Categorieën
  • GROENTENGERECHTEN (9)
  • NAGERECHTEN (3)
  • Inhoud blog
  • BLEEKSELDERIJ MET ORIËNTAALSE GIERST
  • WITLOOFSLAATJE MET APPEL
  • BROCCOLI MET KNOFLOOK EN KAAS UIT DE OVEN
  • COLOMBO DE GIRAUMON (= PIKANTE POMPOEN)
  • PASTINAAKSOEP MET VERSE GEMBER
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief
  • Alle berichten
    LEKKERE RECEPTEN
    die Leen wil delen met iedereen
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERFRUIT IN APPELSAP MET AGAR-AGAR

    ZOMERFRUIT IN APPELSAP MET AGAR-AGAR
    recept afkomstig van kookcursus met Tine Becuwe
    van het biologische catering bedrijf www.biocombrio.be

    NODIG VOOR 4 PERSONEN :
    1 liter troebel natuurzuiver appelsap
    agar-agar (= kanten) of eventueel gelatine (hoeveelheid staat op de verpakking)
    snuifje zout
    kaneel
    eventueel 1 tl vers geperst gembersap
    vers fruit van het seizoen (besjes, aardbeien, frambozen, meloen in bolletjes, …)
    4 blaadjes verse munt

    BEREIDING :
    Giet het appelsap in een kookpot en voeg het kaneel, het zout, het gembersap en de agar-agar toe. Meng dit geheel eerst heel goed door elkaar voor je het vuur op zet.
    Volg nu de gebruiksaanwijzing van de agar-agar om het appelsap op te stijven.
    Stop nog voor het einde van de bereidingstijd op de verpakking.
    Test regelmatig met een lepeltje sap op een koud bord de consitentie van het sap. Het mag vlot opstijven, maar niet te snel hard worden.
    Haal het sap dan onmiddellijk van het vuur en zet het opzij tot het sap lauw is.

    Verdeel het in stukjes gesneden fruit over de kommetjes.
    Overgiet ze met het lauwe (niet hete!!!!) appelsap.

    Laat het geheel opstijven en garneer elk kommetje het met een blaadje verse munt.

     

    LEKKER SAUSJE BIJ VERS FRUIT

    (Dit is eveneens een redmiddel voor het appelsap van hierboven moest dat mislukt zijn.)
    Is het appelsap toch te hard geworden om het over het fruit te gieten?
    Laat het dan volledig opstijven en doe de stukken hard appelsap in een mixbeker.
    Voeg wat witte amandelpasta hieraan toe en mix het geheel tot een lekker sausje.

    18-02-2010 om 16:01 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:NAGERECHTEN
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MANGOCAKE

    MANGOCAKE
    Het is een Vietnamees recept en ik vond het een beetje een puzzel, maar als je het recept volledig volgt kom je tot een erg lekker resultaat.

    NODIG VOOR 6 PERSONEN :
    200 gr ongezouten, geroosterde macademianoten
    100 gr ongezouten, fijngehakte, geroosterde macademianoten
    225 gr boter
    750 gr mango's
    200 gr fijne kristalsuiker en 1 tl vanillesuiker
    4 grote eieren
    400 gr bloem en 1 1/2 tl bakpoeder
    1 extra mango, in plakken gesneden, om te garneren
    poedersuiker
    400 ml room
    1 tl nootmuskaat

    BEREIDING :
    Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in met anti-aanbaklaag en een doorsnede van 22 cm.
    Maal de 200 gr geroosterde macademianoten fijn en zet ze apart.
    Schil de 750 gr mango's en verdeel ze in dobbelsteentjes, vang zoveel mogelijk van het sap op. Houd wat mooie stukjes mango (+/- 85 gr) apart, en pureer het overige vruchtvlees met het sap.
    Klop vervolgens de zacht geworden boter en de vanillesuiker met de helft van de suiker romig. Voeg tijdens het kloppen de resterende suiker toe en klop tot ook die is opgenomen.
    Voeg dan de eieren één voor één toe en klop goed.
    Meng in een aparte kom de 200 gr apart gezette fijngemalen noten, de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer dit mengsel door het ei-suikermengsel.
    Voeg ook de mangopuree toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

    Schenk het beslag over in de cakevorm, bestrooi het deeg met de 100 gr fijngehakte macademianoten en de 85 gr achtergehouden stukjes mango. Roer nog eens door.
    Bak de cake gedurende 1 uur, haal hem uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.

    Bestrooi de room met nootmuskaat en klop totdat dit mengsel dik en geurend is.

    Serveer de cake, bestrooid met poedersuiker, op een schaal met daaromheen plakken mango.
    Geef de room er apart bij.

    18-02-2010 om 16:01 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:NAGERECHTEN
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UME-KUZU-BANCHA-THEE

    UME-KUZU-BANCHA-THEE
    recept afkomstig van Bert Cools,
    docent aan de Levensschool (www.levensschool.be)

    Deze thee kan ingezet worden om de spijsvertering te verYANGen.
    Het is wel van groot belang deze thee dan zo warm als mogelijk op te drinken.


    NODIG VOOR 1 PERSOON :
    1½ à 2 koppen drinkwater
    enkele blokjes kuzu
    ½ of 1 umeboshi pruim
    enkele druppeltjes shoyu
    bancha thee

     

    BEREIDING :
    Doe het water in een kookpotje en breng het zachtjes aan de kook.
    Los er de blokjes kuzu in op en voeg er de umeboshi pruim aan toe.
    Laat dit mengsel onder voortdurend roeren 10 minuutjes zachtjes koken.
    Voeg nu de druppeltjes shoyu toe (die het geheel nóg YANGer maken).
    Trek in dit vocht de bancha thee.

    Filter de thee door een zeefje in een kop.


    26-02-2010 om 21:41 geschreven door Leen Geeraerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:NAGERECHTEN


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs