RADIONIEUWS
Inhoud blog
 • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
 • Start veiling frequenties (NL)
 • Nieuwe luistercijfers (NL)
 • Nieuwe luistercijfers (B)
 • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
  Zoeken in blog

  23-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode februari-maart 2013.
  Klik op de afbeelding.


  23-04-2013, 11:00 geschreven door radionieuws
  23-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Periode april/mei/juni 2012.

  1) Radio 2: 29,0% (29,9%)
  2) Q-music: 15,0% (15,1%)
  3) Studio Brussel: 11,2% (12,4%)
  4) MNM: 9,5% (8,4%)
  5) Radio 1: 8,0% (7,4%)
  6) Nostalgie: 7,7% (6,5%)
  7) JOE fm: 6,4% (7,2%)
  8) Klara: 1,9% (2,1%)  23-08-2012, 15:06 geschreven door radionieuws
  29-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eén brengt vanaf maandag 4 juni elke weekdag tussen 6 en 9 uur het Radio 1-programma De ochtend op televisie. Het wordt een soort ochtendjournaal.

  De Ochtend is het nieuwsprogramma waar Radio 1 de dag mee aanvangt. Het wordt afwisselend gepresenteerd door  twee duo’s: Lisbeth Imbo en Jonas Muylaert of Sara Van Boxstael en Bert Rymen. Het programma krijgt geen inhoudelijke facelift, beklemtoont de omroep.

  De VRT stelt dat in en rond de radiostudio veranderingen werden aangebracht om het radioprogramma aantrekkelijk in beeld te brengen. Zo zorgen extra camera's ervoor dat de studiogesprekken goed in beeld komen.

  De kijker krijgt ook een zicht op de ‘green room’ waar de gasten bij aankomst op de nieuwsvloer ontvangen worden in afwachting van het gesprek.

  Op het tv-scherm wordt daarnaast ook tekst weergegeven: de opmerkelijkste quotes uit de gesprekken, het nieuwsoverzicht van de kranten, hoofdpunten van het ochtendnieuws, update van het weer en het verkeer tijdens de ochtendspits, een vooruitblik naar wat verderop in De ochtend zit, tweets en reacties via sociale media op onderwerpen of gesprekken.

  Televisie is beeld, dus ook foto’s van items of verslagen van de reporter ter plaatse, kunnen meegegeven worden in beeld indien relevant, meldt de omroep nog.

  Voor de VRT is dit een manier om ook een ochtendjournaal te hebben op tv.

  Jean Philip De Tender, hoofd van Eén: 'Met onze Journaals hebben we nu al vier keer per dag een vaste nieuwsafspraak met de kijkers, maar we vinden het belangrijk om hen ook ‘s ochtends meteen te informeren over de actualiteit. We konden ons daarvoor geen betere partner wensen dan De ochtend.'  29-05-2012, 23:09 geschreven door radionieuws
  24-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2, Q-music en Joe FM vergroten marktaandeel (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Radio 2 heeft zijn positie als grootste radiozender in Vlaanderen verstevigd in de eerste drie maanden van 2012. Dat blijkt uit de luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt van het Centrum voor Informatie over de Media (Cim) die vandaag zijn bekendgemaakt.

  Het bereik van het medium radio in Vlaanderen blijft verder stijgen: 78,7 procent van de Vlamingen luistert dagelijks. De vijf radionetten van de VRT trekken dagelijks gemiddeld bijna 3 miljoen luisteraars en zijn samen goed voor een marktaandeel van 60,5 procent.

  De familiezender Radio 2 is de grootste stijger, met opnieuw een marktaandeel van net geen 30 procent. Dat is twee procent meer dan bij de vorige meting en op het niveau van dezelfde periode een jaar geleden. Radio 2 bereikt dagelijks meer dan 1,3 miljoen Vlamingen. 

  MNM verliest licht aan marktaandeel (8,4 procent) tegenover de vorige meting, maar haalt een hoger marktaandeel dan in dezelfde periode een jaar geleden. Het bereik blijft wel groeien: de zender bereikt nu 590.000 luisteraars per dag, dat zijn er bijna 30.000 meer dan een jaar geleden. MNM bereikt ook meer jongeren tussen 12 en 24 jaar dan vorig jaar. 

  Studio Brussel bevestigt zijn sterke positie en behoudt zijn marktaandeel van de vorige meting (12,4 procent). Voor het eerst luisteren nu dagelijks gemiddeld meer dan 700.000 luisteraars. 

  Radio 1 verliest in deze meting luisteraars en het marktaandeel zakt van 8.7 naar 7,4 procent. Cultuurzender Klara blijft stabiel met een marktaandeel van 2,1 procent. 

  De zenders van de Vlaamse mediamaatschappij (VMMa) hebben hun marktaandeel de voorbije maanden kunnen vergroten. Q-Music is de tweede sterkste stijger (met 1,1 procent) met een marktaandeel van 15,1 procent. Q-Music blijft ook de tweede grootste zender in Vlaanderen. 

  JOE FM is goed voor een marktaandeel van 7,2 procent, dat is 0,6 procent meer dan bij de vorige meting. 

  Het marktaandeel van Nostalgie blijft stabiel op 6,5 procent, maar het bereik groeit fors. Elke dag luisteren er nu bijna 400.000 mensen naar Nostalgie.

  1) Radio 2: 29,9% (27,9%)
  2) Q-music: 15,1% (14,0%)
  3) Studio Brussel: 12,4% (12,5%)
  4) MNM: 8,4% (9,0%)
  5) Radio 1: 7,4% (8,7%)
  6) JOE fm: 7,2% (6,6%)
  7) Nostalgie: 6,5% (6,6%)
  8) Klara: 2,1% (2,2%)  24-05-2012, 15:32 geschreven door radionieuws
  24-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode februari-maart 2012.
  Klik op de afbeelding.


  24-04-2012, 13:22 geschreven door radionieuws
  11-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website voor Family Radio (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zie: www.familyradio.be  11-04-2012, 00:16 geschreven door radionieuws
  02-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Fm & Story Fm nu ook te beluisteren via digitale kabel (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds vandaag maandag 2 april zijn de zenders Club Fm & Story Fm ook te beluisteren via de digibox/digicorder van Telenet.


  Story Fm: kanaal 908
  Club Fm: kanaal 919  02-04-2012, 21:41 geschreven door radionieuws
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Story FM van start in Antwerpen (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de Antwerpse Stadsfeestzaal heeft Vlaams minister-president Kris Peeters vandaag het startschot gegeven voor Story FM, de radiozender rond het weekblad. De zender is via de FM-band voorlopig enkel in thuisbasis Antwerpen te beluisteren, maar eigenaar Sanoma wil zo snel mogelijk heel Vlaanderen bereiken.

  Story FM wil minstens 60 procent Nederlandstalige muziek brengen, een aankondiging die deze middag op luid applaus van de aanwezige schlagerzangers kon rekenen. "Er worden veel te weinig Vlaamse songs gedraaid op de bestaande radiozenders", zijn hoofdredacteur Frederik De Swaef en de minister-president het eens.

  De muziek wordt aangevuld met showbizznieuws, gepresenteerd door Sofie Sonck, Kristin Stoffels en Lisa Gabriëls, drie redactrices van Story met een radioachtergrond. "Onze primeurs worden niet meer enkel voor het magazine voorbehouden", zegt De Swaef. "Als het om een nieuwtje over een zanger of zangeres gaat, is de kans groot dat het eerst op de radio komt."

  Story FM is voorlopig enkel via FM te beluisteren in Antwerpen op 107 FM, de rest van Vlaanderen is aangewezen op de website of de digitale tv van Telenet. "We willen zo snel mogelijk lokale frequenties in andere regio's bemachtigen", zegt Anouk Mertens, directeur Audiovisuele Media bij Sanoma. "In 2016 vervallen de nationale frequenties en dan hopen we door te kunnen groeien." Ook een samenwerking met VT4 en VIJFtv, waarvan Sanoma voor een derde eigenaar is, wordt niet uitgesloten.

  Kris Peeters rekent erop dat Story FM kansen zal geven aan jonge, nieuwe artiesten. "Misschien maakt dit een einde aan de discussie over mogelijke quota voor Vlaamse muziek op de radio", besloot hij.  29-03-2012, 15:03 geschreven door radionieuws
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music geeft reis naar Titanic weg (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De luisteraars van radiozender Q-music maken kans om een duikexpeditie te winnen naar het wrak van de Titanic. Op 15 april zal het exact honderd jaar geleden zijn dat het bekende luxeschip op weg naar New York zonk na een aanvaring met een ijsberg.

  Het gaat om een dertiendaagse reis. De expeditie start in het Canadese Newfoundland met een tweedaagse bootreis naar de plek des onheils. Daar volgt een elf uur durende duik naar een diepte van bijna 3.800 meter, waar het luxeschip rust.

  Luisteraars kunnen vanaf vandaag een plaats in de finale van de wedstrijd winnen via de website van de zender. Vanaf 16 april kunnen ze via de radio meespelen. Op 27 april is er de finaledag.

  De wedstrijd werd maandag aangekondigd op en 'onderwaterpersconferentie' in een zwembad in Ukkel, het diepste van Europa.  26-03-2012, 17:46 geschreven door radionieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komende donderdag stelt Sanoma Magazines in Antwerpen het radioproject 'Story FM' voor (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sanoma – de uitgeverij van o.a. Libelle, Humo, Flair en Story – start dus met een radio waarbij de aandacht en de focus vooral zal liggen op Nederlandstalige populaire artiesten. Vermoedelijk zal Wim Weetjens – in het verleden de bedenker en mede-oprichter van 4 FM – achter de schermen actief worden als muziek verantwoordelijke. Story FM zou klein en bescheiden beginnen via het internet, de digitale kabel en met één frequentie in Vlaanderen, in Antwerpen. In 2016 zal er een herverdeling gedaan worden van de FM Band en het ziet er naar uit dat Story FM tegen dan klaar wil zijn om een nationale vergunning te pakken te krijgen.

  26-03-2012, 16:09 geschreven door radionieuws
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanoma begint met radiozender Story FM (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sanoma, dat onder meer Flair en Humo uitgeeft en mede-eigenaar is van VT4 en VIJFtv, start een radiozender rond het weekblad Story. Story FM zal uitpakken met veel Vlaamse muziek en nieuws over bekende Vlamingen, zo schrijven De Morgen en De Tijd.

  De zender zal op zeer korte termijn starten. Sanoma, dat volgende week een persconferentie geeft over het project, wou nog niet zeggen wanneer dat precies is, aldus de kranten.

  Story FM start aanvankelijk vrij kleinschalig en zal via de FM band alleen in Antwerpen te beluisteren zijn op 107 FM. Daarvoor sloot Sanoma een overeenkomst met de eigenaar van de frequentie. De nieuwe zender zal ook te beluisteren zijn via internet en via de kabel. Geleidelijk aan wil Sanoma dan andere frequenties bij kopen en moet Story FM uitgroeien tot een radiozender die overal in Vlaanderen te beluisteren is.  23-03-2012, 10:56 geschreven door radionieuws
  20-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode januari/februari 2012.
  Klik op de afbeelding.
  (via radio.nl)


  20-03-2012, 09:44 geschreven door radionieuws
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-music presentatoren stoppen hun experiment (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sven, Kürt en Wine hebben samen beslist om Het Experiment vandaag te stoppen uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de busramp in Zwitserland. Sinds enkele dagen waren de drie Q-musicstemmen afgesloten van de buitenwereld. Normaal zou het experiment nog tot 23 maart doorgaan maar daar is nu anders over beslist.

  Wim Oosterlinck, programmadirecteur: "Na de ramp in Zwitserland is het onmogelijk om een radioshow te maken met drie mensen die afgesloten zitten van de realiteit, terwijl voor al onze luisteraars die verschrikkelijke gebeurtenissen zo dicht bij hun leefwereld zitten."

  Bij het tragische ongeval in het Zwiterse Sierre kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven en raakten 24 inzittenden gewond.


  14-03-2012, 12:29 geschreven door radionieuws
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sky Radio lanceert radio op maat: MyRadio (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Sky Radio Group wil een nieuwe markt aanboren met de lancering van een radiostation dat tussen Last.FM, Spotify en de huidige radiomarkt in zit. Dit doen ze onder de naam MyRadio, een online gepersonaliseerde radiozender.

  MyRadio biedt een aantal vaste stations met verschillende formats. Deze formats zijn gemaakt door specialisten van dit genre. Zo heeft Niels Hoogland het Urban-format helpen ontwikkelen en voormalig music director van Kink FM Peter Meerveld heeft het format voor Alternative en Alternative Rock helpen ontwikkelen.

  Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze een plaat goed of slecht vinden door op de thumbs-up of thumbs-down knop te klikken. Tijdens het luisteren kunnen ze ook numers skippen en met het volgende nummer verder gaan. MyRadio past hierdoor het format voor de gebruiker aan en maakt zo een playlist op maat. Naast muziek biedt het station nieuws, advertenties, weer en verkeer.

  Gebruikers kunnen ook een nieuw format maken door verschillende muziekstijlen te selecteren en het format verder te bewerken. Dit kunnen ze alleen doen of samen met vrienden of collega's.

  MyRadio is gebaseerd op vier pijlers: Radiobeleving, personalisatie, interactief en sociaal. Waarvan radiobeleving de belangrijkste is. "Je zet de knop om en je hoeft niet zelf de platen uit te zoeken maar het start gelijk. MyRadio zit tussen de huidige radiostations en de streaming services in. Het verschil tussen radiostations en MyRadio is dat de gebruiker zelf de music director is", aldus Gert Jan Kole, ontwikkelaar van MyRadio.

  CEO van de Sky Radio Group Philip Alberdingk Thijm: "MyRadio beschouwen we als de volgende generatie na Spotify. Een uniek concept wat op dit moment nergens wordt aangeboden." 

  Het platform start eind maand in de beta fase en moet voor de zomer helemaal operationeel zijn.  01-03-2012, 16:16 geschreven door radionieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Piet doet het nu ook op de radio (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  SOS Piet wordt vanaf 3 maart ook een radioprogramma op JOE fm. Daarin schiet Piet Huysentruyt samen met Leen Demaré elke zaterdag luisteraars met kookproblemen te hulp.

  In SOS Piet op zaterdag kunnen luisteraars Piet en Leen opbellen met de meest uiteenlopende keukenproblemen. Daardoor kunnen snel kleine brandjes geblust worden en eventuele keukenflaters worden rechtgetrokken.

  Sinds het najaar van 2011 had Piet al elke dag een vaste rubriek tijdens Lilaleen. Vanaf nu wordt die samenwerking nog intenser en zullen ze ook op zaterdag de handen in mekaar slaan.

  Leen Demaré: ‘Op 24 december konden mensen al bellen met kookproblemen ter voorbereiding van het kerstdiner. Zoals iedereen intussen weet ben ik verzot op eten en met Piet klikt het ook heel goed, dus hebben we beslist om SOS Piet nu ook op radio te brengen.'  01-03-2012, 16:14 geschreven door radionieuws
  28-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FG dj radio krijgt frequentie in Brussel (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  FG dj radio heeft vanaf morgen woensdag een Brusselse frequentie op 106.5 FM. Tweeënhalf jaar na de succesvolle start van deze dance-radio in België is dit een nieuwe mijlpaal voor FG. Een grote live show met heel wat interviews met bekende koppen en dj's staat op het programma woensdag. Antoine Baduel, de Franse oprichter van FG dj radio, komt naar Antwerpen om het feest goed in te zetten.

  FG dj radio werd in 1992 in Parijs opgericht. Het was de eerste radio in Frankrijk die zich richtte op dance en dj's. Al snel groeide de populariteit van de zender en kon FG dj radio uitgroeien tot een internationale platform voor dj's en producers.  Ondertussen heeft FG dj radio frequenties in heel Frankrijk.,van Parijs, tot Marseille en ook ver buiten Frankrijk. Rome, Marrakech, Casablanca, Rabat, Istanboel, Toronto en Moskou zijn nog maar enkele voorbeelden.

  Livestream
  In december 2009 startte Dave Verdonck de eerste FG dj radio in België, meer bepaald in Antwerpen (100.2 & 107 FM) en kreeg heel wat steun van Antwerpse dj's. Vanaf morgen kunnen dus ook Brusselaars afstemmen op 106,5 FM voor dj-mixes, interviews en club-nieuws. Wie zich buiten Antwerpen of Brussel bevindt, kan FG dj radio ook livestreamen via radiofg.be. 

  FG Residents
  "Op FG DJ Radio kunnen luisteraars overdag luisteren naar de allernieuwste dancehits", aldus Dave Verdonck. "'s Avonds is het de beurt aan de FG Residents zoals David Guetta, Laidback Luke, Marco Bailey, DJ Chuckie, Dave Lambert en anderen. Tijdens het weekend wordt er, vanaf middernacht, live uitgezonden vanuit de hipste clubs. We merken dat deze formule aanslaat en willen graag, na Brussel, ook nog uitbreiden naar Gent en Hasselt."  28-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ornelis en Rogiers maken twaalf dagen radio zonder contact met buitenwereld (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sven Ornelis, Kürt Rogiers en sidekick Wine Lauwers gaan twaalf dagen radio maken zonder informatie van buitenaf, televisie, kranten, gsm of internet. Ze zullen alleen contact hebben met Wim Oosterlinck en Anke Buckinx.

  Tussen 12 en 23 maart zullen Ornelis, Rogiers en Lauwers in 'Het Experiment' een ochtendblok (6u tot 9u) en een avondblok (16u tot 18u) voor hun rekening nemen. Oosterlinck en Buckinx zullen hen elke dag nieuwsfeiten doorgeven, maar die zullen niet altijd waar zijn. Q-music roept de luisteraars op om valse nieuwsfeiten door te sturen.

  De luisteraars zullen dus proberen om Ornelis, Rogiers en Lauwers gek te maken. De hamvraag is wat er gebeurt als dit de enige informatiebron is voor hun uitzendingen en wat daarnaast de invloed is op hun mentale toestand.

  Elke dag zullen de twee presentatoren en de sidekick een 'Fliptest' afleggen. Na twaalf dagen weten we aan de hand van de totaalscores op wie van de drie 'Het Experiment' de grootste invloed heeft gehad en wie dus de hoogste flipfactor heeft.  28-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  23-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Bryan krijgt radioshow bij MNM (B)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een eigen tv-programma op Vijftv krijgt Astrid 'in wonderland' Bryan nu ook een eigen radioprogramma.
  Volgende week maakt ze elke dag van 12 tot 13 uur een uurtje radio op MNM.
  Het radioprogramma wordt een doorslagje van wat ze op tv brengt: een inkijk geven op haar leven in Los Angeles.
  Tussendoor draait ze haar favoriete muziek.
  Elke avond tussen 21 en 22 uur beantwoordt ze tijdens een chatsessie ook nog vragen van de MNM-luisteraars.


  23-02-2012, 10:36 geschreven door radionieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 538 Groep verhuist dit jaar naar één pand (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Radio 538 Groep gaat verhuizen. Nu zitten de stations en kantoren van de groep nog verspreid over diverse villa's in Hilversum maar ze gaan dit jaar allemaal onder één dak verder in de mediastad.

  Radio 538 wil nog weinig zeggen over de verhuizing maar bronnen laten weten dat de verhuizing in fases gaat. Op 1 oktober komt Radio 10 Gold vanuit het nieuwe gebouw, 1 november is het de beurt aan Slam!FM en Radio 538 komt vanaf 1 december vanuit de nieuwe locatie.

  Naast de uitzend- en productiestudio's komt er ook ruimte voor 538 TV. Daarnaast komen er ontspanningsruimtes voor de dj's.  23-02-2012, 10:35 geschreven door radionieuws
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding voor de periode december 2011/januari 2012.
  (via radio.nl)


  22-02-2012, 00:00 geschreven door radionieuws
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Archief per jaar
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!