Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be
Data culinaire workshops 201/2011 U kan zich inschrijven voor 1 sessie maar ook voor een reeks.De kostprijs voor de basisles is 50€ .De lessen gaan door in de gebouwen van het KATHO te Roeselare. Bij inschrijving volgen verdere details. Inschrijven kan op with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.com
2 kopjes vers of bevroren bosbessen (niet ontdooien bessen indien bevroren)
3 Eieren, losgeklopt
1 kopje zure room of Griekse yoghurt
1 / 2 kopje plantaardige olie
1 theelepel vanille extract
Bereiding:
Meng in een grote kom, de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout, goed vermengen.
Voeg uw bessen toe en meng voorzichtig.
Neem een andere kom, meng de eieren, zure room, olie en vanille, meng goed.
meng dan voorzichtig alles samen met een houten spatal
Vul een ingevette muffinspan ongeveer 2 / 3 vol is (10 tot 12 muffins moet opleveren, afhankelijk van uw pan-formaat)
Strooi wat bruine suiker over de bovenkanten van de muffins, ze zijn een beetje extra krokante door de suiker. Je voegt de suiker niet alleen voor de smaak toe, maar ook voor het uiterlijk, zo hebben ze meer van een coffeeshop muffin!
Bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten of tot dat een tandenstoker schoon uitkomt. (goudbruin)
Afkoelen op een rooster afkoelen alvorens uit te halen!
Dus dit is een zeer makkelijk muffin recept. In principe gebruik ik dit als een basis recept voor alle muffin bereidingen die ik maak, alleen verander ik dan de vulling. Experimenteren dus!