Nu we de allerlaatste inspanningen op het veld geleverd hebben, is dit voetbalseizoen 2011-2012 definitief ten einde. Namen noemen is gevaarlijk, omdat je er zou vergeten, toch zou ik enkele mensen extra willen bedanken voor de geweldige samenwerking.
    Walter, bedankt voor je inzet en motivatie, voor de amusante, wekelijkse matchverslagen, kortom de afgevaardigde waar ik altijd op kon rekenen!!
    Chris, bedankt voor de vele en mooie foto's die je in weer en wind van onze ploeg hebt genomen!!
    Wilfried, bedankt om alles in goede banen te leiden en om als stand-in enkele trainingen te hebben overgenomen!!
    Maar wat zou een trainer zijn zonder zijn spelers? Daarom aan deze fantastische groep:
    Stef, Sebastiaan, Daan M, Matthias, Jolan, Daan S, Geoffrey, Lennert, Jitse, Simon, Thibaut, Remko, Tuur.

Dirk

28-05-2012 om 13:27 geschreven door Walter

Categorie:Ploeg in de kijker
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat Kampioenen !!!

14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: ziekenhuispersoneel AZ Monica in Deurne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Normaal zetten we in deze rubriek steeds een andere voetbalploeg van Zwarte Leeuw in de kijker. Uit respect voor het ziekenhuispersoneel geven we het relaas van 7 dagen verblijf in het AZ Monica in Deurne.

Op 07/04 was het dan uiteindelijk zover. Na de inschrijving om 18.00 uur kregen we  een kamer toegewezen op het derde verdiep.
    Op de vraag of we nog graag avondeten hadden, hebben we in eerste instantie negatief geantwoord, maar toen we vernamen dat we 2 dagen niet meer mochten eten, hebben we toch het avondeten nog besteld.
    Een half uur later arriveerde dan mijn kamergenoot Jef, die ook een rugoperatie moest onderdergaan. Je moet altijd afwachten of het klikt met je buurman, maar in dit geval verliep dat prima. Het helpt natuurlijk ook als je beide ongeveer dezelfde operatie moet ondergaan. We hebben 's avonds nog naar de voetbal gekeken en daarna hebben we nog gegeten.

Op donderdag zou Jef om 08 uur geopereerd worden. Mijn beurt was het om 11 uur. In eerste instantie heb ik geprobeerd om wat te lezen maar verder dan 2 hoofdstukken ben ik niet geraakt. Omdat ik mijn gedachten er niet bij kon houden, heb ik dan nog wat naar de radio geluisterd.
    Die 3 uren hebben eindeloos lang geduurd. Om 11.15 uur werd ik naar een wachtzaal gebracht waar nog een aantal patiënten lagen te wachten op hun operatie. Vrij snel kwam ik dan in de voorkamer van de operatiezaal terecht, waar alles klaar gemaakt werd voor de operatie.Een infuus werd aangebracht. Minder gezellig was dat er naast mij dozen met pinnen en bouten gestockeerd waren.
    Eénmaal in de operatiezaal gekomen, ging alles vrij snel. Minstens 5 personen liepen er rond. Ik herkende enkel Dokter Michielsen, de man die de operatie zou uitvoeren. Na de injectie werd alles plots wazig en viel ik onmiddellijk in slaap.
    De dynesys operatie, waarbij men gebruik maakt van een elastische verbinding tussen de wervels, heeft ongeveer anderhalf uur geduurd.
    Om 15 uur werd ik dan terug wakker op de kamer. De rest van de dag was lastig door de pijn, maar viel al bij al nog mee door de verdoving.

Vrijdag en zaterdag waren de 2 lastigste dagen. Vrijdag door de pijn en omdat ik totaal versuft was door de pijnstillers. We hadden een pijnpomp aanhangen die we elke 10 minuten konden bedienen indien de pijn te hevig was. Van het bezoek op vrijdagavond is mij niets bijgebleven.

Zaterdagmiddag was de pijnpomp opgewerkt. 's Avonds heb ik een spuit gevraagd omdat de pijn niet meer te verdragen was.

Dokter Michielsen had vooraf gezegd dat de eerste 3 dagen de meest lastigen zouden zijn. Hij had niet gelogen.
    De eerste 3 nachten hebben we geen oog dicht gedaan.

De eerste 2 dagen hadden we niet gegeten. De derde dag mochten we niet rechtkomen om te eten. Eten en drinken moest op onze zij.
    Het team van hoofdverpleger Marcel had zijn handen vol. 12 personen waren geopereerd aan de rug op donderdag.
    Wassen, boterhammen smeren, kussen goed leggen, verbanden schoonmaken. We waren totaal afhankelijk van het verplegend personeel. Ik kan je verzekeren dat de eerste 3 dagen vrij veel op de bel gedrukt werd. Alhoewel het vrij druk was, werd alles uitgevoerd met de glimlach. Er werd bijgestaan waar nodig.
    Een vrijwilligster had ons toevertrouwd dat we op de beste afdeling van het ziekenhuis terecht gekomen waren.

Vanaf zondag is het dan gaan beteren. We mochten rechtop zitten om te eten, weliswaar steunend met 1 hand.
    De kinesist kwam langs om samen met ons de eerste passen te zetten, wel in de kamer, nog niet in de gang.

Maandag konden we rechtop zitten zonder steun en lukte het reeds om 1x het blokje rond te wandelen op de 3e verdieping.

Vanaf gisteren konden we daar nog 1 rondje aan toevoegen.
    De laatste 3 nachten hebben we aan de nachtverpleger een slaappil gevraagd, zodat we toch wat beter konden slapen.

Vandaag woensdag werd ik na het middageten door een ziekenwagen thuisgebracht. Daar stond het ziekenhuisbed reeds klaar.
    Bedoeling is dat we 6 weken voor 60% plat liggen. Slechts 3x/ per dag 20 minuten zitten op een stoel is toegelaten.
    Dit was een vereiste voor de operatie. Indien dit niet zou lukken, kon de operatie niet doorgaan.

We danken Dokter Jef Michielsen voor de feilloos uitgevoerde operatie, dokter Mahieu voor de dagelijkse opvolging, de kinesisten en natuurlijk het verplegend personeel, onder leiding van hoofdverpleger Marcel, voor hun schitterend werk.

14-04-2010 om 00:00 geschreven door wilfried

05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Prem A in Oud Turnhout
    Vandaag werd door de Prem A een tornooi afgewerkt in Oud Turnhout. Zwarte Leeuw stond in de reeks met de volgende ploegen:
    Minderhout, Verbroedering Arendonk, Oosthoven en Oud Turnhout.

Vermits een aantal spelers van de Prem A in verlof waren, speelden de volgende prov preminiemen mee: Simon, Remko, Stef en Thibaut.
    De overige spelers waren Siemen, Sydney, Jasper, Stijn en Sven.

Doelpunten: Stef, Stijn

3 van de 4 wedstrijden konden door zeer goed samenspel vrij gemakkelijk gewonnen worden. De wedstrijd tegen Oosthoven was gelijkopgaand waarbij de tegenstander iets efficiënter was in de afwerking, waardoor zij uiteindelijk 1e werden in de groep en Zwarte Leeuw 2e.

05-04-2010 om 18:44 geschreven door wilfried

28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: Miniemen B: Zwarte Leeuw - Loenhout: 1 -1
    Vandaag werden de miniemen B als ploeg in de kijker gevolgd. De jongens van trainer Luc Sprangers staan dankzij 8 overwinningen en 3 gelijke spelen op een mooie 6e plaats. Vandaag kwam Loenhout op bezoek dat 11e staat.

Loenhout trok meteen in de aanval waarbij een voorzet van op links afgewerkt werd op de thuisdoelman.
    In de 7e minuut werd Lennert goed weggestuurd maar hij besloot naast het doel.
    Na 10 minuten spelen was er een doelschot van Lennert op de doelman en trapte Nick een open scoringskans over doel.
    Rond de 15e minuut kwam Loenhout iets beter opzetten. Een knappe dieptepas werd afgerond met een lob over de doelman tegen de paal.
    Een doorbraak van Loenhout van op links werd op goal getrapt maar gepakt door Jari.
    Een speler van Loenhout was alleen door maar alweer was Jari bij de pinken om het scoren te beletten.
    Net voor affluiten kwam een voorzet van Lennert bij Gilles terecht die de open kans via de doelman in hoekschop zag belanden.
    0 - 0 was de ruststand na een aangename 1e helft, met kansen voor beide ploegen.

De 2e helft was net op gang gefloten toen Stijn in de diepte gestuurd werd, maar hij trapte de bal voorlangs buiten.
    In de 3e minuut dribbelde een speler van Loenhout zich mooi vrij, kwam alleen voor de doelman en trapte de bal naast Jari binnen.
    Lang stond de 0 - 1 niet op het bord, toen Stijn in de 7e minuut weggestuurd werd en de bal naast de doelman in doel kon trappen.
    Het aantal kansen in de 2e helft was minder dan voor de rust.
    In de 25e minuut trapte Gilles net naast na een voorzet van Laurens en belandde een voorzet-schot van Stijn voorlangs.
    Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Loenhout nog 2 grote kansen maar uitblinker Jari kon ervoor zorgen dat 1 - 1 ook de eindstand werd.

Gezien het aantal kansen voor beide ploegen, was deze puntendeling ook terecht.

Spelers: Jari, Sander, Gilles, Duncan, Lode, Jordy, Laurens, Senne, Nick, Lennert, Toon, Jonas, Stijn, Joran

Doelpunt: Stijn

28-03-2010 om 14:17 geschreven door wilfried

13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: Duiveltjes D: Zwarte Leeuw - St. Lenaarts: 2 - 10
    Vandaag stonden de duiveltjes D als ploeg in de kijker. De spelers van trainer Marc Janssen zijn aan een zeer goed seizoen bezig. Ze behaalden reeds 13 overwinningen, speelden 1 x gelijk en verloren nog maar 3 keer. De bezoekende ploeg, St. Lenaarts had 4 x verloren tot nu toe.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen gelijk opgaand. Het spel ging goed over en weer, voorlopig zonder doelpunten, tot Dries zijn man voorbijging en scoorde met links. In de 13e minuut werd de stand gelijk na een afstandsschot. Kansen waren er voor beide ploegen.
    Vanaf de 20e minuut werd St. Lenaarts iets beter dan de thuisploeg, wat resulteerde in nog 4 doelpunten voor de rust.
    1 - 5 was de ruststand.

De 2e helft was net bezig toen een schot knap gered werd door Wout, maar hij kon niet verhinderen dat de 1 - 6 in de herneming binnen getrapt werd.
    Na de 1 - 7 was er nog een mooi schot van Wout dat door de kleine, maar goede doelman van St. Lenaarts gepakt werd. Hierop volgde een mooie actie tussen Dries en Senne, die wederom op de doelman eindigde.
    Na 15 minuten in de 2e helft werd na een mooie dribbel de 1 - 8 knap overhoeks binnen getrapt.
    Na de 1 - 10 kon Senne bij hoekschop de stand nog knap milderen tot 2 -10.
    Er volgden nog enkele kansen voor beide ploegen maar het bleef uiteindelijk 2 - 10.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd konden de leeuwen goed stand houden, maar nadien werd St. Lenaarts toch de betere ploeg waardoor de zege dan ook verdiend was. Binnen 2 weken volgt de terugwedstrijd in St. Lenaarts.

Spelers: Wout, Kobe, Dries, Senne, Wout, Ruben

Doelpunten: Dries en Senne

13-03-2010 om 18:22 geschreven door wilfried

28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: Prov knapen Zwarte Leeuw - Nijlen: 0 - 0
    Deze week hebben we als ploeg in de kijker de provinciale knapen gevolgd. De spelers van trainer Dirk Wouters staan momenteel op een mooie 3e plaats en hebben met 9 overwinningen en 1 gelijkspel reeds knappe resultaten neergezet, met onder andere winst vorige week bij De Kempen, de nummer 2 uit het klassement. Vandaag kwam Nijlen op bezoek, momenteel op een negende plaats met 16 punten. Dat dit geen zwakke tegenstrever is, bleek ook uit de heenwedstrijd die met 5 - 6 gewonnen werd.

Zwarte Leeuw begon het best aan de wedstrijd met 2 afstandschoten net naast doel.
    Een aantal kopballen bij hoekschoppen werden gepakt door de doelman van Nijlen.
    In de 13e minuut werd de doorgebroken Robin net buiten het strafschopgebied gepakt. De vrije schop van Jossip ging net naast.
    Zwarte Leeuw benutte goed de flanken. De doelman van Nijlen moest redding brengen op een schot van Robin na voorzet van Daan.
    De eerste 20 minuten waren volledig voor Zwarte Leeuw. Nijlen kroop achteruit en Stijn had nog geen bal gezien.
    Dan toch enkele kansen voor de bezoekers met 2 schoten net naast doel.
    Net voor rust kreeg Zwarte Leeuw nog 2 kansen, maar pogingen van Jossip en Robin werden gepakt door de doelman van Nijlen.
    Vlak voor affluiten werd nog een schot van de bezoekers door Bart in hoekschop gewerkt.

In de 2e helft waren er minder kansen. Seppe kon op links zijn man uitschakelen maar besloot op de bezoekende doelman.
    Halverwege de 2e helft waren er dan nog 2 kansen voor Jossip en Seppe, die opnieuw door de doelman gepakt werden.
    Het was even opletten toen Nijlen een vrije schop kreeg, die zeer goed getrapt werd, maar die even mooi in hoekschop gewerkt werd door Stijn.
    Het spel werd bitsiger mede door de niet erg kordaat leidende scheidsrechter en door de staat van het veld, waardoor voetballen in de 2e helft ook moeilijker werd. Uiteindelijk bleef het 0 - 0.

Het was een wedstrijd zonder echte open scoringskansen, maar gebaseerd op het aantal doelpogingen in de 1e helft had Zwarte Leeuw wel meer verdiend.

Spelers: Stijn, Jaimy, Robin, Stef, Daan, Quinten, Robin, Lode, Jossip, Bart, Sam, Seppe

28-02-2010 om 15:58 geschreven door wilfried

21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploeg in de kijker: 1e elftal St. Lenaarts - Zwarte Leeuw: 1-2
    De derby tussen St. Lenaarts en Zwarte Leeuw leek lange tijd af te stevenen op een 0-0. Veel middenveldvoetbal en weinig echt uitgespeelde kansen. Tot Roy Van Der Linden in de 75e min. gehaakt werd in het strafschopgebied en Zwarte Leeuw een strafschop kreeg, die feilloos werd omgezet door Sven Schoenmaekers.
    0-2 werd het in de 82e min. toen Sven de bal over de doelman trapte en deze in extremis nog werd binnen getrapt door Filip Snelders.
    Het werd op het einde nog bijzonder spannend toen St. Lenaarts in de 84e min. een vrije trap kreeg en deze onhoudbaar werd binnen getrapt.
    Toch konden de leeuwen stand houden mede dankzij een secure verdediging.
    Door hun inzet en vechtlust behaalde Zwarte Leeuw een zeer belangrijke en verdiende overwinning.
    Proficiat aan de jongens en aan Gert Jochems met zijn eerste overwinning als hoofdtrainer.

21-02-2010 om 12:02 geschreven door wilfried