Categorieën
  • GROENTENGERECHTEN (9)
  • NAGERECHTEN (3)
  • Inhoud blog
  • BLEEKSELDERIJ MET ORIËNTAALSE GIERST
  • WITLOOFSLAATJE MET APPEL
  • BROCCOLI MET KNOFLOOK EN KAAS UIT DE OVEN
  • COLOMBO DE GIRAUMON (= PIKANTE POMPOEN)
  • PASTINAAKSOEP MET VERSE GEMBER
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief
  • Alle berichten
    LEKKERE RECEPTEN
    die Leen wil delen met iedereen
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBLANCHEERDE BLOEMKOOL MET EEN WIT SAUSJE

    GEBLANCHEERDE BLOEMKOOL MET EEN WIT SAUSJE
    recept afkomstig van kookcursus met Tine Becuwe
    van het biologische catering bedrijf www.biocombrio.be

    NODIG VOOR 4 PERSONEN :
    roosjes van 1 kleine bloemkool
    anderhalve kop havermelk
    witte amandelpasta (naar smaak 1 el of meer)
    maïzena

     

    BEREIDING :
    Blancheer of stoom de bloemkoolroosjes beetgaar.

    Meng de amandelpasta goed onder de havermelk en breng aan de kook.
    Los de maïzena op in een beetje koude melk en voeg dit al roerend toe.
    Laat het geheel even doorkoken om te binden.

    Giet de saus over de warme groenten.

     

    TIP :
    Leg de groenten in een ovenschaal, drapeer de saus erover, strooi er paneermeel over en laat even grillen in de oven.

    18-02-2010 om 16:00 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:GROENTENGERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASTA MET COURGETTE, KORIANDER EN LIMOENSAUS

    PASTA MET COURGETTE, KORIANDER EN LIMOENSAUS

    NODIG VOOR 2 PERSONEN :
    pasta (kan allerhande soorten pasta zijn, ik gebruik bijvoorbeeld graag penne);
    2 el olijfolie;
    1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden;
    geraspte schil van 1 biologische limoen (mag ook een citroen zijn);
    sap van 1 limoen (of citroen);
    2 el vers gesneden koriander (mag ook peterselie zijn)
    1 a 2 zeer fijn gesnipperde teentjes knoflook
    peper en zout

    BEREIDING :
    Kook de pasta beetgaar en zet hem apart.
    Verhit de olie in een pan (of wok) en fruit daarin de knoflook.
    Voeg de courgette toe, roer door elkaar en doe het deksel op de pan.
    Laat het deksel op de pan (gedurende +/- 5 min) tot de courgette gaar is.
    Voeg de limoenschil, het sap van de limoen en de koriander toe.
    Breng op smaak met peper en zout.

    Giet nu de saus over de pasta (als je die warm hebt gehouden) of voeg de pasta toe aan de pan, roer alles nog eens goed door elkaar en laat doorwarmen.

    Na het opdienen, mag er eventueel nog wat extra koriander over gestrooid worden.

     

    SMAKELIJK!!!

    18-02-2010 om 16:00 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:GROENTENGERECHTEN


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs