Foto

Mijn naam is Bart Debbaut  (°8/09/1971), gehuwd en vader van 2 schatten van dochters. Ik schrijf al ruim 10 jaar artikels voor verschillende tijdschriften, o.a. voor Bizz Magazine, Casas, Humo, de Nieuwsbrief van de Vlaamse Federatie van Beleggers- en Beleggersclubs en voor het beleggingsweekblad Beursbubbels. Buiten mijn drukke job als bankier speel ik in mijn vrije tijd graag een partijtje badminton of een pianosonate van Mozart.

In september 2008 verschijnt bij uitgeverij KRAMAT mijn debuutroman Scherven, een psychologische thriller.

Als je graag op de hoogte blijft van updates van mijn weblog, stuur me dan een mailtje.

 

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Neem hier ook een kijkje!
 • uitgeverij KRAMAT
 • Dimarco Sportswear & Biowines
 • Thrillers en andere schrijfsels
  Als mijn hoofd vol woorden zit...
  14-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verschillende lezers hebben me om een fragment gevraagd.
  Het stukje dat jullie hieronder kunnen lezen, is er één uit het eerste hoofdstuk.
  Graag jullie reacties. Smaakt dit naar meer ? Naar minder ?  Ik verwelkom alle kritische reacties.
  Veel leesplezier!

  Zenuwachtigheid lijkt zich van haar meester te maken. Voelt ze naderend onheil of is ze kinderlijk opgewonden omdat ze een pakje mag opendoen? Het ritme waarmee ze met haar ogen knippert, maakt me niet veel wijzer.

  Als ze het inpakpapier met extreme zorgvuldigheid heeft verwijderd, bekijkt ze de kartonnen doos en rammelt er even mee. De objecten in de doos raken de tegenover elkaar liggende wanden. Het klinkt dof. Er tikt niets. Toch niet in de doos. Enkel de tijdbom in mijn hoofd.

  ‘Nu ben je nog niet veel wijzer, geloof ik’.

  Ik doe mijn uiterste best om er een ontspannen lachje aan toe te voegen. Maar in de grote hal klinkt het vreemd. Een schel geluid dat me in niets doet denken aan mijn normale lach. Misschien ben ik het typische geluid van die lach vergeten. Hoe lang is het geleden dat ik een ontspannen lach heb weten te produceren?

  Ze glimlacht en bevestigt mijn woorden met opgetrokken wenkbrauwen en lippen die ze op elkaar perst. Zo lijkt ze een beetje op Stan Laurel. Ik lach terug, vooral om haar potsierlijke gezicht. Het doet deugd. Al verplicht ik mezelf snel terug een plichtsbewuste houding aan te nemen.

  Nu gaat het niet lang meer duren. Ik overloop in gedachten snel de stappen die gezet moeten worden. Een rilling over mijn rug herinnert me aan de spanning. Lang heb ik nagedacht over de te volgen strategie. Nu ik daarover met mezelf een verbond heb gesloten, kan niets me nog op andere gedachten brengen.

  Als ik zie hoe ze de doos opent, begint de carrousel in mijn hoofd rond te draaien. De gil die uit haar open mond ontsnapt, klinkt me als muziek in de oren. De angstige ogen die in paniek een vluchtweg zoeken, maken haar onweerstaanbaar. Als ze rechtspringt in de illusie aan haar lot te ontsnappen, maai ik met een simpele beweging haar benen onderuit. In haar val trekt ze de tafellamp met zich mee. Het ragfijne spinnenweb dat met een paar haast onzichtbare draadjes verbonden was met de muur scheurt en klit in een voor de spin niet meer bruikbaar kluwen van kleverige zijde samen.
  Inhoud blog
 • GOED GEVOEL
 • Nieuw boek...
 • SCHERVEN ...
 • MICHIEL DEVLIEGER en SCHERVEN
 • We staan al op de website van de uitgeverij...
 • SCHERVEN komt eraan...

  Rondvraag / Poll
  Heb je 'Scherven' al gelezen en wat vond je ervan?
  Ja ** smaakt naar meer
  Ja ** kon erdoor
  Nee ** maar wel van plan
  Nee ** en ook niet van plan
  Bekijk resultaat


  Archief per week
 • 01/12-07/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 21/04-27/04 2008


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!