In het kader van ons wero - thema 'Techniek op mijn bord' gingen we op bezoek bij slagerij Opsomer. Zo konden we de weg van de boerderij naar ons bord beter begrijpen èn de gelijkenissen en verschillen tussen een dorpsslager en de supermarktslagerij aanduiden. Hieronder lees je enkele verslagjes.
We zijn op 9 februari naar de dorpsslagerij te Elversele geweest. Slager Bert liet ons zien wat er allemaal in gehakt zat. We mochten ook wat eten. Ze hebben ons de machines laten zien waarmee ze werken. Ze hebben ons ook getoond met welke onderdelen je iets kunt maken. We hebben alle stappen gevolgd van de wei naar de pan. Het was super leuk! (Aline, Lorena, Marlies)
We hebben het verschil geleerd tussen de supermarktslager en de dorpsslager. We hebben ook alle delen van het varken gezien. Ze hebben hun handen heel veel gewassen. Ze hebben ons laten zien hoe je een hamburger, worsten en gehakt maakt. En ze hebben os veel verschillende bewaartechnieken laten zien: koken of stomen in de steamer, roken, invriezen, pekelen, vacuüm verpakken en pasteuriseren. Op het einde hebben we lekkere hapjes gekregen! (Dries, Lucas, Matti, Dylan)