Over mijzelf
Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Tante Taart.
Ik ben een vrouw en woon in Menen (België) en mijn beroep is Verpleegkundige.
Ik ben geboren op 29/07/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken / koken / naaien.
Inhoud blog
  • Prinsessentaart
  • prinsessenkasteel
  • Kerstmannetjes
  • Ahornsiroop
  • kleine taart cakes met vruchtencoulis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Gebak /taart (3)
  • Kerst (1)
  • Kindertaarten (2)
  • Niet zoet recepten (1)
  • tips & tricks (1)
  • Verrassend zoet
    Anders dan anders gebak
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux special
    Ingrediënten:
    150 gr zwarte chocolade
    2 eieren
    2 eidooiers
    60 gr giessuiker
    60 gr patisseriebloem
    50 gr gesmolten boter
    chocotoff 

    Werkwijze
    verwarm de oven voor op 230°C
    smelt boter en chocolade neem van het vuur
    eieren en eidooiers mengen met suiker en bloem, klop tot een gladde massa
    roer de gesmolten boter/chocolade onder
    verdeel beslag in cakevormpjes
    stop in ieder vormpje een chocotoff
    bak 6 à 7 min in de voorverwarmde oven
    laat de moelleux nog een tweetal min rusten
    dien onmiddellijk op

    heb je er over kun je ze later een 10 / 20 sec in  de microgolf opwarmen en opdienen

    27-01-2015 om 20:44 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak /taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo

    Welkom op mijn blog
    Ben je ook gebeten door de zoete bacterie wel dan zul je hier je gading vinden
    Ik zal hier recepten ideetjes, weetjes posten rond bakken en allerhande zoetigheden
    Ook een categorie zonder zoet, met interessante gerechten of recepten komen aan bod
    Heb je vragen stel ze gerust
    Heb je een idee maar weet je niet hoe het moet, ik help je zoeken naar een oplossing
    Wil je graag dat iets voor je maak dan doe ik dit graag

    Geniet van de zoete en andere zaligheden

    Ik plaats steeds  nieuwe recepten en weetjes kom dus maar regelmatig eens kijken en plaats een berichtje in mijn gastenboek of geef een beoordeling
    Heb je een recept uitgeprobeerd dan hoor ik graag hoe je het gesteld hebt

    zoete groetjes
    Tante Taart

    27-01-2015 om 00:00 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananentaart met caramel
    Ingrediënten:

    1 rol bladerdeeg

     Vulling:
    *125 gr suiker
    *250 ml room (30% vet)
    *4 kleine of 3 grote bananen
    *sap van 1 citoen

    Afwerking:
    *300ml slagroom of 250gr Mascarpone 
    *2 el bloemsuiker / 2 el melk
    *chocoladekrullen of geraspte chocolade

    Materiaal:
    grote kom
    bakblik 26 cm

    Werkwijze :

    Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg, strooi bakparels (of gedroogde erwten) op een stuk bakpapier op het deeg
    Bak 10 tot 15 min  in voorverwarmde oven 200°C tot de randjes bruin kleuren, verwijder bakpapier met bakparels en bak nog een 10 tal min

    voor de vulling 
    smelt suiker in een pannetje en karamelliseer het licht niet verbranden!!!
    verwarm de room on microgolf en giet bij de gekaramelliseerde suiker
    laat alles al roerend zachtjes inkoken tot een dikke massa
    laat de saus wat afkoelen

    snij de bananen in dikke schijfjes in een afsluitbaar potje
    pers de citroen erboven op
    sluit het potje en draai het verschillende keren rond zodat het citroensap op alle bananenpartjes verdeeld wordt

    verdeel de banaan over het afgekoelde bladerdeeg
    giet de karamelroom erover

    zet alles op een koele plaats en laat het geheel opstijven

    Net voor het opdienen
    klop de slagroom stijf met 2 el bloemsuiker en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade
    of
    klop de mascarpone los met 2 el bloemsuiker en 2 el melk en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade

    smakelijk
    Tante taart




    27-01-2015 om 00:00 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak /taart


    Archief per week
  • 23/02-01/03 2015
  • 26/01-01/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • start

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs