Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko
 • brand Wervik
 • brand Oostende
 • brand Poperinge
 • brand Diksmuide
 • brand Middelkerke
 • wateroverlast Houthulst
 • ophalen hond
 • schouw dreigt te vallen Ieper
 • wensen
 • vko Poperinge
 • brand Torhout
 • nieuw voertuig Ieper
 • brand koekelare
 • vko Kortemark
 • vko Ieper
 • prettige kerstdagen
 • Stem Op
 • Farewell Tour MUG-Heli
 • auto te water Diksmuide
 • wateroverlast Diksmuide
 • Diksmuide
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Anzegem
 • vko Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  02-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeur Oostkamp
  Opendeur brandweer Oostkamp


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek


  01-11-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek
  31-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek


  30-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melsbroek
  Melsbroek
  29-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Lo-Reninge
  Bestuurder verliest controle over zijn stuur en knalt tegen elektriciteitspaal
  Donderdagavond omstreeks 20.45 u verloor een 35-jarige man uit Lo-Reninge met zijn Citroën C4 de controle over zijn stuur in de Renigesteenweg, in een flauwe bocht ter hoogte van het kruispunt met de Kruisstraat te Lo-Reninge.
  “Brandweer Westhoek en Fluvius kwamen ter plaatse voor de veiligheid en de nodige herstellingswerken, politiezone SPOORKIN deed de vaststellingen. De bestuurder die niet gewond raakte, legde een positieve alcoholtest af en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.” Aldus commissaris Toon Fonteyne van PZ SPOORKIN.
  Er was verkeershinder tot rond 23.30 uur, gezien het voertuig getakeld diende te worden en Fluvius de nodige herstellingen diende uit te voeren.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Diksmuide
  Lijnbus botst tegen betonnen steunpilaar in stelplaats te Diksmuide
  Donderdagnamiddag omstreeks 16.00u werd Brandweer Westhoek, post Diksmuide en Leke opgeroepen voor instortingsgevaar bij de stelplaats van De Lijn achter het station van Diksmuide. Een buschauffeur wou zijn bus achterwaarts in de stelplaats parkeren en botste daarbij tegen een betonnen steunpilaar die de dakconstructie ondersteunt. Daar de pilaar verschoven was, vreesde men voor instorting van de dakconstructie en werd de brandweer opgeroepen. De brandweer kon de steunpilaar voorlopig verbinden met een andere steunpilaar zodat het instortingsgevaar geweken is. De bus liep lichte schade op, maar er vielen geen gewonden. Voor het busverkeer was er geen hinder.
  27-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Diksmuide

  14-jarig meisje ernstig verbrand na incident met grote steekvlam tijdens chemielessen

  Bij een incident tijdens de lessen chemie in de school ’t Saam in Diksmuide is een veertienjarig meisje woensdagochtend ernstig verbrand geraakt. Ze werd met de MUG-heli overgebracht naar het brandwondencentrum van het UZ in Gent. “Ze liep zware derdegraads brandwonden op”, zegt haar papa.

  Het incident gebeurde woensdag in de voormiddag tussen 10.30 uur en 11 uur tijdens de chemielessen in school het vroegere VTI. De veertienjarige E. zit er in het derde jaar Maatschappij en Welzijnswetenschappen, waarbij ze ’s ochtends wetenschapslessen had. Tijdens de chemieles liep het echter volledig verkeerd. Volgens de eerste berichten ontstond er een chemische reactie met vloeistoffen en ontstond daarbij een grote steekvlam. Het meisje kreeg die vlam vooral op haar benen. De vlam was snel gedoofd, maar de gevolgen waren zwaar. De school belde onmiddellijk de medische hulpdiensten op, waarna een ambulance en een MUG-heli van het AZ Sint-Jan uit Brugge ter plaatse kwamen.

  Meteen in de douche

  “Wat er precies gebeurde, moeten we nog onderzoeken”, reageert directeur Bart Laleman van de school. “Er werd onmiddellijk ingegrepen en het meisje werd de hele tijd in de school onder de douche geplaatst, tot de komst van de hulpdiensten. Zij hebben zich dan om haar ontfermd. Iedereen in haar klas is erg aangedaan door het incident en dat geldt zeker ook voor haar leerkracht. We hopen dat de gevolgen voor haar zullen meevallen. Op het eerste gezicht had ze vooral brandwonden aan de benen. De lessen zijn uiteraard onmiddellijk opgeschort en iedereen krijgt de nodige begeleiding.”

  De lessen werden niet meer hervat en de klasgenoten van het meisje hielpen nog om het overvloedige water weg te dweilen nadat het meisje lange tijd in de douche stond. 

  Derdegraads brandwonden

  De papa van het meisje reed meteen naar de school, vanuit de woonplaats in Woumen. “Ik werd verwittigd door de school van een ernstig incident en ben meteen afgekomen”, zegt papa B.C. “Ik heb mijn dochter gezien en ze leed erg veel pijn. Ze liep zware derdegraads brandwonden op. Vooral aan de bovenbenen en aan de onderbuik. Het zal nog afwachten zijn hoe erg de schade is. Ik vervolg haar meteen naar het UZ in Gent om meer te weten over de onderzoeken.” De politie werd niet opgeroepen voor het incident.    JHM


  26-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ruddervoorde

  92-jarige komt om na hevige brand in haar woning

  Een hevige brand in Ruddervoorde kostte het leven aan de 92-jarige Jeanne V. Zij woonde haar hele leven in de woning die helemaal in de as gelegd werd. Het was haar dochter die haar buiten aantrof. “Ze was toen wellicht al voor tachtig procent verbrand”, zegt ze. “Het was vreselijk om te zien.” Ze werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar stierf daar aan de verwondingen.

  De 92-jarige drukte nog rond 7:15 het alarmknop in die de familie verwittig in geval van nood maar troffen een brandend huis aan. De brandweer was ondertussen verwittigd door de buren  ze hadden alle moeite om de woning te blussen   

  25-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Nieuwpoort

  Brandweerman van post Nieuwpoort raakte gewond bij blussen plezierboot

  Zondagnamiddag is een aangemeerd motorjacht aan de Brugsevaart in Nieuwpoort zwaar beschadigd door een uitslaande brand. De brandweer was vlug ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur zich over de volledige boot verspreidde. Van ver was er een grote rookpluim te zien een groot deel van het binnencompartiment is uitgebrand, ook de romp is door de hitte beschadigd. Bij het blussen van de vijftien meter lange plezierboot is een brandweerman van de post Nieuwpoort gewond geraakt. Hij liep een brandwonde op toen hij door de vloer zakte van de boot maar is lichtgewond. De juiste oorzaak van de brand is nog niet gekend. foto José Tyteca

  24-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Nieuwpoort

  Twee gepantserde legervoertuigen botsen op elkaar op openbare weg, waarna brandstoftank scheurt 

  In Sint-Joris bij Nieuwpoort zijn zaterdagochtend twee voertuigen van het Belgisch leger op elkaar geknald. Het ging om twee gepantserde Piranha’s van elk 22 ton zwaar. Een brandstoftank scheurde open waardoor er heel wat brandstof op de weg lag. De aanrijding gebeurde even na 9 uur toen in totaal vier voertuigen van Defensie in colonne onderweg waren op de Brugse Steenweg in Sint-Joris. Vooraan reden twee lichtere legervoertuigen, achteraan reden twee Piranha’s AIV (Armoured Infantry Vehicle), gepantserde voertuigen die elk 22 ton zwaar zijn. Het eerste legervoertuig moest plots hevig remmen omdat een vrouw in haar wagen voorop plots af wilde slaan. De eerste drie voertuigen konden nipt remmen maar de laatste Piranha knalde op zijn voorligger. Het wegdek was op dat moment nog nat en een voertuig van 22 ton zwaar kon niet zomaar gestopt worden. Bij de aanrijding vielen geen gewonden maar de brandstoftank links achteraan van de eerste Piranha scheurde open. Daardoor kwam veel brandstof op de weg terecht. De brandweer damde eerste de goot af om te verhinderen dat de brandstof in de riolering liep. Daarna werd de weg vrijgemaakt met absorberende korrels. Intussen moest het verkeer beurtelings passeren. De politie deed er de nodige vaststellingen. Het duurde een hele poos eer de weg terug vrij was. De Piranha kon immers niet meer de baan op en moest getakeld worden, wat ook geen sinecure was.

  Op weg naar Leopoldsburg

  De colonne legervoertuigen was zaterdagochtend op weg van het kwartier van Lombardsijde, enkele kilometers van de plaats van de aanrijding, naar Leopoldsburg. Daar zou de bemanning deelnemen aan een oefening met de Piranha’s. Beide voertuigen worden ingezet bij medische interventies op missies in het buitenland. Ze zijn niet afkomstig van Lombardsijde waar hoofdzakelijk met Unimog’s wordt gereden. De ene Piranha is afkomstig van Leopoldsburg zelf, de andere van de basis in Marche-en-Famenne. Ze waren in Lombardsijde in het kader van een opleiding. Normaal moesten ze via de snelweg, waar de voertuigen 90 kilometer per uur halen, aankomen rond de middag in Leopoldsburg. Dat is niet gelukt. De aanrijding lokte veel kijklustigen in Sint-Joris. Jelle Houwen


  23-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Brugge
  Grote brand in Brugge
  Een verwoestende brand heeft donderdagnacht een loods van 1.500 m² volledig in de as gelegd. Verschillende brandweerkorpsen waren uren in de weer om de vlammenzee onder controle te krijgen. Van de inboedel blijft niks over. Acht bedrijven gebruikten het gebouw als opslagplaats. “De loods is eigenlijk klaar om te slopen." 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer Westhoek
  300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo
  Vrijdagmiddag kwam ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats in Vladslo een 300 jaar oude boom op het wegdek terecht. Wellicht heeft storm Aurore gisteren de doodsteek gegeven waardoor de boom ontworteld raakte en uiteindelijk deze middag bij een windstoot naar beneden is gevallen. Volgens het Agentschap Natuur en Bos zijn de droge zomers die we de laatste jaren hebben gekend mede oorzaak dat deze bomen ziek worden en ontwortelen.
  Brandweer Westhoek post Leke kwam ter plaatse om de zijtakken te verwijderen. Een tuinaannemer werd opgevorderd om met een mobiele kraan met houtgrijper de boom van de openbare weg te verwijderen. Gelukkig stonden er geen voertuigen geparkeerd ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats en kwam er geen voorbijrijdend voertuig, fietser of voetganger onder de boom terecht.


  22-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder Noordschote
  Brandweer Westhoek uren in de weer om rijbaan proper te krijgen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland

  Grote strobalen vatten vuur naast loods

  Brandweer Westhoek werd dinsdagavond opgeroepen voor een brand in De Klijte ( Heuvelland). De brandweer kon de loods en woning vrijwaren ze hadden urenlang de handen vol met het blussen van een grote hoop stro op een landbouwbedrijf.

  20-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder Diksmuide
  Reinigen openbare weg Diksmuide
  Dinsdagvoormiddag werd Brandweer westhoek - post Diksmuide opgeroepen voor het reinigen van het wegdek in de Lampernissestraat te Diksmuide.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Beerst
  Kortstaart aanrijding Oostendestraat te Beerst  17-10-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko autobrand Diksmuide
  Wagen knalt tegen elektriciteitspaal auto brand uit
  Langs de IJzerdijk ter hoogte van de Dodengang knalt zondagavond een wagen tegen een elektriciteitspaal de wagen brand volledig uit. Brandweer Westhoek die ter plaatse kwam kon niet direct de wagen blussen die stond onder stroom, de kabel aan de verlichtingspaal waren beschadigd en gesmolten. Uiteindelijk viel de elektriciteit uit over de hele IJzerdijk en kon de wagen veilig geblust worden. De bestuurder kon de wagen zonder kleren scheuren verlaten en geraakte ook niet gewond. 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Heuvelland
  Tien varkens gered van de dood op hoeve te Heuevlland 
  Zaterdagvoormiddag vallen tien varkens door de vloer in de mestkelder op een hoeve in Wijtschate. Brandweer Westhoek post Kemmel komt ter plaatse. Na enkele pogingen werd beslist om het Dieren Redding Team in versterking te roepen DRT van de posten Diksmuide, Leke en Veurne kwamen ter ter plaatse alle dieren werden uit de mestkelder gered met behulp van post Kemmel.

     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lauwe
  Lauwe: Caravan, minibus en wagen uitgebrand op terrein van depannagedienst
  Vrijdagavond zijn op de terreinen van depannagedienst in Lauwe onder meer een caravan, een minibus en een wagen in vlammen opgegaan. Buurtbewoners merkten vrijdagavond rond halftien metershoge vlammen op aan de achterzijde van het terrein en sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. Die waren snel ter plaatse en kregen het vuur snel onder controle, maar konden niet verhinderen dat de caravan helemaal uitbrandde en zowel een minibus als een Peugeot met Franse nummerplaat die vlakbij stond, zware schade opliepen.  Hoe het vuur ontstond, is onduidelijk en wordt onderzocht.  Niemand raakte gewond. Uit de vaststellingen bleek uiteindelijk dat er van kwaad opzet geen sprake is en dat de oorzaak van de brand accidenteel is. (NDZ)
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!