RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne De Baetzelier naar radio Nostalgie - UPDATE (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (do. 07/02) Anne De Baetzelier wordt in het voorjaar radiopresentatrice bij Nostalgie. Dat is de derde landelijke radiozender voor Vlaanderen die wordt opgestart rond Concentra en Corelio. Meer info volgt spoedig.




    UPDATE (vr. 08/02):
    Anne de Baetzelier gaat ook een programma presenteren op Nostalgie. Vanaf de lente is ze de presentatrice van een vast programma van de derde landelijke, commerciële radiozender, die binnenkort van start gaat.
    Dat maakte de zender vrijdag bekend.
    De Baetzelier werd in 1989 gekroond tot Miss België en ging datzelfde jaar aan de slag als omroepster bij VTM. Van 1999 tot 2001 presenteerde ze dagelijks het middagprogramma op het nationale netwerk Radio Mango, dat toen onder de vleugels zat van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa, moederholding van VTM, KANAALTWEE, 4FM en Q-Music).
    Nostalgie is de derde landelijke, commerciële radiozender voor Vlaanderen. Het initiatief van de uitgeverijen Corelio en Concentra, in samenwerking met de internationale radiogroep NRJ-holding, gaat in de lente van start. Met een mix van classics uit de jaren 70, 80 en 90 richt het station zich op een volwassen publiek dat actief in het leven staat.



    08-02-2008, 23:53 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veronica zendschip naar Scheveningen? (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het voormalig zendschip van Veronica keert als het aan het Nationaal Popmuseum ligt, terug naar Scheveningen.
    Bestuurslid en radio-DJ Erik de Zwart wil het zendschip de Norderney aankopen om er een deel van het popmuseum in onder te brengen. Onderhandelingen met de gemeente Den Haag hierover zijn in volle gang.
    Jaap Schut, voorzitter van het Nationaal Popmuseum, vindt het schip belangrijk voor het popmuseum, omdat het een belangrijk onderdeel vormt van de Nederlandse pophistorie.


    08-02-2008, 01:31 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort betalen ook webradio's billijke vergoeding (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Simim, de beheersmaatschappij die de bedragen van de billijke vergoedingen int, zou over een goede twee maanden ook voor webradio's collectief gebruikslicenties voor muziekproducenten gaan verlenen.
    Wie muziek afspeelt, moet auteursrechten betalen aan Sabam. Daarnaast zijn er de rechten van de muziekproducenten, die onder meer onder de vorm van de billijke vergoeding worden geïnd door Simim. Wat het gebruik van muziek via het internet betreft, beschikt de beheersmaatschappij echter over een uiterst beperkt mandaat, waardoor webradio's bij hen niet terecht kunnen.
    In de huidige situatie raadt het Simim webradio's aan vooraf een toelating te vragen aan de producenten, een zo goed als onmogelijke opdracht.


    08-02-2008, 00:52 geschreven door radionieuws
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radionieuws kort (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen * Jan Van Veen (zie foto) zal op valentijnsdag zowel te horen zijn op Radio 538 als 100%NL. Tijdens 'Evers Staat Op' zal hij de allermooiste, liefste en leukste liefdesgedichten van luisteraars voorlezen. Op 100%NL doet hij dat tijdens de 'Liefdesliedjes Top 100'

    * Sander de Heer is de nieuwe presentator van het ochtendprogramma op Radio 2. Vanaf maandag 25 februari presenteert hij 'De Heer ontwaakt', de opvolger van Ontbijtradio.

    * Timur Perlin volgt Sander de Heer op in het weekend op 3FM. Vanaf 23 februari presenteert hij op zaterdag en zondag tussen 07:00 uur en 10:00 uur het BNN-ochtendprogramma op 3FM.


    07-02-2008, 18:05 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder z'n eigen radiozender (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vier Belgische ondernemers willen met het project Radionomy een nieuw soort radio via internet lanceren. Het is de bedoeling dat dankzij Radionomy iedereen zijn eigen radiozender, met eigen muziek en jingles, kan samenstellen. De initiatiefnemers lanceren het project in eerste instantie alleen in Frankrijk en Franstalig België.
    Met Radionomy willen de Belgische ondernemers een 'revolutionair' radioconcept ontwikkelen. Radionomy stelt op internet gratis muziekbibliotheken, inhoud en jingles ter beschikking. De radioliefhebber kan daardoor zijn eigen station, met eigen muziek, jingles, reportages en dies meer, samenstellen.
    Radionomy draagt alle kosten, zoals de auteursrechten. Het project wordt onder meer gefinancierd door reclame op de zenders. Verder zoeken de initiatiefnemers nog 3 tot 5 miljoen euro voor de financiering van Radionomy. Drie internationale investeerders hebben al een deel daarvan ter beschikking gesteld, waardoor het concept in Wallonië en Frankrijk kan gelanceerd worden.
    Klik op het logo voor meer info.


    07-02-2008, 17:23 geschreven door radionieuws
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website voor Donna (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zowat alles was al vernieuwd, maar op de nieuwe site was het wachten tot vanochtend.
    Klik op het logo.



    06-02-2008, 11:52 geschreven door radionieuws
    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevige boete voor Radio Stad Antwerpen (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het VRM heeft Radio Stad (107.8 FM Antwerpen) een boete van 2500 euro opgelegd, en een voorwaardelijke schorsing van de uitzendingen gedurende 3 maanden. Lees HIER meer.

    04-02-2008, 23:46 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkijken bij 4fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Online luisteren naar 4fm kon je natuurlijk al langer.
    Kijken kan echter vanaf nu ook: klik HIER.


    04-02-2008, 19:19 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edwin Ouwehand krijgt vast programma op Radio 10 Gold (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Edwin Ouwehand heeft een vast programma gekregen op Radio 10 Gold. Vanaf heden presenteert hij op werkdagen tussen 19:00 en 21:00 uur '70’s at 7' en '80’s at 8'. Tevens is hij in het weekend te horen tussen 12:00 en 16:00 uur.
    In het verleden presenteerde Edwin Ouwehand het ochtendprogramma bij RTL FM en was daarvoor dj bij Yorin FM en Veronica FM. Het afgelopen jaar was hij te horen als invalkracht op Radio 10 Gold en tevens is hij al jaren de stationvoice van RTL 4.


    04-02-2008, 17:54 geschreven door radionieuws
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgie.fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klikken en luisteren dat doe je via www.belgie.fm . De site mocht de afgelopen maand januari 50.091 unieke bezoekers begroeten. Het aantal bezoeken lag op 157.013, en het totaal aantal luisteraars bedroeg 336.614.
    Van de 51 beschikbare stations scoorden deze het best:
    1. Q-music: 38.038 luisteraars
    2. 4fm: 19.456
    3. HUMORzender: 17.965


    01-02-2008, 12:45 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KANAALTWEE (2BE) gaat 4fm ochtendshow uitzenden (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf maandag 4 februari wordt de gebruikelijke KANAALTWEE-ochtendprogrammatie van 06u00 tot 09u00 op weekdagen vervangen door de rechtstreekse uitzending van '4fm Actueel'. Dit is een radioprogramma rond actualiteit, nieuws, weer en verkeer.
    Presentatie: Bert Geenen
    Specialisten: Yves Desmet (Politiek & Binnenland), Walter Meeuws (Voetbal), Marc Coenegracht (Entertainment), Dirk Tieleman (Midden-Oosten), Geert Degrande (Economie), Helene Van Herck (Lifestyle) en Erwin Vranckx (Weer).
    http://www.4fm-actueel.be


    01-02-2008, 12:35 geschreven door radionieuws
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radionieuws kort (B + NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen * Radio Mi-Amigo (West & Oost-Vlaanderen) heeft een nieuwe website. Kijken is hier klikken.

    * Jeroen van Inkel en Wouter van der Goes (beide Q-music NL) zijn vanaf 1 februari te horen op KXradio. De heren gaan op vrijdagmiddag van 12:00 tot 02:00 de show 'Q en Q' maken.

    * Vandaag is de laatste Arrow dag op AM 675. Op de middengolf is tussen de muziek door, een engelse promo te horen die de buitenlandse luisteraars op de hoogte brengt van dit feit, en het webadres om verder online te luisteren.



    31-01-2008, 16:41 geschreven door radionieuws
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.538 Greatest Hits best beluisterde radioprogramma (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Greatest Hits van Radio 538 is momenteel het best beluisterde programma van de Nederlandse radio. Dit blijkt uit de cijfers van het Continu Luisteronderzoek over de periode november / december 2007. Greatest Hits wordt gevolgd door De Gouden Uren van Radio 2 en het NOS Journaal van 8 uur van Radio 1.   

    In de top 10 van best beluisterde radioprogramma’s staan er maar liefst vijf van Radio 538. Greatest Hits voert daarbij de top aan. Het programma, gepresenteerd door Jens Timmermans, trekt gemiddeld 503.000 luisteraars.  

    Plek twee is in handen van De Gouden Uren. Het TROS Radio 2 programma met Daniël Dekker is goed voor een slordige 485.000 luisteraars.  

    Het NOS Journaal van 8 uur op Radio 1 staat op de derde plek met 471.000 luisteraars. Op plek vier en vijf staan respectievelijk Tijd voor Twee (KRO/Radio 2) van de jubilerende Frits Spits en Dennis Ruyer (Radio 538).

    De overige radioprogramma’s die in de top 10 staan zijn: Coffee Break (Sky Radio), Tim Klijn (Radio 538), Evers Staat Op (Radio 538), Cappuccino (NCRV/Radio 2) en de Top 40 (Radio 538). 

    Opvallend is dat 'Evers Staat Op' het enige doordeweekse ochtendprogramma is dat in de top 10 genoteerd staat. Sterker nog, Evers Staat Op en Drive Time (Sky Radio) zijn de enige twee doordeweekse ochtendprogramma’s die in de hele top 25 te vinden zijn. Daarnaast scoort het NOS Journaal van 8 uur op Radio 1 goed. Hieruit blijkt dat de ochtendshow niet per definitie de meeste luisteraars trekt. Wel is de ochtendshow belangrijk voor de verdere beluistering van een station. De kans is namelijk groot dat luisteraars die afstemmen op de ochtendshow de rest van de dag afgestemd blijven op het station. (via radio.nl)
    KLIK OP DE AFBEELDING VOOR DE TOP 10.



    29-01-2008, 13:02 geschreven door radionieuws
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Geenen is terug (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 1 februari start Bert Geenen met zijn nieuwe ochtendprogramma '4fm Actueel'.
    Elke dag, van 6 tot 9, is er nieuws, weer en verkeer. Feiten, reacties en analyses, Bert en zijn team brengen de luisteraars up-to-date doorheen de ochtend.
    Voor het nieuws kan hij o.a. terugvallen op 4fm specialisten Yves Desmet (Politiek & Binnenland), Walter Meeuws (Voetbal), Marc Coenegracht (Entertainment), Dirk Tieleman (Midden-Oosten), Geert Degrande (Economie), Hélène Van Herck (Lifestyle) en Erwin Vranckx (Weer).


    25-01-2008, 13:40 geschreven door radionieuws
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Periode november/december 2007

    01. Radio 538 - 10.8% (11.6%)
    02. Radio 2 - 10.7% (9.4%)
    03. Sky Radio - 10.2% (9.4%)
    04. 3FM - 8.3% (7.7%)
    05. Q-music - 7.3% (7.8%)
    06. Radio 1 - 6.7% (6.9%)
    07. Radio Veronica - 5.6% (5.3%)
    08. Radio 10 Gold - 3.4% (3.3%)
    09. Arrow Classic Rock - 2.6% (2.9%)
    10. Radio 5 - 2.3% (2.5%)
    11. Classic FM - 2.1% (2.1%)
    12. Slam FM - 1.9% (1.9%)
    12. Radio 4 - 1.9% (1.9%)
    14. 100%NL - 1.3% (1.1%)
    15. Arrow Jazz FM - 0.7% (0.7%)
    16. BNR nieuwsradio - 0.6% (0.6%)
    17. Caz - 0.5% (0.6%)
    18. Kink FM - 0.3% (0.4%)
    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)
    19. TMF radio - 0.2% (0.2%)

    --  ORN - 13.3% (13.8%)
    --  CRN/E power - 3.2% (3.3%)
    --  Overige zenders - 6.1% (6.4%)


    24-01-2008, 09:37 geschreven door radionieuws
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bright.fm zet volledig in op internet (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bright.FM, het eerste christelijk radiostation van Nederland, zal vanaf 1 februari van de kabel verdwijnen. Het station, dat op dit moment nog een kleine miljoen kabelaansluitingen heeft, vond geen bevestiging in deze wijze van uitzenden en zal zich volledig gaan richten op uitzendingen via internet. Bright.FM begon in februari 2005 met uitzendingen via internet en op de kabel. Sindsdien hebben diverse programmaraden aangegeven Bright.FM ook in hun kabelgebied op de kabel te willen ontvangen. Zo wist Bright.FM in twee jaar tijd haar kabel uitzendgebied uit te breiden naar één miljoen aansluitingen. Echter, de bevestiging dat dit de goede weg was bleef uit. Het werd steeds moeilijker om de kosten ten opzichte van het bereik te rechtvaardigen. Daarnaast gaan de technische ontwikkelingen rondom internet ook erg snel! Om deze redenen is besloten om volledig over te schakelen op internet radio. Bright.FM heeft altijd al een groot luisterpubliek gehad via internet en dit zal de komende periode alleen maar gaan groeien. Om deze luisteraars tegemoet te komen zullen meerdere geluidssignalen via internet ingezet gaan worden en wordt de geluidskwaliteit verbeterd. Daarnaast zal de focus meer gericht zijn op het dichter bij de mensen brengen. De meeste mensen luisteren nu nog via hun computer of laptop, maar in de komende periode wil Bright.FM de technische middelen gaan aanbieden om haar uitzendingen ook op andere wijzen te ontvangen! De ontwikkelingen rondom Wifi-MAX (met een landelijke dekking) zal dat snel mogelijk maken. Bright.FM wordt door vele luisteraars gewaardeerd voor haar duidelijke en toch laagdrempelige muziekkeuze en korte overdenkingen. Het station zal de gekozen lijn blijven volgen en luisteraars en de doelgroep meer betrekken. De doelstelling blijft onveranderd; mensen bevestigen in hun keuze voor Jezus Christus. Op deze wijze blijft Bright.FM een gezond alternatief.

    23-01-2008, 20:50 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AM 675 naar Radio Maria (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radio Maria zal op 1 februari in Nederland van start gaan met proefuitzendingen. De radiozender heeft de middengolffrequentie 675 van Arrow Classic Rock daartoe overgenomen. Initieel zal de zender met een beperkte programmering uitzenden met muziek en aankondigingen in aanloop naar een definitieve start. Radio Maria is een Italiaanse organisatie die sinds 1987 uitzendt. Initieel alleen in Italie, maar al snel over de hele wereld. De radiozender werkt op basis van een stichting, waarbij deze op basis van donaties van zowel katholieken (leken) als kerken functioneert. Doel volgens Nederlands zegsman Mathijs Bolsius is om het katholieke gevoel dichterbij het publiek te brengen. “Het moet niet zo zijn dat we op kruistocht gaan om zieltjes te winnen,” aldus Bolsius. “Er zijn veel hoofdwegen en zijwegen naar Rome. Wij willen een zo neutraal mogelijke bewandelen en ons vooral richten op jonge mensen van 20 tot 40 jaar, maar uiteraard ook ouderen. We willen dat doen met zowel het uitzenden van eucharistievieringen, maar ook maatscshappelijke programma’s en religieuze muziek,” aldus Bolsius. De bedoeling is dat de zender onder leiding komt te staan van een directeur/priester. (bron: http://www.dutchmedia.nl/blog/ )

    23-01-2008, 16:37 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik De Zwart praat (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdagavond (24/01) is Erik de Zwart, tegenwoordig meer media-ondernemer dan radiomaker, te gast bij het programma 'Insite' op V-Radio. Presentator Pierre Papa zal met De Zwart praten over de toekomst, maar zal ook aan de hand van audiofragmenten terugblikken op de radiocarrière van de voormalig Top 40-presentator medeoprichter van Radio 538.
    Erik de Zwart begon zijn radiocarrière in 1978 bij de Amsterdamse kabelpiraat Unique. Zijn doorbraak kwam bij de publieke omroep Veronica. Hier was hij in de jaren '80 het gezicht van tv-programma's als Countdown, Nederland Muziekland en de Top 40, op de radio presenteerde hij Bart en de Zwart, de Top 40 en De Stemband met Kees Schilperoort (later De Piepshow op Radio 538).
    In 1992 was De Zwart samen met Lex Harding oprichter van Radio 538. Tot 2003 was hij bij de commerciële radiozender directeur en presentator van de Top 40. Tegenwoordig is de legendarische radioman voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 en sinds 2006 is De Zwart ondernemer c.q. investeerder en in die hoedanigheid aandeelhouder in verschillende bedrijven, waaronder Mobilaria (Tunin.FM), mobiel.tv en Radio Hallo Costa Holanda.
    V-Radio presentator Pierre Papa zal met Erik de Zwart praten over onder ander het huidige radiolandschap, zijn visie op de binnenkort te houden etherverdeling en over de toekomst van internetradio via de mobiele telefoon. Ook werpt 'Insite' een terugblik op zijn radio-geschiedenis met radiofragmenten en oude bekenden.
    Insite is donderdag live te beluisteren van 20.00 uur 22.00 uur via
    V-Radio. Na afloop van de uitzending is hier ook de podcast van de uitzending te downloaden.

    23-01-2008, 13:19 geschreven door radionieuws
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.305.136 sec. (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Q-ijsblok heeft het begeven: HIER kan je terecht voor de beelden & foto's.



    22-01-2008, 11:43 geschreven door radionieuws
    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderscheiding voor Frits Spits (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Radiopresentator Frits Spits is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Leo Janssen van Laren reikte de koninklijke onderscheiding maandagmiddag aan de dj uit tijdens de KRO-uitzending Tijd voor Twee. Tijdens een speciale jubileumuitzending zette de KRO de presentator in het zonnetje. Tijdens het programma vierde de omroep dat Spits afgelopen zaterdag 60 jaar is geworden en dit jaar liefst 35 jaar in het vak zit als dj en radiopresentator. Janssen roemde Spits (echte naam Frits Ritmeester) om de prestaties die de dj heeft neergezet. "Hij zet zich in voor een goed en creatief gebruik van het Nederlands en verdedigt met grote inzet het gebruik van onze moedertaal".
    Sinds 1973 heeft Spits een grote invloed op de ontwikkeling van de Nederlandse publieke radio, stelde Janssen. "Hij vervult een voorbeeldfunctie en is een inspiratiebron voor collega-radiomakers. Hij oefent een grote invloed uit op de muziekbeleving bij luisteraars en is een belangrijke stimulator van de Nederlandse popmuziek". Het bleef niet alleen bij de koninklijke waardering. Kort na de uitzending ontving Spits uit handen van zendercoördinator Kees Toering ook de Radio 2 Zendtijd Prijs 2008 vanwege zijn lange staat van dienst.


    21-01-2008, 16:12 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs