Vandaag was het een super leuke les!!!! We zijn begonnen aan een nieuw project. De Davinci machine! Sommige hadden super originele ideeen. Van boten tot drijvende brug. Dat zal nog spannend worden als we ze op het eind uittesten ! Groeten Louis
Op donderdag 26 en vrijdag 27 september gingen we met onze klas (en de andere 1ste jaars natuurlijk ) op tweedaagse naar Sint Joris Weert. De bedoeling was elkaar beter te leren kennen door allerhande spelletjes, wandelingen, samen eten, zingen, ... Of dit gelukt is? En of, bekijk de volgende foto's maar eens.
Hallo ik ben Bixenté en ik mag beginnen met de blog. Vooraleer we begonnen met het vervolg van onze les leerde we het eerste uur hoe we deze blog moesten gebruiken. na de les bloggen gingen we kijken naar materiaal wat brandbaar is en wat niet zo hebben we gezien dat plastieken flesjes brandbaar is en elektrische toestellen (vb. Een kattenoog) niet brandbaar zijn. met iedereen zijn gsm gericht op de brander en meneer Goddé maakten we fantastische foto's. ons besluit was dat de goedkope kunstoffen smelten en de duurdere niet. hopelijk weten jullie iets meer wat we de vorige les deden.
Wij zijn weer met techniek bezig geweest dit keer zijn we kaas gaan maken. Wat hadden we nodig om het te maken: kefir melk, een grote kom, schepspaan, een aardappelmesje en een paar plastic bekertjes. Zo zijn we aan het werk gegaan: We hebben de kefir melk in de kom gegoten. En dan wachten tot het een vulkaantje vormt ook wat kruiden en look op doen dan schep je het harde gedeelte eruit met de schepspaan. Ondertussen maak je in een 1 bekertje van onder gaatjes. je doet de kaas in de beker met gaatjes, dan doe je in een andere beker water en die zet je op de kaas als je wilt kan je er nog kruiden op doen. Ook het kaasje eens omdraaien na een paar uurtjes. En het is klaar. Zo ik heb het al geproefd en het is een heerlijk.
Wij zijn weer met techniek bezig geweest dit keer zijn we kaas gaan maken. Wat hadden we nodig om het te maken: kefir melk, een grote kom, schepspaan, een aardappelmesje en een paar plastic bekertjes. Zo zijn we aan het werk gegaan: We hebben de kefir melk in de kom gegoten. En dan wachten tot het een vulkaantje vormt ook wat kruiden en look op doen dan schep je het harde gedeelte eruit met de schepspaan. Ondertussen maak je in een 1 bekertje van onder gaatjes. je doet de kaas in de beker met gaatjes, dan doe je in een andere beker water en die zet je op de kaas als je wilt kan je er nog kruiden op doen. Ook het kaasje eens omdraaien na een paar uurtjes. En het is klaar. Zo ik heb het al geproefd en het is een heerlijk.