Het ruime aanbod aan emoji wordt binnenkort nog wat groter. Unicode heeft 72 nieuwe icoontjes goedgekeurd. Ze zullen worden opgenomen in de nieuwe release op 21 juni: enkele nieuwigheden zijn bijvoorbeeld een niezende smiley, nieuwe dieren, een pita, horror, een whiskyglas met ijsblokjes...
De nieuwe emoji zijn onlangs goedgekeurd door Unicode. Die bepaalt de internationale standaard voor de codering van alle letter- en leestekens. De emoji worden opgenomen in de release, maar je zal ze nog niet meteen kunnen gebruiken. Daarvoor moetten Apple en Android de nieuwe versie van Unicode ondersteunen, wat enkele maanden kan duren.
De hierboven staande nieuwe emoji zijn niet de definitieve versies, maar een selectie samengesteld door Emojipedia. Een uitgebreider overzicht van hoe de nieuwe emoji er zouden kunnen uitzien, kan u hier terugvinden
Stel je voor dat je betaald wordt om heel de tijd te reizen en de mooiste plekjes te bezoeken. Wat je in ruil moet doen, is elke dag foto's op Instagram plaatsen.
Voor de Brusselaar Johan Lolos is het dagelijkse kost. Hij heeft 296.000 volgers op Instagram onder de naam 'lebackpacker'. Dat betekent een leuke knipoog. Alle soorten natuurfoto's die je maar kunt bedenken zijn bij hem aanwezig.
Het begon als hobby toen hij een jaar in Australië zat. Eerst wou hij een reisblog bijhouden, maar uiteindelijk deelde hij gewoon foto's op Instagram. National Geographic en de Australische toeristische dienst merkte hem op en deelden zijn foto's. Daardoor kreeg hij heel veel aanbiedingen binnen. Zo maakte hij van zijn hobby zijn beroep.
Hij maakt foto's voor toeristische diensten, reisbureau's en merken die hun product willen promoten in een mooie omgeving. De opdrachtgever betaalt de reiskosten en daarop krijgt hij nog een loon. Daarvoor moet hij gewoon enkele foto's per dag online plaatsen.
Ondertussen is hij zowat het hele jaar weg van huis omdat hij de hele wereld moet afreizen. Volgens hem is het een droomjob maar moet je er wel heel hard voor werken. Natuurfoto's die mooi zijn komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Soms wacht je achttien uur aan een stuk voor het goede beeld. Je moet profiteren van het eerste zonlicht en het laatste, zegt hij. Hij klaagt niet, want hij zou niets anders willen doen.
Vorig jaar richtten terroristen
een bloedbad aan in San Bernardino, VS. Eén van de terroristen had
een Iphone 5C die de FBI wou onderzoeken. De FBI vroeg aan Apple om
de software in de Iphone aan te passen zodat ze hem konden kraken om
belangrijke informatie te vinden. Apple weigerde mee te werken dus is
de FBI naar de rechter gestapt om Apple te dwingen mee te werken.
Nu is gebleken dat de FBI een
hackersgroep heeft gecontacteerd en betaald om de Iphone van de
terrorist te kraken. Eerst werd gedacht dat het Israëlische bedrijf
Cellebrite de Iphone had gehackt maar dat wordt nu met dit artikel
tegengesproken.
De
hackers die zich over de Iphone van de terrorist ontfermden, zijn
gespecialiseerd in het opsporen van beveiligingsproblemen. Voor het
kraken van deze Iphone creëerden
ze een soort hardware die voorkwam dat alle gegevens van de iPhone
gewist werden wanneer de inlogcode te vaak fout ingevoerd zou worden.
Deze hack kan alleen toegepast worden op oudere Iphones en niet op de
5S en de nieuwere versies. De
FBI twijfelt of ze het beveiligingslek kenbaar zullen maken aan Apple
want wanneer ze dit doen zal Apple het lek dichten, waardoor de FBI
hier in de toekomst geen gebruik meer van kan maken.