Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Poperinge
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • vko Veurne
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Kortemark
 • vko Zarren
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • brand Wervik
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  03-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Woumen
  Kort en krachtige brand bij wegbegeleidingstransport bedrijf te Woumen
  Zaterdagnamiddag was er een felle brand ontstaan die woede in de opslagruimte van het bedrijf te Woumen die brandde volledig uit ook het aanpalend bureau liep schade op. De mede zaakvoerder Nico zag op eens dikke rook opstijgen uit het dak en verwittigde snel de hulpdiensten.
  Brandweer Westhoek -posten Diksmuide en Houthulst kwamen ter plaatse de brand werd aangevallen via een deur achteraan. Wat de oorzaak is is nog onbekend het bureau die aanpalend is bleef gespaard van brand maar liep veel roet en rookschade op.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper

  Woning tijdelijk onbewoonbaar na uitslaande brand

  In Ieper brak donderdagochtend brand uit in een woning. De woonst is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De brandhaard situeerde zich ter hoogte van de garage. Bij aankomst van de brandweer waren er vlammen zichtbaar ter hoogte van de garage. Op het ogenblik van de brand was er niemand thuis. Het woongedeelte van de woning liep ernstige rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.” tpb


  02-03-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare/bovekerke
  Loodsbrand veroorzaakt grote rookpluim
  Woensdagnamiddag omstreeks 16.50u kreeg Brandweer Westhoek een oproep voor een industriebrand in Bovekerke. Een loods van een landbouwbedrijf had er vuur gevat en bij aankomst van de brandweer was het metalen dak van de loods reeds gedeeltelijk ingestort wat zorgde voor een grote rookontwikkeling. De brandweer moest de deur en poort openbreken om het vuur te kunnen blussen. Om voldoende bluswater te kunnen voorzien werd een watertransport met tankwagens van verschillende brandweerposten opgezet. Volgens Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek betrof het een loods van 60 op 30 meter met binnenin een wooneenheid. Op het moment van de brand waren geen dieren of mensen aanwezig in de loods. Brandweer Westhoek had nog heel wat nablussingswerk.
  28-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Leke

  Drie huizen tijdelijk onbewoonbaar na brand, buurvrouw naar ziekenhuis

  Drie woningen in Leke bij Diksmuide werden maandagavond tijdelijk onbewoonbaar verklaard na een brand met een felle rookontwikkeling in de houten roostering van de middelste woning. De rook verspreidde zich via de tussenmuren naar twee aanpalende woningen. Een buurvrouw moest naar het ziekenhuis.
  De brand ontstond maandagavond rond 20.45 uur in een rijwoning in Leke bij Diksmuide. De bewoner was op dat moment thuis maar was zich wellicht lange tijd van geen kwaad bewust. Opeens merkte hij rook op in de woning die zich situeerde rond het vals plafond boven de houtkachel. Het plafond voelde al gloeiend heet aan. De man belde de brandweer en maakte zich snel uit de voeten. Brandweerposten Diksmuide, Leke en Koekelare snelden ter plaatse. Bij hun aankomst bleek het vuur zich al verspreid te hebben.


  Roostering in brand

  “Door stralingswarmte van de houtkachel was een brand ontstaan aan de houten roostering tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Doordat het brand zich boven het valse plafond bevond bleef die wellicht een tijdlang ongemerkt en zo uitbreiding nemen. Bij onze aankomst hing het volledige huis, zowel boven als beneden, volledig onder de rook. Het ging om een aanzienlijke hardnekkige brand van die roostering. De roostering zelf brandde over een aantal vierkante meter volledig weg en we moesten het valse plafond verwijderen om bij het vuur te kunnen. Daarmee waren we een tijdje bezig. Bovendien merkten we ook dat de rook op een of andere manier door de tussenmuren raakte tot bij de aanpalende woningen.”  Tekst JHM

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  Brandweer Westhoek beschikt voortaan over Mobiele Commando Unit
  In Houthulst werd dinsdagavond de splinternieuwe Mobiele Commando Unit voorgesteld. Deze mobiele commando unit speelt een cruciale rol bij het coördineren en leiden van grootschalige brandbestrijdings- en reddingsoperaties. Het voertuig is uitgerust met de nieuwste 5G technologie waardoor naadloze communicatie mogelijk is tussen onze teams ter plaatse, het crisiscentrum en andere hulpdiensten. Deze communicatie stelt ons in staat om snel en accuraat informatie uit te wisselen, beslissingen te nemen en de coördinatie van de operatie te optimaliseren.
  Coördinatie en overleg bij noodsituaties
  De mobiele commando unit beschikt over een vergaderruimte waarin de diverse disciplines binnen de noodplanning (brandweer, politie, medische diensten, logistieke diensten en communicatiediensten) en betrokken partijen kunnen overleggen en beslissingen nemen tijdens grootschalige interventies. Dit bevordert de samenwerking en zorgt voor een gecoördineerde respons in situaties die om een gezamenlijke inspanning vragen. Daarnaast is er een aparte ruimte voor radio-operatoren en notulisten om de ontwikkelingen op het terrein verder op te volgens tijdens de overlegmomenten. Aan de buitenzijde werd een luifel voorzien zodat snelle briefings van flankofficieren, speciale teams en manschappen ook buiten in overdekte omstandigheden kunnen gebeuren.
  5G Technologie voor een vlotte communicatie
  In de mobiele commando unit vinden we een state-of-the-art commandocentrum met computersystemen en een 86” smartboard, waardoor we real-time informatie over de noodsituatie kunnen analyseren en visualiseren. Hierdoor kunnen we de situatie beter begrijpen, de strategie bepalen en de inzet van middelen optimaliseren.
  Binnen het project Flanders Smart Field Services wordt onderzocht hoe Brandweer Westhoek 5G-technologie kan inzetten om betrouwbare breedbandverbindingen te creëren tijdens noodsituaties, zoals rampen en grote evenementen. Het gebruik van 5G verbetert niet alleen de betrouwbaarheid van communicatieplatformen, maar het maakt ook het verzenden van grote hoeveelheden digitale informatie naar andere diensten mogelijk. Dat biedt opportuniteiten om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot beelden van mobiele camera’s en drones in de Mobiele Commando Unit, die uitgerust is met de nieuwste 5G technologie.
  De vergaderruimte is tevens voorzien van een goeie warmte/koude isolatie en een ventilatiesysteem. Een vergadertafel waaraan zowel staand als zittend kan vergaderd worden, zorgt voor de nodige ergonomie tijdens de vaak langdurige inzetten.
  De mobiele commando unit kan ruim 2 uur autonoom werken op batterij en is voorzien van een stroomgroep om zelfstandig te kunnen verder werken zonder andere stroomvoorzieningen.
  24-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark

  Zware botsing tussen auto en vrachtwagen: bestuurder zwaargewond

  In de Roeselarestraat in Zarren (Kortemark) en tussen Staden gebeurde vrijdagochtend even na 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een BMW en een vrachtwagen kwamen er frontaal met elkaar in botsing, waarna beide voertuigen weg geslingerd weden. De bestuurder van de BMW, een 52-jarige man uit Diksmuide, moest door de brandweer bevrijd worden.

  Wat er precies gebeurde wordt nog onderzocht. Wellicht week een van de bestuurders te veel af van zijn rijvak. De vrachtauto denderde even over een grasstrook en kwam tot stilstand terwijl de BMW weg gekatapulteerd werd en op de rijbaan voor een boom eindigde. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur verwittigde de hulpdiensten, waarna een MUG-dienst, ziekenwagen, politie en de brandweerposten van Kortemark en Staden werden opgeroepen voor een bevrijding. 

  Zwaargewond

  “Bij onze aankomst merkten we een ravage op straat op”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “De vrachtwagenchauffeur bleek zelf uit zijn cabine te zijn geraakt maar de bestuurder van de BMW, een 52-jarige man uit Diksmuide, zat vast. Hij was wel aanspreekbaar. We moesten het dak van de wagen openknippen om hem voorzichtig te kunnen bevrijden. Gelet op de sterkte van de wagen duurde dat wel even, maar tegelijk had hij ook het geluk om in een zware wagen te zitten bij dit ongeval. We konden hem gelukkig vrij snel bevrijden.” De man kreeg lange tijd ter plaatse verzorging in de ziekenwagen en werd naar het ziekenhuis in Roeselare gebracht. Hij liep zware verwondingen op, maar verkeert niet in levensgevaar.

  De Roeselarestraat was volledig versperd door het ongeval. De brandweer moest heel wat brokstukken opruimen.

  23-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormweer Kortemark
  Een 80-tal interventie voor stormschade
  Met storm Louis noteerden we een 80-tal interventies voor stormschade bij Brandweer Westhoek. Storm Louis beschadigde heel wat daken op de as Poperinge, Ieper, Zonnebeke, Diksmuide en Kortemark. Ook bomen en wegsignalisatie moesten het vergelden. In Kortemark werden een 10-tal woningen beschadigd door een mogelijke windhoos of valwind. Aan de kustregio bleef de schade momenteel beperkt.


  21-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst/Jonkershove
  Twee wagens getakeld na botsing in Jonkershove
  In de Jonkershovestraat t.h.v. Anneke's bakkerij en brasserie kwam het zondagavond tot een zware aanrijding tussen twee wagens. Na de botsing kwam één van de wagens op het voetpad net voor de ingang van Anneke's bakkerij en brasserie terecht. "Gelukkig stond de poort open en liep die geen schade op", getuigt Anneke Snoeys. Een gezin met twee kinderen die betrokken was bij het ongeval, werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis. De materiële schade was groot en beide voertuigen dienden getakeld te worden. Brandweer Westhoek kwam eveneens ter plaatse om de brokstukken en gelekte vloeistof op te ruimen.


  17-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persoon vast in de modder Diksmuide

  Wandelaar zakt weg in de kleigrond van Kaaskerke 

  Zaterdagnamiddag rond 12u20 kreeg Brandweer Westhoek-post Diksmuide een melding van een redding van een persoon. De man was aan het wandelen in de weide achter de IJzertoren langs de nieuw ring van Diksmuide en tussen het nieuw rond punt hij was weggezakt in de Vlaamse klei grond hij zat er in tot boven zijn kienen. Hij kon door de brandweer gered worden en werd schoon gespoten maar kreeg een warme douche in de kazerne en een warme koffie. Wat de man hem daar dreef is nog een raadsel.  ter hoogte van het geel kruisje werd de man gevonden

  05-02-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koekelare/Bovekerke

  Gezinswoning onbewoonbaar na felle brand

  In Bovekerke (Koekelare) raakte maandagmiddag een gezinswoning onbewoonbaar na een felle brand. De bewoners krijgen elders onderdak. ´De brand ging gepaard met een felle rookontwikkeling en de hevige wind bemoeilijkte ook de bluswerken¡, zegt kapitein Gino Crombez van de brandweer. Daarom werd een BE-alert verstuurd naar de inwoners van Koekelare om lange tijd ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen. Een buurtbewoonster merkte de brand rond 15.40 uur op toen ze ging wandelen met haar hond, op de hoek van de straat. Ze zag hoe een schuur aanpalend achter de woning hevig aan het roken was. De vrouw belde aan, maar kreeg geen gehoor in het huis. Daarop belde ze de hulpdiensten, stuurde een bericht naar de bewoner op zijn werk en haalde nog het hondje de bewoners uit de tuin. Bij het aanrijden van de brandweer nam de brand snel uitbreiding in de schuur. Die stond snel in lichterlaaie. Vermoedelijk woedde het vuur al even binnen voor het opgemerkt werd, waarna het oversloeg door het dak naar het aanpalende huis. 

  Hevige rookontwikkeling

  ´Bij ons aanrijden zagen we al van ver een hevige rookontwikkeling¡, zegt brandweerkapitein Gino Crombez van post Diksmuide, die samen met Koekelare en Kortemark opgeroepen werden. ´Daarom riepen we versterking in van meerdere tankwagens van andere posten om voldoende bluswater ter beschikking te hebben. Het was immers snel duidelijk dat de brand blussen langer zou duren, want ook de felle wind bemoeilijkte de bluswerken. Het vuur ontstond in de schuur en werkruimte achteraan, maar waar precies is onduidelijk. Daarna nam de brand uitbreiding in het woongedeelte. Zeker boven is er veel schade, daar zijn ook de houten planchetten boven de schuur aangetast en nam de brand uitbreiding onder het dak. We moesten een deel van het dak verwijderen om te kunnen blussen. 

  Opvang bij dochter

  Tijdens de bluswerken kwamen de bewoners aan. ´Wij hebben de mensen ook verwittigd op hun werk om ter plaatse te komen¡, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. ´In het huis wonen de ouders met een van hun kinderen. Het huis werd door de vele schade onbewoonbaar verklaard. Zij kunnen nu terecht bij hun dochter, die elders woont. De oorzaak van de brand is niet duidelijk, want volgens de bewoners staat er in die werkruimte geen elektrisch materiaal en ligt er ook geen elektriciteit. Of er een branddeskundige komt, is niet duidelijk.¡

  BE-alert

  Door de hevige rook die richting Koekelare blies werd snel na de brand een BE-alert verstuurd. Daarin werd de inwoners gevraagd om enkele uren ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen. De straat was ook lange tijd afgesloten, want door de rook was er weinig zichtbaarheid.    foto's en info Jelle Houwen  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/keiem

  Asbest vrijgekomen bij brand in Keiem

  Bij een brand in een badkamer in een woning in Diksmuide is maandagochtend asbest vrijgekomen. “Het dak van het bijgebouw is volledig weggebrand. Het is nog onduidelijk of de asbest ter plaatse terecht kwam of verspreid werd”, zegt kapitein Gino Crombez van de brandweer van Diksmuide. Twee tuinen zijn wel al getroffen.De uitslaand brand werd maandagochtend om 6.10 uur opgemerkt door de bewoonster van de woning in Keiem zelf. De vrouw was al wakker, en hoorde opeens geknetter. Toen ze ging kijken in haar badkamer achteraan de woning bleek die volledig in brand te staan. De vrouw belde onmiddellijk de hulpdiensten, en verliet de woning.

  Asbest

  Brandweerposten Diksmuide en Leke kwamen ter plaatse. “Bij onze aankomst ging het om een uitslaande brand”, zegt kapitein Gino Crombez van de brandweer van Diksmuide. “Het bijgebouw raakte volledig vernield. Het dak bestaat uit oude golfplaten waarin asbest zit. Ook het dak brandde volledig weg. Het is daarom onduidelijk of de asbestdeeltjes zelf neerkwamen in de brand en opbrandden, of verspreid raakten in de tuinen rond het huis. De woning ligt in het centrum van Keiem, en errond bevinden zich diverse andere woningen.”

  “Met een warmtecamera onderzochten we smeulresten, maar de brand zelf was vrij snel onder controle. We vroegen na of we een drone van de politie Polder konden opvorderen om bij daglicht een controle te doen van de omliggende tuinen en woningen, maar vanwege de hevige wind was dat niet mogelijk. We konden zelf wel al zien dat er in twee tuinen brandresten zijn neergekomen.”

  Opvang

  Vlak na de brand moesten bewoners omwille van de rook de ramen en deuren dichthouden. Door de strakke wind is de rook echter snel verdwenen. De brandweer ventileerde daarna de woning nog uitgebreid. De bewoonster van het huis kreeg opvang bij de buren, en raakte niet gewond. Ze was wel danig onder de indruk. Ook burgemeester Lies Laridon (CD&V) kwam ter plaatse op zich van de toestand te vergewissen.

  De woning is onbewoonbaar, voor de vrouw zal opvang worden gezocht. Door de brand zal de straat nog een tijdlang afgesloten blijven. De brandweer plaatste extra signalisatie en de procedure IGS (Incident Gevaarlijke Stoffen) werd opgestart. De kledij en het materiaal van de brandweer zal ter plaatse gereinigd worden.  foto's en info Jelle Houwen  28-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beklemd persoon Houthulst

  Brandweer heeft anderhalf uur werk om vingers van peuter (1) uit afvoerputje van bad te bevrijden

  De brandweer van Houthulst kreeg zaterdagavond een bijzonder vervelende interventie voor de kiezen. Een jongetje van anderhalf jaar oud was met zijn vier vingertjes vastgeraakt in het afvoerputje van een bad in de woning. Uiteindelijk werd de peuter mét het afvoerputje aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht. De ouders van het jongetje, die in Houthulst wonen, belden rond 19.30 uur ten einde raad naar de hulpdiensten. Ze hadden hun zoontje van anderhalf jaar oud in bad gestopt. Bij het weglopen van het water was de peuter zo gefascineerd geraakt door het afvoerputje dat hij zijn vingers in de gaatjes stopte om te voelen waar het water naar toe ging. Plots bleek hij echter met vier vingertjes muurvast te zitten. Wat de ouders ook probeerden, ze kregen hun zoon niet meer los. Dus besloten ze al snel om de hulpdiensten te bellen, maar ook die stonden voor een moeilijke klus.

  Jongetje overstuur

  “Bij onze aankomst zat het jongetje nog in het bad en was hij flink aan het huilen”, zegt brandweerluitenant Franck Bolle van post Diksmuide. “De mama zat naast het kind en probeerde hem te troosten. We hoorden van de ouders dat ze de hele tijd probeerden wat ze konden, maar geen beweging in zijn handje konden krijgen. Ook wij zagen dat zijn vingertjes al gezwollen waren. De situatie was bijzonder lastig. Hij zat met zijn vier vingertjes redelijk diep vast in de gaatjes en bovendien zat zijn handje vlak boven de afsluitingring van het putje. Daar konden we amper bij. Omdat het jongetje zó overstuur was lieten we eerst een MUG-arts komen om te kijken of het jongetje iets van pijnstilling over verdoving kon krijgen.” 

  Met putje naar ziekenhuis

  Nadat de MUG-arts toekwam ging de brandweer verder aan de slag. Maar het bleek een helse klus. “Een uur lang was het een redelijk gepruts om dat afvoerputje los te krijgen”, vervolgt luitenant Bolle. “We moesten het handje zo veel mogelijk naar links trekken om bij die ring te kunnen, maar dat was amper mogelijk. Uiteindelijk konden we het putje na een uur verwijderen maar dan nog zat het geklemd rond zijn vingertjes. We haalden allerlei tangen of klein materiaal boven om het putje van rond zijn vingers weg te krijgen, maar dat bleek niet mogelijk. Uiteindelijk werd het kind dus met het putje aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht.”

  Daar konden de artsen het uiteindelijk wel verwijderen, op welke manier is niet duidelijk. Het jongetje en zijn ouders moesten nadien flink bekomen van het avontuur.  Info Jelle Houwen


  21-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide /Esen

  Spectaculair ongeval zaterdagavond in Esen dorp

  In de Roeselarestraat in Esen bij Diksmuide gebeurde zaterdagavond rond 19:25 een spectaculair ongeval. Een voertuig die uit de richting Zarren kwam op zijn dak terecht na een botsing met een andere geparkeerde wagen. In de Roeselarestraat zijn er wegenwerken en versmalde doorgang aan de gang en éénrichtingverkeer. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Brandweer Westhoek-post Diksmuide kwam de brokstukken ruimen tijdens het ongeval was er geen verkeer mogelijk richting Diksmuide. 


  14-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde/Oostduinkerke

  Uitslaande brand vernielt dak van bijgebouw naast villa

  Een uitslaande brand vernielde donderdag het dak van een bijgebouw naast een villa in Oostduinkerke. De brand was begonnen aan de schouw die verbonden is met de houtkachel.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Klas met 20 kinderen geëvacueerd nadat olie voor vogelbollen vuur vat

  Een klasje met 20 leerlingen van basisschool W’Ijzer in het centrum van Diksmuide moest vrijdagochtend geëvacueerd worden na een brand. In het klaslokaal vatte een pot met hete olie vuur toen er bollen werden gemaakt om vogeleten te maken. “De klasjuffrouw liep wellicht brandwonden op aan de handen”, zegt de brandweer. Het incident deed zich om 10 uur voor in een apart gebouw van de basisschool W’Ijzer in het centrum van Diksmuide. In dat gebouw, dat even verder van de school staat, zijn twee klassen gevestigd. In de klas van het eerste leerjaar zaten er 20 kinderen en daar was men samen met de juf bezig om vetbollen te maken om buiten te hangen voor de vogels.

  “Daarvoor werd een pot met olie of vet op een vuur gezet om dat op hoge temperatuur te smelten”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van post Diksmuide. “Dat nam enige tijd in beslag. De juf ging even in de gang kijken om iets te doen, maar in die zeer korte tussentijd sloegen plots vlammen uit de pot. Daarop snelde de juf meteen terug de klas binnen.”

  Brandwonden aan handen

  In afwachting van de komst van de brandweer, ondernam de juf zelf actie. “Ze vroeg de kinderen onmiddellijk om de klas te verlaten en naar de refter te lopen, waar ze opgevangen werden. Zelf probeerde ze daarna de pot met een blusmiddel te blussen, maar dat mislukte. Daarna nam ze de pot vast en gooide ze die met inhoud naar buiten. Daarbij liep ze mogelijk eerstegraads brandwonden op aan de handen. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Zelf konden wij de pot snel afkoelen. In het klaslokaal was er geen brand, maar hing wel een dikke rook. We hebben het klaslokaal uitvoerig geventileerd en daarna vrijgegeven. Er is daar geen schade.”

  De kinderen konden allemaal na 40 minuten de lessen hervatten.


  09-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne

  Grote brand op verlaten camping

  In de leegstaande cafetaria van voormalige camping Zeepark in De Panne brak zondagnamiddag een uitslaande brand uit. Opnieuw brandstichting volgens de burgemeester, die pleit voor een oplossing voor de site. “Dit is een doorn in het oog van de gemeente.”
  04-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Ook woensdag kreeg Brandweer Westhoek nog meerdere oproepen voor wateroverlast en stormschade.
  In de Omloopstraqt te Ieper kwam de straat ter hoogte van het Dikkebusvijverpad blank te staa en werden er zandzakjes geplaatst. Ook de IJzer in Fintele was opnieuw buiten zijn oevers getreden en moesten er opnieuw zandzakjes gelegd worden bij restaurant de Hooipiete en in de Lostraat te Reninge werd preventief een dam aangelegd. Op andere plaatsen moesten dan weer omgewaaide bomen opgeruimd worden.
  In de Leie- en Mandelstreek kwamen ook enkele straten blank te staan door het overvloedige water.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Opnieuw wateroverlast in de Westhoek
  Brandweer Westhoek handelde vandaag al 25 interventies voor wateroverlast en pompwerken af. Momenteel zijn er nog 10 interventies lopende. In de meeste gevallen is dit omdat waterlopen en grachten vol gelopen zijn en zo straten onder water zetten. Ook preventief werden op enkele plaatsen zandzakken uitgedeeld om bijgebouwen extra te beschermen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Boezinge
  Brandweer Westhoek ruimt wol op openbare weg
  Dinsdagmiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het reinigen van de openbare weg in de Iepersteenstraat te Boezinge. Volgens de oproep was er sprake van aarde, maar de brandweer kon enkel vaststellen dat het open gereden proppen wol waren.


  01-01-2024
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Stuivenkenskerke
  Zware brand treft landelijke hoeve in Pervijze
  Op oudejaarsavond omstreeks 17.55u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in Pervijze/Diksmuide.
  Kristof Louagie, woordvoerder BrandweerWesthoek: "Bij aankomst stond het dak in lichterlaaie. Het getroffen gebouw betrof een omgebouwde boerderij naar kangoeroewoningen voor drie gezinnen.""Twee van de drie compartimenten zijn getroffen door de brand. De zes bewoners van de woningen zijn preventief afgevoerd naar het AZ West ziekenhuis te Veurne." Vervolgt Louagie."Naast de standaard uitruk voor brand, werden een extra autopomp, tankwagen en officier opgeroepen."Besluit Louagie. De nablussingswerken zullen vermoedelijk nog een volledige nacht in beslag nemen. De politie voert een onderzoek uit naar de oorzaak. Een branddeskundige is ter plaatse."Klaar voor oudejaarsavond" Ook burgemeester Lies Laridon kwam ter plaatse en kwam de bewoners een hart onder de riem steken. "Twee van de drie woningen zijn bewoond", zegt de burgemeester. "In de ene woning woont een ouder koppel, in de andere woning hun dochter samen met haar man en twee kinderen. Zij gingen samen oudejaarsavond vieren. Ze werden alle zes preventief naar het ziekenhuis van Veurne gebracht. Niemand raakte gewond, maar mogelijks ademden ze wat teveel rook in. Ze kregen een medische check-up. We boden vanuit de stad hen onderdak aan want het is duidelijk dat ze niet kunnen terugkeren. Voorlopig konden ze echter bij buren of familie terecht. Het is altijd beter om zo'n gebeurtenis in een vertrouwde omgeving te verwerken. Het is verschrikkelijk voor die mensen dat hun oudejaarsavond zo moet verlopen."


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs