Esthetica
Inhoud blog
 • Museum dag
 • Tentoonstelling: Brussels calling
 • Optreden Selah Sue
 • Strip: het spaanse spook van Suske en Wiske
 • Brussels Jazz Marathon
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum Wiels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Museum Wiels

  1. Wat?
  Ik ben het museum Wiels gaan bezoeken om naar de werken van Ann Veronica Janssens te kijken.

  2. Enkele werken van Ann Veronica Janssens.
  Liquid Bar: Een lange ruwe stalen balk meet één gepolijste zijde. De kunstenares transformeert de ruwe, gesloten, utilitaire eigenheid van het voorwerp door de weerspiegelende effecten van de gepolijste zijde. Door deze reflectie krijgt de ruimte een extra dimensie, een vorm van diepte.

  Jupiter: Een poging om de straling van Jupiter uit de losse pols te filmen. Het resultaat is een fragiele en twijfelend lichtspoor, met een heelal als achtergrond.

  Betonblok: Een snelbouwsteen wordt in zijn val gestopt door een koord aan het plafond. Door zijn weerstand aan de zwaartekracht kan de sculptuur ook als een vanitas beschouwd worden. Het is ook een soort afscheid. De kunstenares maakt hiermee een einde aan een lange reeks grootschalige werken die ze met dit materiaal creëerde.

  Fosforescerde staaf: Tegen de muur aangebracht begint de staaf letterlijk licht te geven en projecteert een fijne straal fosforescerend licht op de muur.

  3. Eigen mening over de werken van Ann Veronica Janssens.
  Ik begrijp de werken van Ann Veronica Janssens helemaal niet en begrijp ook niet wat ze er duidelijk mee wil maken. Als ik het museum binnen kwam leek het alsof er helemaal geen werken hingen en dat vze er aan het werken waren, doordat er gewoon een balk op de grond lag en verder niets stond. Achteraf bekeken zou die balk wel mooi staan aan het plafond of een muur in een modern huis. Als ik dan verder ging door het museum stonden er in een klein hoekje twee geluidsboksen met steeds het zelfde geluid, waar je hoofdpuin van kreeg. Maar sommige mensen konden daar met hun eigen toe naar blijven luisteren. Iets wat ik niet kon begrijpen. Dan kwam ik een werk tegen dat mij wel aansprak. Het werk hete 'Cocktail Sculpture' en is gemaakt door paraffineolie en gedistilleerd water bij elkaar te voegen. Zo leek het als je van opzij keek dat het allemaal spiegels naaste elkaar waren. Maar van bovenaan bekeken zag je dat het gewoon water was. Dan was er ook nog een werk waar een betonnen blok met een touw aan het plafond hing. Daar zag niet echt veel in en wist ik ook niet echt wat ze ermee bedoelde zo al bij veel werek  van haar. Ik vind de werken van Ann Veronica Janssens dus heel anders en zie het nut of de boedling er niet echt van in.

  4. Afbeeldingen van enkele werken.
  Ga naar http://www.museumwiels.skyrock.com

  5. Waar bevindt het museum zich.
  Het museum bevindt zich in Vorst, in een gebouw dat vroeger een brouwerij was. Maar nu modern is verbouwd.

  6. Hoe ben ik daar geraakt.
  Met de auto.

  7. Ticket.
  Zie afbeelding bovenaan

  8. Heb ik mijn grenzen verlegt?
  Ja ik heb mijn grenzen verlegt, want ik ga nooit naar een museum. Enkel dan met school. Ik heb mijn grenzen ook verlegt om dat ik het een enorm bizar museum vond en het allemaal niet goed begreep. De mensen waar daar ook allemaal zo anders zoals sommige bijvoorbeeld met hun ogen toe naar dat geluid konden blijven luisteren. Het leek alsof je in een andere wereld was.

  9. Bronnen.
  Bezoekersgids Ann Veronica Janssens: Serendipity

  01-12-2009, 22:03 Geschreven door xavier  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 31/05-06/06 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!