Inhoud blog
  • Degustatietechniek
  • Het juiste glas
  • ALGEMEEN
  • Hoofdstuk 1 : DEGUSTATIETECHNIEKEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    INFO OVER WIJN

    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdstuk 1 : DEGUSTATIETECHNIEKEN

    HOOFDSTUK 1

    DEGUSTATIETECHNIEKEN

    -Algemeen

    -Het juiste glas

    -Degustatietechniek

    -de visuele fase

    *helderheid

    *intensiteit

    *kleurschakering

    *tranen

    *belletjes

    -de reukfase (olfactieve fase)

    *primaire aroma’s

    *secundaire aroma’s

    *tertiaire aroma’s

    -de smaakfase

    ->l’attaque

    *zuur

    *zoet

    *zout

    *bitter

    *(umami)

    + tannine

    ->evenwicht (equilibre)

    ->evolutie

    ->-afdronk (longueur) PAI en herinnering (PG)

    ->conclusie

    15-07-2010 om 12:07 geschreven door Schelfhout Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)


    Archief per week
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Alles wat je wil weten over wijn , het proeven van wijn , de wijnstreken

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs