Audi maakt zich op voor de komst van de R8. Voor de nieuwe sportauto, die een duidelijke trap hoger staat dan de nieuwe TT, is 28 miljoen euro geïnvesteerd.
Volgens het Duitse blad Spiegel legt Audi in de thuisstad Neckarsulm de laatste hand aan de productielijnen voor de R8. Eind juli moet het grootste gedeelte klaar zijn. Daarna wordt voorzichtig begonnen met het bouwen van voorserie autos. Vanaf de zomer van 2007 zijn 250 mensen bezig met het bouwen van enkele duizenden R8s per jaar. Daarbij komt veel handwerk kijken.
Met de R8 gaat Audi onder meer de concurrentie aan met de Lamborghini Gallardo. De Italiaanse fabrikant huist sinds enige tijd onder de vleugels van Audi. Tijdens het productieproces komen de halfbroertjes elkaar zelfs tegen in de lakstraat in Neckarsulm. Naast de twee sportautos wordt daar ook de A8 van zijn laklaag voorzien. Audi belooft in Spiegel nog wat verrassingen voor de R8. Hij is uniek door zijn lichte gewicht, vierwielaandrijving en bijzondere ontwerp dat is gebaseerd op het Le Mans Quattro studiemodel.
Volkswagen was van plan om het GX3 studiemodel in productie te nemen. Nu dreigt onduidelijke wetgeving de driewieler de das om te doen.
Volkswagen presenteerde eerder dit jaar op een Amerikaanse autoshow de GX3 concept car. Omdat het publiek enthousiast was, wilde Volkswagen de kruising tussen een auto en een motorfiets klaarstomen voor de Amerikaanse markt.
Volgens de Amerikaanse wetgeving is de GX3 een motorfiets. VW heeft het voertuig echter als auto ontwikkeld. Bij Lotus in Groot-Bittannië, waar het studiemodel wordt omgevormd tot productiemodel, wordt het nodige gedaan om het karakter van de auto te wijzigen. Toch vreest Volkswagen juridische claims en gaan binnen het concern stemmen toch af te zien van het model.
Aanvankelijk was het de bedoeling de GX3 vanaf midden volgend jaar in Amerika te gaan produceren. De dealers daar konden zelf kiezen of ze de excentrieke driewielers wilden gaan verkopen.
Nieuws bij Porsche gaat zelden over ingrijpende uiterlijke wijzigingen. Zo ook bij de nieuwe 911 Turbo. De grootste verandering is de nieuwe en indrukwekkende techniek.
De Turbo heeft nu ook de gedaante gekregen van de nieuwste generatie 911s, maar dat is het minst belangrijke nieuws van de 911. De tiptronic-versnellingsbak is verbeterd, de krachtoverbrenging naar de voorwielen is gewijzigd én de zescilinder boxermotor heeft nieuwe turbotechniek. Voor het eerst is een turbo met variabele doorstroom toegepast op een auto met benzinemotor. Op diesels is deze techniek bijna gemeengoed. Tot nu toe waren bij benzinemotoren de uitlaatgassen te heet om deze techniek goed te laten werken.
De 480 pk sterke en vierwielaangedreven 911 rijdt bij 80 km/u net zo gemakkelijk als bij 280 km/u. Rechtuit is leuk, maar op bochtige parcoursen komt hij het beste tot zijn recht. Je moet heel wat uithalen om rijden over te laten gaan in glijden. Maar een grens heeft de 911 Turbo wel degelijk. Bij het rijden moet je goed weten waar je mee bezig bent.