Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Langemark-Poelkapelle
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Diksmuide/Beerst
 • reinigen openbare weg Alvringem
 • explosie gevaar Zonnebeke
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • vko Diksmuide/Kaaskerke
 • vko Diksmuide/Leke
 • vko Diksmuide/Esen
 • brand koekelare
 • vat op de IJzer Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • oefening Diksmuide.
 • oefening Diksmuide..
 • oefening Diksmuide...
 • brand Diksmuide
 • milieuvervuiling Diksmuide & Langemark
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • tijdelijk buitendienst
 • brand Gistel
 • brand Gistel .
 • reinigen openbare weg Kortemark/Zarren
 • brand Houthulst
 • Nieuwe voertuigen brandweer Westhoek poost Veurne
 • incedent Boezinge
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  29-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek
  Wateroverlast Westhoek
  Omstreeks 21.00u waren er reeds 53 oproepen voor wateroverlast bij Brandweer Westhoek. Ondermeer in Poperinge, Koksijde, West-Vleteren, Zonnebeke, Watou, Houthulst en Koekelare.
  "Heel wat beken staan overvol. Her en der werden zandzakken geplaatst om woningen preventief te beschermen tegen het stijgende water." Aldus Kristof Louagoe, woordvoerder Brandweer Westhoek.


  28-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne

  Twee garage volledig uitgebrand Adinkerke 

  Zaterdag rond 21:30 brak brand uit twee garages uit in Adinkerke bij De Panne. De garages zijn volledig uit gebrand de woningen liepen zware schade op. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen meters hoog uit.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Wevelgem
  Wevelgem: rookontwikkeling na brand in schoorsteenkanaal, 
      rookmelder voorkomt erger
  Zaterdagavond rukte de brandweer uit naar een slagerij-traiteur in Wevelgem. Toen de slager tegen sluitingstijd nog bezig was met het bedienen van klanten, stapte plots nog een klant binnen, die hem wees op een alarm die afging.  Dat alarm bleek afkomstig van één van de rookmelders.  “Toen we zowel op zolder als in de kelder rookontwikkeling vaststelden, vonden we niet meteen een oorzaak. We wisten ook niet of de rookontwikkeling afkomstig was van bij ons, dan wel van bij onze buren van kinderdagverblijf “De bengeltjes”, waardoor we de brandweer verwittigden”, vertelt de slager.  Na wat zoekwerk in zowel het gebouw waarin de slagerij is gevestigd als bij de buren van kinderdagverblijf “De Bengeltjes” werd de oorzaak gevonden.  Een vogelnest in het schoorsteenkanaal van de slagerij had vuur gevat en was deels naar beneden gevallen, waardoor er zowel op zolder als in de kelder sprake was van rookontwikkeling. Na een grondige inspectie en reiniging van het schoorsteenkanaal was alle gevaar geweken en konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren.  (NDZ)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinigen openbare weg Vleteren
  Reinigen openbare weg Vleteren
  Vrijdagvoormiddag werd Brandweer Lo-Reninge en Poperinge van zone Westhoek uitgestuurd naar de Hoflandstraat in Vleteren voor het verwijderen van modder op de openbare weg.


  27-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor het goede doel
  Voor het goede doel
  Zoals elk jaar proberen Patrick een actie op te richten tvv van Mug-heli. Ook dit jaar is dit het geval. Said jaar heb ik er ook voor gekozen om Belgian Blue Line te steunen tijdens mijn actie.
  U kunt alles terug vinden ivm uitleg / bestelling van deze badge via volgende link:
  ------------------------------------------------
  Beste mensen,
  Zoals elk jaar probeer ik een actie op te zetten voor de Mug Heli. Ook dit jaar is dat het geval. Dit jaar heb ik er ook voor gekozen om Belgian Blue Line te steunen tijdens mijn campagne.
  Alles met betrekking tot uitleg/bestelling van deze badge vind je via de volgende link:
  25-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  63-jarige Fietser raakt gewond na aanrijding vrachtwagen

  Woensdagnamiddag kwam een vrouw met de fiets gewond na een aanrijding met een vrachtwagen op het kruispunt (Paterskerk) in het centrum van Diksmuide.  De fietser reed in de richting van het station ze werd aangetikt van een vrachtwagen. Vermoedelijk een dodehoekongeval de vrouw liep verwondingen op aan de pols.  foto Serge J.  22-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Woonkamer bezaaid met glasscherven door ontplofte gaskachel

  In Keiem, deelgemeente van Diksmuide, heeft maandag kort na de middag een ontploffing plaatsgevonden in een woning. Dat gebeurde tijdens het aansteken van een speksteenkachel op gas. De brandweer werd opgeroepen. Er was eerst namelijk sprake van heel wat rook. “Bij aankomst was de rook al weggetrokken. Door de ontploffing was de glasplaat echter uit de kachel geblazen. De woonkamer lag bezaaid met kleine stukjes glas. Gelukkig raakte niemand gewond", zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van brandweerpost Diksmuide. 

  De brandweer verluchtte de woning en ruimde het verbrijzelde glas op. De kachel zal sowieso nog nagezien moeten worden

  21-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruinvis Lombardsijde
  Bruinvis aangespoeld in Lombardsijde
  Zondagvoormiddag merkten wandelaars de aangespoelde bruinvis op en verwittigden de hulpdiensten. Brandweer Westhoek, post Nieuwpoort en biologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) kwamen ter plaatse en brachten het dier, dat vermoedelijk uitgeput was, naar het Boudewijn Seapark in Brugge waar het volwassen mannetje hopelijk kan bekomen.
  Meer aangespoelde zoogdieren
  Elders aan onze Belgische kust spoelden zondag nog twee zeehonden aan en ook nog een andere bruinvis. Deze dieren overleefden het echter niet.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst/Klerken
  Bestuurster gewond na botsing in Houthulst
  Vrijdagmiddag iets na 13.00u kwam het in de Klerkenstraat te Houthulst tot een aanrijding tussen een personenwagen Fiat Qubo en een Fiat Fullback SUV 4x4. De Fiat Fullback SUV 4x4 wou links afslaan en had wellicht de Fiat Qubo te laat opgemerkt waardoor het tot een aanrijding kwam. Brandweer Westhoek post Diksmuide werd opgeroepen omdat er sprake was van brand, maar dat was niet het geval. Mogelijks zal het rook geweest zijn door exploderen van de airbags. De brandweer zorgde wel voor het opruimen van gelekte vloeistof en opruimen brokstukken.
  17-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ingelmunster

  Garage van een aannemer uitgebrand in Ingelmunster

  Het vuur werd rond 18 uur opgemerkt. “We hoorden een luide knal”, vertelt een buurman. “Aanvankelijk sloegen we er niet veel acht op, maar even later volgde nog een knal. Ik keek naar buiten en zag heel wat vlammen.” Op dat ogenblik was eigenaar en buurman Nico S. ook al gealarmeerd. Hij kon nog een zitmaaier en zijn lichte vrachtwagen buiten rijden. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog de lucht in. Het vuur kon vrij snel geblust worden, maar van de houten garage, die ook als opslagplaats voor werkmaterialen van de aannemer wordt gebruikt, bleef maar weinig meer over. Onder andere een voorraad hout, een trilplaat, een compressor en een zaagmachine gingen verloren.  De garage bevond zich op enkele meters van de woning, maar sloeg niet over. Over de oorzaak van de brand is voorlopig nog geen duidelijkheid. “Die zal niet meer achterhaald kunnen worden", stelde Claude Mommerency van de brandweerzone Midwest bij het aanzien van de vernielde houten constructie van 120 vierkante meter. In de garage stonden geen gevaarlijke producten opgeslagen.        foto's Lieven S
  15-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig Koekelare
  Brandweerpost Koekelare krijgt nieuwe brandweerwagen


  Woensdag werden de sleutels overhandigd van een nieuwe multifunctionele autopomp aankoopprijs +/- 330.000 euro voor de brandweer Westhoek. De nieuwe autopomp vervangt de oudere bluswagen die dateert van 1997. Het Voertuig heeft een 2500 liter water en een kleine hoeveelheid A schuim aan boord het voertuig is voorzien van een halfzware pomp. En zal in gezet worden als eerste uitruk. Ook werd die week een gelijkaardige autopomp afgeleverd in de post De Panne.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Brandweer sluit straat af om schouwbrand te bestrijden 
  Drukke zondagvoormiddag voor de Diksmuidse pompiers rond de middag werden ze terug opgeroepen voor een schouwbrand te Woumen. Bewoners zagen dat er abnormaal veel rook uit hun schouw kwam en belden de hulpdiensten. Brandweer Westhoek post Diksmuide die net terug in de kazerne waren van modder te ruimen in Esen waren snel ter plaatse. De had de hele straat nodig om hun ladderwagen goed kunnen plaatsen daar door lag het verkeer in de straat stil.  Uiteindelijk kon de schoorsteenbrand snel bestreden worden.


  foto JHM

  14-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide/Esen
  Brandweer maakt rijbaan terug proper in Esen
  Zondagvoormiddag werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Warestraat in Esen bij Diksmuide de rijbaan lag onder de modder. Vanaf de Roeselarestraat tot over de spoorweg was het wegdek vervuild. 
  09-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne
  Woning volledig uitgebrand in De Panne
  Zondagavond brandde een rijwoning volledig uit verschillende posten van brandweer Westhoek kwamen ter plaatse. De bewoners konden tijdig de woonst verlaten bij het uitbreken van de brand. De brandweer de snel ter plaatse was kon de naast gelegen woningen vrijwaren de woning zelf brandde volledig. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Het bejaard koppel 77 en 82 worden opgevangen bij de dochter .
  05-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Middelkerke
  Schouwbrand Lombardsijde 
  04-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeur Oostkamp
  Opendeur brandweer Oostkamp
  03-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeur Oostkamp
  Opendeur brandweer Oostkamp


  02-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeur Oostkamp
  Opendeur brandweer Oostkamp


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek


  01-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!