Lid worden van een wandelclub? ... of niet? We weten het: om deel te nemen als wandelaar hoef je niet noodzakelijk lid te zijn van een wandelvereniging. Hoewel de ene voet voor de andere zetten gelijk blijft als je deel uitmaakt van een wandelclub of niet, biedt het lidmaatschap als wandelaar bij een AKTIVIA club zeker veel voordelen. Ik zelf ben lid van de wandelclub van Land Van Rhode te Oosterzele
Hieronder vind je een overzicht van wat je extra krijgt als lid van een AKTIVIA club:
Je krijgt een officiële lidkaart van je club waardoor je op elke wandeltocht, waar je aan deelneemt, minimum een korting van 0,40 euro krijgt op de officiële inschrijvingsprijs.
Bovendien ben je door deze lidkaart ook super verzekerd tijdens je deelname aan een wandeltocht, én heb je de ruggesteun, en de begeleiding, van je club indien er zich een verzekeringsgeval voordoet op een wandeltocht.
Je ontvangt een gratis abonnement op het recreatief tijdschrift Gezond Op Stap. (Een jaarabonnement kost anders 15 euro)
Je krijgt een serieuze korting bij aankoop van de wandelgids Marching. Je betaalt max. 6 euro per gids (anders kost Marching je 15 euro, of 20 euro thuisgestuurd), maar vaak betaal je nog minder via je wandelvereniging.
Je krijgt elk jaar een gratis wandelboekje (waarde 1 euro per stuk), dat je laat afstempelen op de wandelingen. Per 15 wandeltochten krijg je daarenboven volledig gratis een kortingcheque van 1 euro op onze AKTIVIA infostanden. Deze kortingcheque kan je terug gebruiken bij de aankoop van nuttige en leuke producten voor de wandelaar.
Als lid van een AKTIVIA wandelclub geniet je bovendien steeds van extra voordelen, of extra kortingen op de producten of diensten die de federatie, of haar partners, aanbieden. Je wordt steeds als eerste via Gezond Op Stap of via de AKTIVIA E-nieuwsbrief geïnformeerd en krijgt zo de kans om snel uw voordeel te halen. En dit voordeelpakket wordt in de toekomst systematisch verder uitgebreid door onze federatie.
Via je wandelclub kan je zelfs erkend worden voor de prestaties die je levert voor de club. Afhankelijk van het aantal tochten waar je voor de club aan deelnam, of van het aantal km. dat je als lid van je club wandelt, krijg je van onze federatie een speciaal schildje, een diploma en een gratis etentje aangeboden;
En vergeet tenslotte niet alle extra voordelen die je daarenboven nog bekomt via je wandelclub zelf, zoals o.a.: - busreizen naar binnen- en buitenland aan super voordelige prijzen; - een eigen clubtijdschrift met specifiek clubnieuws; - jaarlijks clubactiviteiten zoals een clubfeest, clubproducten voor de wandelaars, enz. - het gezellige socio-cultureel kader van wij-clubleden samen bij deelname aan wandelingen; - de ruggesteun van de clubleden als je hen nodig hebt (b.v. om te carpoolen, enz.);
Maar het belangrijkste is natuurlijk de gezonde stimulans die je krijgt als lid van een AKTIVIA wandelclub om dagelijks en wekelijks op pad te gaan, en zo permanent je eigen gezondheid optimaal te houden en je conditie te verzorgen. Wandelaars zijn blije, gezonde en fitte mensen. Ze blijven langer actief, leven langer en houden langer een prima conditie. Dit vertaalt zich in een hogere levenskwaliteit en zich beter voelen, dag na dag. Zou je jezelf deze voordelen nog langer willen onthouden?
Zweten van wandelen krijg je warm en dus ga je transpireren. Transpiratie is een natuurlijk verschijnsel dat een belangrijke rol speelt in de regeling van de lichaamstemperatuur. Bij het zweten van de voeten beperken de problemen zich niet tot het gevoel van de vochtigheid, een weliswaar vervelend symptoom, maar ook de nevenverschijnselen zijn zeer vervelend. Wanneer de voet éénmaal week geworden is en de hygiënische omstandigheden of de schoenen niet veranderd worden, zullen er achtereenvolgens volgende problemen opduiken : de huid wordt aangetast, de bacteriën beginnen te woekeren en er ontstaan onaangename geurtjes door de afbraak van de bestanddelen van het zweet. In een verdere fase, wanneer de sokken nat zijn, kunnen door de wrijving blaren ontstaan. Het dagelijks wassen van de voeten en regelmatig luchten is voor deze kwaal van het grootste belang. Bovendien kan veel voorkomen worden door het dragen van goede sokken. De sokken moeten vervaardigd zijn uit materialen die het zweet kunnen opnemen en afvoeren. Katoenen sokken zijn uit den boze want katoen houdt het vocht vast waardoor de kousen nat worden en zo wordt een ideale haard voor bacteriën gecreeërd.
Eelt Eelt is een speciale verharding van de opperhuid die aan je voeten een natuurlijke beschermingslaag tegen blaren geeft. Eelt is dus goed maar een teveel kan ook weer blaren veroorzaken. Overmatig eelt kan je dus best verwijderen. Door een bad met warm water kan je het eelt van je voeten weken De eelt zal echter terugkomen wanneer de oorzaak niet aangepakt wordt. Eelt in de bal van je voeten kan mogelijks het gevolg zijn van te hoge hakken. Bij eelt aan één voet en de andere niet kan het best zijn dat het ene been een klein beetje korter is dan het andere. In dit geval kan eeen steunzool de oplossing bieden (laat u hiervoor steeds bijstaan door professionelen).
Ingegroeide of pijnlijke nagels Als de nagels te lang zijn, of in het vlees groeien, dan kan dit aanleiding geven tot op den duur ondraaglijke pijnen. Vooral als het te volgen pad enigszins bergaf gaat, stoten de nagelranden bij iedere schrede tegen de neus van de schoenen en daar zijn zelfs de meest verhoornde nagels niet op berekend. De teenagels moeten elke twee weken met een nageltang recht afgeknipt worden. Wanneer ze niet recht of te kort afgeknipt worden, is er gevaar voor vergroeiing. Ingroeinagels moeten bij de dokter uitgeknipt worden of in het ergste geval in het ziekenhuis verwijderd worden. Ze kunnen infecties of etterabsessen veroorzaken.