De laatste overnachting op de boot is goed verlopen. We worden gewekt met de gong (3 X = wekken, 2 X = eten en vele malen na elkaar is alarm - gelukkig niet meegemaakt) om 06.30 uur want om 07.30 uur dienen wij te vertrekken met de sampan naar de drijvende markt. Zo gezegd zo gedaan, na een kwartiertje varen komen wij aan de drijvende markt waar de plaatselijke marktkramers (marktboters) hun waar pogen te verkopen aan de lokale bevolking. Van de gids vernemen wij dat het geen grote markt betreft gezien het juist na Nieuwjaar is en de meeste mensen hun inkopen nog maar onlangs zouden gedaan hebben. 't is, beter gezegd, nu de soldenperiode. Na de markt doorvaren te hebben, gaan wij aan wal en neemt de gids ons mee naar een plaatselijke artisanale voedingsfabriek waar tal van verschillende voedingswaren met de hand vervaardigd worden, zoals snoepgoed, rijstpapier, rijstkoeken, en een plaatselijke lokale geneeskrachtige drank zoals je op de foto kan zien. Het betreft een aftreksel van een kudde slangen die op alcohol gezet worden gedurende enkele maanden en die een heilzame werking zou hebben tegen reuma en artrose. Wij hebben er enkel naar gekeken en niet geproefd (het was nog te vroeg in de dag). Over de middag een echte Vietnamese maaltijd genomen in een plaatselijk restaurant en dan ingecheckt in het hotel "Renaissance" waar onze koffers ons nog stonden op de wachten. Nog wat rondgetoert in Saigon-city om tegen zonsondergang een aperitiefje te gaan drinken op het terras van het prestigieuse Rex hotel, dat tijdens de Vietnamoorlog de uitvalsbasis was voor de internationale pers. s'Avonds nog een diner in het restaurant "Indochine" genoemd naar de bekende film met Catherine Deneuve en daarna vlug onder de dekens want morgen is het valiezenkoers en staat ons een binnenvlucht te wachten naar Danang (Vietnam - centrum).