RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 start televisiezender (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 538 start binnenkort met een eigen tv-kanaal. Dat zegt algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van de radiozender in Broadcast Magazine. "Ik ben nu aan het praten met UPC, Ziggo, de grote jongens. TV 538 gaat komend voorjaar draaien via digitale televisie. Dit is een heel spannend project, het wordt heel leuk. Vergis je niet, we hebben heel veel beeldmateriaal van Koninginnedag tot ons nieuwe feest Evolution in Assen. En optredens, shows op locatie, er is zoveel vastgelegd. Daar kan veel meer mee dan alleen online wat stukjes vertonen", aldus Brüggenwirth.
    TV 538 gaat niet lijken op MTV, TMF of Slam!TV, het tv-kanaal van Slam!FM. "Het wordt anders: zij draaien clipjes, wij hebben meer itempjes. We zullen een aantal herkenbare momenten hebben. Een soort 5 Uur Show tussen vijf uur ‘s middags en zeven uur ‘s avonds. Specials met artiesten. Koppelingen met programma’s, zoals Dance Department op zaterdagavond. Optredens van DJ Tiësto. En ik zou wel de tv-versie van de Top 40 willen hebben. Dat kan allemaal ten koste gaan van de bestaande muziekzenders. In die zin denk ik dat TMF en MTV zich wel zorgen moeten gaan maken. De kabelaars zijn bereid om voor onze content te betalen. Nu moeten we nog financieel tot elkaar komen. Voor de kijker maakt het niet uit, die krijgt TV538 gewoon in zijn digitale muziekpakket."
    Naast televisie is gaat Radio 538 ook experimenteren met betaalradio. "We hebben maandelijks 1,2 miljoen downloads van onze podcasts, zoals Dance Department. In 2010 gaan we hem ook aanbieden zonder reclame, maar dan tegen betaling. Met een sms'je ofzo, dan betalen ze vijf, tien of 25 cent per aflevering. Ik weet niet of mensen daarvoor willen betalen, we gaan het gewoon proberen." (bron: radiofreak.nl)


    20-11-2009, 22:42 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Harding nu enige eigenaar Slam!FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lex Harding is sinds oktober de enige eigenaar van Slam!FM. Dat meldt Dutchmedia. Harding heeft de aandelen van Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen overgenomen. Zij zaten via 2HMedia BV sinds 2005 in Slam!FM.
    Hendriks en Harding kregen in 2007 ruzie over de bedrijfsvoering. Hendriks verloor er in juli 2007 een rechtszaak over. In de nieuwe situatie is Lex Harding BV de enig aandeelhouder van Slam!FM BV. Jacqueline Bierhorst blijft algemeen directeur en Marcel Dijkhuizen blijft als adviseur aan de zender verbonden.
    Hoeveel Harding betaald heeft voor overname van Slam!FM BV is niet bekend.


    20-11-2009, 00:35 geschreven door radionieuws
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IZI FM is terug (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IZI FM is aan een nieuw leven begonnen op internet.

    De naam en het ingezongen jinglepakket van IZI FM hebben een bewogen geschiedenis achter de rug. In januari 1996 probeerden drie Limburgers, Bart Jansen, Freddy Luyten en Johny Minnen een Vlaams kabelstation op te starten. Op dat ogenblik was dit volgens de Vlaamse mediawetgeving nog niet mogelijk, en daarom maakten ze gebruik van een U-bocht constructie via een Britse vennootschap. Volgens de krant De Tijd waren deze drie Limburgers stromannen voor "een grotere mediagroep die zorgvuldig verborgen wil blijven". Er was al een akkoord met reclameregie IP voor de nationale reclamewerving. De openbare omroep had toen nog een monopolie op landelijke radioreclame, en de reclamesector was vragende partij voor meer concurrentie. Toenmalig mediaminister Eric Van Rompuy stelde echter dat hij deze U-bocht constructie niet zou toelaten, en gaf geen toestemming aan de kabelmaatschappijen om het 'Britse' station op de kabel te verdelen, waarop het initiatief een stille dood stierf. Twee jaar later, nadat Eric Van Rompuy was opgevolgd door Hugo Weckx, zou het Radio Flandria wel lukken om via een U-bocht constructie, dit keer via Luxemburg, als eerste commerciële station op de Vlaamse kabel te komen. Na het ter ziele gaan van kabelproject IZI FM nam Marc Holemans van RGR het jinglepakket over, en gebruikte het een tijdlang voor de uitzendingen van de Leuvense Radio Happy Gold, die later RGR2 zou worden. Van september 2002 tot maart 2003 gebruikte hij hetzelfde jinglepakket op 106.7 MHz in Antwerpen, de frequentie van radio Souvenir. Later werd de naam ook nog in Oostkamp/Brugge gebruikt op 107.7 Mhz. Het ging hier om een overeenkomst tussen Luc Van Braekel en Marc Holemans voor het gebruik van de naam en het jinglepakket.

    Luisteren naar de nieuwe IZI FM kan HIER.

    (bron: o.a. LVB/iRadio.be)


    12-11-2009, 17:31 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jingle legende Tom Merriman overleden (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tom Merriman, een van de grondleggers van de wereldwijde jingle industrie, is woensdagochtend in zijn woonplaats Dallas overleden.
    Dat meldde TM Studios, het jingle bedrijf dat Merriman in 1967 oprichtte.
    Met zijn zakenpartner Jim Long componeerde Merriman veel herkenbare deuntjes, ook voor opdrachtgevers in Nederland. De jingle van Avro's Toppop, Get to Know Us, is door TM Studios gemaakt. Ook creëerden zij onder meer de bekende deun bij de tekst "dit is Veronica" en een bekend jinglepakket van de NOS.
    Behalve jingles schreef Merriman ook reclamespotjes, musicals en muziek voor pretparken. In september 2008 vond een heel weekend plaats ter ere van de jingle legende, waarbij Merriman de Genootschap Jingle Award uitgereikt kreeg.
    Drie dagen geleden, op 9 november, kreeg Merriman een plaats in de Texas Radio Hall of Fame wegens zijn verdiensten voor dit medium. De laatste maanden ging zijn gezondheid hard achteruit.
    Merriman is 85 jaar geworden.


    12-11-2009, 16:16 geschreven door radionieuws
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode oktober 2009 (tussen haakjes september 2009): 

     

     

     

     

    01. LITE FM – 7,1% (6,6%) - ac

    02. WCBS – 5,9% (6,0%) – classic hits

    03. Q104.3 – 4,9% (5,2%) – classic rock

    04. Z100 – 4,6% (4,4%) – pop chr

    05. WCBS AM – 4,4% (4,7%) – news

    06. WKTU – 4,2% (4,4%) – rhythmic ac

    07. WINS – 4,0% (4,2%) – news

    08. KISS FM – 3,6% (3,3%) – urban ac

    08. WABC – 3,6% (3,7%) – news/talk

    10. WBLS – 3,4% (3,3%) - urban



    06-11-2009, 09:59 geschreven door radionieuws
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exqi Fm gestart (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds middernacht (za. 31/10) is Exqi Fm van start gegaan op de frequenties van Be One. Voortaan is het station ook te ontvangen via Telenet Digitaal (kanaal 912). Ondertussen is ook de nieuwe site online: www.exqifm.be.

    31-10-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luistercijfers UK: Capital terug aan kop in Londen (UK)

    Capital FM mag zich voor het eerst in lange tijd weer de best beluisterde lokale zender van Londen noemen, zo blijkt uit de luistercijfers over het derde kwartaal van 2009 (juli-september/wave 3), die RAJAR afgelopen donderdag publiceerde. Het marktaandeel van de hitzender daalde weliswaar, maar Magic 105.4 leidde een groter verlies. Landelijk blijft BBC Radio 2 aan kop.
    Lees verder via radio.nl.



    30-10-2009, 23:41 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TMF HitRadio wordt HitRadio zonder TMF (NL)
    TMF HitRadio wijzigt de naam van het radiostation vanaf zondag (1 november) in de naam 'HitRadio' (zonder TMF) in verband met de rechten voor het gebruik van de naam TMF. De naamsverandering die de Sky Radio Group twee maanden geleden aankondigde is niet doorgegaan. Toen was er sprake van dat TMF hitradio haar naam zou veranderen in TMS Hitradio, een naamsverandering van 1 letter. Lees verder via radio.nl.

    30-10-2009, 23:40 geschreven door radionieuws
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 30/10 'Rock 100' op Q-music (B)
    www.q-music.be



    29-10-2009, 18:21 geschreven door radionieuws
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstem overtuigt meer in radiospot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrouwen zijn overtuigender dan mannen in een radiospot. Voor vrouwelijke en zogezegde neutrale producten, zoals koffie of meubels, wordt een vrouwenstem geprefereerd boven een mannen stem. De vrouwenstem overtuigt meer luisteraars en wordt als 'aardiger' en 'aantrekkelijker' beoordeeld.
    Dat straalt ook af op het product, dat positiever wordt beoordeeld dan wanneer het door een mannenstem wordt aangeprezen. Dat blijkt uit een onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen en Soundbase.
    De verklaring is dat ook luisteraars zich laten leiden door vooroordelen en stereotypen. Mannen hoeven niet te panikeren: voor mannelijke producten is een mannenstem betrouwbaarder en professioneler.


    28-10-2009, 13:14 geschreven door radionieuws
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXQI FM vanaf 31 oktober (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Radio Be One wordt EXQI FM vanaf 31 oktober. Een publiek geheim, sedert dit netwerk werd overgenomen door het EXQI-imperium. Maar hoé zal het station klinken? David Daggelinckx, manager van EXQI FM geeft tekst en uitleg. Bovendien kan je in primeur al kennis maken met het nieuwe jinglepakket. Lees verder via radiovisie.eu.


    26-10-2009, 22:42 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL Nederland lanceert RTL Lounge Radio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RTL Nederland lanceert donderdag haar eerste digitale radiozender: RTL Lounge Radio. Daarmee keert de merknaam RTL terug op radio. Net als de televisietak richt RTL Lounge Radio zich op de vrouw van nu, met een aanbod van jazz, pop, soul en melodieuze dance.
    Radio 538 verzorgt met haar kennis de techniek en de programmering van RTL Lounge Radio. Donderdag om 15.00 uur vindt de officiële lancering plaats in de speciale RTL Lounge Radio Store in Stadshart Amstelveen plaats.
    Bert Habets, CEO RTL Nederland, over de lancering van RTL Lounge Radio: "RTL volgt de consument op de voet en speelt in op alle nieuwe manieren van mediaconsumptie. Digitale televisie en radio worden daarin steeds belangrijker. De lancering van RTL Lounge Radio sluit naadloos aan op de sfeer en belevingswereld van de jonge vrouw."



    26-10-2009, 22:39 geschreven door radionieuws
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode augustus-september 2009.

    01. Radio 538 - 10.4% (10.4%)
    02. Radio 2 - 10.0% (10.2%)
    03. Sky Radio - 8.8% (8.7%)
    04. 3FM - 8.6% (8.5%)
    05. Radio 1 - 7.4% (8.1%)
    06. Q-music - 6.6% (6.8%)
    07. Radio Veronica - 6.0% (5.7%)
    08. 100%NL - 4.7% (4.7%)
    09. Radio 5 - 2.7% (2.8%)
    10. Radio 10 Gold - 2.3% (2.3%)
    11. Classic FM - 2.1% (2.1%)
    12. Slam FM - 2.0% (2.0%)
    13. Radio 4 - 1.8% (1.6%)
    14. Arrow Classic Rock - 1.3% (1.2%)
    15. BNR nieuwsradio - 0.9% (0.9%)
    16. TMF Hitradio - 0.5% (0.5%)
    17. Arrow Jazz FM - 0.4% (0.4%)
    18. Kink FM - 0.2% (0.3%)
    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

    ORN - 12.6% (12.4%)
    Overige zenders - 5.7% (5.5%)
    CRN/E Power - 5.1% (4.9%)



    22-10-2009, 09:56 geschreven door radionieuws
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RVi stopt uitzendingen via kortegolf (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio Vlaanderen internationaal (RVi) stopt zaterdag met uitzendingen via kortegolffrequentie. Kortegolf was tot nu toe een van de mogelijkheden om RVi te beluisteren in het zuiden van Europa. Het gaat om twee uur uitzending per dag.
    De kosten voor het huren van de frequenties staan volgens de VRT niet meer in verhouding tot de steeds kleiner wordende groep gebruikers. Die gebruikers zouden afhaken door de mindere kwaliteit ten opzichte van alternatieve ontvangstmogelijkheden (internet, satelliet).
    RVi beschikt over twee kanalen, Radio Vlaanderen en Radio Vlaanderen Info, die in Vlaanderen en de wereld te beluisteren zijn via satelliet, kabel, DAB, internetradio en middengolf.
    De uitzendingen via kortegolf voor Zuid-Europa stoppen vanaf 24 oktober, met de overgang naar het winteruur. Via kortegolf werd er dagelijks twee uur uitgezonden: een uur herhaling van de vorige dag, en een uur nieuwe uitzending.


    19-10-2009, 18:34 geschreven door radionieuws
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80's top 800 op Joe FM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november brengt Joe Fm de 'I love the 80's top 800'.
    Bepalen wie er in de lijst staat kan via deze site:
    http://77.73.99.165/i_love_the_80s/

    13-10-2009, 18:39 geschreven door radionieuws
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simim maakt nieuw slachtoffer (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 80 één van de eerste webradio's in Vlaanderen staakt op 15 oktober haar uitzendingen.
    De totaal onrealistische bedragen die door Simim worden aangerekend betekenen (voorlopig) het einde van het webstation.


    12-10-2009, 23:04 geschreven door radionieuws
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode september 2009 (tussen haakjes augustus 2009):






    01. LITE FM – 6,6% (7,1%) - ac
    02. WCBS – 6,0% (5,7%) – classic hits
    03. Q104.3 – 5,2% (5,0%) – classic rock
    04. WCBS AM – 4,7% (4,6%) – news
    05. WKTU – 4,4% (4,4%) – rhythmic ac
    05. Z100 – 4,4% (4,6%) – pop chr

    07. WINS – 4,2% (3,7%) – news
    08. WABC – 3,7% (3,9%) – news/talk
    09. MEGA – 3,4% (3,4%) – latin
    10. POWER - 3,3% (3,3%) - urban
    10. KISS FM – 3,3% (3,2%) – urban ac
    10. WBLS – 3,3% (3,2%) - urban



    10-10-2009, 00:20 geschreven door radionieuws
    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Q-music commercial (NL)
    www.q-music.nl



    08-10-2009, 17:56 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiomaker Pascal Standaert volop in de belangstelling (B)
    www.eskeep.be



    08-10-2009, 17:48 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur koopt Radio 100FM (DK)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio 100FM, het best beluisterde commerciële radiostation van Denemarken, zal blijven uitzenden. Afgelopen woensdag werd bekend dat directeur Jim Receveur het station gekocht heeft voor een bedrag van 269.000 euro. Tot 15 november zal Radio 100FM blijven uitzenden op het kavel FM6, daarna zal worden doorgegaan op de ruim 25 lokale frequenties die bij de inboedel horen, zo meldt de Berlingske Business. Lees verder via radio.nl.

    08-10-2009, 17:43 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs