Deze week werd de Danone Nations cup gespeeld. Een tornooi met 30 deelnemende schoolploegen. In totaal 6 reeksen van 5 ploegen.

De St. Luciaschool Rijkevorsel werd vertegenwoordigd door de volgende jongens, Ricardo, Joran, Erwin, Stijn, Glenn, Jordi, Joeri, Jolan, Tuur en Stef, allemaal spelers van KFC Zwarte Leeuw. Het enige meisje, Kim, brak haar arm 2 dagen voor het tornooi en kon bijgevolg jammer genoeg niet mee spelen.

-De Waaier Kasterlee 2 - St. Luciaschool: 0 - 7
    Doelpunten: Glenn 3x, Ricardo, Joeri, Tuur, Stijn

-De Kleine Wijzer Olen - St. Luciaschool: 0- 2
    Doelpunten: Glenn, Joeri

-Toermalijn Olen - St. Luciaschool: 1 -5
    Doelpunten: Jolan, Joeri, Tuur 2x, Ricardo

Hevig aangemoedigd door de juffrouwen en supporters konden de jongens de kwartfinale bereiken en daarin moesten ze de derby spelen tegen de Leonardus school uit St. Lenaarts, bestaande uit vooral provinciale preminiemen van St. Lenaarts. Dat dit een goede ploeg is, hebben we reeds enkele malen in de competitie ondervonden.
    Deze spannende wedstrijd eindigde op een 3 - 2 voor St. Lenaarts. Doelpunten voor de St. Luciaschool werden gescoord door Stijn en Ricardo.

Voor de jongens was dit toch een aangename belevenis.

02-04-2010 om 09:14 geschreven door wilfried

Categorie:Activiteiten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VACLA selectie voor Geoffrey en Jolan
    Geoffrey en Jolan hebben hun volgende selectie beet voor een oefenwedstrijd met de selectie van de preminiemen van het gewest Turnhout op woensdag 07 april op de terreinen van Hoogstraten VV.
    Aanvang van de wedstrijd: 18.30 uur.

Erbij blijven is soms moeilijker dan erbij komen. Vandaar PROFICIAT JONGENS!!!

02-04-2010 om 08:00 geschreven door wilfried

01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Wilfried

01/04/1971-- 01/04/2010

Een gelukkige verjaardag WILFRIED !!!!

!!39 jaren jong!!

Proficiat

01-04-2010 om 00:00 geschreven door Walter

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer verlaat Zwarte Leeuw
    Onze trainer heeft op 31/03/2010 aan het jeugdbestuur van Zwarte leeuw laten weten dat hij volgend seizoen de overstap zal maken naar onze noorderburen( Hoogstraten V.V.). Bij deze club zal hij de sportieve leiding krijgen van de nationale préminiemen ( U11).Wij danken hem alvast voor het geleverde werk hier bij Zwarte Leeuw en wensen hem veel succes toe bij Hoogstraten.

01-04-2010 om 00:00 geschreven door wilfried

31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon en Thibaut worden 11 jaar
    GELUKKIGE VERJAARDAG SIMON EN THIBAUT

31-03-2010 om 00:00 geschreven door wilfried

29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning trainingsdata
    maandag 10/05: training

Indien er nog iets wijzigt aan dit schema, zullen Walter en Erwin dit tijdig laten weten.

29-03-2010 om 11:11 geschreven door wilfried

Categorie:Training
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastornooi Hoogstraten op 02/04
    Op vrijdag 02/04 spelen we een tornooi in Hoogstraten. Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

18.00 uur: Zwarte Leeuw - Zoersel
    19.00 uur: UVV 40 - Zwarte Leeuw
    20.00 uur: Zwarte Leeuw - Lille

De wedstrijden duren 2 x 10 minuten zonder pauze.
    Samenkomst op de parking van Zwarte Leeuw om 17.10 uur.

28-03-2010 om 19:02 geschreven door wilfried

Categorie:Wedstrijden
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: Miniemen B: Zwarte Leeuw - Loenhout: 1 -1
    Vandaag werden de miniemen B als ploeg in de kijker gevolgd. De jongens van trainer Luc Sprangers staan dankzij 8 overwinningen en 3 gelijke spelen op een mooie 6e plaats. Vandaag kwam Loenhout op bezoek dat 11e staat.

Loenhout trok meteen in de aanval waarbij een voorzet van op links afgewerkt werd op de thuisdoelman.
    In de 7e minuut werd Lennert goed weggestuurd maar hij besloot naast het doel.
    Na 10 minuten spelen was er een doelschot van Lennert op de doelman en trapte Nick een open scoringskans over doel.
    Rond de 15e minuut kwam Loenhout iets beter opzetten. Een knappe dieptepas werd afgerond met een lob over de doelman tegen de paal.
    Een doorbraak van Loenhout van op links werd op goal getrapt maar gepakt door Jari.
    Een speler van Loenhout was alleen door maar alweer was Jari bij de pinken om het scoren te beletten.
    Net voor affluiten kwam een voorzet van Lennert bij Gilles terecht die de open kans via de doelman in hoekschop zag belanden.
    0 - 0 was de ruststand na een aangename 1e helft, met kansen voor beide ploegen.

De 2e helft was net op gang gefloten toen Stijn in de diepte gestuurd werd, maar hij trapte de bal voorlangs buiten.
    In de 3e minuut dribbelde een speler van Loenhout zich mooi vrij, kwam alleen voor de doelman en trapte de bal naast Jari binnen.
    Lang stond de 0 - 1 niet op het bord, toen Stijn in de 7e minuut weggestuurd werd en de bal naast de doelman in doel kon trappen.
    Het aantal kansen in de 2e helft was minder dan voor de rust.
    In de 25e minuut trapte Gilles net naast na een voorzet van Laurens en belandde een voorzet-schot van Stijn voorlangs.
    Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Loenhout nog 2 grote kansen maar uitblinker Jari kon ervoor zorgen dat 1 - 1 ook de eindstand werd.

Gezien het aantal kansen voor beide ploegen, was deze puntendeling ook terecht.

Spelers: Jari, Sander, Gilles, Duncan, Lode, Jordy, Laurens, Senne, Nick, Lennert, Toon, Jonas, Stijn, Joran

Doelpunt: Stijn

28-03-2010 om 14:17 geschreven door wilfried

Categorie:Ploeg in de kijker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.halve finale penaltycup trofee
    Zaterdagavond tijdens de rust van de wedstrijd Zwarte Leeuw - Malmundaria (1-0) werd de halve finale afgewerkt van de penalty cup trofee.
    Voor de provinciale preminiemen kwamen de volgende spelers in actie: Jolan, Sebastiaan, Simon, Thibaut, Daan en voor de preminiemen A Jasper, Michiel, Stijn, Sverre en Daan.
    In de 1e reeks hadden Jolan, Thibaut, Michiel, Stijn en Daan S hun penalty gemist en waren uitgeschakeld.
    Sebastiaan, Simon, Daan M, Jasper en Sverre hadden gescoord en mochten nog een penalty trappen om uit te maken welke 2 spelers naar de finale mochten gaan.
    ENKEL DAAN M EN SVERRE KONDEN HUN 2e PENALTY BINNEN TRAPPEN EN WAREN DAN OOK RECHTSTREEKS GEPLAATST VOOR DE FINALE OP 23/04: PROFICIAT JONGENS!!!

28-03-2010 om 08:36 geschreven door wilfried

27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele sfeerbeelden van Zwarte Leeuw - St. Lenaarts
    Met dank aan Chris voor de foto's.
    Vanwege afgevaardigde en trainer werd er na de match een cadeautje overhandigd aan de spelers.

27-03-2010 om 23:02 geschreven door wilfried

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27/03 : Zwarte leeuw- Sint Lenaarts: 1-4
    Vandaag kregen we het bezoek van Sint Lenaarts. Ongetwijfeld de beste ploeg van de reeks.
    Desondanks begonnen we vol goede moed aan de wedstriijd. Na een beginfase met veel middenveldspel kregen we na 8 min. een eerste kans via Tuur.Hij miste echter, maar bij de eerste de beste aanval van Sint Lenaarts kwam er een 0-1 stand op het bord. Direkt na de 0-1 kregen we toch nog kansen voor Geoffrey en Thibaut,maar ook hun vizier stond niet scherp genoeg.In de 17 min. ontsnapten we aan de 0-2,toen Stef een save uit zijn mouwen moest schudden en Sebastiaan redding kon brengen,bij een enorme doelkans voor onze bezoekers.Nadien was er nog een kans voor Tuur,maar we gingen rusten met een verdienstelijke 0-1 stand.
    Na 5 min.in de tweede helft kwam Sint Lenaarts op een 0-2 voorsprong, toen bij een afstandschot het zicht van onze doelman belemmerd werd. Maar net als in de eerste helft was het geluk niet met ons, want een schot van Jolan trof de lat. Wanneer de geel-groenen na 35 min. wedstrijd al voetballend de bovenhand namen, verscheen 0-3 en later 0-4 op het bord. Af en toe konden we toch nog eens tegenprikken, wat na 45 min. wedstrijd dan ook verdiend een doelpunt opleverde via Geoffrey met een afstandschot.
    Zo eindigde deze wedstijd op een 1-4 stand,wat zeker geen schande is voor onze jongens!!
    wij wensen Sint Lenaarts proficiat met hun overwinning en veel succes in de toekomst.

Spelers: Stef, Sebastiaan, Thibaut, Remko, Geoffrey, Daan, Tuur, Jolan, Simon.

Doelpunt: Geoffrey

Verslag: Walter

27-03-2010 om 00:00 geschreven door wilfried

25-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Leeuw - St. Lenaarts
    Nu zaterdag spelen we de terugwedstrijd tegen St. Lenaarts, ongetwijfeld de beste ploeg van de reeks.
    Daan had vorige week tijdens de wedstrijd last van zijn achillespees, maar heeft vandaag na een aantal dagen rust, terug voluit kunnen trainen.
    We kunnen dan zaterdag ook over al onze spelers beschikken.

Zaterdagavond tijdens de rust van de wedstrijd Zwarte Leeuw -  Malmundaria wordt de halve finale van de penaltycup afgewerkt.
    We komen samen om 19.30 uur aan de ingang in trainingspak en met vlag.
    Volgende spelers zullen een strafschop nemen: Jolan, Thibaut, Daan, Simon en Sebastiaan. Succes jongens!!

25-03-2010 om 20:47 geschreven door wilfried

23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Gert Martens
    Onze spelers, Geoffrey en Stef, hadden een interview met Gert Martens, speler van de 1e ploeg.

Wat doe je voor job?
    Ik werk bij Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Heb je nog andere hobby's buiten voetbal?
    Met ex-ploegmaten gaan we soms snookeren. Voetbal kijken doe ik ook veel.

Bij welke clubs heb je vroeger nog gevoetbald?
    Alle jeugdreeksen in Vosselaar heb ik doorlopen en ik heb 3 jaar in de 1e ploeg gespeeld van Vosselaar.

Hoe lang speel je nu reeds voor Zwarte Leeuw?
    8 jaar.

Je blijft volgend seizoen nog bij Zwarte Leeuw, wat maakt deze club zo speciaal voor jou?
    Zwarte Leeuw is een club met een mooi stadion en een mooie uitstraling. We spelen in bevordering, het ideale niveau voor mij.
    3e Klasse is misschien iets te hoog voor mij. Ik ben ook niet het type voetballer dat elk jaar van ploeg verandert. Zwarte Leeuw heeft veel supporters en er zijn ook steeds veel jeugdspelers aanwezig, o.a. tijdens de penalty cup.
    Er heerst ook een familiale en gemoedelijke sfeer binnen de club. Zwarte Leeuw is samen met Vosselaar waarschijnlijk de enige club waarvoor ik zal voetballen.

Wat is je favoriete positie op het veld?
    Alhoewel ik rechtsvoetig ben, speel ik even graag op links als op rechts in de verdediging. Mijn grootvader heeft vroeger gezegd dat ik ook mijn linkervoet moest gebruiken. Dat komt nu van pas. Sinds dit jaar heb ik ook centraal in de verdediging gespeeld. Links, rechts of centraal het speelt geen rol, als het maar in de verdediging is.

Wat is je mooiste moment tot nu toe bij Zwarte Leeuw?
    -De promotie via de eindronde vorig jaar in de finale tegen Wijnegem.
    -De wedstrijd 5 jaar geleden voor de beker van België tegen AA Gent met Boussouffa en Foley voor 3000 toeschouwers.

Heb je ook een minder mooi moment?
    De degradatie van 4e klasse naar 1e provinciale was een minder mooi moment.

Je hebt 1 maal de gouden schoen gewonnen. Ga je hem dit jaar weer winnen of wie denk je dat hem gaat winnen?
    Het winnen van de gouden schoen was een leuk moment, maar is zeker niet het belangrijkste. Het getuigt van respect vanwege de supporters.
    Wie hem dit jaar gaat winnen is zeer moeilijk te zeggen. Favorieten zijn misschien Kocak Nurallah en Yves Van Beylen.

Wat kun je ons aanraden om ook zover te geraken en het ook te schoppen tot in de 1e ploeg?
    Graag doen is het belangrijkste en ook altijd in jezelf geloven. Er zullen ook moeilijkere momenten komen, oa als je op een leeftijd komt wanneer je pintjes gaat drinken met je vrienden of wanneer je een liefje hebt. Als je het tot in de 1e ploeg brengt, kun je met je hobby wat geld bijverdienen.
    Dit is niet het belangrijkste maar het is toch gemakkelijk meegenomen.

Is 3 keer per week trainen soms niet zwaar?
    Nee, het is een gewoonte. Maar wanneer er kinderen komen, zal dit misschien wel moeilijker worden.

Hoe lang denk je nog te voetballen op dit niveau?
    Dat weet ik nog niet. Normaal tot mijn 34 of 35 jaar. Dit hangt ook af of ik blessurevrij kan blijven.
    Ik probeer zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te voetballen.

Wie wordt kampioen in jullie reeks?
    In het begin dacht ik Geel-Meerhout, maar nu Faymonville omdat ze nog 4 wedstrijden te goed hebben.

Waar eindigt Zwarte Leeuw dit seizoen?
    Ik hoop onderaan in de linkerkolom.

Bedankt Gert en nog veel succes.

23-03-2010 om 22:03 geschreven door wilfried

Categorie:Interview
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.penalty cup trofee 27/03
    De halve finales van de penalty-cup voor onze préminiemen staan voor de deur . In hun respectievelijke voorronde werden er per préminiemenploeg 5 spelers geselecteerd voor deze halve finales .

De halve finales, met dus telkens 10 spelers, gaan door tijdens de rust van de wedstrijden van ons eerste elftal op volgende zaterdagen :

zaterdag 27/03/10 (wedstrijd tegen FC Malmundaria) : geselecteerde spelers van de préminiemen A en van de provinciale préminiemen
    Voor onze ploeg zijn dat Jolan, Sebastiaan, Simon, Thibaut en Daan. Dit is ook de volgorde van trappen.
    zaterdag 17/04/10 (wedstrijd tegen KFC Lille) : geselecteerde spelers van préminiemen B en C

Per halve finale gaan er 2 spelers door , zodat de finale zal betwist worden tussen 4 préminiemen .

Voor de halve finales dienen de geselecteerde spelers aanwezig te zijn om 19.30 u aan de jeugdkleedkamers (trainingspak en vlag !), zodat ze kunnen oplopen met de spelers van het eerste elftal.

De finale zal plaatsvinden op vrijdag 23/04/10 tijdens de rust van de wedstrijd van onze nationale reserven tegen KFC St Lenaarts .

23-03-2010 om 08:54 geschreven door wilfried

22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08/04: Dynesys operatie trainer
    Op 08/04 moet onze trainer geopereerd worden aan de rug.
    Bij deze ingreep maakt men gebruik van een elastische verbinding tussen de wervels. De wervels in kwestie worden gefixeerd met schroeven. Tussen deze schroeven komt dan een kabel met eromheen een elastisch element. Het filmpje in bijlage maakt deze techniek iets duidelijker.
    Voor de eerste 6 weken na de operatie geldt platte rust. Na deze 6 weken kan gestart worden met de revalidatie.
    De totale revalidatieperiode duurt 6 maanden.

Gedurende de laatste weken van dit seizoen zullen de trainingen overgenomen worden door Walter en Erwin.

Bijlagen:

22-03-2010 om 15:58 geschreven door wilfried

Categorie:Ziekenboeg
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20/03 Zwarte leeuw- Nijlen: 4-1
    Vandaag kregen we Nijlen op bezoek. Omdat dit een inhaalwedstrijd betrof, was het voor ons toch een beetje een stap in het onbekende.
    We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, want na 2 min. maakte Thibaut zijn eerste doelpunt van de namiddag.
    Na 5 min.wedstrijd stond nummer twee op zijn teller, toen hij voorbereidend werk van Simon knap wist af te ronden.
    Er volgden in de eerste helft nog kansen voor Geoffrey, Tuur en Sebastiaan wiens vrije trap zeker een beter lot verdiend had. We gingen rusten na een eerste helft,met een 2-0 stand, waarin Nijlen slechts sporadisch voor doelgevaar kon zorgen.
    De tweede helft begonnen we met kansen voor Remko en Jolan. Maar uitstel was geen afstel, want toen Remko Jolan kon bereiken scoorde deze de 3-0. In de 34 min.werd de score 4-0, na een schitterend samenspel tussen Tuur,Jolan en Thibaut.Even later kon Nijlen milderen tot 4-1,via een afstandschot dat in doel verdween. De eindstand verscheen hierdoor op het bord, en werd overwinning nummer negen een feit.
    Een dikke proficiat aan gans de ploeg!!

Doelpunten: Thibaut 3x, Jolan

Spelers: Stef, Sebastiaan, Remko, Jolan, Simon, Tuur, Mathias,Thibaut, Geoffrey

Gekwetst: Daan

20-03-2010 om 00:00 geschreven door wilfried

19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele sfeerbeelden van St. Lenaarts - Zwarte Leeuw
    Op de laatste foto dribbelt Yani zich mooi vrij en trapt de bal knap voorbij de doelman.

Met dank aan Chris Meeusen voor de schitterende actiefoto's.

19-03-2010 om 09:25 geschreven door wilfried

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18/03 Sint Lenaarts- Zwarte Leeuw : 8-1
    Vandaag stond er een moeilijke verplaatsing naar St.Lenaarts op het menu. Moeilijk omdat ze dit seizoen nog maar één maal verloren, nadat ze niet over al hun basisspelers konden beschikken.
    Maar onze leeuwen lieten zich niet afschrikken door dit gegeven en trachtten met goed voetbal weerwerk te bieden aan een schitterend St.Lenaarts.Zo speelden ze de eerste helft goed mee, en dwongen verschillende kansen af via Daan, Sebastiaan, Thibaut en Yani. Na een twintig minuten viel dan de 1-0, maar we gaven de moed niet op en kregen nog kansen via Simon en Geoffrey. We gingen rusten met een 1-0 stand en kregen zelfs van onze tegenstander een pluim, omdat zij voor de eerste maal dit seizoen voetballend naar een oplossing moesten zoeken!
    De tweede helft startten we met een grote doelpoging van Yani op de tegenaanval, maar de bal ging net naast.
    Onze doelman en verdedigers hielden nog even stand, maar dan was er geen houden meer aan. St. Lenaarts strafte elk foutje af, en de score liep op tot 7-0. Onze jongens dwongen ook nog kansen af via Simon,Daan en Yani. Deze laatste scoorde een knap doelpunt op de tegenaanval en zo werd het 7-1. Op het einde werd het na een corner nog 8-1,en kwamen de overdreven cijfers op het bord te staan.
    Wij feliciteren St.Lenaarts met hun overwinning, en danken hen voor de schitterende ontvangst en sportieve houding.

Spelers: Stef, Sebastiaan, Remko, Jolan, Simon, Daan, Thibaut, Geoffrey, Yani, Tuur.