GEBLANCHEERDE BLOEMKOOL MET
EEN WIT SAUSJE recept afkomstig van
kookcursus met Tine Becuwe
van het biologische catering bedrijf www.biocombrio.be
NODIG VOOR 4 PERSONEN :
roosjes van 1 kleine bloemkool
anderhalve kop havermelk
witte amandelpasta (naar smaak 1 el of meer)
maïzena
BEREIDING :
Blancheer of stoom de bloemkoolroosjes beetgaar.
Meng de amandelpasta goed onder de
havermelk en breng aan de kook.
Los de maïzena op in een beetje koude melk en voeg dit al roerend toe.
Laat het geheel even doorkoken om te binden.
Giet de saus over de warme groenten.
TIP :
Leg de groenten in een ovenschaal, drapeer de saus erover, strooi er paneermeel
over en laat even grillen in de oven.
PASTA MET COURGETTE, KORIANDER
EN LIMOENSAUS NODIG VOOR 2 PERSONEN :
pasta (kan allerhande soorten pasta zijn, ik gebruik bijvoorbeeld graag penne);
2 el olijfolie;
1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden;
geraspte schil van 1 biologische limoen (mag ook een citroen zijn);
sap van 1 limoen (of citroen);
2 el vers gesneden koriander (mag ook peterselie zijn)
1 a 2 zeer fijn gesnipperde teentjes knoflook
peper en zout
BEREIDING :
Kook de pasta beetgaar en zet hem apart.
Verhit de olie in een pan (of wok) en fruit daarin de knoflook.
Voeg de courgette toe, roer door elkaar en doe het deksel op de pan.
Laat het deksel op de pan (gedurende +/- 5 min) tot de courgette gaar is.
Voeg de limoenschil, het sap van de limoen en de koriander toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet nu de saus over de pasta (als je die
warm hebt gehouden) of voeg de pasta toe aan de pan, roer alles nog eens goed
door elkaar en laat doorwarmen.
Na het opdienen, mag er eventueel nog wat
extra koriander over gestrooid worden.