Vulling:
*125 gr suiker
*250 ml room (30% vet)
*4 kleine of 3 grote bananen
*sap van 1 citoen
Afwerking:
*300ml slagroom of 250gr Mascarpone
*2 el bloemsuiker / 2 el melk
*chocoladekrullen of geraspte chocolade
Materiaal:
grote kom
bakblik 26 cm
Werkwijze :
Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg, strooi bakparels (of gedroogde erwten) op een stuk bakpapier op het deeg
Bak 10 tot 15 min in voorverwarmde oven 200°C tot de randjes bruin kleuren, verwijder bakpapier met bakparels en bak nog een 10 tal min
voor de vulling
smelt suiker in een pannetje en karamelliseer het licht niet verbranden!!!
verwarm de room on microgolf en giet bij de gekaramelliseerde suiker
laat alles al roerend zachtjes inkoken tot een dikke massa
laat de saus wat afkoelen
snij de bananen in dikke schijfjes in een afsluitbaar potje
pers de citroen erboven op
sluit het potje en draai het verschillende keren rond zodat het citroensap op alle bananenpartjes verdeeld wordt
verdeel de banaan over het afgekoelde bladerdeeg
giet de karamelroom erover
zet alles op een koele plaats en laat het geheel opstijven
Net voor het opdienen
klop de slagroom stijf met 2 el bloemsuiker en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade
of
klop de mascarpone los met 2 el bloemsuiker en 2 el melk en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade
smakelijk
Tante taart