Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Houthulst
 • uitvaart
 • Officiële machtsoverdracht
 • vko Ieper /Elverdinge
 • gaslek Kortemark/Zarren
 • brand Kortemark/Zarren
 • eerbetoon Diksmuide
 • brand Ieper
 • brand Diksmuide
 • brand Heuvelland
 • rouwbericht Diksmuide
 • vko E40 de Panne
 • redden van dier DIksmuide
 • brand Diksmuide
 • nieuwe brandweerhelmen Diksmuide
 • wateroverlast Nieuwpoort
 • brand Houthulst
 • brand Ieper/Elverdinge
 • vko Hooglede
 • brand De Panne
 • vko Vleteren
 • vko E40 Veurne
 • Federaal GeschiktheidsAttest (FGA)
 • redden van dier Middelkerke
 • brand Zonnebeke
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  15-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farewell Tour MUG-Heli

  MUG Heli vliegt morgen en vrijdag bedankingsroute

  De huidige MUG Heli wordt na vele jaren vervangen. Vermoedelijk half februari zal het nieuwe toestel, type Lifeliner zoals in Nederland, ingezet worden. De piloten genieten nu van een opleiding in het Franse Albertville.    

  Morgen en vrijdag vliegt de MUG Heli naar de ziekenhuizen in West- en Oost-Vlaanderen waar ze al jaren bij de spoeddiensten landen met patiënten. Dokter Nicolas Müller zal overal een verrassing aanbieden ana het personeel van de spooediensten en hun danken voor de samenwerking. De dokter zet zich al jaren in om de MUG Heli in de lucht te houden. Hij zoekt nu sponsors die een plaats krijgen op de website of op het MUG Heli busje die ingezet wordt bij tal van events.      


  12-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.auto te water Diksmuide
  Lichte bestelwagen belandt in het water
  Zondagochtend rond 8u30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een wagen in het water langs Zijdelingstraat. Bij aankomst van de brandweer stak enkel het dak van de wagen nog boven water. Na swiping van de wagen door de brandweerduiker werd duidelijk dat er niemand aanwezig was in de wagen. Politie Polder ging een kijkje nemen op het adres waar het voertuig ingeschreven staat en trof de bestuurder aan. 
  06-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  Wateroverlast in kasteeldomein Woumen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide
  Oproep zondagvoormiddag in Diksmuide  Op zoek naar hulp ? 1833

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Woumen
  Kortsluiting ventilatiesysteem veroorzaakt brand in woning
  Zondagvoormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een woningbrand in Woumen, deelgemeente van Diksmuide. Door een kortsluiting in het verluchtingssysteem had de dakisolatie en een deel van de dakconstructie vuur gevat. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde en moest hiervoor een deel van de dakisolatie verwijderen.


  05-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Anzegem
  Tiegem (Anzegem): Brand verwoest alleenstaande woning, bewoonster kan ontkomen
  In Tiegem (Anzegem) is tijdens de nacht van zaterdag op zondag een alleenstaande woning in vlammen opgegaan.  De kranige bewoonster (75) werd gelukkig net op tijd wakker en kon aan de vlammenzee ontsnappen. De vrouw werd even opgevangen bij de buren en werd daarna uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

  Het vuur in de vrijstaande woning brak uit rond kwart na twee en greep snel om zich heen. Toen de brandweer uit Avelgem en Kluisbergen (Oost-Vlaanderen) aankwam sloegen de vlammen reeds uit de veranda en de achterzijde van de eerste verdieping.  Het duurde even voor de brandweer het vuur onder controle had, daarna moest nog verschillende uren worden nageblust.  De fraaie alleenstaande woning is door de brand compleet verwoest, tijdens de bluswerken stortte ook een deel van het dak in.  De oorzaak van de brand was zondagmorgen niet meteen duidelijk en werd nog onderzocht, maar mogelijks ligt een elektrisch deken aan de oorzaak van de brand.  (NDZ)
  04-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  89-jarige overleefd aanrijding niet op zebrapad

  Vrijdagavond rond iets voor 18 u gebeurde een ongeval in de IJzerlaan te Diksmuide een 89-jarige vrouw werd gegrepen door een wagen. De hulpdiensten die snel ter plaatse waren konden het slachtoffer niet meer reanimeren ze overleed ter plaatse. De brandweer kwam nog ter plaatse met een tent. De chauffeur had het slachtoffer niet opgemerkt  het parket stelde geen verkeersdeskundige de omstandige heden waren duidelijk.
  02-12-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.instorting gebouw Vladslo/ Diksmuide
  Brandweer evacueert varkens na instorten dak varkensstal
  Woensdagmorgen moesten diverse posten van Brandweer Westhoek zich begeven naar Vladslo. Daar was een deel van de houten dakconstructie van een varkensstal met een 80-tal slachtrijpe varkens, samen met de asbest golfplaten en isolatie, naar beneden gekomen en op de hokken terechtgekomen waar telkens zo'n 10- tot 12-tal varkens opgehokt waren. Een oplegger voor varkenstransport werd te plaatse geroepen om de varkens te kunnen evacueren. Vooraleer tot evacuatie van de varkens te kunnen overgaan moest eerst een deel van het ingestorte dak worden verwijderd omdat de toegangsdeur tot de stal geblokkeerd was door het ingestorte dak. Hiervoor werd ook een ladderwagen opgeroepen.
  Asbest
  Daar de dakbedekking uit asbest golfplaten bestond moesten de brandweermannen eerst beschermpakken aantrekken vooraleer ze de golfplaten konden verwijderen.
  Pas na het verwijderen van het ingestorte dak zal duidelijk zijn of er varkens gewond raakt zijn en/of de instorting niet overleefd hebben.
  30-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  WATEROVERLAST - update 6:30
  Deze nacht bleven er op de verschillende locaties heel wat ploegen pompen en de opgeworpen dammen bewaken.
  Roesbrugge
  Het water is aan het zakken. Zo’n 30 cm om precies te zijn. Er kon reeds 1 pomp uitgeschakeld worden en de situatie is nu onder controle met 2 groot debietpompen.
  Stavele
  De opgeworpen dammen met zandzakken hielden stand. Ook hier is het waterniveau traagjes aan het zakken.
  Fintele (Lo-Reninge)
  Verder stroomafwaarts werd in het gehucht de Fintele een lichte stijging vastgesteld, maar met een kleine zandzakken dam en dompelpompen is de situatie ook onder controle.


  29-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Wateroverlast Ieper


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Wateroverlast Westhoek
  Omstreeks 21.00u waren er reeds 53 oproepen voor wateroverlast bij Brandweer Westhoek. Ondermeer in Poperinge, Koksijde, West-Vleteren, Zonnebeke, Watou, Houthulst en Koekelare.
  "Heel wat beken staan overvol. Her en der werden zandzakken geplaatst om woningen preventief te beschermen tegen het stijgende water." Aldus Kristof Louagoe, woordvoerder Brandweer Westhoek.


  28-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne

  Twee garage volledig uitgebrand Adinkerke 

  Zaterdag rond 21:30 brak brand uit twee garages uit in Adinkerke bij De Panne. De garages zijn volledig uit gebrand de woningen liepen zware schade op. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen meters hoog uit.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Wevelgem
  Wevelgem: rookontwikkeling na brand in schoorsteenkanaal, 
      rookmelder voorkomt erger
  Zaterdagavond rukte de brandweer uit naar een slagerij-traiteur in Wevelgem. Toen de slager tegen sluitingstijd nog bezig was met het bedienen van klanten, stapte plots nog een klant binnen, die hem wees op een alarm die afging.  Dat alarm bleek afkomstig van één van de rookmelders.  “Toen we zowel op zolder als in de kelder rookontwikkeling vaststelden, vonden we niet meteen een oorzaak. We wisten ook niet of de rookontwikkeling afkomstig was van bij ons, dan wel van bij onze buren van kinderdagverblijf “De bengeltjes”, waardoor we de brandweer verwittigden”, vertelt de slager.  Na wat zoekwerk in zowel het gebouw waarin de slagerij is gevestigd als bij de buren van kinderdagverblijf “De Bengeltjes” werd de oorzaak gevonden.  Een vogelnest in het schoorsteenkanaal van de slagerij had vuur gevat en was deels naar beneden gevallen, waardoor er zowel op zolder als in de kelder sprake was van rookontwikkeling. Na een grondige inspectie en reiniging van het schoorsteenkanaal was alle gevaar geweken en konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren.  (NDZ)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinigen openbare weg Vleteren
  Reinigen openbare weg Vleteren
  Vrijdagvoormiddag werd Brandweer Lo-Reninge en Poperinge van zone Westhoek uitgestuurd naar de Hoflandstraat in Vleteren voor het verwijderen van modder op de openbare weg.


  27-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor het goede doel
  Voor het goede doel
  Zoals elk jaar proberen Patrick een actie op te richten tvv van Mug-heli. Ook dit jaar is dit het geval. Said jaar heb ik er ook voor gekozen om Belgian Blue Line te steunen tijdens mijn actie.
  U kunt alles terug vinden ivm uitleg / bestelling van deze badge via volgende link:
  ------------------------------------------------
  Beste mensen,
  Zoals elk jaar probeer ik een actie op te zetten voor de Mug Heli. Ook dit jaar is dat het geval. Dit jaar heb ik er ook voor gekozen om Belgian Blue Line te steunen tijdens mijn campagne.
  Alles met betrekking tot uitleg/bestelling van deze badge vind je via de volgende link:
  25-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  63-jarige Fietser raakt gewond na aanrijding vrachtwagen

  Woensdagnamiddag kwam een vrouw met de fiets gewond na een aanrijding met een vrachtwagen op het kruispunt (Paterskerk) in het centrum van Diksmuide.  De fietser reed in de richting van het station ze werd aangetikt van een vrachtwagen. Vermoedelijk een dodehoekongeval de vrouw liep verwondingen op aan de pols.  foto Serge J.  22-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Woonkamer bezaaid met glasscherven door ontplofte gaskachel

  In Keiem, deelgemeente van Diksmuide, heeft maandag kort na de middag een ontploffing plaatsgevonden in een woning. Dat gebeurde tijdens het aansteken van een speksteenkachel op gas. De brandweer werd opgeroepen. Er was eerst namelijk sprake van heel wat rook. “Bij aankomst was de rook al weggetrokken. Door de ontploffing was de glasplaat echter uit de kachel geblazen. De woonkamer lag bezaaid met kleine stukjes glas. Gelukkig raakte niemand gewond", zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van brandweerpost Diksmuide. 

  De brandweer verluchtte de woning en ruimde het verbrijzelde glas op. De kachel zal sowieso nog nagezien moeten worden

  21-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruinvis Lombardsijde
  Bruinvis aangespoeld in Lombardsijde
  Zondagvoormiddag merkten wandelaars de aangespoelde bruinvis op en verwittigden de hulpdiensten. Brandweer Westhoek, post Nieuwpoort en biologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) kwamen ter plaatse en brachten het dier, dat vermoedelijk uitgeput was, naar het Boudewijn Seapark in Brugge waar het volwassen mannetje hopelijk kan bekomen.
  Meer aangespoelde zoogdieren
  Elders aan onze Belgische kust spoelden zondag nog twee zeehonden aan en ook nog een andere bruinvis. Deze dieren overleefden het echter niet.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst/Klerken
  Bestuurster gewond na botsing in Houthulst
  Vrijdagmiddag iets na 13.00u kwam het in de Klerkenstraat te Houthulst tot een aanrijding tussen een personenwagen Fiat Qubo en een Fiat Fullback SUV 4x4. De Fiat Fullback SUV 4x4 wou links afslaan en had wellicht de Fiat Qubo te laat opgemerkt waardoor het tot een aanrijding kwam. Brandweer Westhoek post Diksmuide werd opgeroepen omdat er sprake was van brand, maar dat was niet het geval. Mogelijks zal het rook geweest zijn door exploderen van de airbags. De brandweer zorgde wel voor het opruimen van gelekte vloeistof en opruimen brokstukken.
  17-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ingelmunster

  Garage van een aannemer uitgebrand in Ingelmunster

  Het vuur werd rond 18 uur opgemerkt. “We hoorden een luide knal”, vertelt een buurman. “Aanvankelijk sloegen we er niet veel acht op, maar even later volgde nog een knal. Ik keek naar buiten en zag heel wat vlammen.” Op dat ogenblik was eigenaar en buurman Nico S. ook al gealarmeerd. Hij kon nog een zitmaaier en zijn lichte vrachtwagen buiten rijden. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog de lucht in. Het vuur kon vrij snel geblust worden, maar van de houten garage, die ook als opslagplaats voor werkmaterialen van de aannemer wordt gebruikt, bleef maar weinig meer over. Onder andere een voorraad hout, een trilplaat, een compressor en een zaagmachine gingen verloren.  De garage bevond zich op enkele meters van de woning, maar sloeg niet over. Over de oorzaak van de brand is voorlopig nog geen duidelijkheid. “Die zal niet meer achterhaald kunnen worden", stelde Claude Mommerency van de brandweerzone Midwest bij het aanzien van de vernielde houten constructie van 120 vierkante meter. In de garage stonden geen gevaarlijke producten opgeslagen.        foto's Lieven S


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!