Ingrediënten
150 g zelfrijzende bloem
150 g suiker
135 g boter
3 eieren
30 g cacaopoeder
250 g mascarpone
2 el bloemsuiker
voor de coulis
250 g aardbeien (of andere rode vruchten)
20 g suiker
20 g water
10 g gelatineblaadjes
Werkwijze
Zorg voor zachte boter
Klop de boter met de suiker en de eieren tot een glad beslag
Voeg de de bloem en cocaopoeder zevend toe en klop nog verder tot een homogeen mengsel
Verdeel het deeg in bakvormpjes en bak in voorverwarmde over 180°C 15 min
Maak ondertussen de vruchtencoulis
Week de gelatineblaadjes in koud water
Pureer de aardbeien en kook deze met het water en de suiker
Roer de geweekte gelatineblaadjes er onder
Stort het mengsel op een platte plateau en laat opstijven, zorg dat je een 3mm hebt
Snij de afgekoelde cakes doormidden
Duw met een klein glaasje of een uitsteekvormpje rondjes uit de opgesteven coulis
Klop de mascarpone los met de bloemsuiker
Schep de mascarpone in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
Spuit op beide cakehelften een klein toefje mascarpone
Leg op de onderste helft van de cakes een schijfje coulis
Leg de bovenste helft van de cake op de coulis, druk lichtjes aan
Afwerking
Spuit een mooie toef mascarpone op de cakes, strooi er chocoladekrullen of andere versiering op
29-01-2015 om 19:41
geschreven door Tante taart
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gebak /taart