Over mijzelf
Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Tante Taart.
Ik ben een vrouw en woon in Menen (België) en mijn beroep is Verpleegkundige.
Ik ben geboren op 29/07/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken / koken / naaien.
Inhoud blog
  • Prinsessentaart
  • prinsessenkasteel
  • Kerstmannetjes
  • Ahornsiroop
  • kleine taart cakes met vruchtencoulis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Gebak /taart (3)
  • Kerst (1)
  • Kindertaarten (2)
  • Niet zoet recepten (1)
  • tips & tricks (1)
  • Verrassend zoet
    Anders dan anders gebak
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
    Daar ik een aantal vragen krijg rond brood bakken hier mijn succesrecept

    Ingrediënten:
    1200g bloem om brood te bakken naar eigen smaak (wit, bruin, volkoren..)
    mijn mengeling:
    "350g maxicornbloem, 850g witte bloem, 50g zonnebloempitten, 50g bruin lijzaad"
    30g zonnebloemolie
    15g keukenzout (naar eigen smaak aan te passen)
    1 blokje gist (42g)  / 600 ml water

    Bereiding
    Weeg 1200g bloem af en andere ingrediënten
    verwarm het water 1 min in de microgolf
    los gist op in een tas water
    voeg gistoplossing bij de bloem in de kom van kneed machine
    voeg de olie en de rest van het water toe
    kneed (machine) op de laagste stand 1 min en voeg dan het zout toe
    laat nog een 10 tal min kneden tot je een mooie bol deeg bekomt
    laat deeg 45 rijzen afgedekt in de kom op een warme plaats (niet op de verwarming zetten ev wel er naast)
    haal het deeg uit de kom en duw het volledig plat, alle lucht eruit
    verdeel het deeg in 2 of drie afh hoe groot je het brood wil hebben
    kneed het nog lichtjes ot een homogeen geheel
    plaats in ingeoliede bakvorm (kan ook zo op baklplaat)
    laat nog 30 min afgedekt rijzen
    na 25 min oven voorverwarmen 220°C
    Brood in oven bakken 30 min
    Brood onmiddellijk uit de vorm halen en laten afkoelen
    Smakelijk 
    Tante taart






    29-01-2015 om 18:39 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Niet zoet recepten


    Archief per week
  • 23/02-01/03 2015
  • 26/01-01/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • start

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs