Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Vleteren
 • Opendeurdag Yvoir
 • Opendeurdag Andenne
 • brand Ieper
 • redden van dier DIksmuide
 • Info
 • vko Ieper
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • Medich
 • nieuw voertuig voor de zone Westhoek
 • Reddings- en communicatieoefening .
 • Reddings- en communicatieoefening ..
 • brand Diksmuide
 • vko Houthulst
 • trouw Fleur & Sander
 • vko Houthulst
 • uitvaart
 • Officiële machtsoverdracht
 • vko Ieper /Elverdinge
 • gaslek Kortemark/Zarren
 • brand Kortemark/Zarren
 • eerbetoon Diksmuide
 • brand Ieper
 • brand Diksmuide
 • brand Heuvelland
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  26-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark/Zarren

  Acht kindjes geëvacueerd na brand in Zarren

  Donderdag was er een brand bij een onthaalmoeder in Zarren bij Kortemark. Rond de middag hoorde Jolien een luide knallen en rook een brandgeur ze zag rook uit de stopcontacten komen uit de Amerikaase koelkast kwam zwarte rook. Haar bekommernis was eerst de 8 kinderen in veiligheid brengen. Brandweer Westhoek post Kortemark was snel ter plaatse na controle bleek het om een elektriciteitsbrand te gaan. Alle kinderen konden veilig naar huis gaan door het koelbloedig handelen van de onthaalouder.

   Foto's Jelle Houwen
  25-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerbetoon Diksmuide
  Eresaluut voor Johnny 

  23-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Recyclagebedrijf voor de zoveelste keer in de fik
  Zondagavond werden de hulpdiensten opgeroepen rond 23:40 voor een industriebrand in Ieper. Bij aankomst trof de brandweer buiten de loods een grote hoop afval en een kraan aan in lichtelaaie. Er werden meteen extra versterking bij geroepen van tankwagens uit de zone en een grote debietpomp. De brand kon beperkt worden tot de hoop en de kraan die toch volledig uit brandde de loodsen konden gevrijwaard worden. Een bulldozer liep lichte brandschaden op.


  21-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Zwarte rook boven speelplein Zonnestraal
  zaterdagavond rond 19 uur werden de hulpdiensten brandweer Westhoek post Diksmuide opgeroepen voor een brand op het speelplein Zonnestraal langs de Woumenweg. Tussen de struiken liggen een grote hoop vrachtwagenbanden om een onduidelijke reden hebben deze vuur gevat. De pek zwarte rookpluim was goed zichtbaar in Diksmuide. de brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de naast gelegen gebouwen. Politie Polder heeft en onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

  20-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland
  Loods van elektricien uitgebrand in Heuvelland
  Omstreeks 20.00u zaterdagavond merkten bewoners in Heuvelland dat er brand was uitgebroken in de loods van een buurman, er waren ook enkele kleine ontploffingen te horen. Brandweer Westhoek werd opgeroepen, maar zij konden niet verhinderen dat de loods nagenoeg volledig uitbrandde. Wel konden nog enkele voertuigen uit de loods worden gehaald door de brandweer. De eigenaar van de loods was op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Er vielen ook geen gewonden. Daar de dakbedekking van de loods (vroegere varkensstal) met asbestplaten was, werden er extra veiligheidsmaatregelen genomen en werd een IGS DECO team ingezet. Een 7-tal korpsen uit de Zone Westhoek bestreden de brand en zetten met tankwagens een watercircuit op zodat er geen watertekort zou ontstaan.  19-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouwbericht Diksmuide

  Brandweer post Diksmuide in diepe rouw

  Sergeant Johnny Beernaert 54j van de brandweer post Diksmuide kwam bij een ongeval om het leven tijden zijn stage met de Fire Observers Belgium VZW. Vrijdagavond rond 22 u Amerikaanse tijd liep het mis het brandweervaartuig botste tegen een toeristenboot op de East River in de stad New York. Johnny werd in levensgevaar overgebracht waar hij ook bezweek aan zijn verwondingen. Zijn vrouw en twee ander werden geraakten licht gewond.

  Johnny was bezeten van de Amerikaanse brandweer al paar jaar ging hij op stage in de VS.


  15-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 de Panne

  Twee Fransen laten het leven bij verkeersongeval op de E40 in De Panne

  Woensdag rond 10:30 gebeurd een zwaar ongeval op de E40 richting Calais. Een personenwagen botste op een vrachtwagen met oplegger de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse maar voor beide personen kwam alle hulp te laat. Aanleiding zouden opnieuw de grenscontroles zijn aan de Franse grens.

  Laatste weken gebeuren er vaak zware ongevallen
  De burgemeester van De Panne zei toen dat "de E40 een tikkende tijdbom is". Hij eist een "betere signalisatie van de files, een inhaalverbod voor vrachtwagens en een algemene snelheidsbeperking tot 90km/h voor personenwagens en 70 km/h voor vrachtwagens tussen Veurne en de Franse grens.
  13-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier DIksmuide
  Stier moet gered worden door Brandweer 
  Zondag kwam een stier in de moeilijkheden na dat hij een gracht terecht kwam. Het dier zat tot aan zijn buik in het water en kon niet meer op eigen kracht op het droge alles gebeurde in een weide langs de Alveringstraat in Diksmuide. Brandweer Westhoek post kwam ter plaatse na de vaststellingen werd de hulp ingeroepen van het Dieren Red Team uit de zone met speciaal hijsmateriaal  kan het dier op het droge gebracht worden.
  10-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Afval brandje aan stations parking Diksmuide
  Brandweer westhoek werd vrijdagvoormiddag weer eens opgeroepen voor een afval brandje op de parking achter het station. Ondertussen is het de vierde maal dat ze uitrukken deze richting. Nu werd een brandde PMD zak aangetroffen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe brandweerhelmen Diksmuide

  Diksmuidse brandweerlieden krijgen nieuwe brandweerhelmen 

  Deze week kregen de brandweermannen/vrouwen hun nieuwe brandweer helmen van het Type Rosenbauer Heros Titan. Er werd gekozen voor het kleur Luminous dit zorgt voor extra zichtbaarheid en is lichtgevend. Heeft een krachtige helmlamp, de nekbeschermer is gemaakt van hittebestendige en vlamvertragende materialen en is geschikt voor een temperatuursbestendig van -40 tot 300 °C. Het gewicht van de helm is 1,4 kg

  De oude helmen zijn ondertussen al van 2011 en de levensduur is verlopen.  06-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Nieuwpoort

  1,5 miljoen liters water weggelopen door waterlek

  Op Pinkstermaandag is brandweer Westhoek en de nutmaatschappijen uren bezig om een groot waterlek te bestrijden in Nieuwpoort. Op de hoek van de Albert 1 laan waar een hotel in aanbouw bezig is ontstond een groot waterlek miljoenen liters liepen in de ondergrondse parkeergarage. De post Nieuwpoort kreeg versterking van Diksmuide, Kortemark , Lo-Reninge die ter plaatse kwamen met zwaar materiaal. In de garage plaats stond ongeveer een 1,50 m water Het duurde uren om alle water uit de garage te zuigen. In de late namiddag was een groot deel van het water weggepompt Vermoedelijk zou een gesprongen buis op straat de oorzaak zijn.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst

  Alerte buren grijpen in bij huisbrand in Houthulst

  Alerte buren hebben zondagavond erger voorkomen bij een brand in een rijwoning in Houthulst. Cindy M. en Manolito D. hoorden rond 18.45 uur gepiep en bleven zoeken naar de oorzaak tot ze ontdekten dat het brandalarm bij hun buurman afging. Binnen was brand ontstaan. “Het vuur bleef beperkt door de afwezigheid van zuurstof maar dit had niet langer mogen duren. Als een raam zou springen is dit iets heel anders”, zegt brandweerluitenant Kris Willaert.   JHM
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper/Elverdinge
  Brand in staling van hoeve te Elverdinge


  05-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Hooglede

  Brandweer Hooglede Rouwt om Andy D.

  51-jarige motorrijder sterft na klap tegen bloembak

  In de Koningstraat in Hooglede is vanmorgen vroeg iets voor 5 uur een motorrijder om het leven gekomen. De 51-jarige man uit Hooglede kwam met zijn motor tegen een grote bloembak terecht naast de straat. Hij overleed later deze voormiddag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Motorrijder Andy D. (51) uit Hooglede was vanmorgen vroeg bijna thuis toen het volledig fout ging in de Koningstraat in Hooglede. Hij knalde tegen een bloembak naast de weg en kwam erg kwalijk ten val. Buurtbewoners die een klap hoorden, gingen kijken en verwittigden meteen de hulpdiensten. De hulpdiensten snelden ter plaatse en dienden de man de eerste zorgen toe. Ter plaatse was zijn toestand al bijzonder ernstig en verloor het slachtoffer veel bloed. Hij werd in zeer kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij later deze voormiddag overleed.

  Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van de crash te onderzoeken. De expert kwam tot de conclusie dat het slachtoffer een stuurfout moet gemaakt hebben en daardoor de controle over zijn voertuig verloor. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.
  04-06-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne

  Moeder en dochter kunnen ontsnappen aan zware brand in woning, huis onbewoonbaar 

  In De Panne woedde vrijdagavond laat een zware brand in een villa. De moeder en dochter die er wonen werden tijdig verwittigd en konden ontsnappen. “Ze zijn ongedeerd maar verkeerden logischerwijs wat in shock. Ze konden overnachten en wat bekomen in een hotel”, zegt burgemeester Bram Degrieck. Hun huis is reddeloos verloren. De uitslaande brand in de villa in De Panne werd vrijdagavond rond 22.40 uur opgemerkt. Buren zagen opeens grote vlammen uit het dak slaan gevolgd door een flinke rookontwikkeling. Ze belden meteen de hulpdiensten en snelden naar de woning om de twee bewoners, een moeder en haar dochter, te verwittigen. Zij hadden het vuur echter ook opgemerkt en konden zich tijdig uit de voeten maken. Daarna moesten ze machteloos toezien hoe de uitslaande brand wild om zich heen sloeg. 


  Lang nablussen

  De brandweer van De Panne was als eerste ter plaatse en ook posten Koksijde en Veurne snelden toe. Er werden extra bluswagens opgeroepen. “Bij onze aankomst ging het om een flink ontwikkelde brand op de bovenste verdiepingen”, zegt brandweerkapitein Hendrik Maelfait. “De vlammen sloegen door het dak naar buiten. Gelukkig kregen we meteen de bevestiging dat alle bewoners tijdig konden vluchten. We zetten meteen een buitenaanval op om het vuur neer te slaan en volgden dat later met een tweede buitenaanval. Een binnenaanval was niet mogelijk omwille van de vele hinder in de woning, dat zou niet veilig zijn. De brand is ontstaan ter hoogte van de slaapkamer maar de oorzaak is onbekend. We beslisten om een groot deel van het dak af te nemen omdat de bovenste verdieping bleef roken. De hele bovenste verdiepingen zijn uitgebrand en beneden is er grote waterschade. Het huis is onbewoonbaar.” De brandweer bleef uren ter plaatse om na te blussen.

  Jhm
  31-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Vleteren
  Motorijder sterft na klap tegen wagen
  Zaterdagnamiddag omstreeks 18.00 gebeurde op het kruispunt van de Eikhoekstraat met de Koekuitstraat in Westvleteren een zwaar verkeersongeval waarbij een motorrijder in botsing kwam tegen de linkerflank van een wagen met Franse nummerplaat. Mogelijks stak de bestuurder van de Franse wagen het kruispunt over en heeft hij de motorrijder niet opgemerkt.
  Ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse, maar voor de motorrijder kwam alle hulp te laat. In de Franse wagen raakte niemand gewond.

  30-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 Veurne

  Twaalf ton bevroren frikandellen zorgen voor verkeershinder op de E40 in Veurne

  Op de E40 in Veurne was er maandagochtend urenlang verkeershinder door een verkeersongeval. Een truck geladen met 12 ton bevroren frikandellen kantelde en versperde er de rechterrijstrook en de pechstrook. Het ongeval gebeurde rond 4.30 uur toen de Duitse trucker met zijn vrachtwagen komende vanuit Frankrijk richting Jabbeke reed. De vrachtwagen was vertrokken in het Verenigd Koninkrijk en had Duitsland als bestemming. Tussen Adinkerke en Veurne ging het helemaal verkeerd een stuk voor de afrit van Veurne. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk maar vermoedelijk viel de trucker in slaap en probeerde hij daarna nog te corrigeren. Zijn gevaarte ging aan het slingeren en kantelde uiteindelijk. De neus van de vrachtwagen eindigde in de zachte berm naast de snelweg en bleef boven de gracht uitsteken. Een automobilist die na het ongeval passeerde verwittigde de hulpdiensten en gaf aan dat de trucker mogelijk gekneld zat in zijn gehavende cabine. Daarom snelde de brandweer toe om een bevrijding uit te voeren. Ook een ambulance, MUG-team en de wegpolitie repten zich naar het ongeval. Bij aankomst van de eerste ploegen stond de trucker echter naast zijn cabine. Hij was er zelf uit geklauterd en bleek lichtgewond te zijn.
  Diepgevroren frikandellen
  De lading van de vrachtwagen bestaat uit 12 ton aan bevroren frikandellen. Die bleven allemaal in het laadruim zitten. Er kwamen zware takelwagens ter plaatse om de truck weg te slepen maar de worsten overladen hoefde niet. De verkeershinder begon om 4.30 uur maar dat had toen nog weinig impact op het verkeer. Rond 8 uur was de vrachtwagen recht gezet en kon ze geïnspecteerd worden. Om 8.30 uur werd de truck weggesleept en kon de snelweg daarna terug vrijgegeven worden.   foto's José Tyteca


  29-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federaal GeschiktheidsAttest (FGA)
  Oefendag Federaal GeschiktheidsAttest (FGA)

  Zaterdag was er in de kazerne Diksmuide een oefendag voor het behalen van een FGA. Tijdens deze voormiddag konden de kandidaten die een attest willen behalen een voorproef nemen wat er hun te wachten staat tot het behalen van een attest. Begeleiders staan paraat om hen te helpen. Ook werd gekeken naar hun kunnen en het uitvoeren van de proeven. 

  28-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Middelkerke
  Paard sukkelt in gracht in Slijpe bij Middelkerke
  Zaterdagnamiddag sukkelde een paard met ruiter in de gracht langs de Lange Koestalstraat Brandweer zone 1 Middelkerke riep de hulp in van het Dieren Redding Team (DRT). Het paard werd onder begeleiding van de veearts uit de gracht gehesen met behulp van de materiaalwagen met kraan. Paard en ruiten stelen na afloop het goed. 
  25-05-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Zonnebeke
  Wagen vat vuur in garage te Zonnebeke
  Dinsdag omtreeks 18.30u brak brand uit in de motor van een wagen die in een garage stond nabij een woning te Zonnebeke. Brandweer Westhoek post Zonnebeke en post Ieper kwamen ter plaatse en konden het vuur snel blussen, maar de wagen was toch reeds grotendeels uitgebrand. Een tweede wagen die in de garage stond kon gevrijwaard worden. De garage zelf liep eveneens brand-, rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond.  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!