Een aantal "uitverkoren" leraars die we uitnodigden, liet al van zich horen. Het doet mij plezier dat ze al even enthousiast zijn als wij om mekaar terug te zien.
Beste allen, Ik merk dat jullie respons op mijn mail(s) totnogtoe beperkt is. Kunnen jullie je mailbox checken en nakijken of de mail niet bij spam terechtkomt. Groetjes, Patrick
Vermits we ondertussen iedereen hebben teruggevonden, met uitzondering van Dirk Van den Broeck, wordt het tijd om een concrete dag te bepalen voor onze reünie. Ik stel voor dat we de bijeenkomst plannen na de zomervakantie op een zaterdagavond in een restaurant. Bruno D'hont kijkt al uit naar een geschikte lokatie. Ik ben ervan overtuigd dat Bruno hiervoor de geschikte man is, maar je mag hem natuurlijk altijd mailen om suggesties te doen.Omdat de meesten onder jullie nog steeds rond (Zuid-)Brussel wonen, lijkt het ons logisch om in deze streek op zoek te gaan naar een restaurant.
Ik stuur jullie nog een persoonlijke mail met ook een aantal data waarbij het de bedoeling is dat elk van jullie de data aanduiden waarop jullie zich zeker kunnen vrijmaken. Na 21 mei deel ik jullie mee welke datum als beste werd weerhouden. In juni volgt dan een uitnodiging met meer details (plaats, uur, etc.).
Alleszins bij voorbaat dank voor jullie reactie. Tot binnenkort.
Vandaag vertrekken er een aantal brieven. Alleen naar de klasgenoten van wie ik niets terugvond via het internet. De adressen kreeg ik van dhr. Benny Boeykens (oud-leraar fysica en later nog directeur). Zeer behulpzame man trouwens. Hopelijk krijg ik niet te veel brieven ongeopend terug. De lijst bevat daarenboven de namen van de leerlingen van alle klassen (MT - NA - SE - WI). Misschien moeten we dan maar trachten alle klassen samen te brengen. Als we één initiatiefnemer per klas kunnen vinden dan... We zullen zien.
Blijkbaar ben ik ook niet de enige die zo'n initiatief neemt. De klas van 1977 houdt in september een reünie.
"Meneer" Boeykens bezorgde mij ook een geactualiseerde lijst van de vroegere leerkrachten. "Meneer" Guy Brusseleers (rappelez-vous!) houdt ook contact met de gepensioneerde leerkrachten. Toegegeven, het lezen van de namen van onze oud-leerkrachten gaat gepaard met leuke herinneringen. De nostalgie overvalt mij. Ligt vermoedelijk aan de leeftijd.
Groetjes, Patrick
PS. Ik heb helemaal geen contactgegevens van Manu (Emmanuel) Van Quickenborne. Wie kan helpen?
BRUSSEL - De Sint-Jorissite in het centrum van Brussel toonde zich gisteren voor de eerste keer aan het grote publiek. Na de sluiting van de secundaire afdeling van het Sint-Jorisinstituut vijf jaar geleden, werd de site omgevormd tot een Nederlandstalig sociaal, multicultureel en educatief centrum.
De basis- en kleuterafdelingen van het instituut bleven open en bieden nu multicultureel en ervaringsgericht onderwijs. In de voormalige woonhuizen van de Broeders van de Christelijke Scholen op de site zijn twee opvangtehuizen ondergebracht.
In de lokalen van de middelbare school bracht vzw De Overmolen vijftien verenigingen bij elkaar die allen werken vanuit dezelfde doelstelling. Herwig Teugels van De Overmolen is een van de 150 professionele krachten die er dagelijks werken voor de organisaties. ,,Begin 2001 werkten wij een concept uit voor de invulling van deze lokalen. De verenigingen die hier actief zijn, werken allemaal voor allochtonen en vluchtelingen. Er zijn opleidingsinitiatieven gevestigd, zoals taallessen voor migranten of een kookopleiding voor vluchtelingen. Verder is er een reeks sociale diensten die informatie en hulp bieden.''
De Sint-Jorissite ontvangt dagelijks meer dan 180 kinderen in de basisschool, 500 cursisten in de opleidingscentra, tientallen mensen met vragen en moeilijkheden en 150 professionele krachten. Om de site functioneler te maken voor de gebruikers staan nog een aantal aanpassingswerken op het programma. Er wordt gedacht aan een stadstuin, een betere speelplaats een cafetaria en polyvalente zalen.
"De Villerstoren is een zandstenen toren met aansluitende muurgedeelten, die deel uitmaakte van de eerste omwalling van de stad Brussel, daterend uit de 11de-12de eeuw. Het geheel werd "ontdekt" in 1958 tijdens uitbreidingswerken van het aanpalende Sint-Jorisinstituut. In de loop der tijden was de toren aangepast als woning. Het geheel werd geklasseerd bij K.B. van 30 maart 1962. Na de ontmanteling ervan werden de resten ervan bewaard en "gerestaureerd" door de stadsarchitect, Jean Rombaux in 1965. Hij gebruikte onder meer gerecupereerd materiaal afkomstig van de Anneessenstoren en van gesloopte panden in de Cellebroersstraat. Spijtig genoeg valt bijna niet meer te onderscheiden wat origineel is en wat niet. De restauratie die in 1990 werd uitgevoerd, bestond in hoofdzaak uit het verharden en hervoegen van de Lediaanse steen en het waterdichten van de waterleesten."
Op de foto zien we ook het basketbaldoel op de (verhoogde) speelplaats. Herinneren jullie zich onze LO-leerkracht, Paeps?
Beste oud-leerlingen van de klas van 1979 van het Sint Jorisinstituut (Brussel),
Als oud-leerling van de klas van 1979 (6WI), ben ik op zoek naar mijn collega's oud-leerlingen. Eén en ander heeft te maken met de recente discussie rond het Nederlandstalig onderwijs te Brussel (cfr. de dreigende sluiting van het Heilig Hartcollege te Ganshoren). Hierbij deed ik, in een vlaag van nostalgie, wat opzoekingswerk waaruit bleek dat mijn (onze) oude school ook niet meer bestaat (sluiting in 1997). Daarmee zijn dan ook de initiatieven rond het organiseren van klasreünies (na 10 en 25 jaar) vanuit de vroegere directie uiteraard ook afgelopen. Dit vind ik persoonlijk een spijtige zaak en daarom zou ik graag zelf wat de touwtjes in handen willen nemen om de klas terug samen te brengen. Ik vond al een mede-oud-leerling (Bruno D'hont) terug. Deze is ook bereid om mee aan deze kar te trekken.
Onze oud-leerkrachten wiskunde (Robert Vierendeels) en fysica (Benny Boeykens) vond ik vrij snel terug. Wat is "googelen" toch handig.
Indien u dit bericht leest en u bent een oude klasgenoot, gelieve u dan te melden via het mailadres sint-joris-1979@scarlet.be . Ook als u familie bent van één van de oud-leerlingen kan u hier uw tips kwijt. Alle tips zijn welkom.
U bent alvast bedankt voor uw medewerking. Indien u ons uw contactgegevens bezorgt dan houden we u zeker op de hoogte van onze vorderingen. Hopelijk vlot onze zoektocht en kunnen we snel een reünie organiseren.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.