Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • vko Diksmuide
  • vko De Panne
  • onweer Ieper
  • brand Ieper
  • brand Ieper
  • vko Vleteren
  • vko Ieper-Vlamertinge
  • reinigen openbare weg Ieper
  • brand Heuvelland
  • brand Lo-Reninge
  • brand Diksmuide/Vladslo.
  • brand Diksmuide
  • brand Diksmuide/keiem
  • vko Diksmuide /Esen
  • vko Watou
  • vko Heuvelland/Wijtschate
  • redding van hoogte Koksijde
  • brand Diksmuide/Woumen
  • brand Ieper
  • brand koekelare/bovekerke
  • brand Diksmuide/Leke
  • nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  • vko Kortemark
  • stormweer Kortemark
  • Beenhespe
    Philip de Brandweerman
    Philip de Brandweerman
    13-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
    Zware brand legt loods in de as 

    In een lood op een hoeve in Oudekapelle bij Diksmuide brak woensdagnamiddag plots brand uit. Een grote hoeveelheid hooi en stro gingen in vlammen op en een gat in het dak . De Boer kon nog alle dieren in veiligheid brengen Door de grote van de brand werden er extra tankwagens in versterking gevraagd om genoeg bluswater ter plaatse te hebben. Er werd nog uren na geblust.

    Vermoedelijk kwam er ASBEST vrij. 

     














    12-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
    Bestuurster botst tegen bloembak in Houthulst
    Woensdagmorgen omstreeks 07.00u botste een 24-jarige bestuurster uit Kortemark in de Kerkstraat te Houthulst om nog onduidelijke reden tegen een grote bloembak aan de zijkant van de weg. Door de klap werd de bloembak volledig vernield en kwam alle aarde op de rijweg, fiets- en voetpad terecht.
    De brandweer kwam ter plaatse om de aarde op te ruimen. De bestuurster raakte niet gewond, haar wagen liep wel wat schade op, maar moest niet getakeld worden.








    10-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trouw Fleur & Sander
    Fleur en Sander treden in het huwelijk
    Zaterdag 10 juli trad Sergeant Sander Stuijk met zijn Fleur in het huwelijk, Sander is Sergeant in de 6de sectie van de brandweerpost Diksmuide
    we wensen Sander en Fleur alle geluk toe.
















    06-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
    Bestuurder (64) over de kop in Houthulst
    Zondagavond iets na 20.00u raakte een 64-jarige bestuurder met zijn Suzuki Jimny in de landelijke Beukhoutstraat van de weg af, hij kwam daarbij in een ondiepe gracht terecht en vervolgens kwam de wagen op zijn dak op de weg tot stilstand.
    Brandweerzone Westhoek en Midwest werden ter plaatse gestuurd omdat de bewoners van een nabijgelegen boerderij de bestuurder in eerste instantie niet konden bevrijden. Uiteindelijk diende de brandweer geen noodbevrijding uit te voeren. De bestuurder, die lichtgewond was, kreeg eerst ter plaatse de nodige verzorging en werd dan ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Politiezone Polder bleek de bestuurder onder invloed en werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.














    04-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitvaart
    Uitvaart voor Sergeant Johnny Beernaert
    Een rouwstoet van ruim 150 brandweerlieden en militairen marcheerde afgelopen zaterdag van de brandweerkazerne van Diksmuide naar uitvaartcentrum Cornelis voor de uitvaartplechtigheid van de betreurde hulpverlener Johnny Beernaert (54), die een paar weken geleden het leven liet bij een bootongeval in New York. Zelf de Helikopter NH90 uit de Basis Koksijde kwam een groet brengen.



























    30-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële machtsoverdracht
    Officiële machtsoverdracht tussen ere-kapitein en gewezen postoverste Filip Simoens en de nieuwe postoverste kapitein Johan Bonnier Brandweer Westhoek-Post Wervik-Geluwe 





     




    28-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper /Elverdinge

    Drie inzittenden uit auto bevrijd door brandweer na zware klap tegen boom
    In Elverdinge, deelgemeente van Ieper, vielen zaterdagnacht drie gewonden bij een zwaar verkeersongeval. Een Renault met daarin drie inzittenden ging van de weg af en maakte een forse klap tegen een boom. De brandweer moest hen allemaal bevrijden. Het gaat om Franse twintigers. Het ongeval gebeurde om 2.20 uur in de nacht van zaterdag op zondag in Elverdinge, nabij Ieper. Op de Veurnseweg tussen de dorpen Woesten en Elverdinge ging een Renault Scenic plots van de weg af.
    Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk ligt overdreven snelheid of een stuurfout van de bestuurder aan de oorzaak of viel de bestuurder even in slaap. In ieder geval week de Renault uit naar de linkerzijde van de weg, reed daar enkele tientallen meters door de graskant en kwam uiteindelijk met een zware klap tot stilstand tegen een boom. Door de impact bleef de zwaar gehavende wagen deels schuin over de zachte berm hangen.

    Passagier gekneld

    De hulpdiensten werden verwittigd en kwamen massaal ter plaatse, zeker toen bleek dat er drie inzittenden aan boord waren. Naast de politie, meerdere ambulances en een MUG-team snelde ook de brandweer ter plaatse om de inzittenden te bevrijden. “In de wagen zaten drie mannen die allen niet uit het voertuig raakten”, zegt majoor Rik Vandekerckhove van brandweerpost Ieper. “Achteraan konden we een man snel uit de wagen halen. Die raakte lichtgewond. Zowel de bestuurder als de passagier vooraan zaten gekneld. De bestuurder konden we eveneens vrij snel bevrijden. Ook hij werd daarna met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De passagier vooraan incasseerde de zwaarste impact en zat stevig gekneld. De man bleef evenwel de hele tijd bij bewustzijn en kreeg onmiddellijk bijstand van een MUG-arts. We moesten niet overgaan tot een noodbevrijding en konden de man voorzichtig uit de wagen halen om te vermijden dat er extra letsels zouden ontstaan.” Na drie kwartier was de wagen volledig opengeknipt en kon ook de passagier naar het ziekenhuis worden overgebracht. De drie zijn allen Fransmannen, tussen 20 en 30 jaar oud.


    Weg volledig afgesloten
    Omdat het niet duidelijk was in welke toestand de zwaarst gewonde passagier verkeerde, werd de plaats van het ongeval in beslag genomen, tot er een update volgde vanuit het ziekenhuis. Daardoor duurde het even voor de Renault getakeld kon worden en bleef de weg afgesloten. Tijdens de interventie van de hulpdiensten was de Veurnseweg volledig dicht tussen Woesten en de Steentjemolenstraat in Elverdinge. Later werd een rijvak terug vrijgegeven.







    26-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Kortemark/Zarren

    Gas spuit met druk van 4 bar uit leiding bij gaslek in Zarren

    In de Stadenstraat in Zarren ontstond vrijdag in de voormiddag een stevig gaslek. Bij werken in straat werd een middendruk gasleiding doorboord en spoot het gas met een druk van 4 bar de lucht in. “Het ging toch om een precaire situatie maar gelukkig was Fluvius snel ter plaatse en kon het lek gedicht worden”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. Het gaslek in de Stadenstraat ontstond rond 10 uur enkele honderden meters voorbij het Zarrenplein. De straat is momenteel afgesloten voor doorgaand verkeer door wegenwerken. Plaatselijk verkeer voor de bewoners en de handelaars is wel nog mogelijk. In de straat worden momenteel nutsleidingen vernieuwd en zijn er diverse werfputten aan de rechterkant. Een kraanmachinist doorboorde er rond 10 uur een gaslek wat meteen leidde tot een oorverdovend lawaai in de buurt.

    Druk 4 bar

    “Het ging om een stevig gaslek, want het was een middendruk leiding waar het gas uitspoot met een druk van 4 bar”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. ”Dat is niet niks. Het zorgde voor een oorverdovend lawaai en gefluit. Het ging om een vrij precaire situatie maar metingen in de verdere buurt waren vrij oké. We hebben het geluk gehad dat Fluvius erg snel ter plaatse kon zijn en het gaslek al provisoir kon dichten. Daardoor zijn we niet moeten overgaan tot een evacuatie van de buurtbewoners anders hadden we die procedure zeker in gang moeten zetten. De hele situatie duurde uiteindelijk anderhalf uur. Tegen dan had Fluvius het lek volledig gedicht en deden wij nog metingen in de buurt.”

    Er werd een perimeter ingesteld en bewoners moesten in de directe buurt moesten in hun huis blijven, maar grote problemen leverde dat niet op.

    foto's Jelle Houwen






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark/Zarren

    Acht kindjes geëvacueerd na brand in Zarren

    Donderdag was er een brand bij een onthaalmoeder in Zarren bij Kortemark. Rond de middag hoorde Jolien een luide knallen en rook een brandgeur ze zag rook uit de stopcontacten komen uit de Amerikaase koelkast kwam zwarte rook. Haar bekommernis was eerst de 8 kinderen in veiligheid brengen. Brandweer Westhoek post Kortemark was snel ter plaatse na controle bleek het om een elektriciteitsbrand te gaan. Alle kinderen konden veilig naar huis gaan door het koelbloedig handelen van de onthaalouder.

     Foto's Jelle Houwen




    25-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerbetoon Diksmuide
    Eresaluut voor Johnny 





    23-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
    Recyclagebedrijf voor de zoveelste keer in de fik
    Zondagavond werden de hulpdiensten opgeroepen rond 23:40 voor een industriebrand in Ieper. Bij aankomst trof de brandweer buiten de loods een grote hoop afval en een kraan aan in lichtelaaie. Er werden meteen extra versterking bij geroepen van tankwagens uit de zone en een grote debietpomp. De brand kon beperkt worden tot de hoop en de kraan die toch volledig uit brandde de loodsen konden gevrijwaard worden. Een bulldozer liep lichte brandschaden op.


















    21-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
    Zwarte rook boven speelplein Zonnestraal
    zaterdagavond rond 19 uur werden de hulpdiensten brandweer Westhoek post Diksmuide opgeroepen voor een brand op het speelplein Zonnestraal langs de Woumenweg. Tussen de struiken liggen een grote hoop vrachtwagenbanden om een onduidelijke reden hebben deze vuur gevat. De pek zwarte rookpluim was goed zichtbaar in Diksmuide. de brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de naast gelegen gebouwen. Politie Polder heeft en onderzoek ingesteld naar de oorzaak.





























    20-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland
    Loods van elektricien uitgebrand in Heuvelland
    Omstreeks 20.00u zaterdagavond merkten bewoners in Heuvelland dat er brand was uitgebroken in de loods van een buurman, er waren ook enkele kleine ontploffingen te horen. Brandweer Westhoek werd opgeroepen, maar zij konden niet verhinderen dat de loods nagenoeg volledig uitbrandde. Wel konden nog enkele voertuigen uit de loods worden gehaald door de brandweer. De eigenaar van de loods was op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Er vielen ook geen gewonden. Daar de dakbedekking van de loods (vroegere varkensstal) met asbestplaten was, werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen en werd een IGS DECO team ingezet. Een 7-tal korpsen uit de Zone Westhoek bestreden de brand en zetten met tankwagens een watercircuit op zodat er geen watertekort zou ontstaan.























    19-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouwbericht Diksmuide

    Brandweer post Diksmuide in diepe rouw

    Sergeant Johnny Beernaert 54j van de brandweer post Diksmuide kwam bij een ongeval om het leven tijden zijn stage met de Fire Observers Belgium VZW. Vrijdagavond rond 22 u Amerikaanse tijd liep het mis het brandweervaartuig botste tegen een toeristenboot op de East River in de stad New York. Johnny werd in levensgevaar overgebracht waar hij ook bezweek aan zijn verwondingen. Zijn vrouw en twee ander werden geraakten licht gewond.

    Johnny was bezeten van de Amerikaanse brandweer al paar jaar ging hij op stage in de VS.






    15-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 de Panne

    Twee Fransen laten het leven bij verkeersongeval op de E40 in De Panne

    Woensdag rond 10:30 gebeurd een zwaar ongeval op de E40 richting Calais. Een personenwagen botste op een vrachtwagen met oplegger de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse maar voor beide personen kwam alle hulp te laat. Aanleiding zouden opnieuw de grenscontroles zijn aan de Franse grens.

    Laatste weken gebeuren er vaak zware ongevallen
    De burgemeester van De Panne zei toen dat "de E40 een tikkende tijdbom is". Hij eist een "betere signalisatie van de files, een inhaalverbod voor vrachtwagens en een algemene snelheidsbeperking tot 90km/h voor personenwagens en 70 km/h voor vrachtwagens tussen Veurne en de Franse grens.




    13-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier DIksmuide
    Stier moet gered worden door Brandweer 
    Zondag kwam een stier in de moeilijkheden na dat hij een gracht terecht kwam. Het dier zat tot aan zijn buik in het water en kon niet meer op eigen kracht op het droge alles gebeurde in een weide langs de Alveringstraat in Diksmuide. Brandweer Westhoek post kwam ter plaatse na de vaststellingen werd de hulp ingeroepen van het Dieren Red Team uit de zone met speciaal hijsmateriaal  kan het dier op het droge gebracht worden.
















    10-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
    Afval brandje aan stations parking Diksmuide
    Brandweer westhoek werd vrijdagvoormiddag weer eens opgeroepen voor een afval brandje op de parking achter het station. Ondertussen is het de vierde maal dat ze uitrukken deze richting. Nu werd een brandde PMD zak aangetroffen.










    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe brandweerhelmen Diksmuide

    Diksmuidse brandweerlieden krijgen nieuwe brandweerhelmen 

    Deze week kregen de brandweermannen/vrouwen hun nieuwe brandweer helmen van het Type Rosenbauer Heros Titan. Er werd gekozen voor het kleur Luminous dit zorgt voor extra zichtbaarheid en is lichtgevend. Heeft een krachtige helmlamp, de nekbeschermer is gemaakt van hittebestendige en vlamvertragende materialen en is geschikt voor een temperatuursbestendig van -40 tot 300 °C. Het gewicht van de helm is 1,4 kg

    De oude helmen zijn ondertussen al van 2011 en de levensduur is verlopen.











    06-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Nieuwpoort

    1,5 miljoen liters water weggelopen door waterlek

    Op Pinkstermaandag is brandweer Westhoek en de nutmaatschappijen uren bezig om een groot waterlek te bestrijden in Nieuwpoort. Op de hoek van de Albert 1 laan waar een hotel in aanbouw bezig is ontstond een groot waterlek miljoenen liters liepen in de ondergrondse parkeergarage. De post Nieuwpoort kreeg versterking van Diksmuide, Kortemark , Lo-Reninge die ter plaatse kwamen met zwaar materiaal. In de garage plaats stond ongeveer een 1,50 m water Het duurde uren om alle water uit de garage te zuigen. In de late namiddag was een groot deel van het water weggepompt Vermoedelijk zou een gesprongen buis op straat de oorzaak zijn.














    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst

    Alerte buren grijpen in bij huisbrand in Houthulst

    Alerte buren hebben zondagavond erger voorkomen bij een brand in een rijwoning in Houthulst. Cindy M. en Manolito D. hoorden rond 18.45 uur gepiep en bleven zoeken naar de oorzaak tot ze ontdekten dat het brandalarm bij hun buurman afging. Binnen was brand ontstaan. “Het vuur bleef beperkt door de afwezigheid van zuurstof maar dit had niet langer mogen duren. Als een raam zou springen is dit iets heel anders”, zegt brandweerluitenant Kris Willaert.   JHM






    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs