Inhoud blog
  • Link`s
  • Keukengerei
  • Vissoorten
  • Wild en gevogelte
  • Vleessoorten
  • Kruiden en Marinades
  • Trukjes
  • Groenten en Fruit
  • Aardappelen
  • Marokkaans
  • Eenpansschotel
  • Onbijt en beleg
  • Gebakjes
  • Sausen
  • pastagerechten
  • Visgerechten
  • Desserten
  • Hoofdgerechten
  • Voorgerechten
  • Soep
  • hapjes
  • wie zijn wij
  • Home
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    thuiskokkerellen

    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerechten
    Hoofdgerechten
    chateaubriand  het lekkerste steak ter wereld
    08.12.2011
    Chateaubriand
    ± 600 gr Steak (chateaubriand)
    Peper
    zout
    ± 50 gr braadboter
    Een braadpan van ongeveer de zelfde grote van het vlees
    Doe de boter in de pan en laat het lichtjes bruin worden ( Beurre noisette ).
    Leg daar het vlees in gekruid met peper en zout, niet te veel zout en
    bak deze kort maar hevig aan 5 a 8 min naar gelang de dikte.
    Word de boter tijdens het bakken te bruin voeg er dan een beetje boter bij.
    Als deze gebakken is bestrooien met grof zeezout, (als het kan uit de molen).
    Afdekken met aluminiumfolie en 10 min laten rusten.
    Daarna in niet te dunne schijven snijden past goed met frietjes, krokketjes, enz.
    schnitzel met wortelen 3 schel uit de hesp gepaneerd met kruiden
    Schnitzel met wortelen en gekookte aardappelen.
    Aardappelen.
    500 gr wortelen.
    50 gr braadboter.
    Peper, zout.
    80 gr fijne suiker (volgens smaak).
    Peterselie.
    Schelletjes uit hesp (vetloos).
    Kruidenmengeling nr 1. (zie kruiden).
    1 soepbord paneermeel.
    4 eieren.
    1/4 vleesbouillon blokje.Maizena.
    Aardappelen: ± 30 minuten koken.Wortelen:
    Snij de wortelen in schijfjes van ± 0.5cm.
    Doe boter in een pot en laat die lichtjes smelten.
    Voeg er de schijfjes wortelen toe,
    roer of schud eens zodat alle stukjes beboterd zijn.
    Voeg er een klein snuifje zout en peper aan toe.
    Voeg daarbij de suiker. Laat dit alles mooi opstoven.
    Tijdig omroeren (zeer belangrijk) tot ze krakerig bijna zacht zijn.
    Bestrooi bij het opdienen met fijngesnipperde peterselie.
    SCHNITZELVraag aan je slager voor schelletjes fijn gesneden
    (minder dan 1 cm) uit de carré. Neem 1 soepbord
    paneermeel en voeg daarbij 1.5 soeplepel kruiden nr 1.
    (zie kruiden). Roer dit alles goed door elkaar.
    Zodat er een licht gekleurd paneermeel ontstaat.
    Neem daarnaast nog een soepbord met daarin 3 volledige eieren.
    Voeg daarbij 1 koffielepel kruiden nr 1.
    (zie kruiden). Dit tesamen omroeren.
    Neem het vlees en dompel ze goed onder in het ei.
    Daarna goed in de paneermeel. Leg ze op een droog bord.
    Laat de boter goudbruin (beurre noisette) worden. Bak nu het vlees.
    (Dit heeft maximum 5 minuten baktijd per zijde nodig).
    Dus zet je vlees niet te snel op.
    Saus:Zorg dat je een koud hard gekookt eitje ter beschikking hebt.
    (geplet met een vork).
    Doe in je braadjus de hoeveelheid water
    die je nodig hebt om je saus te bekomen.
    (dat variëert naargelang de hoeveelheid personen).
    Voeg daar 1/4 vleesbouillonblokjetoe.
    Voeg het geplet eitje bij de jus.
    laat dat nog 1 à 2 minuten sudderen.
    Je kan eventueel de smaak nog versterken
    door een mespuntje kruiden nr 1 aan de saus toe te voegen.
    Lichtjes opbinden met maizena en door de chinees of fijne zeef
    ontdoen van alle onnodige eierstukjes.
    lijn voor tussen de menus
    rundstong in madeira 3 kooktijd ± 4 uur
    Rundstong in
    4 L water.
    Rundstong ± 1.600
    kg1 wortel
    1 prei/ 2 selderstokken.
    1 ui.
    5 à 10 cl room.
    75 cl madeira wijn.
    140 gr tomatenpuree.
    1 vlees- en 1 groentebouillon blokje.
    Een snuifje zout en peper.
    1 takje tijm.
    1 Laurierblad.
    750 gr. champignons de Paris.
    50 gr boter.Maizena.
    Zet een grote pot water op het vuur.
    Voeg daarbij de rundstong, de groenten (behalve de champignons),
    de kruiden en de bouillonblokjes.
    Laat dit gedurende 3 à 4 uur lichtjes koken.
    Tot hij gaar is.De rundstong is over het algemeen klaar of zacht
    als de pel van de tong gemakkelijk te verwijderen is.
    Voor de saus:Bak de champignons voor in 50 gr boter
    met een snuifje zout en peper.
    Zorg ervoor dat je de champignons regelmatig opschudt of omroert
    zodat je een gelijkmatige bakking verkrijgt.
    Voeg daarbij 75cl madeira wijn, 1.5 L kooksel van de
    rundstong en de tomatenpuree.
    Goed omroeren en 15 minuten laten doorkoken zonder deksel.
    (Dit is belangrijk voor de alcohol verdamping).
    Opdikken met maizena en een beetje room naar eigen smaak.
    Leg de in schijfjes gesneden rundstong in de saus.
    Zorg ervoor dat tussen elk schijfje tong saus aanwezig is.
    Eventueel met een houten lepel omroeren.
    Laat dit nog 5 minuten inkoken. Daarna 15 minuten laten inwerken
    van het vuur.
    lijn voor tussen de menus
    varkenshaasje op honing 3 en krokketjes
    Varkenshaasje op honing.
    1 varkenshaasje.
    4 koffielepels honing.
    1 staal witloof.
    1 tomaat.
    Fijne boontjes.
    Fijn gesneden spek.
    1 vleesbouillon blokje.
    Peper en zout.
    20 gr boter.
    Mespuntje kruiden nr 1. (Zie kruiden).
    Laat de boter smelten. Kruid het vlees met wat zout, peper
    en 1 mestopje kruiden nr. 1. Verwarm ondertussen de oven op
    ± 240 °C. Zorg ervoor dat alle zijden goed gebakken zijn (toegeschroeid).
    Gedurende ± 10 minuten bakken naar gelang het type vuur.
    Leg nu het vlees in een vuurvaste schotel.
    Besmeer het vlees aan de bovenkant met de honing.
    Voeg in de bakpan 250 cl water toe en een half vleesbouillonblokje
    en een lepel honing. Roer dit mooi om. Giet het vervolgens in de
    ovenschotel. Verder in de oven laten garen gedurende ± 50 minuten.
    (Naargelang de oven).Draai het vlees alle 10 à 15 minuten om en
    overgieten met de saus. Na 50 minuten in schijfjes snijden. Dik de
    saus op naar keuze.
    En giet dit over het vlees. Zet dat nog 2 minutjes terug in de oven.
    lijn voor tussen de menus
    varkenshaasje op blauwebessen 3 met peer
    01.09.2009
    Varkenshaasje op blauwebessen confituur met peertjes.
    1 varkenshaasje.
    4 Soeplepels bessen confituur.
    1 vleesbouillon blokje.
    Peper en zout.
    20 gr boter.
    Laat de boter smelten. Kruid het vlees met wat zout en peper.
    Verwarm ondertussen de oven op ± 240 °C.
    Zorg ervoor dat alle zijden goed gebakken zijn (toegeschroeid).
    Gedurende ± 10 minuten bakken naar gelang het type vuur.
    Leg nu het vlees in een vuurvaste schotel.
    Besmeer het vlees aan de bovenkant met de confituur.
    Voeg in de bakpan 250 cl water toe en een half vleesbouillonblokje
    en een lepel confituur. Roer dit mooi om. Giet het vervolgens in
    de ovenschotel. Verder in de oven laten garen gedurende ± 50 minuten.
    (Naargelang de oven).
    Draai het vlees alle 10 à 15 minuten om en overgieten met de saus.
    Na 50 minutenin schijfjes snijden. Dik de saus op naar keuze.
    En giet dit over het vlees.
    Zet dat nog 2 minutjes terug in de oven.
    lijn voor tussen de menus
    konijn met pruimen 3 en rodenbach
    Konijn met pruimen.
    1 konijn.
    Bakboter.
    2 kleine uien.
    15 gedroogde pruimen met pit.
    ± 1 koffielepel kruiden nr 3.
    1 rodenbach.
    1 kop koffie of 1 kleine koffielepel nescafé.
    Maizena.
    Bestrooi het vlees met een beetje kruiden nr 3.
    Bak de stukken konijn voor, tot ze goudbruin zijn.
    Voeg daarbij een half versnipperde ui. Als de uien verkleuren,
    het vlees uit de pot halen. Voeg nu de rest van de uien toe.
    Laat deze goudbruin tot bruin bakken.
    Leg daarbij de stukken konijn terug in de pot.
    Doe daarbij 1 rodenbach en 5 pruimen.
    ± 1 koffielepel kruiden nr 3 (zie kruiden).
    Laat dit 10 à 15 minuten op het vuur zonder deksel (voor
    alcoholverdamping). Voeg daarbij 1 kop koffie of 1 kleine
    koffielepel nescafé en 1 soeplepel maizena express. Even omroeren.
    Dit gedurende 20 minuten laten sudderen (regelmatig omroeren).
    Voeg nu 10 pruimen toe en nog wat maizena naar eigen smaak.
    Laat dit nog ± 30 minuten verder sudderen naargelang het konijn
    (groot of klein konijn).
    Zo mogelijk dit recept de avond voor het opdienen bereiden
    (1 nacht laten inwerken).
    lijn voor tussen de menus
    pita  shoarma 3 turks of marokkaansmet klieine stukjes vlees
    Pita / shoarma.
    750 gr carrégebraad.
    2 soeplepels shoarmakruiden (India).
    1 koffielepel Lookpoeder.
    30 gr boter.
    Zout & Peper.
    Komkommer.
    Sla.
    Shoarmabroodjes. (pita).
    looksaus. (zie sausen).
    Uiensaus. (zie sausen).
    Snij het vlees in stukjes van ± 1 cm (zeker niet meer).
    Bestrooi het vlees met de kruiden. Meng dit goed door elkaar.
    Zet dit onder folie 1 uur in de koelkast.
    Na een uur het vlees opbakken in wat boter tot het vlees goed droog is.
    Voor de broodjes: Besprenkel de broodjes lichtjes met water.
    Steek ze ± 5 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C.
    Snij de broodjes open. Vulling naar gelangen: sla, komkommer,
    vlees en overgieten met de saus naar wens.
    lijn voor tussen de menus
    balletjes in tomatensaus 3 gehakt broot ui en ei
    Balletjes in tomatensaus.
    700 gr gehakt.
    3 witte boterhammen.
    6 druppels maggi.
    1 volledig ei + 1 eigeel.
    1 ui.
    1 koffielepel kruiden nr 1. (zie kruiden).
    Zout en peper.
    1 laurierblad.
    ± 20 gr boter.
    Tomatenpuree.
    Doe de eieren in een kom. Voeg daarbij een fijngesnipperde ui.
    Voeg daarbij 1 koffielepel kruiden nr 1, 6 druppels maggi en een
    snuifje peper en zout. Meng dat goed door elkaar.
    Snij nu 3 boterhammen zonder de korstjes in fijne blokjes.
    Voeg dit bij de eieren en goed omroeren.
    Voeg daar je gehakt bij en goed mengen.Maak van deze mengeling balletjes
    en op een zacht vuur bakken. Haal de balletjes uit de pan.
    En doe in de pan de tomatenpuree, eenlaurierblad en 4 dl water.
    Goed omroeren en zo nodig opdikken met maizena.
    (Dit recept kan ook gebruikt worden zonder tomatenpuree.
    Gewoon de saus opdikken met een half vleesbouillonblokje.
    Dit kan opgediend worden met spinazie, zurkelaardappelen, enz...).
    lijn voor tussen de menus
    orloffgebraad 5 varkensvlees met kaas en hesp opgerold
    Orloffgebraad met kroketten en peer.
    800 gr carré gebraad.
    100 gr boter.
    5 schellen emmentaler.
    4 schellen gekookte ham.
    ½ vleesboullionblokje.
    peper en zout.
    Roux of maizena.
    3dl water.
    Kroketjes.
    gestoofde peer.
    Snij de carré in 1 lang dunne schil. Zie foto. Beleg dit met kaas en
    daarop de ham. Draai deze mooi in een rolletje en bestrooi het met
    peper en zout. (niet te veel zout daar de ham al goed gezouten is).
    Sluit alles mooi met keukentouw of een netje zodat de orloff niet uit
    elkaar valt. Bak dit lichtjes voor en steek dit gedurende 20 min in
    een voorverwarmde oven van 160°C. Wanneer het vlees gaar is de
    schaal uit de oven halen. Leg het vlees op een bord en dek af met
    aluminium folie. Giet nu in de ovenschaal 3 dl water, 1 dl sap van de
    stoofpeer, het bouillonblokje.
    Opdikken met roux of maizena.
    lijn voor tussen de menus
    vogelnestje 3 een ei in varkensgehakt en gefrietuurt
    Vogelnestjes.
    350 gr gehakt.
    2 eitjes.
    20 g paneermeel .
    1 koffielepel kruiden nr 1. (zie kruiden).
    Peper & zout.
    1 witte boterham.
    Kook 1 ei gedurende 10 minuten.Meng ondertussen 5 gr paneermeel,
    de in kleine stukjes gesneden boterham, kruiden nr 1,
    peper, zout en één eitje onder het gehakt.
    Laat dit gedurende 30 minuten in de koelkast stevig worden.
    Boetseer het gehakt rond het eitje.
    Paneer nog even het geheel met het overige paneermeel en
    laat dit nu nog 10 minuten rustenin de koelkast.
    Bak de vogelnestjes 10 minuten in frituurvet van 180°C.
    (kan ook in de oven).Snijd het nu middendoor.
    lijn voor tussen de menus
    rundsbrochette 3 stukken runt op een stok met ui spek en paprikas
    Rundsbrochette
    met rijst en currysaus
    ±500 gr rundsvlees.
    2 dikke schellen gerookt spek.
    1 grote ui.
    1 rode paprika.
    1 groene paprika.
    2 koffielepels kruiden nr 2. (zie kruiden).
    Snij het rundsvlees in stukken en kruid ze met kruiden nr 2 (zie kruiden).
    Laat dit even rusten in de koelkast. Snij ondertusssen het spek,
    de ui, de rode en de groene paprika in stukken (niet te klein).
    Steek ongeveer 4 stukken vlees verdeeld met spek,
    ui en paprika ertussen op een stokje.
    Voor de currysaus. (zie sausen).
    lijn voor tussen de menus
    cordon bleu 4 varkens schel gevuld met kaas en hesp
    Cordon Bleu
    met chinese kool en aardappelen.
    2 enveloppen uit varkensvlees.
    2 schellen gekookte ham.
    2 schellen emmentaler kaas.
    50 gr geraspte zwitsere gruyere.
    Peper & zout.
    Tandenstokjes.
    30 gr boter.
    Leg je envelopje open en leg op de ene kant

    01-03-2012 om 16:39 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechten
    Voorgerechten
    Gandaham met meloen zeer gevraagde voorgerecht
    Gandaham met meloen.
    Per persoon.
    3 schellen gandaham.
    1 meloen.
    Bordversiering: sla, tomaat,
    physalis ( Lampionplant ),takje tijm.
    Toast champignon geroosterd broot met een champignon sous en porto
    Toast champignon.
    Voor 2 toasten:
    250 gr champignons.
    20 gr boter.
    2 boterhammen. (Wit brood).
    Zout, peper.
    ± 10 cl porto. (meer of min naar smaak)
    1 koffielepel tomatenpuree.
    ± 1 koffielepel blanke roux. (Roux zie saus)
    5 à 10 cl room. (naargelang dikte van de saus).
    Toast 2 sneden brood tot ze goudbruin zijn.
    Bak de champignons met een snuifje zout en
    peper in een grote pan tot ze half zacht zijn.
    Giet daarover de hoeveelheid porto.
    (Eender welk merk). Voeg daarbij
    een halve tot een volledige koffielepel roux bij,
    naargelang de gewenste dikte van de saus.
    Voeg daarbij 5 tot 10 cl room en ± 1 koffielepel
    tomatenpuree voor de kleur.
    Doe dit op de toast. (opgepast: de saus mag
    niet van de toast glijden,
    dus moet een redelijke vaste massa zijn).
    Voeg er eventueel nog een klein beetje room bij
    voor verdunning of een beetje roux voor
    verdikking.
    Koninginnehapje pastijltje van bladerdeeg met Vol-au-vent is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers. Er zijn maar weinig brasseries of restaurantjes waar dit kipgerecht niet op het menu staat
    Koninginnehapje.
    1 gekookte kip. (zie kippesoep).
    1 L gezeefde kippesoep.
    300 gr champignons.
    200 gr gehaktballetjes.
    (de grootte van een knikker).
    1 soeplepel bloem.
    2 dl melk.
    1 dl room.
    Witte maizena express. (naar gelang).
    1 bouchée.
    Bak de champignons voor.
    Kook de gehaktballetjes in een kippebouillon.
    Doe de champignons en de stukjes kip in een pot.
    Bestrooi dit met 1 soeplepel bloem. Goed
    omroeren. Doe er 1 L gezeefde kippesoep bij.
    Voeg daar 2 dl melk en 1 dl room bij. Laat dit
    goed inkoken gedurende 10 minuutjes. Voeg
    daar de balletjes aan toe.
    En opdikken met maizena.
    resultaat . Vol-au-vent
    is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers.
    Er zijn maar weinig restaurantjes of brasseries
    waar dit kipgerecht niet op het menu staat.
    Sint-Jakobsnootjes  nootje van sintjacop met roomsous is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers.
    Sint-Jakobsnootjes
    met peterseliesabayon.
    2 sint-jakobsnootjes.
    4 langoustine staartjes.
    1 takje peterselie.
    Peper & zout.
    Paprikapoeder.
    20 gr boter.
    Peterseliesabayon (zie sausen).
    Kruid de sint-jakobsnootjes met peper,
    zout en paprikapoeder.
    Bak ze hevig maar kort aan gedurende
    5 seconden per kant. Laat deze nog wat
    rusten onder zilverpapier. Bekleed een
    voorverwarmd bord met je saus en de andere
    ingrediënten. Voeg pas daarna de nootjes
    eraan toe.
    P.S.: Dit is geen licht voorgerecht dus laat wat
    tijd voor je het volgende serveert.

    01-03-2012 om 16:38 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep
    Soep
    Spinaziesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Spinaziesoep
    3L Water.
    700 Gr Verse spinazie.
    3 Selderstengels.
    2 Preien.
    1 ui.
    1 Laurier.
    Peper & zout.
    1 Groentebouillon blokje.
    2 Vleesbouillon blokjes.
    Balletjes.
    Verwijderd de stengels van de spinazie
    en snij alles in kleine stukjes.
    Dit samen ongeveer 40 min op een
    zacht vuurtje lichjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog gedurende
    ± 5 min laten inkoken.
    (Gehaktballetjes afzonderlijk
    koken in een bouillon.)
    Knolseldersoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Knolseldersoep
    3L Water.
    1 Knolselder
    6 Bleekselderstengels.
    2 Preien.
    1 ui.
    1 Laurier.
    Peper & zout.
    1 Groentebouillon blokje.
    2 Vleesbouillon blokjes.
    Snij alles in kleine stukken
    Dit samen ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje
    lichtjes laten koken.
    Mixen en room toevoegen naar smaak.
    Paprikaroomsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Paprikaroomsoep
    2.5 L water.
    1 ui.
    1 wortel
    1 prei ± dezelfde hoeveelheid selder.
    1 gele of oranje paprika.
    2 rode paprika's.
    2 verse tomaten.
    1 aardappel.
    Room naar keuze.
    Peper, zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    2 koffielepel tomatenpuree.
    1 Laurierblad.
    Dit samen ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje
    lichtjes laten koken.
    Mixen en room toevoegen naar smaak.
    Kervelsoep.zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Kervelsoep.
    2.5 L water.
    1 ui.
    2 preien ± dezelfde hoeveelheid selder.
    1 aardappel.
    3 bosjes verse kervel.
    Peper, zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    gehaktballetjes
    (grootte van een knikker)
    1 laurierblad.
    Gehaktballetjes afzonderlijk koken in een
    bouillon. Dit samen ongeveer 1 uur op een
    zacht vuurtje lichjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog
    gedurende ± 5 min laten inkoken.
    Venkelsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Venkelsoep.
    2.5 L Water.
    1 Venkel.
    1 ui.
    1 prei, ± dezelfde hoeveelheid selder.
    Zout en Peper.
    3 druppels maggi.
    3 bolletjes koriander.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    gehaktballetjes
    (grootte van een knikker)
    1 laurierblad.
    Gehaktballetjes afzonderlijk koken in een
    bouillon. Dit samen ongeveer 1 uur
    op een zacht vuurtje lichtjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog
    gedurende ± 5 min laten inkoken.
    Opgepast: Niet voorstoven!
    uiensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Ajuinsoep.
    2.5 l water.
    5 uien.
    1 prei.
    2 stengels selder.
    1 kruidnagel.
    20 gr bakboter.
    Peper & zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    1 laurierblad.
    Snij de uien in stukjes. Stoof ze voor in
    20 gr boter tot ze glazig zijn. Voeg de andere
    groenten toe. Voeg dan 2.5 l water toe, de
    kruiden en de bouillonblokjes. Laat dit zachtjes
    koken gedurende ± 40 minuten.
    Goed mixen en
    opdienen met gemalen emmentaler.
    Kippesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Kippesoep.
    3 L water.
    1 soepkip van ± 1 kg.
    1 ui.
    2 stengels selder.
    1/2 prei.
    1 wortel.
    1 laurierblad.
    2 kippebouillonblokjes.
    1 groentebouillonblok.
    2 soeplepels vermicelli.
    Zout en peper.
    Snij alle groenten fijn of in blokjes van ± 0.5 cm.
    Doe dit in 3 L water en doe er de kruiden bij.
    Breng dit eerst tot het kookpunt. Leg er nu de
    kip in. Laat dit heel zachtjes sudderen tot het
    klaar is. (als het vel van de kip op verschillende
    plaatsen gescheurd is, is over het algemeen de
    kip gaar en ook de soep). Haal de kip uit de
    soep. Voeg daarbij de vermicelli. Laat dit
    gedurende 5 minuutjes doorkoken. Haal de
    kip uit elkaar in stukjes. Doe daarvan een paar
    stukjes bij de soep en hou eventueel de rest voor
    vol-au-vent.
    Witloofsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Witloofsoep.
    2 L water.
    20 gr boter.
    6 stronken witloof.
    2 preien.
    1 selderstengel.
    1 ui.
    2 vleesbouillonblokjes.
    Peper en zout.
    Room naar smaak.
    Snij het witloof in kleine stukjes zoals
    de prei de ui en de selder. Stoof het witloof
    lichtjes aan met wat boter. Voeg de andere
    ingrediënten toe met 2 L water. Kruiden met
    peper en zout en de bouillonblokjes. Laat dat
    gedurende 30 à 35 min zachtjes koken.
    Mixen en voeg daarbij een beetje room
    naar smaak.
    Opdienen met emmentaler.
    Tomaten groentensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Tomaten groentensoep.
    3 L water.
    10 verse trostomaten.
    1 prei.
    2 selderstengels.
    1 ui.
    1 wortel.
    1 1/2 vleesbouillonblokje.
    1 groentenbouillonblokje.
    1 laurierblad.
    3 druppels maggie.
    Mestopje tijm.
    2 kleine of 1 grote doos tomatenpuree.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes.
    Doe dit in 3 L water en doe er de kruiden bij.
    Laat dit gedurende 45 minuten inkoken
    op een laag vuurtje vanaf het kookpunt.
    Voor tomatenroomsoep:
    De soep goed mixen eventueel door een puntzeef
    halen (chinees). Doe er wat room bij en
    eventueel wat gehaktballetjes.
    Kan versierd worden met wat fijngesnipperde
    peterselie en/of heel kleine stukjes verse
    tomaat (net voor het opdienen).
    Courgettesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Courgettesoep.
    2 L water.
    +/- 700 gr courgettevlees.
    1 ui.
    2 preien
    1 selderstengel.
    1 aardappel.
    2 vleesbouillonblokjes.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 2 L water
    en doe er de kruiden bij. Laat dit gedurende
    45 minuten inkoken op een laag vuurtje vanaf
    het kookpunt.
    Goed mixen. Eventueel kan je dit opdienen met
    als garnituur: croutons = gefrituurde stukjes wit
    brood van +/- 1cm x 1cm.(Zie onderkant pagina)
    Pompoensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Pompoensoep.
    2 L water.
    +/- 700gr pompoenstukjes.
    2 uien.
    1 kleine wortel.
    2 preien.
    1 selderstengel.
    1 aardappel.
    400 gr gepelde tomaten.
    2 vleesbouillonblokjes.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 2L water
    en doe er de kruiden bij. Laat dit gedurende
    45 minuten inkoken op een laag vuurtje vanaf
    het kookpunt.
    Goed mixen. Opdienen met room naargelang de
    smaak.
    Kan versierd worden met wat fijngesnipperde
    peterselie (net voor het opdienen).
    Erwtensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Erwtensoep met spekblokjes.
    3 L water.
    300 gr erwten.
    1 prei
    1 ui.
    1 aardappel.
    2 selderstengels.
    potje kervel.
    2 vleesbouillonblokjes
    1 groentenbouillonblokje.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    gerookte spekblokjes. (hoeveelheid naar gelang).
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 3 L water
    en doe er de kruiden bij. (voorzichtig zout indoen,
    spek geeft ook veel zoutsmaak aan de soep).
    Laat dit +/- 45 min inkoken op een laag vuurtje
    vanaf het kookpunt. Goed mixen. Doe er de
    spekblokjes bij en laat nog even goed doorkoken.
    Eventueel kan je dit opdienen met als garnituur:
    croutons = gefrituurde stukjes wit brood
    van +/- 1cm x 1cm..(Zie onderkant pagina).
    Croutons stukjes brood gefrietuurd
    Croutons (kroetjes).
    3 sneden wit brood. (bij voorkeur oud brood).
    Snij de korsten van de boterhammen.
    Snij nu het wit in stukjes van +/- 1 cm x 1 cm.
    Bak de stukjes in de frituurketel of in een pan
    met olie. Zorg voor voldoende vet zodat de
    stukjes ondergaan. (doe dit als je het vet voor
    de laatste keer gebruikt). Laten uitlekken op
    een keukenpapier. Dit kan ingevroren worden
    in porties. Kan gebruikt worden voor
    verschillende soepen als garnituur
    en/of als hapjes.

    01-03-2012 om 16:37 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:spinaziesoep,soup,soep,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes
    Hapjes & Snacks
    gemarineerde olijven met groene kruidenzeer lekker als tv hapje
    Gemarineerde olijven.
    ± 200 gr ontpitte olijven
    ± 25 cl olijfolie 1ste pers.
    zout, peper, rozemarijn, laurierpoeder, basilicum,
    tijm, provence kruiden, lookpoeder,
    verse groene peper ( uit bokaal) en oregano.
    Dit alles goed laten marineren op
    kamertemperatuur in gesloten bokaal gedurende
    minimum 2 dagen.Opdienen met tandenstokertjes
    of escargotvorkjes.
    gandeham met geitekaaszeer lekker al tv hapje of entre
    Gandaham met geitekaas.
    per persoon:
    Een groot sneetje gandaham.
    Geitekaas (chavroux) of naar keuze.
    Smeer het sneetje gandaham goed in met een
    laagje geitekaas en maak er een rolletje van. Met
    een plastiek folie bedekken en opdraaien als een
    snoep. Minimun 2 uur in de koelkast,
    daarna in fijne sneetjes versnijden en opdienen.
    lookbrootjes
besmeert meet look en in de oven
    Lookbroodjes
    Per persoon:
    Een halve lengte van een stokbrood.
    Op de lengte doorsnijden zodat je 2 halve
    broodjes hebt. 3 minuutjes onder de grill,
    inwrijven met look of lichtjes insmeren met
    lookboter. En terug een half minuutje onder
    de grill in het midden van de oven.
    Zeer lekker met gegrild vlees of barbeque
    (barbecue).
    oesters op ijsbedje met citroenword vaak gegeven als entre of voorgerecht en is het lekkers in de winterperiode
    Oesters op ijsbedje.
    Benodigdheden:
    Oesters.
    Peper.
    Geplet ijs.
    Verse citroen.
    Maak de oesters open via de achterzijde.
    Leg dit op een bedje met ijs.
    (Gekraakt ijs kan bekomen worden door
    ijsblokjes in een propere doek te wentelen
    en dat stuk slaan met een hard voorwerp).
    Leg daarbij de citroen en een pepervatje.
    Gegrilde oesters met kaas.word gegeven als entre, hapje of voorgerecht met of zonder witte wijn
    Gegrilde oesters met kaas.
    Oesters.
    Emmentaler kaas.
    1 glas schuimwijn.
    Peper.
    Verse citroen.
    De geopende oesters goed ontdoen
    van hun vocht. Lichtjes bestrooien met peper.
    2 druppeltjes citroen en overgieten met een
    beetje schuimwijn. Laat dit 5 minuten goed
    intrekken. Giet vervolgens het sap terug
    weer weg. Bestrooi de oesters nu met
    gemalen emmentaler. (of een plakje)
    Stop dit ongeveer 10 minuutjes in een
    voorverwarmde oven op 180°c.
    TV hapjesallerhande hapjes zoals tv worstjes, chips, nootjes, olijven,...
    TV hapjes.

    01-03-2012 om 16:37 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie zijn wij
    Wie zijn wij
    john en  sofie
een koppel met veel kookervaring en dit graag willen delen met jullie. kom gerust eens kijken op onze site
    Wij zijn een koppel met heel veel kookervaringen
    en willen die met jullie delen. Wij zullen ons
    allereerst kort voorstellen, onze naam is
    John & Sofie.Wij wonen in het Brugse Belgie
    en hopen jullie beginners en gevorderden daarbij
    te helpen. Onze thuis-koken site zal heel wat aan
    traditionele gerechten en gerechten op
    grootmoeders wijze bevatten. De meeste
    gerechten zullen u voorgeschoteld worden door
    John. De meeste banketten door Sofie.
    Niettegenstaande een beurtwissel niet
    uitgesloten is. Wensen wij U veel kookplezier en
    smakelijk eten !

    01-03-2012 om 16:35 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wie,zijn,wij,john,sofie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home
    Home
    welkom 11146D kleur van de site
    Share
    free photo tools and hosting from Xara Online
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    thuiskokkerellen.be John en Sofie
    Vanaf nu ook filmpjes op You Tube
    Klik op de link of Afbeelding
    http://www.youtube.com/user/Thuiskokkerellen
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    © 2009
    Bedankt voor uw bezoek!
    Deze site is online van 08.01.2009
    Wij hopen dat u vindt wat u zoekt.
    Thuiskokkerellen is er op gericht
    om u een zo goed mogelijke service te bieden.
    Wij zullen dan ook alles in het werk stellen
    om aan uw verwachtingen te voldoen.
    Met een breed aanbod aan gerechten
    dat wij ter beschikbaar hebben,
    vindt u vast en zeker wat u zoekt.
    Neem een kijkje op de website.als u
    vragen of opmerkingen heeft,
    neem gerust contact met ons op
    Wij hopen u snel terug te zien!
    Houd onze site
    in de gaten voor het laatste nieuws.
    Er volgt nog veel meer
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    nieutelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voorw1
    08.12.2011
    Chateaubriand
    Klik op de foto
    chateaubriand of steakmooi stuk vlees van goede kwalieteid
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    telken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    26.11.2011
    Hesperolletjes
    Klik op de foto
    hesperolletjes,hamrolletjes met witloof
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    nieuwtelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor1
    19.11.2011
    Roomsoezen
    Klik op de foto
    Roomsoezen zoezen soesjes gevuld met room
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voornieuw1telken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    11.11.2011
    Vleessalade
    Klik op de foto
    Vleessalade met hesp maiotomaat enz pij thuiskokkerellen
    lijn enkel een tussen lijn om tussen onze foto`s te plaatsen
    nieuw telken als er een nieuwe menu bijkomt word deze geplaatst op home
    12.11.2011
    Broodpudding
    Klik op de foto
    Broodpudding  ei broot en rorijnen zeer lekker
    lijntussen de foto`s en gerechten
    Klik om te vergroten
    Celsius temperaturen de wereld rond gas elec of noem maar op
je vint het bij thuiskokkerellen
    uitschrijver voor Nieuwsbrief
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    href="http://www.poodwaddle.com"> Poodwaddle.com John & Sofie / a >
    Plaats de rode wijzers op het gewenste uur
    en zorg dat de klok op on staat
    klik daarvoor op alarm on of off
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    Moon of Love>
    (john) eigen compositie>

    01-03-2012 om 16:34 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:home


    Archief per week
  • 27/02-04/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs