Inhoud blog
  • Link`s
  • Keukengerei
  • Vissoorten
  • Wild en gevogelte
  • Vleessoorten
  • Kruiden en Marinades
  • Trukjes
  • Groenten en Fruit
  • Aardappelen
  • Marokkaans
  • Eenpansschotel
  • Onbijt en beleg
  • Gebakjes
  • Sausen
  • pastagerechten
  • Visgerechten
  • Desserten
  • Hoofdgerechten
  • Voorgerechten
  • Soep
  • hapjes
  • wie zijn wij
  • Home
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    thuiskokkerellen

    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissoorten
    Vissoorten
    steenbolk : lekkere vis om te bakken
    schelvis : lekkere vis om te bakken
    schar : lekkere vis om te bakken
    Atlantische dorie,Atlantische zalm,Bot,
    Doornhaai,Forel,Geep
    Goudbrasem,Griet,Haring,Haringhaai,Heek,
    Heilbot,Hondshaai
    Kabeljauw,Karper,Kongeraal,Koolvis,Leng,
    Makreel,Paling,aal
    Pieterman,Pladijs, Schol,Pollak,Poon, knorhaan,
    Rog,Roodbaars
    Sardien,Schar,Scharretong,Schelvis,Snoek,
    Snoekbaars,Sprot
    Steenbolk,Tarbot,Tilapia,Tong,Tongschar,
    Tonijn,Victoriabaars
    Wijting,Zalm,Zeebaars,Zeebarbeel,Zeeduivel,
    Staartvis,Zeewolf
    Zonnevis,Gamba,Kreeft, zeekreeft,Langoest,
    Langoustine
    Noordse garnaal,Noordzeegarnaal, grijze
    garnaal,Noordzeekrab
    Rivierkreeft,Scampi,Alikruik,kreukel,
    Holle oester,Mossel
    Platte oester,Sint-jakobsschelp,Wulk
    Octopus,inktvis,Pijlinktvis,Inktvis,calamar

    01-03-2012 om 18:23 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengerei
    Keukengerei
    Messen de soorten messen uit de keuken
    01. Batter = een groot, breed, zwaar koksmes
    voor het hakken van kruiden, groenten e.d.
    02. Snijmes = koksmes voor het in blokjes of
    reepjes snijden van groenten en kruiden e.d.
    03. Fileermes = voor het ontgraden van vis
    04. Trancheermes = voor het trancheren, d.w.z.
    dun snijden van bijv. gerookte zalm, rauwe ham
    05. Uitbeenmes = voor het uitbenen van vlees,
    wild en gevogelte
    06. Golfzaagmes = trachelaar; voor het snijden
    van grote stukken gaar vlees
    07. Broodzaagmes = voor het snijden van brood
    08. Diepvriesmes = voor het snijden van gevroren
    ingrediënten
    09. Bakkersmes = één snijkant getand, de ander
    glad; voor het snijden van diverse soorten gebak
    10. Paletmes = voor het bestrijken van gerechten,
    zoals taarten e.d.
    keukengereedschap
Messen de soorten messen uit de keuken
    11. Kaasmes = voor het snijden van diverse
    soorten kaas
    12. Hakbijl = voor het doorhakken van
    beendern e.d.
    13. Vleesvork = voor het keren van vlees e.d.
    tijdens de bereiding
    14. Kip en Wildschaar = voor het losknippen van
    wild en gevogelte
    15. Visschaar = voor het verwijderen van
    vinnen
    16. Aardappelschilmesje
    17. Aardappelschilmesje
    18. Dunschiller = voor het schillen van
    4aardappelen, appelen komkommer e.d.
    19. Officemesje = kleinste mesje voor het
    snijden van kleine delen
    20. Canneleermes = voor het aanbrengen van
    groefjes in wortelen, bieten e.d.
    21. Tomatenmesje
    22. Grapefruitmesje
    23. Aardappelboortje = voor het uitboren van
    aardappelen, knolgroenten, komkommer en
    fruitsoorten
    24. Appelboor = voor het uitboren van
    klokhuizen
    25. Boterroller = voor het maken van
    boterkrullen
    26. Decoratiemesje = sambaltrekker; voor het
    vervaardigen van dunnen draden van
    komkommer, pepers e.d.
    27. Citroentrekker = voor het aanbrengen van
    groefjes in citroenen, sinaasappels e.d.
    28. Oestermes = voor het openen van oesters
    29. Lardeernaald met klem = voor het larderen
    van gerechten
    30. Vleespen = voor het aanrijgen van stukjes
    vlees

    01-03-2012 om 18:30 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Keukengerei,messen,kloppers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Link`s
    Link`s en topadressen
    antony een visboer waar ik mijn vis van haal
    Vishandel Anthony mijn visboer met verse vis
    Vishandel Anthony
    Wingenesteenweg 24
    8730 Beernem
    Tel: 050/78 18 81
    Ook open op zondagvoormiddag!
    onder de Toren om je bezig te houden Hobby
    Welkom bij Hobby-ruilclub
    'Onder de Toren'
    Centrum "De Koepel"
    Gerard Davidstraat 10
    8000 Kristus Koning

    01-03-2012 om 18:32 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:links


    Archief per week
  • 27/02-04/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs