirma of management hebben bij in een carrièreplanning. Hierdoor werd ze een beetje een huisartiest van de AB en kon ze een demo opnemen.
  Naast covers van Erykah Badu en Amy Winehouse heeft ze ook een pak eigen nummers. Twee van haar bekendste nummers zijn het akoestische 'Mommy' en 'Black part love'. Deze laatste werd in december 2008 als haar eerste single uitgebracht.
  In 2009 trad Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands.
  Ze was meerdere malen in De Wereld Draait Door te horen.

  3. Hoe ben ik erop gekomen?
  Ik ben op het idee gekomen om naar Selah Sue te gaan kijken doordat enkele vrienden het idee hadden om er naar toe te gaan en het leek mij wel leuk omdat ik ook fan ben van de muziek van Selah Sue en haar graag eens in het echt had willen zien optreden.

  4. Eigen mening
  Ik vond het een heel geslaagd optreden doordat ik natuurlijk al fan ben van haar muziek maar ook omdat er een enorm goede sfeer was. De lichteffecten bij het optreden maakten het alleen nog maar beter. Ik zou zeker nog eens naar een optreden van haar gaan kijken.

  5. Hoe ben ik daar geraakt?
  Ik ben daar geraakt door mee te rijden met de auto van vrienden die ook naar het optreden gingen kijken.

  6. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Voor een deel wel en een voor een deel niet. De muziek van Selah Sue spreekt mij enorm aan en ik luister er ook naar dus heb ik voor dit deel mijn grenzen niet echt verlegt door naar haar optreden te gaan. Maar normaal gezien ga ik nooit naar zo een optredens omdat het altijd enorm druk en hectisch is en je dan eigenlijk niet echt veel ziet van het optreden. Maar bij dit optreden viel dit best mee. Dus daarom heb ik mijn grenzen verlegt door weer eens naar een optreden te gaan waar enorm veel drukte is en ik zal het zeker nog doen na deze keer.

  7. Afbeeldingen
  zie http://selahsue.skyrock.com

  8. Bronnen
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Selah_Sue

  02-06-2010, 20:52 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske

  Strip: het spaanse spook (Suske en wiske)

  1. Wat heb ik gelezen?
  Ik heb het strip "Het spaanse spook" van Suske en Wiske gelezen.

  2. Het verhaal.
  Suske, Wiske en Lambik zijn in een museum en bekijken het schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude uit de zestiende eeuw. Lambik vindt het schilderij niet bijzonder en wordt op zijn hoofd geraakt door een bord met pap. De zaalwachter vertelt dat hij al vijfentwintig jaar in het museum werkt en dat er elke nacht om twaalf uur een schim door de zaal dwaalt die daarna in het schilderij van Pieter Bruegel verdwijnt. De vrienden geloven zijn verhaal niet en mogen ’s nachts in het museum blijven om het zelf mee te maken. Het spook verschijnt inderdaad en schrikt als Wiske een foto van hem maakt, waarna hij zich voorstelt als Don Persilos Y Vigoramba. Elke nacht wekt hij de scène van het schilderij “De Boerenbruiloft” tot leven. Don Persilos neemt de vrienden mee naar het verleden en ze worden door het gezelschap van het schilderij aangezien voor Spaanse spionnen. Suske kan de menigte verjagen en het spook vertelt zijn verhaal, in 1564 zat hij in het Spaanse bezettingsleger van de hertog van Alva in Brabant. De hertog hief zware belastingen en iedereen die niet wilde betalen kwam op de brandstapel of werd opgehangen. Op zekere dag wilde de hertog de rijke gemeente Kriekebeek plunderen en zond een leger naar deze plaats, maar de Brabanders hielden stand.

  Don Persilos verafschuwde de handelswijze van de hertog en ging aan boord van de Sancta Caramella om koning Philips II om genade te vragen voor de Kriekenaren. De koning gaf bevel de plaats met rust te laten, maar spionnen van Alva hadden de hertog al op de hoogte gebracht en Don Persilos werd in een herberg aangevallen. Don Persilos versloeg de spionnen, maar werd dronken en kwam om het leven doordat hij niet ging schuilen tijdens een onweer. De geest van Don Persilos steeg op naar het Geestenrijk, maar hij werd gestraft omdat hij dronken was en zijn plicht niet had gedaan. Don Persilos werd door het Syndicaat van de Verenigde Spoken en Geesten veroordeeld, hij moet over de aarde ronddwalen tot Kriekebeek bevrijd wordt. Maar Don Persilos kwam pas na driehonderd jaar terug op aarde en alles was veranderd, alleen door de scène op het schilderij tot leven te brengen kan Don Persilos proberen zijn fout in het verleden goed te maken. De vrienden willen Don Persilos wel helpen en worden naar Alwina gestuurd, deze heks woont in het bos achter het dorp.

  Het spook zal de vrienden adellijke kleding bezorgen zodat ze naar Brussel kunnen reizen, ze moeten proberen in de gunst te komen van de hertog van Alva zodat ze de genadebrief van de koning in handen kunnen krijgen. Het wordt één uur ’s nachts en het spook moet verdwijnen, dan blijkt dat een Spaanse nachtwacht alles heeft gehoord. De nachtwacht kan ontkomen en de vrienden gaan naar het bos en komen bij de hut van Alwina. De heks spreekt een formule uit en Suske en Wiske krijgen adellijke kleding, maar Lambik krijgt boerenkleding en een doedelzak. De kinderen krijgen een paard, Lambik een ezel en ze gaan op weg naar Brussel. Lambik kan door een list aan een rover ontsnappen en als de vrienden Spaanse ruiters treffen doen ze alsof ze zelf ook Spanjaarden zijn. De vrienden gaan met de ruiters naar een herberg en worden daar herkend door de Spaanse nachtwacht, maar kunnen na een gevecht ontkomen.

  Lambik blijft achter in het bos[2] en Suske en Wiske worden door de Spanjaarden in een val gelokt in Gaasbeek. Het Spaanse spook waarschuwt Lambik en deze kan door een truc met de “Steen der Sterren” het kasteel binnenkomen. Door een truc met een lans kunnen ze de kamer van de wacht bereiken en de kinderen bevrijden. De vrienden overnachten in de Luizenmolen van Anderlecht, maar deze wordt ’s nachts door het garnizoen van Gaasbeek in brand gestoken. De molenaar heeft vroeger een gang laten graven, omdat hij bang was voor de oorlog, waardoor hij de vrienden helpt ontsnappen. Ze gaan naar een herberg en zien hoe een man een gevecht tekent, Wiske herkent hem als Pieter Bruegel de Oude. Ze weet dat hij als knecht in dienst was bij Pieter Coecke in Antwerpen en liever het plattelandsleven van het volk schilderde dan de Italiaanse werkwijze van zijn meesters volgde. Ook weet ze dat hij de Spaanse bezetter in zijn schilderijen hekelde, en Pieter vraagt Wiske stil te zijn omdat hij om die reden uit Antwerpen is gevlucht. Dan arriveren de Roodrokken en de mensen vluchten weg, de vrienden vertrekken met de wagen van Pieter en zullen hem in zijn woning aan de Hoogstraat opzoeken.

  De vrienden merken dat ze worden gevolgd en kunnen zich verstoppen voor de Roodrokken, maar worden in het bos aangezien voor stropers. Lambik kan de jachthonden van de Spaanse edellieden met een klontje suiker temmen en de vrienden binden de Spanjaarden vast. Met de kleding van de edelmannen kan Lambik langs de schildwachten rijden, Suske en Wiske hebben zich in korven verstopt. Als Lambik op zoek gaat naar de woning van Pieter Bruegel wordt hij herkend en kan door hulp van de burgemeester aan de Spanjaarden ontsnappen. De burgemeester brengt de vrienden naar een van zijn spionnen, boekhandelaar Meyers. Maar de Spanjaarden vallen ook zijn huis binnen en de burgemeester verstopt zich met de vrienden in een geheime ruimte achter de boekenkast. Het Spaanse spook vertelt de vrienden dan dat de hertog van Alva een vergadering over Kriekebeek heeft belegd, deze vergadering zal deze nacht al plaatsvinden in het stadhuis.

  Meyers weet dat er veel troepen naar de Schaarbeekse poort zijn gestuurd en Suske en Wiske klimmen ’s nachts het stadhuis op en luisteren de krijgsraad van de hertog van Alva af. Hertog don Alvarez de Toledo vertelt dat er in Gaasbeek en Anderlecht samenzweerders rondzwerven en de volgende nacht zal een konvooi zware mortieren naar Kriekebeek worden gebracht. Piekeniers en musketiers zullen het konvooi beschermen tegen de rebellen. De kinderen worden ontdekt en moeten op de toren klimmen om aan de Spanjaarden te ontkomen. Ze zitten in de val bij het beeld van Sint Michiel (aartsengel Michaël). Het Spaanse spook kan de kinderen van de toren bevrijden en wil gaan kaarten met andere spoken op het galgenveld. Suske en Wiske vertellen wat ze hebben gehoord en Lambik gaat met de burgemeester op weg om het plan van de Spanjaarden te verijdelen. De Spanjaarden zijn ’s nachts al vertrokken en de mannen mogen zich verstoppen in de kudde van een herderin, zodat ze de stad kunnen verlaten.

  Lambik wordt in het bos gezien door de Spanjaarden en kan door een list ontkomen, samen met de burgemeester kan hij de wagen met kruit ’s nachts laten ontploffen. Maar er zijn nog enkele wagens over met zware wapens om Kriekebeek te beschieten en de karavaan reist de volgende dag ondanks de aanslag verder. De burgemeester hakt de palen van een brug kapot, terwijl Lambik de Spanjaarden tegenhoudt. Als de karavaan over de brug wil rijden, stort deze in en Lambik zegt tegen de burgemeester dat Jan Breydel en Pieter de Coninck niets zijn in vergelijking met hen. Lambik en de burgemeester overnachten in een herberg en het Spaanse spook zoekt hen om twaalf uur op, hij vertelt dat de volgende dag in het stadhuis van Brussel een bal zal worden gegeven door de hertog van Alva.

  Boekhandelaar Meyers zal Suske en Wiske toegangskaarten bezorgen, de kinderen zullen tijdens het bal proberen de genadebrief te vinden in het stadhuis. Lambik en de burgemeester komen bij Kriekebeek en zien hoe een man op een doedelzak speelt tijdens het beleg. Suske en Wiske gaan naar de woning van Pieter Bruegel en vragen om de kaarten voor het bal. De vrouw van Pieter brengt de kinderen naar de kelder, waar een illegale drukkerij is. Het stadhuis is versierd met brandende pektonnen en het bal vindt plaats in de gotische zaal, de kinderen komen ongezien in het kabinet van de hertog van Alva. De kinderen vinden de genadebrief, maar worden dan ontdekt door de hertog. Hij gooit het document in de open haard, maar het vuur wordt toevallig gedoofd door het Spaanse spook en hierdoor is het document gered.

  Suske wordt neergeschoten door de hertog, maar als deze het document wil verscheuren wordt hij tegengehouden door het Spaanse spook die het schot heeft gehoord. Met het document gaan Suske, Wiske en het Spaanse spook naar Kriekebeek, maar om één uur verdwijnt het spook met het document omdat zijn spooktijd is afgelopen. De Spanjaarden laten een lading springstof in een mijngang ontploffen en de wallen van Kriekebeek breken. Lambik heeft net een flesje Kriekebier[3] ontkurkt en verbaast zich over de sterkte van dit bier. De burgemeester verdedigt de stad met zijn mannen en de Spanjaarden trekken zich terug. De burgemeester blijft met de vlag van Kriekebeek op het slagveld achter. Lambik kan voorkomen dat een Spanjaard de vlag steelt, maar vergeet de burgemeester mee te nemen naar de stad. Burgemeester Van de Molenburg wordt gevangengenomen en achter de vijandelijke linies gebracht.

  Het Spaanse spook verschijnt net voordat de laatste uitval zal plaatsvinden en laat de genadebrief van de koning zien. Het leger heeft door dat de hertog misbruik van zijn macht heeft gemaakt en de burgemeester wordt vrijgelaten. De Spanjaarden bieden excuses aan en zullen zich terugtrekken, ze zenden een gezant naar de koning om alles uit te leggen. De hertog van Alva wordt teruggeroepen uit Brussel en zal later sterven op het slagveld. In Kriekebeek wordt feestgevierd en het Spaanse spook brengt de vrienden dan terug naar hun eigen tijd. Nu Kriekebeek bevrijd is kan hij eindelijk naar het Geestenrijk vertrekken[4]. De vrienden worden wakker in het museum en herinneren zich een mooie droom. Wiske ontdekt dat er echt iets bijzonders is gebeurd, want ze heeft nog steeds krulletjes[5]. De vrienden twijfelen of het avontuur werkelijk heeft plaatsgevonden tot Wiske zich herinnert dat ze een foto heeft gemaakt. Als de foto ontwikkeld wordt zien de vrienden een afbeelding van het Spaanse spook.

  3. Achtergrond bij het verhaal.
  Het spaanse spook va suske en wiske is gechreven en getekent door Willy Vandersteen en is de 150ste strip van Suske en Wiske dat is uitgekomen. Het verhaal speelt zich af in de tachtigjarige oorlog en wordt gespeeld op volgende locaties: België, een museum (met het schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude), Brabant, Kriekebeek[1] met hut van Alwina (in het bos), herberg, Gaasbeek met kasteel van Gaasbeek, Anderlecht met Luizenmolen en herberg, Brussel met Hallepoort en Schaarbeekse poort, woning van Pieter Bruegel de Oude in de Hoogstraat, boekhandel Meyers en het stadhuis van Brussel.

  3. Hoe ben ik erop gekomen om deze strip te lezen?
  Thuis heb ik meer dan 100 strips van Suske en Wiske die al zeer oud zijn en waaronder ook het strip van het spaanse spook. De strip die ik gelezen heb is al meer dan 35jaar oud en werd uitgeven in 1974. Dit komt doordat mijn moeder al de strips van Suske en Wiske in haar kindertijd las en we deze nog steeds hebben liggen.

  4. Eigen mening.
  Ik heb nog nooit een strip gelezen en ik vond het ook niet echt leuk om deze te lezen. Ik vond het wel goed dat je via de strip iets meer te weten kwam over de geschiedenis en het verloop van de tachtigjarige oorlog. Zo dient deze strip niet alleen om je te amuzeren maar leer je er ook iets van. Ik vond het natuurlijk ook niet enorm saai om een strip te lezen doordat je het op een klein uur kan uitlezen, maar ik zou zeker niet uit vrije wil strips gaan lezen.

  5. Afbeeldingen.
  zie http://hetspaanseboek.skyrock.com/

  6. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ik heb mijn grenzen verlegt want ik heb nog nooit een strip gelezen, ook al hebben we er thuis enorm veel liggen van Suske en Wiske. Dit was dus de eerste keer dat ik een strip lees.

  7. Bronnen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Spaanse_spook
  31-05-2010, 00:00 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Jazz Marathon

  Brussels Jazz Marathon

  1. Wat?
  Ik ben naar Brussel gegaan om er de 15de editie van het Brussels jazz marathon mee te maken.

  2. Wat meer uitleg over het Brussels jazz marathon.
  Het Brussels jazz marathon is een zeer bekend jazzfeest in brussel dat Brussel elk jaar een weekend doet vibreren.
  Dit jaar is het al de 15de editie ervan. Het jazz marathon heeft ieder jaar een enorm publiek zowel van binnen- als buitenland.
  Er zijn meer dan 400 musici verspreid over vier openluchtpodia op de mooiste pleinen van Brussel zoals de grote markt,...
  maar ook in een paar clubs, zalen, cafés, hotels en zelfs in bussen van de free jazz line. De 400 artisten zijn zowel mensen met
  een internationale reputatie als nieuw veelbelovend jong talent.
   
  3. Enkele jazz artisten die aanwezig waren op het Brussels jazz marathon.
  Harold Lopez Nussa Trio: Harold werd geboren in Cuba in een grote familie van muzikanten. Hij is de neef van de beroemde pianist Ernan Lopez Nussa en de zoon van drummer Ruy Lopez Nussa. Deze jonge pianist van amper 24 heeft net als de rest van zijn familie via zijn grootmoeder een Cubaans-Franse opvoeding genoten.

  LABtrio: Bram De Looze, pianist van het LABtrio, haalde op 18-jarige leeftijd het maximum van de punten op zijn openbaar examen jazz-piano aan de Muziekacademie van Knokke-Heist. Ook in het Youth Jazz Orchestra werd zijn spel al door insiders beschreven als gewoonweg schitterend.

  The Kmg's: The Krazy Mess Groovers is een band met Brussel als thuishaven.

  Sabin Todorov Trio Feat. Steve Houben + Bulgarka Junior Quartet: De in Bulgarije geboren Sabin Todorov is al sinds zijn prillle jeugdjaren een echte muziekfreak. In 1991 behaalt hij zijn diploma aan het Conservatorium voor Klassieke Muziek van Sofia. In zijn verlangen om nieuwe horizonten te verkennen belandt hij in 1997 in België om er jazz te gaan studeren bij Diederik Wissels en Nathalie Loriers.

  4. Eigen mening.
  Toen ik pas van het Brussels jazz marathon hoorde dacht ik dat er een paar kleine jazz groepjes op straat in Brussel speelde en dat het niet een al te groot evenement was. Maar toen ik er wat op de computer over zocht bleek het wel nog een groot en vast evenement is Brussel te zijn.
  De muziek vond ik zelf niet echt goed, omdat jazz muziek niet mijn stijl is. Ik dacht ook dat het meer een feest was maar dat was niet het geval want bij de podias stonden stoelen waar iedereen rustig naar de muziek luisterde.

  5. Afbeeldingen.
  zie http://brusselsjazzmarathon.skyrock.com

  6. Hoe ben ik daar geraakt?
  Met de trein: We hebben in Halle de trein genomen om dan in Brussel centraal af te stappen.

  7. Heb ik mijn grenzen verlegt.
  Ik heb mijn grenzen zeker verlegt omdat ik eigenlijk nog niet echt goed wist wat jazz muziek was en er ook nooit naar luister. Ik wist ook niets over bekende artisten binnen de jazz wereld en dat weet ik nu wel. Zo heb ik mijn grenzen verlegt omdat ik nu meer ben te weten gekomen over de jazzwereld en de muziek.

  8. Bronnen.
  http://www.brusselsjazzmarathon.be
  Brochure jazz marathon

  31-05-2010, 00:00 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 31/05-06/06 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!