Inhoud blog
  • Museum: Hallepoort: Brussels Calling
  • Concert: Selah Sue
  • Museumdag
  • Strip: Het geheim van de Eenhoorn
  • Brussels Jazz Marathon
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Tom
    Ik ben een man en woon in (Belgie) en mijn beroep is Student.
    Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Ik speel voetbal.
    Dit is mijn blog voor het vak esthetica. Er staan verschillende activiteiten op dat ik heb gedaan. Zo staan er ook rec
    Esthetica: Porfolio

    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/tom2

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    22-11-2009 om 14:22 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film: De helaasheid der dingen

    Film: De helaasheid der dingen.

    1. Inleiding.

    Als eerste opdracht ben ik naar de bioscoop geweest.
    Normaal gezien ga ik zelden naar de bioscoop en doe ik dit echt niet graag.
    Maar ik heb men grenzen verlegt en ben met mijn vader, broer en mezelf naar de bioscoop geweest.
    We zijn de film “De helaasheid der dingen” gaan kijken in de bioscoop de Kinepolis.


    2. Hoe ben je erop gekomen?

    Ik besloot dat ik voor mijn eerste opdacht naar de bioscoop ging gaan.
    Alleen wist ik niet goed naar welke film ik ging kijken.
    Ik vroeg eens rond om te horen welke films goed waren en welke niet, uiteindelijk hoorde ik van mensen zeggen dat de film “De helaasheid der dingen” een goede film is.
    Van andere mensen hoorde ik dan weer dat deze film helemaal niet goed is.
    Dus besloot ik zelf eens te kijken wat ik er van vond.
    En de film had ook genoeg sterren in de krant “ De Morgen”.
    Dus kon de opdracht doorgaan.


    3. Waarom heb je dit gekozen?

    Ik heb dit gekozen omdat ik eigenlijk helemaal niet graag films bekijk en al zeker niet graag naar de bioscoop ga.
    Ik word daar zenuwachtig van.
    Maar omdat een onderdeel van de opdracht is dat je u grenzen moet verlegen heb ik uiteindelijk besloten om de film te gaan bekijken.


    4. Hoe ben je er geraakt?

    De film ben ik met mijn vader, broer en ik gaan bekijken.
    We vertrokken van thuis naar de bioscoop te Brussel.
    We dachten dat dit niet lang zou duren om van bij ons thuis naar de bioscoop te gaan.
    We vertrokken dus een halfuurtje op voorhand.
    Ik dacht wie gaat er nu op een zaterdagavond naar de film gaan kijken?
    Flink vergist dus, op de autosnelweg was het al van dat de eerste files.
    Daar stonden we een dikke 10 minuten stil, dan op de weg naar de bioscoop zelf, aan de Heizel en de Expo dus, was er
    ook weer een lange file.
    Uiteindelijk eens op de parking was het zoeken naar plaats, het leek wel of iedereen net vandaag naar de film ging kijken.
    We hebben ergens helemaal vanachter op de parking plaats gevonden.
    Ik was al op van de zenuwen omdat ik ten eerste al niet graag naar een film kijk, ten tweede een bioscoop haat en ten
    derde al dacht dat we het eerste stuk van de film gingen missen, door die files en parking.
    Ik had er al meteen geen zin meer.
    Maar we moesten nu wel gaan omdat we onze tickets al via internet gekocht hadden.
    Een geluk dat we dit hebben gedaan of we hadden geen plaats meer.
    De bioscoop zaal was uitverkocht op een paar lege zitjes na.
    Uiteindelijk was de film nog niet bezig en konden we ons klaarmaken voor een Vlaamse film te kijken.


    5. Een korte informatie over de film.

    De film “De helaasheid der dingen is een Vlaamse film van de regisseur Felix Van Groeningen.
    Het is een verfilming van het boek “De helaasheid der dingen” van de auteur Dimitri Verhulst.
    De film heeft al tal van prijzen gewonnen.
    Zo heeft het op het filmfestival van Cannes een prijs gewonnen.
    Namelijk de prijs: Prix Art et Essai.
    Dat is een onderscheiding van de organisatie die 3.000 onafhankelijke bioscoopzalen wereldwijd groepeert.
    Maar ook tal van andere prijzen.
    De première vond plaats op 7 oktober in België en Nederland.


    6. Een korte inhoud van de film.

    De film gaat over 4 broers die samen wonen en een zoon van één van de broers.
    Ze wonen in een huis dat iets te klein is voor hun allemaal samen en dat niet echt meer in goede staat is.
    Het is een familie dat er niet mee inzit dat de deurwaarder alles meeneemt.
    Ze helpen elkaar en doen alles voor elkaar zolang je maar een echte Strobbe bent.
    Één van de broers heeft een zoon, die Gunther noemt.
    Maar Gunther ziet zijn moeder niet meer omdat zijn ouders uiteen zijn.
    En hij noemt zijn moeder dan ook een vuile hoer.
    De broers en Gunther amuseren zich vaak door op café te drinken, te roken en onnozel te doen.
    Maar daardoor zijn de resultaten op school bij Gunther ook minder en moet hij vaak straf schrijven omdat hij vaak te laat op school komt.
    Hij moet dan ook vaak bij de directeur op bezoek en die vraagt hem of het niet beter is dat hij op internaat gaat.
    Maar dat wilt Gunther niet en hij wil bij zijn nonkels en vader blijven.
    En leert een nieuwe vriend kennen, die pas nieuw op school is.
    Maar na een tijdje mag hij zijn nieuwe vriend niet meer zien van de vader van zijn nieuwe vriend omdat hij de familie een marginale familie vind en denkt dat de nieuwe vriend van Gunther ook aan de drank en sigaretten gaat zitten.
    Gunther is helemaal van slag en legt het thuis uit.
    De vader van Gunther heeft weer veel te veel gedronken en is zichzelf niet meer.
    Hij slaat Gunter en de dag nadien als hij beseft dat hij fout is laat hij zich opnemen in een afkickcentrum en Gunther gaat
    op internaat.
    Na een tijdje is de vader verlost van zijn drankprobleem.
    Tijdens de film zie je ook momenten hoe Gunther is als hij volwassen is.
    Hij heeft de zelfde fout als zijn vader gemaakt en heeft ook een kind bij een vrouw.
    Gunther wil een zeer bekende schrijver worden en dat lukt hem ook.
    Hij verkoopt tal van boeken.
    Maar zijn vader is ook gestorven.


    7. Wat is jouw mening van de film.

    Ik vond de film zeker niet slecht.
    Ik had al van veel mensen gehoord dat de film niet zo goed was.
    Maar dat viel nog wel redelijk goed mee.
    Het ging wel vaak over kakken, drinken en roken.
    En dat was soms een beetje te veel van het goede.
    Het was altijd hetzelfde over kakken, …
    Er zat wel humor in de film, wat volgens mij wel belangrijk is bij een film.
    Die humor was ook wel grappig, het was een andere soort humor, dan je gewoon bent in een film.
    In de film zat ook wel niet echt een verhaal.
    Je had Gunther die uiteindelijk wel nog een goed leven lijd.
    Maar voor de rest zat er weinig spanning in, dat mocht er voor mij wel een beetje meer inkomen.
    Uiteindelijk alle positieve en negatieve punten bijeen genomen was het een redelijk goede film.
    Het was ook een Vlaamse film, waar humor inzat en zo een films zie ik wel graag.

    Heb je u grenzen verlegt?

    Ik vind van mezelf wel dat ik mijn grenzen heb verlegt.
    Omdat ik normaal nooit naar de bioscoop ga.
    Het is zeker al een paar jaar geleden dat ik nog eens naar de bioscoop ging.
    Films zie ik ook zeker niet graag, thuis kijk ik misschien 2 maal per jaar een film.
    En dat is dan als ik helemaal niet weet te doen.
    Maar meestal ben ik die film dan al beu na een halfuurtje.
    Hier was ik na een paar minuten al mee met de film en vond ik het wel geslaagd de film.
    Ik had ook niet het gevoel van nu wil ik weg en kreeg ook totaal geen zenuwen van de film.
    Dus ik vind van mezelf dat ik mijn grenzen heb verlegt en zal ik de toekomst iets vaker na de bioscoop gaan, maar nu ook weer niet elke maand.


    8. Extra’s

    8.1 Een recensie van de film “De helaasheid der dingen”.

    Onze Zuiderburen hebben ons de laatste jaren vaak bijzonder verwend met fraaie stukjes cinema. Heerlijk absurdisme, verrukkelijke komedies, maar ook hyperrealistische sociale drama's bereiken ons in overvloed. Ook ‘De helaasheid der dingen' is weer zo'n lekker sappig stukje Vlaamse cinema dat ons Nederlanders goed smaakt.

    De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Dat was, ook in Nederland, een flink succes en is nu - overigens sterk bewerkt - verfilmd door regisseur Felix van Groeningen, die bij het Filmfestival van Cannes de nodige publiciteit wist te verkrijgen door de wedstrijd naaktfietsen uit de film in levenden lijve op de boulevard in Cannes te herhalen. Het verhaal gaat over de samenleving in de - wat we in Nederland zouden noemen - ‘kansarme' achterstandswijken en speelt zich af in het fictieve Vlaamse dorpje Reetveerdegem.

    We zien het verhaal van de film door de ogen van de jonge Gunther. Het gezin Strobbe, waarvan hij deel uitmaakt, wordt al schipperend bijeengehouden door Moeder Meetje. Haar volwassen zoons, waaronder Gunthers vader Celle, wonen nog bij haar in. Die zijn allen aan de drank, versieren aan de lopende band vrouwen, maar hun relaties lopen ook steeds weer stuk. Zij leven er vrolijk op los, verzuipen bijna al het geld en de deurwaarder is kind aan huis. De jonge Gunther is slim en beziet de wereld door zijn eigen ogen. Door zijn lage sociale afkomst heeft hij het moeilijk op school. Gunther wil niet zo eindigen als zijn vader en ooms. Hij wil ontsnappen aan het milieu dat hem naar beneden trekt. Voor hem hoeft het leven niet alle dagen carnaval te zijn. Kan hij daarin slagen en wie moet hem helpen?

    Moeder Meetje blijft altijd kalm onder de uitspattingen van haar zoons. Het leven heeft haar gehard. Ze laat het maar een beetje lopen en probeert alles bij elkaar te houden. Zij schippert tussen alles door en weet zo te overleven. Zij ziet dat haar kleinzoon Gunther het in zich heeft om zich aan dit ‘droeve bestaan' te onttrekken. Hoe moet deze vrouw, die zo door het leven is getekend, hem aan deze neerwaartse spiraal laten ontkomen? Gunthers vader Celle is een man van uitersten. Hij drinkt bovenmatig en is gek op vrouwen, bij voorkeur dronken cafébazinnen. Hij is een man van uiterste stemmingen: dan weer is het dansen en zingen, de volgende dag slaat hij alles kort en klein.

    In het verhaal lopen verschillende tijdslijnen door elkaar. We volgen Gunther in zijn jonge jaren, maar eveneens als hij 28 is en aan zijn afkomst is ontsnapt. Hij is na 12 ambachten en 13 ongelukken redelijk terecht gekomen, heeft wel een kindje ergens gemaakt, maar is daarna met een andere vrouw gelukkig geworden. Hij wil schrijver worden en probeert zijn manuscript - waarin zijn ervaringen en familierelaas is neergelegd - gepubliceerd te krijgen. Telkens ontvangt hij afwijzende briefjes van uitgevers. Zal zijn boek met een rauwe, maar humoristische schets over de dorpse plattelandssamenleving uiteindelijk een plekje bij een uitgever weten te vinden?

    De familiale setting staat uiteraard garant voor een boerenbont geheel met bijna Breugheliaanse toestanden. Dit is door de regisseur uitermate kleurrijk weergegeven en de gebeurtenissen volgen elkaar in soms wel erg hoog tempo op, zodanig dat de trein af en toe bijna in volle vaart over je heen raast. De manier waarop Gunther op zijn leven en zijn familie terugblikt, gaat gepaard met fraaie spot. De verpaupering en het - eufemistisch uitgedrukt - non-conformistisch gedrag, wordt scherp geobserveerd en becommentarieerd. Met rake humor en vaak milde spot en soms grote absurditeit wordt de draak gestoken met de levenswijze van zijn familie en de soms bizarre gebeurtenissen die hun treffen. In de ogen van de familie zelf is er overigens weinig mis, die vermaakt zich uitstekend. Lang leve de lol! De lokale bierdrinkwedstrijden, de wedstrijd naaktfietsen, de vreselijk kale buurtcafés, het is allemaal prima neergezet, maar soms ook wat uitvergroot. Een licht punt van kritiek is dat het accent wel zwaar op de rauwe grappen en grollen ligt. Die grappen zijn in dit milieu nu eenmaal niet subtiel en vaak weinig fijnzinnig, maar zo is het leven in die omstandigheden.

    Naarmate het verhaal vordert krijgen meer serieuze aspecten en beschouwende trekjes een kans de film toch meer inhoud te geven dan alleen die kant van de rauwe volkse humor. Andere kanten van het familieleven krijgen dan meer aandacht, waardoor het verhaal toch nog wat diepgang krijgt die het nodig heeft. Het camerawerk is fraai, de locaties zorgvuldig gekozen. Alle acteurs beelden met verve hun personages uit. Vooral het spel van Kenneth Vanbaeden (Gunther in zijn jeugd) is overtuigend, maar ook Valentijn Dhaenens beeldt hem eenmaal volwassen prima uit. Een speciale vermelding voor Koen de Graeve, die vader Celle wel heel levensecht vertolkt. ‘De helaasheid der dingen' is een film met veel humor en nog veel meer vaart.

    Rob Veerman

    http://www.movie2movie.nl/r94619-Recensie-De-Helaasheid-der-dingen.html


    8.2 Een paar krantenartikels over de film “ De helaasheid der dingen”.

    -'De Helaasheid der Dingen' lokt al 250.000 bezoekers

    De cast van 'De Helaasheid der Dingen'.

    Al meer dan 250.000 mensen zijn in de bioscoop gaan kijken naar de film "De Helaasheid der Dingen". Dat meldt Kinepolis Film Distribution vanavond in een persbericht. Ook in Nederland doet de film het goed, daar staat de teller al op 40.000.

    De film van Felix van Groeningen kwam op 7 oktober in de zalen. "De Helaasheid der Dingen", naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, vertelt het tragikomische verhaal van de 13-jarige Gunther Strobbe die samen met zijn vader en drie nonkels bij zijn grootmoeder inwoont. "Het gezin leeft er in het smerigste kot van Reetveerdegem onder het motto 'God schiep de dag en wij nietsnutten ons er doorheen'", aldus Kinepolis.

    "Aangenaam verrast"
    De hoofdrollen zijn onder meer voor Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Wouter Hendrickx, Valentijn Dhaenens, Gilda De Bal en nieuwkomer Kenneth Vanbaeden in de rol van de jonge Dimitri.

    Felix van Groeningen en producent Dirk Impens zijn volgens Kinepolis "aangenaam verrast" door de massale belangstelling. In een eerste reactie verklaarden ze minstens even verbaasd te zijn door de spontane reacties die de film uitlokt. "Onder meer de reacties van mensen actief in de bijzondere jeugdzorg zijn soms ronduit aangrijpend na het zien van de film." (belga/ka)

    03/11/09 21u49

    http://www.demorgen.be/dm/nl/2908/film/article/detail/1024905/2009/11/03/De-Helaasheid-der-Dingen-lokt-al-250-000-bezoekers.dhtml



    -'Helaasheid der Dingen' valt alweer in de prijzen

    'De Helaasheid der Dingen' heeft op het Europees Filmfestival van Cinésonne in Parijs drie prijzen in de wacht gesleept. De film van regisseur Felix van Groeningen won de prijs voor 'Beste Film', acteurs Koen De Graeve en Kenneth Vanbaeden deelden de prijs voor 'Beste Mannelijke Acteur' en de film kreeg ook de publieksprijs.

    Eerder haalde 'De Helaasheid der Dingen' ook de 'l'Amphore d'Or' voor Beste Film op het Festival du Film Grolandais. Daarmee staat de teller momenteel op negen prijzen. In Frankrijk komt de film op 23 december in de bioscoop, zowel in de originele ondertitelde versie als in de gedubde Franse versie. (anp/svm)

    23/10/09 15u20

    http://www.demorgen.be/dm/nl/2908/film/article/detail/1019790/2009/10/23/Helaasheid-der-Dingen-valt-alweer-in-de-prijzen.dhtml

    8.3 Een paar foto’s van mijn ticket.

    Zie skyblog voor de foto's. (Aangezien ik de foto's niet kon uploaden op deze blog.)

    De foto's vindt je onder deze link:
    http://tom2foto.skyrock.com/

    22-11-2009 om 00:00 geschreven door Tom  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 31/05-06/06 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs