Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Zonnebeke
 • vko Ieper-Vlamertinge
 • brand Kortemark/Zarren
 • info
 • brand Geluwe
 • persoon te water Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • redden van dier Heuvelland
 • nieuw Jeugd brandweer
 • dag v/d Brandweer
 • vko Diksmuide/Beerst
 • brand Pittem
 • vko Houthulst/Merkem
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • vko Veurne
 • brand Houthulst/Klerken
 • bijstand MUG heli Westende
 • brand Oostduinkerke
 • Zonale duikoefening
 • Zonale duikoefening
 • Zonale duikoefening
 • vko Veurne
 • vko Staden
 • vko Houthulst
 • dier te water Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  04-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark

  Woning onbewoonbaar na brand in Handzame

  Brandweer Westhoek werd opgeroepen voor een woningbrand in Handzame bij Kortemark. Bij aankomst van de eerste ploegen stond de garage in lichtelaaie en was er doorslag naar de achterbouw van de woning. De garage brandde volledig uit en de rest van de woning raakte zwaar beschadigd, waardoor de woning onbewoonbaar is. Een ambulance kwam ter plaatse om de twee bejaarde bewoners een check-up te geven. De burgemeester van Kortemark kwam eveneens ter plaatse om eventueel noodopvang te coördineren. Achterna werden de spuitgasten en hun wagen ASBEST vrij gespoten.

  foto's JHM


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Anzegem
  Anzegem/Tiegem: Matras vat vuur in slaapkamer, rookmelder voorkomt erger
  In de Anzegemse deelgemeente Tiegem brak zondagmorgen vroeg een zware brand uit op de bovenverdieping van een alleenstaande woning.  Het vuur brak uit rond 5u, toen in nog onduidelijke omstandigheden een matras in brand vloog in de slaapkamer op de bovenverdieping. Dat veroorzaakte heel wat rook, die zich snel verspreidde.  Vader en zoon, die op dat ogenblik nog lagen te slapen, werden gealarmeerd door een loeiende rookmelder en konden zich samen met hun hondje tijdig uit de voeten maken.  De man ging hulp halen bij de buren, die meteen de hulpdiensten verwittigden.  “Toen we ter plaatse kwamen, steeg een massieve rookpluim op uit het veluxraam van de badkamer op de eerste verdieping. Binnen woedde een hevige brand en het duurde even voor we die onder controle hadden”, klinkt het bij de brandweer.  Als gevolg van de brand is de bovenverdieping van de villa voorlopig onbruikbaar, op de benedenverdieping is er vooral waterschade.  Mogelijks vatte de matras vuur als gevolg van een slecht gedoofde sigaret of een kortsluiting aan een elektrisch toestel die aan het opladen was.  (NDZ)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark/Zarren
  Wagen van jongedame (19) raakt van de weg en belandt op dak in de gracht
  Zaterdagmorgen omstreeks 6:40u kwam een jonge dame (19) uit Zarren met haar Opel Corsa in de Lindestraat te Zarren om nog onduidelijke reden naast de weg in de zachte berm terecht,toen ze op weg was naar haar werk. Uiteindelijk sloeg de wagen over de kop en kwam o zijn dak dwars over de smalle gracht tot stilstand. 
  De brandweer kwam ter plaatse on de geknelde vrouw uit haar hachelijke positie te bevrijden en moesten hiervoor de deur aan de bestuurderszijde losknippen. Na ongeveer 45 minuten kon de vrouw bevrijd worden en werd ze onder begeleiding van de MUG overgebracht naar het AZ Delta ziekenhuis te Roeselare. De vrouw was wel de hele tijd bij bewustzijn.
  01-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland
  Buitenbrand Reningelststraat Heuvelland  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare

  Brand legt bijgebouw in de as in Koekelare

  In Koekelare brak woensdagochtend brand uit in een stenen bijgebouw naast een woning. Op het moment dat de brandweer aankwam sloegen de vlammen al uit het dak. Dat gebouw brandde volledig uit. De bewoners merkten de brand op maar konden het gebouw veilig verlaten. Het vuur was snel onder controle maar de brandweer kon niet verhinderen dat gebouw totaal verloren is.Tijdens de brandweerinterventie werd de straat lange tijd afgeslotenJHM
  28-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortrijk
  Kortrijk: vergeten pot op het vuur zet woning onder de rook
  Tijdens de nacht van zaterdag op zondag snelde de brandweer naar het Volksplein. Daar was rookontwikkeling gemeld die opsteeg vanuit een rijwoning net naast café Olympia. De rookontwikkeling bleek uiteindelijk veroorzaakt door een pot die op het vuur was blijven staan en aan de aandacht van de bewoners ontsnapt was.  

  Enkele late klanten die op het terras van café Olympia van een glaasje genoten, merkten plots dat er heel wat rook opsteeg uit de brievenbus van de naastgelegen rijwoning en alarmeerden de brandweer.  Die forceerde de voordeur en haalde de pot van het vuur. Ook één van de bewoners die op de eerste verdieping lag te slapen, werd door de brandweerlui naar buiten gebracht.  Omdat de man mogelijks wel wat rook had ingeademd bracht een ziekenwagen hem uit voorzorg naar het ziekenhuis voor een check-up.  “We zagen 3 andere bewoners wegvluchten, allemaal in verschillende richting. Het is toch niet erg logisch om iemand achter te laten in een woning waar net brand is uitgebroken?”, reageerde één van de klanten die alarm sloeg. Waarom het trio het hazepad koos, was niet meteen duidelijk en wordt verder onderzocht.  Het voorval veroorzaakte in de woning geen echte schade, al zal er de komende dagen wel een stevige brandgeur hangen.  Eens de situatie onder controle was, werd de woning daarom verlucht.  (NDZ)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Moen
  Moen: containerbrand in vetverwerkend bedrijf snel onder controle
  Bij het vetverwerkend bedrijf Eurofat ontstond zondagmorgen brand in een container die net naast het gebouw stond. Die ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Enkele fietsers merkten als eerste de brand op en verwittigden de brandweer.  De brandweerlui repten zich ter plaatse en na het openen van de container, die gevuld was met vetafval en verbrande frietresten, werd het vuur bestreden met schuim, waardoor deze snel onder controle was.  Het is niet de eerste keer dat de firma Eurofat af te rekenen krijgt met een brand.  Zo moest de brandweer onder meer in januari en mei vorig jaar al tussenbeide komen voor gelijkaardige branden.  De firma Eurofat maakt deel uit van de Lipa Family en is gespecialiseerd in het ophalen en recycleren van gebruikte frituurolie- en vetten, die daarna verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen voor verschillende sectoren.  Op het moment van de brand was in het bedrijf niemand aan het werk.   (NDZ)


  27-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Vrouw met Jeep over de kop in Bulskamp

  In het centrum van Bulskamp bij Veurne is zaterdagnacht een 44-jarige vrouw over de kop gegaan met de wagen. De vrouw verloor de controle over het stuur en botste op een verkeersremmer in de Beauvoordestraat. De vrouw werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redding te water Diksmuide
  Visser merkt bromfiets op in Camardebeek, langs de Zijdelingstraat te Diksmuide
  Geen persoon aangetroffen na zoekactie met duikers
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
  Opruimen wegdek na verkeersongeval in de Merkemstraat te Houthulst


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Zonnebeke
  Schade beperkt in serre na brand 
  Ventilator begint te branden op dak van serre en hierdoor smolt een stuk plastiek. De vlammen sloegen over op een doek aan de binnenkant van de serre de schade bleef beperkt.


  23-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe ambulance

  Nieuwe ambulance voor brandweerpost Houthulst

  Een paar weken geleden werd een nieuwe ambulance officieel overhandigd voor de brandweerpost Houthulst. Het voertuig is uitgerust met een elektrohydropeumatisch laadvlak, en FERNO FW 26P brancard ook zijn er extra kasten voor zuurstofflessen.   


  21-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Nieuwpoort

  Woning volledig onder de rook na kelderbrand

  In Nieuwpoort brak zaterdag brand uit in het woning. Een grote rookontwikkeling die uit de kelder kwam en die door de hele woning verspreidde. De bewoner belde de huldiensten. De brandweer had alle moeite om de locatie te winden in de kelder. Vermoedelijk ligt een kortsluiting van een timer van de ventilator aan de basis van de brand. De woning is momenteel onbewoonbaar door de roet rook schade.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortrijk
  Kortrijk: Brand na slijpwerken aan mazouttank in kelder snel geblust
  In de kelder van een herenhuis in hartje Kortrijk is zondagvoormiddag tijdens afbraakwerken van een oude mazouttank brand uitgebroken.  Dankzij de alerte reactie van de technieker en de snelle tussenkomst van de brandweer, kon de schade beperkt blijven tot een zwartgeblakerde kelder en raakte niemand gewond.  

  In het herenhuis bevindt zich op de benedenverdieping eethuisje KaRambla en een appartement op de bovenverdieping.  Toen een technieker zondagmorgen rond 10u slijpwerken uitvoerde om een oude mazouttank in de kelder af te breken, liep het fout.  Een resterende hoeveelheid mazouttank die zich nog in de tank bevond, vatte vuur en dat ging meteen gepaard met heel wat rook.  De man reageerde alert en ging in afwachting van de komst van de brandweer het vuur te lijf met een brandblusapparaat.  Hierdoor was de brand zo goed als geblust toen de brandweer ter plaatse kwam.  De brandweer kon zich beperken tot wat nablussen en het ventileren van de kelderruimte.  Het eethuisje, dat op het moment van de brand gesloten was, en een bovengelegen appartement bleven gevrijwaard.  Tijdens de interventie bleef de straat een tijdlang volledig afgesloten.  (NDZ)
  19-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Renovatiewerken zetten dak in brand te Diksmuide

  Zaterdagnamiddag rond 15 uur ging het mis tijdens roofingwerken van een woning die in renovatie is. Bij aankomst van de brandweer zat het vuur al volledig onder het dak de zonnepanelen en de metalen dakpanelen maakte de bluswerken niet gemakkelijker. Er werd een tweede ladderwagen in versterking bij gevraagd om de andere kant van het dak te benaderen de brandweer kon niet verhinderen dat het volledige dak verloren is.

  16-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
  Bejaarde fietser levensgevaarlijk gewond na aanrijding met vrachtwagen
  In de Poelkapellestraat te Houthulst kwam het maandagnamiddag tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een 83-jarige fietser uit Diksmuide. Beiden kwamen uit de richting Langemark-Poelkapelle en reden richting Klerken, toen het ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Groote Laan fout ging.
  Langs de Poelkapellestraat is er evenwijdig met de rijbaan een fietspad. Ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Grootelaan gaat het fietspad over in een fietssuggestiestrook op de rijweg, waardoor de fietser zich van het fietspad op de rijbaan moest begeven. Net op dat moment kwam er een vrachtwagen uit dezelfde richting waardoor de fietser bij de overgang van het fietspad naar fietssuggestiestrook werd gegrepen door de vrachtwagen.
  De bejaarde fietser kwam met zijn been onder het rechter voorwiel van de vrachtwagen terecht en werd een 10-tal meter meegesleurd. De hulpdiensten snelden ter plaatse en intussen werd de man door omstaanders van onder de vrachtwagen gehaald. Door een voorbijkomende geneesheer werden de eerste zorgen toegediend. Hij werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis te Ieper. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Poelkapellestraat bleef een hele tijd afgesloten tussen de Jonkershovestraat en de Melanedreef.


  15-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Merkem
  Brandwonden opgelopen tijdens werken in plezierbootje
  Zondag liep de eigenaar van een plezierbootje brandwonden op na het uitvieren van een kleine werkje waarbij een steekvlam ontstond. De man had een product gebruikt op de motor om deze schoner te krijger maar dat liep verkeerd af. Het bootje la aangemeerd in het kanaal Ieperlee 


  14-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Boomstam vat vuur op speelplein "Zonnestraal"
  Zondagnamiddag werden de hulpdiensten van brandweer Westhoek post Diksmuide uit gestuurd naar het speelplein Zonnestraal gelegen langs de Woumenweg in Diksmuide. Voorbijgangers hadden het vuur opgemerkt en hebben de hulpdiensten verwittigd. De brandweer was snel ter plaatse een oude boomstam had plots vuur gevat.  foto's FVL


  13-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duikoefening Nieuwpoort
  Oefening brandweerduiker te Nieuwpoort
  10-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Middelkerke
  Uitslaande brand op zeedijk Middelkerke 
  In Middelkerke langs de zeedijk woedde donderdag een zware uitslaande brand in een appartement op de zesde verdieping. Alle bewoners konden zich in veiligheid brengen er vielen geen gewonden volgens brandweerkapitein Frank Ureel. Het appartement brandde volledig uit.
  foto's Westnieuws.be


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!