Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be
Data culinaire workshops 201/2011 U kan zich inschrijven voor 1 sessie maar ook voor een reeks.De kostprijs voor de basisles is 50€ .De lessen gaan door in de gebouwen van het KATHO te Roeselare. Bij inschrijving volgen verdere details. Inschrijven kan op with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.com
Ik heb deze keer gekozen om jullie een receptje voor te stellen dat heel eenvoudig is en zeer geschik voor aperitiefhapje. Deze hartige cake kan zowel in de zomer als in de winter gebruikt worden. met een beetje fantasie kan je zelfs je eigen versie maken. De olijven kunnen vervangen worden door zongedroogde tomaatjes, of zoals in Frankijk door varkensoren en wangetjes, allemaal heel lekker en gezond en oh zo eenvoudig! Later deze zomer kom ik er nog wel eens opterug om meer informatie te bezorgen over olijven, als het oogst moment ervan aanbreekt dan zal ik daar zeker nog eens iets over schrijven. en voor nu veel plezier met dit receptje!
Cake met zwarte Taggische olijven.(8 pers.)
recept Jean-Luc Heremans With Gusto
Samenstelling:
90 gr. boter
100 gr. gerookt spek
8 gr. bakpoeder
185 gr. bloem
1,5 el. mosterd
½ botje peterselie
3 eieren
1 bundeltje roquettesla
7,5 cl. Australische extra virgin olive oil
90 gr. gruyère kaas
100 gr. zwarte ontpitte Taggische olijven
Bereiding:
Smelt,de boter voor de cake op een laag vuur.
Pluk, was en hak de peterselie fijn.
Klop de eieren los in een mengkom, meng daar onder de gezifte bloem en bakpoeder, voeg er de mosterd, extra virgin olijfolie, peper en zout, gruyèrekaas, gehakte peterselie,en de gesmolten boter aan toe, meng alles goed om, proef af, de cake mag stevig gekruid zijn. Meng er als laatste de gesneden Taggische olijven en dobbelsteentjes gerookt spek onder en vul af in ingevette bakvormen.
Steek de cake in een voorverwarmde oven aan 170° en laat afbakken gedurende 45 min.
Haal de cake uit de oven, haal uit het bakblik of vorm, en laat afkoelen op een rooster.
Was de roquettesla en verwijder de langste steeltjes.
Snijd de afgekoelde cake in mooie plakken, snijd ze vervolgens diagonaal in 2 of 4 stukken, verhit wat boter tot ze licht bruin is, en bak de cake kort aan op beide zijden.
Schik de roquette sla op een bord, leg een plakje gebakken cake op het bord en serveer warm.