Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • pensioen voor 60 jarige in Ieper
  • vko Diksmuide
  • vko De Panne
  • onweer Ieper
  • brand Ieper
  • brand Ieper
  • vko Vleteren
  • vko Ieper-Vlamertinge
  • reinigen openbare weg Ieper
  • brand Heuvelland
  • brand Lo-Reninge
  • brand Diksmuide/Vladslo.
  • brand Diksmuide
  • brand Diksmuide/keiem
  • vko Diksmuide /Esen
  • vko Watou
  • vko Heuvelland/Wijtschate
  • redding van hoogte Koksijde
  • brand Diksmuide/Woumen
  • brand Ieper
  • brand koekelare/bovekerke
  • brand Diksmuide/Leke
  • nieuwe voertuig Brandweer Westhoek
  • vko Kortemark
  • stormweer Kortemark
    Philip de Brandweerman
    Philip de Brandweerman
    27-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Zonnebeke
    Schade beperkt in serre na brand 
    Ventilator begint te branden op dak van serre en hierdoor smolt een stuk plastiek. De vlammen sloegen over op een doek aan de binnenkant van de serre de schade bleef beperkt.










    23-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe ambulance

    Nieuwe ambulance voor brandweerpost Houthulst

    Een paar weken geleden werd een nieuwe ambulance officieel overhandigd voor de brandweerpost Houthulst. Het voertuig is uitgerust met een elektrohydropeumatisch laadvlak, en FERNO FW 26P brancard ook zijn er extra kasten voor zuurstofflessen.







     


















    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Nieuwpoort

    Woning volledig onder de rook na kelderbrand

    In Nieuwpoort brak zaterdag brand uit in het woning. Een grote rookontwikkeling die uit de kelder kwam en die door de hele woning verspreidde. De bewoner belde de huldiensten. De brandweer had alle moeite om de locatie te winden in de kelder. Vermoedelijk ligt een kortsluiting van een timer van de ventilator aan de basis van de brand. De woning is momenteel onbewoonbaar door de roet rook schade.










    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortrijk
    Kortrijk: Brand na slijpwerken aan mazouttank in kelder snel geblust
    In de kelder van een herenhuis in hartje Kortrijk is zondagvoormiddag tijdens afbraakwerken van een oude mazouttank brand uitgebroken.  Dankzij de alerte reactie van de technieker en de snelle tussenkomst van de brandweer, kon de schade beperkt blijven tot een zwartgeblakerde kelder en raakte niemand gewond.  

    In het herenhuis bevindt zich op de benedenverdieping eethuisje KaRambla en een appartement op de bovenverdieping.  Toen een technieker zondagmorgen rond 10u slijpwerken uitvoerde om een oude mazouttank in de kelder af te breken, liep het fout.  Een resterende hoeveelheid mazouttank die zich nog in de tank bevond, vatte vuur en dat ging meteen gepaard met heel wat rook.  De man reageerde alert en ging in afwachting van de komst van de brandweer het vuur te lijf met een brandblusapparaat.  Hierdoor was de brand zo goed als geblust toen de brandweer ter plaatse kwam.  De brandweer kon zich beperken tot wat nablussen en het ventileren van de kelderruimte.  Het eethuisje, dat op het moment van de brand gesloten was, en een bovengelegen appartement bleven gevrijwaard.  Tijdens de interventie bleef de straat een tijdlang volledig afgesloten.  (NDZ)




    19-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

    Renovatiewerken zetten dak in brand te Diksmuide

    Zaterdagnamiddag rond 15 uur ging het mis tijdens roofingwerken van een woning die in renovatie is. Bij aankomst van de brandweer zat het vuur al volledig onder het dak de zonnepanelen en de metalen dakpanelen maakte de bluswerken niet gemakkelijker. Er werd een tweede ladderwagen in versterking bij gevraagd om de andere kant van het dak te benaderen de brandweer kon niet verhinderen dat het volledige dak verloren is.

























    16-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
    Bejaarde fietser levensgevaarlijk gewond na aanrijding met vrachtwagen
    In de Poelkapellestraat te Houthulst kwam het maandagnamiddag tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een 83-jarige fietser uit Diksmuide. Beiden kwamen uit de richting Langemark-Poelkapelle en reden richting Klerken, toen het ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Groote Laan fout ging.
    Langs de Poelkapellestraat is er evenwijdig met de rijbaan een fietspad. Ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Grootelaan gaat het fietspad over in een fietssuggestiestrook op de rijweg, waardoor de fietser zich van het fietspad op de rijbaan moest begeven. Net op dat moment kwam er een vrachtwagen uit dezelfde richting waardoor de fietser bij de overgang van het fietspad naar fietssuggestiestrook werd gegrepen door de vrachtwagen.
    De bejaarde fietser kwam met zijn been onder het rechter voorwiel van de vrachtwagen terecht en werd een 10-tal meter meegesleurd. De hulpdiensten snelden ter plaatse en intussen werd de man door omstaanders van onder de vrachtwagen gehaald. Door een voorbijkomende geneesheer werden de eerste zorgen toegediend. Hij werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis te Ieper. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Poelkapellestraat bleef een hele tijd afgesloten tussen de Jonkershovestraat en de Melanedreef.










    15-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Merkem
    Brandwonden opgelopen tijdens werken in plezierbootje
    Zondag liep de eigenaar van een plezierbootje brandwonden op na het uitvieren van een kleine werkje waarbij een steekvlam ontstond. De man had een product gebruikt op de motor om deze schoner te krijger maar dat liep verkeerd af. Het bootje la aangemeerd in het kanaal Ieperlee 










    14-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
    Boomstam vat vuur op speelplein "Zonnestraal"
    Zondagnamiddag werden de hulpdiensten van brandweer Westhoek post Diksmuide uit gestuurd naar het speelplein Zonnestraal gelegen langs de Woumenweg in Diksmuide. Voorbijgangers hadden het vuur opgemerkt en hebben de hulpdiensten verwittigd. De brandweer was snel ter plaatse een oude boomstam had plots vuur gevat.  foto's FVL


















    13-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duikoefening Nieuwpoort
    Oefening brandweerduiker te Nieuwpoort
















    10-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Middelkerke
    Uitslaande brand op zeedijk Middelkerke 
    In Middelkerke langs de zeedijk woedde donderdag een zware uitslaande brand in een appartement op de zesde verdieping. Alle bewoners konden zich in veiligheid brengen er vielen geen gewonden volgens brandweerkapitein Frank Ureel. Het appartement brandde volledig uit.
    foto's Westnieuws.be












    08-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark
    Kraanarm vuilniswagen vernielt bovenleiding aan spooroverweg in Kortemark
    Een vuilnisophaler mag van geluk spreken, dinsdagvoormiddag rond 11.00u rukte zijn kraanarm de bovenleiding ter hoogte van de spooroverweg aan het station van Kortemark. Frédéric Petit, woordvoerder Infrabel: “De schade aan de kabels van beide sporen is 'ernstig', ook aan de slagbomen van de overweg die werden aangereden. De spooroverweg werd veiligheidshalve afgesloten.
    De herstellingswerken zullen mogelijk de hele dag duren, zolang zullen er vervangbussen van de NMBS rijden tussen Lichtervelde en Diksmuide." Infrabel roept naar aanleiding van het voorval vrachtwagenbestuurders op om steeds de hoogte van hun lading goed te controleren, om dergelijke incidenten, met ernstige gevolgen voor het treinverkeer en de reizigers, te vermijden.
    foto's Zuidwestvlaamse Media












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boot dreigt te zinken Menen
    Menen: Plezierboot Louise Marie dreigt te zinken, brandweer voorkomt erger
    De brandweer snelde zaterdagmiddag naar de Sluizenkaai in Menen.  Een grote plezierboot, die de naam Louise Marie draagt en ter hoogte van het VTI aangemeerd lag op de oude Leiearm had water gemaakt en dreigde te zinken.  “Toen we ter plaatse kwamen, zat het achtersteven van de boot al gedeeltelijk onder water en hing de boot serieus schuin in het water.  We zijn meteen met een dompelpomp gestart met het uitpompen van het water in de boot”, vertelt kapitein Bart Vandecasteele.  Op die manier kon voorkomen worden dat de boot slagzij maakte en zonk.  “We konden aan de boot zelf niet meteen schade opmerken, waardoor we vermoeden dat de hevige regenval van gisterenavond en afgelopen nacht aan de basis ligt van het vele water in de boot”.  “Onze boot lag net voor de Louise Marie aangemeerd en deze morgen wilde we onze boot verplaatsen naar de nabijgelegen jachthaven. Toen merkten we dat het achtersteven van de boot vrij diep lag en de boot schuin hing.  Ik verwittigde de eigenaar, maar die kon niet meteen ter plaatse komen.  Toen we even later opnieuw passeerden, zagen we dat het achtersteven al deels onder water zat en de boot wel erg schuin hing.  Toen heb ik hem teruggebeld en de raad gegeven de brandweer te verwittigen en ter plaatse te komen”, vertelt een bevriende schipper.  De eigenaar van de boot kwam na enige tijd ter plaatse samen met een vriend om de schade op te meten. De man was tegenover de brandweerlui erg erkentelijk voor hun tussenkomst.  Na een flinke poetsbeurt zal de Louise Marie terug klaar zijn voor een volgende trip.  (NDZ)




    06-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening sportcomplex
    Evacuatieoefening sportcomplex "De Pluimen" Diksmuide
    deel 1  
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening sportcomplex "De Pluimen" Diksmuide
    Evacuatieoefening in sportcomplex "De Pluimen" Diksmuide
    deel 2

     



     


    04-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

    Lading hooi komt op weg terecht

    In de Koning Albert straat kwam donderdagnacht rond 00:30 een lading hooi op de rijweg terecht over een lengte van 200 m. De brandweer had de handen vol met opruimen van het hooi. Vermoedelijk was de hooiwagen van de landbouwer te hoog geladen en ter hoogte van de spoorweg kwam een deel op de openbare weg terecht. 

    Westnieuws.be






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Pervijze
    Oude Jeep gaat in vlammen op in loods
    In Pervijze bij Diksmuide is donderdagvoormiddag een brand uit gebroken in een landbouwloods. Een oude Jeep ging in vlammen op de wagen kon niet meer gered worden maar de brandweer kon erger vermijden. Het dak van de loods liep schade op. 


















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide
    Bestuurder komt onfortuinlijk ervan af
    Donderdag kwam een bestuurder op een onfortuinlijke manier tot stilstand in de IJzerlaan te Diksmuide. De wagen kwam tot stilstand tegen een paar verkeersborden brandweer Westhoek post Diksmuide kwam de brokstukken opruimen.




    03-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Lampernisse
    Wagen van dierenarts gaat over de kop in Lampernisse dorp
    In Lampernisse deelgemeente van Diksmuide gebeurde een spectaculair ongeval de SUV van een dierenarts ging over de kop met zijn wagen. In de wagen zaten vaten met stikstof en die begonnen te roken. In de vaten zat rundersperma. De bestuurder schramde eerst een boompje trok nog aan het stuur maar de wagen kwam op de dak terecht de bestuurder geraakte niet gewond. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse.





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Harelbeke

    Harelbeke: zware brand verwoest Brooklyn opslagplaats

    NDZ




















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
    Hoeve op minder dan 10 minuten volledig uitgebrand
    Woensdagmiddag omstreeks 13.30u brak brand uit op een hoeve in Poperinge, nabij het gehucht Brandhoek, net voorbij de grens met Ieper.
    Bij aankomst van de brandweer was het dak van de hoeve reeds ingestort en stond de hele hoeve in lichterlaaie. De brandweer kon enkel verhinderen dat een naastgelegen gastank vuur vatte of oververhit raakte. De brand verspreidde zich via een elektriciteitskabel naar een weide waar het gras door de vonken eveneens vuur vatte.
    De bewoner van de hoeve liep lichte brandwonden op en werd overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis.
























    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs