<} W'ke
Foto

 

Beste blog-vrienden
 

Zoals jullie wel al gemerkt hebben, is deze blog een bijvoegsel van “Starlights”, maar bij wijze van origineel te blijven….zal deze blog enkel informatieve thema’s bevatten. Elke week zal er jullie een ander thema aangeboden worden.

 

Reacties geven is meer dan welkom. Maar we bieden jullie ook een andere service,…als je over een bepaald thema ‘gespecialiseerdere’ info wil…..no problem! Bijkomend…zal er voor diegene die het wenst een ‘forward-view’ doorgestuurd worden, zodat je weet wanneer je een extra kijkje kan komen nemen!

 

See you all soon……

Foto
Have A Nice Day
Interessante e-plaatsen
  • Encyclopedie
  • Dieren-info
  • Kosteloos advies
  • Vertaalsite
  • Woordenboek
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    W'ke

    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .......Paasbrood.......


    Bereidingstijd: 45 Minuten

    Recept is van:            Gast

    Aantal Personen:        6

               

    Ingrediënten

    - een pak (wit)broodmix

    - 30 centiliter lauw water

    - 25 gram boter

    - 75 gram rozijnen

    - 150 gram amandelspijs

    - 50 gram gekonfijte kersjes (op het potje staat Bigareaux)

    - 50 gram sukade

    - 1 ei

    - poedersuiker

     

    Bereidingswijze

    1. Doe de broodmix met het klontje boter in een kom en doe het water erbij. Kneed alles flink door elkaar.       

     

    2. Doe over de kom een stukje folie of een theedoek en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.            

     

    3. Je doet ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water en je snijdt de kersjes in kleine stukjes.          

     

    4. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Droog de rozijnen af en doe ze bij het deeg, net als de kersjes en de sukade.          

     

    5. Kneed alles nog een keertje goed door elkaar. Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie cm dik.            

     

    6. Van de amandelspijs maak je een mooie rol die net zo breed is als de plak deeg.       

     

    7. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen, druk het goed aan. Je legt het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.       

     

    8. Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee als het halfuur om is.          

     

    9. Nu moet het in 40 of 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.       

    Als het brood wat afgekoeld is een beetje roomboter en suiker erop en smullen maar!

    12-03-2006 om 00:00 geschreven door Wke  




    Foto




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mijn gastenboekje...
  • toffe dinges
  • njkf
  • Vrolijk pasen
  • vrolijk pasen
  • Toffe site !!!

    Aan de hand van onderstaand knopke laat je een berichtje na in mijn GB....Wat houdt jullie tegen?



    Foto

    Mogelijke zoekmachine's
  • Google
  • Altavista
  • Zoeken
  • Webwatch

  • Blog als favoriet !

    Toffe blogs !!!
    Archief per dag
  • 22-05-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 18-03-2006
  • 13-03-2006
  • 12-03-2006
  • 10-03-2006
  • 09-03-2006
  • 08-03-2006
  • 07-03-2006
  • 06-03-2006
  • 05-03-2006

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs