• wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-VK Heindonk
  • wedstrijdverslag KV Bonheiden-KFC Muizen

KV BONHEIDEN U13

25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag (K)VV Duffel-KV Bonheiden U13A

Wedstrijd: (K)VV Duffel-KV Bonheiden U13A:0-7  (24/10/2015)

Waren er: Mano, Arno, Matthias, Dinand, Senne, Victor,Karel, Aäron, Dylan, Lander, Lukas en Dries.

Elke week staat er ons op voetbalvlak wel een nieuwe uitdaging te wachten. Deze week gaf (K)VV Duffel ons partij, op een voor ons erg vroeg uur. Maar bij het vertrek bleek al dat de meeste jongens op tijd onder de wol waren gekropen. De meeste kopjes stonden fris en ook de supporters waren talrijk aanwezig. Kortom: alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

Het enige wat ons eventueel nog kon parten spelen was het wel erg hobbelige veld….

We begonnen direct stevig aan de wedstrijd en we dwingen onmiddellijk een aantal kansen af, maar we verzuimen af te werken of  we stoten op een wel erg goed keepende Duffelse goalie. Toch zitten we goed in de match en al gauw laat het eerste doelpunt zich optekenen.

In minuut 4 gaat Lander mooi de flank af, geeft de bal mee met Senne, die de netten een eerste keer laat trillen. Dit doelpunt doet Senne duidelijk deugd en geeft hem het nodige vertrouwen want amper 2 minuten later treft hij opnieuw raak.

Lander kan, na een actie op de flank, de bal opnieuw voorzetten en Senne scoort: 0-2. Onze spits zit in de match en zal ongetwijfeld nog mooie dingen laten zien…

In minuut 11 van het eerst kwart laat Senne onze voorspelling uitkomen, want hij treft opnieuw raak. Arno speelt de bal door naar Dylan, die de bal erg goed aanpakt en direct doortikt naar Senne. Deze vindt voor zijn neus een bos van Duffelse spelers, maar hij draait mooi weg en scoort zijn derde van de ochtend. 0 tegen 3.

Op het einde van het tweede kwarter staat het nog steeds 0-3. Toch leverden onze jongens ook in deze kwarter een goede prestatie want we creëerden immers heel wat mooie kansen. Door met gretigheid en inzet te voetballen verhoogden we de druk op de tegenstander. Onze supporters kregen dan misschien wel geen doelpunten te zien, maar we toonden ze wel wat we waard waren.

Na een leuk intermezzo met de hond van de buren, die tijdens de rust op het veld kwam gehold, waren we klaar voor de tweede helft.

We gaan op hetzelfde elan door want in de eerste 7 minuten van de tweede helft dwingen we een 4-tal kansen af voor ‘we’ kunnen scoren.  In minuut 8 maakt Matthias de tegenstander duidelijk nerveus. Na een corner van Arno krijgt hij de bal op de borst. De tegenstander schrikt, krijgt de bal niet weg en werkt deze in paniek in eigen doel: 0-4.  Al hadden we Matthias dit doelpunt wel gegund…

Maar niet getreurd want twee minuten later (minuut 10) tekent Matthias wel voor een zuiver doelpunt. Na een combinatie tussen Arno en Senne, weet Senne niet te scoren. Maar de afvallende bal komt  wel voor de voeten van Matthias terecht, die goed gevolgd was, en deze werkt de 0-5 tegen de netten.  Onze inzet en gretigheid wordt opnieuw beloond….

In het laatste kwart blijven we het betere voetbal brengen maar in minuut 4 prikt ook de tegenstander nog eens tegen. Toch houden we de 0 en even later (minuut 6) is het opnieuw feest voor KV Bonheiden. Na een actie van Lander langs de flank, trapt Aäron de bal beheerst in het Duffelse doel: 0 tegen 6.

De honger naar doelpunten is blijkbaar groot want in minuut 8 scoort Aäron opnieuw. Dylan brengt de bal voor doel en Aäron mag deze week de eindcijfers vastleggen 0 tegen 7.  Het lijkt een zwaar verdict voor VV Duffel maar we hebben deze overwinning zeker niet gestolen.

Kortom: We zagen onze inzet beloond en speelden één van onze beste matchen tot nu toe. Proficiat jongens! Wanneer jullie ook nog terugdenken aan de belangrijke boodschap die Werner na de match nog meegaf, gaan we ongetwijfeld een topseizoen tegemoet!!!