De crousti party heeft een uitgeholde binnenzijde om de flappen gemakkelijk te vullen. Het heeft ook een gekartelde rand die een perfecte sluiting van de flappen voorziet en ervoor zorgt dat ze niet opengaan tijdens het bakken. Passen gemakkelijk in de lade van de keuken. Hoe gebruiken? Rol het deeg uit op een werkblad. Zet er de basis van de crousti party op en haal er met een licht draaiende beweging een deegrondje uit. Je kan 5 rondjes uit een bladerdeegvel halen. Zet het deeg op de crousti party en bevochtig met behulp van het patisserieborsteltje de omtrek van het deeg. Voeg in het midden de garnituur toe (fruit, chocolade, vlees-of visvulling, kaasvulling, ...). Sluit de crousti party door deze te plooien en druk de twee handvatten gedurende 5 seconden tegen elkaar. Voor een mooi goudbruin resultaat, dien je de hapjes te bestrijken met 1 eierdooier dat je gemengd hebt met 15 ml water. Zet de hapjes op het multiflex deegblad en bak in een voorverwarmde oven van 190° gedurende 20 minuutjes. Daarna moet je enkel nog genieten!
Deze gebruiksaanwijziging is dezelfde voor de multicrousti. Prijs Crousti party is 7,90 en de multicrousti 10,90.
- 300 g bladerdeeg of 1 vel bladerdeeg - 6-8 kerstomaatjes - 200g Mozzarella - 6-8 sneetjes prosciutto (Parma ham) - 2 eierdooiers - Een beetje bloem - verse basilicum - zout en peper uit de molen
Bereiding :
Rol het bladerdeeg op het Deegblad snij daarna 6-8 cirkels met behulp van de Crousti Party
Klop de twee eierdooiers met de Klopper. Laat even rusten. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
Schik de ingrediënten op het deeg in de Crousti Party: een sneetje ham, een dun schijfje mozzarella, een kerstomaat (fijngehakt), een vers blaadje basilicum en bestrooi met zout en peper. Sluit de Crousti Party.
Bestrijk elke Mini calzone met de losgeklopte eierdooier en gebruik hiervoor het Patisserieborsteltje. Plaats de calzone op het MultiFlex Deegblad. Bak 10 tot 15 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig wordt.
Haal de Mini-Calzone uit de oven en laat afkoelen 3-5 minuten voor het opdienen.
Recept: vis in de ultra pro met groenten in een mascarponesaus
Benodigdheden:1 rode paprika,1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 grote wortelen, 1 ajuin, 250 gr champignons, blokje visbouillon, 500 gr mascarpone, 150 ml room, kabeljauw of zalm of een mengeling van vissoorten..., peper en zout
Bereiding: Alle groenten in stukjes snijden met quick chef behalve de champignons, die gaan we in schijfjes snijden.
Alle groenten, behalve de champignons in de microgolfovenop 750W gedurende 10 minuten samen met de vis (in een microplus kom of ultra pro kom). De room en mascarpone samen met peper en zout en eventueel pili pili en peterselie in de quick shaker goed schudden.
Giet dit mengsel over de vis en groenten en zet nog eens 8 min in microgolf op 750 W samen met de champgnons.
Daarna even omroeren en naar wens maizena express toevoegen en nog eens 2 min opzetten