Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • brand Wervik
 • brand Diksmuide.
 • brand Diksmuide..
 • pensioen voor 60 jarige in Ieper
 • vko Diksmuide
 • vko De Panne
 • onweer Ieper
 • brand Ieper
 • brand Ieper
 • vko Vleteren
 • vko Ieper-Vlamertinge
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  08-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Vleteren

  Bestuurder (22) onder invloed knalt tegen geparkeerd voertuig:

  In de Woestenstraat in Vleteren kwam het zaterdagnacht tot een zwaar ongeval. Een jonge bestuurder reed onder invloed van alcohol met zijn bestelwagen tegen een geparkeerd voertuig en kwam tegen een woning tot stilstand. De twee inzittenden liepen lichte verwondingen op. “We hadden onze nieuwe wagen nog maar een week”, zucht de eigenaar van het voertuig. Een 22-jarige jongeman week om onbekende reden van zijn rijvak af en knalde met zijn bestelwagen Renault Kangoo tegen een ander voertuig, dat geparkeerd stond langs de weg. Door de klap werd de aangereden Dacia tegen een gevel geduwd. Ook een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog deelde in de brokken.

  De brandweer van de zone Westhoek werd opgeroepen omdat er sprake was van een geknelde persoon in de Renault Kangoo. Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper zaten twee 22-jarige mannen uit Vleteren in de bestelwagen. De bestuurder was onder invloed en bleek niet gewond, zijn passagier was lichtgewond.

  Wagens onherstelbaar beschadigd

  Beide wagens waren onherstelbaar beschadigd, de schade aan de gevel bleef beperkt. “We hadden onze nieuwe wagen nog maar een week”, zucht de eigenaar van het voertuig. “Onze vorige auto is twee weken geleden kapotgereden door een dronken chauffeur. Dit was dus nog maar onze nieuwste aanwinst. De moed zinkt ons in de schoenen dat we dit een tweede keer op korte tijd meemaken.”

  Het parket van West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval om de omstandigheden verder te onderzoeken. De brandweer bleef ter plaatse om het verkeer te regelen en brokstukken op te ruimen. Daardoor moest het verkeer beurtelings over één rijbaan passeren. 

  foto's DM en FVL


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Vrachtwagen gaat door middenberm op Noorderring Ieper

  Vrijdagnamiddag botste een vrachwagen met Litouwse nummerplaat op de Noorderring in Ieper ter hoogte van het kruispunt met de Rodenbachstraat tegen een verkeerslicht op de middenberm. De vrachtwagenbestuurder verloor daarna wellicht de controle over zijn stuur, dwarste de middenberm en de Noorderring richting Poperinge en kwam in de berm aan de tegenovergestelde rijrichting, precies tussen twee bomen tot stilstand. De bestuurder kon zelfstandig zijn cabine verlaten en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. De trekker was niet geladen en er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.


  04-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Ieper

  Brandweer ruimt slib na ladingverlies

  Vrijdagmorgen heeft een vrachtwagen ter hoogte van de rotonde in de Ieperse deelgemeente Voormezele een deel van zijn lading slib verloren. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om het goedje op te ruimen en het wegdek opnieuw schoon te spuiten.


  03-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland

  Brand landbouwloods snel geblust

  Maandagnamiddag brak brand uit in een landbouwloods in Kemmel. Brandweer Westhoek had het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt tot de werkplaats en een deel van het dak.


  02-04-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge

  Doeken met meubelolie veroorzaken zelfontbranding

  Vrijdagavond moest brandweer Westhoek uitrukken naar de Ooststraat in Lo-Reninge. Een woning bleek er onder de rook te zitten. Het waren de bewoners die in een naastgelegen woning woonachtig zijn die de rook opmerkten en de hulpdiensten alarmeerden.
  De brandweer kon snel de brandhaard vinden, dit bleek een mand met vuile doeken van meubelolie.
  De mand werd naar buiten gebracht en geblust. De brandweer ventileerde nog de woning om de rook te verwijderen.
  Kapitein Guido Snick, Brandweer Lo-Reninge: “De brand werd veroorzaakt door zelfontbranding van de gebruikte doeken met meubelolie die in een mand waren opgestapeld. Op de handleiding van de meubelolie stond duidelijk dat je gebruikte vodden met meubelolie eerst in water moet onderdompelen vooraleer deze weg te gooien.”
  Het is hier gelukkig relatief goed afgelopen, maar moest het ’s nachts zijn beginnen ontbranden kon het veel erger geweest zijn. Misschien ooit wel eens van gehoord van chemische broei en brand die daardoor kan ontstaan. Daarom denk je misschien dat chemische broei niets met de door jou gebruikte natuurlijke olie te maken heeft. Toch is dat wel zo. In de olie of oliehoudende producten – zoals boenwas – zitten micro-organismen die warmte genereren. Als een doek met olie op een prop of in een plasticzak of –bak ligt, kan de warmte niet weg en zal de temperatuur oplopen tot zestig à zeventig graden. Bij die temperatuur gaan de micro-organismen dood. Op dat moment nemen de chemische processen het over en daarbij loopt de temperatuur pas echt flink op, je zit dan al snel boven de 100 graden. Het vocht in het materiaal verdampt en de temperatuur loopt nog verder op en vliegt spontaan in brand. Daarom een goede tip naar mensen die meubelolie gebruiken, lees aandachtig de handleiding en dompel de gebruikte vodden eerst onder in water vooraleer deze weg te gooien. Zo kan je brand voorkomen.
  24-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Vladslo.

  Zware felle brand legt loods in de as te Vladslo

  Zaterdag voormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in Vladslo bij Diksmuide. Een loods op de gronden van een tractoren verkoper brandde volledig uit. Tijdens het aanrijden van de brandweer konden ze al zien hoe erg de brand is de rook was van ver te zien. Vrijsnel werden er extra tankwagens in versterking bij gevraagt voor waterbevoorrading. Tegen de middag was de brand onder controle in eerste instantie werd gefocust op het beschermen van de naastgelegen woning en showroom met tractoren. 


  18-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Slecht werkende mazoutbrander zorgt voor zwarte rook in B&B
  Zondag moesten de eigenaars van een woning in Kaaskerke de hulpdiensten bellen ze hadden een verbrande geur en rook waargenomen . Brandweer Westhoek post Diksmuide die snel ter plaatse was kon vrij rap het probleem vinden een slecht werkend mazoutbrander voor de verwarming had wat zwarte rook in de woning geblazen. In de woning was er een hoeveelheid Co aanwezig door alle ramen te open werd er aan een natuurlijke ventilatie gedaan. De ladderwagen werd nog opgesteld voor een controle te doen van de schouw die bleek oké te zijn. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/keiem
  Zeventig kuikens sterven bij brand in Keiem bij Diksmuide
  De zeventig kuikentjes op de kleine boerderij van Monique in Keiem stierven zaterdagnacht om 2 uur de vuurdood toen het negentig vierkante meter kippenhok in lichterlaaie stond. Er werd eerst gedacht dat een oververhitte gloeilamp het stro in brand zette en zo het vuur veroorzaakte maar dat blijkt na onderzoek niet te kloppen. We lieten zondag de politie terugkomen en belden ook onze verzekeraar op voor een expertise”, zegt Monique. “Daarbij is duidelijk gebleken dat de brand niet ontstond aan de gloeilamp. De kuikentjes onder de gloeilamp bleken immers niet zo zwartgeblakerd of volledig verbrand te zijn als de andere. Het vuur ontstond zelfs niet in het hok zelf. Er is dus een andere oorzaak, maar omdat we het niet hard kunnen maken dienen we ook geen klacht in. We steken onze energie liever in de heropbouw. 

  Opkweken tot vleeskippen

  Maandag kwam een container alle afval opruimen. “Eenmaal alles afgebroken is, gaan we snel aan de slag voor de heropbouw”, vervolgt Monique. “Volgende week komen al tientallen nieuwe eendagskuikens toe. Die kweken wij op onze boerderij op tot vleeskippen. Voorlopig krijgen ze onderdak in een verwarmde serre. We hebben een vergunning voor 199 kippen. Mensen kunnen hier een kip kopen, maar eigenlijk laten wij ze eenmaal geslachtsrijp slachten bij een kleine slagerij die het verwerkt tot vlees op vraag van onze klanten. Deze brand leidt tot vertraging, maar we willen iedereen zo goed mogelijk blijven bedienen.”  JHM

  15-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide /Esen
  Bestuurder als bij wonder slechts licht gewond na zware klap tegen boom
  In de Roeselarestraat te Esen, bij Diksmuide, verloor een bestuurder van een BMW 3-reeks Touring donderdagavond vermoedelijk de controle over zijn stuur. De auto reed eerst een 30-tal meter over de grasberm aan de linkerkant van de weg, maaide eerst een boompje omver om dan uiteindelijk met een harde klap tegen een boom tot stilstand te komen. Het motorblok was als het ware rond de boom geplooid. Brandweer Westhoek werd opgeroepen omdat er initieel sprake was dat de bestuurder gekneld zat, maar dat was dan toch niet het geval. De bestuurder raakte als bij wonder slechts licht gewond.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Watou
  Twee personen in levensgevaar na botsing tegen duiker
  Donderdag in de vooravond raakte een Frans voertuig in het grensdorpje Watou om nog onduidelijke reden van de weg af en botste hierbij frontaal op een stenen duiker. De klap was bijzonder hevig en de twee inzittenden zaten gekneld in hun voertuig. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurder en zijn passagier uit het wrak te bevrijden. Beiden werden levensgevaarlijk gewond. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. foto's TP
  11-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Heuvelland/Wijtschate
  Bestuurder kritiek en passagier zwaargewond na zware botsing tegen boom
  Zondagnamiddag reed een jonge Franse bestuurder met zijn Volkswagen Golf in de Rijselstraat richting Komen te Wijtschate, tussen de Rozebeekstraat en het kruispunt met de Houthemstraat, en kwam daar in een lichte bocht naar rechts naast de weg tegen een boom terecht. De klap was zo hevig dat brokstukken over de hele breedte van het wegdek terechtkwamen, en het motorblok aan de overkant van de weg in een veld werd gekatapulteerd. De wagen zelf kwam met zijn neus in de gracht tot stilstand aan de overkant van de weg. De bestuurder werd eerst ter plaatse door een MUG-arts gestabiliseerd en daarna onder politiebegeleiding overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. De passagier werd zwaar gewond overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis. Een deel van de Rijselstraat bleef tot na de takelwerken en opruimingswerken en reinigen wegdek door Brandweer Westhoek afgesloten voor het verkeer.
  06-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redding van hoogte Koksijde
  RED team in actie op de zeedijk Koksijde
  Woensdagnamiddag werd het RED team van Brandweer Westhoek opgeroepen er moest een persoon van het bovenste appartement geëvacueerd worden. De ambulanciers hadden al in geschat dat de ladderwagen niet hoog genoeg kon. Het Red team begeleide de persoon via koorden veilig naar beneden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  03-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Woumen
  Kort en krachtige brand bij wegbegeleidingstransport bedrijf te Woumen
  Zaterdagnamiddag was er een felle brand ontstaan die woede in de opslagruimte van het bedrijf te Woumen die brandde volledig uit ook het aanpalend bureau liep schade op. De mede zaakvoerder Nico zag op eens dikke rook opstijgen uit het dak en verwittigde snel de hulpdiensten.
  Brandweer Westhoek -posten Diksmuide en Houthulst kwamen ter plaatse de brand werd aangevallen via een deur achteraan. Wat de oorzaak is is nog onbekend het bureau die aanpalend is bleef gespaard van brand maar liep veel roet en rookschade op.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper

  Woning tijdelijk onbewoonbaar na uitslaande brand

  In Ieper brak donderdagochtend brand uit in een woning. De woonst is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De brandhaard situeerde zich ter hoogte van de garage. Bij aankomst van de brandweer waren er vlammen zichtbaar ter hoogte van de garage. Op het ogenblik van de brand was er niemand thuis. Het woongedeelte van de woning liep ernstige rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.” tpb


  02-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare/bovekerke
  Loodsbrand veroorzaakt grote rookpluim
  Woensdagnamiddag omstreeks 16.50u kreeg Brandweer Westhoek een oproep voor een industriebrand in Bovekerke. Een loods van een landbouwbedrijf had er vuur gevat en bij aankomst van de brandweer was het metalen dak van de loods reeds gedeeltelijk ingestort wat zorgde voor een grote rookontwikkeling. De brandweer moest de deur en poort openbreken om het vuur te kunnen blussen. Om voldoende bluswater te kunnen voorzien werd een watertransport met tankwagens van verschillende brandweerposten opgezet. Volgens Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek betrof het een loods van 60 op 30 meter met binnenin een wooneenheid. Op het moment van de brand waren geen dieren of mensen aanwezig in de loods. Brandweer Westhoek had nog heel wat nablussingswerk.
  28-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Leke

  Drie huizen tijdelijk onbewoonbaar na brand, buurvrouw naar ziekenhuis

  Drie woningen in Leke bij Diksmuide werden maandagavond tijdelijk onbewoonbaar verklaard na een brand met een felle rookontwikkeling in de houten roostering van de middelste woning. De rook verspreidde zich via de tussenmuren naar twee aanpalende woningen. Een buurvrouw moest naar het ziekenhuis.
  De brand ontstond maandagavond rond 20.45 uur in een rijwoning in Leke bij Diksmuide. De bewoner was op dat moment thuis maar was zich wellicht lange tijd van geen kwaad bewust. Opeens merkte hij rook op in de woning die zich situeerde rond het vals plafond boven de houtkachel. Het plafond voelde al gloeiend heet aan. De man belde de brandweer en maakte zich snel uit de voeten. Brandweerposten Diksmuide, Leke en Koekelare snelden ter plaatse. Bij hun aankomst bleek het vuur zich al verspreid te hebben.


  Roostering in brand

  “Door stralingswarmte van de houtkachel was een brand ontstaan aan de houten roostering tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Doordat het brand zich boven het valse plafond bevond bleef die wellicht een tijdlang ongemerkt en zo uitbreiding nemen. Bij onze aankomst hing het volledige huis, zowel boven als beneden, volledig onder de rook. Het ging om een aanzienlijke hardnekkige brand van die roostering. De roostering zelf brandde over een aantal vierkante meter volledig weg en we moesten het valse plafond verwijderen om bij het vuur te kunnen. Daarmee waren we een tijdje bezig. Bovendien merkten we ook dat de rook op een of andere manier door de tussenmuren raakte tot bij de aanpalende woningen.”  Tekst JHM

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  Brandweer Westhoek beschikt voortaan over Mobiele Commando Unit
  In Houthulst werd dinsdagavond de splinternieuwe Mobiele Commando Unit voorgesteld. Deze mobiele commando unit speelt een cruciale rol bij het coördineren en leiden van grootschalige brandbestrijdings- en reddingsoperaties. Het voertuig is uitgerust met de nieuwste 5G technologie waardoor naadloze communicatie mogelijk is tussen onze teams ter plaatse, het crisiscentrum en andere hulpdiensten. Deze communicatie stelt ons in staat om snel en accuraat informatie uit te wisselen, beslissingen te nemen en de coördinatie van de operatie te optimaliseren.
  Coördinatie en overleg bij noodsituaties
  De mobiele commando unit beschikt over een vergaderruimte waarin de diverse disciplines binnen de noodplanning (brandweer, politie, medische diensten, logistieke diensten en communicatiediensten) en betrokken partijen kunnen overleggen en beslissingen nemen tijdens grootschalige interventies. Dit bevordert de samenwerking en zorgt voor een gecoördineerde respons in situaties die om een gezamenlijke inspanning vragen. Daarnaast is er een aparte ruimte voor radio-operatoren en notulisten om de ontwikkelingen op het terrein verder op te volgens tijdens de overlegmomenten. Aan de buitenzijde werd een luifel voorzien zodat snelle briefings van flankofficieren, speciale teams en manschappen ook buiten in overdekte omstandigheden kunnen gebeuren.
  5G Technologie voor een vlotte communicatie
  In de mobiele commando unit vinden we een state-of-the-art commandocentrum met computersystemen en een 86” smartboard, waardoor we real-time informatie over de noodsituatie kunnen analyseren en visualiseren. Hierdoor kunnen we de situatie beter begrijpen, de strategie bepalen en de inzet van middelen optimaliseren.
  Binnen het project Flanders Smart Field Services wordt onderzocht hoe Brandweer Westhoek 5G-technologie kan inzetten om betrouwbare breedbandverbindingen te creëren tijdens noodsituaties, zoals rampen en grote evenementen. Het gebruik van 5G verbetert niet alleen de betrouwbaarheid van communicatieplatformen, maar het maakt ook het verzenden van grote hoeveelheden digitale informatie naar andere diensten mogelijk. Dat biedt opportuniteiten om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot beelden van mobiele camera’s en drones in de Mobiele Commando Unit, die uitgerust is met de nieuwste 5G technologie.
  De vergaderruimte is tevens voorzien van een goeie warmte/koude isolatie en een ventilatiesysteem. Een vergadertafel waaraan zowel staand als zittend kan vergaderd worden, zorgt voor de nodige ergonomie tijdens de vaak langdurige inzetten.
  De mobiele commando unit kan ruim 2 uur autonoom werken op batterij en is voorzien van een stroomgroep om zelfstandig te kunnen verder werken zonder andere stroomvoorzieningen.
  24-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark

  Zware botsing tussen auto en vrachtwagen: bestuurder zwaargewond

  In de Roeselarestraat in Zarren (Kortemark) en tussen Staden gebeurde vrijdagochtend even na 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een BMW en een vrachtwagen kwamen er frontaal met elkaar in botsing, waarna beide voertuigen weg geslingerd weden. De bestuurder van de BMW, een 52-jarige man uit Diksmuide, moest door de brandweer bevrijd worden.

  Wat er precies gebeurde wordt nog onderzocht. Wellicht week een van de bestuurders te veel af van zijn rijvak. De vrachtauto denderde even over een grasstrook en kwam tot stilstand terwijl de BMW weg gekatapulteerd werd en op de rijbaan voor een boom eindigde. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur verwittigde de hulpdiensten, waarna een MUG-dienst, ziekenwagen, politie en de brandweerposten van Kortemark en Staden werden opgeroepen voor een bevrijding. 

  Zwaargewond

  “Bij onze aankomst merkten we een ravage op straat op”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “De vrachtwagenchauffeur bleek zelf uit zijn cabine te zijn geraakt maar de bestuurder van de BMW, een 52-jarige man uit Diksmuide, zat vast. Hij was wel aanspreekbaar. We moesten het dak van de wagen openknippen om hem voorzichtig te kunnen bevrijden. Gelet op de sterkte van de wagen duurde dat wel even, maar tegelijk had hij ook het geluk om in een zware wagen te zitten bij dit ongeval. We konden hem gelukkig vrij snel bevrijden.” De man kreeg lange tijd ter plaatse verzorging in de ziekenwagen en werd naar het ziekenhuis in Roeselare gebracht. Hij liep zware verwondingen op, maar verkeert niet in levensgevaar.

  De Roeselarestraat was volledig versperd door het ongeval. De brandweer moest heel wat brokstukken opruimen.

  23-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormweer Kortemark
  Een 80-tal interventie voor stormschade
  Met storm Louis noteerden we een 80-tal interventies voor stormschade bij Brandweer Westhoek. Storm Louis beschadigde heel wat daken op de as Poperinge, Ieper, Zonnebeke, Diksmuide en Kortemark. Ook bomen en wegsignalisatie moesten het vergelden. In Kortemark werden een 10-tal woningen beschadigd door een mogelijke windhoos of valwind. Aan de kustregio bleef de schade momenteel beperkt.


  21-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst/Jonkershove
  Twee wagens getakeld na botsing in Jonkershove
  In de Jonkershovestraat t.h.v. Anneke's bakkerij en brasserie kwam het zondagavond tot een zware aanrijding tussen twee wagens. Na de botsing kwam één van de wagens op het voetpad net voor de ingang van Anneke's bakkerij en brasserie terecht. "Gelukkig stond de poort open en liep die geen schade op", getuigt Anneke Snoeys. Een gezin met twee kinderen die betrokken was bij het ongeval, werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis. De materiële schade was groot en beide voertuigen dienden getakeld te worden. Brandweer Westhoek kwam eveneens ter plaatse om de brokstukken en gelekte vloeistof op te ruimen.
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs