Inhoud blog
  • Link`s
  • Keukengerei
  • Vissoorten
  • Wild en gevogelte
  • Vleessoorten
  • Kruiden en Marinades
  • Trukjes
  • Groenten en Fruit
  • Aardappelen
  • Marokkaans
  • Eenpansschotel
  • Onbijt en beleg
  • Gebakjes
  • Sausen
  • pastagerechten
  • Visgerechten
  • Desserten
  • Hoofdgerechten
  • Voorgerechten
  • Soep
  • hapjes
  • wie zijn wij
  • Home
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    thuiskokkerellen

    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechten
    Voorgerechten
    Gandaham met meloen zeer gevraagde voorgerecht
    Gandaham met meloen.
    Per persoon.
    3 schellen gandaham.
    1 meloen.
    Bordversiering: sla, tomaat,
    physalis ( Lampionplant ),takje tijm.
    Toast champignon geroosterd broot met een champignon sous en porto
    Toast champignon.
    Voor 2 toasten:
    250 gr champignons.
    20 gr boter.
    2 boterhammen. (Wit brood).
    Zout, peper.
    ± 10 cl porto. (meer of min naar smaak)
    1 koffielepel tomatenpuree.
    ± 1 koffielepel blanke roux. (Roux zie saus)
    5 à 10 cl room. (naargelang dikte van de saus).
    Toast 2 sneden brood tot ze goudbruin zijn.
    Bak de champignons met een snuifje zout en
    peper in een grote pan tot ze half zacht zijn.
    Giet daarover de hoeveelheid porto.
    (Eender welk merk). Voeg daarbij
    een halve tot een volledige koffielepel roux bij,
    naargelang de gewenste dikte van de saus.
    Voeg daarbij 5 tot 10 cl room en ± 1 koffielepel
    tomatenpuree voor de kleur.
    Doe dit op de toast. (opgepast: de saus mag
    niet van de toast glijden,
    dus moet een redelijke vaste massa zijn).
    Voeg er eventueel nog een klein beetje room bij
    voor verdunning of een beetje roux voor
    verdikking.
    Koninginnehapje pastijltje van bladerdeeg met Vol-au-vent is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers. Er zijn maar weinig brasseries of restaurantjes waar dit kipgerecht niet op het menu staat
    Koninginnehapje.
    1 gekookte kip. (zie kippesoep).
    1 L gezeefde kippesoep.
    300 gr champignons.
    200 gr gehaktballetjes.
    (de grootte van een knikker).
    1 soeplepel bloem.
    2 dl melk.
    1 dl room.
    Witte maizena express. (naar gelang).
    1 bouchée.
    Bak de champignons voor.
    Kook de gehaktballetjes in een kippebouillon.
    Doe de champignons en de stukjes kip in een pot.
    Bestrooi dit met 1 soeplepel bloem. Goed
    omroeren. Doe er 1 L gezeefde kippesoep bij.
    Voeg daar 2 dl melk en 1 dl room bij. Laat dit
    goed inkoken gedurende 10 minuutjes. Voeg
    daar de balletjes aan toe.
    En opdikken met maizena.
    resultaat . Vol-au-vent
    is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers.
    Er zijn maar weinig restaurantjes of brasseries
    waar dit kipgerecht niet op het menu staat.
    Sint-Jakobsnootjes  nootje van sintjacop met roomsous is een van dé vertrouwde Vlaamse klassiekers.
    Sint-Jakobsnootjes
    met peterseliesabayon.
    2 sint-jakobsnootjes.
    4 langoustine staartjes.
    1 takje peterselie.
    Peper & zout.
    Paprikapoeder.
    20 gr boter.
    Peterseliesabayon (zie sausen).
    Kruid de sint-jakobsnootjes met peper,
    zout en paprikapoeder.
    Bak ze hevig maar kort aan gedurende
    5 seconden per kant. Laat deze nog wat
    rusten onder zilverpapier. Bekleed een
    voorverwarmd bord met je saus en de andere
    ingrediënten. Voeg pas daarna de nootjes
    eraan toe.
    P.S.: Dit is geen licht voorgerecht dus laat wat
    tijd voor je het volgende serveert.

    01-03-2012 om 16:38 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep
    Soep
    Spinaziesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Spinaziesoep
    3L Water.
    700 Gr Verse spinazie.
    3 Selderstengels.
    2 Preien.
    1 ui.
    1 Laurier.
    Peper & zout.
    1 Groentebouillon blokje.
    2 Vleesbouillon blokjes.
    Balletjes.
    Verwijderd de stengels van de spinazie
    en snij alles in kleine stukjes.
    Dit samen ongeveer 40 min op een
    zacht vuurtje lichjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog gedurende
    ± 5 min laten inkoken.
    (Gehaktballetjes afzonderlijk
    koken in een bouillon.)
    Knolseldersoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Knolseldersoep
    3L Water.
    1 Knolselder
    6 Bleekselderstengels.
    2 Preien.
    1 ui.
    1 Laurier.
    Peper & zout.
    1 Groentebouillon blokje.
    2 Vleesbouillon blokjes.
    Snij alles in kleine stukken
    Dit samen ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje
    lichtjes laten koken.
    Mixen en room toevoegen naar smaak.
    Paprikaroomsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Paprikaroomsoep
    2.5 L water.
    1 ui.
    1 wortel
    1 prei ± dezelfde hoeveelheid selder.
    1 gele of oranje paprika.
    2 rode paprika's.
    2 verse tomaten.
    1 aardappel.
    Room naar keuze.
    Peper, zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    2 koffielepel tomatenpuree.
    1 Laurierblad.
    Dit samen ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje
    lichtjes laten koken.
    Mixen en room toevoegen naar smaak.
    Kervelsoep.zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Kervelsoep.
    2.5 L water.
    1 ui.
    2 preien ± dezelfde hoeveelheid selder.
    1 aardappel.
    3 bosjes verse kervel.
    Peper, zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    gehaktballetjes
    (grootte van een knikker)
    1 laurierblad.
    Gehaktballetjes afzonderlijk koken in een
    bouillon. Dit samen ongeveer 1 uur op een
    zacht vuurtje lichjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog
    gedurende ± 5 min laten inkoken.
    Venkelsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Venkelsoep.
    2.5 L Water.
    1 Venkel.
    1 ui.
    1 prei, ± dezelfde hoeveelheid selder.
    Zout en Peper.
    3 druppels maggi.
    3 bolletjes koriander.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    gehaktballetjes
    (grootte van een knikker)
    1 laurierblad.
    Gehaktballetjes afzonderlijk koken in een
    bouillon. Dit samen ongeveer 1 uur
    op een zacht vuurtje lichtjes laten koken.
    Mixen. Dan de gekookte gehaktballetjes
    bijvoegen en nog
    gedurende ± 5 min laten inkoken.
    Opgepast: Niet voorstoven!
    uiensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Ajuinsoep.
    2.5 l water.
    5 uien.
    1 prei.
    2 stengels selder.
    1 kruidnagel.
    20 gr bakboter.
    Peper & zout.
    2 vlees- en 1 groentebouillon blokjes.
    1 laurierblad.
    Snij de uien in stukjes. Stoof ze voor in
    20 gr boter tot ze glazig zijn. Voeg de andere
    groenten toe. Voeg dan 2.5 l water toe, de
    kruiden en de bouillonblokjes. Laat dit zachtjes
    koken gedurende ± 40 minuten.
    Goed mixen en
    opdienen met gemalen emmentaler.
    Kippesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Kippesoep.
    3 L water.
    1 soepkip van ± 1 kg.
    1 ui.
    2 stengels selder.
    1/2 prei.
    1 wortel.
    1 laurierblad.
    2 kippebouillonblokjes.
    1 groentebouillonblok.
    2 soeplepels vermicelli.
    Zout en peper.
    Snij alle groenten fijn of in blokjes van ± 0.5 cm.
    Doe dit in 3 L water en doe er de kruiden bij.
    Breng dit eerst tot het kookpunt. Leg er nu de
    kip in. Laat dit heel zachtjes sudderen tot het
    klaar is. (als het vel van de kip op verschillende
    plaatsen gescheurd is, is over het algemeen de
    kip gaar en ook de soep). Haal de kip uit de
    soep. Voeg daarbij de vermicelli. Laat dit
    gedurende 5 minuutjes doorkoken. Haal de
    kip uit elkaar in stukjes. Doe daarvan een paar
    stukjes bij de soep en hou eventueel de rest voor
    vol-au-vent.
    Witloofsoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Witloofsoep.
    2 L water.
    20 gr boter.
    6 stronken witloof.
    2 preien.
    1 selderstengel.
    1 ui.
    2 vleesbouillonblokjes.
    Peper en zout.
    Room naar smaak.
    Snij het witloof in kleine stukjes zoals
    de prei de ui en de selder. Stoof het witloof
    lichtjes aan met wat boter. Voeg de andere
    ingrediënten toe met 2 L water. Kruiden met
    peper en zout en de bouillonblokjes. Laat dat
    gedurende 30 à 35 min zachtjes koken.
    Mixen en voeg daarbij een beetje room
    naar smaak.
    Opdienen met emmentaler.
    Tomaten groentensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Tomaten groentensoep.
    3 L water.
    10 verse trostomaten.
    1 prei.
    2 selderstengels.
    1 ui.
    1 wortel.
    1 1/2 vleesbouillonblokje.
    1 groentenbouillonblokje.
    1 laurierblad.
    3 druppels maggie.
    Mestopje tijm.
    2 kleine of 1 grote doos tomatenpuree.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes.
    Doe dit in 3 L water en doe er de kruiden bij.
    Laat dit gedurende 45 minuten inkoken
    op een laag vuurtje vanaf het kookpunt.
    Voor tomatenroomsoep:
    De soep goed mixen eventueel door een puntzeef
    halen (chinees). Doe er wat room bij en
    eventueel wat gehaktballetjes.
    Kan versierd worden met wat fijngesnipperde
    peterselie en/of heel kleine stukjes verse
    tomaat (net voor het opdienen).
    Courgettesoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Courgettesoep.
    2 L water.
    +/- 700 gr courgettevlees.
    1 ui.
    2 preien
    1 selderstengel.
    1 aardappel.
    2 vleesbouillonblokjes.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 2 L water
    en doe er de kruiden bij. Laat dit gedurende
    45 minuten inkoken op een laag vuurtje vanaf
    het kookpunt.
    Goed mixen. Eventueel kan je dit opdienen met
    als garnituur: croutons = gefrituurde stukjes wit
    brood van +/- 1cm x 1cm.(Zie onderkant pagina)
    Pompoensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Pompoensoep.
    2 L water.
    +/- 700gr pompoenstukjes.
    2 uien.
    1 kleine wortel.
    2 preien.
    1 selderstengel.
    1 aardappel.
    400 gr gepelde tomaten.
    2 vleesbouillonblokjes.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 2L water
    en doe er de kruiden bij. Laat dit gedurende
    45 minuten inkoken op een laag vuurtje vanaf
    het kookpunt.
    Goed mixen. Opdienen met room naargelang de
    smaak.
    Kan versierd worden met wat fijngesnipperde
    peterselie (net voor het opdienen).
    Erwtensoep zoals iedere soep bij thuiskokkerellen zeer lekker
    Erwtensoep met spekblokjes.
    3 L water.
    300 gr erwten.
    1 prei
    1 ui.
    1 aardappel.
    2 selderstengels.
    potje kervel.
    2 vleesbouillonblokjes
    1 groentenbouillonblokje.
    1 laurierblaadje.
    Peper & zout.
    gerookte spekblokjes. (hoeveelheid naar gelang).
    Snij alle groenten in stukjes. Doe dit in 3 L water
    en doe er de kruiden bij. (voorzichtig zout indoen,
    spek geeft ook veel zoutsmaak aan de soep).
    Laat dit +/- 45 min inkoken op een laag vuurtje
    vanaf het kookpunt. Goed mixen. Doe er de
    spekblokjes bij en laat nog even goed doorkoken.
    Eventueel kan je dit opdienen met als garnituur:
    croutons = gefrituurde stukjes wit brood
    van +/- 1cm x 1cm..(Zie onderkant pagina).
    Croutons stukjes brood gefrietuurd
    Croutons (kroetjes).
    3 sneden wit brood. (bij voorkeur oud brood).
    Snij de korsten van de boterhammen.
    Snij nu het wit in stukjes van +/- 1 cm x 1 cm.
    Bak de stukjes in de frituurketel of in een pan
    met olie. Zorg voor voldoende vet zodat de
    stukjes ondergaan. (doe dit als je het vet voor
    de laatste keer gebruikt). Laten uitlekken op
    een keukenpapier. Dit kan ingevroren worden
    in porties. Kan gebruikt worden voor
    verschillende soepen als garnituur
    en/of als hapjes.

    01-03-2012 om 16:37 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:spinaziesoep,soup,soep,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes
    Hapjes & Snacks
    gemarineerde olijven met groene kruidenzeer lekker als tv hapje
    Gemarineerde olijven.
    ± 200 gr ontpitte olijven
    ± 25 cl olijfolie 1ste pers.
    zout, peper, rozemarijn, laurierpoeder, basilicum,
    tijm, provence kruiden, lookpoeder,
    verse groene peper ( uit bokaal) en oregano.
    Dit alles goed laten marineren op
    kamertemperatuur in gesloten bokaal gedurende
    minimum 2 dagen.Opdienen met tandenstokertjes
    of escargotvorkjes.
    gandeham met geitekaaszeer lekker al tv hapje of entre
    Gandaham met geitekaas.
    per persoon:
    Een groot sneetje gandaham.
    Geitekaas (chavroux) of naar keuze.
    Smeer het sneetje gandaham goed in met een
    laagje geitekaas en maak er een rolletje van. Met
    een plastiek folie bedekken en opdraaien als een
    snoep. Minimun 2 uur in de koelkast,
    daarna in fijne sneetjes versnijden en opdienen.
    lookbrootjes
besmeert meet look en in de oven
    Lookbroodjes
    Per persoon:
    Een halve lengte van een stokbrood.
    Op de lengte doorsnijden zodat je 2 halve
    broodjes hebt. 3 minuutjes onder de grill,
    inwrijven met look of lichtjes insmeren met
    lookboter. En terug een half minuutje onder
    de grill in het midden van de oven.
    Zeer lekker met gegrild vlees of barbeque
    (barbecue).
    oesters op ijsbedje met citroenword vaak gegeven als entre of voorgerecht en is het lekkers in de winterperiode
    Oesters op ijsbedje.
    Benodigdheden:
    Oesters.
    Peper.
    Geplet ijs.
    Verse citroen.
    Maak de oesters open via de achterzijde.
    Leg dit op een bedje met ijs.
    (Gekraakt ijs kan bekomen worden door
    ijsblokjes in een propere doek te wentelen
    en dat stuk slaan met een hard voorwerp).
    Leg daarbij de citroen en een pepervatje.
    Gegrilde oesters met kaas.word gegeven als entre, hapje of voorgerecht met of zonder witte wijn
    Gegrilde oesters met kaas.
    Oesters.
    Emmentaler kaas.
    1 glas schuimwijn.
    Peper.
    Verse citroen.
    De geopende oesters goed ontdoen
    van hun vocht. Lichtjes bestrooien met peper.
    2 druppeltjes citroen en overgieten met een
    beetje schuimwijn. Laat dit 5 minuten goed
    intrekken. Giet vervolgens het sap terug
    weer weg. Bestrooi de oesters nu met
    gemalen emmentaler. (of een plakje)
    Stop dit ongeveer 10 minuutjes in een
    voorverwarmde oven op 180°c.
    TV hapjesallerhande hapjes zoals tv worstjes, chips, nootjes, olijven,...
    TV hapjes.

    01-03-2012 om 16:37 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie zijn wij
    Wie zijn wij
    john en  sofie
een koppel met veel kookervaring en dit graag willen delen met jullie. kom gerust eens kijken op onze site
    Wij zijn een koppel met heel veel kookervaringen
    en willen die met jullie delen. Wij zullen ons
    allereerst kort voorstellen, onze naam is
    John & Sofie.Wij wonen in het Brugse Belgie
    en hopen jullie beginners en gevorderden daarbij
    te helpen. Onze thuis-koken site zal heel wat aan
    traditionele gerechten en gerechten op
    grootmoeders wijze bevatten. De meeste
    gerechten zullen u voorgeschoteld worden door
    John. De meeste banketten door Sofie.
    Niettegenstaande een beurtwissel niet
    uitgesloten is. Wensen wij U veel kookplezier en
    smakelijk eten !

    01-03-2012 om 16:35 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wie,zijn,wij,john,sofie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home
    Home
    welkom 11146D kleur van de site
    Share
    free photo tools and hosting from Xara Online
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    thuiskokkerellen.be John en Sofie
    Vanaf nu ook filmpjes op You Tube
    Klik op de link of Afbeelding
    http://www.youtube.com/user/Thuiskokkerellen
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    © 2009
    Bedankt voor uw bezoek!
    Deze site is online van 08.01.2009
    Wij hopen dat u vindt wat u zoekt.
    Thuiskokkerellen is er op gericht
    om u een zo goed mogelijke service te bieden.
    Wij zullen dan ook alles in het werk stellen
    om aan uw verwachtingen te voldoen.
    Met een breed aanbod aan gerechten
    dat wij ter beschikbaar hebben,
    vindt u vast en zeker wat u zoekt.
    Neem een kijkje op de website.als u
    vragen of opmerkingen heeft,
    neem gerust contact met ons op
    Wij hopen u snel terug te zien!
    Houd onze site
    in de gaten voor het laatste nieuws.
    Er volgt nog veel meer
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    nieutelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voorw1
    08.12.2011
    Chateaubriand
    Klik op de foto
    chateaubriand of steakmooi stuk vlees van goede kwalieteid
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    telken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    26.11.2011
    Hesperolletjes
    Klik op de foto
    hesperolletjes,hamrolletjes met witloof
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    nieuwtelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor1
    19.11.2011
    Roomsoezen
    Klik op de foto
    Roomsoezen zoezen soesjes gevuld met room
    lijntelken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voornieuw1telken als er een nieuw recept bijkomt zeten wij dit er voor
    11.11.2011
    Vleessalade
    Klik op de foto
    Vleessalade met hesp maiotomaat enz pij thuiskokkerellen
    lijn enkel een tussen lijn om tussen onze foto`s te plaatsen
    nieuw telken als er een nieuwe menu bijkomt word deze geplaatst op home
    12.11.2011
    Broodpudding
    Klik op de foto
    Broodpudding  ei broot en rorijnen zeer lekker
    lijntussen de foto`s en gerechten
    Klik om te vergroten
    Celsius temperaturen de wereld rond gas elec of noem maar op
je vint het bij thuiskokkerellen
    uitschrijver voor Nieuwsbrief
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    href="http://www.poodwaddle.com"> Poodwaddle.com John & Sofie / a >
    Plaats de rode wijzers op het gewenste uur
    en zorg dat de klok op on staat
    klik daarvoor op alarm on of off
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    Xara Module - Ctrl-click here to edit
    Moon of Love>
    (john) eigen compositie>

    01-03-2012 om 16:34 geschreven door john  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:home


    Archief per week
  • 27/02-04/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs