RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM in 500 sec. (B)
    www.mnm.be



    04-01-2009, 17:10 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM onthult zich - deel 2 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Een hitradio, maar snediger, vinniger, gedurfder", zo omschrijft netmanager Greet Santy de nieuwe VRT-radio MNM. Peter Van De Veire geeft maandagochtend om 6 uur het startschot. In het team radiomakers zitten ook opvallende nieuwe namen zoals de artiesten Regi, Peter Luts en Leki.

    "We zijn blij dat het eindelijk zover is", zegt Santy over de start van MNM. 

    De zender richt zich in de eerste plaats tot luisteraars tussen 18 en 44, zowel mannen als vrouwen ("Het is geen vrouwenradio"). 

    Op het programma staat "heel veel muziek, entertainment in meervoud", aldus Santy.

     

    Op maandag 5 januari geeft Peter Van De Veire om 6 uur de aftrap van MNM met zijn ochtendshow (6u-10u), waarmee hij in 2006 al furore maakte op Studio Brussel. Maar de nieuwe show wordt "op alle vlakken groter dan ooit".

    De nieuwkomers Lieselot Ooms en Gunther Tiré werken als sidekicks mee aan de show. En Sofie Vanderdonckt houdt de mensen op de hoogte over het nieuws van de dag.

    Voor verkeersinformatie doet de radiozender op de drukke maandagochtend en op andere piekmomenten een beroep op de MNM-verkeershelikopter.

    Maandagochtend krijgt Van De Veire onder anderen bezoek van de Vlaamse minister-president en minister van Media Kris Peeters.

    Met welk nummer MNM zal starten is nog geheim. 30.000 mensen hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete eerste MNM-plaat.

     

    Na de ochtendspits neemt Karolien Debecker, vooral bekend als Ketnetwrapper, de fakkel over. "Karolien" (10u-13u) serveert een flinke portie muziek en ook recepten van "Rock-'n-rollkokkin" Sofie. 's Middags is er ook een muziekquiz.

     

    Om 1 uur is het de beurt aan Lotte Stevens, die al werkte op de Donnaredactie. In "Lotte" ligt de nadruk op muziek.

     

    De avondspits op MNM wordt bemand door Dave Peters en Ann Van Elsen, die ook voor Donna werkten. Zij presenteren "De Ann & Dave show" (16u-19u).

    Peters en Van Elsen hebben het onder meer over de showbizz. Ze krijgen elke dag het bezoek van Evy Gruyaert of Katja Retsin van "De rode loper". En ook ex-miss Evelien Hoste komt geregeld langs met nieuws uit showbizzland. 

    Op vrijdagavond is er een extra lange uitzending (16u-20u) met tips om uit te gaan, gratis tickets voor allerhande feestjes en een overzicht van feestjes waarop je BV's kunt spotten.

     

    Van maandag tot en met donderdag presenteert Thibaut Renard, die al te horen was op Studio Brussel en Donna, de "MNM 50", een dagelijkse interactieve hitlijst met een selectie van  platen waarop op dat moment het meest gestemd wordt.

     

    In "De Cock late night" mag Tom De Cock zijn ding doen. Hij belt en sprokkelt reacties over alles wat hem op dat moment op de lever ligt.

     

    Opvallende namen in het MNM-team zijn Regi Penxten van Milk Inc, Peter Luts, bekend van Lasgo en Ian Van Dahl, en r&b-zangeres Leki. 

    "MNM Dance: Regi" op vrijdagavond (20u-22u) en "MNM Dance: Peter Luts" op zaterdagavond (22u-00u) mixen in de studio de soundrack voor een avondje stappen aan elkaar. 

    Op zaterdagavond (20u-22u) neemt zangeres Leki de MNM-luisteraars mee op een trip langs het beste van r&b, funk, soul en urban music. Leki was eerder al te horen op Studio Brussel.

     

    Ook in het weekend presenteert Evy Gruyaert op zaterdagochtend 10u-12u "Evy", een lifestyleprogramma. En Bart De Raes neemt in het weekend het ochtendblok (7u-10u) voor zijn rekening.

     

    MNM is er al om 5 uur

    Vanaf dinsdag begint de dag op MNM al om 5 uur met De eerste show waarin de hoogtepunten van de voorbije dag aan elkaar gemixt worden.



    04-01-2009, 13:42 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM onthult zich - deel 1 (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagochtend werd MNM aan de pers voorgesteld.

    Het was tot op vandaag een beetje gissen naar de identiteit van de mensen die aan MNM zullen meewerken.

    Het blijkt dat er gekozen is voor een aantal sterke en bekende namen, die versterking krijgen van een aantal nieuwkomers.

    Deze namen kunnen we jullie al verklappen: Peter Van De Veire, Karolien Kamosi (Leki), Karolien De Beck, Elias Smekens, Ann Van Elsen, Dave Peters, Evy Gruyaert, Jo Van Belle, Thibaut Renard, Tom De Cock, Lotte Stevens, Bart De Raes, Regi Penxten en Peter Luts.



    04-01-2009, 13:17 geschreven door radionieuws
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe namen voor MNM (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Naast Peter Van De Veire, Evy Gruyaert, Dave Peeters, Ann Van Elsen e.a. zijn er nog wat nieuwe namen bekend die op MNM zullen te horen zijn.
    Morgen zondag is er de persconferentie, maar nu al kunnen we jullie dit meegeven.
    Van Studio Brussel komt
    Karolien Debecker. Zij presenteerde het programma 'Was het nu '80, '90 of 2000'. Eerder zat ze ook in de ochtend op Fm Brussel. Op Ketnet is ze dagelijks te zien als wrapster.
    MNM krijgt ook een r&b programma. Leki die eerder 'Juice' presenteerde op Studio Brussel gaat die taak op zich nemen.
    Onder voorbehoud: Jo Van Belle (ex Contact) zou de Ultratop presenteren.


    03-01-2009, 13:10 geschreven door radionieuws
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Donna (B)
    VRT nieuws


    Afscheid Michel Follet


    02-01-2009, 21:45 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van de Veire Radiopersoonlijkheid van het jaar (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Peter Van de Veire is door de mediawebsite RadioVisie verkozen tot Radiopersoonlijkheid van het jaar. De ex-Studio Brussel-man en boegbeeld van de nieuwe radiozender MNM haalde het nipt van Annemie Peeters (Radio 1). Sven Ornelis van Q-Music werd derde. Voor Peter Van de Veire is het al de derde trofee op rij.

    Naast de prijs van radiopersoonlijkheid werden nog dertien awards uitgereikt. Guy De Pré (Radio 2) werd beste presentator en Alexandra Potvin (Q-Music) beste presentatrice. Kevin Major (VRT) had dan weer de beste nieuwsstem en Tom Conincx (Sporza) was de beste sportcommentator.

    Het beste radioprogramma was Ornelis&Rogiers Showtime op Q-Music en het beste programma-item was David's Telefoonterreur op Donna. Q-Music behaalde ook de award van beste jinglepakket én de award voor de beste website.

    De prijs voor de beste radiostunt van 2008 was dan weer voor Radio Nostalgie. De radioflop van vorig jaar is het einde van Donna. De prijs van beste radiospot ging dan weer naar Humo en de slechtste was voor niemand weggelegd (13,8 procent). Fortis eindigde in dat lijstje tweede. De beste Belgische webradio is dan weer Jouwradio.

    De Life Time Achievement Award gaat naar Adriaan Van Landschoot, de man die in 1973 Vlaanderen z'n eigen zeezender schonk in het kielzog van de populaire Nederlandse 'radiopiraten' Veronica en Radio Noordzee.



    02-01-2009, 11:43 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedeeltelijke exit voor radio Contact (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond stopt Donna. Woensdagavond om 18u werd ook gedeeltelijk een ander station opgeheven.

    Mathieu De Blauwe, Jan Thans en Jimmy Verrijt namen toen afscheid van de Contact luisteraars.

    Eerder op de dag deden ook Jo van Belle en Wim Corneillie dit al.

    Hiemee komt een einde aan één van de pioniers in de vrije/lokale radiowereld.

    Nu volgt er 2 maand non-stop muziek, en daarna wordt er overgeschakeld naar Contact + (doelgroep 45-65 jaar).

    Dit product zal alleen te horen zijn op de stations die eigendom zijn van Contact. De meeste franchise stations zijn al overgeschakeld op andere producten.



    02-01-2009, 11:02 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Don't stop the music' laatste nummer op Donna (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond om 18u valt definitief het doek over radio Donna. Rihanna’s Don’t stop the music gaat als allerlaatste nummer de ether in. En de laatste woorden op Donna, die zijn weggelegd voor een mysterieuze gast.

    Voor de zender de ether uit gaat, blikken de presentatoren van dienst terug op zeventien jaar Donna. Zij verwelkomen heel wat bekende radiostemmen van vroeger. In het laatste uur, van 17.00 tot 18.00 uur, strijden twee van de trouwste Donna-fans voor de overwinning in De grote Donna-quiz.

    Dit weekend zal er onafgebroken muziek worden uitgezonden, en maandag gaat MNM van start, de opvolger van Donna.

    Het presentatieschema voor vandaag ziet er als volgt uit:

    6-9 uur David Van Ooteghem

    9-12 uur Evy Gruyaert

    12-15 uur Ann Reymen

    15-18 uur Dave Peters



    02-01-2009, 10:45 geschreven door radionieuws
    01-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPPY NEW YEAR
    2009



    01-01-2009, 00:00 geschreven door radionieuws
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold start nieuwe digitale zender (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold start morgen om 19:00 uur met 'Radio 10 Gold Top 4000'. Deze digitale zender wordt gestart na vele positieve reacties op de Top 4000, die de afgelopen tijd is uitgezonden.

    De Top 4000 is een overzicht van de hits uit meer dan 40 jaar Top 40, samengesteld door de luisteraars van Radio 10 Gold. "Ook jongeren zijn gek van lijstjes en dus helemaal weg van de Top 4000", meent Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 10 Gold. "Dan is een on-line kanaal wel bijna een logisch gevolg."

    "Via de nieuwe internetzender kunnen luisteraars het hele jaar genieten van de lijst, waar de platen non-stop worden gedraaid", zegt Programma Manager Roland Snoeijer. "Zodra de laatste tonen van de nieuwe nummer 1 hebben geklonken op 31 december om 19:00 uur, beginnen we weer met de nummer 4000 op het internetstation."



    30-12-2008, 16:58 geschreven door radionieuws
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy Fm groeit verder (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het lijstje van Crazy Fm frequenties wordt steeds groter.
    Nog maar net is nummer 9 opgestart (Knokke-Heist) of daar is al nummer 10.
    Op de laatste dag van het jaar schakelt radio Contact Tielt (Caraad 105.8 Fm) over naar Crazy Fm.


    29-12-2008, 22:39 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preview Peter Van De Veire op MNM (B)
    www.mnm.be



    29-12-2008, 22:22 geschreven door radionieuws
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2 Top 2000 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het radiomoment van het jaar in Nederland, is vandaag weer van start gegaan: de radio 2 Top 2000.
    Kijken en natuurlijk ook luisteren kan u via deze 2 webcams:


    26-12-2008, 16:43 geschreven door radionieuws
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website voor Slow Radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Slow Radio heeft een nieuwe website in gebruik genomen. De webradio die regelmatig meer dan 1.000 (vooral buitenlandse) simultane luisteraars heeft was lang aktief op het net met alleen een player en playlist. Sinds enkele dagen is er nu een complete site beschikbaar. Kijk op: www.slowradio.be


    25-12-2008, 23:41 geschreven door radionieuws
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luistercijfers (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Periode oktober/november 2008

     

    01. Radio 538 - 11.2% (11.4%)

    02. Radio 2 - 9.7% (9.6%)

    03. Sky Radio - 8.9% (8.9%)

    04. 3FM - 8.0% (7.7%)

    05. Radio 1 - 6.9% (6.8%)

    06. Q-Music - 6.7% (6.7%)

    07. Radio Veronica - 6.1% (6.6%)

    08. Radio 5 - 2.8% (2.6%)

    08. Arrow Classic Rock - 2.8% (2.7%)

    08. Radio 10 Gold - 2.8% (2.5%)

    11. 100%NL - 2.6% (2.7%)

    12. Classic FM - 2.3% (2.1%)

    13. Slam FM - 2.0% (2.0%)

    14. Radio 4 - 1.9% (1.9%)

    15. BNR nieuwsradio - 0.8% (0.8%)

    15. Arrow Jazz FM - 0.8% (0.8%)

    17. Caz - 0.5% (0.4%)

    17. TMF radio - 0.5% (0.3%)

    19. Kink FM - 0.2% (0.3%)

    19. Radio 6 - 0.2% (0.2%)

     

    --  ORN - 13.2% (13.4%)

    --  CRN/E power - 3.7% (3.9%)

    --  Overige zenders - 5.6% (5.6%)



    22-12-2008, 11:38 geschreven door radionieuws
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2x extra Club Fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het Club Fm netwerk is opnieuw uitgebreid met 2 nieuwe frequenties (ex-contact zenders). Voor Berlare en omgeving is er nu 107.4 Fm en in Zele en de aansluitende gemeenten kan je Club Fm luisteren via 107 FM. Daarmee komt de teller op 20 frequenties.


    21-12-2008, 11:51 geschreven door radionieuws
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe frequentie voor Crazy Fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio Contact Knokke-Heist (105.8 Fm) wordt eind deze maand Crazy Fm. Zoals bekend levert Contact vanaf 1 januari geen programma’s meer aan de franchise-stations. Tweede kerstdag is er de hele dag een herinnering aan radio Dynmo, dat te horen was van 1982 tot 1995. Daarna kwam Contact. Zaterdag 27 december volgt dan de omschakeling naar het dancesignaal van Crazy Fm.



    18-12-2008, 18:32 geschreven door radionieuws
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra frequenties voor Club Fm (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het nieuwe netwerk Club Fm wordt weer wat groter. In eigen huis werd de frequentie van radio Contact in Eeklo (106.3 fm) omgevormd.
    Verrassend is echter dat ook radio Frekwent een punt heeft gezet achter haar aktiviteiten. Op de frequentie 105.1 fm vanuit Hove voor het zuiden van Antwerpen (met aardige ontvangst) is nu ook Club Fm te horen.
    Spoedig zouden nog meer nieuwe frequenties bekendgemaakt worden.


    15-12-2008, 11:22 geschreven door radionieuws
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste MNM commercials (B)
    Kiis fm (LA) ... mnm







    14-12-2008, 22:42 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commercial Veronica's top 1000 allertijden (NL)
    Vandaag zondag is op radio Veronica de top 1000 allertijden van start gegaan.
     


    14-12-2008, 10:49 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs